Digitale Media Handleiding Tool. Judith Koedam DBKV 1A

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Digitale Media Handleiding Tool. Judith Koedam DBKV 1A"

Transcriptie

1 Digitale Media Handleiding Tool Judith Koedam DBKV 1A

2 Inhoudsopgave Inleiding Het maken van de site (stappenplan) Stroomschema Beschrijving website Lay out Website

3 Inleiding Voor de opdracht van Digitale Media heb ik ervoor gekozen om een tool te gaan maken. Met het uitzoeken van een lesmethode kwam onze groep uit op Arti. Dit is een methode met een theorie boek, een praktijk boek en een toolbox. Wij hebben ervoor gekozen om de toolbox te gaan digitaliseren. In deze toolbox staat informatie over materialen, technieken en beeldaspecten. Al deze informatie zal in een website komen te staan zodat leerlingen dit gemakkelijk op kunnen zoeken zonder dat ze het boek er voor nodig hebben.

4 Het maken van de website 1 e stap: Ik ben begonnen met het maken van een stroomschema, hiermee kon ik makkelijk zien wat er allemaal op de site moest komen. Ook was het zo makkelijk om te zien hoe de site moest gaan werken. 2 e stap: Wat ik ben gaan doen is een logo ontwerpen voor de site. Arti heeft zelf wel een logo maar ik vond het leuker om er zelf een te maken. Wel heb ik hem laten lijken op het Arti logo. Dit logo is gemaakt in Illustrator. 3 e stap: Toen ik deze twee dingen had gedaan ben ik gaan schetsen om een idee te krijgen hoe de site eruit moest gaan zien. Omdat de site voor kinderen is wou ik hem simpel houden en overzichtelijk. 4 e stap: Toen ik een beetje een idee had van hoe ik de site eruit wou laten zien ben ik hem gaan maken in Illustrator. Voordat ik eindelijk wist hoe die eruit moest gaan zien had ik al een aantal layouts gemaakt. 5 e stap: Nou ik de layout had bepaald ben ik de verschillende functies gaan uitwerken.

5

6 Werking van de site Homepage: Als je op de website komt zie je gelijk de home page. Op deze pagina staat wat informatie over Arti en over de site. Aan de bovenkant is het logo te zien met de naam erbij. Rechts in de hoek staat de zoekbalk (hier volgt meer informatie over). Voor de rest zie je een roze menu balk, dit zijn de hoofdknoppen. Homepage 2: Als je op zo n knop gaat staan komt er een submenu tevoorschijn dit is de blauwe balk, hier staan weer knoppen in waar je op kan drukken en zo kom je bij de pagina die je wilt bekijken. Als je op de knop Arti gaat staan verschijnt het submenu met de knop over Arti hier kan je op klikken en dan komt de informatie die je wilt weten er te staan. Omdat de homepagina is staat deze informatie er natuurlijk al als je op de site komt. Maar als je bijvoorbeeld vanuit beeldaspecten weer terug wil moet je deze handeling wel doen.

7 Materialen Potlood Dit is de informatie pagina over potlood. Hier kom je door met je muis op materialen te gaan staan en dan in het submenu op potlood te klikken. Deze handeling moet je bij elk materiaal dat je wilt zien doen. Als je deze handeling hebt gedaan kom je op de pagina over potlood. Hier staat informatie over het materiaal potlood. De tekst past niet helemaal op de pagina, hier moest een oplossing voor komen. Er staat geen scroll balk bij de tekst maar deze zie je gewoon aan de zijkant van de pagina staan. Alleen de tekst kan je naar beneden scrollen de rest van de pagina blijft op zijn plek staan. Materialen Potlood 2 Ik heb de lay-out van de pagina in een site gezet zo kan je goed zien dat er naar beneden gescrold is. Alles is blijven staan behalve de informatie over potlood. De scrollbalk is naar beneden zo kan je zien dat er naar beneden gescrold is. Als er nog niet aar beneden gescrold is staat het balkje helemaal boven, als er een scrollbalk staat kan je naar beneden scrollen. Staat er geen scrollbalk dan betekent dat dus dat alle tekst op de pagina te zien is en er dus niet gescrold hoeft te worden. Dit geld voor alle pagina s, ook het menu, het logo, de zoekbalk en het plaatje blijven gewoon op zijn plek staan.

8 Materialen Kleurpotlood Hier is te zien dat de layout van de site grotendeels hetzelfde blijft alleen de tekst en het plaatje veranderen. Voor de rest is deze pagina hetzelfde als de potlood pagina. Op zie je dat de knoppen materialen en kleurpotlood wit zijn, zo kan je zien op welke pagina je bent dit veranderd dus als je naar bijvoorbeeld oliekrijt gaat. Dan zijn de knoppen materialen en oliekrijt wit. Technieken Potlood Op deze pagina staat informatie over de technieken van het potlood. Dit ziet er hetzelfde uit als materialen van het potlood. De tekst blijft op elke pagina op dezelfde plek staan. De plaatjes staan ernaast, het tekstvak is altijd even groot op elke pagina. De ruimte die daarnaast over blijft kan het plaatje komen te staan. Deze zijn niet altijd even groot maar die staat in het midden van de overgebleven ruimte.

