Swing Quickstep - Help

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Swing Quickstep - Help"

Transcriptie

1 Swing Quickstep - Help Algemeen Wat is Swing Quickstep? Onderwerpen en thema's Wat zijn onderwerpen? Wat zijn pre-selecties? Wat zijn thema's? Hoe kan ik een onderwerp (de)selecteren? Hoe kan ik een bepaald onderwerp vinden en weergeven? Perioden Hoe kan ik de presentatie weergeven voor een andere periode? Gebieden Hoe kan ik minder gebieden weergeven? Hoe kan ik een gebied zoeken? Hoe kan ik met gebieden op een ander gebiedsniveau vergelijken? Hoe kan ik gebieden van een ander gebiedsniveau weergeven? Hoe kan ik uitsplitsen binnen een gebiedsniveau? Tabel Hoe kan ik de tabel sorteren? Hoe kan ik de tabel kantelen? Geavanceerde opties Hoe kan ik gegevens percenteren? Wat zijn groeicijfers? Wat zijn absolute groeicijfers? Wat zijn gemiddelde groeicijfers? Wat zijn indexcijfers? Wat zijn z-scores? Hoe kan ik statistieken weergeven? Hoe kan ik de positie van een gebied ten opzichte van andere gebieden weergeven? Presentatie Hoe kan ik de gekozen onderwerpen grafisch weergeven? Hoe kan ik in een kaart de namen of waarden van gebieden weergeven? Hoe kan ik in een kaart in- en uitzoomen? Hoe kan ik een kaart verplaatsen? Hoe kan ik een presentatie afdrukken? Hoe kan ik een presentatie exporteren? Hoe kan ik een presentatie opslaan?

2 Wat is Swing Quickstep? Swing is een geografisch monitoring- en signaleringssysteem voor Internet en Windows. Swing Quickstep is een internet applicatie waarmee een Swing database via internet kan worden ontsloten. Wat zijn onderwerpen? Vanuit verschillende bronbestanden (bv. CBS) worden onderwerpen aangemaakt door de databeheerders. Een voorbeeld van een onderwerp is "de bevolking op 1 januari". Een beheerder kan er voor kiezen om dit onderwerp ook naar geslacht toe te voegen. Deze onderwerpen heten dan bijvoorbeeld: "aantal mannen op 1 januari" en "aantal vrouwen op 1 januari" Wat zijn pre-selecties? Een pre-selectie is een door de beheerder aangemaakte presentatie. Dit betekent dat de beheerder alreeds onderwerpen, perioden en gebieden heeft geselecteerd. Na het kiezen van een pre-selectie kan de gebruiker sommige onderdelen aanpassen. Indien u andere onderwerpen of pre-selecties wilt bekijken kunt u deze aanvinken, de vorige pre-selectie wordt dan gedeselecteerd. Wat zijn thema's? Om onderwerpen en pre-selecties overzichtelijk te houden voor de gebruikers worden deze ingedeeld in thema's. Een thema zou bijvoorbeeld "Bevolking" kunnen heten. In dit thema bevinden zich dan bijvoorbeeld de onderwerpen "aantal mannen en aantal vrouwen op 1 januari". Hoe kan ik een onderwerp (de)selecteren? Onderwerpen zijn verdeeld naar thema's. Thema's staan in de themaboom aan de linkerkant van het scherm. Om een onderwerp te kunnen selecteren dient u eerst een of meerdere thema's open te klappen. U doet dit door op het plusje voor het desbetreffende thema te klikken. Vervolgens wordt dan de inhoud van het thema zichtbaar. In een thema kunnen onderwerpen, pre-selecties en andere thema's staan. Onderwerpen en pre-selecties kunt u herkennen aan het aanvinkvakje voor de naam. Alle op het moment geselecteerde onderwerpen zijn zichtbaar in een vlak onder de themaboom. Door een aanvinkvakje te deselecteren, wordt dit onderwerp uit de selectie verwijderd. De selectie van een onderwerp kan ook ongedaan worden gemaakt, door in het overzicht op de 'delete' knop voor het onderwerp te klikken. De gehele huidige presentatie kan ongedaan worden gemaakt door op de reset knop naast het zoekvak te klikken. Hoe kan ik een bepaald onderwerp vinden en weergeven? Er zijn 2 manieren om een onderwerp op te zoeken in Quickstep: 1. Door het bladeren door het overzicht / de thema boom. Door op het plusje te klikken kunt u een map / thema openklappen. Onderwerpen hebben lege vakjes voor de naam. Deze kunt u aanvinken. Het aangevinkte onderwerp wordt daarna weergegeven.

3 2. U kunt ook naar onderwerpen zoeken door de zoekfunctionaliteit te gebruiken. Boven de themaboom staat een invoerveld voor de zoekmachine. Klik dit invoerveld aan en type een zoekterm in. Druk vervolgens op de zoekknop. De gevonden onderwerpen verschijnen nu in de lijst onder het zoekveld. Klik een onderwerp aan. Deze verschijnt nu in de presentatie. Om terug te gaan naar de themaboom klikt u op "<< Terug naar overzicht". Hoe kan ik de presentatie weergeven voor een andere periode? Na het selecteren van een onderwerp zal het gekozen onderwerp direct worden gepresenteerd. Swing kiest dan automatisch een geldige periode. In een lijst boven de presentatie staan de mogelijke perioden die kunnen worden weergegeven voor de gekozen onderwerpen. Indien u de presentatie voor een andere periode wilt weergeven, kunt u in deze lijst aangeven welke perioden u wilt weergeven. Na een wijziging zal Swing dit direct aanpassen. Hoe kan ik de gekozen onderwerpen grafisch weergeven? Standaard worden de gekozen onderwerpen weergegeven in een tabel. Boven de lijst met mogelijke perioden staan de mogelijke presentatievormen weergeven. Zodra u op een andere presentatievorm klikt wordt de presentatie direct aangepast door Swing. Hoe kan ik minder gebieden weergeven? Standaard worden alle gebieden automatisch geselecteerd. Via het tabblad "gebieden" of de dropdown lijst kunnen gebieden worden ge(de)selecteerd. Na iedere wijziging wordt de presentatie aangepast. Hoe kan ik een gebied zoeken? Boven de lijst met gebieden bevindt zich een invulveld 'Beginnend met:'. Indien u hier de eerste letters van het gewenste gebied invult worden alleen de gebieden zichtbaar die beginnen met de gekozen eerste letters. Hoe kan ik met gebieden op een ander gebiedsniveau vergelijken? Onder de lijst met gebieden staat een vakje 'Vergelijk met andere gebieden'. Vink dit vakje aan nadat u een of meerdere gebieden hebt gekozen. In de lijst onderaan het gebieden tabblad verschijnen nu de mogelijke vergelijkingsgebieden van andere gebiedsniveaus. Kies uit deze lijst de gewenste gebieden. In de presentatie verschijnen direct de gekozen gebieden. Hoe kan ik gebieden uit een ander gebiedsniveau weergeven? Boven de lijst met gebieden staat een keuzebox 'Gebiedsniveau'. U kunt hier een ander gebiedsniveau kiezen. De gebieden die in het nieuw gekozen gebied liggen worden dan weergegeven.

