Nieuwe regelgeving geattesteerde kadervorming

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwe regelgeving geattesteerde kadervorming"

Transcriptie

1 Beste speelpleinwerking, De regelgeving geattesteerde zegt je waarschijnlijk niet veel. En toch kom je er als speelpleiner en of VDS er heel vaak mee in contact. Kijk eens in je portefeuille: Misschien heb je wel een blauw, roze of groen kaartje ter grootte van een bankkaart erin zitten. Deze kaartjes zijn de attesten animator, hoofdanimator of instructeur. Deze kaartjes zijn een gevolg van de wetgeving rond. En net die wetgeving rond gaan veranderen, en wel in oktober De komende maanden stelt VDS alles in het werk om je zo goed mogelijk te ondersteunen in deze veranderingen. Er zijn twee opties om deze info door te nemen: - Ben je nieuwsgierig en wil je alles tot op het bot uitspitten? Neem dan zeker het volledige document door. - Heb je weinig tijd om alles in detail door te nemen? Neem dan vooral de planning door die we achteraan hebben toegevoegd. Deze geeft duidelijk weer wat je van VDS mag verwachten en welke belangrijke deadlines er zijn. We hopen dat alles op deze manier duidelijk wordt. Bij vragen kan je altijd contact opnemen met christoph.elaut@staf.speelplein.net of vds@staf.speelplein.net Speelse groeten, De Vlaamse Dienst Speelpleinwerk vzw.

2 Hoe kwam de nieuwe regelgeving tot stand? De wetgeving en bijhorende regelgeving rond attestering bepaalt heel wat: - De competenties waaraan gewerkt moet worden tijdens VDS cursussen - De startleeftijden voor de cursus animator, hoofdanimator en instructeur - De lengte en het aantal uren van de cursus - Hoe de stage eruit ziet - De huidige regelgeving is sinds 1995 van kracht. In 1995 gebeurde alles nog op papieren documenten, moest alles met de post verzonden worden en kostte alles veel meer tijd! En zoals dat met een wet gaat blijft alles bij het oude zolang er geen nieuwe wet is. Het gevolg daarvan is dat we anno 2014 nog steeds alles per post en op papier moeten invullen en registeren. Een intensieve en niet zo nuttige manier van werken. De go voor deze nieuwe regelgeving kwam bijna simultaan vanuit een aantal hoeken: - De regelgeving rond EVC (elders verworven competenties) Door competenties officieel te erkennen krijgen mensen extra kansen en hebben ze meer mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Om een competentie officieel te laten erkennen, is een stevige administratieve procedure nodig. - De beleidsnota van Pascal Smet (de minister van jeugd) zag in deze attestering een uitdaging - Steunpunt Jeugd, VVJ en de Afdeling Jeugd deden in 2009 een stevige SWOTanalyse van de bestaande regelgeving. Er werd in 2010 een stevige werkgroep opgericht vanuit de jeugdsector om de basisprincipes voor de nieuwe regelgeving af te bakenen. De VDS maakte, als grootste sorganisatie, deel uit van die werkgroep. Heel wat vergaderingen, processen, goedkeuringen later werd het decreet en het uitvoeringsbesluit in het voorjaar van 2014 goedgekeurd. Je vindt de nieuwe regelgeving volledig op Deze bestaat uit twee delen: het decreet waar het kader is vastgelegd en het uitvoeringsbesluit waarin de precieze afspraken worden gemaakt. Hierna werd ook een werkgroep opgestart om de vormingsorganisaties de nodige tools aan te reiken. Ook hieraan als VDS stevig mee. Wat zijn de basisprincipes achter de nieuwe regelgeving? De nieuwe regelgeving pakt een aantal hiaten uit de oude regelgeving aan. Enkele basisprincipes: - Een gelijk aantal uren voor de verschillende cursussen - Een betere afstemming tussen de vormingsorganisatie en de stageplaatsen - Een afronding van het traject binnen een bepaalde tijdsperiode en met een reflectiemoment - Een betere vorming en ondersteuning van stagebegeleiders De nieuwe regelgeving rond attestering leidt volgens de VDS tot een sterke kwaliteitsverbetering in het speelpleinwerkveld. Er zullen heel wat inspanningen nodig zijn om de cursussen zelf, de opvolging vanuit VDS en op de speelpleinen aan te passen, maar dat zal de praktijk ten goede komen.