9 Contact pagina Op de contact pagina kan je een vraag mailen of iets wat je aan te merken hebt. Je kan dit rechtstreeks vanaf de site doen. In het vak bericht staat een grijze tekst er staat type hier uw bericht, deze tekst kan je weghalen en dan je bericht erin typen. Daaronder staat een vak waar je naam ingevuld moet worden, ook hier staat weer een grijze tekst die weg gehaald kan worden. Zodat je je eigen naam in kan vullen. Hieronder staat een vak voor je adres en natuurlijk staat hier ook een tekst die weg gehaald kan worden zodat je eigen adres in gevuld kan worden. Het laatste vak is een verzend knop, en daaronder staat de tekst *deze velden verplicht invullen. Dit is om aan te geven dat ze dat echt moeten doen want zonder gegevens kunnen de mails niet beantwoord worden. Als met je muis over de knop verzenden heen gaat zie je dat er een handje verschijnt. Dat betekent dat je op deze knop kan drukken, dat is ook precies wat er gedaan moet worden om je bericht te verzenden.

10 Als ze op de knop verzenden hebben gedrukt krijgen de een pagina te zien die alleen dan te zien is. Op deze pagina staat dat het bericht verzonden is en dat ze zo spoedig mogelijk een antwoord krijgen. Zoeken Als er boven op de pagina in de zoekbalk wordt geklikt kan je de tekst invoeren die je wilt gaan zoeken bijvoorbeeld potlood. (Dit kan je zien in het plaatje aangegeven met de rode pijl) Als je dit gedaan hebt druk je op enter en dan krijg je de pagina zoek resultaten te zien. Ook voor deze pagina geldt dat je hem niet in het menu kan terugvinden, maar alleen als je iets gaat zoeken.

11 Als je op enter druk krijg je de volgende pagina te zien. Hier is op potlood gezocht je krijgt dan op de pagina zoekresultaten alle pagina s te zien waar informatie over potlood staat. Je ziet dat er blauwe tekst staat dit zijn de menu knoppen waar je op moet klikken om bij die informatie te komen, ook is deze blauwe tekst een link en als je hier met je muis op gaat staan verschijnt er een handje dus kan je er op klikken. Als je dat doet kom je op de pagina terecht met informatie. Onder de blauwe tekst staat zwarte tekst dit is een stuk van de van de pagina waar het woord potlood in staat. Ook staat er een plaatje bij, dit is het plaatje wat op de informatie pagina te zien is. Hier kom je terecht als je op het eerste zoekresultaat klikt zowel het blauwe kopje als het plaatje werkt als linkt.

12 Homepage 1

13 Homepage 2

14 Materialen potlood 1

15 Materialen potlood 2

16 Kleurpotlood

17 Technieken potlood

18 Contact

19 Contact 2

20 Zoekresultaten

1 BUSINESS INTERNET SUPPORT

1 BUSINESS INTERNET SUPPORT Versie 1 BUSINESS INTERNET SUPPORT Yoron Dot Net Stap voor stap Handleiding YORON DOT NET BEHEER V1.X Stap voor stap handleiding YORON Het Wielsem 10 s-hertogenbosch Inhoudsopgave Opstarten Yoron DotNet

Nadere informatie

Handleiding korte instructie gebruik LommOnline voor verenigingen. Stap 1. Vooraf:

Handleiding korte instructie gebruik LommOnline voor verenigingen. Stap 1. Vooraf: Handleiding korte instructie gebruik LommOnline voor verenigingen Stap 1 Stap 2 Ga naar lommonline.nl/admin Voer je gebruikersnaam in Voer je wachtwoord in Klik op inloggen Vooraf: Je bent nu op de beheerderspagina.

Nadere informatie

Wireframe #1 PTA Home

Wireframe #1 PTA Home Wireframe #1 PTA Home 1. Dit is de header van de PTA applicatie onder de tekst Personal Travel Assistant zie je waar je je bevindt aan de hand van nog een tekst (home / stationsoverzicht / ontspanning)

Nadere informatie

VinniePlace www.vinnieplace.nl helpdesk.vinnieplace.nl info@vinnieplace.nl 06-50546566

VinniePlace www.vinnieplace.nl helpdesk.vinnieplace.nl info@vinnieplace.nl 06-50546566 VinniePlace www.vinnieplace.nl helpdesk.vinnieplace.nl info@vinnieplace.nl 06-50546566 1 2 Inhoudsopgave 1.Inleiding blz.3 2.Homepage..blz.4 2.1.Verzend een aanvraag......blz.5/6 2.2.Bekijk aanvraag met

Nadere informatie

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 1 Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 Inhoud: Inloggen Pagina 1 Algemeen Pagina 2 Berichten Pagina 2 Bericht bewerken, Linken Pagina 3-4 Plaatje toevoegen bericht Pagina 5-6 Bericht publiceren

Nadere informatie

1 van 12 28-4-2010 12:20 We gaan weer van de volgende situatie uit. En ja, het wordt weer een lange les. Om de links te maken naar andere pagina's gebruiken we een nieuwe tabel die we in de bestaande tabel

Nadere informatie

Welkom op het ouderportaal Voor digitale informatie en online communicatie

Welkom op het ouderportaal Voor digitale informatie en online communicatie Handleiding Handleiding ouderportaal Welkom op het ouderportaal Voor digitale informatie en online communicatie Beste ouder(s)/verzorger(s), Met ingang van juni 2013 krijgen de ouders van leerlingen op

Nadere informatie

Nieuwe website. Uitleg over de vernieuwde functionaliteiten.

