Neuskonijn Nientje - Knuffelbeest

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Neuskonijn Nientje - Knuffelbeest"

Transcriptie

1 Neuskonijn Nientje - Knuffelbeest Maak het leukste neuskonijn van Nederland & België! Hartelijk welkom! Wij vinden het ontzettend leuk, dat u aan de BERNINA wedstrijd Neuskonijn Nientje deelneemt. U ontvangt bij deze de projectmap met de werkbeschrijving van het knuffelbeest en de kleding zoals op de foto op deze pagina afgebeeld alsmede het geweven label made to create BERNINA. Het is natuurlijk leuk en origineel als u de kleding van het neuskonijn helemaal naar individuele ideeën maakt en het neuskonijn een eigen identiteit krijgt. In de werkbeschrijving ziet u een paar impressies van reeds gemaakte neuskonijnen. Let er a.u.b. om de patroondelen op ware grootte uit te printen. Dit kunt u instellen bij Eigenschappen van uw eigen printer. Vergeet a.u.b. niet om uw neuskonijn voor 28 februari 2015 bij een van de deelnemende BERNINA dealers in te leveren. Wie weet, maakt u kans op één van de drie prijzen per deelnemende dealer of uiteindelijk zelfs de hoofdprijs! Wij wensen u veel succes! Het BERNINA team

2 Knuffelbeest Grootte ca. 40 cm Benodigdheden 30 cm lichtgrijze badstof (stof 1) 50 x 25 cm natuurlijk witte badstof (stof 2) 30 x 30 cm roze met stippen (stof 3) 20 x 10 cm roze met ornamenten (stof 4) 20 x 10 cm taupe met witte stippen (stof 5) 25 x 10 cm natuurlijk wit (stof 6) 20 x 10 cm lichtgrijs (stof 7) Vliesofix, borduurvlies en stofresten voor de applicaties Restant roze vilt 0,5 m katoenen koord met leren omhulsel (waxed koord) Zwarte borduurzijde (bijv. DMC) of dunne wol Vulmateriaal BERNINA 750 QE Applicatievoet 23 Stofadvies Bonte, bedrukte katoen, badstof of zeer dunne katoenpluche. Knippen De naadtoeslagen zijn niet inbegrepen bij het knippatroon. Stof 1: 2 x voorpand 2 x achterkant 1 x onderkant 3 x been 1 x oor Stof 2: 1 x arm 2 x hoofd 1 x oor Stof 3: 1 x been 2 x arm Stof 4: 1 x oor Stof 5: 1 x snuit 1 x achterhoofd Stof 6: 1 x arm (spiegelend met stof 2) Stof 7: 1 x oor Wolvilt 1 x sterrenogen uit deel 6

3 Werkbeschrijving Applicaties: 1. Bevestig op het deel van de oren van stof 4. Gebruik hiervoor de drievoudige festonsteek nr Bevestig de ogen met een dichte zigzagsteek en de applicatievoet 23 op een hoofddeel van stof 2. Niet vergeten er een stukje borduurvlies onder te leggen. 2. Sterrenogen uit vilt met smalle kanten op het hoofddeel bevestigen, het kruis met borduurzijde of dunne wol met de hand opnaaien. Armen en benen: 1. Voor de benen telkens twee delen uit stof 1, bijvoorbeeld een deel uit stof 1 en 3 met de goede kanten op elkaar naaien. Voor de armen telkens een deel uit stof 3, bijvoorbeeld de delen van stof 2 en 6 met de goede kanten op elkaar naaien. 2. Alle delen keren en vullen. Afwerken van het lijf: 1. Van de voor- en achterkant de middennaad sluiten. Van de achterkant alleen de onderste 5 cm sluiten. 2. Zijnaden sluiten en daarbij de armen mee vaststikken tussen de tekens. 3. Onderste deel inzetten, hierbij de benen mee vaststikken tussen de tekens. 4. Het lijf keren en de opening aan de achterkant met een matrassteek met de hand sluiten (telkens een stukje vullen, stukje middenachternaad sluiten. Dit herhalen tot het hele lijf gevuld en gesloten is). Hoofd: 1. Zijnaden van de hoofddelen met de goede kanten op elkaar naaien, naai aan elke kant drie katoenen koordstukken voor het baardhaar vast (zie tekens op het patroondeel). 2. Het snuitdeel inzetten. 3. Achterhoofd vastzetten. Neem daarbij de licht gerimpelde oren mee en laat op het achterhoofd tussen de oren een keeropening. 4. Hoofd keren, vullen en de keeropening met de hand sluiten. Afwerken knuffeldier: 1. Bij de hals ongeveer 1 cm naadruimte omslaan. Hoofd aan willekeurige kant opzetten en in 2 tot 3 rondes met een matrassteek met de hand vastnaaien. Jurk voor knuffeldier Benodigdheden: 30 cm roze met stippen van Bernatex (stof 1) 10 cm turquoise met stippen van Bernatex (stof 2) 5 cm roze met stippen van Bernatex en 1 schuine strook 110 x 2,5 cm (stof 3) 1 m boordsel/bieskoorden 1 korte roze blinde ritssluiting 1 roze stoffen strik 2 bekleedbare knopen BERNINA 750 QE Borduurvoet 12C Open borduurvoet 20C Blinde ritsvoet 35 Smalle kantvoet 10C Stofadvies Bonte, bedrukte katoen Knippen De naadtoeslagen (1 cm) zijn niet inbegrepen.

4 Stof 1: 1 x boven voorpand aan de stofvouw 1 x voorpand rok aan de stofvouw 1 x beleg voorpand aan de stofvouw 1 x achterpand aan de stofvouw 1 x beleg achterpand aan de stofvouw Stof 2: 1 x zoombies voorpand aan de stofvouw 1 x zoombies achterpand aan de stofvouw Stof 3: 1 x voorkant sierstrook aan de stofvouw 1 x achterkant sierstrook aan de stofvouw Werkbeschrijving Paspel: 1. Koord over de lengte in het midden aan de verkeerde kant van de stof van stof 3 leggen. 2. Stroken over de lengte dubben vouwen en met voet 12C, naaldpositie helemaal naar rechts, met lange rechte steken vastnaaien. Voorpand: 1. Voorpand rok bij de stofvouw volgens de aanwijzingen op het patroonblad plooien. 2. Boven voorpand met de goede kanten op elkaar aan het rokdeel naaien, gebruik hierbij de breiwolvoet 12 C en naai direct een en lang stuk paspel mee vast (naaldpositie 2-3 posities naar rechts). 3. De sierstrook aan de onderkant van de rok van het voorpand naaien. 4. Daarna de zoombies voor het voorpand aan de onderkant van de rok naaien. Achterpand: Naai de sierstrook van stof 3 en de zoombies van stof 2 zoals bij het voorpand beschreven aan het achterpand. In elkaar zetten: 1. Het voor- en achterpand met de goede kanten op elkaar leggen en de rechter zijnaad sluiten. 2. Naadtoeslagen afwerken. 3. Decoratieve steek nr. 371 enkele millimeters van de roze strook (stof 3) met open borduurvoet 20 C naaien. 4. Ritssluiting inzetten. Deze eindigt bij de roze paspel. Afwerking: 1. De beleggen van het voor- en achterpand met de goede kanten op elkaar naaien. 2. Onderkant afwerken. 3. Biezen met de goede kanten op elkaar aan het bovenpand stikken. 4. Het beleg met de goede kanten op het jurkje leggen en alle lagen met de koordvoet 12 C (naadpositie 2-3 naar rechts) vastnaaien. Aangezien de delen voor de jurk erg klein zijn, raden we aan alle lagen van te voren vast te spelden. Eventueel moeten de kleine delen c.q. korte hoeken (bv de lussen voor de sluiting) met enkele steken met de hand genaaid worden). 5. Naadtoeslagen trapsgewijs afknippen, jurkje keren. 6. Naadtoeslagen bij ritssluiting naar binnen slaan en met de hand vastnaaien. 7. Knopen volgens handleiding met stof bekleden en aan het voorpand naaien. 8. Knoopsgaten maken. 9. Stoffen strikken met de hand aan de voorkant op de roze stroken naaien. 10. Zoom 2 x 0,5 cm naar binnen slaan en met de smalle kantvoet 10C vastnaaien.

