CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERTS KLEUR

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERTS KLEUR"

Transcriptie

1 Secretariaat:Theo van de Oever Heikampseweg XX De Opgericht en aangesloten bij N.B.v.V op 1 oktober Ingeschreven bij KvK. onder nr Bankreferenties Rabo Bank reknr Clubhuis Café-Zaal De Sport Molenstraat KG Gemert tel CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERTS KLEUR 11e JAARGANG No.2.UITGAVE februari 2014 COPY NAAR joentheo44@kpnmail.nl -

2

3 VAN DE REDACTIE Beste leden, in dit februarinummer, het tweede van 2014, de gebruikelijke rubrieken en verslagen. Deze maand geen Ledenvergadering/Bijeenkomst. Daarom alleen maar verslagen en andere leuke dingen. IN FEBRUARI en MAART ZIJN JARIG FEBRUARI 5 Februari: Marie-Louise van Schijndel 7 Februari: Theo van den Oever 14 Februari:John Penninx MAART 15 Maart:Toos van de Vossenberg 27 Maart:Richard Siroen 29 Maart:Toon Raaijmakers HARTELIJK GEPELICITEERD EN NOG VELE JAREN IN EEN GOEDE GEZONHEID. 1.

4 DAMES: alleen volgens afspraak HEREN: alleen zaterdags volgens afspraak OPENINGSTIJDEN Maandag uur Dinsdag gesloten Woensdag uur Donderdag uur Vrijdag uur Zaterdag uur Vrijdag koopavond van uur RIDDERPLEIN 29 GEMERT TE KOOP: TENTOONSTELLINGSKOOIEN HOEZEN, VOOR TWEE KOOIEN. DE HOEZEN ZIJN GEMAAKT VAN KUNSTLEDER, DUS OERSTERK. DE KOSTEN ZIJN. 3,50 PER HOES. HIERVAN GAAT. 1,50 NAAR ONZE VERENIGING. DE HOEZEN ZIJN TE BESTELLEN BIJ: PIET VAN BUSSEL TEL

5 OPLOSSING PUZZEL JANUARI 2014 Werpnet De puzzel van Februari. VOEDINGS TABEL KANARIES Altijd beschikken over: vers en fris drinkwater grit, sepia, maagkiezel 3.

6 Hoeveelheid Per kanarie per Dag De periode. Na de rui zowel mannen als poppen Zaad/Gram Eivoer Melk /magere 5 2 Weinig Begin van het broedseizoen. 4 1 Iets Begin van de broed periode. 4 iets Geen Als er jongen zijn 5 volop Geen Bij het einde van de broed. 5 volop Geen Jongen een week oud. 5 volop Iets Jongen 3 weken oud. 2 volop Iets Jongen 6 weken oud. 3 volop Iets Vogels tot na de rui periode. 4 3 Weinig Veranderingen in het rantsoen steeds geleidelijk doen. In de broedtijd steeds in de kooi. en in de TT periode. Hennepzaad - Kleine hoeveelheden tijdens het voeren van de jongen door het eivoer doen. Dit voorkomt minder goed voeren of stagnatie in het voeren. 4.

7 Tijdens voorbereiding van de kweek. Glucose oplossing. Bij niet voeren van de jongen na de geboorte de jongen feller maken met in water opgeloste glucose, de poppen zijn vaak erg kieskeurig. Daarom veel variatie in het beschikbaar voer. Welk eivoer eten ze graag. Broodkruimels, kindermeel wat groenvoer, wat melk met brood (let op bij warm weer) enz., enz. Kunnen voor de nodige variatie zorgdragen en de pop doen voeren. Bij diverse vogelziekten treed echter ook een stoornis in de spijsvertering op o.a. : a. Vogel difterie - Gele ontlasting en vreetzucht. b. Gastritus - Groene ontlasting met constante honger, maar weinig voedselopname. e Coccidiose - Grijsachtig witte ontlasting, grote eetlust, doch er wordt weinig gegeten. 5.

8 d. Nefritis - Gele en slijmerige ontlasting, de eetlust is goed met een voorkeur voor zacht voer. e.typhus - B - Infectie - Groene ontlasting met soms bloed de eetlust is goed. f. Avitaminosè B - heldere ontlasting - geel - en geen eetlust Heeft een vogel abnormale dorst,is het onder de zitstok altijd nat en plakkerig,als hij geen of weinig zaad eet, doch wel zachtvoer,alleen witzaad eet en als dit onverteerd in de ontlasting zit en als de symptomen niet optreden bij veranderingen van het weer dan kan men aannemen, dat men met een indigestie te maken heeft. In dit geval zijn de zaden of een deel daarvan niet goed. Het is verstandig in dit geval andere verse zaden te verstrekken. Als de oorzaak gelegen is bij muf witzaad of millet en die gevallen komen het meest voor, dan zal de ontlasting grijs en plakkerig zijn. Bij ander voer zal de vogel vrij snel genezen zijn, mits hij niet besmet is met een schimmel. De indigestie bij jongen in 6.

9 het nest is een waterige ontlasting deze wordt veroorzaakt doordat de pop zacht voer pikt, dat steeds muf of bedorven is. Het is een van de grootste veroorzakers van de ziekte bij onze vogels. Neem hier eens goed nota van. De laatste jaren zijn er diverse natuurproducten die de darm flora op pijl houden, dit is zeker een verbetering te noemen voor onze hobby, het kweken van vogels in dit geval de kanarie vogel. Het is ook raadzaam hier dan ook gebruik van te maken. Maar een zaak staat vast blijf uw vogels en jongen altijd goed observeren want voorkomen is nog altijd beter dan genezen. Ik hoop dat ik met deze uiteen zetting, u kan helpen, zijn er nog vragen dan hoor ik ze altijd graag van u. Voor u gelezen Theo/ oorsp. Art.Wout van Gils Edwin van Helvoort Wereldkampioen in Bari Italië. Op de Wereldkampioenschappen van de C.O.M. in Bari Italië is Edwin van Helvoort, Vogelvereniging Gemerts Kleur, Wereldkampioen geworden met een Kanarie Zwart roodivoor pastel mozaïek 91 punten. 7.

10 Er was tevens een uniek feit, dat zijn dochter Juultje, verspreid jeugdlid van de Algemene Bond, ook Wereldkampioen werd met een stam kanaries met een punten totaal van 362 punten. Edwin heeft aangegeven geen gebruik te maken van de aangeboden receptie. Hij heeft zijn Wereldkampioenschap al gevierd met collegakwekers, vrienden en bekenden. Daarom via deze weg namens het Bestuur en Leden van harte proficiat met het behaalde resultaat. Wil je ook onze gelukwensen overbrengen aan Juultje. Servaas Verhofstad Nederlands Kampioen bij de Algemene Bond in Zutphen. Servaas Verhofstad ( v.v. Gemerts Kleur) is twee maal Nederlands Kampioen geworden van de Algemene Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers in Zutphen. Ruim 4000 vogels. Dat is met een Bruin Onyx geel mozaïek type 2 93 pnt. en met een Zwart geel mozaïek type 1 91 pnt. Verder een 2 e prijs met een Bruingeel intensief 93 pnt. en een 3 e prijs met een stam Zwartgeel intensief 368 pnt. Volgende week (16 t/m 19 januari) neemt een groep 8.