Nieuwe website. Uitleg over de vernieuwde functionaliteiten. Nieuwe website Uitleg over de vernieuwde functionaliteiten. Welkom De nieuwe website van Hofmeester Dental is een feit. Lange tijd is op de achtergrond gewerkt aan een verbeterde, gebruiksvriendelijke

Nadere informatie

ActiveBuilder Handleiding

ActiveBuilder Handleiding ActiveBuilder Handleiding Auteur: TalkActive I/S Datum: Juli 2004 Versie: R. 1.01 Taal: Nederlands Copyright 2004 - Talk Active alle rechten voorbehouden. Inhoud: 1. INTRODUCTIE...2 2. SNEL STARTEN...3

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager,

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager, Handleiding Dododent Beste tandarts of praktijkmanager, Hartelijk dank voor de aanschaf van een website bij Dodoworks. Hieronder volgt een uitgebreide handleiding van het Dododent systeem waarmee de website

Nadere informatie

Stappenplan Presentatie maken - 2

Stappenplan Presentatie maken - 2 WAT IS PREZI? Je kunt op verschillende manieren een presentatie maken, onder andere met de tool Prezi. Je kunt theorie weergeven en afbeeldingen en filmpjes toevoegen. Je kunt inzoomen en draaien. Een

Nadere informatie

Snel van start met Linkedin?

Snel van start met Linkedin? Handleiding Snel van start met Linkedin? Je online CV, vacaturebank, sollicatiemedium en verzameling van professionele contacten in één! Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op je vakgebied.

Nadere informatie

Handleiding bijlage: NIEUWSBRIEF. digital4u.nl effectief op internet. www.digital4u.nl telefoon: 0223-746030 studio@digital4u.nl 1

Handleiding bijlage: NIEUWSBRIEF. digital4u.nl effectief op internet. www.digital4u.nl telefoon: 0223-746030 studio@digital4u.nl 1 Handleiding bijlage: NIEUWSBRIEF digital4u.nl effectief op internet www.digital4u.nl telefoon: 0223-746030 studio@digital4u.nl 1 Introductie Nieuwsbrief Uw website maakt gebruik van een Nieuwsbrief module.

Nadere informatie

Web Presence Builder. Inhoud

Web Presence Builder. Inhoud Web Presence Builder Inhoud Inhoud... 1 Wat is Web Presence Builder?... 2 Het categoriescherm... 2 De eerste stappen naar een eigen website... 3 Onderwerp selecteren en website naam aanpassen... 3 Vooraf

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress V 1.0 Door Inhoud Inloggen op de website... 3 Het Dashboard... 4 Berichten... 5 Berichten aanmaken... 5 Berichten bewerken... 6 Pagina's... 7 Pagina's aanmaken... 7 Pagina's bewerken...

Nadere informatie

Alexander Zeh Models & Processes 500681085 21 september 2014 Oscar Trapman V1-06

Alexander Zeh Models & Processes 500681085 21 september 2014 Oscar Trapman V1-06 1 2 Job Story 1 pagina 3 Job Story 2 pagina 6 Job Story 3 pagina 9 Job Story 4 pagina 12 In dit document is een ontwerp te vinden van een deel van de BVA web-app. Er zijn vier ontwerpen gemaakt en die

Nadere informatie

Handleiding Berichtensysteem. Multitask ICT bv

Handleiding Berichtensysteem. Multitask ICT bv Handleiding Berichtensysteem Multitask ICT bv Inhoudsopgave 1 Inloggen 3 2 Berichten 4 2.1 Berichten bekijken 5 2.1.1 Ongelezen berichten 5 2.1.2 Zoeken 5 2.1.3 Berichten accorderen 5 2.1.4 Bericht gelezen

Nadere informatie

LinkedIn - hoe meld ik mij aan?

LinkedIn - hoe meld ik mij aan? LinkedIn - hoe meld ik mij aan? Inhoud 1. Wat is LinkedIn?... 2. Aanmelden bij LinkedIn... 2.1 Registreren... 2.2 Uw profiel opbouwen... 3. De eerste handelingen op LinkedIn... 3.1 Navigeren met de menubalk...

Nadere informatie

Gmail documentatie. Dit document is copyright (c) Mark Ament. Alleen te verspreiden en te gebruiken met goedkeuring van Mark Ament.

Gmail documentatie. Dit document is copyright (c) Mark Ament. Alleen te verspreiden en te gebruiken met goedkeuring van Mark Ament. Gmail documentatie Auteur: Mark Ament Versie: 0.4 XP Emailadres: m.ament@mailcity.com Telefoonnummer: 06-25490866 Website: http://computerlessen.be-sure-soft.com Dit document is copyright (c) Mark Ament.

Nadere informatie

Welkom op de testsite van kunstcms!

Welkom op de testsite van kunstcms! Welkom op de testsite van kunstcms! Hieronder volgt een tutorial voor een aantal handelingen die u moet uitvoeren: maken van een nieuwe pagina afbeeldingen in een galerie toevoegen tekst maken Volg de

Nadere informatie

Stappenplan gebruik enquêtetool

Stappenplan gebruik enquêtetool Bijlage 2 Stappenplan gebruik enquêtetool Bij patiënteninbreng bij de totstandkoming van wetenschapsagenda s 1 Inloggen De enquêtetool is bereikbaar vanaf elke computer met een internetaansluiting en uitsluitend

Nadere informatie

Handleiding Plexus Portal

Handleiding Plexus Portal Handleiding Plexus Portal Update juni 2015 Belangrijke gegevens Het Collectebureau is bereikbaar tijdens kantoortijden via 033-3032661 (vanaf 29 juni 2015 tot eind november 2015) Of mail naar: collecte@alzheimer-nederland.nl

Nadere informatie

Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012

Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012 Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012 Inhoudsopgave 1 Wat is Facebook? 2 Registreren bij Facebook en een account aanmaken 3 Foto s toevoegen in een album 4 Een omslag foto toevoegen

Nadere informatie

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN!

