Intentieverklaring. Kwaliteitsborging brancheonderwijs

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Intentieverklaring. Kwaliteitsborging brancheonderwijs"

Transcriptie

1 Intentieverklaring Kwaliteitsborging brancheonderwijs Partijen ProVoet, vertegenwoordigd door dhr. C. van de Groes, directeur, verder te noemen ProVoet en.. (naam opleider), vertegenwoordigd door. (naam en functie), verder te noemen de opleider. Overwegingen Binnen de pedicurebranche is de afgelopen jaren hard gewerkt aan kwaliteit. Met eigen branchekwalificaties is in een systeem voor gedegen opleiding voor pedicures voorzien. Om te voorzien in kwaliteitsborging van de brancheopleiders heeft ProVoet ervoor gekozen om samen met de opleiders kwaliteitscriteria op te stellen waarlangs de goede opleider werkt. Dit ter borging van de kwaliteit van het brancheonderwijs. De kwaliteitscriteria zijn eveneens bedoeld voor (toekomstige) cursisten om te kijken wat zij mogen verwachten van een opleider en de opleider hierop te bevragen. Afspraken De opleider geeft met deze intentieverklaring aan volgens de gezamenlijk opgestelde kwaliteitscriteria te werken: 1. De opleider zorgt voor zorgvuldigheid en transparantie van informatie in contacten met (toekomstige) cursisten. 2. De opleider garandeert kwaliteit van onderwijs en outillage. 3. De opleider zet zich in om de kwaliteit in de branche te optimaliseren. 4. De opleider verklaart gebruik te maken van bekwame docenten. De genoemde kwaliteitscriteria staan uitgewerkt in het document Kwaliteitscriteria opleiders voetverzorging. Deze staat op tabblad opleiders. Bij een wijziging van de kwaliteitscriteria binnen de hieronder gestelde termijn, stuurt ProVoet de opleider hiervan een vernieuwde versie ter ondertekening aan de opleider. ProVoet neemt de opleider op haar website op als zijnde een opleider die werkt volgens de gezamenlijk opgestelde kwaliteitscriteria die de branche hanteert. ProVoet is geen toezichthouder in de zin dat zij audits uitvoert of periodieke verantwoording vraagt aan deze opleiders. Wel kan ProVoet bij constatering dat opleiders zich niet houden aan de kwaliteitscriteria besluiten tot het van de website verwijderen van de opleider.

2 Inwerkingtreding, duur, evaluatie en vervolg Deze intentieverklaring treedt in werking met ingang van de dag na ondertekening door de betrokken partijen en eindigt per december 2017 Gedurende deze periode wordt het werken met de criteria en het opleidersregister op gezette tijden geëvalueerd. Betreft de volgende opleidingen (a.u.b. aankruisen) Branchediploma pedicure Branchediploma medisch pedicure Benodigde gegevens Op het moment dat wij deze verklaring ondertekend retour krijgen inclusief de ingevulde bijlage, ontvangt u van ons een inlog voor het register met een instructie. Ondertekening De opleider en ProVoet verklaren kennis te hebben genomen van de inhoud van de kwaliteitscriteria, de intentieverklaring en de twee bijlagen. Deze intentieverklaring is getekend: Datum:.. Datum:.. ProVoet Dhr. C. van de Groes Directeur. [naam opleider]. [naam persoon]. [functie] Bijlagen: 1. Procedure voor opname op de website 2. Nadere benodigde gegevens betreffende het opleidingsinstituut

3 Bijlage 1: Procedure voor opname op de website De bij ProVoet bekende opleiders, ontvangen van ProVoet een intentieverklaring. Nog niet bij ProVoet bekende opleiders, kunnen zich bij ProVoet aanmelden. Zij dienen een overeenkomst met een erkende exameninstelling te overleggen voor examinering voor het Branchediploma pedicure en/of medisch pedicure. Vervolgens krijgen zij een intentieverklaring. Wanneer de opleider werkt volgens de opgestelde criteria, stuurt zij een ingevulde en ondertekende intentieverklaring en bijlage 2 terug aan ProVoet. ProVoet zal vervolgens binnen twee weken voor de opleider een inlog aanmaken en in het opleidersregister opnemen. Zodra de opleider middels de inlog en de daarbij ontvangen instructie de gegevens aangevuld heeft wordt de opleider zichtbaar op de website. De intentieverklaring geldt voor de periode tot januari De opleider checkt binnen deze periode regelmatig of voldaan wordt aan de kwaliteitscriteria. ProVoet bewaakt het proces en zorgt voor evaluatiemomenten, bespreekt eventuele verbeteringen met de opleiders en zorgt voor doorvoering van de eventueel te verzorgen bijstellingen. ProVoet maakt ruim voor het aflopen van de intentieverklaring de plannen bekend bij de opleiders voor de nieuwe periode van het opleidersregister na 1 januari ProVoet voert geen audits uit ter controle of de opleider voldoet aan de kwaliteitscriteria. Wel behoort een bezoek op afspraak tot de mogelijkheden. ProVoet registreert eventuele meldingen over het niet voldoen van een opleider aan de kwaliteitscriteria. ProVoet volgt een daartoe opgestelde procedure wanneer zij een melding ontvangen dat een opleider niet voldoet aan de kwaliteitscriteria. Deze procedure luidt alsvolgt: o De cursist met een klacht wordt verzocht deze in een mail te formuleren. o De pedicure wordt erop gewezen dat de klacht serieus genomen wordt, maar dat niet op basis van één klacht een procedure wordt gestart richting de school. o De mail wordt gearchiveerd. o Na acht weken volgend op de ontvangst van de eerste mail, wordt bekeken of er meerdere klachten zijn over hetzelfde opleidingsinstituut. o Indien er meerdere klachten zijn, gaat een brief uit naar de desbetreffende school waarin de (kern van de) klachten toegelicht worden. En de vraag gesteld wat het opleidingsinstituut gaat doen om de klachten te verhelpen. Daarbij wordt een termijn genoemd voor een reactie. o Indien de klachten positief opgepakt en afgehandeld worden, wordt het dossier gesloten. o Indien de klachten niet leiden tot een verbetering, worden de gegevens van het opleidingsinstituut verwijderd van de website van ProVoet. ProVoet kan naar aanleiding van de gevolgde procedure uit het vorige punt besluiten om een opleider te verwijderen van de website van ProVoet. De opleider wordt hiervan schriftelijk op de hoogte gesteld met argumentatie voor deze beslissing. ProVoet registreert argumenten en besluiten tot verwijdering van de website en bouwt hiermee jurisprudentie op.