11 van 7 Gemerts Kleur Leden/kwekers deel aan Vogel 2014 in Apeldoorn, de Nederlandse Kampioenschappen van de NBvV. ( Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers). Er zijn in totaal ingeschreven in de wedstrijdklassen en 2300 in de verkoopklasse. PR. Gemerts Kleur. Heel veel Eremetaal op Vogel 2014 in Apeldoorn voor leden van v.v. Gemerts Kleur. Op de Nederlandse Kampioenschappen van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebber in de Americahal in Apeldoorn hebben maar liefst 14 leden Goud gewonnen. Het kampioenschap wordt verspeeld over de Hoofdgroepen en deze bestaan weer uit Groepen waar per groep Goud, Zilver en Brons wordt verdeeld. Zes deelnemers van Gemerts Kleur verzamelde 14 maal Goud, 7 maal Zilver en 4 maal Brons. De uitslagen: Freek van Boxtel, Agaat opaal geel mozaïek type 1. Goud stel 185 pnt., Stam 370 pnt., enkel 91 pnt. Zilver stel 183 pnt., enkel 91+ pnt., Brons enkel 91 pnt. Agaat opaal geel mozaïek type 2. Goud stam 368 pnt. stel 183 pnt. Jan Centen, Agaat rood mozaïek type 1. Zilver 91+ pnt., 9.

12 zwart grijsvleugel rood mozaïek type 2. Zilver 92 pnt., Bruin onyx rood mozaïek type 1. enkel Goud 93 pnt., Brons 92 pnt., zwart rood mozaïek type 1. Goud stel 185 pnt. enkel Zilver 92 pnt. type 2. Enkel zilver 92+ pnt. Edwin van Helvoort, Zwart kobalt rood mozaïek type 2 Goud stam 368 pnt., enkel 91 pnt., type 1. Goud stel 185 pnt., zwart rood mozaïek type 2. Zilver stam 370 pnt. Sjaak Kroet, zwart kobalt rood mozaïek type 2 Goud stel 187 pnt., zwart rood mozaïek type 1. Goud enkel 93 pnt., Brons 91+., type 2. Goud enkel 93 pnt. en Brons 92 pnt. Servaas Verhofstad, bruingeel intensief Goud enkel 93 pnt., bruin onyx geel mozaïek type 1 enkel Goud 92 pnt. Type 2. Goud enkel 93 pnt. en Zilver 91 pnt. Mari van Esch Goud enkel 92 pnt. Vogelvereniging Gemerts Kleur heeft het TT seizoen zeer succesvol afgesloten met een kampioenschap en het vele eremetaal. De meeste leden hebben hun kweek alweer opgezet en zijn bezig met het kweken van de kampioenen voor het volgende seizoen. 10.

13

14 Pas op met houtskool. Vroeger en nu nog regelmatig hoor je vogellief hebbers praten over het geven van houtskool en of norit onder hun eivoer. Ik wil hier voor waarschuwen!! Vogel liefhebbers die houtskool aan hun vogels geven lopen een ernstig risico, omdat de houtskool de vitaminen tijdens het spijsverterings proces absorbeert en daardoor zijn werking totaal verhindert. Met alle gevolgen vandien. Het breekt gewoon de totale en onmisbare vitamine in het vogel lichaam af. Wees gewaarschuwd. Hygiëne dan drinkwater flesjes niet vergeten. Hygiëne is erg belangrijk in de vogelwereld, doch men mag er ook niet in overdrijven, de vogels mogen niet in een kiemvrije omgeving geboren worden want dan is de kans op overleving nihil. Vele kwekers gaan nochtans terecht prat op hun piekfijn schoongemaakte 12.

15 hokken, wat echter veel belangrijker is, is het drinkwater. Het is niet voldoende om dagelijks vers water te geven. De drinkflessen, of schotels of nippels, zijn de broedhaarden van ziektekiemen, deze dient men dagelijks schoon te maken met een flesseborstel, spons of doek, en wekelijks te ontsmetten. Wanneer dit niet regelmatig gebeurt, vormt zich door de warmte overdag en de afkoeling s'nachts een dunne slijmlaag tegen de wanden, die zich met het water vermengt, zo wordt het verse water besmet, de vogels krijgen plat mest met alle gevolgen van dien. de oorzaak kan dan niet altijd even snel gevonden worden, en dan is de vogel al in een ver gevorm stadium van bv coccidiose, met alle gevolgen van dien. dus blijf ook aandacht houden bij je drink flesjes, en ontsmet deze wekelijks. En dit is goedkoop en makkelijk door wat Dettol of Javel te gebruiken, flesjes worden keurig zuiver, en super ontsmet. Ondanks dat we dit niet direct onder de voeding kunnen plaatsen is het wel van essentieel belang. Het is voor mens en dier de eerste levensbehoefte voor vogels niet alleen in de vorm van drinkwater maar ook als badwater hiermee houden ze ook hun dierenpakje goed in conditie. 13.

16 Bovendien dient het als transportmiddel voor voedsel. Water is in zoverre belangrijk dat vogels langer zonder voedsel kunnen dan zonder water. Probeer zoveel mogelijk de vogels dagelijks schoon drink en badwater te geven. Baden doen vogels ook in de winter zelfs als er sneeuw ligt. Waar men wel rekening mee dient te houden is door de stilstand van het water in de drinkflessen en zeer zeker bij warm weer is het snel een broedplaats voor schadelijke bacteriën. Rozenwater, wordt ook veel gebruikt door onze wit kwekers die dit gebruiken na het wassen van hun vogels men doet dit in het spoelwater ofwel men beneveld de vogel na met een bloemen spuit waarin 1 deel water en een deel rozenwater zit met warm water, benevel daags voor de TT. de vogel daarmee. Uiteraard kun je dit ook doen in het laatste spoelwater. Hieronder nog iets meer over het Rozenwater in zijn algemeen. Rozenwater is 100% natuurlijk product, dat gebruikt wordt voor het reinigen en ontspannen van de huid, het is ook geschikt voor gebruik op de tere huid rond de ogen en voor het ontspannen van vermoeide ogen. 14.

17 Het is de meest fijne tonic die de natuur ons schenkt, met een veelzijdig gebruik je kunt het voor verschillende dingen gebruiken hier paar opgenoemd: - Rozenwater is uitermate geschikt om het haar mee te verzorgen. "Door het haar na te spoelen met rozenwater ( bijvoorbeeld na een shampoo beurt) krijgt het een natuurlijke glans doordat het de haar scrubben afsluit."- Het heeft een kalmerende werking op zowel het haar als de huid. "Rozenwater kan gebruikt worden in haar- en gezicht maskers, als heerlijke body of facial mist in de warme zomermaanden maar ook als middel om acne te bestrijden."- Het heeft een reinigende werking en een heerlijk zachte geur. Voeg rozenwater toe in het bad en geniet van een heerlijk warm bad met kalmerende werking op de huid. Het is bijzonder geschikt voor gebruik op de tere huid rond de ogen. Verhouding bij gebruik beneveling van showvogels is half om half, maar één deel rozenwater op twee delen heet water geeft eveneens resultaat. Elke week minstens één keer toepassen, maar wanneer de vogels reeds enkele weken in de TT kooi vertoeven is het aan te bevelen tussendoor een extra benevelingssessie te organiseren. Succes. 15.

18 VOGELBEURZEN 2014 ZONDAG 30 MAART OPTIE: zondag 29 juni, 31 augustus, 30 november. VOORGESTELDE DATA Maandelijkse bijeenkomsten, 2 e dinsdag van de maand m.u.v. juli en augustus. 21januari,11 maart, 8 april, 13 mei, 10 juni, 9 september,14 oktober, 4 november en 9 december. Forelvissen: 17 mei 2014 Fietstocht: 30 augustus 2014 Tafelkeuring: 09 september 2014 Onderlinge Tentoonstelling: 14, 15 en 16 november 2014, Café-Zaal de Sport SITE: BESTUUR GEMERTS KLEUR: Vicevoorzitter en secretaris: Theo van den Oever Penningmeester, ledenadministratie En ringcommissaris: Jo van der Zanden

19

20

CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERT KLEUR 12e JAARGANG No.2 UITGAVE FEBRUARI 2015 COPY NAAR -www.gemertskleur.

CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERT KLEUR 12e JAARGANG No.2 UITGAVE FEBRUARI 2015 COPY NAAR -www.gemertskleur. Secretariaat:Theo van den Eijnde De Haag 41 5421 NL joentheo44@kpnmail.nl Opgericht en aangesloten bij N.B.v.V op 1 oktober 1976. Ingeschreven bij KvK. onder nr.17143214. Bankreferenties NL 86 RABO 0116

Nadere informatie

No.2 UITGAVE FEBRUARI 2016

No.2 UITGAVE FEBRUARI 2016 CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERTS KLEUR 13e JAARGANG No.2 UITGAVE FEBRUARI 2016 COPY NAAR: joentheo44@kpnmail.nl www.gemertskleur.nl Secretariaat:Theo van den Eijnde De Haag 41 5421 NL joentheo44@kpnmail.nl

Nadere informatie

CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERTS KLEUR

CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERTS KLEUR Secretariaat:Theo van de Oever Heikampseweg 215425 XX De theoenjosevdoever@hotmail.com Opgericht en aangesloten bij N.B.v.V op 1 oktober 1976. Ingeschreven bij KvK. onder nr.17143214. Bankreferenties Rabo

Nadere informatie

CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERT KLEUR 12e JAARGANG No.9 UITGAVE NOVEMBER 2015 COPY NAAR -www.gemertskleur.

CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERT KLEUR 12e JAARGANG No.9 UITGAVE NOVEMBER 2015 COPY NAAR -www.gemertskleur. Secretariaat:Theo van den Eijnde De Haag 41 5421 NL joentheo44@kpnmail.nl Opgericht en aangesloten bij N.B.v.V op 1 oktober 1976. Ingeschreven bij KvK. onder nr.17143214. Bankreferenties NL 86 RABO 0116

Nadere informatie

CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERT KLEUR 11e JAARGANG No.10 UITGAVE DECEMBER 2014 COPY NAAR -www.gemertskleur.

CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERT KLEUR 11e JAARGANG No.10 UITGAVE DECEMBER 2014 COPY NAAR -www.gemertskleur. Secretariaat:Theo van den Eijnde De Haag 41 5421 NL joentheo44@kpnmail.nl Opgericht en aangesloten bij N.B.v.V op 1 oktober 1976. Ingeschreven bij KvK. onder nr.17143214. Bankreferenties NL 86 RABO 0116

Nadere informatie

CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERT KLEUR 12e JAARGANG No.4 UITGAVE APRIL 2015 COPY NAAR -www.gemertskleur.

CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERT KLEUR 12e JAARGANG No.4 UITGAVE APRIL 2015 COPY NAAR -www.gemertskleur. Secretariaat:Theo van den Eijnde De Haag 41 5421 NL joentheo44@kpnmail.nl Opgericht en aangesloten bij N.B.v.V op 1 oktober 1976. Ingeschreven bij KvK. onder nr.17143214. Bankreferenties NL 86 RABO 0116

Nadere informatie

CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERTS KLEUR

CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERTS KLEUR Secretariaat:Theo van de Oever Heikampseweg 215425 XX De theoenjosevdoever@hotmail.com Opgericht en aangesloten bij N.B.v.V op 1 oktober 1976. Ingeschreven bij KvK. onder nr.17143214. Bankreferenties Rabo

Nadere informatie

CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERT KLEUR 12e JAARGANG No.6 UITGAVE JUNI, JULI, AUGUSTUS 2015 COPY NAAR -www.gemertskleur.

CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERT KLEUR 12e JAARGANG No.6 UITGAVE JUNI, JULI, AUGUSTUS 2015 COPY NAAR -www.gemertskleur. Secretariaat:Theo van den Eijnde De Haag 41 5421 NL joentheo44@kpnmail.nl Opgericht en aangesloten bij N.B.v.V op 1 oktober 1976. Ingeschreven bij KvK. onder nr.17143214. Bankreferenties NL 86 RABO 0116

Nadere informatie

Secretariaat: Theo van den Eijnde De Haag NL Gemert

Secretariaat: Theo van den Eijnde De Haag NL Gemert CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERTS KLEUR 14 E JAARGANG No.9 UITGAVE NOVEMBER 2017 COPY NAAR: joentheo44@kpnmail.nl www.gemertskleur.nl Secretariaat: Theo van den Eijnde De Haag 41 5421 NL Gemert joentheo44@kpnmail.nl

Nadere informatie

de Vogelvrienden Leusden

de Vogelvrienden Leusden de Vogelvrienden Leusden Tentoonstellingsreglement 37 e kampioenschap Van Amersfoort 2014 De show wordt gehouden op de volgende data: Vrijdag Zaterdag Zondag 7 november van 20.00 tot 22.00 uur 8 november

Nadere informatie

V.V. WITROKA RIDDERKERK

V.V. WITROKA RIDDERKERK V.V. WITROKA RIDDERKERK Opgericht in november 1956 Aangesloten bij N.B.v.V. Tentoonstelling 2017 Tstelling regtentoonst ( 1 ) Tentoonstelling reglement voor de Bijzondere Vogeltentoonstelling 2017 De vogelshow

Nadere informatie

11e JAARGANG No.7 UITGAVE SEPTEMBER 2014 COPY NAAR -

11e JAARGANG No.7 UITGAVE SEPTEMBER 2014 COPY NAAR - Secretariaat:Theo van den Eijnde De Haag 41 5421 NL joentheo44@kpnmail.nl Opgericht en aangesloten bij N.B.v.V op 1 oktober 1976. Ingeschreven bij KvK. onder nr.17143214. Bankreferenties NL 86 RABO 0116

Nadere informatie

CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERTS KLEUR 12e JAARGANG No.8 UITGAVE OKTOBER 2015 COPY NAAR joentheo44@kpnmail.nl -www.gemertskleur.

CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERTS KLEUR 12e JAARGANG No.8 UITGAVE OKTOBER 2015 COPY NAAR joentheo44@kpnmail.nl -www.gemertskleur. Secretariaat:Theo van den Eijnde De Haag 41 5421 NL joentheo44@kpnmail.nl Opgericht en aangesloten bij N.B.v.V op 1 oktober 1976. Ingeschreven bij KvK. onder nr.17143214. Bankreferenties NL 86 RABO 0116

Nadere informatie

Tentoonstellingsreglement Boxtelse kampioenschappen t/m 14 december Heidezoom 2 Liempde. Tel

Tentoonstellingsreglement Boxtelse kampioenschappen t/m 14 december Heidezoom 2 Liempde. Tel Tentoonstellingsreglement Boxtelse kampioenschappen 2014. 12 t/m 14 december 2014. Heidezoom 2 Liempde. Tel. 0411-631427. Deelnemende vogelverengingen: Vogelvereniging Vogelvreugd Boxtel. Vogelvereniging

Nadere informatie

11e JAARGANG No.5.UITGAVE mei 2014 COPY NAAR joentheo44@kpnmail.nl - www.gemertskleur.nl

11e JAARGANG No.5.UITGAVE mei 2014 COPY NAAR joentheo44@kpnmail.nl - www.gemertskleur.nl Secretariaat:Theo van de Oever Heikampseweg 21 5425 XX De theojosevdoever@hotmail.com Opgericht en aangesloten bij N.B.v.V op 1 oktober 1976. Ingeschreven bij KvK. onder nr.17143214. Bankreferenties NL

Nadere informatie

VOGELPRAAT van A tot Z

VOGELPRAAT van A tot Z . CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERTS KLEUR 15 E JAARGANG No.3 UITGAVE MAART 2018 COPY NAAR: joentheo44@kpnmail.nl www.gemertskleur.nl VOGELPRAAT van A tot Z CAFÉ-ZAAL T ANKER DE HUISKAMER VAN DE MORTEL

Nadere informatie

CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERTS KLEUR 11e JAARGANG No.8 UITGAVE OKTOBER 2014 COPY NAAR joentheo44@kpnmail.nl - www.gemertskleur.

CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERTS KLEUR 11e JAARGANG No.8 UITGAVE OKTOBER 2014 COPY NAAR joentheo44@kpnmail.nl - www.gemertskleur. Secretariaat:Theo van den Eijnde De Haag 41 5421 NL joentheo44@kpnmail.nl Opgericht en aangesloten bij N.B.v.V op 1 oktober 1976. Ingeschreven bij KvK. onder nr.17143214. Bankreferenties NL 86 RABO 0116

Nadere informatie

10e JAARGANG No.9.UITGAVE november 2013. COPY NAAR joentheo44@kpnmail.nl - www.gemertskleur.nl

10e JAARGANG No.9.UITGAVE november 2013. COPY NAAR joentheo44@kpnmail.nl - www.gemertskleur.nl Secretariaat:Theo van de Oever Heikampseweg 215425 XX De Mortel theoenjosevdoever@hotmail.com Opgericht en aangesloten bij N.B.v.V op 1 oktober 1976. Ingeschreven bij KvK. onder nr.17143214. Bankreferenties

Nadere informatie

Clubhuis Café-Zaal t Anker Sint Antoniusstraat VE De Mortel

Clubhuis Café-Zaal t Anker Sint Antoniusstraat VE De Mortel CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERTS KLEUR 14 E JAARGANG No.8 UITGAVE OKTOBER 2017 COPY NAAR: joentheo44@kpnmail.nl www.gemertskleur.nl Secretariaat: Theo van den Eijnde De Haag 41 5421NL Gemert joentheo44@kpnmail.nl

Nadere informatie

Handleiding voor de verzorging van vogels

Handleiding voor de verzorging van vogels Dierenhandel Hoogendoorn Voor al uw dieren en dierverblijven! Handleiding voor de verzorging van vogels Wij wensen u veel plezier met uw nieuwe aanwinst(en). Het Hoogendoorn Team = HANDLEIDING Bij de aanschaf

Nadere informatie

2 Het inschrijfgeld bedraagt 1,50 per vogel (voor jeugdleden 1,00). De verplichte catalogus kost 3,00. Inschrijven is mogelijk t/m 2 oktober.

2 Het inschrijfgeld bedraagt 1,50 per vogel (voor jeugdleden 1,00). De verplichte catalogus kost 3,00. Inschrijven is mogelijk t/m 2 oktober. TENTOONSTELLINGSREGLEMENT PSC FRIESLAND 2017. 1 Vogels inbrengen op woensdag 11 oktober a.s. van 19:30 tot 21:00 uur in Voliere Gebouw Drachster Vogelvrienden, Noorderdwarsvaart 84 D, 9201 KL Drachten.

Nadere informatie

52e Nationale Tentoonstelling

52e Nationale Tentoonstelling Indien retour afzender 8925HB25 52e Nationale Tentoonstelling te Leeuwarden 19 t/m 24 oktober 2015 Waarin opgenomen de Regioshow van de Nederlandse Zebravinken Club regio Friesland 1 Beste vogelliefhebbers

Nadere informatie

Frank Sluis, Voorzitter De Edelzanger Drunen. Geachte Inschrijver/Bezoeker van Pronkveer,

Frank Sluis, Voorzitter De Edelzanger Drunen. Geachte Inschrijver/Bezoeker van Pronkveer, Geachte Inschrijver/Bezoeker van Pronkveer, Alweer voor de zesde keer organiseren wij onze tentoonstelling in de vorm van Pronkveer. Ook dit jaar weer erg spannend of de vogelgriep geen roet in het eten

Nadere informatie

l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT LACHDUIF VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN

l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT LACHDUIF VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT LACHDUIF VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE LACHDUIF BIJ ELKAAR

Nadere informatie

CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERT KLEUR 12e JAARGANG No.5 UITGAVE MEI 2015 COPY NAAR -www.gemertskleur.nl

CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERT KLEUR 12e JAARGANG No.5 UITGAVE MEI 2015 COPY NAAR -www.gemertskleur.nl Secretariaat:Theo van den Eijnde De Haag 41 5421 NL joentheo44@kpnmail.nl Opgericht en aangesloten bij N.B.v.V op 1 oktober 1976. Ingeschreven bij KvK. onder nr.17143214. Bankreferenties NL 86 RABO 0116

Nadere informatie

Open Grens-Regio Vogelshow 2015 Onze Vogels Sittard

Open Grens-Regio Vogelshow 2015 Onze Vogels Sittard Secretariaat Organisatie: Huub Mertens P.P.Rubensstraat 32 6137 XX Sittard 06-19053510; huubmertns54@gmail.com Open Grens-Regio Vogelshow 2015 Onze Vogels Sittard Tentoonstellingsregels Inschrijfformulier:

Nadere informatie

1 ste Internationale T.T. Kleur en Vriendschap 85 Kerkrade

1 ste Internationale T.T. Kleur en Vriendschap 85 Kerkrade 1 ste Internationale T.T. Kleur en Vriendschap 85 Kerkrade Secretariaat Organisatie: W.J Offermans Meuserstraat 10 6464 EG Kerkrade 06-31249531 / 045-8883231 : kleur.en.vriendschap@ziggo.nl Vogelvereniging

Nadere informatie

Indien onbestelbaar retourneren De Waalmalefijtstraat 85 2225 LW Katwijk aan Zee. Opgericht 10 augustus 1949. 27 e jaargang.

Indien onbestelbaar retourneren De Waalmalefijtstraat 85 2225 LW Katwijk aan Zee. Opgericht 10 augustus 1949. 27 e jaargang. Indien onbestelbaar retourneren De Waalmalefijtstraat 85 2225 LW Katwijk aan Zee Opgericht 10 augustus 1949 september 2013 27 e jaargang Verenigingsinfo ERELEDEN P.C. Hagenaars en J.A. Plokker BESTUUR

Nadere informatie

TT show ter ere van onze 51 ste Vogel tentoonstelling van Tropenpracht en onze 24 ste Bijzondere Tentoonstelling

TT show ter ere van onze 51 ste Vogel tentoonstelling van Tropenpracht en onze 24 ste Bijzondere Tentoonstelling TT show ter ere van onze 51 ste Vogel tentoonstelling van Tropenpracht en onze 24 ste Bijzondere Tentoonstelling Reglementen en Inschrijfformulier 26 november t/m 29 november 2014 in Zalencentrum Muller,

Nadere informatie

2 Het inschrijfgeld bedraagt 1,50 per vogel (voor jeugdleden 1,00). De verplichte catalogus kost 3,00. Inschrijven is mogelijk t/m 26 september.