4 Hoe kan ik uitsplitsen binnen een gebiedsniveau? Onder de lijst met gebieden is een keuzebox genaamd "Uitsplitsen naar". Deze bevat alle geo levels op een lager niveau binnen het huidige geselecteerde niveau. Nederland is zo op te splitsen naar bijvoorbeeld Provincies of Postcodes. Hoe kan ik de tabel sorteren? Bovenaan in de tabel worden pijltjes weergegeven. Door op deze pijltjes te klikken wordt de tabel oplopend of aflopend gesorteerd. Hoe kan ik de tabel kantelen? Door middel van de knop met de horizontale en verticale groene pijl kunt u de tabel kantelen. Hoe kan ik gegevens percenteren? In het tabblad met opties staat een keuzebox 'Percenteren'. Indien er meerdere onderwerpen, perioden of gebieden zijn geselecteerd, kan er ook worden gepercenteerd. Dit doet u door een keuze te maken uit de beschikbare dimensies waarover valt te percenteren. In het resultaat krijgt u nu automatisch percentages. Wat zijn groeicijfers? Bij deze transformatie worden de geselecteerde gegevens weergegeven in een groeipercentage ten opzichte van dezelfde gegevens voor het gekozen basisjaar. Het is hierbij mogelijk als basisjaar het voorgaande periode te kiezen. Wat zijn absolute groeicijfers? Bij deze transformatie worden de geselecteerde gegevens weergegeven als absolute groei ten opzichte van de gekozen basisperiode. Het is hierbij tevens mogelijk als basisperiode de voorgaande periode te kiezen. Wat zijn gemiddelde groeicijfers? Bij deze transformatie worden de geselecteerde gegevens weergegeven als gemiddelde procentuele groei vanaf de gekozen basisperiode tot aan de geselecteerde periode. De keuze voorgaande periode als basisperiode is niet mogelijk, dit geeft namelijk hetzelfde resultaat als 'normale' groeicijfers. Wat zijn indexcijfers? De waarde van de geselecteerde gegevens wordt berekend ten opzichte van het basisjaar. Bij deze transformatie wordt de waarde van de gegevens voor het gekozen basisjaar gelijkgesteld aan 100. Indien de waarde van de geselecteerde gegevens 10 procent hoger is dan de gegevens uit het basisjaar, is de getransformeerde waarde 110.

5 Wat zijn z-scores? De z-score is een transformatie waarmee een vergelijking gemaakt wordt tussen het gekozen gebied en heel Nederland. De z-score is een maat die de afwijking aangeeft ten opzichte van het Nederlandse gemiddelde. Bij deze transformatie verdwijnt de eenheid. Het is hierdoor dus mogelijk om onderwerpen met verschillende eenheden met elkaar te vergelijken. Rekenvoorbeeld Z-score : Voorbeeld 'percentage huurwoningen' In heel Nederland is het aandeel huurwoningen 49%. Nu verschilt het aandeel huurwoningen per gemeente nogal, er is sprake van een grote spreiding. De gemiddelde afwijking per gemeente ten opzichte van het Nederlandse gemiddelde (van 49%) is 22%. Dit betekent dat zolang het aandeel huurwoningen in een gemeente 22% hoger of lager is dan 49%, er sprake is van een 'gemiddelde afwijking'. Het aandeel huurwoningen per gemeente ligt in Nederland gemiddeld tussen de 26% en de 70%. In Amsterdam is het aandeel huurwoningen echter 85%. Om aan te geven of dit aandeel gemiddeld, uitzonderlijk hoog of uitzonderlijk laag is, gebruiken we de z-score. Hiervoor wordt het verschil met het Nederlandse gemiddelde (49%) gedeeld door de gemiddelde afwijking (22%). Voor Amsterdam geeft dit met (85-49)/22 een z-score van 1,7. Bij een aandeel huurwoningen dat bijna overeenkomt met het Nederlandse gemiddelde wordt de z-score bijna 0. In Nieuwegein is het aandeel huurwoningen 50%, de z-score is dan 0,1. Eerder is gezegd dat in een gemeente met 26% huurwoningen sprake is van een gemiddelde afwijking van het aandeel huurwoningen. De z-score is met (26-48)/22 dan -1. Een negatieve z-score geeft aan dat het aandeel lager is dan gemiddeld in Nederland. Bij een aandeel huurwoningen van 70% is de z-score 1 (hoger dan het Nederlandse gemiddelde). Hoe kan ik statistieken weergeven? Indien u gebieden vergelijkt met gebieden op een hoger gebiedsniveau kunt u kiezen voor de presentatievorm: tabel met statistieken. De volgende statistieken worden dan weergegeven: gemiddelde waarde laagste waarde hoogste waarde aantal deelgebieden De statistieken worden berekend over de deelgebieden van het gekozen hogere vergelijkingsgebied. (bijv. de gemeenten uit provincie Zuid Holland) Hoe kan ik de positie van een gebied ten opzichte van andere gebieden weergeven? Om gebieden met elkaar te vergelijken is het mogelijk om de positie van een gebied weer te geven. U kunt deze mogelijkheid activeren door op de knop met de drie staafjes te klikken. Hoe kan ik in een kaart de namen of waarden van gebieden weergeven? Bij de presentatievorm kaart verschijnt er boven de afbeelding een aantal knoppen. Met de knop 'abc' kunt u de namen weergeven in de kaart. Met de knop '123' worden de waarden in de kaart getoond. U kunt ook beide knoppen aanklikken, zowel de waarde als de naam worden nu getoond in de presentatie.