4 Wanneer een opleider verwijderd is van de website van ProVoet, kan zij opnieuw een intentieverklaring opvragen bij ProVoet. De opleider toont hierbij aan welke aanpassingen zijn gemaakt om te voldoen aan de kwaliteitscriteria. De beslissing of de aanpassingen voldoende zijn, is aan ProVoet en zal bij een negatief besluit schriftelijk worden bevestigd aan de opleider. Indien noodzakelijk ondersteunt ProVoet de opleiders in het werken volgens de kwaliteitscriteria, bijvoorbeeld door het organiseren of ontwikkelen van scholing.

5 Bijlage 2 Nadere benodigde gegevens betreffende het opleidingsinstituut Deze bijlage vult u in voor uw opleidingen pedicure en/of medisch pedicure voor het branchediploma Algemene informatie: - Wat is het Kamer van Koophandel nummer van uw instelling? - Met welke erkende exameninstelling heeft u een contract getekend? De opleider geeft met het ondertekenen van de intentieverklaring aan volgens de onderstaande kwaliteitscriteria te werken: 1. De opleider zorgt voor zorgvuldigheid en transparantie van informatie in contacten met (toekomstige) cursisten. 2. De opleider garandeert kwaliteit van onderwijs en outillage. 3. De opleider zet zich in om de kwaliteit in de branche te optimaliseren. 4. De opleider verklaart gebruik te maken van bekwame docenten, die goed op de hoogte zijn van het vak en de actualiteit van het beroep. Daarbij hebben zij affiniteit met en bekwaamheid van lesgeven. 1. De opleider zorgt voor zorgvuldigheid en transparantie van informatie in contacten met (toekomstige) cursisten Zijn de volgende zaken op uw instituut van toepassing [aankruisen wat van toepassing is, meerdere antwoorden mogelijk]: Cursistenadministratie (leerlingvolgsysteem) Doelmatige voorlichting Leerovereenkomst (contract en contractvoorwaarden) Schoolreglement Klachtenprocedure Dit kwaliteitscriterium zegt ook iets over goede en transparante informatie voor geïnteresseerden en cursisten. Hoe vindt uw voorlichting plaats [aankruisen wat van toepassing is, meerdere antwoorden mogelijk]? Persoonlijk gesprek Brief met planning en voorwaarden Website Anders, namelijk Hoe bent u het beste te bereiken? [aankruisen wat van toepassing is, meerdere antwoorden mogelijk] Afspraak Telefoon Mail Helpdesk Anders, namelijk

6 Informatie over de opleiding bevat bij ons altijd de volgende onderdelen [aankruisen wat van toepassing is, meerdere antwoorden mogelijk]: Inhoud Vereisten Programma (bijkomende) Kosten Anders, namelijk 2. De opleider garandeert kwaliteit van onderwijs en outillage De opleiding [aankruisen wat van toepassing is, meerdere antwoorden mogelijk]: Kent een opleidingsplan Is afgestemd op het Branchekwalificatiedossier 2014 Sluit aan bij branchenormen Kent een duidelijke praktijkcomponent Kent één of meer evaluatiemomenten Wordt met alle betrokkenen geëvalueerd Maakt gebruik van les- en leerstof, materialen en instrumenten die aansluiten bij beroepscompetentieprofiel, branchekwalificatiedossier(s) en de Code van het Voetverzorgingsbedrijf 3. De opleider zet zich in om de kwaliteit in de branche te optimaliseren. De opleider [aankruisen wat van toepassing is, meerdere antwoorden mogelijk]: Volgt bijeenkomsten van de brancheorganisatie Conformeert zich aan de kwaliteitsnormen in de branche 4. De opleider verklaart gebruik te maken van bekwame docenten, die goed op de hoogte zijn van het vak en de actualiteit van het beroep. Daarbij hebben zij affiniteit met en bekwaamheid van lesgeven. De opleider: Zet alleen docenten in die geregistreerd zijn in het docentregister Zet zich in voor de deskundigheidsbevordering van zijn docenten op vakinhoudelijke kennis en pedagogisch didactische vaardigheden Ondergetekende verklaart deze bijlage waarheidsgetrouw ingevuld te hebben. Naam opleidingsinstituut:... Naam vertegenwoordiger:..... Functie: adres:... Plaats: Datum: Handtekening:

kwaliteitscriteria voor opleiders in de voetverzorging

kwaliteitscriteria voor opleiders in de voetverzorging kwaliteitscriteria voor opleiders in de voetverzorging Toelichting Binnen de pedicurebranche is de afgelopen jaren hard gewerkt aan kwaliteit. Met eigen branchekwalificaties is in een systeem van gedegen

Nadere informatie

Plan van aanpak. Kwaliteit en borging kwaliteit docenten Pedicure

Plan van aanpak. Kwaliteit en borging kwaliteit docenten Pedicure Plan van aanpak Kwaliteit en borging kwaliteit docenten Pedicure Colofon Titel Kwaliteit en borging kwaliteit docenten pedicure Auteur Barbara Marcelis Versie 01 Datum oktober 2013 Projectnummer 13428.01

Nadere informatie

Reglement Erkenning Opleidingsinstituten ATEX

Reglement Erkenning Opleidingsinstituten ATEX Reglement Erkenning Opleidingsinstituten ATEX Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: a. Stichting ATEX Bestuur van Stichting ATEX. b. Opleidingsinstituut Het bedrijf of organisatie

Nadere informatie

Algemene informatie VCU

Algemene informatie VCU Algemene informatie VCU Algemene informatie VCU pagina 1 van 11 Inhoudsopgave 1 VCU norm... 3 1.1 Inleiding VCU norm... 3 1.2 VCU cyclus... 3 1.3 Afwijkingen... 4 Slotwoord... 6 Bijlagen... 7 Definities

Nadere informatie

Algemene voorwaarden opleidingen Euthopia. Op al onze opleidingen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Algemene voorwaarden opleidingen Euthopia. Op al onze opleidingen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. Algemene voorwaarden opleidingen Euthopia Op al onze opleidingen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. Bij inschrijving gaat u akkoord met deze voorwaarden. De algemene voorwaarden bevatten -

Nadere informatie

Vragenronde voorlichtingsbijeenkomst Branchediploma d.d. 21 februari 2008

Vragenronde voorlichtingsbijeenkomst Branchediploma d.d. 21 februari 2008 Vragenronde voorlichtingsbijeenkomst Branchediploma d.d. 21 februari 2008 Vraag Antwoord 1. Gaan de deelkwalificaties (3.1-3.3) eruit? Het wezenlijke verschil met de huidige opleidingen is dat deze laatste

Nadere informatie

de Stichting Nederlands Mediation Instituut, statutair gevestigd te Rotterdam.