2 Het inschrijfgeld bedraagt 1,50 per vogel (voor jeugdleden 1,00). De verplichte catalogus kost 3,00. Inschrijven is mogelijk t/m 26 september. TENTOONSTELLINGSREGLEMENT PSC FRIESLAND 2016. 1 Vogels inbrengen op woensdag 5 oktober a.s. van 19:30 tot 21:00 uur in Voliere Gebouw Drachster Vogelvrienden, Noorderdwarsvaart 84 D, 9201 KL Drachten.

Nadere informatie

SPREEKBEURT VINK VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN. l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n

SPREEKBEURT VINK VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN. l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT VINK l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE VINK BIJ ELKAAR GEZOCHT.

Nadere informatie

Vogelvereniging De Goudvink Opgericht juni 1965 te Vught www.degoudvink.nl www.facebook.nl/degoudvink.vught

Vogelvereniging De Goudvink Opgericht juni 1965 te Vught www.degoudvink.nl www.facebook.nl/degoudvink.vught Vogelvereniging De Goudvink Opgericht juni 1965 te Vught www.degoudvink.nl www.facebook.nl/degoudvink.vught Bij deze nodigen wij u uit om deel te nemen aan onze 1965 2015 Jubileum vogelshow Het Gouden

Nadere informatie

Afdeling: Tentoonstellingscommissie. Beste Vogelvrienden,

Afdeling: Tentoonstellingscommissie. Beste Vogelvrienden, Afdeling: Tentoonstellingscommissie Beste Vogelvrienden, Hieronder volgt het nieuwe tentoonstellingsreglement van Folière feriening Súd West Hoek, bestemd voor de afdelingstentoonstelling 2012. Alle voorgaande

Nadere informatie

CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERT KLEUR 12e JAARGANG No.10 UITGAVE DECEMBER 2015 COPY NAAR -www.gemertskleur.

CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERT KLEUR 12e JAARGANG No.10 UITGAVE DECEMBER 2015 COPY NAAR -www.gemertskleur. Secretariaat:Theo van den Eijnde De Haag 41 5421 NL joentheo44@kpnmail.nl Opgericht en aangesloten bij N.B.v.V op 1 oktober 1976. Ingeschreven bij KvK. onder nr.17143214. Bankreferenties NL 86 RABO 0116

Nadere informatie

Deze onderlinge TT (OTT) wordt georganiseerd door de Vogelvereniging Onze Hobby Heythuysen.

Deze onderlinge TT (OTT) wordt georganiseerd door de Vogelvereniging Onze Hobby Heythuysen. Reglement onderlinge tentoonstelling 2016 VV Onze Hobby Heythuysen VvV De Geelgors Stramproy De Vogelvrienden Nederweert 1. Organisatie: Deze onderlinge TT (OTT) wordt georganiseerd door de Vogelvereniging

Nadere informatie

Reglement District Tentoonstelling. Vogelkampioenschappen 2017

Reglement District Tentoonstelling. Vogelkampioenschappen 2017 District GELDERLAND en FLEVOLAND Vogelvereniging "De Martel" Huissen Algemeen; Organisatie door: District Gelderland in samenwerking met Vogelvereniging "DE MARTEL" te Huissen afd. Code: H 05 Locatie:

Nadere informatie

de Vogelvrienden Leusden

de Vogelvrienden Leusden 2018 de Vogelvrienden Leusden Tentoonstellingsreglement regioshow Leusden e.o., De show wordt gehouden op de volgende data: Vrijdag Zaterdag 30 november van 19.30 tot 22.00 uur 01 december van 10.00 tot

Nadere informatie

LICG HUISDIERENBIJSLUITER DE HANDLEIDING VOOR HET HOUDEN VAN HUISDIEREN

LICG HUISDIERENBIJSLUITER DE HANDLEIDING VOOR HET HOUDEN VAN HUISDIEREN l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n LICG HUISDIERENBIJSLUITER DE HANDLEIDING VOOR HET HOUDEN VAN HUISDIEREN Serie vogels Gouldamadine Chloebia gouldiae

Nadere informatie

Nationale TT 2015, Volière Vereniging De Huisvriend.

Nationale TT 2015, Volière Vereniging De Huisvriend. Geachte vogelliefhebber, Van 30 oktober t/m 1 november organiseert Volière vereniging De Huisvriend uit Rothem-Meerssen voor de 17-de keer op rij een Nationale Vogeltentoonstelling. We willen net zoals

Nadere informatie

Vogelvereniging. Musselkanaal & Omstreken. IN VOGELVLUCHT

Vogelvereniging. Musselkanaal & Omstreken. IN VOGELVLUCHT Vogelvereniging Jaargang 60 nummer 2 IN VOGELVLUCHT In vogelvlucht is het verenigingsorgaan van de vogelvereniging Musselkanaal & Omstreken. Bondscode M06. Ingeschreven in het verenigingsregister van de

Nadere informatie

Vraagprogramma ste Nationale Vogeltentoonstelling. Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers

Vraagprogramma ste Nationale Vogeltentoonstelling. Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers Vraagprogramma 2016 41 ste Nationale Vogeltentoonstelling Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers VRAAGPROGRAMMA Van de 41ste Nationale Vogeltentoonstelling boven het Noordzeekanaal: Van

Nadere informatie

SPREEKBEURT AMAZONEPAPEGAAI

SPREEKBEURT AMAZONEPAPEGAAI l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE AMAZONE- PAPEGAAI BIJ ELKAAR

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord 3. Voeding 6. Slaap 22. Houding 30. Naar de dokter 37. Kleding 65. Mode 74. Kleding wassen 77

Inhoud. Voorwoord 3. Voeding 6. Slaap 22. Houding 30. Naar de dokter 37. Kleding 65. Mode 74. Kleding wassen 77 Inhoud Voorwoord 3 Voeding 6 Slaap 22 Houding 30 Naar de dokter 37 Kleding 65 Mode 74 Kleding wassen 77 6 VOEDING Weet wat je eet Je eet elke dag. Alles wat je eet (en drinkt) heet voeding. Is elke voeding

Nadere informatie

DRUTEN 2015 AANVULLEND TENTOONSTELLINGSREGLEMENT VOOR DE INTERNATIONALE N.Z.C. SHOW 2015.

DRUTEN 2015 AANVULLEND TENTOONSTELLINGSREGLEMENT VOOR DE INTERNATIONALE N.Z.C. SHOW 2015. DRUTEN 2015 AANVULLEND TENTOONSTELLINGSREGLEMENT VOOR DE INTERNATIONALE N.Z.C. SHOW 2015. Speciaalclub voor Zebravinkenliefhebbers, aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers. NZC TENTOONSTELLINGS

Nadere informatie

Uitnodiging 35 ste V.V.W. VOGELTENTOONSTELLING 2015

Uitnodiging 35 ste V.V.W. VOGELTENTOONSTELLING 2015 Uitnodiging 35 ste V.V.W. VOGELTENTOONSTELLING 2015 Wommelgem, 9 augustus 2015. Beste vogelvriend, Graag nodigen wij U uit om deel te nemen aan onze 35 ste vogelshow op 26 en 27 september a.s.. We organiseren

Nadere informatie

Artikel 1. Uitgangspunten.