5 Broek voor knuffeldier Benodigdheden: 20 cm roze met stippen van Bernatex (stof 1) 10 cm turquoise met stippen van Bernatex (stof 2) Roze met stippen van Bernatex elke 2 schuine stroken-1 30 x 4 cm, 2 schuine stroken-2 30 x 2,5 cm 0,5 m paspelkoord 0,5 m broekband 2 roze stoffen strikken BERNINA 750 QE Borduurvoet 12C Smalle kantvoet 10C Rimpelvoet 16 Stofadvies Bonte, bedrukte katoen Knippen Naadtoeslag 1 cm voor naden en 2 cm voor de band, zijn niet inbegrepen bij het knippatroon. Bij de schuine stroken 1 en 2 is de naadtoeslag wel inbegrepen. Stof 1: 2 x voorpand 2 x achterpand Stof 2: 2 x stroken telkens 4 x 110 cm Werkbeschrijving Ruche: 1. De stroken over de lange kant dubbelvouwen en strijken. 2. Met de rimpelvoet (stand 1/max. rimpeling) plooien. Paspel: 1. Maak van de schuine stroken (2) met de breiwolvoet 12C twee paspels zoals bij het jurkje beschreven. Broek: 1. Telkens een voor- en achterpand met de goede kanten op elkaar leggen. Zij- en binnenbeennaden sluiten. 2. De pijpen met de goede kanten op elkaar in elkaar schuiven en de kruisnaad stikken. 3. Alle naadtoeslagen afwerken en de broek keren. 4. Aan de bovenkant 1,5 cm zoom omstrijken en met de smalle kantvoet 10C kort op de kant vastnaaien. Laat ca. 3-5 cm naad open om het elastiek erdoor te kunnen rijgen. Pijpafwerking: 1. De paspel met de goede kant op de onderkant van de pijp spelden. De einden liggen bij de binnenbeennaad en worden naar binnen ingeslagen. 2. Aan het einde van een ruche van stof 2 ca. 1 cm naadtoeslag omstrijken. 3. De ruche op de paspel aan de pijp spelden, de einden eventueel afknippen. De einden in elkaar spelden en met de hand met enkele steken vastzetten. 4. De omtrek van de pijp meten, schuine strook op de juiste lengte afknippen (zgl. naadtoeslag), de korte kanten met de goede kanten op elkaar vaststikken, naadtoeslagen open strijken. 5. Deze strook met de goede kanten op elkaar aan de onderkant van de pijp spelden en met de breiwolvoet 12C zodanig vastnaaien dat de ruche 1 cm van de naad resp. de paspel af komt.

6 6. De naadtoeslagen eventueel afknippen, richting de strook (1) strijken en met de smalle kantvoet 10C kort op de kant doorstikken. 7. Aan de buitenrand van strook 1 cm zoom instrijken. De strook naar binnen vouwen en kort op de kant aan de pijp vastnaaien. Laat hier ook ca. 3-5 cm open zodat u later het elastiek erdoor kunt rijgen. 8. Naai 1 cm vanaf de naad een tweede naad en maak op die manier een tunnel voor het elastiek. Afwerking: 1. Rijg het elastiek in de band en de onderkant van de pijpen en meet de juiste lengte af. De elastiekeinden met steek nr. 16 samen naaien. De tunnelopeningen sluiten. 2. Naai met de hand een strik op de buitenste naad ter hoogte van het elastiek. Kroon voor knuffeldier Benodigdheden: 30 x 10 cm leliestof turquoise van Bernatex (stof 1) 30 x 10 cm roze uni van Bernatex (stof 2) 30 x 10 cm versteviging, b.v. S 133 van Freudenberg 5 kleine roze stoffen strikken telkens 2,5 x 2 cm klitteband Smalle kantvoet 10C BERNINA 750 QE Borduurmodule Borduurvlies Bijpassend machineborduurgaren en stofresten voor de applicaties Stofadvies Bonte, bedrukte katoen Goed om te weten Het motief a.u.b. voor het knippen borduren. Knippen Telkens 1 x patroon "knuffeldierkroon" van de stoffen 1-2 exclusief naadtoeslagen knippen. De applicatie op stof 1 bevindt zich in de middelste van de vijf kroonpunten. 1 x knippatroon "knuffeldierkroon" uit bijlage S 133. De opstrijkbare kant moet later op de stof 2 komen. Werkbeschrijving Naai de delen van stof 1 en 2 met de goede kanten op elkaar en laat de onderkant open. De einden bij de hoeken afknippen, het deel keren. Schuif de versteviging in de kroon zodat de gestreken kant op stof 2 ligt. Naadtoeslag aan de onderkant omslaan, kroon persen en rondom met de smalle kantvoet 10C smal doorstikken. Naai de ruwe kant van klittenband met de smalle kantvoet op de rechterkant van de kroon (zie patroon), de zachte andere kant wordt telkens op het andere eind van de kroon op de linker stofkant vastgenaaid. De strikjes met de hand aan de kroon naaien. Gemaakt op een BERNINA 750 QE

7 Legenda Neuskonijn Nientje 1) Voorpand 2) Achterkant 3) Onderkant 4) Arm 5) Been 6) Hoofd 7) Oor 8) Achterhoofd 9) Snuit

8 1 10 x 10 cm KUSCHELTIER Cuddly toy Arm 2 1 BODEN- TEIL BASE 3 RÜCKENTEIL BACK Rückwärtige Mitte/ Centre back Vordere Mitte/ Centre front VORDERTEIL FRONT Bein/ Leg

9 2 7 OHR /EAR HINTER- KOPF/ BACK OF THE HEAD KOPFTEIL HEAD SECTION ARM/ ARM SCHNAUZE SNOUT 9 5 BEIN/ LEG

10 Legenda kleding 1) Boven voorpand 2) Voorpand rok 3) Beleg voorpand 4) Achterpand 5) Beleg achterpand 6) Voorkant zoom bies 7) Achterkant zoom bies 8) Voorkant broek 9) Achterkant broek 10) Kroon

11 1 10 x 10 cm Rückwärtige Mitte Stoffbruch Fadenlauf / Centre back fold straight grain/droit fil milieu envers pli KLEID KUSCHELTIER Rückenteil/ Back/ Dos 4 Rückwärtige M. Stoffbr. Fadenl. / Centre back fold straight grain/ Droit fil milieu envers pli Rückwärtiger Besatz 5 Rückwärtige Saumblende Vorderer Besatz Vordere M. Fadenl./ C. front straight grain/ Droit fil milieu envers 3 RM-SB 7 Droit fil milieu envers Rückwärtige M. Stoffbr. Fadenl. / Centre back fold straight grain/ Droit fil milieu envers pli

12 Centre back fold straight grain/ Droit fil milieu envers pli Rückwärtige Mitte Stoffbruch Fadenlauf / Centre back fold straight grain/droit fil milieu envers pli 2 Vordere M. Fadenl./ C. front straight grain/ Droit fil milieu envers 1 Oberes Vorderteil Stoffbruch Fadenlauf / Fold straight grain/ Pli droit fil Falte/ Pleat/ Pli VM-SB Vordere M. Fadenl./ C. front straight grain/ Droit fil milieu envers Vordere Mitte/ Centre front / milieu envers 6 2 Vorderes Rockteil Vordere Saumblende 10 Krone/ Crown/ Fadenlauf / straight grain/droit fil

13 Rückw. Mitte/ Centre back/ milieu envers 3 Vordere Mitte/ Centre front/ milieu envers 8 Fadenlauf / straight grain/droit fil Hose Vorderteil/ Trousers Front/ Pantalon Devant Fadenlauf / straight grain/droit fil 9 Hose Rückenteil/ Trousers Back/ Pantalon Dos