de Stichting Nederlands Mediation Instituut, statutair gevestigd te Rotterdam. KLACHTENREGELING NMI De Stichting Nederlands Mediation Instituut kent een klachtenregeling welke ten doel heeft het bevorderen van de kwaliteit van de dienstverlening inzake mediation in het algemeen,

Nadere informatie

voor de pedicures Kwaliteit en opleidingen Warme winter! november 2012 nr. 39

voor de pedicures Kwaliteit en opleidingen Warme winter! november 2012 nr. 39 november 2012 nr. 39 Met deze nieuwsbrief informeren wij u graag over de projecten die het Hoofdbedrijfschap Ambachten met de jaarlijkse heffing betaalt. Warme winter! Zorg dat uw klanten hun voeten in

Nadere informatie

Erkenningsregeling opleiders veiligheidscursussen

Erkenningsregeling opleiders veiligheidscursussen NIBHV KEURMERK Erkenningsregeling opleiders veiligheidscursussen Samenvatting voor bedrijven en organisaties NIBHV KEURMERK: KIES VOOR KWALITEIT Bewust veilig werken: het is letterlijk van levens belang

Nadere informatie

een persoon die in dienst van Kinderparadijs Jansen en Jansen is, Of op inleenbasis voor Kinderparadijs Jansen en Jansen werkzaam is.

een persoon die in dienst van Kinderparadijs Jansen en Jansen is, Of op inleenbasis voor Kinderparadijs Jansen en Jansen werkzaam is. Klachtenregeling Kinderparadijs Jansen en Jansen Inleiding Deze regeling beschrijft de wijze van het behandelen van klachten van ouders en oudercommissies van Kinderparadijs Jansen en Jansen. Kinderparadijs

Nadere informatie

Hoe begeleid ik een cursist van een KNSB Opleiding. Handvat voor praktijkbegeleiders

Hoe begeleid ik een cursist van een KNSB Opleiding. Handvat voor praktijkbegeleiders Hoe begeleid ik een cursist van een KNSB Opleiding Handvat voor praktijkbegeleiders Beste praktijkbegeleider, Binnen de opleidingen van de KNSB neemt het leren in de praktijk een belangrijke rol in. U

Nadere informatie

Beoordelingsformulier Certificaat B Duurzaamheid Kerntaak 1

Beoordelingsformulier Certificaat B Duurzaamheid Kerntaak 1 Beoordelingsformulier Certificaat B Duurzaamheid Kerntaak 1 Naam deelnemer: Inschrijfnummer: Contactpersoon ROC: BPV-bedrijf en contactpersoon: Kwalificatieprofiel Uitstroomdifferentiatie Crebonummer Niveau

Nadere informatie

de aan de website van Stipezo gekoppelde database opname van persoonsgegevens in de database

de aan de website van Stipezo gekoppelde database opname van persoonsgegevens in de database Algemeen Artikel 1 Definities en begrippen In het kader van dit reglement wordt verstaan onder: Stipezo: Database: Registratie: Geregistreerde: Geregistreerde gegevens: Website: Stipezo-lid: Categorie:

Nadere informatie

Innofun Klachtenprocedure

Innofun Klachtenprocedure Klachtenprocedure Innofun B.V. Datum in werking treding: 1 september 2011 Versie: 1 Deze regeling wordt openbaar gemaakt door plaatsing op de website van Innofun Innofun Klachtenprocedure Doel van de procedure:

Nadere informatie

Verwerkersovereenkomst Orka

Verwerkersovereenkomst Orka Verwerkersovereenkomst Orka De ondergetekenden: 1. Opdrachtgever is de school die gebruik maakt van de aangeboden diensten van Orka Training. hierna te noemen: Opdrachtgever, en 2. Orka Training, gevestigd

Nadere informatie

INNOVATIEIMPULS ONDERWIJS (IIO)

INNOVATIEIMPULS ONDERWIJS (IIO) Format en leidraad ten behoeve van het uitvoeren van artikel 26 van de regeling IIO (tussentijdse audit) 1. De school die subsidie ontvangt voor de uitvoering van een projectplan in het kader van de regeling

Nadere informatie

Het doet ons bijzonder genoegen dat u de opleiding KT 2 (KorfbalTrainer 2) gaat volgen.

Het doet ons bijzonder genoegen dat u de opleiding KT 2 (KorfbalTrainer 2) gaat volgen. Beste cursist, Het doet ons bijzonder genoegen dat u de opleiding KT 2 (KorfbalTrainer 2) gaat volgen. U heeft bijgaand de handleiding voor de cursist en die voor de PB (PraktijkBegeleider) digitaal ontvangen.

Nadere informatie

Certificatieschema. Examinatorcertificatie Start Veilig. Opgesteld door Goedkeuring en Actuele versie. Document. Pagina code

Certificatieschema. Examinatorcertificatie Start Veilig. Opgesteld door Goedkeuring en Actuele versie. Document. Pagina code Certificatieschema Examinatorcertificatie Start Veilig SWB S2 18-05-2011 18-05-2011 18-05-2011 1 van 8 INHOUD 1. Inleiding 1.1. Algemeen 1.2. 'Start Veilig' 2. Definities 3. Examenprotocol 3.1. Doelstellingen

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN TUINHOF VITAAL / MINDFUL WERKEN IN DE ZORG

ALGEMENE VOORWAARDEN TUINHOF VITAAL / MINDFUL WERKEN IN DE ZORG ALGEMENE VOORWAARDEN TUINHOF VITAAL / MINDFUL WERKEN IN DE ZORG Mindful Werken in de Zorg is een onderdeel van Tuinhof Vitaal. Deze algemene voorwaarden gaan in op 1 januari 2017 In onderhavige tekst wordt

Nadere informatie

Evaluatie van opleiders door aios LUMC: inleiding voor opleiders versie 2017

Evaluatie van opleiders door aios LUMC: inleiding voor opleiders versie 2017 Evaluatie van opleiders door aios LUMC: inleiding voor opleiders versie 2017 Om de kwaliteit van de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde te behouden en te verbeteren worden met ingang van december

Nadere informatie

Branchestandaarden als EVC-standaard

Branchestandaarden als EVC-standaard Branchestandaarden als EVC-standaard Aanleiding EVC-aanbieders kunnen erkend worden voor een Crebo-standaard (Centraal Register Beroepsopleidingen), een Croho-standaard (Centraal Register Opleidingen Hoger

Nadere informatie

- Natuurgeneeskundig therapeut hanteert de uniforme werkwijze, zoals beschreven in eisenpakket van KZAG

- Natuurgeneeskundig therapeut hanteert de uniforme werkwijze, zoals beschreven in eisenpakket van KZAG Aanmeldingsformulier therapeut Door middel van deze inschrijving verklaart ondergetekende zich akkoord met de statuten van KZAG en ondergetekende verklaart te voldoen aan de starteisen voor inschrijving,

