Checklist persoonsgerichte aanpak op maat

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Checklist persoonsgerichte aanpak op maat"

Transcriptie

1 Checklist persoonsgerichte aanpak op maat Leidraad en werkdocument bij een casus Datum: mei 2016

2 1 Checks basisgegevens Bij de basisgegevens van het dossier gaat het om gegevens als datum aanmelding - wie heeft aangemeld dossiernummer, aanmaakdatum en bewerkingsdatum. Bij de basisgegevens van de cliënt en voor zover van belang cruciale relaties in zijn of haar omgeving, bijvoorbeeld een familielid, gaat het om NAW-gegevens, informatie over mogelijke huidige opvanglocatie/verblijfplaats e.d.. Bij de basisgegevens van betrokken professionals gaat het om naam organisatie, , telefoonnummer, functie e.d. Dossier algemeen Datum aanmelding Aangemeld door Aanmaakdatum dossier Bewerkingsdatum Procesregisseur Ondersteuner/bewerker dossier Aangemelde persoon/cliënt NAW gegevens persoon/ cliënt Geboortedatum Burgerservicenummer Huidige verblijfplaats Toekomstige verblijfplaats en ingangsdatum Overige personen huishouden (indien van toepassing) NAW gegevens Geboortedatum Essentiele personen in netwerk persoon/gezin (bijvoorbeeld een broer of zus) Naam en contactgegevens Relatie tot de persoon/het gezin Betrokken professionele partijen (doorbraak)team Per organisatie: naam en contactgegevens ( en telefoon) functie/rol Naam Organisatie Telefoon Functie/rol Buddy Naam en contactgegevens ( en telefoon) Functie/rol Beslissers Per organisatie: naam en contactgegevens ( en telefoon) functie/rol

3 2 Checks bewaken proces Staan de neuzen dezelfde kant op, is er niemand overgeslagen in de communicatie, weet een ieder waar we staan, wat er van hem of haar verwacht wordt, welke dillema s er zijn en wat het tempo is? Liggen er duidelijke afspraken over hoe en wanneer informatie te brengen en te halen? Is er doorlopend zicht op de actualiteit zodat snel kan worden bijgestuurd? Geef per check ja/ nee/ n.v.t aan en omschrijf kort de uitkomst/het antwoord. Alle betrokken partijen Is de beleidsadviseur OOV op de hoogte/aangeschoven? Is de beleidsadviseur sociaal domein op de hoogte/aangeschoven? Is afgestemd met het lokale sociale (gebieds) team? Zitten alle partijen die een rol hebben in de aanpak en deel zouden moeten uitmaken van de gezamenlijke aanpak aan tafel? Zo, niet is de reden hiervan benoemd. Is in beeld welke partijen niet direct aan tafel hoeven te zitten, maar die wel op de hoogte moeten worden gehouden? Link met het bestuur/directie Is de burgemeester en/of wethouder op de hoogte/betrokken? Is de Driehoek op de hoogte/betrokken? Is helder via wie de communicatie naar burgemeester/wethouder/driehoek loopt? Zijn afspraken gemaakt over hoe de communicatie naar burgemeester /wethouder/driehoek verloopt? Is directie/bestuur van andere partijen op de hoogte/betrokken? Zijn afspraken gemaakt over hoe deze communicatie verloopt? Rollen Is een procesregisseur benoemd? Is een casusregisseur benoemd? Is een behandelregisseur benoemd? Is een buddy benoemd? Zijn de verwachtingen over de verschillende regie rollen naar elkaar uitgesproken en helder? Status proces actieplan overkoepelend Heeft burgemeester of Driehoek gevraagd om advies/actieplan? Is het doorbraakteam samengesteld? Ligt er een tijdspad in relatie tot oplevering Is benoemd door wie het tijdspad wordt bewaakt? Is het concept-actieplan voorgelegd aan burgemeester/driehoek? Is er een besluit genomen over het concept-actieplan? Informatie-uitwisseling Is de betrokken persoon geïnformeerd over de informatie-uitwisseling tussen partijen? Geeft de persoon toestemming voor de informatie-uitwisseling? Bij geen toestemming: is de afweging gemaakt om zonder toestemming informatie uit te wisselen en zijn de uitkomsten van deze afweging benoemd?

4 Is onderscheid gemaakt naar subjectieve informatie en objectieve informatie? Wat staat vast en wat is een vermoeden? Is de subjectieve informatie getoetst/geverifieerd en is op basis hiervan indien nodig de informatie bijgesteld? Is bij de informatie de bron vermeld? Zijn derden gehoord, zijnde niet leden van het team? Is alle informatie geverifieerd bij betrokkenen? Zijn er afspraken gemaakt in het team over informatie-uitwisseling buiten de overleggen om tussen de teamleden? Zijn er afspraken gemaakt over wie, waarover en hoe met de verwarde persoon communiceert (en diens omgeving)? Status ingezoomd op actieplan Is de probleemanalyse gemaakt en is hier consensus over? Is de probleemstelling geformuleerd en is hier consensus over? (de HOE-vraag) Zijn de korte termijn acties besproken? Zijn de lange termijn acties besproken? Is het tijdspad van het uitvoeren van de acties gemaakt? Is er consensus over het tempo van de oplossing? Is het dossier bijgewerkt? (continue-vraag) Tijdens de actieperiode/actuele ontwikkelingen Is zicht op actuele ontwikkelingen die van invloed zijn op de huidige of toekomstige interventies? Is met relevante partijen gecommuniceerd en afgestemd over actuele ontwikkelingen? (continue vraag) Is bekend welke partijen en contactpersonen betrokken zijn tijdens de actieperiode Zijn met die partijen afspraken gemaakt over informatieverstrekking over en weer Is met die partijen afgesproken dat over en weer dossiers kunnen worden ingezien Is met die partijen afgesproken hoe dat is geregeld Is daarbij rekening gehouden met privacy en geheimhouding Is contactpersoon van het VHF bij die partijen bekend en geïntroduceerd Zijn afspraken gemaakt over monitoring 3 Checks opstellen actieplan Aanleiding Wat is de aanleiding om de persoon/het huishouden in het betreffende gremium in gezamenlijkheid te bespreken? Deze vraag komt aan de orde tijdens het eerste gezamenlijke overleg. Het antwoord op de vraag geeft zicht op welke signalen en overwegingen in eerste aanleg ten grondslag hebben gelegen aan de aanmelding/verzoek om een doorbraakteam in te zetten. Het gaat om het waarom zitten we hier met elkaar om tafel. Dit kan zijn omdat er stagnatie is in de samenwerking, er geen effectieve oplossingen lijken te zijn, er kans is op maatschappelijke onrust, het veiligheidsrisico hoog is etc. etc. Is benoemd wat de aanleiding is om de persoon/het huishouden in gezamenlijkheid te bespreken /op te pakken?