3 Wat verandert er concreet? Er zal heel wat veranderen voor de stagiairs maar ook voor de speelpleinen. We zetten de grootste veranderingen per doelgroep graag op een rijtje voor jou. Doen deze antwoorden net extra vragen bij je opkomen? Aarzel dan niet om ze te stellen! We doen er alles aan om ze persoonlijk te beantwoorden. Mailen mag naar of De hele nieuwe wetgeving zal in voege treden vanaf 1/10/2015. Vanaf dan zullen de speelpleinen, de stagiairs en VDS hierop aangepast zijn. in het algemeen - Één van de grootste vernieuwingen is dat we niet langer spreken over een cursus en een stage. Maar wel over een traject dat bestaat uit 3 delen. o Een cursus (theoretisch luik) o Een stage (praktisch luik) o Een reflectiemoment. Dit reflectiemoment (4u) is verplicht en zal door de cursusorganiserende organisaties (zoals de VDS) georganiseerd worden. - Een traject wordt afgebakend in tijd. Als cursist krijg je 3 jaar de tijd om je attest te behalen. Binnen deze 3 jaar moet je dus een cursus gevolgd hebben, je stage volbracht hebben en er voor slagen- en deelgenomen hebben aan een reflectiemoment. Om je aan alle stappen te helpen herinneren zal VDS een automatisch opvolgsysteem ontwikkelen. Hierdoor zal je als cursist op regelmatige basis herinnerd worden aan je traject en de eindigheid ervan. bij de cursussen - Het gelijkstellen van het aantal vormingsuren: o Cursus animator: dit is en blijft 50 uur o Cursus hoofdanimator: stijgt van 30 uur naar 50 uur o Cursus instructeur: stijgt van 30 uur naar 50 uur. - De startleeftijden per traject o Traject animator: vanaf de leeftijd van 15 jaar o Traject hoofdanimator: vanaf de leeftijd van 16 en na het behalen van het animatorattest. Heb je dit attest niet dan kan je het traject alsnog starten. Hiervoor moet je 16 jaar zijn en kunnen aantonen (via een portfolio) dat je 100 uur ervaring hebt in het jeugdwerk. o Traject instructeur: van de leeftijd van 17 jaar en je moet het attest van animator kunnen voorleggen. Heb je dit niet, dan kan je alsnog deelnemen mits een porfolio. In dit portfolio moet je 100 uur relevante jeugdwerk ervaring kunnen voorleggen, vanaf je zestiende. in de stage - Als stagiair mag je kiezen waar je stage loopt. We hopen alvast dat je voor een open speelinitiatief, waar kinderen geen lid hoeven te zijn en kunnen kiezen wat ze spelen, maar ook jeugdbewegingen, vakantiekampen enz. zijn geschikte stageplekken. Belangrijk: de stageplekken moeten wel nog steeds- binnen de jeugdwerksector