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! Handleiding WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! LEES EN DEEL OP DIT PLATFORM HET NIEUWS OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN. BEKIJK ALLE EVENEMENTEN EN VOEG JE EIGEN

Nadere informatie

Handleiding Weken met een Chromebook

Handleiding Weken met een Chromebook Handleiding Weken met een Chromebook Inhoud 1. Inloggen op een Chromebook... 3 2. Muis of Touchpad... 4 3. Opdrachten vanuit de ELO... 5 4. Office 365... 6 4.1 OneDrive... 6 4.2 Email... 8 4.3 Word...

Nadere informatie

Handleiding klantenportaal De Kok.

Handleiding klantenportaal De Kok. Handleiding klantenportaal De Kok. U hebt gekozen voor het digitaal aangifte doen via onze Portal. Wat houdt dit nu in?. Als eerste zullen wij u een mailbericht sturen met daarin het wachtwoord en een

Nadere informatie

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd Introductie Deze handleiding heeft tot doel een eenvoudige stap voor stap handleiding te zijn voor eindgebruikers van CMS Made Simple

Nadere informatie

Dennis Wagenaar 19-04-10 v 1.0

Dennis Wagenaar 19-04-10 v 1.0 Ontwerprapport Save Energy Leiden Dennis Wagenaar 19-04-10 v 1.0 Inhoudsopgave Inleiding...4 1 Grafisch Ontwerp...5 1.1 De website...5 1.2 Header...6 1.3 Menu...6 1.4 Content...7 1.5 Grafieken...7 1.5

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Naast deze handleiding kunt u ook via www.eloindeklas.nl filmpjes bekijken, waarin wordt uitgelegd hoe u kunt werken met Ello2.net.

Naast deze handleiding kunt u ook via www.eloindeklas.nl filmpjes bekijken, waarin wordt uitgelegd hoe u kunt werken met Ello2.net. Inleiding Deze handleiding is gemaakt voor leerkrachten, die gebruik (willen) maken van de digitale leeromgeving www.ello2.net van Stichting OWG. Ello2.net is gemaakt met als doel de mogelijkheden van

Nadere informatie

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/.

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/. Handleiding website In deze handleiding staat alles wat u nodig heeft om een bericht op de website van de Reddingsbrigade Aoreven Heythuysen te plaatsen. Alles wordt in woord en beeld uitgelegd. Inloggen

Nadere informatie

Inhoud. 1. Inloggen De startpagina Inloggen Inzien van resultaten Het menu en zoeken... 3

Inhoud. 1. Inloggen De startpagina Inloggen Inzien van resultaten Het menu en zoeken... 3 Hogeschooltaal Handleiding docenten Inhoud 1. Inloggen... 2 1.1. De startpagina... 2 1.2. Inloggen... 2 2. Inzien van resultaten... 3 2.1 Het menu en zoeken... 3 2.2 Het logboek... 3 2.3. Het gecorrigeerde

Nadere informatie

Handleiding voor studenten

Handleiding voor studenten Handleiding voor studenten 1 Inhoudsopgave 1.1. Inloggen... 3 1.1.1. De startpagina... 3 1.1.2. Inloggen... 3 1.1.3. Registreren... 3 2.1. Persoonlijk menu... 5 2.1.1. Mijn pagina... 5 2.1.2. Resultaten...

Nadere informatie

Handleiding voor de leerling

Handleiding voor de leerling Handleiding voor de leerling Inhoud Inloggen... 3 Werken met een dossier... 4 Websites zoeken... 6 Inloggen Start op het schoolnetwerk een computer op en log in zoals je dat altijd doet. Klik op het bureaublad

Nadere informatie

Basis handleiding CMS

Basis handleiding CMS Basis handleiding CMS Inhoud Basis handleiding CMS... 1 Inloggen... 3 Pagina beheren... 4 Pagina toevoegen/wijzigen... 6 WYSIWYG editor... 8 externe / interne link toevoegen... 9 Plaatjes toevoegen...

Nadere informatie

HANDLEIDING RAPPORTGENERATOR: IN TIEN STAPPEN NAAR UW EIGEN DUURZAAMHEIDSRAPPORT

HANDLEIDING RAPPORTGENERATOR: IN TIEN STAPPEN NAAR UW EIGEN DUURZAAMHEIDSRAPPORT HANDLEIDING RAPPORTGENERATOR: IN TIEN STAPPEN NAAR UW EIGEN DUURZAAMHEIDSRAPPORT Deze handleiding legt in tien stappen uit hoe u uw eigen duurzaamheidsrapportage maakt met behulp van de rapportgenerator.

Nadere informatie

Handleiding Factureren 7x24

Handleiding Factureren 7x24 Handleiding Factureren 7x24 HOME Met Factureren 7x24 kunt u online u facturen samenstellen en inboeken. U kunt de facturen printen en per post versturen, maar u kunt ze ook automatisch e-mailen, of elektronisch

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR PLOEGLEIDERS

HANDLEIDING VOOR PLOEGLEIDERS HANDLEIDING VOOR PLOEGLEIDERS Aanmelden Het aanmeldingsproces is gelijklopend aan dat van de gewone medewerker. Indien je daar nog vragen over hebt, kan je het document Handleiding My- Dranouter medewerkers

Nadere informatie

Hoe moet je een prachtige presentatie maken?