5 Veiligheidsproblemen en risico s Centraal bij de aanpak van verwarde personen staat het oplossen of beheersbaar maken van veiligheidsproblemen en risico s. Veiligheidsproblemen die kunnen spelen zijn bijvoorbeeld geweld, overlast, criminaliteit, maatschappelijke onrust, maatschappelijke teloorgang, aantasting van de veiligheid van de persoon en/of dienst omgeving. Verken met elkaar welke veiligheidsproblemen er spelen en welke risico s dat met zich mee brengt voor de persoon en de omgeving. Is benoemd welke veiligheidsproblemen er spelen? Is benoemd welke veiligheidsrisico s er spelen voor de persoon/of diens omgeving? Is benoemd op wie of wat de veiligheidsproblemen/-risico s zicht richten? Is benoemd bij welke partij informatie ligt/zicht is op (de ontwikkeling van) de veiligheidsproblemen/-risico s? Gebeurtenis, is er sprake van Omschrijving, op wie of wat gericht en mogelijke oorzaak Informatie bij Strafbare feiten Dreiging Geweld Overlast Maatschappelijke onrust Maatschappelijke teloorgang Verstoring openbare orde Veiligheid persoon in het geding Veiligheid omgeving in het geding Overig Historie Het uittekenen van iemands levensloop/tijdslijn biedt veelal een schat aan informatie. Waardevolle informatie die kan helpen bij het kiezen van interventies die aansluiten bij wat nodig is, interventies die werken. Denk bijvoorbeeld aan onderzoeken die zijn gedaan, diagnoses die zijn gesteld, opnames en/of behandelingen die er zijn geweest, hulpverlening die is ingezet of gevangenisstraffen die zijn uitgezeten. Op basis van de vergaarde informatie kan o.a. in beeld worden gebracht welke patronen in gedrag er zijn, welke interventies wel hebben gewerkt (productief) en welke interventies niet (contra-productief). Te vaak nog worden dezelfde interventies ingezet waarbij uit het verleden al is gebleken dat ze geen of onvoldoende resultaat hebben. Is benoemd bij welke instanties de persoon (vanuit het verleden) bekend is? Is daar een dossier van? Is alle informatie bij deze instanties verzameld? GGZ VNN Corporatie - Sociale team OM - Politie Opvanginstellingen - e.d. Zijn de hoofdlijnen van deze dossiers in beeld gebracht en weggezet in een tijdlijn? Is benoemd welke patronen in gedrag er zijn? Is benoemd welke interventies productief en welke contra-productief zijn?

6 Situatie op leefgebieden Wat eveneens nodig is om de juiste aanpak te kunnen bepalen is naast terugkijken, de situatie anno nu in beeld brengen. Welke signalen zijn bekend, hoe is de situatie op de verschillende leefgebieden: psychisch functioneren, fysieke gesteldheid en zelfzorg, huisvesting, financiën, dagbesteding, praktisch functioneren, sociaal functioneren, dagbesteding, justitie- en politiecontacten. Is er bijvoorbeeld sprake van sociaal isolement, onvoldoende (persoonlijke) verzorging, een vervuilde woning/woonomgeving, schuldenproblematiek, het onttrekken aan regels, dakloosheid? Ter ondersteuning kan gebruik worden gemaakt van een signalenkaart en onderstaande leefgebiedenmatrix. Psychisch functioneren Fysieke gesteldheid van de cliënt en de zelfzorg Zingeving Huisvesting Financiën Praktisch functioneren Sociaal functioneren Dagbesteding Hoe is het welbevinden van de cliënt? Heeft deze eventueel een psychiatrisch ziektebeeld? Is er ook sprake van verslavingsgedrag? Hoe staat het met het lichamelijk functioneren? Zorgt cliënt goed voor zichzelf? Wat motiveert de cliënt om te leven? (bijvoorbeeld in levens- of geloofsovertuiging) Hoe is de woonsituatie van de cliënt? Wat is de financiële situatie van de cliënt en hoe ziet het bestedingspatroon eruit? Hoe staat het met de huishoudelijke en technische vaardigheden? En hoe is de taalvaardigheid? (verbale kracht) Hoe is de relatie tussen de cliënt en zijn omgeving? (waaronder met het gezin, familie, hulpverleners) Hoe is het maatschappelijk gedrag? Wat is de daginvulling van de cliënt? (werk, sociale activering, hobby s, studie, activiteiten). Oorzaak en gevolg Wat ligt in essentie ten grondslag aan de gesignaleerde gebeurtenissen en het problematische gedrag? En meer kritisch, werken we het met de huidige aanpak dat gedrag wellicht in de hand? Waar ligt nu de crux? Neemt de tijd en ruimte om hier met elkaar op te focussen. Is benoemd welke oorzaken in essentie ten grondslag liggen aan de problemen van de persoon? Krijgt de persoon die autistisch is - te veel prikkels waardoor hij flipt? Krijgt de persoon met borderline te veel ruimte, terwijl er grenzen moeten worden gesteld? Leeft de persoon die het goed doet in een gestructureerde omgeving in chaos? Wordt de persoon met een licht verstandelijk beperking die functioneert op het niveau van een vier-jarige overvraagd? Heeft het te maken met Psychisch functioneren Fysieke gesteldheid Indien ja, waarom

7 Zingeving Huisvesting Financiën Praktisch functioneren Sociaal functioneren Dagbesteding Huidige interventies en onderlinge samenhang Welke interventies zet welke partij op dit moment in? Het is niet alleen belangrijk om alle signalen, gebeurtenissen en uitingen bij elkaar te brengen, het is evenzo belangrijk om te inventariseren welke partij welke interventie inzet of gaat inzetten (wat hangt iemand nog boven het hoofd ). Maar ook welke effect en deze interventies hebben op het gedrag en hoe de interventies zich tot elkaar verhouden. Welke interventies werken contraproductief en welke productief ten opzichte van elkaar? Is er een kettingreactie? Is benoemd welke huidige interventies door wie worden ingezet? Is in beeld gebracht welk effect dit heeft op het gedrag, situatie of gebeurtenissen? Is in beeld gebracht welke interventies op termijn door wie onoverkomelijk worden ingezet? Is aangegeven welke toekomstige interventies onoverkomelijk zijn en welke indien gewenst te sturen? Is benoemd hoe de huidige en toekomstige interventies zich tot elkaar verhouden? Welke interventie heeft effect op de andere? Is benoemd welke interventies productief en welke interventies contra-productief ten opzichte van elkaar werken? De politie geeft Piet voor elke APV-overreding een boete. Piet is een kale kip en kan de boetes niet betalen. Het overlastgevende gedrag van Piet verandert niet door de boetes. De corporatie heeft hem een tweede aanmaning gestuurd vanwege huurachterstand. Het FACT komt regelmatig aan de deur bij Piet. Piet geeft niet thuis; hij is een typische zorgmijder. De OvJ gaat de rechter om gijzeling verzoeken vanwege het niet betalen van de boetes. Door stapelen zal Piet langer dan een maand moeten zitten. Bij detentie stopt de uitkering en heeft Piet nog minder geld om de huur te betalen. De dreiging van uithuiszetting verhoogt de stress bij Piet. (Negatieve) prikkels versterken zijn stoornis en hiermee het overlastgevende gedrag. Interventies Er is een heel palet aan interventies dat ingezet kan worden met als doel de veiligheidsproblemen en -risico s te verminderen en het verbeteren van het perspectief voor de verwarde persoon. Aan de hand van de probleemanalyse en-stelling bepalen de betrokken partijen welke interventies bijdragen aan het halen van dit doel. Het team onderzoekt alle reële opties. De inzichten en bevindingen worden verwerkt in het dossier. Ook de interventies die (vooralsnog) niet toepasbaar (b)lijken te zijn worden benoemd met de reden waarom niet. Denk aan wachtlijsten, contra-indicaties, en onvoldoende grond voor juridische maatregelen. Het gaat om het afpellen.