4 vallen. Kinderopvang, sportkampen en andere initiatieven die zich buiten de jeugdwerksector bevinden gelden niet als stageplaats! - Er komt een uniform stageboekje. Iedere organisatie die aanbiedt, zal met hetzelfde stageboekje aan de slag gaan. Dit wordt een hele vereenvoudiging voor de lokale stagebegeleiders. - Erkende stageplekken Niet iedere werking zal stagiaires kunnen en mogen begeleiden. De voorwaarden hiervoor zijn: o Als werking moet je kunnen aantonen dat iedere stageweek begeleid kan worden door een erkend stagebegeleider. Deze personen moet je op onze site VOOR de start van de stage aanduiden. o Een erkend stagebegeleider (voor een stagiair die het attest animator wil behalen) voldoet aan één van de volgende voorwaarden: heeft een attest hoofdanimator heeft het attest instructeur heeft een diploma of getuigschrift hoger onderwijs van studies die minimaal zestig uren pedagogische vorming omvatten; is een beroepskracht met pedagogische bevoegdheid op een jeugddienst of in het jeugdwerk; heeft aantoonbare specifieke vorming gevolgd met betrekking tot het begeleiden van stagiairs in het jeugdwerk. (De voorwaarden om een HA-stagiaire te begeleiden zijn gelijkaardige. Wil je deze in detail bekijken, klik dan door naar de site van de afdeling jeugd). - Stagiaires zullen voor de start van hun stage moeten aanduiden WAAR ze hun stage willen lopen. Dit zal mogelijk zijn via de website van de VDS. Enkel de erkende EN geregistreerde (via onze site) speelpleinen zullen op onze site verschijnen. - VDS zal op meerdere momenten vorming aanbieden om stagebegeleider te worden. Zo zal je op onze trefdagen, stuurgroepenweekends en vormingen ter plaatse (de vroegere breedbeeld) deze vormingen kunnen volgen. attesten - Wanneer een stagiair alle stapjes met glans volbracht heeft zal hij/zij ten laatste 3 maand later zijn/haar attest ontvangen. De attesten mogen pas afgeleverd worden vanaf een bepaalde leeftijd o Animatorattest: 16 jaar o Hoofdanimatorattest: 17 jaar o Instructeurattest: 18 jaar - Wat moet je doen als je in een lopend traject zit? Alle cursisten die voor 1/10/2015 starten met een traject (cursus + stage) krijgen hiervoor de tijd tot 2017 om hun attest binnen de huidige regelgeving te behalen. Haal je deze deadline niet, dan moet je je inschrijven voor een nieuw traject.

5 Wat is er dan echt nieuw? Het reflectiemoment Net zoals jullie zijn er ook voor de VDS heel wat nieuwigheden. Het reflectiemoment is hiervan een goed voorbeeld. Momenteel zijn we zelf nog aan het bekijken hoe we dit aanpakken. Enkele principes die we meenemen zijn: - Cursisten moeten de kans krijgen om op verschillend tijdstippen en plaatsen deel te nemen aan een reflectiemoment. - Cursisten moeten de kans krijgen om tussen hun stage en de eerst volgende vakantieperiode aan een reflectiemoment deel te nemen. Wat zijn de voordelen van het reflectiemoment? VDS ziet heel wat voordelen voor de stagiaire als voor de speelpleinen in dit extra moment. We zetten ze graag even op een rijtje: - Tijdens een reflectiemoment hebben cursisten een eerste speelpleinervaring achter de kiezen. Deze ervaring stelt hen voor het eest in staat om over een aantal thema s op niveau mee te praten. De opgedane ervaringen in combinatie met een stevige reflectie maken dat ze tijdens hun volgende speelpleinervaring veel steviger in hun schoenen staan. - Wanneer de stage niet zo vlot verlopen is biedt een reflectiemoment de stagiaire een neutrale uitlaatklep. Zo n objectief moment brengt eens stagiaire vaak tot andere inzichten. - Een reflectiemoment creëert tijd om stil te staan bij een stage. Vaak heeft een speelplein niet de tijd om met iedere cursist na de stage nog eens grondig stil te staan bij het afgelegde proces. Zeer logisch, daarom nemen wij graag die taak op.

6 De VDS-ondersteuning De VDS zal de komende jaren heel wat ondersteuning aanbieden. Deze is opgelijst in de onderstaande kalender. Hou het snelnieuws, de website en de facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven van concrete uren en locaties.