6 Hoe kan ik in een kaart in- en uitzoomen? Linksboven de kaart vindt u twee vergrootglas icoontjes, waarmee in- en uit gezoomed kan worden vanuit het huidige Zoomen is tevens mogelijk door middel van het muiswiel, indien aanwezig. Om al het zoomen direct ongedaan te maken, klikt u op de reset knop tussen de pijltjes. Deze knop maakt ook het verplaatsen ongedaan. Hoe kan ik een kaart verplaatsen? Linksboven op de kaart vindt u een control meer vier pijlen, waarop geklikt kan worden om de kaart een stukje in de aangegeven richting te schuiven. Het verplaatsen kan ongedaan gemaakt worden door op de middelste (reset) knop te klikken. Deze knop maakt ook het zoomen ongedaan. Hoe kan ik een presentatie afdrukken? U kunt uw presentatie afdrukken door op de knop met de printer te drukken. Er verschijnt dan eerst een printvoorbeeld. Vervolgens wordt automatisch het afdrukdialoog gestart. Druk op de knop 'afdrukken' om de presentatie naar de printer te sturen. Hoe kan ik een presentatie exporteren? De tabel met waarden van uw presentatie kunt exporteren naar excel door op de knop met het excelicoon te drukken. Een grafische presentatie kunt u opslaan door boven de presentatie op de rechtermuisknop te drukken. Er verschijnt dan een menu waarin u de optie 'Afbeelding opslaan als' kunt kiezen. Hoe kan ik een presentatie opslaan? Op de pagina linksonder vind u het tabblad presentaties. Hier kunt u een of meerdere presentaties opslaan en indien gewenst exporteren naar Word of ander formaat. Let op: de presentaties worden opgeslagen in uw browser door middel van een zogenaamd cookie. Indien deze cookieinformatie wordt verwijderd zullen de door u opgeslagen presentaties niet meer worden getoond in Quickstep. Voor het permanent opslaan van presentaties kunt u de presentatie opslaan als Swing werkblad bestand door op de opslaan knop te klikken.

Handleiding GGDgezondheidsatlas

Handleiding GGDgezondheidsatlas Handleiding GGDgezondheidsatlas Hulp: Bij elke presentatie die gemaakt wordt is via het knopje rechtsboven online help beschikbaar. Als u na het lezen van onderstaande nog vragen heeft, kunt u ook mailen

Nadere informatie

Handleiding Wmo-monitor

Handleiding Wmo-monitor Handleiding Wmo-monitor 1 van de 14 Inleiding In de Wmo-monitor zijn de productie- en financiële gegevens van de Wmo in een interactief programma geladen. U kunt zelf aangeven welke informatie-items u

Nadere informatie

Handleiding Staat van Fryslân - Databank

Handleiding Staat van Fryslân - Databank Handleiding Staat van Fryslân - Databank Bij het starten van Swing Jive is alleen de themaboom (1) zichtbaar links in het scherm. Om een presentatie te maken moeten eerst een of meerdere onderwerpen worden

Nadere informatie

Handleiding Swing Jive Inhoud

Handleiding Swing Jive Inhoud Handleiding Swing Jive Inhoud 1.1 Presentatie maken... 2 1.2 Presentatie wijzigen... 3 1.2.1 Presentatievorm wijzigen... 3 1.2.2 Gebied(en) wijzigen... 4 1.2.3 Periode(n) wijzigen... 4 1.3 Meerdere presentaties...

Nadere informatie

HANDLEIDING IMA ATLAS

HANDLEIDING IMA ATLAS 1 HANDLEIDING IMA ATLAS 1. INLEIDING Het InterMutualistisch Agentschap (IMA) stelt beleidsrelevante statistieken en indicatoren ter beschikking via een interactieve website: http://atlas.ima-aim.be. Deze

Nadere informatie

Handleiding interactieve website 1. G3nt 1n cijfer5

Handleiding interactieve website 1. G3nt 1n cijfer5 Handleiding interactieve website 1 G3nt 1n cijfer5 1. Inleiding De Stad Gent verspreidt cijfers en indicatoren via een interactieve website: Gent in cijfers (http://www.gent.be/gentincijfers). Deze handleiding

Nadere informatie

Handleiding buurtmonitor Antwerpen

Handleiding buurtmonitor Antwerpen Rapport Datum: 20 april 2010 Van: bestuurszaken/studiedienst voor stadsobservatie Betreft: buurtmonitor Antwerpen Handleiding buurtmonitor Antwerpen Inhoudsopgave 1 Inleiding... 1 2 Start... 2 3 Hoe maakt

Nadere informatie

Handleiding buurtmonitor Antwerpen

Handleiding buurtmonitor Antwerpen Rapport Datum: 15 december 2015 Van: Bestuurszaken / Studiedienst Stadsobservatie Betreft: Buurtmonitor Antwerpen Handleiding buurtmonitor Antwerpen Inhoudsopgave 1 Inleiding... 2 2 Start... 3 3 Hoe maakt

Nadere informatie

Swing Viewer support. Introductie

Swing Viewer support. Introductie Swing Viewer support PRESENTATIE MAKEN ONDERWERPEN GEBIEDEN WIJZIGEN PERIODEN WIJZIGEN PRESENTATIEVORM WIJZIGEN DATATRANSFORMATIES WEERGAVE WIJZIGEN EXPORTEREN RAPPORTEN PRESENTATIES GEBRUIKERSONDERWERPEN

Nadere informatie

Handleiding Noord-Holland in Cijfers Data Recreatie en Toerisme

Handleiding Noord-Holland in Cijfers Data Recreatie en Toerisme Handleiding Noord-Holland in Cijfers Data Recreatie en Toerisme Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Het maken van een selectie 3. Het selecteren van een onderzoeksgebied 4. Presentatiescherm 5. Periode 6. Aanvullende

Nadere informatie

Release notes Swing 5.0.6 & 5.0.7

Release notes Swing 5.0.6 & 5.0.7 Release notes Swing 5.0.6 & 5.0.7 Copyright 2016 Swing Jive Swing is een product van ABF Research Jive Full screen weergave Swing 5 beschikt nu ook over een full screen weergave. Deze is te activeren via