8 Zijn alle reële interventies verkend en benoemd? Is benoemd welke interventies (vooralsnog) niet haalbaar (b)lijken en de reden waarom ( belemmeringen en beperkingen)? Is benoemd welke interventies eerste keus zijn, los van belemmeringen en beperkingen? Checks om de juiste locatie(s) te bepalen Is er sprake van BOPZ Is er sprake van een opnameplicht Is de VP bereid tot vrijwillige opname Is er een acute dreiging Is er direct gevaar voor anderen Is er een justitiële titel voor opname Is er sprake van een persoonlijkheidsstoornis Is er sprake van een verslaving Is er sprake van overmatig alcoholgebruik Is er sprake van drugsgebruik Zijn er psychoses Is er sprake van overlast Hoe lang zou een plaatsing moeten duren Hoe lang zou een vervolgplaatsing moeten duren Is de VP verzekerd Heeft de gewenste locatie plaats voor de VP Onder welke condities is er plaats Is gekeken naar veiligheid voor de VP, behandelaars, begeleiders, Is contact opgenomen met potentiele locaties Zijn afspraken gemaakt over tijdsduur opvang Zijn afspraken gemaakt over en met een vervolglocatie Is het vervoer geregeld Checks financiën Is voor elke actie een budget gevonden Is het gevonden budget akkoord bevonden door de financier Zijn aan het budget nog bijzondere voorwaarden verbonden Is er voldoende liquiditeit om de acties uit te voeren Is budgetbewaking geregeld Is er een oplossing voor het tekort ontwikkeld Checks besluitvorming Zijn alle partijen geïdentificeerd die een besluit moeten nemen Invoegen welke partijen zijn dat Is bepaald waarover de partijen moeten beslissen Is bepaald wanneer de partijen moeten beslissen

9 Checks om mogelijk niet te vergeten Is er contact met de VP door de CC Wat voor soort contact is er en hoe vaak en waar Wie zijn anderen die contact hebben met de VP (professionals, mede-clienten, familie) Wat heeft CC nodig om in contact te komen en te houden van het DT Is er enige vorm van structuur in het contact, frequentie, inhoud Heeft CC regelmatig contact met de PR/DT Wie zorgt voor het contact met de buren/familie en geeft de psycho-educatie Indien VP een woning heeft wordt VP thuis bezocht, is dat mogelijk Is het mogelijk te achterhalen wat de VP wil Gebruikt VP de voorgeschreven medicatie Hoe participeert VP in zijn omgeving en welk inzicht geeft dat Welke voorwaarden kan en moet het DT scheppen voor CC in het contact met VP Is het mogelijk VP te verleiden tot zorg Is de administratie op orde van de VP en is dat van toepassing Is (huis)bezoek geregeld en door wie Is er contact met de omgeving (familie, buren etc.) Wie zijn de personen uit de omgeving Is er contact met artsen Wie zijn die artsen Wie verstrekken medicatie Is er sprake van observatie van de VP Is bekend door wie wordt geobserveerd Is bekend wie de VP begeleidt

Zicht op actuele veiligheidsproblemen en risico s. Historie; vooruitkijken begint met terugkijken

Zicht op actuele veiligheidsproblemen en risico s. Historie; vooruitkijken begint met terugkijken Toelichting checklist persoonsgerichte aanpak op maat 10 mei 2016 Basisgegeven Bij de basisgegevens van het dossier gaat het om gegevens als datum aanmelding - wie heeft aangemeld dossiernummer, aanmaakdatum

Nadere informatie

Heeft de persoon straffen of maatregelen die tot executie gebracht moeten worden? ja nee niet bekend/gecheckt

Heeft de persoon straffen of maatregelen die tot executie gebracht moeten worden? ja nee niet bekend/gecheckt Naam: Datum MW: Geboortedatum: Politie- en justitiecontacten Is persoon/het systeem bekend bij politie? Voor welke strafbare feiten is cliënt bekend bij politie en in welke periode? Bron: Is persoon/het

Nadere informatie

Checklist vraagverheldering: Leefgebieden met bijbehorende vragen

Checklist vraagverheldering: Leefgebieden met bijbehorende vragen Checklist vraagverheldering: Leefgebieden met bijbehorende vragen 1. Wonen Hoe beleeft de cliënt zijn huidige woonsituatie? Zijn er belemmeringen bij huidige woonsituatie, zo ja welke en welke beperkingen

Nadere informatie

Workshop. Toegang tot beschermd wonen in de Wmo 2015

Workshop. Toegang tot beschermd wonen in de Wmo 2015 Workshop Toegang tot beschermd wonen in de Wmo 2015 Rina Beers, Federatie Opvang Agenda voor workshop: 1. Schets van toegang in Awbz en Wmo nu 2. Praktijk huidige centrale toegang MO 3. Schets van toegang

Nadere informatie

Politie en Veiligheidsregio Twente

Politie en Veiligheidsregio Twente Introductie Wilma van Raalte Veiligheidsregio Twente Programmamanager CO24 Politie en Veiligheidsregio Twente Brede taakopvatting: rampen en grootschalige incidenten, maar ook: samenwerken in het (sociaal)

Nadere informatie

Aanmeldformulier ten behoeve van Toetsings- en AdviesCommissie (TAC) Cello

Aanmeldformulier ten behoeve van Toetsings- en AdviesCommissie (TAC) Cello Aanmeldformulier ten behoeve van Toetsings- en AdviesCommissie (TAC) Cello Betreft aanmelding voor Wonen Woonbegeleiding Persoonsgegevens Achternaam: Voorvoegsel: Voornamen: Roepnaam: Geslacht: Geboortedatum:

Nadere informatie

Aanmeldformulier Meldpunt Zorg en Overlast / Steunpunt Huiselijk Geweld

Aanmeldformulier Meldpunt Zorg en Overlast / Steunpunt Huiselijk Geweld Aanmeldformulier Meldpunt Zorg en Overlast / Steunpunt Huiselijk Geweld Mogelijk kunt u niet alle vragen in dit formulier beantwoorden. Wij verzoeken u zo veel mogelijk informatie te vermelden van zaken

Nadere informatie

Jaarverslag Professionaliseren en versterken van de ketens

Jaarverslag Professionaliseren en versterken van de ketens Jaarverslag 2012 Professionaliseren en versterken van de ketens Inleiding H et Veiligheidshuis is dé plek waar veiligheid, zorg en bestuur samen komen rond complexe problematiek. Het is een netwerksamenwerking

Nadere informatie

Het 8-fasenmodel. Het 8-fasenmodel. Kennismaking met een praktische manier van planmatig werken in de maatschappelijke opvang

Het 8-fasenmodel. Het 8-fasenmodel. Kennismaking met een praktische manier van planmatig werken in de maatschappelijke opvang Het 8-fasenmodel Het 8-fasenmodel Kennismaking met een praktische manier van planmatig werken in de maatschappelijke opvang Het Het 8-fasenmodel voor de maatschappelijke voor de maatschappelijke opvang

Nadere informatie

Aanpak: Bijzondere doelgroepen. Beschrijving

Aanpak: Bijzondere doelgroepen. Beschrijving Aanpak: Bijzondere doelgroepen De gemeente heeft de vragenlijst betreffende deze aanpak ingevuld en relevante documentatie toegestuurd. Een beperktere vragenlijst over deze aanpak is ingevuld door: Bureau

Nadere informatie

Resultaatgericht werken in het sociaal domein

Resultaatgericht werken in het sociaal domein Resultaatgericht werken in het sociaal domein Eigen kracht, schalen met de klant Bepalen van de eigen kracht -Gebruik eens een schaalvraag! Wat is een schaalvraag? Hoe zet je een schaalvraag in? Netwerk

Nadere informatie

Wier. Behandelcentrum voor mensen die moeilijk leren, met gedragsproblemen en/of psychiatrische problemen. Patiënten & familie