Hoe moet je een prachtige presentatie maken? Hoe moet je een prachtige presentatie maken? www.meestermichael.nl Geef de presentatie een titel. Klik dit vak aan om jouw presentatie een ondertitel te geven. Hier kun je je presentatie een titel geven

Nadere informatie

Handleiding Begroting

Handleiding Begroting Handleiding Begroting 1 Inhoud 2 Inleiding... 3 3 Home... 4 4 Kostensoorten invoeren... 5 5 Kostensoort bewerken... 6 6 Kostenposten invoeren... 7 7 Kostenposten bewerken met formulier... 8 8 Kostenposten

Nadere informatie

1 1: Algemene informatie

1 1: Algemene informatie 0 INHOUDSOPGAVE 1. Algemene informatie 2. Leerlingen-programma 3. Docenten-programma Algemene setup toetsen Overzicht uitleningen Producten Toets en Resultaten Barcodes 0-1 1 1: Algemene informatie Met

Nadere informatie

Redesign RTL XL Gemist

Redesign RTL XL Gemist In dit document zijn de funnels, designpatterns, mentale modellen en het ontwerp van de redesign van RTL XL Gemist te vinden. Redesign RTL XL Gemist DFI Models & Processes Miranda Endhoven Inhoudsopgave

Nadere informatie

Het beheren van een Team-reservering op de pc

Het beheren van een Team-reservering op de pc Het beheren van een Team-reservering op de pc Deze handleiding beschrijft wat je allemaal met een Team-reservering kunt doen. Je vindt de Teamreserveringen, indien aanwezig, als je bent ingelogd en klikt

Nadere informatie

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven Eerste keer inloggen... 1 Werken in extranet... 2 Mijn gegevens... 3 Uitloggen... 4 Boek rit... 4 Ritten... 8 Home... 10 Zoeken... 10 Wachtwoord

Nadere informatie

Teksten op je WordPress site zetten of aanpassen

Teksten op je WordPress site zetten of aanpassen www.smitloopbaan.nl/beheer/ Teksten op je WordPress site zetten of aanpassen Je kunt met WordPress op 2 manieren teksten en afbeeldingen op je website plaatsen : op een pagina of in een bericht. De vaste

Nadere informatie

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in.

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in. Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inloggen... 2 Inloggen... 2 Wachtwoord wijzigen... 3 Postvak IN... 4 Controleren op nieuwe E-mail... 4 Bericht schrijven... 5 Ontvangers toevoegen... 5 Antwoorden... 10

Nadere informatie

Wat is er veranderd in Prezi?

Wat is er veranderd in Prezi? Wat is er veranderd in Prezi? Update voor Prezi voor kids januari 2014 Door: Hedwyg van Groenendaal Prezi zit niet stil en is constant bezig om de tool te verbeteren. Omdat het boek op sommige punten niet

Nadere informatie

HANDLEIDING MIJN ZOVIE

HANDLEIDING MIJN ZOVIE HANDLEIDING MIJN ZOVIE Inhoud Welkom bij Zovie... 2 Laptop of telefoon... 2 Snelkoppeling op de telefoon instellen... 2 Inloggen... 3 Wachtwoord opvragen... 3 Hoofdpagina... 5 Tijdschrijven... 5 Aantal

Nadere informatie

Om in te loggen in het CMS (Content Management Systeem) gaat u naar http://domeinnaam.nl/admin Hier ziet u het inlogscherm:

Om in te loggen in het CMS (Content Management Systeem) gaat u naar http://domeinnaam.nl/admin Hier ziet u het inlogscherm: CMS Handleiding Inhoudsopgave Inloggen in het CMS... 3 Pagina s toevoegen... 4 Pagina s bewerken... 7 Een link toevoegen... 8 Een afbeelding toevoegen... 10 Foto s plaatsen op de fotopagina... 12 Media...

Nadere informatie

Handleiding Facebook. SIR-55 Handleiding Facebook 1

Handleiding Facebook. SIR-55 Handleiding Facebook 1 Handleiding Facebook Registreren Facebook is een social network waarbij mensen met elkaar in contact komen. Het is gratis en voor iedereen, vanaf 14 jaar en ouder, toegankelijk. In deze handleiding wordt

Nadere informatie

Handleiding Inkijk/Uitruil-website

Handleiding Inkijk/Uitruil-website Handleiding Inkijk/Uitruil-website Inleiding Op de Inkijk/Uitruil-website kun je als ingelogde gebruiker de volgende dingen doen: - een advertentie plaatsen in de garagesale - een foto of webcam plaatsen

Nadere informatie

Winkelparade.nl. De krant voor winkelen in Nederland. Handleiding Winkelparade Parade Basis

Winkelparade.nl. De krant voor winkelen in Nederland. Handleiding Winkelparade Parade Basis Winkelparade.nl De krant voor winkelen in Nederland Handleiding Winkelparade Parade Basis Inhoudsopgave Inloggen...3 Het hoofdmenu...4 Mijn zoekwoorden invoeren of wijzigen... 5 Een nieuw nieuwsbericht

Nadere informatie

Gelderland Arbeidswijs

Gelderland Arbeidswijs Gelderland Arbeidswijs Handleiding, hoe dien je een idee in. 1 Maak een account aan Om een idee in te kunnen dienen moet je eerst aan account aanmaken. Hoe dat werkt zie je in de instructievideo. Deze