Nadere informatie

Korte handleiding Data op Maat Delft

Korte handleiding Data op Maat Delft Korte handleiding Data op Maat Delft Inleiding De statistische gegevens van de gemeente Delft zijn te vinden in Data op maat'. Data op maat is een digitaal beleidsinformatiesysteem waarmee iedereen zelf

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

Ledenlijsten + etiketten maken

Ledenlijsten + etiketten maken Ledenlijsten + etiketten maken Eerst wordt uitgelegd hoe je een ledenlijst (van alle clubleden of leden per lesjaar) kan opvragen en bewerken en nadien hoe je met deze lijst etiketten kan maken. De ledenlijst

Nadere informatie

Release notes Swing 5.0.5

Release notes Swing 5.0.5 Release notes Swing 5.0.5 Copyright 2015 Swing Jive Swing is een product van ABF Research Jive Objecten in kaart Een eerste stap in de ontwikkeling van een nieuwe objectenmodule is gezet. Het is nu mogelijk

Nadere informatie

Algemene basis instructies

Algemene basis instructies Inhoud: Algemene basis instructies... 2 Pictogrammen en knoppen... 2 Overzicht... 3 Navigeren (bladeren)... 3 Gegevens filteren... 4 Getoonde gegevens... 5 Archief... 5 Album... 5 Tabbladen en velden...

Nadere informatie

Locaties en plannen bekijken in de GO! FMIS webportaal (28/04/2017)

Locaties en plannen bekijken in de GO! FMIS webportaal (28/04/2017) Locaties en plannen bekijken in de GO! FMIS webportaal (28/04/2017) 1. Mijn locaties in het GO! FMIS Ga naar de webportal : https://ws235.mymcslogin.com/go_p/ Login met jouw ID en wachtwoord Klik onder

Nadere informatie

Handleiding Data op Maat Gemeente Zoetermeer

Handleiding Data op Maat Gemeente Zoetermeer Pagina 1 Inhoud 1. Introductie... 2 Uitleg over het systeem... 2 Beschikbaarheid van data... 2 2. Werkwijze in stappen... 3 Stap 1. Een thema kiezen... 3 Stap 2. Een presentatievorm of één of meerdere

Nadere informatie

INLEIDING. Oss (gemeente) Oss-Wijken-WGW (9)

INLEIDING. Oss (gemeente) Oss-Wijken-WGW (9) HANDLEIDING INLEIDING OssStat OssStat is de naam van het statistische informatiesysteem van de gemeente Oss, met informatie over tal van onderwerpen binnen de thema s Bevolking, Woningen, Bedrijven, Werkzoekenden,

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Oefenboek voor groepen. Bohn Stafleu van Loghum

Gebruikershandleiding Oefenboek voor groepen. Bohn Stafleu van Loghum Gebruikershandleiding Oefenboek voor groepen Bohn Stafleu van Loghum Inhoudsopgave 1. Opstarten cd rom na installatie 3 2. Zoeken in de cd rom Oefenboek voor groepen 5 1. Zoekopdracht 5 2. Geavanceerde

Nadere informatie

Tips en Tricks basis. Microsoft CRM Revisie: versie 1.0

Tips en Tricks basis. Microsoft CRM Revisie: versie 1.0 Tips en Tricks basis Microsoft CRM 2016 Revisie: versie 1.0 Datum: 23/03/2016 Inhoud 1. Basisinstellingen... 3 1.1 INSTELLEN STARTPAGINA... 3 1.2 INSTELLEN AANTAL REGELS PER PAGINA... 3 2. Algemene bediening...

Nadere informatie

1 1: Algemene informatie

1 1: Algemene informatie 0 INHOUDSOPGAVE 1. Algemene informatie 2. Leerlingen-programma 3. Docenten-programma Algemene setup toetsen Overzicht uitleningen Producten Toets en Resultaten Barcodes 0-1 1 1: Algemene informatie Met

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Geneeskundig Adresboek. Bohn Stafleu van Loghum

Gebruikershandleiding Geneeskundig Adresboek. Bohn Stafleu van Loghum Gebruikershandleiding Geneeskundig Adresboek Bohn Stafleu van Loghum Inhoudsopgave 1. Opstarten cd rom na installatie 3 2. Werking programma 4 2.1 Zoeken 4 2.2 Zoektermen combineren 5 3. Menu Bestand 6

Nadere informatie

Aan de slag met AdminView

Aan de slag met AdminView Aan de slag met AdminView uitgebreide handleiding S for Software B.V. Gildeweg 6 3771 NB Barneveld tel 0342 820 996 fax 0342 820 997 e-mail info@sforsoftware.nl web www.sforsoftware.nl Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Psychorom. Bohn Stafleu van Loghum

Gebruikershandleiding Psychorom. Bohn Stafleu van Loghum Gebruikershandleiding Psychorom Bohn Stafleu van Loghum Inhoudsopgave 1. Opstarten cd rom na installatie 3 2. Werking programma 4 2.1 Zoeken 4 2.2 Zoektermen combineren 5 3. Menu Bestand 8 3.1 Afdrukken

Nadere informatie

Boutronic Dongle driver installeren

Boutronic Dongle driver installeren Boutronic Dongle driver installeren Wanneer u de Boutronic USB Dongle aansluit op uw computer, zal de computer proberen deze automatisch te herkennen. Wanneer uw computer de Boutronic USB Dongle herkent,

Nadere informatie

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Met jouw login gegevens kun je inloggen via http://button.utrechtyourway.nl/cms 2. Dashboard Na inloggen wordt het dashboard van het CMS zichtbaar. Of te

Nadere informatie

Handleiding. Curasoft. Templatebeheer

Handleiding. Curasoft. Templatebeheer Handleiding Curasoft Templatebeheer Curasoft - 1 / 6-22.06.2016 Templatebeheer Door middel van templates kunt u eenvoudig standaardbrieven maken. Templatebeheer openen Als u beheerder bent, ziet u links

Nadere informatie

Sdu Jurisprudentie Handleiding

Sdu Jurisprudentie Handleiding Sdu Jurisprudentie Handleiding Inloggen Om in te loggen, klikt u op de knop Log in in de rechterbovenhoek van het scherm. Vul vervolgens uw gebruikersnaam in en klik op Log in. Er wordt nu gevraagd om

Nadere informatie

Zoekblokje. Om snel een beetje leesbaar beeld te krijgen is het vergrootblokje met de ezelsoren een handig hulpmiddel.