Wier. Behandelcentrum voor mensen die moeilijk leren, met gedragsproblemen en/of psychiatrische problemen. Patiënten & familie Wier Behandelcentrum voor mensen die moeilijk leren, met gedragsproblemen en/of psychiatrische problemen Patiënten & familie 2 Voor wie is Wier? Wier is er voor mensen vanaf achttien jaar (en soms jonger)

Nadere informatie

WvGGZ - Situatie per 1 januari Inleiding Wet Verplichte Geestelijke Gezondheidszorg

WvGGZ - Situatie per 1 januari Inleiding Wet Verplichte Geestelijke Gezondheidszorg WvGGZ - Situatie per 1 januari 2020 Inleiding Wet Verplichte Geestelijke Gezondheidszorg In november 2018 heeft de VNG een aantal informatiesessies georganiseerd om gemeenten te informeren over de Wet

Nadere informatie

Het Gesprek de hulpvraagverduidelijking

Het Gesprek de hulpvraagverduidelijking Het Gesprek de hulpvraagverduidelijking Datum melding: Medewerker: Datum gesprek: Gegevens cliënt Naam cliënt(en) /melders Man Vrouw Echtpaar Kinderen (aantal) Adres Postcode en woonplaats Geboortedatum

Nadere informatie

VRAAGVERHELDERING EasyCare WELZIJN. Naam wijkbewoner / cliënt: Geboortedatum: Geboortedata gezinsleden: Datum/data vraagverheldering

VRAAGVERHELDERING EasyCare WELZIJN. Naam wijkbewoner / cliënt: Geboortedatum: Geboortedata gezinsleden: Datum/data vraagverheldering VRAAGVERHELDERING EasyCare WELZIJN Naam wijkbewoner / cliënt: Geboortedatum: Geboortedata gezinsleden: Datum/data vraagverheldering Andere aanwezige(n): Nee Ja Naam: Relatie tot cliënt: Easycare Welzijn

Nadere informatie

Wat Wie Actie Tijdspad. - registreert. - deelt signalen in kindbespreking; - registreert.

Wat Wie Actie Tijdspad. - registreert. - deelt signalen in kindbespreking; - registreert. Protocol Opvallend gedrag en Route Meldcode De ontwikkeling van kinderen stopt niet na schooltijd. Hun sociale en cognitieve vaardigheden zijn altijd in beweging, juist wanneer kinderen zich ontspannen

Nadere informatie

Nee Ja, hoeveel? Klik hier als u tekst wilt invoeren. Klik hier als u een datum wilt invoeren. Klik hier als u tekst wilt invoeren.

Nee Ja, hoeveel? Klik hier als u tekst wilt invoeren. Klik hier als u een datum wilt invoeren. Klik hier als u tekst wilt invoeren. Algemene Gegevens Gegevens klant Naam Geboortedatum BSN Klantnummer Zijn er kinderen aanwezig? Gegevens aanbieder Nee Ja, hoeveel? Klik hier als u tekst wilt invoeren. Naam ondersteuner Contactgegevens

Nadere informatie

Meldcode Huiselijk geweld en Kindermishandeling Plan van aandacht

Meldcode Huiselijk geweld en Kindermishandeling Plan van aandacht Meldcode Huiselijk geweld en Kindermishandeling Plan van aandacht Het houdt niet op, tot dat je iets doet. Inleiding Om het aantal slachtoffers van Huiselijk geweld en Kindermishandeling te verminderen,

Nadere informatie

Forensisch Beschermd Wonen Het Hoogeland. informatie voor verwijzers

Forensisch Beschermd Wonen Het Hoogeland. informatie voor verwijzers Forensisch Beschermd Wonen Het Hoogeland informatie voor verwijzers Forensisch Beschermd Wonen Het Hoogeland Informatie voor verwijzers Forensisch Beschermd Wonen Het Hoogeland biedt in een open setting

Nadere informatie

Aanpak: Er op af aanpak vanuit zorgnetwerken. Beschrijving

Aanpak: Er op af aanpak vanuit zorgnetwerken. Beschrijving Aanpak: Er op af aanpak vanuit zorgnetwerken De gemeente heeft de vragenlijst betreffende deze aanpak ingevuld en relevante documentatie toegestuurd. Een beperktere vragenlijst over deze aanpak is ingevuld

Nadere informatie

Aanpak: Signalerings- en vangnetfunctie. Beschrijving

Aanpak: Signalerings- en vangnetfunctie. Beschrijving Aanpak: Signalerings- en vangnetfunctie De gemeente heeft de vragenlijst betreffende deze aanpak ingevuld en relevante documentatie toegestuurd. Een beperktere vragenlijst over deze aanpak is ingevuld

Nadere informatie

Meldingsformulier Begeleiding Ambulant of Dagbesteding

Meldingsformulier Begeleiding Ambulant of Dagbesteding Meldingsformulier Begeleiding Ambulant of Dagbesteding 1 Uw gegevens Voornaam Dit formulier kunt u samen met uw hulpverlener digitaal invullen en opslaan voor uw administratie. Daarna verstuurt uw hulpverlener

Nadere informatie

AANMELDFORMULIER Team Jeugd en gezin

AANMELDFORMULIER Team Jeugd en gezin AANMELDFORMULIER Team Jeugd en gezin Aanmelding Peuterspeelzaal, Basisonderwijs, Voortgezet onderwijs en Middelbaar Beroepsonderwijs Datum melding Wie wordt aangemeld? Soort vraag Aanmelding Adviesaanvraag

Nadere informatie

Melding Beschut of Beschermd wonen

Melding Beschut of Beschermd wonen Melding Beschut of Beschermd wonen 1 Uw gegevens Voornaam Dit formulier kunt u samen met uw hulpverlener digitaal invullen en opslaan voor uw administratie. Daarna verstuurt uw hulpverlener de melding

Nadere informatie

Meldingsformulier Begeleiding Ambulant of Dagbesteding

Meldingsformulier Begeleiding Ambulant of Dagbesteding Meldingsformulier Begeleiding Ambulant of Dagbesteding 1 Uw gegevens Dit formulier kunt u samen met uw hulpverlener digitaal invullen en opslaan voor uw administratie. Daarna verstuurt uw hulpverlener

Nadere informatie

Meldcode bij signalen van huiselijk geweld en kindermishandeling

Meldcode bij signalen van huiselijk geweld en kindermishandeling Geleding Besproken Besluitvorming Directeuren en GMR Jan-mrt 2011 April 2011 Directeuren en GMR Evaluatie mei 2012 Directeuren Evaluatie en update MO 5-3-2013 DB 26 maart 2013 Directeuren Evaluatie DB

Nadere informatie

Aanmeldformulier Baalderborg Groep

Aanmeldformulier Baalderborg Groep Aanmeldformulier Baalderborg Groep Datum aanmelding: Persoonsgegevens: Achternaam: Voornamen: Roepnaam: Geboortedatum: Burgerlijke staat: Nationaliteit: Geslacht: M / V BSN nummer: Postcode: Woonplaats:

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG > Retouradres De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340 98 34 www.rijksoverheid.nl Kenmerk

Nadere informatie

Aveleijn ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid. Leven vol betekenis

Aveleijn ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid. Leven vol betekenis Aveleijn ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid. Leven vol betekenis We gaan uit van eigen kracht, eigen keuzes en eigen mogelijkheden. 02 Aveleijn Inhoud Missie

Nadere informatie

het afwegingskader in de Meldcode Huiselijk geweld en Kindermishandeling

het afwegingskader in de Meldcode Huiselijk geweld en Kindermishandeling het afwegingskader in de Meldcode Huiselijk geweld en Kindermishandeling Martenjan Poortinga Amsterdam, 15 oktober 2018 programma u u u u u u u u kennismaking, verwachtingen kader en proces: de aangescherpte