Nadere informatie

Instructieblad. 3.1 Zoeken met Google

Instructieblad. 3.1 Zoeken met Google 3.1 Zoeken met Google Internetadressen zoeken Als je de naam van een website weet, is het makkelijk de website te vinden. Je typt dan gewoon het internetadres in de adresbalk. Soms weet je het internetadres

Nadere informatie

HANDLEIDING WORDPRESS

HANDLEIDING WORDPRESS HANDLEIDING WORDPRESS Stichting MEO Handleiding Dit is een handleiding Wordpress geschreven door Stichting MEO v.1 INHOUDSOPGAVE Berichten... 2 Bericht maken... 2 Bericht bewerken/ snel bewerken... 7 Bericht

Nadere informatie

Uitleg LIGHT nieuwsbriefmodule

Uitleg LIGHT nieuwsbriefmodule Uitleg LIGHT nieuwsbriefmodule Datum: 29-09- 09 Gemaakt door: Abbe Keultjes (abbe@light.nl) Versie: 1.1 Inhoud Nieuwsbriefmodule... 2 Algemene opmerkingen... 2 Mailinglijsten beheren... 3 Nieuwsbrief bewerken,

Nadere informatie

DOE HET ZELF ORDERS AKZONOBEL ONLINE

DOE HET ZELF ORDERS AKZONOBEL ONLINE Welkom op onze Doe-Het-Zelf webshop. In deze gebruikersinstructie maken wij u wegwijs op ons bestelkanaal. U kunt hier het antwoord vinden op de volgende vragen: Hoe moet u inloggen? Hoe wijzigt u uw gegevens?

Nadere informatie

Handleiding Website. versie: 2.2

Handleiding Website. versie: 2.2 Handleiding Website versie: 2.2 Voorwoord. Om de leden van onze vereniging altijd goed op te hoogte te houden, gebruiken wij onze website. Hierop staat altijd de meest actuele informatie. In deze handleiding

Nadere informatie

HANDLEIDING App voor ouders

HANDLEIDING App voor ouders HANDLEIDING App voor ouders Gebruik van de app Jouw kinderopvangorganisatie heeft gekozen voor Konnect! De app en portaal van Konnect stellen ouders in staat om op de hoogte te blijven van de nieuwe ontwikkelingen

Nadere informatie

Handleiding media toevoegen voor uitgevers.

Handleiding media toevoegen voor uitgevers. Handleiding media toevoegen voor uitgevers. Deze handleiding geeft stapsgewijs aan hoe u, nadat u bent ingelogd als uitgever, uw media kunt uploaden op het platform. Ga naar https://www.mediavinden.nl.

Nadere informatie

(5) Handleiding verhalen invoeren www.geheugenvanoost.nl

(5) Handleiding verhalen invoeren www.geheugenvanoost.nl 1: Log in (5) Handleiding verhalen invoeren www.geheugenvanoost.nl Klik op de homepage op LOG IN (links onder). Je komt dan op de Log in pagina: Hier vul je in: 1. jouw persoonlijk gebruikersnaam 2. je

Nadere informatie

Handleiding Website beheersysteem

Handleiding Website beheersysteem Handleiding Website beheersysteem Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Inloggen...4 3. De startpagina...5 3.1. Startpagina menu...5 3.2. Bovenbalk...6 4. Menu en Pagina's...7 4.1. Een nieuwe pagina toevoegen...8

Nadere informatie

HANDLEIDING CMS. Blackbrick.nl. Datum Oktober Versie Online-Marketingmachine, Marco Bouman en Maico de Jong

HANDLEIDING CMS. Blackbrick.nl. Datum Oktober Versie Online-Marketingmachine, Marco Bouman en Maico de Jong HANDLEIDING CMS Blackbrick.nl Datum Oktober 2013 Versie 3.24 Auteurs Online-Marketingmachine, Marco Bouman en Maico de Jong INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 2. AAN DE SLAG 3. TE BEHEREN ELEMENTEN IN DE SITE

Nadere informatie

1. Over LEVIY. 5. Meldingen Wat zijn meldingen? 5.1 Technische melding toevoegen Hoe voeg ik een melding toe?

1. Over LEVIY. 5. Meldingen Wat zijn meldingen? 5.1 Technische melding toevoegen Hoe voeg ik een melding toe? Versie 1 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 06 5. Meldingen Wat zijn meldingen? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 07 5.1 Technische melding toevoegen Hoe voeg ik een melding

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Handleiding De Sociale Monitor

Handleiding De Sociale Monitor Handleiding De Sociale Monitor Inhoudsopgave Gebruikershandleiding: De Sociale Monitor 2 Bestaande rapportages 7 Een nieuw rapportage aanmaken 9 Het menu 10 Handleiding lokaal beheerders: De Sociale Monitor

Nadere informatie

HTA Software - Klachten Registratie Manager Gebruikershandleiding

HTA Software - Klachten Registratie Manager Gebruikershandleiding HTA Software - Klachten Registratie Manager Gebruikershandleiding Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: Opstarten en inloggen, overzicht startscherm, uitleg symbolen Hoofdstuk 2: aanmaken relaties Hoofdstuk 1: Opstarten

Nadere informatie

Webshop Leys & Holtgrefe

Webshop Leys & Holtgrefe Webshop Leys & Holtgrefe Inhoud Voorwoord... 2 Home... 3 1. Social media... 3 2. Zoekbalk... 4 3. Projecten... 5 4. Uitgelicht... 5 5. Twitterwidget... 5 Vestigingen... 6 Vlaggetje... 6 Routeplanner...