Zoekblokje. Om snel een beetje leesbaar beeld te krijgen is het vergrootblokje met de ezelsoren een handig hulpmiddel. Pagina 1 van 7 VOORAF BIJ READER 5 Reader 5 en 7 kunnen zonder bezwaar naast elkaar worden gebruikt. Voor het bekijken en doorzoeken van de cd/dvd hebt u in Reader 5 eigenlijk alleen het zoekblokje nodig.

Nadere informatie

Afdrukken in Calc Module 7

Afdrukken in Calc Module 7 7. Afdrukken in Calc In deze module leert u een aantal opties die u kunt toepassen bij het afdrukken van Calc-bestanden. Achtereenvolgens worden behandeld: Afdrukken van werkbladen Marges Gedeeltelijk

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

T e c h n i s c h e g e b r u i k e r s h a n d l e i d i n g W o o n Z o r g w i j z e r

T e c h n i s c h e g e b r u i k e r s h a n d l e i d i n g W o o n Z o r g w i j z e r T e c h n i s c h e g e b r u i k e r s h a n d l e i d i n g W o o n Z o r g w i j z e r In deze gebruikershandleiding wordt aangegeven welke technische mogelijkheden de provinciale applicatie biedt.

Nadere informatie

Extra informatie Picasa

Extra informatie Picasa Extra informatie Picasa Stel de weergave in op: boomstructuur: We zien nu dezelfde structuur als in de map Mijn Afbeeldingen. De hoofdmappen staan er. Zijn er geen submappen, dan wordt de inhoud weergegeven.

Nadere informatie

handleiding 2008/2009

handleiding 2008/2009 handleiding 2008/2009 Online digitale foto s plaatsen en delen met familie en vrienden INHOUD Hoofdstuk 1 1.1 Aanmelden 2 1.2 Album aanmaken 2 1.2.1 Klassiek foto s plaatsen 2 1.2.2 Geavanceerd foto s

Nadere informatie

Kennismaking. Versies. Text. Graph: Word Logo voorbeelden verschillende versies. Werkomgeving

Kennismaking. Versies. Text. Graph: Word Logo voorbeelden verschillende versies. Werkomgeving Kennismaking Word is een tekstverwerkingsprogramma. U kunt er teksten mee maken, zoals brieven, artikelen en verslagen. U kunt ook grafieken, lijsten en afbeeldingen toevoegen en tabellen maken. Zodra

Nadere informatie

1. Voer in de adresregel van uw browser de domeinnaam van uw website in, gevolgd door "/beheer".

1. Voer in de adresregel van uw browser de domeinnaam van uw website in, gevolgd door /beheer. Handleiding Fluitje van een Klik Snel aan de slag Popelt u om met het beheersysteem (CMS) aan de slag te gaan en wilt u vlug resultaat zien, kijkt u dan hieronder. U krijgt een korte uitleg in 12 stappen.

Nadere informatie

Aan de slag met de LEDENADMINISTRATIE

Aan de slag met de LEDENADMINISTRATIE Aan de slag met de LEDENADMINISTRATIE Het maken en gebruiken van rapportages 1. Rapportages en Excel Een rapportage gebruikt u om een bestand aan te maken: u wilt bijvoorbeeld etiketten uitdraaien, een

Nadere informatie

HydroNET handleiding

HydroNET handleiding HydroNET handleiding Applicatie HydroView HydroLogic Systems BV HydroLogic Systems BV Postbus 2177 3800 CD Amersfoort 033 4753535 hydrologic.nl P401 augustus 2016 Inhoud 1 Applicatie HydroView... 1 1.1

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET DE QDAC AUDITFILE VIEWER

AAN DE SLAG MET DE QDAC AUDITFILE VIEWER AAN DE SLAG MET DE QDAC AUDITFILE VIEWER INHOUD Inleiding... 2 Het uiterlijk van QDAC light... 2 Bestandsformaten... 2 Standaardanalyses... 3 Filters en knoppen... 3 De rode draad... 4 Openen van een Auditfile...

Nadere informatie

ADRES 2000 VOOR WINDOWS

ADRES 2000 VOOR WINDOWS Theun Bollema 2011 Met Adres 2000 voor Windows is het mogelijk om eenvoudige databases te maken of om adressenbestanden (met meer dan 50000 adressen is geen probleem) te beheren. Door zijn opzet kan het

Nadere informatie

NOTITIE. Vragen gebruikersgroep

NOTITIE. Vragen gebruikersgroep NOTITIE [van] Edward Diemel [voor] Swing gebruikersgroep [kenmerk] n2013-0081ed [plaats] Delft [project] 13057-SWG [datum] 19 maart 2013 [onderwerp] Swing gebruikersdag 19-03-2013 Op 19 maart 2013 heeft

Nadere informatie

Handleiding Ledenadministratiepakket

Handleiding Ledenadministratiepakket Handleiding Ledenadministratiepakket Badminton Nederland heeft met ingang van 1 januari 2015 een nieuw ledenadministratie pakket. Badminton Nederland heeft bij het laten ontwerpen van dit pakket zoveel

Nadere informatie

(Ledenadministratie) Selectie maken

(Ledenadministratie) Selectie maken Ledenadministratie, overzichten en selecties (Ledenadministratie) Selectie maken Met Scipio Online kunt u volledig naar eigen wens overzichten genereren. Hiervoor gebruikt u de optie Selecties maken. In

Nadere informatie

10: Statistieken en rapportages met Excel

10: Statistieken en rapportages met Excel 10: Statistieken en rapportages met Excel 1. Omschrijving van deze functie Met PlanningPME heeft u de mogelijkheid om verschillende typen rapporten te maken: Statistieken die geproduceerd worden door de

Nadere informatie

Release notes Swing

Release notes Swing Release notes Swing 5.0.10 Copyright 2016 Swing Jive Swing is een product van ABF Research Jive Playknop in volledig scherm-modus Vanuit de presentatieweergave (volledig scherm) is het nu ook mogelijk

Nadere informatie

Het twee of meer planningssysteem ziet er als volgt uit wanneer de gebruiker is ingelogged.