Nadere informatie

Melding Beschermd wonen

Melding Beschermd wonen Melding Beschermd wonen Uw gegevens Voornaam Dit formulier kunt u samen met uw hulpverlener digitaal invullen en opslaan voor uw administratie. Daarna verstuurt uw hulpverlener de melding per beveiligde

Nadere informatie

Melding Beschermd wonen en begeleiding

Melding Beschermd wonen en begeleiding Melding Beschermd wonen en begeleiding Uw gegevens Voornaam Dit formulier kunt u samen met uw hulpverlener digitaal invullen en opslaan voor uw administratie. Daarna verstuurt uw hulpverlener de melding

Nadere informatie

AANMELDING CENTRALE TOEGANG NOORD-VELUWE

AANMELDING CENTRALE TOEGANG NOORD-VELUWE AANMELDING CENTRALE TOEGANG NOORD-VELUWE Postadres Centrale Toegang Noord-Veluwe: Postbus 3, 7200 AA Zutphen Waarvoor is dit formulier? Met dit formulier vraagt u bij de Centrale Toegang van de GGD Noord-

Nadere informatie

Methodisch werken met zorgleefplan, ondersteuningsplan of begeleidingsplan

Methodisch werken met zorgleefplan, ondersteuningsplan of begeleidingsplan Zorgleefplan, ondersteuningsplan en begeleidingsplan Methodisch werken met zorgleefplan, ondersteuningsplan of begeleidingsplan Om goede zorg en/of ondersteuning te kunnen geven aan een cliënt is het werken

Nadere informatie

Stappenplan voor artsen en gedragskundigen ter beoordeling van wils(on)bekwaamheid van cliënten IdB, versie 2.0

Stappenplan voor artsen en gedragskundigen ter beoordeling van wils(on)bekwaamheid van cliënten IdB, versie 2.0 Stappenplan voor artsen en gedragskundigen ter beoordeling van wils(on)bekwaamheid van cliënten IdB, versie 2.0 Type document Richtlijn Vastgesteld door Raad van Bestuur Status document Definitief Datum

Nadere informatie

Resultaatgebieden zelfredzaamheidsmatrix vertaald naar te behalen resultaten

Resultaatgebieden zelfredzaamheidsmatrix vertaald naar te behalen resultaten Resultaatgebieden zelfredzaamheidsmatrix vertaald naar te behalen resultaten Rond de inkoop van individuele begeleiding is behoefte aan concreet geformuleerde resultaten die de lokale toegang (sociaal

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier:

Aanmeldingsformulier: Aanmeldingsformulier: Wat van belang is: Print dit aanmeldingsformulier uit en vul het daarna zo compleet mogelijk in. Moeilijk?, dat valt wel mee. Kom je er niet uit, vraag dan de hulpverlening om advies.

Nadere informatie

Toekomstplan VOLWASSEN WORDEN WAAR MOET IK AAN DENKEN? REGIO MIDDEN HOLLAND

Toekomstplan VOLWASSEN WORDEN WAAR MOET IK AAN DENKEN? REGIO MIDDEN HOLLAND Toekomstplan VOLWASSEN WORDEN WAAR MOET IK AAN DENKEN? REGIO MIDDEN HOLLAND Wat is een toekomstplan? Nog maar even en dan word je 18. Volwassen! In Nederland betekent dat dat ondersteuning die jij krijgt,

Nadere informatie

- Gezamenlijke visie - Algemeen of specifiek - Doelstelling vastgelegd - Doel SMART geformuleerd

- Gezamenlijke visie - Algemeen of specifiek - Doelstelling vastgelegd - Doel SMART geformuleerd Toetsingskader Verantwoorde zorg voor delictplegers met ernstige psychische en/of psychiatrische klachten (Netwerkniveau / Managementniveau); concept, 23 maart 2010 Aspect 1: Doelconvergentie De mate waarin

Nadere informatie

Resultatenoverzicht 2017

Resultatenoverzicht 2017 Resultatenoverzicht 2017 agenda - Opening - Pascale Klaassen - Traject van melding tot indicatie - Hettie van Dorrestein - Resultatenoverzicht 2017 - Renee Schuit - Toelichting complexiteit en intensiteit

Nadere informatie

Verwijsindex risicojongeren

Verwijsindex risicojongeren Verwijsindex risicojongeren Bijeenkomst Kenniskring JGZ 29 maart 2010 Utrecht Inhoud presentatie Achtergrond Samenhang met andere trajecten Rolverdeling actoren Wetsvoorstel Stand van zaken Programma Jeugd

Nadere informatie

Eigen plan van aanpak betrokkene, 0.8 oefenversie

Eigen plan van aanpak betrokkene, 0.8 oefenversie Eigen plan van aanpak betrokkene, 0.8 oefenversie Voor een behandeling is je toestemming nodig. Maar soms mag een behandelaar je ook onder dwang behandelen. Bijvoorbeeld als er door je psychiatrische ziekte

Nadere informatie

Aanpak: Bijzondere Zorg Team. Beschrijving

Aanpak: Bijzondere Zorg Team. Beschrijving Aanpak: Bijzondere Zorg Team Namens de gemeente Deventer hebben drie netwerkpartners de vragenlijst gezamenlijk ingevuld. Dit zijn Dimence GGZ, Tactus verslavingszorg, en Iriszorg maatschappelijke opvang.

Nadere informatie

Voor wie? Hoe werkt het?

Voor wie? Hoe werkt het? LOCUS 2 Jongeren tussen de 16 en 23 jaar die niet thuis kunnen wonen door psychische problemen en omstandigheden binnen het gezin, kunnen terecht bij Locus. Locus biedt hen een veilige plek waar zij zich

Nadere informatie

De krachtgerichte methodiek

De krachtgerichte methodiek Het Centrum Voor Dienstverlening is u graag van dienst met: De krachtgerichte methodiek Informatie voor samenwerkingspartners van het CVD Waar kunnen we u mee van dienst zijn? Centrum Voor Dienstverlening

Nadere informatie

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN (050)

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN (050) Stand van zaken aanpak problematische jeugdgroepen L.T. Rozema De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN (050) 367 61 95-6460666 - Geachte heer, mevrouw, In de raadscommissie Financiën

Nadere informatie

Stappenplan VeiligHeidsHuizen. Triage-instrument. voor professionals in het veld

Stappenplan VeiligHeidsHuizen. Triage-instrument. voor professionals in het veld Stappenplan VeiligHeidsHuizen Triage-instrument voor professionals in het veld Inhoud 1 : Inleiding 4 Aanleiding 4 Instrument versus intuïtie 5 Wat u in hoofdstukken 2 en 3 vindt 5 2 : Instrument 6 Aannames

Nadere informatie

Uitkomsten verbeterpunten toezichtonderzoek Bergen op Zoom

Uitkomsten verbeterpunten toezichtonderzoek Bergen op Zoom Uitkomsten verbeterpunten toezichtonderzoek Bergen op Zoom Aanpak: Signalerings- en vangnetfunctie Juni 2015 Samenwerkend Toezicht Jeugd (STJ) verstaat onder een gezin met geringe sociale redzaamheid een

Nadere informatie

Dit is het vastgestelde perspectiefplan met daarin de afspraken die wij hebben gemaakt.