Gratis naaipatroon jurkje maat

Gratis naaipatroon jurkje maat Gratis naaipatroon jurkje maat 68 t / m 92 Materialen: * Rood- wit geruite stof (30 cm bij 15 cm) (voorpand jurkje boven) * Blauw- wit geruite stof (40 cm bij 35 cm) (voorpand jurkje onder) * Sierband

Nadere informatie

Jurk CARA. Werkbeschrijving

Jurk CARA. Werkbeschrijving Jurk CARA Werkbeschrijving Het model is eenvoudig, geschikt voor beginnende naaisters. Gevorderde naaisters kunnen hun eigen techniek gebruiken, zoals afwerking met Engelse naad. Sabine Pollehn Seite 1

Nadere informatie

Jurk CARA. Werkbeschrijving

Jurk CARA. Werkbeschrijving Jurk CARA Werkbeschrijving Het model is eenvoudig, geschikt voor beginnende naaisters. Gevorderde naaisters kunnen hun eigen techniek gebruiken, zoals afwerking met Engelse naad. Sabine Pollehn Seite 1

Nadere informatie

Genaaide organizer. Knutselidee. com N 103.633

Genaaide organizer. Knutselidee. com N 103.633 Een nuttige helper die u helpt om orde te houden en een frisse wind door uw huiskamer laat waaien! Eerst worden de afzonderlijke stoffen op maat geknipt en op de bruine basisstof de latere rangschikking

Nadere informatie

Tuniek-combi GREETJE. Naaibeschrijving. Voor beginnende naaisters een eenvoudig model. Gevorderden kunnen natuurlijk naar eigen. inzicht te werk gaan.

Tuniek-combi GREETJE. Naaibeschrijving. Voor beginnende naaisters een eenvoudig model. Gevorderden kunnen natuurlijk naar eigen. inzicht te werk gaan. Tuniek-combi GREETJE Naaibeschrijving Voor beginnende naaisters een eenvoudig model. Gevorderden kunnen natuurlijk naar eigen inzicht te werk gaan. In deze stap-voor-stap beschrijving staat ook de uitleg

Nadere informatie

jurk of tuniekje DESTINA Design: INUIT-DESIGN

jurk of tuniekje DESTINA Design: INUIT-DESIGN jurk of tuniekje DESTINA Design: INUIT-DESIGN knip alle patroondelen met naadtoeslag uit de stof. Hier: mouwen voor boven voor midden voor onder Hier: achter boven achter midden achter onder mouwzoom halsafwerkstrook

Nadere informatie

Happy Easter. Happy Easter Ca. 28 x 35 cm. Ellie s Quiltplace

Happy Easter. Happy Easter Ca. 28 x 35 cm. Ellie s Quiltplace Happy Easter Ca. 28 x 35 cm Benodigdheden: - 27 x 22 cm witte stof1 voor de achtergrond - 12 x 27 cm witte stof2 voor de achtergrond - 10 x 110 cm roze voor de tussenbiezen en de afwerkbiezen - 20 x 15

Nadere informatie

farbenmix.de Seite 1 von 5 SAMMY Tuniek-blouse SAMMY Design: glitzerblume*de Knip alle patroondelen met naadtoeslag uit de stof.

farbenmix.de Seite 1 von 5 SAMMY Tuniek-blouse SAMMY Design: glitzerblume*de Knip alle patroondelen met naadtoeslag uit de stof. Tuniek-blouse SAMMY Design: glitzerblume*de Knip alle patroondelen met naadtoeslag uit de stof. De mouwen kunnen ook als één geheel worden geknipt. Plak daarvoor eerst de patroondelen volgens de tekens

Nadere informatie

jurk met schort OLIVIA Werkbeschrijving Zo eenvoudig mogelijk gemaakt.

jurk met schort OLIVIA Werkbeschrijving Zo eenvoudig mogelijk gemaakt. jurk met schort OLIVIA Werkbeschrijving Zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Gevorderden kunnen natuurlijk naar eigen inzicht te werk gaan, zoals een andere pasverwerking, coverlocknaden... De onderjurk is ontworpen

Nadere informatie

38 POPPEN MET KLEDING

38 POPPEN MET KLEDING 38 POPPEN MET KLEDING Afmeting pop: ±41 cm. Algemeen De patroondelen staan in de kleur zwart op deze kant. Neem de aangegeven patroondelen van papier over. * Teken een naad van 0.5 cm aan de delen, tenzij

Nadere informatie

Bovendien (zonder patroon): Twee stroken van 58 x 10 cm voor de bretels (inclusief 1 cm zomen), definitieve breedte 3,8 cm.

Bovendien (zonder patroon): Twee stroken van 58 x 10 cm voor de bretels (inclusief 1 cm zomen), definitieve breedte 3,8 cm. Jeansrok Maten 34-46 Materialen 0,9 1,1 m denimstof, 150 cm breed (1,1 1,4 m bij 135 breed) 1 metalen rits, 16 cm 2 schuifgespen 40 mm 2 tuinbroeksluitingen 40 mm 3 jeansknopen Normaal naaigaren in een

Nadere informatie

Omkeerjas FINJA. Werkbeschrijving

Omkeerjas FINJA. Werkbeschrijving Omkeerjas FINJA Werkbeschrijving Voor beginnende naaisters is dit een eenvoudig model. Gevorderden kunnen natuurlijk naar eigen inzicht te werk gaan, zoals bv een ritssluiting toevoegen... De jas ist ontworpen

Nadere informatie

TAJA most romantic. Model Nr. 1, 2, 3

TAJA most romantic. Model Nr. 1, 2, 3 TAJA MOST ROMANTIC benadrukt de tederheid van een meisje en laat haar er op haar best uitzien! Afhankelijk van de st en stcombinatie ziet de jas er feestelijk, speels sportief uit en altijd met een romantisch

Nadere informatie

overslagblouse en shorts UNELLA-BLOMMA

overslagblouse en shorts UNELLA-BLOMMA overslagblouse en shorts UNELLA-BLOMMA Design: glitzerblume*de overslagblouse De blouse is nauwsluitend en moet daarom voor stevige meisjes of voor een wat nonchalantere look een maatje groter gemaakt

Nadere informatie

Naden afwerken. schoudernaad. schoudernaad. Open naden of randen afwerken. 1a 1b

Naden afwerken. schoudernaad. schoudernaad. Open naden of randen afwerken. 1a 1b BIJ EXTRA ALLE PATROONDELEN NAAITECHNIEKEN MOETEN NADEN EN ZOMEN WORDEN AANGEKNIPT Naden afwerken Wanneer werk je naden af? Opmerking vooraf: je kunt de naden van je kledingstuk op verschillende manieren

Nadere informatie

Benodigdheden: 1.0 AFWERKEN VAN DE ZOOM. Stof. Voering.

Benodigdheden: 1.0 AFWERKEN VAN DE ZOOM. Stof. Voering. Inhoudsopgave 1.0 VOORWOORD... 2.0 BENODIGDHEDEN.... 3.0 STRIJKEN:... 4.0 SCHUINE BIEZEN, LUS KEREN.... 5.0 AFWERKEN VAN DE ZOOM.... 6.0 ZAK MET AANGEKNIPT HEUPDEEL.... 7.0 ZAK IN DE ZIJNAAD.... 8.0 PASPELZAK....