Nieuwe regelgeving geattesteerde kadervorming

Nieuwe regelgeving geattesteerde kadervorming www.sociaalcultureel.be Nieuwe regelgeving geattesteerde kadervorming Voorafgaand 1. Beleidsnota Vlaams minister van Onderwijs, Jeugd, Gelijke Kansen en Brussel De bestaande regeling m.b.t. uitreiken van

Nadere informatie

Informatiebundel Regelgeving kadervorming

Informatiebundel Regelgeving kadervorming Beste speelpleinverantwoordelijke, De regelgeving geattesteerde kadervorming regelt de attesten voor animator, hoofdanimator, instructeur in het Jeugdwerk. Deze regelgeving onderging in oktober 2015 een

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 20 januari 2012 houdende een vernieuwd jeugd- en kinderrechtenbeleid;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 20 januari 2012 houdende een vernieuwd jeugd- en kinderrechtenbeleid; Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de kadervormingstrajecten, vermeld in artikel 17/1 van het decreet van 20 januari 2012 houdende een vernieuwd jeugd- en kinderrechtenbeleid DE VLAAMSE REGERING,

Nadere informatie

TRAJECTBOEKJE hoofdanimator

TRAJECTBOEKJE hoofdanimator 1 TRAJECTBOEKJE hoofdanimator boekje van: 2 In het trajectboekje wordt steeds over hij, hem of zijn gesproken om de leesbaarheid te verhogen. Uiteraard is dit boekje ook bestemd voor meisjes. Vlaanderen

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING,

DE VLAAMSE REGERING, Opschrift Datum Gewijzigd bij Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de kadervormingstrajecten, vermeld in artikel 17/1 van het decreet van 20 januari 2012 houdende een vernieuwd jeugd- en kinderrechtenbeleid

Nadere informatie

TRAJECTBOEKJE ANIMATOR

TRAJECTBOEKJE ANIMATOR 1 TRAJECTBOEKJE ANIMATOR boekje van: 2 In het trajectboekje wordt steeds over hij, hem of zijn gesproken om de leesbaarheid te verhogen. Uiteraard is dit boekje ook bestemd voor meisjes. Vlaanderen is

Nadere informatie

TRAJECTBOEKJE ANIMATOR

TRAJECTBOEKJE ANIMATOR 1 TRAJECTBOEKJE ANIMATOR boekje van: 2 In het trajectboekje wordt steeds over hij, hem of zijn gesproken om de leesbaarheid te verhogen. Uiteraard is dit boekje ook bestemd voor meisjes. Vlaanderen is

Nadere informatie

TRAJECTBOEKJE instructeur

TRAJECTBOEKJE instructeur 1 TRAJECTBOEKJE instructeur boekje van: 2 In het trajectboekje wordt steeds over hij, hem of zijn gesproken om de leesbaarheid te verhogen. Uiteraard is dit boekje ook bestemd voor meisjes. Vlaanderen

Nadere informatie

ADMIBUNDEL ATTESTEN PROCEDURE

ADMIBUNDEL ATTESTEN PROCEDURE ADMIBUNDEL ATTESTEN PROCEDURE Hoe kan je een attest Animator Hoofdanimator Instructeur uitgereikt door de Vlaamse overheid behalen? Hoe zit dat nu met terugbetaling van cursusgeld? Met subsidies voor geattesteerde

Nadere informatie

Stageboekje HOOFDanimator in het jeugdwerk

Stageboekje HOOFDanimator in het jeugdwerk Stageboekje HOOFDanimator in het jeugdwerk Jeugd Rode Kruis vzw Motstraat 40 2800 Mechelen www.jeugdrodekruis.be jeugdrodekruis@rodekruis.be 1 INHOUDSTAFEL Praktische gegevens 3 Stage info 4 Voor de start

Nadere informatie

GEATTESTEERDE KADERVORMING

GEATTESTEERDE KADERVORMING GEATTESTEERDE KADERVORMING Geattesteerde kadervorming is een verzamelnaam voor de vormingsprogramma s die jeugdverenigingen aanbieden aan jongeren voor het behalen van een attest van animator, hoofdanimator,