Dit is het vastgestelde perspectiefplan met daarin de afspraken die wij hebben gemaakt. Beste... Dit is het vastgestelde perspectiefplan met daarin de afspraken die wij hebben gemaakt. Als er specialistische jeugdhulp nodig is, is dat in dit perspectiefplan vastgelegd. De zorgaanbieder heeft

Nadere informatie

Een stap verder in forensische en intensieve zorg

Een stap verder in forensische en intensieve zorg Een stap verder in forensische en intensieve zorg Palier bundelt intensieve en forensische zorg. Het is zorg die net een stapje verder gaat. Dat vraagt om een intensieve aanpak. Want onze doelgroep kampt

Nadere informatie

Onderzoeksformulier Beschermd Wonen Regiogemeenten

Onderzoeksformulier Beschermd Wonen Regiogemeenten Onderzoeksformulier Beschermd Wonen Regiogemeenten Voor een eenduidige werkwijze zullen we vanaf 2019 met dit formulier gaan werken. Indien u een overdracht aan de gemeente Nissewaard voor Beschermd Wonen

Nadere informatie

1 Aanleiding. 2 Melding. Conclusies Stappen Door wie? Voorwaarden. Laatste wijziging: 28-06-2010. Vindt familie / hulpverlener / omgeving

1 Aanleiding. 2 Melding. Conclusies Stappen Door wie? Voorwaarden. Laatste wijziging: 28-06-2010. Vindt familie / hulpverlener / omgeving Laatste wijziging: 28-06-2010 Procedure inbewaringstelling (ibs) machtiging voortzetting ibs Introductie E inbewaringstelling (ibs) is e spoedmaatregel om iemand bij onmiddellijk dreigd gevaar gedwong

Nadere informatie

Begeleid Wonen. www.st-neos.nl. Maatschappelijke opvang en aanpak huiselijk geweld

Begeleid Wonen. www.st-neos.nl. Maatschappelijke opvang en aanpak huiselijk geweld Begeleid Wonen www.st-neos.nl Maatschappelijke opvang en aanpak huiselijk geweld De stichting Neos is een organisatie voor maatschappelijke opvang en aanpak huiselijk geweld. De organisatie richt zich

Nadere informatie

PERSPECTIEFPLAN

PERSPECTIEFPLAN PERSPECTIEFPLAN Als u problemen in de opvoeding ervaart en jeugdhulp nodig heeft, is het van groot belang dat het jeugdteam goed weet welke problemen u of uw kind ervaart en waar u mee geholpen zou zijn.

Nadere informatie

ToolKID Informatie-uitwisseling in verband met de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling

ToolKID Informatie-uitwisseling in verband met de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling ToolKID Informatie-uitwisseling in verband met de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling 17 November 2016 Pagina 1 van 6 KINDVEILIGHEID EN WELZIJN Kinderen van ouders met psychiatrische problematiek

Nadere informatie

Meldingsformulier Centrale Toegang Beschermd Wonen en Ambulante Begeleiding door instellingen voor maatschappelijke opvang

Meldingsformulier Centrale Toegang Beschermd Wonen en Ambulante Begeleiding door instellingen voor maatschappelijke opvang IJsselland Meldingsformulier Centrale Toegang Beschermd Wonen en Ambulante Begeleiding door instellingen voor maatschappelijke opvang Waarvoor is dit formulier? Wilt u zich melden voor beschermd wonen

Nadere informatie

Clientprofielen Kempengemeenten Reusel-De Mierden, Bergeijk, Bladel en Eersel 19 mei 2014

Clientprofielen Kempengemeenten Reusel-De Mierden, Bergeijk, Bladel en Eersel 19 mei 2014 Stabiliteit en behoud Doel Inwoner in staat stellen op het hoogst haalbare niveau van participatie en zelfredzaamheid te komen en te blijven, door het creëren van stabiliteit en het stimuleren van participatie

Nadere informatie

Onderzoeksformulier Beschermd Wonen

Onderzoeksformulier Beschermd Wonen Onderzoeksformulier Beschermd Wonen U ontvangt dit formulier, omdat u een melding heeft gedaan of wilt doen voor Beschermd Wonen. Dit formulier kunt u zelf als aanvrager invullen samen met uw hulpverlener

Nadere informatie

Voorlopig voorstel werkgroep resultaat/prestaties/arrangementen. voor de fysieke tafel bestuurlijk aanbesteding 7 juli 2016

Voorlopig voorstel werkgroep resultaat/prestaties/arrangementen. voor de fysieke tafel bestuurlijk aanbesteding 7 juli 2016 Voorlopig voorstel werkgroep resultaat/prestaties/arrangementen voor de fysieke tafel bestuurlijk aanbesteding 7 juli 2016 Proces Uitkomsten fysieke overlegtafel 9 juni 2016: Werkgroep resultaat en werkgroep

Nadere informatie

MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING Stichting O.V.O. Tiel (RSG Lingecollege)

MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING Stichting O.V.O. Tiel (RSG Lingecollege) MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING Stichting O.V.O. Tiel (RSG Lingecollege) Vastgesteld in MT d.d. 28 januari 2019. Positief advies MR d.d. 4 december 2018. Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

Nadere informatie

Formulier voor schriftelijke melding van (vermoedens) van huiselijk geweld en kindermishandeling

Formulier voor schriftelijke melding van (vermoedens) van huiselijk geweld en kindermishandeling Postadres Postbus 6033 2001 HA Haarlem of info@veiligthuis-ken.nl Bezoekadres Oostvest 60 2011AK Haarlem Formulier voor schriftelijke melding van (vermoedens) van huiselijk geweld en kindermishandeling

Nadere informatie

Persoonlijk plan (WMO)

Persoonlijk plan (WMO) Persoonlijk plan (WMO) 1.Wie ben ik? Opgesteld op: Ingevuld door: a. Persoonsgegevens van degene die ondersteuning nodig heeft. Naam: BSN: Geboortedatum: Adres: Telefoon: Email: Gezinssamenstelling: Mede

Nadere informatie

Aanmeldformulier Beschermd wonen Flevoland GGD Flevoland

Aanmeldformulier Beschermd wonen Flevoland GGD Flevoland Aanmeldformulier Beschermd wonen Flevoland GGD Flevoland Gegevens verwijzer Verwijzende instantie Contactpersoon Functie Straat Huisnummer Postcode Plaats Telefoonnummer Emailadres Te bereiken op Maandag

Nadere informatie

ALGEMENE GEGEVENS. Datum aanmelding: Dit gezinsplan is opgesteld samen met:

ALGEMENE GEGEVENS. Datum aanmelding: Dit gezinsplan is opgesteld samen met: VAN : DATUM: ALGEMENE GEGEVENS 1 Datum aanmelding: Dit gezinsplan is opgesteld samen met: 1. Samenstelling van mijn gezin (evt. genogram of sociogram invullen als bijlage) Naam Relatie tot het kind m/v

Nadere informatie

KWALITEIT VAN DE ZORG FIER

KWALITEIT VAN DE ZORG FIER WELKOM BIJ FIER HULPVERLENING VAN FIER, WAT BETEKENT DIT VOOR U? EN WAT ZIJN UW RECHTEN EN PLICHTEN? IN DIT INFORMATIEBOEKJE VINDT U DE ANTWOORDEN. HEEFT U NOG VRAGEN? STEL ZE GERUST AAN UW HULPVERLENER.