Nadere informatie

Wordpress handleiding LOA Lak B.V.

Wordpress handleiding LOA Lak B.V. Wordpress handleiding LOA Lak B.V. Over Wordpress Wordpress is een content management systeem (kortweg CMS). Een CMS is systeem waarmee u de inhoud van uw website kunt beheren. Om Wordpress te kunnen gebruiken

Nadere informatie

Digitaal aanvragen Vierjarige regeling in het kader van het Kunstenplan 2017-2020

Digitaal aanvragen Vierjarige regeling in het kader van het Kunstenplan 2017-2020 Digitaal aanvragen Vierjarige regeling in het kader van het Kunstenplan 2017-2020 Inhoudsopgave Account aanmaken voor het aanvragen van Vierjarige subsidie 2017-2020... 2 Het aanvraagformulier openen...

Nadere informatie

Correspondentie Deze module omvat: 1. Rapportages 2. Brieven 3. Zorgmail

Correspondentie Deze module omvat: 1. Rapportages 2. Brieven 3. Zorgmail Correspondentie Deze module omvat: 1. Rapportages 2. Brieven 3. Zorgmail Inhoudsopgave: Openen van de correspondentie 2 Algemene uitleg over het scherm correspondentie 3 Een geadresseerde selecteren voor

Nadere informatie

De volgende stappen kunnen ontmoedigend lijken, maar als u eenmaal weet hoe het werkt, is het zeer eenvoudig en zeer effectief.

De volgende stappen kunnen ontmoedigend lijken, maar als u eenmaal weet hoe het werkt, is het zeer eenvoudig en zeer effectief. Geachte collega, De volgende stappen kunnen ontmoedigend lijken, maar als u eenmaal weet hoe het werkt, is het zeer eenvoudig en zeer effectief. In geval van problemen kan er steeds contact worden opgenomen

Nadere informatie

Informatie gebruik Digi Bord

Informatie gebruik Digi Bord Informatie gebruik Digi Bord Aan de slag Schakel de pc en de beamer aan en het bord is te gebruiken. Het bord hoeft u niet apart aan te zetten. De pen is nu alleen te gebruiken als muis. Beamer De beamer

Nadere informatie

Handleiding voor het maken van je eigen webpagina op de schoolsite

Handleiding voor het maken van je eigen webpagina op de schoolsite Waar gaat dit over? Handleiding voor het maken van je eigen webpagina op de schoolsite Hier leer je hoe je een eigen webpagina kunt maken op de site van de school. Op deze webpagina kun je vertellen wie

Nadere informatie

Welkom bij onze gratis cursus Door hoemaakjeeenblog.nl

Welkom bij onze gratis cursus Door hoemaakjeeenblog.nl Welkom bij onze gratis cursus Door hoemaakjeeenblog.nl In 5 stappen uw eigen professionele blog maken Hoemaakjeeenblog.nl 1 Inhoudsopgave Welkom bij onze gratis cursus... 1 Stap 1, Een domeinnaam registreren

Nadere informatie

Handleiding Mijneigenweb.nl

Handleiding Mijneigenweb.nl Handleiding Mijneigenweb.nl Inhoud 1 Inloggen 2 Kleurenschema en lettertype 2.1 Kies een standaard kleurenschema 2.2 Kleurenschema en lettertypes aanpassen/ zelf samenstellen 3 Logo 4 Visual 4.1 Eigen

Nadere informatie

Week 3 Opdracht 1 Visual design website sportmerk Meile Houtsma

Week 3 Opdracht 1 Visual design website sportmerk Meile Houtsma Week 3 Opdracht 1 Visual design website sportmerk Meile Houtsma Voor deze opdracht heb ik het merk Puma gekozen. Op basis van de hoofdkleuren van de website van Puma ben ik aan de slag gegaan. In alle

Nadere informatie

1) Inloggen op beheer omgeving a. Aanmelden b. Wachtwoord vergeten 2) Berichten a. All posts

1) Inloggen op beheer omgeving a. Aanmelden b. Wachtwoord vergeten 2) Berichten a. All posts 1) Inloggen op beheer omgeving a. Aanmelden b. Wachtwoord vergeten 2) Berichten a. All posts b. Nieuw bericht c. Categories d. Tags 3) Media a. Bibliotheek b. Nieuw bestand 4) Pagina s a. All pages b.

Nadere informatie

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3.

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3. Versie 1.0 05.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Openen van de activiteit Hoe wordt de activiteit geopend? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 6. Inloggen op het

Nadere informatie

HANDLEIDING HEUTINK.NL BESTELLIJSTEN

HANDLEIDING HEUTINK.NL BESTELLIJSTEN HANDLEIDING HEUTINK.NL BESTELLIJSTEN Geachte relatie, Bijgaand vindt u de handleiding bestellijsten. In deze handleiding gaan wij dieper in op het beheren en gebruiken van meerdere bestellijsten, het kopiëren

Nadere informatie

Muse Stappenplan Interactieve vormgeving en productie

Muse Stappenplan Interactieve vormgeving en productie 1. Pagina aanmaken Je maakt een nieuw bestand, de standaardinstellingen kun je zo laten staan. Dit formaat is namelijk op de meeste beeldschermen te bekijken. Je ziet onderaan een witte pagina staan en