Nadere informatie

Rode jurk. Maten 34-46

Rode jurk. Maten 34-46 Rode jurk Maten 34-46 Materialen 1,6 1,9 m dubbele jersey (romanit), 150 cm breed 40 tot 45 x 30 tot 35 cm katoenen voering 1 onzichtbare rits, 60 cm 6 bolle knopen op steeltje, diameter 18 cm Naaigaren

Nadere informatie

GbR Pollehn & Pollehn Seite 1 von 8 ZUCKA. Banenminirok ZUCKA. Design: glitzerblume*de farbenmix GbR

GbR Pollehn & Pollehn Seite 1 von 8 ZUCKA. Banenminirok ZUCKA. Design: glitzerblume*de farbenmix GbR Banenminirok ZUCKA Design: glitzerblume*de knip alle delen volgens de kniplijst met naadtoeslag uit de stof. Knip de volantdelen en de onderrok ook met naadtoeslag. Knip de zakken en zakkleppen ook met

Nadere informatie

Gratis Wollyonline Patroon BD16F02, 43cm wollyonline.com patronen voor poppen. Wollyonline

Gratis Wollyonline Patroon BD16F02, 43cm wollyonline.com patronen voor poppen. Wollyonline Gratis Wollyonline Patroon BD16F02, 43cm wollyonline.com patronen voor poppen 7 Patroondelen T-Shirt (blad) 1 Voorpand (A) 1a Beleg voor (A) 2 Achterpand (A) 2a Beleg achter (A) 3 Mouw (A) Deze foto heeft

Nadere informatie

farbenmix.de Seite 1 von 17 NADYA - jurk Winterjurk met broekleggging NADYA Design: Collie-Collie.com Beschrijving jurk

farbenmix.de Seite 1 von 17 NADYA - jurk Winterjurk met broekleggging NADYA Design: Collie-Collie.com Beschrijving jurk Winterjurk met broekleggging NADYA Design: Collie-Collie.com Beschrijving jurk Knip alle patroondelen met naadtoeslag uit de stof. Van het voor- en achterpand, de schoudernaden spelden, naaien en daarna

Nadere informatie

Meisjessweater. Knip. Benodigdheden. Naaien. De manchet decoreren. Husqvarna Viking naaimachines en accessoires

Meisjessweater. Knip. Benodigdheden. Naaien. De manchet decoreren. Husqvarna Viking naaimachines en accessoires Kindersweaters Meisjessweater Benodigdheden Burda-patroon 9614 deel A Groene sweatshirtstof voor voor- en achterkantdeel, roze voor 1 mouw en donkergeel voor de andere mouw (raadpleeg de patroondelen voor

Nadere informatie

farbenmix.de Seite 1 von 17 NADYA - jurk Winterjurk met broekleggging NADYA Design: Collie-Collie.com Beschrijving jurk

farbenmix.de Seite 1 von 17 NADYA - jurk Winterjurk met broekleggging NADYA Design: Collie-Collie.com Beschrijving jurk Winterjurk met broekleggging NADYA Design: Collie-Collie.com Beschrijving jurk Knip alle patroondelen met naadtoeslag uit de stof. Van het voor- en achterpand, de schoudernaden spelden, naaien en daarna

Nadere informatie

1.0 ROK MET SPLIT, AANZET TAILLEBAND, VERWERKING VOERING

1.0 ROK MET SPLIT, AANZET TAILLEBAND, VERWERKING VOERING Inhoudsopgave 1.0 VOORWOORD... 2.0 BENODIGDHEDEN.... 3.0 FIGUURNAAD.... 4.0 TAILLEBAND AANNAAIEN.... 5.0 ROK MET SPLIT, AANZET TAILLEBAND, VERWERKING VOERING... 6.0 PIKEREN.... 7.0 PASPEL KNOOPSGATEN....

Nadere informatie

Nancy Langdon presents... Bloemenjurk ENCINITAS

Nancy Langdon presents... Bloemenjurk ENCINITAS Nancy Langdon presents... Bloemenjurk ENCINITAS Knip alle patroondelen met naadtoeslag uit de stof. De hals kan zonder naadtoeslag worden geknipt, omdat hij later toch met een schuingeknipte strook wordt

Nadere informatie

ULLA variance. Model nr. 1, 2 Tuniek met lange mouwen, korte mouwen, pofmouwen of zonder mouwen. Knip alle patroondelen uit de stof.

ULLA variance. Model nr. 1, 2 Tuniek met lange mouwen, korte mouwen, pofmouwen of zonder mouwen. Knip alle patroondelen uit de stof. ULLA Variantie staat niet alleen uitgesproken vrouwelijk en elegant, maar flatteert bovendien ieder figuur. Afhankelijk van de gekozen stof of de combinatie van stoffen wordt de tuniek feestelijk, speels

Nadere informatie

Voordat u verder gaat, eerst deze pagina goed lezen!

Voordat u verder gaat, eerst deze pagina goed lezen! Artikel KN1604-37 Belangrijk! Voordat u verder gaat, eerst deze pagina goed lezen! Voordat u begint met het printen van alle pagina s, print u eerst ALLEEN DEZE PAGINA. Als u deze pagina heeft geprint,

Nadere informatie

Benodigdheden: 1.0 MOUWSPLIT DAMES. Stof. Versteviging. Knoop.

Benodigdheden: 1.0 MOUWSPLIT DAMES. Stof. Versteviging. Knoop. Inhoudsopgave 1.0 VOORWOORD.... 2.0 BENODIGDHEDEN.... 3.0 MOUWSPLIT DAMES.... 4.0 MOUWSPLIT HEREN.... 5.0 MOUW (MET SNORRETJE).... 6.0 MOUW ZONDER KOPHOOGTE.... 7.0 MOUW MET KOPHOOGTE.... 8.0 HALSBOORD,

Nadere informatie

Serpentinen-Hose SOLANA

Serpentinen-Hose SOLANA Slangenbroek SOLANA Solana, zo heet een schitterend strand in Zuid-Californië waar enorme golven het strand op rollen. Maar wees voorzichtig: hier zijn vaak sterke stromingen. Het surfen leer je beter

Nadere informatie

Naden afwerken. schoudernaad. schoudernaad. Open naden of randen afwerken. 1a 1b

Naden afwerken. schoudernaad. schoudernaad. Open naden of randen afwerken. 1a 1b BIJ EXTRA ALLE PATROONDELEN NAAITECHNIEKEN MOETEN NADEN EN ZOMEN WORDEN AANGEKNIPT Naden afwerken Wanneer werk je naden af? Opmerking vooraf: je kunt de naden van je kledingstuk op verschillende manieren

Nadere informatie

DAMESSHIRT MET GESTRIKTE SCHOUDERS

DAMESSHIRT MET GESTRIKTE SCHOUDERS DAMESSHIRT MET GESTRIKTE SCHOUDERS 1 1 Het patroon Neem het patroon over van een T-shirt met aangeknipte mouw. De Harley top van La Maison Victor is een voorbeeld van een T-shirt dat hiervoor geschikt

Nadere informatie

JOEY. farbenmix.de Seite 1 von 11 JOEY. glitzerblume*de

JOEY. farbenmix.de Seite 1 von 11 JOEY. glitzerblume*de glitzerblume*de Bij dit blousepatroon kunnen mouwe, voor- en achterpanden van rekbare stoffen worden gemaakt, zoals bijv. tricot. Voor smalle meisjes kunnen figuurnaadjes worden ingestikt die op het patroon

Nadere informatie

ARWEN, in het Germaans betekent dat een "koninklijk meisje". In het Waals de "edele dame", als patroon een dubbele jurk van eenvoudige schoonheid.

ARWEN, in het Germaans betekent dat een koninklijk meisje. In het Waals de edele dame, als patroon een dubbele jurk van eenvoudige schoonheid. bovenste jurk, in het Germaans betekent dat een "koninklijk meisje". In het Waals de "edele dame", als patroon een dubbele jurk van eenvoudige schoonheid. Het jurkje is bewust eenvoudig gehouden en biedt

Nadere informatie

farbenmix farbenmix Sabine Pollehn Seite 1 von 14 TINKA-BELLA Gerkostr. 4, Wilhelmshaven Jas met capuchon TINKA-BELLA Design: glitzerblume*de

farbenmix farbenmix Sabine Pollehn Seite 1 von 14 TINKA-BELLA Gerkostr. 4, Wilhelmshaven Jas met capuchon TINKA-BELLA Design: glitzerblume*de Jas met capuchon TINKA-BELLA Design: glitzerblume*de jas met capuchon knippen: knip alle patroondelen met naadtoeslag uit de stof. Knip alle patroondelen van voor- en achterpand uit de buitenste stof.