Nadere informatie

Trajectbegeleiding op maat bij LVB en multiproblematiek

Trajectbegeleiding op maat bij LVB en multiproblematiek Trajectbegeleiding op maat bij LVB en multiproblematiek Homerun Direct inzetbare trajectbegeleiding bij LVB en multiproblematiek Met Homerun bieden wij intensieve begeleiding en behandeling aan jongvolwassenen

Nadere informatie

De Kracht van de Aanpak Extreme Woonoverlast. Positionering Aanpak Extreme Woonoverlast binnen het Utrechtse Model

De Kracht van de Aanpak Extreme Woonoverlast. Positionering Aanpak Extreme Woonoverlast binnen het Utrechtse Model De Kracht van de Aanpak Extreme Woonoverlast Positionering Aanpak Extreme Woonoverlast binnen het Utrechtse Model De Piramide van Overlast in Utrecht Buurtbemiddeling in het kort De belangrijkste doelstellingen

Nadere informatie

Persoonlijk plan (Jeugd)/Familieplan

Persoonlijk plan (Jeugd)/Familieplan Persoonlijk plan (Jeugd)/Familieplan 1.Wie is de jeugdige? Opgesteld op: Ingevuld door: a. Persoonsgegevens van de jeugdige die ondersteuning nodig heeft. Naam: BSN: Geboortedatum: Adres: Telefoon: Email:

Nadere informatie

AANMELDINGS- EN INTAKEFORMULIER PROEF-WONEN

AANMELDINGS- EN INTAKEFORMULIER PROEF-WONEN AANMELDINGS EN INTAKEFORMULIER PROEFWONEN ProefWonen creëert een woonaanbod, waarbij bepaalde personen een prioriteitscode kunnen bekomen binnen de sociale huisvesting, op voorwaarde dat ze tot de doelgroep

Nadere informatie

Notitie. Onderwerp. Van: Diana Piek Aan: College van B&W Datum: 29-1-2014 Doorkiesnummer: (0411) 65 5590

Notitie. Onderwerp. Van: Diana Piek Aan: College van B&W Datum: 29-1-2014 Doorkiesnummer: (0411) 65 5590 Van: Diana Piek Aan: College van B&W Datum: 29-1-2014 Doorkiesnummer: (0411) 65 5590 Onderwerp Bijlage 1: Model- Meldcode Huiselijk geweld en Kindermishandeling gemeente Boxtel Het College van Burgemeester

Nadere informatie

Persoonlijk Plan. Cliëntgegevens en looptijd persoonlijk plan. Naam cliënt. Geboortedatum cliënt. Looptijd persoonlijk plan Startdatum: Einddatum:

Persoonlijk Plan. Cliëntgegevens en looptijd persoonlijk plan. Naam cliënt. Geboortedatum cliënt. Looptijd persoonlijk plan Startdatum: Einddatum: Deel A: Voorblad A1 Cliëntgegevens en looptijd persoonlijk plan Naam cliënt Geboortedatum cliënt Looptijd persoonlijk plan Startdatum: Einddatum: A2 Handtekeningen Naam Datum Handtekening Cliënt/wettelijk

Nadere informatie

Introductie. 1 Situatie. Laatste wijziging:

Introductie. 1 Situatie. Laatste wijziging: Laatste wijziging: 09-03-2010 Procedure voorwaardelijke rechterlijke machtiging (rm) Introductie Een voorwaardelijke rm is een beslissing van de rechter die moet voorkomen dat een cliënt gedwongen wordt

Nadere informatie

Gegevens Deelnemer. Ouder(s)/verzorger(s) Medisch

Gegevens Deelnemer. Ouder(s)/verzorger(s) Medisch Aanmeldformulier Stichting Happy KidsCare Gegevens Deelnemer Voor en achternaam: Geboortedatum: BSN: Straat: Postcode en woonplaats: Telefoonnummer(s): Diagnose: Wijkteam/ Jeugdteam: Indicatie PGB/ ZIN:

Nadere informatie

Algemeen. In te vullen aanmeldende partij: Datum aanmelding: Aangemeld door, voor en achternaam: Instantie/instelling: Adres instantie/instelling:

Algemeen. In te vullen aanmeldende partij: Datum aanmelding: Aangemeld door, voor en achternaam: Instantie/instelling: Adres instantie/instelling: Algemeen In te vullen aanmeldende partij: Datum aanmelding: Aangemeld door, voor en achternaam: Instantie/instelling: Adres instantie/instelling: Motivatie aanmeldende partij voor deelname KmK: In te vullen

Nadere informatie

Wouter Novak Ellen Fleurke Los Caminos. Methodische onderbouwing individuele trajecten Ervarend Leren

Wouter Novak Ellen Fleurke Los Caminos. Methodische onderbouwing individuele trajecten Ervarend Leren Wouter Novak Ellen Fleurke Los Caminos Methodische onderbouwing individuele trajecten Ervarend Leren The only source of knowledge is experience. Albert Einstein Methodische onderbouwing individuele trajecten

Nadere informatie

Regie binnen het Sociale Domein (30 januari 2017)

Regie binnen het Sociale Domein (30 januari 2017) Regie binnen het Sociale Domein (30 januari 2017) voor aanbieders van zorg, het CJG, de gebiedsteams en het zorgloket in de gemeente Lochem Deze uitgangsnotitie is tot stand gekomen in overleg met managers

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER EIGEN RISICO

AANVRAAGFORMULIER EIGEN RISICO AANVRAAGFORMULIER EIGEN RISICO Aanvraagformulier ondertekend mailen naar: Fonds Bijzondere Noden Amsterdam (FBNA) E-mail: info@fbna.nl Tel.nr.: 020 420 1984 Contactpersoon: Meike Mommers/ Emma Vreugdenhil

Nadere informatie

ToolKID Parkstad. Informatie-uitwisseling in verband met de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling

ToolKID Parkstad. Informatie-uitwisseling in verband met de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling ToolKID Parkstad Informatie-uitwisseling in verband met de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling April, 2017 KINDVEILIGHEID EN - WELZIJN Kinderen van ouders met psychiatrische problematiek

Nadere informatie

1. Waaruit bestaat de onvrijwillige zorg, waarom wordt deze ingezet? (soort, duur, frequentie, motivatie)

1. Waaruit bestaat de onvrijwillige zorg, waarom wordt deze ingezet? (soort, duur, frequentie, motivatie) Aanvraag Consultatie bij onvrijwillige zorg Personalia Naam cliënt Geboortedatum Organisatie Locatie/afdeling Opnamedatum Aanleiding voor de Consultatie bij onvrijwillige zorg 1. Waaruit bestaat de onvrijwillige

Nadere informatie

Deze werkinstructie beschrijft de werkzaamheden die begeleiders in ONS hebben.

Deze werkinstructie beschrijft de werkzaamheden die begeleiders in ONS hebben. Begeleiders in ONS* Inhoudsopgave 1. INLOGGEN IN ONS... 3 2. EEN CLIËNT OPZOEKEN IN ONS... 6 3. DE BASISGEGEVENS VAN EEN CLIËNT INZIEN... 8 4. HET MEDISCH DOSSIER INZIEN... 10 5. PROFIELLIJSTEN INZIEN...

Nadere informatie

Intensive Home Treatment IHT

Intensive Home Treatment IHT Intensive Home Treatment IHT Intensive Home Treatment (IHT) Wat houdt IHT behandeling in en welke zorg levert dit team aan u? Dat kunt u lezen in deze folder. Wat is IHT IHT staat voor Intensive Home Treatment.