Nadere informatie

Handleiding. Mijn NTI

Handleiding. Mijn NTI Handleiding Mijn NTI Lay-out en opmaak: NTI DTP Studio, Leiden 1 e druk augustus 2013 2013, NTI bv, Leiden Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een

Nadere informatie

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress Saft Websites Gebruikershandleiding Wordpress pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Inloggen in administratorgedeelte Informatie

Nadere informatie

Legal Eagle Agenda handleiding versie 2.8 december 2007

Legal Eagle Agenda handleiding versie 2.8 december 2007 Legal Eagle Agenda handleiding versie 2.8 december 2007 Algemeen... 2 Afspraken... 6 Synchroniseren... 6 Synchroniseren... 7 Export... 8 Filters... 9 * Er kan niet met Outlook Express gesynchroniseerd

Nadere informatie

INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD

INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD Dit is een handleiding over het inrichten van de Daxis Cloud, waarin enkele onderdelen voor het personaliseren worden behandeld. Inhoud 1. Inleiding... 2 2. De metro-omgeving...

Nadere informatie

196 CEWE *)zie einde les

196 CEWE *)zie einde les www.sencomp.nl 196 CEWE *)zie einde les laatst gewijzigd 29 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek met CEWE. Deze cursus bestaat uit 5 delen.indien u gekozen heeft voor Hema lees Hemafotoboek

Nadere informatie

Handleiding website Buurten Met Uitzicht

Handleiding website Buurten Met Uitzicht Handleiding website Buurten Met Uitzicht www.buurtenmetuitzicht.nl Op de site www.buurtenmetuitzicht.nl kunt u berichten of tweets plaatsen en iets op de buurtagenda zetten. Alle berichten worden niet

Nadere informatie

SEOSHOP KLANTENSCORES.NL APP

SEOSHOP KLANTENSCORES.NL APP SEOSHOP KLANTENSCORES.NL APP INSTALLATIE HANDLEIDING V1.1 29-10-2013 info@klantenscores.nl www.klantenscores.nl Inhoud Gebruikers vereisten... 3 APP installatie in SEOSHOP... 3 inloggen SEOshop back office

Nadere informatie

HANDLEIDING scholing voorbehouden en risicovolle handelingen

HANDLEIDING scholing voorbehouden en risicovolle handelingen HANDLEIDING scholing voorbehouden en risicovolle handelingen Je bent ingelogd met je eigen gebruikersnaam en wachtwoord. In het onderstaande overzicht zie je onder cursusprofiel de e-learningen staan die

Nadere informatie

Handleiding VO-MBO 2013. Handleiding Intergrip

Handleiding VO-MBO 2013. Handleiding Intergrip Handleiding VO-MBO 2013 Handleiding Intergrip Auteur: Helpdesk Intergrip Auteur: Helpdesk Intergrip Contact: 0318-86 00 52 / supervisor@intergrip.nl Contact: 0318-86 00 52 / supervisor@intergrip.nl Versiedatum:

Nadere informatie

emscreator PageBuilder Korte uitleg van werkwijze en functies

emscreator PageBuilder Korte uitleg van werkwijze en functies Inhoudsopgave: emscreator PageBuilder Korte uitleg van werkwijze en functies Starten van de PageBuilder Overzicht linker PageBuilder menu Overzicht rechter PageBuilder menu Modules, rijen en templates

Nadere informatie

HANDLEIDING Belle Fleur Konnect APP

HANDLEIDING Belle Fleur Konnect APP HANDLEIDING Belle Fleur Konnect APP Gebruik van de Belle Fleur Konnect App Deze korte handleiding gaat specifiek over de werking van de Belle fleur Konnect App! De app is te downloaden in de Google Play

Nadere informatie

HANDLEIDING App voor ouders

HANDLEIDING App voor ouders HANDLEIDING App voor ouders Gebruik van de app Uw kinderopvangorganisatie heeft gekozen voor Konnect! De app en portaal van Konnect stellen ouders in staat om op de hoogte te blijven van de nieuwe ontwikkelingen

Nadere informatie

Handleiding digitale lessen De Vreedzame School

Handleiding digitale lessen De Vreedzame School Handleiding digitale lessen De Vreedzame School In deze beknopte handleiding leest u hoe u de kant-en-klare Vreedzame Schoollessen in Prowise Presenter kunt gebruiken. Gratis account Prowise Presenter

Nadere informatie

Waar pas je een WordPress menu aan?

Waar pas je een WordPress menu aan? Je navigatie-menu aanpassen in WordPress is erg eenvoudig. In deze handleiding leggen we stap voor stap uit uit hoe je een menu in je WordPress website kunt aanpassen. Waar pas je een WordPress menu aan?

Nadere informatie

Producten toevoegen. Inleiding

Producten toevoegen. Inleiding Producten toevoegen Inleiding...1 Stap 1: Instellingen controleren...2 Stap 2: Menu's aanmaken...3 Stap 3: Producten toevoegen...4 Producten overzicht...5 Product verwijderen...5 Menu/submenu verwijderen...5

Nadere informatie

Samenvoegen met Word en Excel 2010

Samenvoegen met Word en Excel 2010 Samenvoegen met Word en Excel 2010 Inhoudsopgave Samenvoegen Word-Excel / Mailingen... 2 Tip Samenvoegvelden automatisch markeren... 4 Tip Installeer PDF-creator... 7 Tip Sla het Word-document en Excel-document

Nadere informatie