Het twee of meer planningssysteem ziet er als volgt uit wanneer de gebruiker is ingelogged. Twee of meer planningssysteem Het twee of meer planningssysteem ziet er als volgt uit wanneer de gebruiker is ingelogged. Inloggen Het systeem is gebaseerd op user verificatie. Hiervoor kan elke gebruiker

Nadere informatie

Handleiding Online Kennisbank CROW. Contentmanagement

Handleiding Online Kennisbank CROW. Contentmanagement Handleiding Online Kennisbank CROW Contentmanagement Inhoud De Kennisbank van CROW is het online naslagwerk bestaande uit vele relevante CROW kennisproducten op het gebied van infrastructuur, verkeer en

Nadere informatie

Handleiding digitaal dossier

Handleiding digitaal dossier Handleiding digitaal dossier Handleiding digitaal dossier... 1 Omschrijving... 2 Login met persoonlijke account... 3 Geen persoonlijke account... 3 Automatisch omwisselen naar persoonlijke account... 4

Nadere informatie

T e c h n i s c h e g e b r u i k e r s h a n d l e i d i n g W o o n Z o r g w i j z e r 2. 0

T e c h n i s c h e g e b r u i k e r s h a n d l e i d i n g W o o n Z o r g w i j z e r 2. 0 T e c h n i s c h e g e b r u i k e r s h a n d l e i d i n g W o o n Z o r g w i j z e r 2. 0 In deze gebruikershandleiding wordt aangegeven welke technische mogelijkheden de applicatie van WoonZorgwijzer

Nadere informatie

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Gebruik handleiding 103: Deze handleiding is bestemd voor wijkhoofden en Vrienden die gegevens gaan verwerken en bewerken in een wijk binnen een

Nadere informatie

Handleiding administrator

Handleiding administrator Handleiding administrator september 2016 Handleiding Administrator Als administrator van uw bedrijf, kunt u in de Administrator omgeving de accounts van uw kantoor beheren en rapporten uitdraaien. U vindt

Nadere informatie

importeren leden uit sportlink club

importeren leden uit sportlink club Start Sportlink Club en het onderstaande scherm wordt zichtbaar. Selecteer vervolgens in het zoekscherm 'Ja' in het vak 'Spelend en sporttype' Mocht u nu leden missen, dan zijn deze of nog niet aangemeld

Nadere informatie

Elektronisch werkbriefje

Elektronisch werkbriefje Webservice - werkbriefjes - rapportages. Persoonlijk. - facturen. - layout. 1 16-1-2012 14:30:41 - inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Aanmelden 4 3 Werkbriefje invullen 5 4 Werkbriefje goed of afkeuren 7 5

Nadere informatie

Website Inhoud Beheerder

Website Inhoud Beheerder Beknopte handleiding: Website Inhoud Beheerder Hieronder treft u de handleiding aan van de Website Inhoud Beheerder gebaseerd op Plone. Pagina 1 van 21 Inhoudsopgave Basis Pagina 3 Nieuwe pagina Pagina

Nadere informatie

Toelichting inloggen beheermodule IZM. Wachtwoord vergeten. Ik kan niet inloggen

Toelichting inloggen beheermodule IZM. Wachtwoord vergeten. Ik kan niet inloggen Toelichting inloggen beheermodule IZM Wanneer u problemen heeft met inloggen in de beheermodule van Zwemscore, kan dat meerdere oorzaken hebben. Twee vaak voorkomende oorzaken zijn Wachtwoord vergeten

Nadere informatie

Microsoft Word Kennismaken

Microsoft Word Kennismaken Microsoft Word 2013 Kennismaken Inleiding Microsoft Word is het meest gebruikte tekstverwerkingsprogramma ter wereld. De mogelijkheden die Word biedt zijn talrijk, maar als je nog nooit met Word gewerkt

Nadere informatie

Handleiding De Sociale Monitor

Handleiding De Sociale Monitor Handleiding De Sociale Monitor Inhoudsopgave Gebruikershandleiding: De Sociale Monitor 2 Bestaande rapportages 7 Een nieuw rapportage aanmaken 9 Het menu 10 Handleiding lokaal beheerders: De Sociale Monitor

Nadere informatie

Deel 1: PowerPoint Basis

Deel 1: PowerPoint Basis Deel 1: PowerPoint Basis De mogelijkheden van PowerPoint als ondersteunend middel voor een gedifferentieerde begeleiding van leerlingen met beperkingen. CNO Universiteit Antwerpen 1 Deel 1 PowerPoint Basis

Nadere informatie

HANDLEIDING Windows XP Deel 1

HANDLEIDING Windows XP Deel 1 HANDLEIDING Windows XP Deel 1 Bureaublad en Beeldscherm aanpassen Gemaakt door: De Spanjehelpdesk http://www.spanjehelpdesk.nl Voorwoord Windows XP is het besturingssyteem van uw PC. Het besturingssysteem

Nadere informatie

Centraal Bureau voor de Statistiek. StatLine: alle cijfers van het CBS op internet

Centraal Bureau voor de Statistiek. StatLine: alle cijfers van het CBS op internet Centraal Bureau voor de Statistiek StatLine: alle cijfers van het CBS op internet Voorwoord StatLine is de databank van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Alle cijfers die gepubliceerd worden,

Nadere informatie

EDUscope Dossier Werken met Journalen

EDUscope Dossier Werken met Journalen EDUscope Dossier Werken met Journalen EDUscope versie 3.7.0 Bergerweg 110 6135 KD Sittard 046-4571830 1 INHOUD 2 Inleiding... 3 3 Individueel leerlingjournaal... 3 3.1 Journaalregels toevoegen:... 3 3.2

Nadere informatie

Deel 7: PowerPoint. Presentaties gemakkelijker maken

Deel 7: PowerPoint. Presentaties gemakkelijker maken Deel 7: PowerPoint Presentaties gemakkelijker maken De mogelijkheden van PowerPoint als ondersteunend middel voor een gedifferentieerde begeleiding van leerlingen met beperkingen. CNO Universiteit Antwerpen

Nadere informatie

Handleiding. Online database met duizenden activiteiten.