Nadere informatie

Proces Ideeën, opmerkingen, klachten Datum: 15 december 2015 Auteur: Kwaliteitsmedewerker Eigenaar: Manager Stafbureau en Communicatie

Proces Ideeën, opmerkingen, klachten Datum: 15 december 2015 Auteur: Kwaliteitsmedewerker Eigenaar: Manager Stafbureau en Communicatie Pagina 1 van 3 Proces ideeën, opmerkingen, klachten Proceseigenaar: Manager Stafbureau en Doel van het proces: Het op adequate wijze afhandelen van een ingediende externe of interne opmerking, een idee

Nadere informatie

Klachtenregeling Sunny Training (per juli 2014)

Klachtenregeling Sunny Training (per juli 2014) 1 Klachtenregeling Sunny Training (per juli 2014) Inleiding Sunny Training vindt tevreden cursisten en opdrachtgevers erg belangrijk en we werken daarom steeds aan de kwaliteit van onze diensten. Opleiden

Nadere informatie

2. Voorbereiding. Voor BOL-studenten Vaardig op stage = Vaardig op bpv

2. Voorbereiding. Voor BOL-studenten Vaardig op stage = Vaardig op bpv 2. Voorbereiding In dit hoofdstuk vind je afspraken en regels voor een goede voorbereiding op je bpv. Hieronder staan in het kort zijn de taken van school / het bpv-bedrijf / de student bij de voorbereiding

Nadere informatie

Beschrijving aanvraagprocedure/aanvraagformulier

Beschrijving aanvraagprocedure/aanvraagformulier Beschrijving aanvraagprocedure/aanvraagformulier Voor de behandeling van subsidieaanvragen voor projecten en activiteiten, werken wij met een vaste procedure. U kunt subsidie voor een bepaald project of

Nadere informatie

Proeve van Bekwaamheid. kerntaak 2. Uitvoeren van taken ten behoeve van het jongerenwerk, de organisatie en het beroep

Proeve van Bekwaamheid. kerntaak 2. Uitvoeren van taken ten behoeve van het jongerenwerk, de organisatie en het beroep Proeve van Bekwaamheid kerntaak 2 Uitvoeren van taken ten behoeve van het jongerenwerk, de organisatie en het beroep ROC van Amsterdam,augustus 2007 Voorwoord Voor u ligt een proeve van bekwaamheid voor

Nadere informatie

Inspectierapport Timpaan Kinderopvang B.V. (GOB) Badweg 28 8401 BL GORREDIJK Registratienummer: 147076468

Inspectierapport Timpaan Kinderopvang B.V. (GOB) Badweg 28 8401 BL GORREDIJK Registratienummer: 147076468 Inspectierapport Timpaan Kinderopvang B.V. (GOB) Badweg 28 8401 BL GORREDIJK Registratienummer: 147076468 Toezichthouder: GGD Fryslân In opdracht van gemeente: OPSTERLAND Datum inspectiebezoek: 30-10-2013

Nadere informatie

Bijlesnetwerk B.V Handboek Zomerschool 2018 Nijmegen

Bijlesnetwerk B.V Handboek Zomerschool 2018 Nijmegen Bijlesnetwerk B.V. www.bijlesnetwerk.nl zomerschool@bijlesnetwerk.nl 085-7325830 Handboek Zomerschool 2018 Nijmegen Inhoudsopgave Inleiding... 1 Tijdpad Zomerschool... 2 Procedure Warme Overdracht en Nazorg...

Nadere informatie

Sandra Hertogh advies coaching training

Sandra Hertogh advies coaching training Sandra Hertogh advies coaching training Protocol Klachtregeling Sandra Hertogh advies coaching training Sandra Hertogh Zoutmanstraat 46 2806XD Gouda Tel: 06-55742431 sandra@hertogh.me www.hertogh.me KvK

Nadere informatie

Indiener: Diegene die een schriftelijke klacht bij de klachtencommissie heeft ingediend

Indiener: Diegene die een schriftelijke klacht bij de klachtencommissie heeft ingediend Klachtenregeling IntenZie steekt veel energie en aandacht in het professioneel neerzetten van haar diensten en bekwaamheden van haar trainers, coaches en begeleiders. En er is altijd ruimte om onze diensten

Nadere informatie

Beleidsplan Panel Deurbeleid Utrecht

Beleidsplan Panel Deurbeleid Utrecht Beleidsplan Panel Deurbeleid Utrecht 1. Inleiding Het Panel Deurbeleid Utrecht heeft naast de taak van het beoordelen van het deurbeleid van individuele horecaondernemers tevens de taak tot het onderzoeken

Nadere informatie

Kwaliteitskader KunstKeur Individuele aanbieders Kunsteductie

Kwaliteitskader KunstKeur Individuele aanbieders Kunsteductie Kwaliteitskader aanbieders Kunsteductie juni 2013 1 1. Toetsingskaders, toetsing en registratie Inleiding Kwaliteitsmanagement vloeit voort uit de overtuiging dat kwaliteit van producten en processen vrijwel

Nadere informatie

Handleiding Plug and Payroll t.b.v. opdrachtgevers. Inhoudsopgave

Handleiding Plug and Payroll t.b.v. opdrachtgevers. Inhoudsopgave Handleiding Plug and Payroll t.b.v. opdrachtgevers Inhoudsopgave 1. Inlog opdrachtgever... 3 a. Een nieuwe opdracht aanmaken... 3 2. Een nieuwe opdracht... 4 a. Gegevens medewerker... 4 b. Gegevens opdracht/contract...

Nadere informatie

School voor Spiritualiteit

School voor Spiritualiteit Aanmeldingsformulier Geestelijke Begeleiding Ondergetekende meldt zich aan als student voor de opleiding Geestelijke Begeleiding 2015-2017/18 Persoonlijke gegevens: Achternaam:.. Volledige voornamen:..

Nadere informatie

Protocol Klachtenprocedure

Protocol Klachtenprocedure Protocol Klachtenprocedure FUNIQ BV Weteringdijk 27 8161 SE Epe Tel: 0578-641080 info@funiq.nl www.funiq.nl KvK: 61574546 IBAN: NL 33 TRIO 0197 9810 03 FUNIQ BV 2015 Klachtenprocedure funiq Inhoudsopgave:

Nadere informatie

Overeenkomst Regionaal Centrum Prenatale Screening en praktijk voor counseling

Overeenkomst Regionaal Centrum Prenatale Screening en praktijk voor counseling Overeenkomst Regionaal Centrum Prenatale Screening en praktijk voor counseling Partijen, Het Regionaal Centrum prenatale screening (naam) WBO vergunninghouder in het kader van landelijke organisatie van

Nadere informatie

NOTARIAAT VOOR DE ZAKELIJKE MARKT

NOTARIAAT VOOR DE ZAKELIJKE MARKT VRAGENFORMULIER GESCHILLENCOMMISSIE NOTARIAAT VOOR DE ZAKELIJKE MARKT DOSSIERNUMMER: (wordt door De Geschillencommissie ingevuld) Wij verzoeken u dit formulier volledig en duidelijk leesbaar in te vullen.