Artikel 1. Uitgangspunten. Uitvoeringsbesluit van het Reglement van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers ten aanzien van de gezondheid en het welzijn van volière- of kooivogels. Artikel 1. Uitgangspunten. De NBvV stelt zich

Nadere informatie

Clubhuis Café-Zaal De Sport Molenstraat KG Gemert Tel

Clubhuis Café-Zaal De Sport Molenstraat KG Gemert Tel CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERTS KLEUR 13e JAARGANG No.6 UITGAVE JUNI 2016 COPY NAAR: joentheo44@kpnmail.nl www.gemertskleur.nl Secretariaat: Theo van den Eijnde De Haag 41 5421NL Gemert joentheo44@kpnmail.nl

Nadere informatie

in Vogelvlucht Jaargang 62 nummer 5

in Vogelvlucht Jaargang 62 nummer 5 in Vogelvlucht Jaargang 62 nummer 5 In vogelvlucht is het verenigingsorgaan van de vogelvereniging Musselkanaal & Omstreken. Aangesloten bij de Nederlandse bond van Vogelliefhebbers met bondscode M06.

Nadere informatie

SPREEKBEURT GRASPARKIET

SPREEKBEURT GRASPARKIET l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT GRASPARKIET VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE GRASPARKIET

Nadere informatie

124 vogels van 91 punten. 70 vogels van 92 punten. 15 vogels van 93 punten.

124 vogels van 91 punten. 70 vogels van 92 punten. 15 vogels van 93 punten. 1 Overzicht algemene gegevens 31 inzenders hebben 683 vogels ingezonden welke zijn gekeurd door 9 keurmeesters 124 vogels van 91 punten. 70 vogels van 92 punten. 15 vogels van 93 punten. Enkelingen Europese

Nadere informatie

Jeugddistrictdag 2018 Zuid-Holland Catalogus

Jeugddistrictdag 2018 Zuid-Holland Catalogus Jeugddistrictdag 2018 Zuid-Holland Catalogus Hoi toppers (ja, want dat zijn jullie!), fijn dat jullie vandaag hier je zelfgekweekte vogels samen met de keurmeesters hebben willen bespreken en beoordelen.

Nadere informatie

Streptopelia roseogrisea domestica

Streptopelia roseogrisea domestica Serie vogels Lachduif Streptopelia roseogrisea domestica Lachduifjes zijn vogels die zowel in de huiskamer als in een volière gehouden kunnen worden. Ze werden door de zeelieden van de VOC in Europa geïntroduceerd

Nadere informatie

Overzicht uitslagen OTT 2014 blz. 1

Overzicht uitslagen OTT 2014 blz. 1 Overzicht uitslagen OTT 2014 blz. 1 33 inzenders hebben 674 vogels ingezonden welke zijn gekeurd door 9 keurmeesters 101 vogels van 91 punten. 39 vogels van 92 punten. 10 vogels van 93 punten. Enkelingen

Nadere informatie

vogelvereniging DE NACHTEGAAL Rosmalen

vogelvereniging DE NACHTEGAAL Rosmalen vogelvereniging DE NACHTEGAAL Rosmalen Vogelvereniging de Nachtegaal uit Rosmalen nodigt u uit om deel te nemen aan: Open Rosmalens Kampioenschap 2017 icm kringtentoonstelling Maasland-Meierij Deze tentoonstelling

Nadere informatie

catalogus Onderlinge tentoonstelling 2015

catalogus Onderlinge tentoonstelling 2015 catalogus Onderlinge tentoonstelling 2015 kooi ring naam kls klr/zng pnt. opm. prijs D kleur stammen D kleurkanaries D07-001 Rood-schimmel 1 - Jansen, M. A 51 91 2 - Jansen, M. A 49 89 3 - Jansen, M. A

Nadere informatie

REGLEMENT vogeltentoonstelling 2015

REGLEMENT vogeltentoonstelling 2015 REGLEMENT vogeltentoonstelling 2015 Van Vogelvereniging Spijkenisse en omstreken lid van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers. Clubgebouw vogelvereniging, Maaswijkweg 10 te Spijkenisse. Sluiting inschrijving:

Nadere informatie

catalogus V.V. de Polderzanger kooi ring naam kls klr/ pnt. opm. prijs D

catalogus V.V. de Polderzanger kooi ring naam kls klr/ pnt. opm. prijs D catalogus V.V. de Polderzanger kooi ring naam kls klr/ pnt. opm. prijs D 07 Lipochroom geel intensief, schimmel en mozaןek 3003001 Geel intensief 1 - Wijk, van J. EK 90 2 - Wijk, van J. EK 91 3 - Wijk,

Nadere informatie

Eieren & Pluimvee. afrekenen met bacteriën, virussen + schimmels

Eieren & Pluimvee. afrekenen met bacteriën, virussen + schimmels Eieren & Pluimvee Eieren en Pluimvee Vires5 Animalia laat steeds weer enorme resultaten zien. Dieren die dagelijks 3% Vires5 Animalia in hun drinkwater drinken, zien er gezonder uit, zijn fitter en minder

Nadere informatie

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN STER IN LEZEN ALFA A LES 1: NAAR SCHOOL 1 Ziek 1 b 2 3 b 4 a a B maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag C Dit is een vraag Hoe gaat het? Het gaat wel. En met jou? Waarom kom je niet?

Nadere informatie

TT-PRIMEUR MET.. Aymara parkiet. kromsnavels. door Mark Jansen

TT-PRIMEUR MET.. Aymara parkiet. kromsnavels. door Mark Jansen kromsnavels TT-PRIMEUR MET.. Aymara parkiet door Mark Jansen Voor de Rayontentoonstelling van december 2005 werden door de familie Jansen drie Aymara parkietjes ingezonden. Hoewel ze voor de eerste keer

Nadere informatie

Klasse Soort en/of kleurslag van de vogel Bedrag

Klasse Soort en/of kleurslag van de vogel Bedrag Wedstrijdklasse : (JEUGD GRATIS) Naam Adres Enkelingen:... x. 1,00 =.... Postc.+ woonplaats Stel..... x. 2,00 =.... Telefoon Stam:... x. 4,00 =.... Afdelingscode Catalogus (verplicht): =. 2,50 Kweeknr:

Nadere informatie

VOGEL. Het resultaat telt. Teurlings Het resultaat telt!

VOGEL. Het resultaat telt. Teurlings Het resultaat telt! 09/2011 VOGEL Teurlings! Dit geldt al vanaf de oprichting in 1923. Het doel is altijd geweest: betere resultaten voor vogelkwekers, duivenliefhebbers en bezitters van hobbydieren. Teurlings werkt nauw

Nadere informatie

Vererving Toegepast bij Europese vogels. Door Ben Cretskens

Vererving Toegepast bij Europese vogels. Door Ben Cretskens Vererving Toegepast bij Europese vogels Door Ben Cretskens Inhoud Inleiding Mutatie? Lichaam van de vogel Bevruchting Kleuren Verervingen Inleiding Darwin had gelijk! Wetten van Mendel Eigenschappen van

Nadere informatie

Pyrrhura Picta Picta (Geschilderde parkiet)

Pyrrhura Picta Picta (Geschilderde parkiet) Pyrrhura Picta Picta (Geschilderde parkiet) De familie van de Pyrrhura Picta behoort tot de kleinere Pyrrhurasoorten. Van de Pyrrhura Picta zijn negen ondersoorten bekend waarvan, voor zover bekend, slechts

Nadere informatie

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein Beleidsplan TOV 2017 Auteur: Wendy Verkerk Klein Voorwoord Voor u ligt het nieuwe beleidsplan voor 2017 van stichting jij bent TOV! TOV eten en TOV boeken zijn onlosmakelijk verbonden met de stichting.