Nadere informatie

MEISJESBLOES MET KNOOPSLUITING EN CLAUDINEKRAAG

MEISJESBLOES MET KNOOPSLUITING EN CLAUDINEKRAAG FICHE MEISJESBLOES MET KNOOPSLUITING EN CLAUDINEKRAAG 1 2 MEISJESBLOES MET KNOOPSLUITING EN CLAUDINEKRAAG Schattig toch deze meisjesbloes met afgeronde kraag. De felblauwe knoopjes en de felrode kraag

Nadere informatie

farbenmix Sabine Pollehn Seite 1 von 7 TONI Gerkostr. 4, Wilhelmshave farbenmix Parka TONI Design: traumschnitt

farbenmix Sabine Pollehn Seite 1 von 7 TONI Gerkostr. 4, Wilhelmshave farbenmix Parka TONI Design: traumschnitt Parka TONI Design: traumschnitt Knip alle patroondelen met naadtoeslag uit de stof. Neem de patroontekens over op de stof. Knip naar wens de mouwen in drie delen, de zakken, zakkleppen en sierklepjes ook

Nadere informatie

Tips: Was alle stoffen vóór het knippen, omdat stof kan krimpen. Neem alle markeringen (streepjes en figuurnaden) van het patroon over op de stof.

Tips: Was alle stoffen vóór het knippen, omdat stof kan krimpen. Neem alle markeringen (streepjes en figuurnaden) van het patroon over op de stof. Jurk Maat 36-46 Je hebt het volgende nodig: 2 m stretch-satijn, 150 cm breed Plakvlieseline H 180 1 onzichtbare rits, 60 cm Naaigaren Bernette naai- en borduurmachine Ritsvoet Z Accessoires voor het borduren:

Nadere informatie

Mac s Machine by Ms.mcb

Mac s Machine by Ms.mcb boodschappen tas MATERIALEN Stof A* (buitenkant): ca. 0,5 meter Stof B* (binnenkant): ca. 0,5 meter Biaisband totaal: 60 cm, dubbelgevouwen en gestikt. Koordjes: ca. 2x 30 cm 2 Koorddopjes Afmetingen boodschappentas

Nadere informatie

farbenmix.de Seite 1 von 10 YUKI Schneebroek YUKI Design: Silke Sauer

farbenmix.de Seite 1 von 10 YUKI Schneebroek YUKI Design: Silke Sauer Schneebroek YUKI Design: Silke Sauer Knip alle patroondelen met naadtoeslag uit de stof. Neem de patroontekens over op de stof. De veering kan van fleece of van een katoentje plus volumevlies gemaakt worden.

Nadere informatie

Benodigdheden. HICLASS 100Q naaimachine van Husqvarna Viking. 88 x 140 cm Dikke beige katoen voor de tas en de voering. 14 x 140 cm roze imitatieleer

Benodigdheden. HICLASS 100Q naaimachine van Husqvarna Viking. 88 x 140 cm Dikke beige katoen voor de tas en de voering. 14 x 140 cm roze imitatieleer Snel-klaar-tas Benodigdheden HICLASS 100Q naaimachine van Husqvarna Viking 88 x 140 cm Dikke beige katoen voor de tas en de voering. 14 x 140 cm roze imitatieleer 36 x 76 cm van 2 verschillende beige dunne

Nadere informatie

Gezellige giraffen. 12 Naai de voor- en achterpoten met knopen aan het lijf. Steek van de ene poot door het lijf naar de andere poot.

Gezellige giraffen. 12 Naai de voor- en achterpoten met knopen aan het lijf. Steek van de ene poot door het lijf naar de andere poot. Gezellige giraffen De giraffen kijken in meerdere opzichten ver vooruit: ze hebben hun badpak aan en zijn naar de ark gekomen met een strandbal en een trekeend. Het patroon van de voor- en achterpoten

Nadere informatie

Voordat u verder gaat, eerst deze pagina goed lezen!

Voordat u verder gaat, eerst deze pagina goed lezen! Artikel KN1506-03-04 blad 1 van 6 1 SHORT BROEK 3 4 5 6 Belangrijk! Voordat u verder gaat, eerst deze pagina goed lezen! 7 8 9 10 Voordat u begint met het printen van alle pagina s, print u eerst ALLEEN

Nadere informatie

MEISJESBLOES MET KNOOPSLUITING EN CLAUDINEKRAAG

MEISJESBLOES MET KNOOPSLUITING EN CLAUDINEKRAAG FICHE MEISJESBLOES MET KNOOPSLUITING EN CLAUDINEKRAAG 1 2 MEISJESBLOES MET KNOOPSLUITING EN CLAUDINEKRAAG Schattig toch deze meisjesbloes met afgeronde kraag. De felblauwe knoopjes en de felrode kraag

Nadere informatie

farbenmix.de Seite 1 von 10 ZORIAN Winterjack ZORIAN Design: Silke Sauer Knip alle patroondelen volgens de kniplijst met naadtoeslag uit de stof.

farbenmix.de Seite 1 von 10 ZORIAN Winterjack ZORIAN Design: Silke Sauer Knip alle patroondelen volgens de kniplijst met naadtoeslag uit de stof. Winterjack Design: Silke Sauer Knip alle patroondelen volgens de kniplijst met naadtoeslag uit de stof. Moet de jas ook met volumevlies gevoerd worden leg dan de geknipte voeringdelen op het volumevlies

Nadere informatie

farbenmix.de Seite 1 von 9 RABEA Retrojas RABEA Design: Sandra Gimmel Knip alle patroondelen met naadtoeslag uit de stof.

farbenmix.de Seite 1 von 9 RABEA Retrojas RABEA Design: Sandra Gimmel Knip alle patroondelen met naadtoeslag uit de stof. Retrojas RABEA Design: Sandra Gimmel Knip alle patroondelen met naadtoeslag uit de stof. Werk de mouwen van de buitenste en binnenste stof aan beide lange zijden af met een zigzagsteekje of de lockmachine.

Nadere informatie

kleinfehmarn farbenmix.de Seite 1 von 11 kleinfehmarn/fehmarn Design van Schnittreif.de / Anja Müssig

kleinfehmarn farbenmix.de Seite 1 von 11 kleinfehmarn/fehmarn Design van Schnittreif.de / Anja Müssig kleinfehmarn Design van Schnittreif.de / Anja Müssig Liefhebbers van onafgewerkte wildere naden kunnen dit vest ook volgens de beschrijving van BANDITO maken. Stik rekbare stoffen met een rekbare steek

Nadere informatie

Schaapje. Benodigdheden: Zwaar-geweven witte wollen stof, 60 x 60 cm. Markeerstift. Badstof velours in witte wol, 25 x 25 cm

Schaapje. Benodigdheden: Zwaar-geweven witte wollen stof, 60 x 60 cm. Markeerstift. Badstof velours in witte wol, 25 x 25 cm Schaapje Benodigdheden: Zwaar-geweven witte wollen stof, 60 x 60 cm Badstof velours in witte wol, 25 x 25 cm Donkerbruine badstof, 25 x 40 cm Lichtbruine badstof, 15 x 15 cm Lapje witte en zwarte jersey

Nadere informatie

Patroon en werkbeschrijving grote en kleine tas

Patroon en werkbeschrijving grote en kleine tas Patroon en werkbeschrijving grote en kleine tas onworpen in opdracht van Veritas Ontwerp: Nele van OOYAmade 1. Benodigdheden Benodigdheden om beide tassen te maken (kan verschillen afhankelijk van de stofkeuzes

Nadere informatie

Hals en armsgat afwerken

Hals en armsgat afwerken BIJ EXTRA ALLE PATROONDELEN NAAITECHNIEKEN MOETEN NADEN EN ZOMEN WORDEN AANGEKNIPT Hals en armsgat afwerken schouder voering pand. Leg de goede kant van de voeringpanden en de panden op elkaar. Rijg en

Nadere informatie

Voordat u verder gaat, eerst deze pagina goed lezen! Pas nadat u deze pagina heeft geprint en het vierkant exact 10 bij 10 cm.