Nadere informatie

Opleidingsinstituut b. Naam:Lentiz VMBO Maasland Adres: Commandeurskade 22 / Postbus 11

Opleidingsinstituut b. Naam:Lentiz VMBO Maasland Adres: Commandeurskade 22 / Postbus 11 Ondergetekende, Stagebieder, (bedrijf) Exemplaar voor de school! STAGE-OVEREENKOMST a. Naam:... Adres:... Postcode:... Woonplaats:... Telefoonnr.:... E mail:... Branche:. ten deze vertegenwoordigd door

Nadere informatie

Overeenkomst Regionaal Centrum Prenatale Screening en Laboratorium

Overeenkomst Regionaal Centrum Prenatale Screening en Laboratorium Overeenkomst Regionaal Centrum Prenatale Screening en Laboratorium Partijen, Het Regionaal Centrum prenatale screening (naam) WBO vergunninghouder in het kader van landelijke organisatie van prenatale

Nadere informatie

Handleiding Praktijkbegeleider Korfbaltrainer 2

Handleiding Praktijkbegeleider Korfbaltrainer 2 Handleiding Praktijkbegeleider Korfbaltrainer 2 Op het moment van de start van de opleiding Korfbaltrainer 2 (KT 2) kent het KNKV nog geen gediplomeerde Praktijk Begeleiders (PB). Ervaringen uit pilots

Nadere informatie

BONAFIZO B.V. Protocol Klachtregeling. Copyright BONAFIZO B.V.

BONAFIZO B.V. Protocol Klachtregeling. Copyright BONAFIZO B.V. BONAFIZO B.V. Protocol Klachtregeling Copyright BONAFIZO B.V. INHOUDSOPGAVE Inleiding pag. 3 De klachtenprocedure pag. 4 - Definities pag. 4 - Doel van de klachtprocedure pag. 4 - De Informele klachtprocedure

Nadere informatie

Pgb-plan Maatwerkarrangement Wmo Deel 1

Pgb-plan Maatwerkarrangement Wmo Deel 1 Lees voordat u met invullen begint eerst de bijgevoegde toelichting door. In deze toelichting wordt per vraag aangegeven wat er van u wordt verwacht. 1 Contactgegevens budgethouder Dit pgb-plan is van:

Nadere informatie

aparte reglementen inzake bezwaar en beroep (zie daartoe onze website: www.deletselschaderaad.nl).

aparte reglementen inzake bezwaar en beroep (zie daartoe onze website: www.deletselschaderaad.nl). Klachtenprocedure 1 Het kan voorkomen dat u, om welke reden dan ook, niet tevreden bent over de diensten of dienstverlening van De Letselschade Raad. De Letselschade Raad kent daarvoor een klachtenprocedure

Nadere informatie

KBI Accreditatiereglement voor de Centrale Opleidings- en Examencommissie

KBI Accreditatiereglement voor de Centrale Opleidings- en Examencommissie K ruisplein 25 3 014 D B Rot terdam Postbus 8 57 3000 AW Rotterdam T 010 20 6 65 5 0 F 010 213 03 8 4 info @ kbi.nl w w w. kbi.nl KBI Accreditatiereglement voor de Centrale Opleidings- en Examencommissie

Nadere informatie

Klachten. Privacyreglement M A R K T I N T E R V E N T I E R E S U L T A A T

Klachten. Privacyreglement M A R K T I N T E R V E N T I E R E S U L T A A T Klachten & Privacyreglement Klachtenreglement MIR Advies Versie februari 2010 Klachtenregeling MIR Advies Klachtenregeling van toepassing op klachten over de behandeling door MIR Advies van haar cliënten.

Nadere informatie

Inspectierapport Gastouderbureau ViaViela Marion en Etiënne Devens (GOB) Nachtegaalstraat AS GEULLE Registratienummer

Inspectierapport Gastouderbureau ViaViela Marion en Etiënne Devens (GOB) Nachtegaalstraat AS GEULLE Registratienummer Inspectierapport Gastouderbureau ViaViela Marion en Etiënne Devens (GOB) Nachtegaalstraat 13 6243AS GEULLE Registratienummer 210344465 Toezichthouder: GGD Zuid Limburg In opdracht van gemeente: Meerssen

Nadere informatie

- Rechten: de cursist ontvangt passend onderwijs van goede kwaliteit en iedere cursist verdient en krijgt een gelijke behandeling.

- Rechten: de cursist ontvangt passend onderwijs van goede kwaliteit en iedere cursist verdient en krijgt een gelijke behandeling. Klachtenreglement Stichting VluchtelingenWerk Inburgering 2018 Procedure klachtenbehandeling SV Inburgering Algemeen SV Inburgering heeft graag tevreden klanten en doet zijn uiterste best om u zo goed

Nadere informatie

Klachtenreglement KEaRN

Klachtenreglement KEaRN Klachtenreglement KEaRN Externe versie De medewerkers van KEaRN doen hun werk zo goed mogelijk. Toch kan er iets misgaan, waardoor een klacht kan ontstaan. Een klacht ontstaat als de klant zich niet goed

Nadere informatie

voorletters : telefoonnummer overdag : naam : telefoonnummer s avonds :

voorletters : telefoonnummer overdag : naam : telefoonnummer s avonds : VRAGENFORMULIER GESCHILLENCOMMISSIE RECREATIE DOSSIERNUMMER: (wordt door de Geschillencommissie ingevuld) Wij verzoeken u dit formulier volledig en duidelijk leesbaar in te vullen. *Aanvinken wat van toepassing

Nadere informatie

Klachtenprocedure CFK

Klachtenprocedure CFK Klachtenprocedure CFK AUGUSTUS 2014 1 Algemeen Artikel 1 In deze procedure wordt verstaan onder: a. CFK: Stichting Contractspelersfonds KNVB; b. Klacht: iedere (schriftelijke) melding aan CFK van een cliënt

Nadere informatie

Inspectierapport Gastouderbureau Joekie V.O.F. (GOB) Nachtegaalstraat BP GELEEN Registratienummer

Inspectierapport Gastouderbureau Joekie V.O.F. (GOB) Nachtegaalstraat BP GELEEN Registratienummer Inspectierapport Gastouderbureau Joekie V.O.F. (GOB) Nachtegaalstraat 122 6165BP GELEEN Registratienummer 462092252 Toezichthouder: GGD Zuid Limburg In opdracht van gemeente: Sittard-Geleen Datum inspectie:

Nadere informatie

Inspectierapport Kidslution (GOB) Eijkenderweg DG NUTH Registratienummer

Inspectierapport Kidslution (GOB) Eijkenderweg DG NUTH Registratienummer Inspectierapport Kidslution (GOB) Eijkenderweg 51 6361DG NUTH Registratienummer 157169686 Toezichthouder: GGD Zuid Limburg In opdracht van gemeente: Nuth Datum inspectie: 26-09-2016 Type onderzoek : Jaarlijks

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden SPRINGBOON Trainingscentrum voor Kindkunde

Algemene Voorwaarden SPRINGBOON Trainingscentrum voor Kindkunde Algemene Voorwaarden SPRINGBOON Trainingscentrum voor Kindkunde Op alle met SPRINGBOON gesloten overeenkomsten door deelnemers zijn de volgende algemene voorwaarden van toepassing. Dit geldt voor zowel

Nadere informatie

Algemeen Reglement van de Certificering voor instructeursopleidingen in het toepassingsgebied van de bedrijfsnoodorganisatie

Algemeen Reglement van de Certificering voor instructeursopleidingen in het toepassingsgebied van de bedrijfsnoodorganisatie Algemeen Reglement van de Certificering voor instructeursopleidingen in het toepassingsgebied van de bedrijfsnoodorganisatie Nederlands Instituut BedrijfsnoodOrganisatie Versie 2: Maart 2015 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Klachtenreglement. van. Stichting Interculturele Participatie en Integratie (SIPI) exameninstelling TE AMSTERDAM

Klachtenreglement. van. Stichting Interculturele Participatie en Integratie (SIPI) exameninstelling TE AMSTERDAM Klachtenreglement van Stichting Interculturele Participatie en Integratie (SIPI) exameninstelling TE AMSTERDAM Procedure klachtenbehandeling SIPI Algemeen SIPI heeft graag tevreden klanten. Toch kan er

Nadere informatie

De CBP: Competentie Beoordeling Praktijk

De CBP: Competentie Beoordeling Praktijk De CBP: Competentie Beoordeling Praktijk Op de HBOV van de Hogeschool Leiden wordt sinds het studiejaar 2013-2014 gewerkt met CBP s, Competentie Beoordelingen in de Praktijk. Gedachte hierachter is, dat

Nadere informatie

Certificeringsprocedure VASMO voor leergangen ambtelijk secretarissen

Certificeringsprocedure VASMO voor leergangen ambtelijk secretarissen Certificeringsprocedure VASMO voor leergangen ambtelijk secretarissen - 2011 Deze procedure is vastgesteld in de vergadering van de VASMO-commissie opleidingen op 7 september 2011 en op 13 oktober 2011

Nadere informatie

Opzeggen Abonnement v1.15. Domein Organisatie

Opzeggen Abonnement v1.15. Domein Organisatie Opzeggen Abonnement v1.15 Domein Organisatie Met behulp van dit formulier kunt u uw abonnement op de Certificatiedienstverlening van KPN opzeggen. Voor de gewenste ingangsdatum van de opzegging dient u

Nadere informatie

Notitie projecten impulsbudget Samenwerking

Notitie projecten impulsbudget Samenwerking Notitie projecten impulsbudget Samenwerking Waalwijk, september 07 Inleiding In de Deelnemersraad van 30 mei zijn afspraken gemaakt over de inzet van het positieve resultaat over 06. Eén van de afspraken

Nadere informatie

ERKENNINGSREGELING KEURMERK OPLEIDINGSINSTITUTEN BEDRIJFSHULPVERLENING. Uitgave juni 2004

ERKENNINGSREGELING KEURMERK OPLEIDINGSINSTITUTEN BEDRIJFSHULPVERLENING. Uitgave juni 2004 ERKENNINGSREGELING KEURMERK OPLEIDINGSINSTITUTEN BEDRIJFSHULPVERLENING Uitgave juni 2004 NIBHV 2004 Artikel 1 Begrippen Hierna wordt verstaan onder: Erkenningsregeling: de Erkenningsregeling Keurmerk Opleidingsinstituten

Nadere informatie

voorletters : telefoonnummer :

voorletters : telefoonnummer : VRAGENFORMULIER GESCHILLENCOMMISSIE NOTARIAAT DOSSIERNUMMER: (wordt door De Geschillencommissie ingevuld) Wij verzoeken u dit formulier volledig en duidelijk leesbaar in te vullen. *Aanvinken wat van toepassing

Nadere informatie

Kwaliteitsborging cursusmateriaal

Kwaliteitsborging cursusmateriaal Kwaliteitsborging cursusmateriaal Nog nader vast te stellen en te bekrachtigen Postbus 42530 3006 DA Rotterdam 010-212 46 85 info@nrvt.nl www.nrvt.nl 2/5 Beoordeling cursusmateriaal Permanente Educatie

Nadere informatie

KWALITEITSONDERZOEK MBO PROFIT OPLEIDINGEN

KWALITEITSONDERZOEK MBO PROFIT OPLEIDINGEN KWALITEITSONDERZOEK MBO PROFIT OPLEIDINGEN Plaats : Zwolle BRIN nummer : 26TR Onderzoeksnummer : 294260 Datum onderzoek : 30 november 2017 Datum vaststelling : 6 februari 2018 Inhoudsopgave 1 Inleiding...

Nadere informatie

Functiebeschrijving schoolcoördinator BO

Functiebeschrijving schoolcoördinator BO Functiebeschrijving schoolcoördinator BO FUNCTIE INFORMATIE Functienaam Schoolcoördinator PO (met lesgevende taken) Salarisschaal 10 Werkterrein Management -> schoolmanagement - lesgeven Activiteiten Beleids-

Nadere informatie

Subsidiereglement van de Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer over de weg en de Verhuur van Mobiele Kranen (SOOB)

Subsidiereglement van de Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer over de weg en de Verhuur van Mobiele Kranen (SOOB) Conceptversie 2 feb. Subsidiereglement van de Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer over de weg en de Verhuur van Mobiele Kranen (SOOB) Geldend per 1 maart 2011 Artikel 1 Definities

Nadere informatie

KETENREGISSEUR VERSIE 1.2 d.d

KETENREGISSEUR VERSIE 1.2 d.d Norm Aspect Criterium Interpretatie Meetmethode Sanctie Definitie ketenregisseur: een ketenregisseur is de partij die de veehouderij bedrijven aanmeldt bij de Stichting Beter Leven keurmerk en toezicht