Nadere informatie

VOGELVERENIGING "ONS IDEAAL" BOXTEL EN OMSTREKEN. Nationale tentoonstelling 2012 (met verkoopklasse)

VOGELVERENIGING ONS IDEAAL BOXTEL EN OMSTREKEN. Nationale tentoonstelling 2012 (met verkoopklasse) VOGELVERENIGING "ONS IDEAAL" BOXTEL EN OMSTREKEN Nationale tentoonstelling 2012 (met verkoopklasse) T.T.-voorwaarden/ reglement/ prijzenschema Nationale tentoonstelling, die gehouden zal worden op zaterdag

Nadere informatie

Club blad V.V.Vogelvreugd

Club blad V.V.Vogelvreugd Club blad V.V.Vogelvreugd Beverwijk en Omstreken Aangesloten Bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers Opgericht April 947 vogelvreugd VOLIERE VERENIGING BEVERWIJK EN OMSTREKEN OPGERICHT APRIL 947 AANGESLOTEN

Nadere informatie

Plaats: gebouw SVIK, Philipshoofjesweg 57a 3247 XR Dirksland

Plaats: gebouw SVIK, Philipshoofjesweg 57a 3247 XR Dirksland Eerste Flakkeese Vogelvereniging Reglement Bijzondere tentoonstelling 2017 Secretariaat: Dhr. A. van der Veer Adres: Wilhelminastraat 6 3241 GW Middelharnis Tel: 0187 663660 0641495288 E-mail: a.v.d.veer@barorganisatie.nl

Nadere informatie

Kleurvererving bij Europese vogels. Geschreven door Ben Cretskens Goedgekeurd door Jack Bloemen Barmsijs-Meeuwen

Kleurvererving bij Europese vogels. Geschreven door Ben Cretskens Goedgekeurd door Jack Bloemen Barmsijs-Meeuwen Kleurvererving bij Europese vogels Geschreven door Ben Cretskens Goedgekeurd door Jack Bloemen Inhoud Soorten vererving Definities Geslachtsgebonden recessief Wat betekent split? Kleuren die geslachtsgebonden

Nadere informatie

Deel 6a VERZORGING VAN DE LACHDUIF. Tekst en foto s: Hein van Grouw

Deel 6a VERZORGING VAN DE LACHDUIF. Tekst en foto s: Hein van Grouw Deel 6a VERZORGING VAN DE LACHDUIF Tekst en foto s: Hein van Grouw De lachduif is een erg makkelijke vogel en één vaste 'gebruiksaanwijzing' voor het houden en verzorgen is er dan ook niet. Er zullen daarom

Nadere informatie

Nieuwsbrief E.V.v.V

Nieuwsbrief E.V.v.V Nieuwsbrief E.V.v.V. 3 2016 3 e kwartaal 2016 Aangesloten bij de NBvV, afdelingscode A39 KvK Almere 4006.1188 Bankrekening NL05INGB0005339101 EVvV-Almere 1 2 Van de voorzitter Met enige trots kan ik melden

Nadere informatie

Dinsdag 11 December Dinsdag 08 januari 2019

Dinsdag 11 December Dinsdag 08 januari 2019 Geachte Leden, Hierbij nodigen wij u uit tot het bijwonen van onze maandelijkse ledenbijeenkomsten, welke gehouden zullen worden op: Dinsdag 11 December 2018 en Dinsdag 08 januari 2019 We hopen deze avonden

Nadere informatie

l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT DEGOE ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN

l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT DEGOE ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT DEGOE ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE DEGOE BIJ ELKAAR

Nadere informatie

SPREEKBEURT GANS VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN. l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n

SPREEKBEURT GANS VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN. l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT GANS l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE GANS BIJ ELKAAR GEZOCHT.

Nadere informatie

Wedstrijdreglement 2009 van de vogelshow georganiseerd door De Groenling - Noorddammerweg 15 in De Kwakel

Wedstrijdreglement 2009 van de vogelshow georganiseerd door De Groenling - Noorddammerweg 15 in De Kwakel Wedstrijdreglement 2009 van de vogelshow georganiseerd door De Groenling - Noorddammerweg 15 in De Kwakel Openingstijden Vrijdag 13 november 2009 Zaterdag 14 november 2009 Zondag 15 november 2009 van 20.00-22.00

Nadere informatie

DE HANDLEIDING VOOR HET HOUDEN VAN HUISDIEREN

DE HANDLEIDING VOOR HET HOUDEN VAN HUISDIEREN l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n LICG HUISDIERENBIJSLUITER DE HANDLEIDING VOOR HET HOUDEN VAN HUISDIEREN Serie vogels Kanarie Serinus canarius domesticus

Nadere informatie

Aanschaf & verzorging

Aanschaf & verzorging Konijnen Nooit één, maar twee minimum leeftijd: 8 weken Huisvesting Aanschaf & verzorging Voor je een konijn in huis haalt, zijn er een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden. Net als

Nadere informatie

Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o.

Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o. Met hierin o.a. Uitnodiging jongvogelavond dinsdag 19 september 2017 2e ringenbestelling 2018 Inschrijfavond tentoonstelling 2017 Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o. Voorzitter: Erik-Jan

Nadere informatie

De Shoefresh, het enige apparaat dat schoenen reinigt én droogt

De Shoefresh, het enige apparaat dat schoenen reinigt én droogt De Shoefresh, het enige apparaat dat schoenen reinigt én droogt Kwalijke schoengeurtjes zijn met een spray te maskeren. Maar dat heeft enkel kort effect en hiermee pak je niet de oorzaak van het probleem

Nadere informatie

Sportvrienden en vriendinnen,

Sportvrienden en vriendinnen, Sportvrienden en vriendinnen, Op dit moment zijn de voorbereidingen voor de Nationale Tentoonstelling nog in volle gang, hopelijk weet U ook dit jaar weer de weg naar Leerdam te vinden. De Nationale Tentoonstelling

Nadere informatie

Kooinummer Naam inzender Soort vogel Kleurslag Punten Prijs 1 R. van der Tuuk Kanarie bont schimmel 88 2 R. Groenendijk Grasparkiet grijsvleugel

Kooinummer Naam inzender Soort vogel Kleurslag Punten Prijs 1 R. van der Tuuk Kanarie bont schimmel 88 2 R. Groenendijk Grasparkiet grijsvleugel Kooinummer Naam inzender Soort vogel Kleurslag Punten Prijs 1 R. van der Tuuk Kanarie bont schimmel 88 2 R. Groenendijk Grasparkiet grijsvleugel lichtgroen 89 3 R. Groenendijk Grasparkiet grijsgroen 91

Nadere informatie

Reglement Friese kampioenschappen volièrevogels

Reglement Friese kampioenschappen volièrevogels Reglement Friese kampioenschappen volièrevogels 11 t/m.15 december 2018 Vogelvereniging Zanglust Noardburgum In het Mienskipssintrum it Geahûs Greate Bourren 15, 9263PK in Garyp Pagina 1 van 6 Organisatie:

Nadere informatie

22e Bijzondere Tentoonstelling

22e Bijzondere Tentoonstelling 22e Bijzondere Tentoonstelling Reglementen en Inschrijfformulier 28 november t/m 1 december 2012 in Zalencentrum Muller, de Paltz 7 te Beilen. Waarin opgenomen: Speciaalclub Australische Prachtvinken en

Nadere informatie

Reglement Nationale TT te Roden

Reglement Nationale TT te Roden Reglement 2018 Nationale TT te Roden Voorwoord Geachte vogelliefhebber, Na vorig jaar weer de Nationle TT, de vogeltentoonstelling van De Vogelvriend Roden eo., georganiseerd te hebben, zullen we dat dit