Nadere informatie

HANDLEIDING KAVO-TOOL

HANDLEIDING KAVO-TOOL Afdeling Jeugd Arenbergstraat 9 1000 Brussel Contactpersonen: Julie Bouttiau Anne De Ridder T 02 553 69 73 E-mail: kadervorming@cjsm.vlaanderen.be ///// HANDLEIDING KAVO-TOOL Handleiding voor deelnemers

Nadere informatie

HANDLEIDING KAVO-TOOL

HANDLEIDING KAVO-TOOL Afdeling Erkennen en subsidiëren Team sociaal-cultureel werk en jeugdwerk Arenbergstraat 9 1000 Brussel Contactpersonen: Laura Desloovere Anne De Ridder T 02 553 69 73 E-mail: kadervorming.cjm@vlaanderen.be

Nadere informatie

HANDLEIDING KAVO-TOOL

HANDLEIDING KAVO-TOOL Afdeling Erkennen en subsidiëren Team Sociaal-cultureel werk en jeugdwerk Arenbergstraat 9 1000 Brussel Contactpersonen: Laura Desloovere Anne De Ridder T 02 553 69 73 E-mail: kadervorming.cjm@vlaanderen.be

Nadere informatie

De Onthaalouderacademie: onthaalouders sterker maken

De Onthaalouderacademie: onthaalouders sterker maken 1 De Onthaalouderacademie Wat is de Onthaalouderacademie? De Onthaalouderacademie: onthaalouders sterker maken De sector van de kinderopvang is in beweging. Er worden heel wat initiatieven genomen om de

Nadere informatie

BIJ VRIJWILLIGER VDS VLAAMS-BRABANT?

BIJ VRIJWILLIGER VDS VLAAMS-BRABANT? BIJ VRIJWILLIGER VDS VLAAMS-BRABANT? hoi speelbeest! VOORWOORD De vrijwilligersploeg van de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk Vlaams-Brabant bestaat uit een bende enthousiastelingen met maar 1 missie: het

Nadere informatie

Leidraad voor het indienen van een aanvraagdossier tot erkenning van een kadervormingstraject

Leidraad voor het indienen van een aanvraagdossier tot erkenning van een kadervormingstraject Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media Afdeling Jeugd Arenbergstraat 9 1000 Brussel kadervorming@cjsm.vlaanderen.be Leidraad voor het indienen van een aanvraagdossier tot erkenning van een kadervormingstraject

Nadere informatie

Cursus Animator/ Hoofdanimator in het jeugdwerk

Cursus Animator/ Hoofdanimator in het jeugdwerk Cursus Animator/ Hoofdanimator in het jeugdwerk Ben je lid van een jeugdvereniging en wil je jezelf vormen tot een competente leidinggevende? Of werk je graag met kinderen en jongeren en wil je je hierin

Nadere informatie

CRITERIA VOOR HET TOEKENNEN VAN ATTESTEN AAN JEUGDWERKERS

CRITERIA VOOR HET TOEKENNEN VAN ATTESTEN AAN JEUGDWERKERS Agentschap Sociaal-Cultureel Werk voor Jeugd en Volwassenen Afdeling Jeugd Arenbergstraat 9 1000 Brussel Contactpersoon: Hilde Van Dyck T 02 553 41 42 F 02 553 41 17 E-mail: hilde.vandyck@cjsm.vlaanderen.be

Nadere informatie

HANDLEIDING KAVO-TOOL

HANDLEIDING KAVO-TOOL Afdeling Jeugd Arenbergstraat 9 1000 Brussel Contactpersonen: Julie Bouttiau Anne De Ridder T 02 553 69 73 E-mail: kadervorming@cjsm.vlaanderen.be ///// HANDLEIDING KAVO-TOOL Handleiding voor verenigingen