Nadere informatie

Algemene informatie ISO 9001

Algemene informatie ISO 9001 Algemene informatie ISO 9001 086 versie 01.0 01-06-2018 pagina 1 van 10 Inhoudsopgave 1 ISO 9001 norm... 3 1.1 Inleiding ISO 9001 norm... 3 1.2 ISO 9001 cyclus... 3 1.3 Afwijkingen... 4 Slotwoord... 6

Nadere informatie

Werken met Succes. Protocol Klachtregeling

Werken met Succes. Protocol Klachtregeling Werken met Succes Protocol Klachtregeling Werken met Succes Frank van der Heijden Wilhelminastraat 63 5246XB Rosmalen K.v.K. 50226479 ING: 5901957 Btwnr. 822649317.B01 Copyright Werken met Succes 2011

Nadere informatie

Kwaliteitskader Complementaire Zorg Utrecht, 19 juni 2014

Kwaliteitskader Complementaire Zorg Utrecht, 19 juni 2014 Partner for progress Kwaliteitskader Complementaire Zorg Utrecht, 19 juni 2014 Even voorstellen - Drs. Petra van Mastrigt - Ing. Gerard Crone - Drs. Willy Limpens Kiwa Nederland B.V. Visie Kiwa B.V.: Kiwa

Nadere informatie

NRTO-kwaliteitseisen. aanvullende vragen voor NRTO-leden met EVC-registratie. NRTO-lid: Contactpersoon:

NRTO-kwaliteitseisen. aanvullende vragen voor NRTO-leden met EVC-registratie. NRTO-lid: Contactpersoon: Type audit: : Contactpersoon: aanvullende vragen voor NRTO-leden met EVC-registratie.... De audit voor het NRTO-keurmerk zal worden afgenomen door een certificerende instelling. Voorafgaand aan de audit

Nadere informatie

KNGF Intervisie reglement

KNGF Intervisie reglement KNGF Intervisie reglement V1.5 oktober 2018 KNGF Intervisie Intervisie is een methodisch uitgevoerde evaluatie van de kwaliteit van het fysiotherapeutisch handelen (proces) en de resultaten daarvan (uitkomst)

Nadere informatie

Overeenkomst periodieke schenking

Overeenkomst periodieke schenking Overeenkomst periodieke schenking 1. Verklaring schenking Ondergetekende verklaart een schenking te doen aan Introdans Mijn gegevens achternaam m v voornamen (voluit) bsn/sofinummer straat en huisnummer

Nadere informatie

Klachtenregeling Slim! Educatief

Klachtenregeling Slim! Educatief Klachtenregeling Slim! Educatief Klachtenregeling Slim! Educatief 30-01-2018 1 Inhoud Hoofdstuk 1 Begripsbepalingen... 3 Artikel 1... 3 Hoofdstuk 2 Behandeling van klachten in de eerste lijn... 3 Hoofdstuk

Nadere informatie

VERWERKERSOVEREENKOMST KRYB

VERWERKERSOVEREENKOMST KRYB VERWERKERSOVEREENKOMST KRYB gesloten op (datum) tussen SHARE-ID een besloten vennootschap naar Nederlands recht, ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 71409602 gevestigd

Nadere informatie

Klachtenprocedure. KvK IBAN: NL76TRIO

Klachtenprocedure. KvK IBAN: NL76TRIO Klachtenprocedure PottersKemp - Corin Potters-Kemp Ontwikkeling van missie, talent en ondernemerschap Papelaan 42 2252EK Voorschoten 0643003052 corin@potterskemp.nl www.potterskemp.nl KvK 53362411 IBAN:

Nadere informatie

Raad voor maatschappelijk welzijn van 23 februari Reglement klachtenbehandeling

Raad voor maatschappelijk welzijn van 23 februari Reglement klachtenbehandeling Raad voor maatschappelijk welzijn van 23 februari 2012 Reglement klachtenbehandeling 1. Wettelijk kader Dit reglement is gebaseerd op de volgende wettelijke en reglementaire bepalingen: Het OCMW - decreet

Nadere informatie

Verwerkersovereenkomst ARVODI-2016 Contractnummer:

Verwerkersovereenkomst ARVODI-2016 Contractnummer: Verwerkersovereenkomst ARVODI-2016 Contractnummer: De ondergetekenden: 1[KLANT], waarvan de zetel is gevestigd te [VESTIGINGSPLAATS], te dezen vertegenwoordigd door [JOUW NAAM], hierna te noemen: Opdrachtgever,

Nadere informatie

- Artikel 14: inhoud van aanvraag: aanvrager Uitwerking artikel 14: inhoud van de aanvraag... 3

- Artikel 14: inhoud van aanvraag: aanvrager Uitwerking artikel 14: inhoud van de aanvraag... 3 Beleidsregels accreditatie herregistratie Vastgesteld door de Accreditatiecommissie herregistratie van de Federatie van Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten (FGzPt) op 17 mei 2017. Datum inwerkingtreding:

Nadere informatie

Algemene informatie OHSAS 18001

Algemene informatie OHSAS 18001 Algemene informatie OHSAS 18001 Algemene informatie OHSAS 18001 pagina 1 van 10 Inhoudsopgave 1 OHSAS 18001 norm... 3 1.1 Inleiding OHSAS 18001 norm... 3 1.2 OHSAS 18001 cyclus... 3 1.3 Afwijkingen...

Nadere informatie

Inleiding bij het protocol De zeven fasen bij de overgang van de voorschoolse instelling naar de basisschool.

Inleiding bij het protocol De zeven fasen bij de overgang van de voorschoolse instelling naar de basisschool. Inleiding bij het protocol De zeven fasen bij de overgang van de voorschoolse instelling naar de basisschool. Het protocol bestaat uit zeven fasen, die door een kind doorlopen worden bij de overgang van

Nadere informatie

Algemene informatie ISO 14001

Algemene informatie ISO 14001 Algemene informatie ISO 14001 Algemene informatie ISO 14001 pagina 1 van 10 Inhoudsopgave 1 ISO 14001 norm... 3 1.1 Inleiding ISO 14001 norm... 3 1.2 ISO 14001 cyclus... 3 1.3 Afwijkingen... 4 Slotwoord...