Nadere informatie

BONDSVRAAGPROGRAMMA A.N.B.v.V. GELDIG VANAF HET TENTOONSTELLINGSSEIZOEN 2015 T/M 2017

BONDSVRAAGPROGRAMMA A.N.B.v.V. GELDIG VANAF HET TENTOONSTELLINGSSEIZOEN 2015 T/M 2017 BONDSVRAAGPROGRAMMA A.N.B.v.V. GELDIG VANAF HET TENTOONSTELLINGSSEIZOEN 2015 T/M 2017 Totaal 18 hoofdgroepen. Hoofdgroep A (*) Hoofdgroep B (*) Hoofdgroep C (*) Hoofdgroep D (*) Hoofdgroep E (*) Harzers

Nadere informatie

ERMELOSE VOGELVERENIGING DE KLEURZANGER FEBRUARI 2012 AANGESLOTEN BIJ:

ERMELOSE VOGELVERENIGING DE KLEURZANGER FEBRUARI 2012 AANGESLOTEN BIJ: ERMELOSE VOGELVERENIGING DE KLEURZANGER FEBRUARI 2012 2008 2008 AANGESLOTEN BIJ: 2008 BESTUUR ERMELOSE VOGELVERENIGING DE KLEURZANGER Ereleden: Dhr. A. Geitenbeek, Dhr. A.J. Boer, Dhr. H. Teunissen en

Nadere informatie

Beste vrienden, Beste vogelliefhebber, Beste kweker Europese vogels,

Beste vrienden, Beste vogelliefhebber, Beste kweker Europese vogels, Beste vrienden, Beste vogelliefhebber, Beste kweker Europese vogels, Het bestuur van «Eurobird and Co» heeft het plezier u uit te nodigen op zijn jaarlijkse tentoonstelling. De tentoonstelling gaat door

Nadere informatie

Leefregels na operatie aan verwijde slagader via de buik (AAA)

Leefregels na operatie aan verwijde slagader via de buik (AAA) Leefregels na operatie aan verwijde slagader via de buik (AAA) Inleiding U heeft een operatie ondergaan aan een verwijding van de buikslagader. Hierdoor heeft u een buikwond die tijd nodig heeft om te

Nadere informatie

LEDENVERGADERING. Op maandag 09 september 2013 wordt er een vergadering voor de leden gehouden. 20:00 uur in de broeikas. Adres: JULIANAWEG 47

LEDENVERGADERING. Op maandag 09 september 2013 wordt er een vergadering voor de leden gehouden. 20:00 uur in de broeikas. Adres: JULIANAWEG 47 Email: prachtenpraalakersloot@gmail.com Pracht en Praal 42 Bestuur. Voorzitter: Penningmeester en N.Stobbe. Pr.Irenelaan 11 1911 HT Uitgeest.Tel.0251-313645 e.mail: C.Arends. 2é Voorzitter: Dorpsstraat

Nadere informatie

Europees vuilbroed. Bijenziekten

Europees vuilbroed. Bijenziekten Bijenziekten Europees vuilbroed tekst en fotografie Mari van Iersel bijenhouden 2012 oktober # 11 Uitgezakte verpapte larven Europees vuilbroed is een bijenziekte die sinds enkele jaren regelmatig ontdekt

Nadere informatie

JANUARI 2017. Yogacollege Tilburg. Telefoon: 06-33610765. Info@yogacollegetilburg.nl. www.yogacollegetilburg.nl

JANUARI 2017. Yogacollege Tilburg. Telefoon: 06-33610765. Info@yogacollegetilburg.nl. www.yogacollegetilburg.nl JANUARI 2017 1 2 3 4 5 6 7 8 1e jaar groep A 9 10 11 12 13 14 15 2e jaar groep A 16 17 18 19 20 21 22 1e jaar groep B 23 24 25 26 27 28 29 Opleiding 2e jaar groep A 30 31 FEBRUARI 2017 1 2 3 4 5 1e jaar

Nadere informatie

Oproep tot medewerking: Agaat barmsijs? agaat elzensijs?

Oproep tot medewerking: Agaat barmsijs? agaat elzensijs? Oproep tot medewerking: Agaat barmsijs? agaat elzensijs? We willen duidelijk stellen dat ISEC (Internationaal Samenwerking verband Europese Cultuurvogels) niet zit te vragen om naamsveranderingen. Maar

Nadere informatie

SPREEKBEURT GOUDEN GEKKO

SPREEKBEURT GOUDEN GEKKO SPREEKBEURT GOUDEN GEKKO l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n REPTIELEN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE GOUDEN

Nadere informatie

Dinsdag 11 September Dinsdag 02 Oktober 2018

Dinsdag 11 September Dinsdag 02 Oktober 2018 Geachte Leden, Hierbij nodigen wij u uit tot het bijwonen van onze maandelijkse ledenbijeenkomsten, welke gehouden zullen worden op: Dinsdag 11 September 2018 en Dinsdag 02 Oktober 2018 We hopen deze avonden

Nadere informatie

Shoefresh, dé oplossing voor natte, stinkende schoenen.

Shoefresh, dé oplossing voor natte, stinkende schoenen. Shoefresh, dé oplossing voor natte, stinkende schoenen. Iedereen die veel sport of last heeft van zweetvoeten, kent de muffe geur van stinkschoenen. De Shoefresh is het enige apparaat dat schoenen snel

Nadere informatie

Een uitgave van Opgericht 16 november 1998

Een uitgave van Opgericht 16 november 1998 Een uitgave van Opgericht 16 november 1998 BESTUUR Voorzitter: Elly de Vries 0228-514833 Schouwschuit 28 @ ellydevries48@hotmail.com 1613 CK Grootebroek Penningmeester: John Laan 0228-514476 Hertog Albrechtstraat

Nadere informatie

BELANGRIJKE DATA IN MAART 2018 PASEN, HET FEEST VAN EEN NIEUW BEGIN

BELANGRIJKE DATA IN MAART 2018 PASEN, HET FEEST VAN EEN NIEUW BEGIN 26 maart 2018 nr. PASEN, HET FEEST VAN EEN NIEUW BEGIN Deze weken leven we met de kinderen toe naar Pasen. Het feest van een nieuw begin. Altijd weer een kans om opnieuw te mogen beginnen. Wat er ook gebeurd

Nadere informatie

het adres voor een compleet assortiment voor de kip Verstand van buiten leven. LET OP! Het assortiment kan per winkel verschillen.

het adres voor een compleet assortiment voor de kip Verstand van buiten leven. LET OP! Het assortiment kan per winkel verschillen. het adres voor een compleet assortiment voor de kip LET OP! Het assortiment kan per winkel verschillen. Voer uw kip op een aangename en sportieve manier. De voerbal bevordert het natuurlijke scharrelgedrag

Nadere informatie

Secretariaat: Theo van den Eijnde De Haag NL Gemert

Secretariaat: Theo van den Eijnde De Haag NL Gemert CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERTS KLEUR 14 E JAARGANG No.10 UITGAVE DECEMBER 2017 COPY NAAR: joentheo44@kpnmail.nl www.gemertskleur.nl Secretariaat: Theo van den Eijnde De Haag 41 5421 NL Gemert joentheo44@kpnmail.nl

Nadere informatie

~ 1 ~ Indien onbestelbaar retouneren De Waalmalefijtstraat 85 2225 LW Katwijk aan Zee. Opgericht 10 augustus 1949

~ 1 ~ Indien onbestelbaar retouneren De Waalmalefijtstraat 85 2225 LW Katwijk aan Zee. Opgericht 10 augustus 1949 Indien onbestelbaar retouneren De Waalmalefijtstraat 85 2225 LW Katwijk aan Zee Opgericht 10 augustus 1949 Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers ~ 1 ~ ~ 2 ~ Verenigingsinfo ERELEDEN

Nadere informatie