Handleiding. Online database met duizenden activiteiten. Handleiding Online database met duizenden activiteiten www.doenkids.nl /DoenKids @DoenKids @doenkids Inhoudsopgave Samenvatting 3 Inloggen in DoenKids 4 Activiteiten kiezen 5 Activiteiten zoeken 5 Activiteit

Nadere informatie

De Leerkrachtassistent bestaat uit twee onderdelen: het Digimenu en de Modellentool. Het programma opent in het Digimenu.

De Leerkrachtassistent bestaat uit twee onderdelen: het Digimenu en de Modellentool. Het programma opent in het Digimenu. Gebruikershandleiding Leerkrachtassistent Wizwijs De Leerkrachtassistent Wizwijs is software voor het digitale schoolbord. Met dit programma kunt u uw rekenlessen efficiënt organiseren en aantrekkelijker

Nadere informatie

1.1 Selecteren van Locatie en scherm

1.1 Selecteren van Locatie en scherm Handleiding 1 Inhoud 1. Inloggen... 3 1.1 Selecteren van Locatie en scherm... 4 2. Locatie... 5 2.1 Onderhoudshistorie... 5 3. Client... 6 3.1 Pagina beheer... 6 3.2 Zelf een pagina aanmaken... 7 3.2.1

Nadere informatie

Menu Door op de menuknop te klikken kunt u het hoofdmenu sluiten of openen. De menuknop is het icoon met drie streepjes vlak onder elkaar.

Menu Door op de menuknop te klikken kunt u het hoofdmenu sluiten of openen. De menuknop is het icoon met drie streepjes vlak onder elkaar. Start de Management Drives Viewer. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op de button om in te loggen. Na inloggen opent het hoofdmenu automatisch. Menu Door op de menuknop te klikken kunt u

Nadere informatie

Ook op internet wordt gebruik gemaakt van databases, zoals bij Marktplaats en Hyves.

Ook op internet wordt gebruik gemaakt van databases, zoals bij Marktplaats en Hyves. SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 Databases Databases worden veel gebruikt. Er worden miljoenen gegevens in opgeslagen, bijvoorbeeld door de overheid, banken, verzekeringsmaatschappijen, boekingssystemen van vliegtuigmaatschappijen,

Nadere informatie

Handleiding StatLine. Handleiding StatLine augustus

Handleiding StatLine. Handleiding StatLine augustus Handleiding StatLine Handleiding StatLine augustus 2018 1 Inhoudsopgave 1. Zoeken via thema s 3 2. Zoeken op trefwoord 4 3. Tabellen aanpassen 6 3.1 Selecteren van items 6 3.2 Aanpassen van de lay-out

Nadere informatie

I) Wat? II) Google documenten. Deel 2 documenten

I) Wat? II) Google documenten. Deel 2 documenten Google Drive Deel 2 documenten I) Wat? 1) De meeste mensen bewerken teksten in de tekstverwerker Word van Microsoft Office. Het is echter ook mogelijk teksten op internet te bewerken en te bewaren. Het

Nadere informatie

Handleiding : Regletten in Pharmawin

Handleiding : Regletten in Pharmawin Handleiding : Regletten in Pharmawin Februari 2007 Corilus Hogenakkerhoek 5 9150 Kruibeke Tel. 03/253.20.20 Fax 03/253.20.40 pharma@corilus.be www.corilus.be 1. ALGEMEEN De module regletten of etiketten

Nadere informatie

Hieronder ziet u alle functionaliteiten van uw teksteditor onder elkaar ( op alfabetische volgorde).

Hieronder ziet u alle functionaliteiten van uw teksteditor onder elkaar ( op alfabetische volgorde). Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij Hieronder ziet u alle functionaliteiten van uw teksteditor onder elkaar ( op alfabetische volgorde). Afbeelding (zie foto) Bestanden (zie link) Broncode Citaat Documenten

Nadere informatie

Gebruikershandleiding BosorNet

Gebruikershandleiding BosorNet Gebruikershandleiding BosorNet Inhoud Diensten en roosters... 1 Wensen invoeren... 4 Diensten en roosters Je start BosorNet op in een browser (bijvoorbeeld Microsoft Explorer, Opera) met de link die je

Nadere informatie

Elektronisch werkbriefje

Elektronisch werkbriefje Webservice - werkbriefjes invullen. - rapportages. Persoonlijk. - loonstroken. 1 16-1-2012 12:24:54 - inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Aanmelden 4 3 Werkbriefje invullen 5 4 Werkbriefje aanbieden 7 5 Rapportage

Nadere informatie

Technische handleiding database ontslagmanagement

Technische handleiding database ontslagmanagement Technische handleiding database ontslagmanagement 1. Het databasevenster De database opent u door te dubbelklikken 1 op het Access-icoon Ontslagmanagement.lnk Mogelijk krijgt u eerst één of meerdere vensters

Nadere informatie

Handleiding Tercera-viewer Tercera BV Tercera BV

Handleiding Tercera-viewer Tercera BV Tercera BV Handleiding Tercera-viewer Tercera BV Table of Contents 2 1. 3 1.1 Inhoudsopgave... 4 1.2 Legenda... 6 1.3 Kaart... 7 2. Ondergronden 8 3. Knoppen 9 0 1 3 Bij het opstarten ziet u een lijst met plannen.

Nadere informatie

Inloggen en uitloggen In deze handleiding leert u hoe u kunt inloggen op uw website en hoe u vervolgens weer kunt uitloggen.