Nadere informatie

Regie binnen het Sociale Domein

Regie binnen het Sociale Domein Regie binnen het Sociale Domein voor aanbieders van zorg, het CJG, de gebiedsteams en het zorgloket in de gemeente Lochem Deze uitgangsnotitie is tot stand gekomen in overleg met managers CJG 4 kracht,

Nadere informatie

Protocol meldcode. Huiselijk geweld en kindermishandeling. OBS Prins Claus

Protocol meldcode. Huiselijk geweld en kindermishandeling. OBS Prins Claus Protocol meldcode Huiselijk geweld en kindermishandeling OBS Prins Claus Linschoten januari 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Leerkrachten... 3 Intern begeleider/directrice... 3 Verwijsindex...

Nadere informatie

De Stemmenpolikliniek

De Stemmenpolikliniek Universitair Centrum Psychiatrie (UCP) De Stemmenpolikliniek Inhoud Inleiding 1 Stemmen horen 1 De behandeling 2 Kennismaking 3 De inhoud van de behandeling 3 Behandelaars 4 Vragen 4 Belangrijke adressen

Nadere informatie

MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING. Openbaar VMBO en MAVO Zeist Openbaar Lyceum Zeist MAVO Doorn Vakcollege Maarsbergen

MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING. Openbaar VMBO en MAVO Zeist Openbaar Lyceum Zeist MAVO Doorn Vakcollege Maarsbergen MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING Openbaar VMBO en MAVO Zeist Openbaar Lyceum Zeist MAVO Doorn Vakcollege Maarsbergen Januari 2019 Inleiding De meldcode voor huiselijk geweld en kindermishandeling

Nadere informatie

Maak kennis. met GGZ Friesland

Maak kennis. met GGZ Friesland Maak kennis met GGZ Friesland Psychische klachten hebben veel invloed op het dagelijks leven. Elke dag is een uitdaging en het is moeilijk om een normaal leven te leiden, contacten te onder houden, naar

Nadere informatie

Presentatie Voorkomen Huisuitzettingen. Van curatief naar preventief.

Presentatie Voorkomen Huisuitzettingen. Van curatief naar preventief. Presentatie Voorkomen Huisuitzettingen Van curatief naar preventief. Gezamenlijke doelen Het voorkomen van of het vroegtijdig signaleren van huurachterstand om woningontruimingen te voorkomen. Zowel huurder,

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier Dienstverlening & Zorg IJburg

Aanmeldingsformulier Dienstverlening & Zorg IJburg In te vullen door mid-office DZIJ Aanmeldingsformulier Dienstverlening & Zorg IJburg Datum binnenkomst; Voor een goede afhandeling van uw aanmelding verzoeken wij U het basisformulier volledig in te vullen

Nadere informatie

[bsn, naam ] WIJZE WAAROP VRAAG IS BINNENGEKOMEN GEZINSLEDEN CASUS VERANTWOORDELIJKE. Versie 9 mei 2016 Pagina 1 van 13 KANAAL DATUM GEMEENTE

[bsn, naam ] WIJZE WAAROP VRAAG IS BINNENGEKOMEN GEZINSLEDEN CASUS VERANTWOORDELIJKE. Versie 9 mei 2016 Pagina 1 van 13 KANAAL DATUM GEMEENTE WIJZE WAAROP VRAAG IS BINNENGEKOMEN KANAAL DATUM GEMEENTE VRAAG BIJ AANMELDING GEZINSLEDEN CASUS VERANTWOORDELIJKE ACHTERNAAM VOORVOEGSELS VOORLETTERS VOORNAMEN BSN GESLACHT GEBOORTEDATUM STRAATNAAM NUMMER

Nadere informatie

Introductie Registratieformulieren SMW-MBO

Introductie Registratieformulieren SMW-MBO Introductie Registratieformulieren SMW-MBO Bij de registratieformulieren gaat het zowel om aanmelding als volgregistratie. We onderscheiden respectievelijk formulieren ten behoeve van: 1. Aanmelding en

Nadere informatie

Stappenplan bij een incident VO

Stappenplan bij een incident VO Stappenplan bij een incident VO Hieronder staan acties beschreven die ondernomen kunnen worden als er sprake is van seksueel grensoverschrijdend gedrag tussen leerlingen. Voor sommige acties geldt dat

Nadere informatie

1. Signalen over groepsgedrag delen Doel van deze stap: relevante signalen over problematisch groepsgedrag delen

1. Signalen over groepsgedrag delen Doel van deze stap: relevante signalen over problematisch groepsgedrag delen Bijlage 2 Tabel 7-stappen model 1. Signalen over groepsgedrag delen Doel van deze stap: relevante signalen over problematisch groepsgedrag delen In deze fase wordt informatie gedeeld. Er zijn zorgen over

Nadere informatie

Protocol Maatschappelijke Onrust

Protocol Maatschappelijke Onrust Protocol Maatschappelijke Onrust Gemeente Leusden Versie: 1.1 Datum: 28-2-2017 Stroomschema Maatschappelijke onrust Leusden Casus die de reguliere aanpak van één gezin, één plan overstijgt. Casus wordt

Nadere informatie

De Crisismaatregel (CM) in de Wet Verplichte GGZ

De Crisismaatregel (CM) in de Wet Verplichte GGZ De Crisismaatregel (CM) in de Wet Verplichte GGZ Werkproces, rollen en aandachtspunten Ketenconferentie 14 maart Welke partijen in de keten zijn primair betrokken bij de CM? Waar gaan we het over hebben?

Nadere informatie

VRAGENLIJST VOOR HET MAKEN VAN EEN CRISISPLAN/-KAART

VRAGENLIJST VOOR HET MAKEN VAN EEN CRISISPLAN/-KAART VRAGENLIJST VOOR HET MAKEN VAN EEN CRISISPLAN/-KAART Versie 22-2-2018 Deze vragenlijst kun je gebruiken als je je wilt voorbereiden op het maken van een crisisplan. De vragenlijst kan jou helpen om al

Nadere informatie

MELDFORMULIER VEILIG THUIS

MELDFORMULIER VEILIG THUIS MELDFORMULIER VEILIG THUIS Meldingsformulier voor professionals bij (vermoedens) van huiselijk geweld en/of kindermishandeling en/of ouderenmishandeling Toelichting Veilig Thuis spant zich in voor het

Nadere informatie

Risico s melden in de Verwijsindex. Hoe werkt dat? Verwijsindex Regio Nijmegen voor jeugdigen van 0-23 jaar

Risico s melden in de Verwijsindex. Hoe werkt dat? Verwijsindex Regio Nijmegen voor jeugdigen van 0-23 jaar Risico s melden in de Verwijsindex Hoe werkt dat? Verwijsindex Regio Nijmegen voor jeugdigen van 0-23 jaar Risico s melden in de Verwijsindex, hoe werkt dat? Met de meeste kinderen en jongeren van 0 tot

Nadere informatie

Klantreis Terugval dakloosheid. Disgover

Klantreis Terugval dakloosheid. Disgover Klantreis Terugval dakloosheid Disgover PERSONA S Persona - Mark Netwerk/milieu Eigenwijs Sociaal Beïnvloedbaar Kort lontje Mark is 52 jaar, heeft geen contact meer met zijn familie. Door een slechte jeugd

Nadere informatie

Aanmeldprocedure OZAPP

Aanmeldprocedure OZAPP Aanmeldprocedure Inleiding Met de komst van passend onderwijs wordt getracht meer leerlingen binnen het regulier onderwijs de ondersteuning te bieden die ze nodig hebben. Dat maakt dat er ook leerlingen

Nadere informatie

Expertise. Visie op problematiek

Expertise. Visie op problematiek Expertise Visie op problematiek De hulpverlening voor mensen met ASS is vaak langdurig en complex en strekt zich gelijktijdig uit over verschillende levensgebieden. Om mensen met deze complexe problematiek

Nadere informatie