Voordat u verder gaat, eerst deze pagina goed lezen! Pas nadat u deze pagina heeft geprint en het vierkant exact 10 bij 10 cm. Artikel KMZ1301-06 blad 1 van 4 Zwangerschapsjurk met verhoogde tailleband Belangrijk! Voordat u verder gaat, eerst deze pagina goed lezen! Voordat u begint met het printen van alle pagina s, print u eerst

Nadere informatie

Free-book recykleer-rokje Doortje

Free-book recykleer-rokje Doortje Free-book recykleer-rokje Doortje 1 Het recykleer-rokje is een rokje dat je maakt samen met een al bestaand overslagrokje, dat te klein is geworden. Het maakt niet uit wat voor één: met plooitjes of zonder,

Nadere informatie

Naaiinstructies. De Anderson-familiequilt. AFMETINGEN BIJ BENADERING 150 x 150 cm

Naaiinstructies. De Anderson-familiequilt. AFMETINGEN BIJ BENADERING 150 x 150 cm Naaiinstructies De Anderson-familiequilt AFMETINGEN BIJ BENADERING 150 x 150 cm HUSQVARNA VIKING accessoires Boventransportvoet met wisselbare naaivoeten (920219096) Verwisselbare decoratieve geleidevoet

Nadere informatie

Tutorial jongensblazer

Tutorial jongensblazer Tutorial jongensblazer Ik vertrok van een basispatroon dat ik online kocht en uitprintte op de website van Knipmode. Hier vind je de link: http://www.knippie.nl/shop/jongen/jas/kek-blazertje-grotemaat-pdf-patroon

Nadere informatie

zomerjurk ELODIE Design: Collie-Collie.com A: ongevoerde jurk met pofmouwtjes B: gevoerd jurkje met een springplooimouwtje (S. 13)

zomerjurk ELODIE Design: Collie-Collie.com A: ongevoerde jurk met pofmouwtjes B: gevoerd jurkje met een springplooimouwtje (S. 13) zomerjurk ELODIE Design: Collie-Collie.com A: ongevoerde jurk met pofmouwtjes B: gevoerd jurkje met een springplooimouwtje (S. 13) C: halfgeoerd jurkje met fladdermouwtjes (S. 32) knippen knip de patroondelen

Nadere informatie

"Patch mit Liebe" Kissen Gepatched met liefde -kussen

Patch mit Liebe Kissen Gepatched met liefde -kussen "Patch mit Liebe" Kissen Gepatched met liefde -kussen Dit kussen is snel gemaakt, kost haast niets en je hoeft ook geen patroon over te trekken. Lievelingsstofjes en motieven kunnen prachtig worden gecombineerd

Nadere informatie

GbR Pollehn & Pollehn Seite 1 von 9 BANDITO. vest en piratenhoofddoek BANDITO. Design: glitzerblume*de. vest van nickyvelours farbenmix GbR

GbR Pollehn & Pollehn Seite 1 von 9 BANDITO. vest en piratenhoofddoek BANDITO. Design: glitzerblume*de. vest van nickyvelours farbenmix GbR vest en piratenhoofddoek BANDITO Design: glitzerblume*de vest van nickyvelours voor een nonchalant vest kunnen ook oude sweaters en vesten van wol of nickyvelours worden gebruikt. Als de pasvorm erg nouwsluitend

Nadere informatie

EmbroideryDesign Store

EmbroideryDesign Store EmbroideryDesign Store Thee muts in de vorm van mevrouwtje tuit. Benodigdheden voor de thee must 1 x Stukje karton rond 30 cm 1 x Stukje stof van 1,40 bij 1 meter wit 1 x Stukje stof van 1,40 bij 0,5 meter

Nadere informatie

Jas met punten QUINTIA. werkbeschrijving

Jas met punten QUINTIA. werkbeschrijving Jas met punten QUINTIA werkbeschrijving Voor beginnende naaisters in dit een eenvoudig model. Gevorderden kunnen natuurlijk naar eigen inzicht te werk gaan, zoals bv een ritssluiting ipv knopen of mouwboordjes

Nadere informatie

WATERMELOEN. TIP: Het shirt mag mooi aangesloten zitten, speld het shirt dus eerst passend aan het lichaam.

WATERMELOEN. TIP: Het shirt mag mooi aangesloten zitten, speld het shirt dus eerst passend aan het lichaam. WATERMELOEN Benodigdheden: Naaimachine Breed elastiek 3cm breed voor de tule rok. zelf aanschaffen (bijv. action of Hema) Breed elastiek eventueel voor de broek. Schaar Groene (lichtgroen & donkergroen)

Nadere informatie

Nancy Langdon presents... Tas EL PORTO. Knippen

Nancy Langdon presents... Tas EL PORTO. Knippen Nancy Langdon presents... Tas EL PORTO Knippen Leg de voorgewassen en gestreken stof in de lengte van de draadrichting neer en leg daar de patroondelen op. Knip alle patroondelen met naadtoeslag uit de

Nadere informatie

Maxirok met split. goed te los te strak. Meten, patroontekenen en knippen. voor dames en meisjes

Maxirok met split. goed te los te strak. Meten, patroontekenen en knippen. voor dames en meisjes Hoeveelheid stof Tailleband: voorzie 12 cm boordstof of tricot. Rok: Meet het model van in de taille tot op de grond. Dit is maat A. Meet de heupomtrek: neem de omtrek op het dikste punt van de billen.

Nadere informatie

Voordat u verder gaat, eerst deze pagina goed lezen!

Voordat u verder gaat, eerst deze pagina goed lezen! Artikel KN506-0-02 blad van 6 2 3 5 6 Belangrijk! Voordat u verder gaat, eerst deze pagina goed lezen! 7 8 9 0 Voordat u begint met het printen van alle pagina s, print u eerst ALLEEN DEZE PAGINA. Als

Nadere informatie

EXTRA NAAITECHNIEKEN

EXTRA NAAITECHNIEKEN EXTRA NAAITECHNIEKEN Naden afwerken Wanneer werk je naden af? Opmerking vooraf: je kunt de naden van je kledingstuk op verschillende manieren afwerken, zoals met een zigzagsteek of locksteek, met een kartelschaar,

Nadere informatie

TUTORIAL ROEZELROKJE

TUTORIAL ROEZELROKJE TUTORIAL ROEZELROKJE Deze tutorial is geschreven uit liefde voor mijn hobby en derhalve alleen te gebruiken voor persoonlijk gebruik. Niet voor commerciële doeleinden. All Copyrights reserved @ Mama Mizzy's

Nadere informatie

plak-/lijmvlak - niet afknippen Voordat u verder gaat, eerst deze pagina goed lezen!

plak-/lijmvlak - niet afknippen Voordat u verder gaat, eerst deze pagina goed lezen! 34 Je ku Kijk vo Artikel KN1605-34 KN1605-35 KN1605-36 elangrijk! Voordat u verder gaat, eerst deze pagina goed lezen! Dit he 134 Stof v Wil je 1.40 m Garn 0.45 m Je he elas Voordat u begint met het printen

Nadere informatie

WERKBESCHRIJVING - Herinneringskussen

WERKBESCHRIJVING - Herinneringskussen Janneke: Heb jij de eerste babykleertjes van je kinderen ook bewaard? Met vaderdag voor de deur, kun je daar iets heel speciaals mee maken. Geinspireerd door de memory blanket bedacht ik dit vaderdag herinneringenkussen.

Nadere informatie

Uit LandIdee nr 4 2013 (augustus-september) Zelf maken Toffe tassen pagina 114. Praktische tassen voor een zomers dagje uit!