Inloggen en uitloggen In deze handleiding leert u hoe u kunt inloggen op uw website en hoe u vervolgens weer kunt uitloggen. Inloggen en uitloggen In deze handleiding leert u hoe u kunt inloggen op uw website en hoe u vervolgens weer kunt uitloggen. Inloggen Stap 1: Start uw browser, bijvoorbeeld Internet Explorer of Firefox

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Via Intramed en de applicatie ZorgMail van E-novation Lifeline, kunt u elektronisch en beveiligd gegevens uitwisselen met andere zorgverleners. Dit gaat via

Nadere informatie

Symbol for Windows BlissEditor

Symbol for Windows BlissEditor Handicom Symbol for Windows BlissEditor ( Versie 4 ) Handicom, 2006, Nederland Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Schermopbouw van de Bliss Editor...3 2.1 Werkbalk... 3 2.2 Matrix... 4 2.3 Palet met basisvormen,

Nadere informatie

196 CEWE *)zie einde les

196 CEWE *)zie einde les www.sencomp.nl 196 CEWE *)zie einde les laatst gewijzigd 29 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek met CEWE. Deze cursus bestaat uit 5 delen.indien u gekozen heeft voor Hema lees Hemafotoboek

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

OZO Handleiding 1. Voor gebruikers/deelnemers

OZO Handleiding 1. Voor gebruikers/deelnemers OZO Handleiding 1 Voor gebruikers/deelnemers Inleiding Deze handleiding legt u uit hoe u als gebruiker/deelnemer op overzichtelijke wijze de weg kunt vinden binnen de OZO website. Wilt u uitleg over de

Nadere informatie

3. Mijn Vf Aanpassen schermweergave en downloaden gegevens

3. Mijn Vf Aanpassen schermweergave en downloaden gegevens A.1 Vergroten van de scherminhoud A. Klik op de knop De informatie op de pagina wordt over de hele schermbreedte weergegeven, doordat het menu aan de linkerkant op de pagina niet wordt getoond..2 Verkleinen

Nadere informatie

Instructie. SimPC Webmail. Algemene versie 1.1. Ga verder naar bladzijde 2

Instructie. SimPC Webmail. Algemene versie 1.1. Ga verder naar bladzijde 2 Instructie SimPC Webmail Algemene versie 1.1 Ga verder naar bladzijde 2 Stap 1 Algemeen overzicht van de webmail Eenmaal ingelogd, is het scherm van SimPC webmail verdeeld in verschillende onderdelen die

Nadere informatie

Internet Explorer 7 (IE7)

Internet Explorer 7 (IE7) Internet Explorer 7 (IE7) 1. HET VENSTER Het venster van Internet Explorer 7 ziet er als volgt uit: Het venster bestaat uit volgende onderdelen: De knoppen Volgende en Vorige. Adresbalk hierin vullen we

Nadere informatie

Handleiding Japanse puzzels

Handleiding Japanse puzzels Handleiding Japanse puzzels versie : 1.0 wijziging : 26-4-2010 Inhoud 1.Japanse puzzel...4 1.1.Speler...4 1.2.Kleur...4 1.3.Groep...4 1.4.Favoriet...4 1.5.Puzzel...4 1.6.Prima...5 1.7.Spel...5 1.8.Stap

Nadere informatie

Handleiding GlobeTrace Lite CMS V1.0

Handleiding GlobeTrace Lite CMS V1.0 GlobeTrace Lite App Dit is een handleiding voor het gebruik van het GlobeTrace Lite CMS. De GlobeTrace Lite App en het achterliggende systeem is volledig gratis te gebruiken. Mocht u vragen hebben over

Nadere informatie

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmangement

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmangement Handleiding CROW Kennisbank Contentmangement 4-7-2013 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Hoofdstuk 1 - Navigeren door de inhoudsopgaven... 3 1.1 Indeling inhoudsopgave wijzigen... 3 1.2 Selecteren van titels

Nadere informatie

Gebruikershandleiding NAPinfo 3.4.0. Datum 11 april 2013 Status Definitief versie 1.3

Gebruikershandleiding NAPinfo 3.4.0. Datum 11 april 2013 Status Definitief versie 1.3 Datum 11 april 2013 Status Definitief versie 1.3 Inhoud 1 1.1 Introductie NAPinfo 3 Website 3 1.2 Inloggen 3 2 2.1 NAPinfo starten en basisfuncties 4 NAPinfo algemeen 4 2.2 NAPinfo kaartlaag toevoegen

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Het Excel Dashboard* 2010

Hoofdstuk 1: Het Excel Dashboard* 2010 Hoofdstuk 1: Het Excel Dashboard* 2010 1.0 Introductie Excel helpt om data beter te begrijpen door het in cellen (die rijen en kolommen vormen) in te delen en formules te gebruiken om relevante berekeningen

Nadere informatie

Handleiding StatLine

Handleiding StatLine Handleiding StatLine Handleiding 1 Inhoudsopgave 1 Al onze cijfers over Nederland; zoeken via thema s... 3 1.1 Vooraf ingestelde presentatie... 4 1.1.1 Vooraf ingestelde presentatie aanpassen: selecteren...

Nadere informatie

ZorgMail Secure e-mail

ZorgMail Secure e-mail ZorgMail Secure e-mail 2014 ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een data verwerkend systeem of uitgezonden in enige

Nadere informatie

PICASA PICASA. FOTOBEWERKING Een handleiding. 2013 Computertraining voor 50-plussers

PICASA PICASA. FOTOBEWERKING Een handleiding. 2013 Computertraining voor 50-plussers PICASA FOTOBEWERKING Een handleiding 2013 Computertraining voor 50-plussers PC50plus computertrainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl PICASA C O M P

Nadere informatie

CBS StatLine voor Open Data. Handleiding

CBS StatLine voor Open Data. Handleiding CBS StatLine voor Open Data Handleiding CBS StatLine voor Open Data 2 Inhoud Inleiding 4 Wat is CBS StatLine 5 Ingangen van CBS StatLine naar tabellen 6 Etalage 6 Zoeken op thema 7 Zoeken op trefwoord

Nadere informatie

Werkbalk Snelle toegang Titelbalk. Tabbladen

Werkbalk Snelle toegang Titelbalk. Tabbladen SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 PowerPoint verkennen POWERPOINT kan worden opgestart via. Als POWERPOINT al vaker is gestart kun je direct op Microsoft PowerPoint 2010 in het menu Start klikken. Typ anders in

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Vanuit KraamZorgCompleet is het voortaan mogelijk om via ZorgMail beveiligd te communiceren met andere partijen in de zorg, mits zij ook zijn aangesloten bij

Nadere informatie

Outlookkoppeling installeren

Outlookkoppeling installeren Outlookkoppeling installeren Voordat u de koppeling kunt installeren, moet outlook afgesloten zijn. Stappenplan Controleer of het bestand VbaProject.OTM aanwezig is. (zie 3.2) Controleer of de map X:\RADAR\PARAMETERS\

Nadere informatie