Nadere informatie

Als u niet (helemaal) tevreden bent. Alle informatie over de klachtenprocedure bij Kiddoozz. Meer dan 20 locaties -

Als u niet (helemaal) tevreden bent. Alle informatie over de klachtenprocedure bij Kiddoozz. Meer dan 20 locaties - Als u niet (helemaal) tevreden bent Alle informatie over de klachtenprocedure bij Kiddoozz Meer dan 20 locaties - www.kiddoozz.nl Kiddoozz Kinderopvang en haar medewerkers stellen alles in het werk om

Nadere informatie

ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING MBO OP INSTELLINGSNIVEAU. Nova College te Haarlem. Februari 2014

ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING MBO OP INSTELLINGSNIVEAU. Nova College te Haarlem. Februari 2014 ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING MBO OP INSTELLINGSNIVEAU Nova College te Haarlem Februari 2014 vastgesteld 29/11/2013 Plaats: Haarlem BRIN: 25PX Onderzoeksnummer: Kenmerk: 259730 4223674 Onderzoek

Nadere informatie

o Vernietiging van hele medische dossier (alle specialismen) o Vernietiging medisch dossier van het specialisme:...

o Vernietiging van hele medische dossier (alle specialismen) o Vernietiging medisch dossier van het specialisme:... Versie november 2012 VERZOEK OM VERNIETINGING Hierbij verzoek ik om: o Vernietiging van hele medische dossier (alle specialismen) o Vernietiging medisch dossier van het specialisme:... Periode behandeling:

Nadere informatie

Aanmeldingsprocedure 2012

Aanmeldingsprocedure 2012 Aanmeldingsprocedure 2012 SKIA - Stichting Keurmerk Internationale Arbeidsbemiddeling M: +31-(0)6-11600899 I: www.skia-eu.org T: +31-(0)85-2737920 Kvk: 18081724 E: secretariaat@skia-eu.org Rabobank: 10.27.28.860

Nadere informatie

één onafhankelijk adres in het leven te roepen, en in stand te houden, voor opleidingsinformatie.

één onafhankelijk adres in het leven te roepen, en in stand te houden, voor opleidingsinformatie. Toelichting Doelstellingen EDU-DEX Stichting EDU-DEX is opgericht op 23 januari 2014 en heeft als doelen: gegevens over opleidingen en aanverwante producten en diensten maximaal transparant en toegankelijk

Nadere informatie

Nederlands Huisartsen Genootschap versie 2.0 pagina 1 van 6

Nederlands Huisartsen Genootschap versie 2.0 pagina 1 van 6 Stroomschema Nederlands Huisartsen Genootschap - 2016 versie 2.0 pagina 1 van 6 Randvoorwaarden Verplichte geheimhouding voor bij de klachtbehandeling betrokken personen ten aanzien van verkregen (persoons)gegevens

Nadere informatie

Hoe kan ik een leerling aanmelden?

Hoe kan ik een leerling aanmelden? Hoe kan ik een leerling aanmelden? Wij zijn ervan overtuigd dat ieder mens het in zich heeft om zich te ontwikkelen, altijd! Cedin levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen. Met

Nadere informatie

NVA BEROEPSNORMEN. Zorgprocessen

NVA BEROEPSNORMEN. Zorgprocessen NVA BEROEPSNORMEN De NVA beroepsnormen worden uitgedrukt in een minimumnorm en een tweetal streefnormen. De systematiek van de kwaliteitsvisitatie sluit hierbij aan: 1. Minimumnorm - Het inzicht, de maatregel

Nadere informatie

Voorwoord Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning

Voorwoord Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning Voorwoord Voor u ligt een proeve van bekwaamheid voor de opleiding Helpende Zorg & Welzijn, niveau 2, voor de kerntaak 1: Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning Deze proeve sluit

Nadere informatie

Opleidingen INSCHRIJFFORMULIER CURSUS FITNESS- TRAINER B

Opleidingen INSCHRIJFFORMULIER CURSUS FITNESS- TRAINER B Opleidingen INSCHRIJFFORMULIER CURSUS FITNESS- TRAINER B Ondergetekende: Achternaam Voorletters Voornaam Geboortedatum : man / vrouw* Adres Postcode/woonplaats Telefoon E- mail Vooropleiding Bij afwijkend

Nadere informatie

Richtlijn video-opnames door aios in de huisartspraktijk*

Richtlijn video-opnames door aios in de huisartspraktijk* C:\Users\mlmschuivens\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.IE5\9V10HOYY\Richtlijn Video opnames 060715GG logo.doc Versie 060715 Richtlijn video-opnames door aios in de huisartspraktijk*

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief. In deze voortgangsrapportage informeren wij u over:

Raadsinformatiebrief. In deze voortgangsrapportage informeren wij u over: Raadsinformatiebrief Onderwerp Voortgangsrapportage Ontwikkeling wachttijden Wmo-aanvragen mei 2019 Nummer 2019/402254 Datum college 28 mei 2019 Portefeuillehouder Meijs, M.-Th. Programma/beleidsveld 2.1

Nadere informatie

Dit reglement bevat bepalingen en voorschriften voor vermelding van opleidingen op de BKK Lijst Opleidingen.

Dit reglement bevat bepalingen en voorschriften voor vermelding van opleidingen op de BKK Lijst Opleidingen. REGLEMENT BKK LIJST OPLEIDINGEN I. Inleiding Dit reglement bevat bepalingen en voorschriften voor vermelding van opleidingen op de BKK Lijst Opleidingen. Werkgevers in de branche kinderopvang kunnen gebruik

Nadere informatie

Naam : telefoonnummer : Postcode : Kamer van Koophandelnr. :

Naam : telefoonnummer : Postcode : Kamer van Koophandelnr. : VRAGENFORMULIER GESCHILLENCOMMISSIE ADVOCATUUR DOSSIERNUMMER: (wordt door De Geschillencommissie ingevuld) Wij verzoeken u dit formulier volledig en duidelijk leesbaar in te vullen. *Aanvinken wat van

Nadere informatie

PSYCHISCHE EN PEDAGOGISCHE ZORG

PSYCHISCHE EN PEDAGOGISCHE ZORG VRAGENFORMULIER GESCHILLENCOMMISSIE PSYCHISCHE EN PEDAGOGISCHE ZORG DOSSIERNUMMER: (wordt door De Geschillencommissie ingevuld) Wij verzoeken u dit formulier volledig en duidelijk leesbaar in te vullen.

Nadere informatie

Certificatiecriteria VCU versie 2011/05

Certificatiecriteria VCU versie 2011/05 Certificatiecriteria VCU versie 2011/05 Inhoudsopgave 1 Algemeen... 3 1.1 Doel van dit document... 3 1.2 Toepassingsgebied... 3 1.3 Beheer van dit document... 3 1.4 Referenties... 3 1.5 Definities en afkortingen...

Nadere informatie

KOUDE, KLIMAAT EN GROOTKEUKEN

KOUDE, KLIMAAT EN GROOTKEUKEN VRAGENFORMULIER GESCHILLENCOMMISSIE KOUDE, KLIMAAT EN GROOTKEUKEN DOSSIERNUMMER: (wordt door De Geschillencommissie ingevuld) Wij verzoeken u dit formulier volledig en duidelijk leesbaar in te vullen.

Nadere informatie