Uit LandIdee nr 4 2013 (augustus-september) Zelf maken Toffe tassen pagina 114. Praktische tassen voor een zomers dagje uit! Uit LandIdee nr 4 2013 (augustus-september) Zelf maken Toffe tassen pagina 114 Praktische tassen voor een zomers dagje uit! 1 Fietstas Dit heb je nodig voor de fietstas: - 50 x 140 cm antracietkleurig

Nadere informatie

Werkbeschrijving Bibieke s luierpatroon

Werkbeschrijving Bibieke s luierpatroon Werkbeschrijving Bibieke s luierpatroon Algemeen: bij naaien steeds bij begin en einde even over en weer naaien, om draad goed te hechten! Knippen voor maatjes S/M/L/XL: Patroon: Knip de patroondelen uit

Nadere informatie

Lees eerst de aanwijzingen voordat u aan het werk gaat!

Lees eerst de aanwijzingen voordat u aan het werk gaat! Lees eerst de aanwijzingen voordat u aan het werk gaat! Jij-en-ikke steek 1. Maak een poppenhoofd voor een Zonnekindpop met een omtrek van 21 cm. Zie Creattentie CR0005 Het hoofd van Jetje van Januari

Nadere informatie

Tas. PFAFF Accessoires. Benodigdheden. Doorstikvoet met geleider links (geschikt voor IDT ) PFAFF creative 4.0 naai- en borduurmachine

Tas. PFAFF Accessoires. Benodigdheden. Doorstikvoet met geleider links (geschikt voor IDT ) PFAFF creative 4.0 naai- en borduurmachine Tas Benodigdheden PFAFF creative 4.0 naai- en borduurmachine 50 x 140 cm linnen 20 x 140 cm voeringstof 35 x 140 cm dikke opstrijkbare tussenvulling Naaigaren dat bij de stof past Sulky Rayon borduurgaren

Nadere informatie

Sella by jaar. #Sella 2/9

Sella by jaar. #Sella 2/9 Sella by #Sella /9 Sella by - jaar Pittig kort A-lijn doorknooprokje in roestbruin met knopenrij aan de voorzijde. De taille is makkelijk in te snoeren dankzij het knoopsgatenelastiek in de tailleband.

Nadere informatie

Handleiding met naai-instructies v1.1

Handleiding met naai-instructies v1.1 Handleiding met naai-instructies v1.1 GEBRUIKSVOORWAARDEN EERST LEZEN met mama, papa of een andere volwassene!! WAARSCHUWING! Naaien met of zonder naaimachine en strijken met een strijkijzer houdt steeds

Nadere informatie

FARBENMIX BALLONROK VERSIE B

FARBENMIX BALLONROK VERSIE B FARBENMIX BALLONROK VERSIE B 2010 farbenmix.de Seite 1 von 9 ODILIA Werkbeschrijving Ballonrok versie B Farbenmix 2010: De werkvolgorde: De ballonrok patroondelen bestaan uit: 2 rokdelen (binnenrok) 1

Nadere informatie

JONGENSHEMD MET KORTE MOUWEN

JONGENSHEMD MET KORTE MOUWEN FICHE JONGENSHEMD MET KORTE MOUWEN JONGENSHEMD MET KORTE MOUWEN Een zomers hemd in retro stof en met flashy knopen die simpel op het hemd worden bevestigd. NODIG bedrukte katoenen stof indien stof 1,40

Nadere informatie

S T A P P E N P L A N - K A T O E N E N R O K Benodigdheden: 1. Opmeten. Rokrand: cm : 2 = cm. Heupwijdte: cm : 2 = cm

S T A P P E N P L A N - K A T O E N E N R O K Benodigdheden: 1. Opmeten. Rokrand: cm : 2 = cm. Heupwijdte: cm : 2 = cm S T A P P E N P L A N - K A T O E N E N R O K Benodigdheden: - patroonpapier - naald - papierschaar - spelden - stofschaar - rijgdraad - centimeterband - 1 meter stof FOTO 1 1. Opmeten Rokrand: cm : 2

Nadere informatie

http://elliesquiltplace.blogspot.com http://thelogcabin-jacqueline.blogspot.com http://els-bobbin.blogspot.com http://quilthousepatchwork.blogspot.com 5 6 1 2 4 3 8 7 122 x 122 cm - 28 september: blok

Nadere informatie

MOEILIJKHEIDSGRAAD: zijden crêpe de Chine synthetische zijde synthetische crêpe de Chine fijne katoenbatist

MOEILIJKHEIDSGRAAD: zijden crêpe de Chine synthetische zijde synthetische crêpe de Chine fijne katoenbatist Een mooi hemdje is een onmisbaar item in je garderobe. Combineer het s avonds met een rok of draag het overdag op een spijkerbroek. Wanneer je het zelf maakt, kun je het voorzien van mooie details als

Nadere informatie

Knippen. U heeft nodig: Voorkant. HUSQVARNA VIKING Accessoires

Knippen. U heeft nodig: Voorkant. HUSQVARNA VIKING Accessoires Juwelen-opbergrol U heeft nodig: HUSQVARNA VIKING DESIGNER DIAMOND deluxe naai- en borduurmachine DESIGNER DIAMOND deluxe naai- en borduurmachine Sampler Design nr. 1. Wit fluweel 33 x 140 cm Witte zijde

Nadere informatie

RECHTE STEKEN. Voor de versterkte drievoudige rechte steek, zet u het steeklengtewieltje op de stand S1.

RECHTE STEKEN. Voor de versterkte drievoudige rechte steek, zet u het steeklengtewieltje op de stand S1. RECHTE STEKEN Rechte steek met de naald in middelste positie. Draai de steekkeuzeknop zodat de A in stekendisplay verschijnt. Plaats het standaard naaivoetje. Stel de lengte van de steek in met het steeklengtewieltje.

Nadere informatie

Telefoonhoesje. Patroon 1 Patroon 2 Patroon voor zelfhechtende voering

Telefoonhoesje. Patroon 1 Patroon 2 Patroon voor zelfhechtende voering Instructies Dit heb je nodig: Totally Me!- naaimachine 2 stukjes stof (11,4 cm x 33 cm) 1 stukje zelfhechtende voering 6,4 cm dun elastiek 1 gekleurde knoop Schaar Spelden De patronen staan op de laatste

Nadere informatie

farbenmix zomerjurk ELODIE Design: Collie-Collie.com beschrijving A: ongevoerde jurk met pofmouwtjes knippen

farbenmix zomerjurk ELODIE Design: Collie-Collie.com beschrijving A: ongevoerde jurk met pofmouwtjes knippen zomerjurk ELODIE Design: Collie-Collie.com beschrijving A: ongevoerde jurk met pofmouwtjes knippen knip de patroondelen en werk ze rondom af. 8 rokdelen (4 x 2; op de foto liggen en steeds 2 op elkaar)

Nadere informatie

Uil van stof. Knutselidee. com N 103.636

Uil van stof. Knutselidee. com N 103.636 www.aduis.. Neemt u eens een kijkje. Deze uil ziet er niet alleen leuk uit, het is ook nog een handig knutselidee, dat als een boekensteun, deurstopper of gewoon als decoratie kan worden gebruikt. Het

Nadere informatie

Werkbeschrijvingen en patronen

Werkbeschrijvingen en patronen Werkbeschrijvingen en patronen www.mybernette.com Werkbeschrijvingen en Etno-style Etno no-jurk One size fits all Dit heb je nodig: - 2,10 m voile (stofbreedte minstens 0,9 m) - restjes stof op kleur afgestemd

Nadere informatie

farbenmix.de Rok FALDA farbenmix rok met schortje FALDA Design: INUIT-DESIGN Knip alle patroondelen van de bovenste rok met naadtoeslag uit de stof.

farbenmix.de Rok FALDA farbenmix rok met schortje FALDA Design: INUIT-DESIGN Knip alle patroondelen van de bovenste rok met naadtoeslag uit de stof. rok met schortje FALDA Design: INUIT-DESIGN Knip alle patroondelen van de bovenste rok met naadtoeslag uit de stof. knip ook alle patroondelen van de onderrok met naadtoeslag. GbR Pollehn & Pollehn Seite

Nadere informatie

unicorn stokpaard DIY NAAIPATROON

unicorn stokpaard DIY NAAIPATROON unicorn stokpaard DIY NAAIPATROON EENHOORN STOKPAARD DIY NAAIPATROON Wat leuk dat je je eigen eenhoorn stokpaard gaat maken! Lees voordat je begint eerst de uitleg door en leg de benodigdheden klaar. Alle

Nadere informatie

20 tips voor een perfecte ronde zoom! Jij kan het ook!!!!!

20 tips voor een perfecte ronde zoom! Jij kan het ook!!!!! 20 tips voor een perfecte ronde zoom! Ronde zomen aan rokken, jurken, blouses en ook aan tafelkleden zijn prachtig en vallen mooi. Er zijn veel mogelijkheden om ze te maken en het is heel gemakkelijk!

Nadere informatie

.de Seite 1 von 6 SYLKE. farbenmix. farbenmix.de. vest SYLKE. Design: traumschnitt

.de Seite 1 von 6 SYLKE. farbenmix. farbenmix.de. vest SYLKE. Design: traumschnitt vest SYLKE Design: traumschnitt De versieringen op het vest worden zonder inslagje vastgestikt. Als de gebruikte stof niet rafelt hoeven de randen niet te worden afgewerkt. Bij rafelende stof alle patroondelen

Nadere informatie

Benodigdheden: 1.0 MOUW (MET SNORRETJE). Stof. Volumevlies. Versteviging.

Benodigdheden: 1.0 MOUW (MET SNORRETJE). Stof. Volumevlies. Versteviging. INHOUDSOPGAVE: 1.0 VOORWOORD. 2.0 BENODIGDHEDEN. 3.0 MOUWSPLIT DAMES. 4.0 MOUWSPLIT HEREN. 5.0 MOUW (MET SNORRETJE). 6.0 MOUW ZONDER KOPHOOGTE. 7.0 MOUW MET KOPHOOGTE. 8.0 HALSBOORD, VERWERKING VOERING,

Nadere informatie

Materiaal/maten 50/56 62/68 74/80 86/92. bovenwijdte 46 cm 54 cm 62 cm 64 cm. lengte voor plus boordje 26,5 cm 29,5 cm 32,5 cm 36,5 cm

Materiaal/maten 50/56 62/68 74/80 86/92. bovenwijdte 46 cm 54 cm 62 cm 64 cm. lengte voor plus boordje 26,5 cm 29,5 cm 32,5 cm 36,5 cm trui, wijduitlopende versie trui, rechte versie Knuffelbasics Kleine kinderen willen graag kleren die lekker zitten en waarin ze zich goed kunnen bewegen. De kleding moet goed passen en er ook leuk uitzien.

Nadere informatie

2 oranje satijndelen 2 groen satijndelen 2 paars velours delen 6 groene paillet/satijn punten (2 kort, 4 lang) Goudlint 6 kleine belletjes

2 oranje satijndelen 2 groen satijndelen 2 paars velours delen 6 groene paillet/satijn punten (2 kort, 4 lang) Goudlint 6 kleine belletjes Naaibeschrijving rok 2019 Benodigdheden: Voorpanden 2 oranje satijn delen 2 groen satijn delen 2 paars velours delen 6 x groen paillet/satijn punten (kort) Goudband 6 kleine belletjes en 4 grote belletjes

Nadere informatie

Cursus. Couturetechnieken. Deel 1. Couturetechnieken. deel 1

Cursus. Couturetechnieken. Deel 1. Couturetechnieken. deel 1 Cursus Deel 1 Probeer de lapjes steeds zo zuinig mogelijk uit te knippen. Mocht je stof te kort komen of een foutje maken dan kan je zelf altijd een ander stofje kopen. Dat geldt ook voor de voering.

Nadere informatie

Just SEW It! Rits toepassingen. ~ Rits Tips ~ Rits in het midden van een project ~ Blinde rits ~ Zichtbare rits

Just SEW It! Rits toepassingen. ~ Rits Tips ~ Rits in het midden van een project ~ Blinde rits ~ Zichtbare rits Just SEW It! Rits toepassingen ~ Rits Tips ~ Rits in het midden van een project ~ Blinde rits ~ Zichtbare rits Rits toepassingen Uitgevonden in de 19e eeuw, de rits is een verbazingwekkend idee wat we

Nadere informatie

MAMA MIZZY'S OVERSLAGJURKJE

MAMA MIZZY'S OVERSLAGJURKJE MAMA MIZZY'S OVERSLAGJURKJE inhoudsopgave 1. Voorblad 2. Printvoorbeeld en inleiding 3. Printen Knippen en Plakken Patroon 4. Knippen Patroondelen 5. Werkbeschrijving Mama Mizzy's Overslagjurkje. PLAK

Nadere informatie

Opleiding tot Coupeuse met baangarantie. ( geen vooropleiding nodig )

Opleiding tot Coupeuse met baangarantie. ( geen vooropleiding nodig ) Opleiding tot Coupeuse met baangarantie. ( geen vooropleiding nodig ) Voor wie? Voor alle kandidaten welke graag het vak van coupeuse willen leren. Duur opleiding: 12 maanden, aantal dagdelen per kandidaat

Nadere informatie

Pyjama-Set GUTE NACHT

Pyjama-Set GUTE NACHT Pyjama-Set GUTE NACHT Design van Schnittreif.de / Anja Müssig Pyjamajasje met lange mouwen voor meisjes Knip alle patroondelen met naadtoeslag uit de stof. Zoek voor de ronde kraag en de buidelzakjes het

Nadere informatie

Begin met het opnemen van de maat! Let vooral op wijdte en lengte!

Begin met het opnemen van de maat! Let vooral op wijdte en lengte! UNELLA-BLOMMA is een combinatiepatroon dat bestaat uit een overslagblouse en een korte broek. De delen kunnen bijelkaar gedragen worden, maar ook apart met andere kledingstukken. In de zomer gewoon zo

Nadere informatie

Inktvis Knuffel. Naaihandleiding. Beschrijving

Inktvis Knuffel. Naaihandleiding. Beschrijving Naaihandleiding Inktvis Knuffel Beschrijving Deze inktvis knuffel is niet alleen een superschattige decoratie voor in de kinderkamer, maar ook nog eens een perfect gezelschap voor de kleine tijdens het

Nadere informatie

WERKBESCHRIJVING - Vaderdag BBQ handschoen 1

WERKBESCHRIJVING - Vaderdag BBQ handschoen 1 WERKBESCHRIJVING - Vaderdag BBQ handschoen 1 Lidy: Kindertekeningen vind ik altijd prachtig en ik kan altijd erg van ze genieten. Vaak worden er heel veel van gemaakt. Koelkasten en muren worden er mee

Nadere informatie

Ook voor beginners geschikt!

Ook voor beginners geschikt! SJAAL IN HET ROND N WERKBESCHRIJVING VOOR EEN RONDE OMKEERSJAAL IN 3 MATEN (HOOFDOMTREK 45-59CM) EN IN 2 VARIATIES De sjaal kan aan twee kanten gedragen worden, is rond aan één stuk en kan over het hoofd

Nadere informatie

Quilt. U heeft nodig: Afmetingen ongeveer: 137 cm x 137 cm

Quilt. U heeft nodig: Afmetingen ongeveer: 137 cm x 137 cm Quilt Afmetingen ongeveer: 137 cm x 137 cm U heeft nodig: 1 stuk wit satijn van 1,5 m x 140 cm 1 stuk lichtroze satijn van 1,15 m x 140 cm 1 stuk geel satijn van 15 cm x 115 cm 1 stuk taupe satijn van

Nadere informatie