Nadere informatie

HANDLEIDING KAVO-TOOL

HANDLEIDING KAVO-TOOL Afdeling Jeugd Arenbergstraat 9 1000 Brussel Contactpersonen: Julie Bouttiau Anne De Ridder T 02 553 69 73 E-mail: kadervorming@cjsm.vlaanderen.be ///// HANDLEIDING KAVO-TOOL Handleiding voor verenigingen

Nadere informatie

Wat je moet weten over geattesteerde kadervorming

Wat je moet weten over geattesteerde kadervorming KENNISDOSSIER KADERVORMING Wat je moet weten over geattesteerde kadervorming De nieuwe attestenregeling in het lang Inleidend Op 21 maart 2014 werd het vernieuwde decreet kadervorming goedgekeurd. Dit

Nadere informatie

HANDLEIDING KAVO-TOOL

HANDLEIDING KAVO-TOOL Afdeling Jeugd Arenbergstraat 9 1000 Brussel Contactpersonen: Julie Bouttiau Anne De Ridder T 02 553 69 73 E-mail: kadervorming@cjsm.vlaanderen.be ///// HANDLEIDING KAVO-TOOL Handleiding voor deelnemers

Nadere informatie

Stagebegeleid(st)er?

Stagebegeleid(st)er? Stagebegeleid(st)er? dit moet je weten 1 1. INHOUDSTAFEL Waarom is stagebegeleiding belangrijk? 3 Wettelijk kader 4 Traject 4 www.mijnkadervorming.be 6 Regels stage 10 Planning voor een goede stagebegeleiding

Nadere informatie

CRITERIA VOOR HET TOEKENNEN VAN ATTESTEN AAN JEUGDWERKERS

CRITERIA VOOR HET TOEKENNEN VAN ATTESTEN AAN JEUGDWERKERS CRITERIA VOOR HET TOEKENNEN VAN ATTESTEN AAN JEUGDWERKERS geldig vanaf 1 juni 2009 VLAAMSE OVERHEID Ministerie van Cultuur, Jeugd, Sport en Media IVA Sociaal-Cultureel Werk voor Jeugd en Volwassenen Afdeling

Nadere informatie

Talentenmap. Ervaringsbewijs Begeleider buitenschoolse kinderopvang

Talentenmap. Ervaringsbewijs Begeleider buitenschoolse kinderopvang TALENTENMAP Ervaringsbewijs Begeleider buitenschoolse kinderopvang Talentenmap Naam: XY Ervaringsbewijs Begeleider buitenschoolse kinderopvang Datum opmaak: dd/mm/jjjj Handtekening kandidaat: Dit talentenmapsysteem

Nadere informatie

Beste Stagiair. Eerst en vooral, fijn dat je er voor wil gaan als hoofdanimator!

Beste Stagiair. Eerst en vooral, fijn dat je er voor wil gaan als hoofdanimator! Beste Stagiair Eerst en vooral, fijn dat je er voor wil gaan als hoofdanimator! Na de eerste stap, namelijk een spetterende cursus, ben je klaar om er volledig in te duiken tijdens je stage! Na de cursus,

Nadere informatie

Aanvraag tot vrijstelling van een of meerdere modules

Aanvraag tot vrijstelling van een of meerdere modules Aanvraag tot vrijstelling van een of meerdere modules Algemene informatie De directie van het centrum kan je vrijstellingen verlenen van opleidingsonderdelen (modules). Dat betekent dat je bepaalde modules

Nadere informatie

EVC procedure CVO Leuven Landen Handleiding. EVC procedure

EVC procedure CVO Leuven Landen Handleiding. EVC procedure EVC procedure 1. Inleiding... 2 1.1. Wat zijn EVC = Elders Verworven Competenties?... 2 1.2. Wat is EVK = Elders Verworven Kennis?... 2 2. Welke stappen?... 2 3. Informeren... 2 4. De aanmelding... 3 4.1.

Nadere informatie

DE KRACHT VAN SPEELPLEIN WERK Memorandum Vlaamse, federale en Europese verkiezingen 2019

DE KRACHT VAN SPEELPLEIN WERK Memorandum Vlaamse, federale en Europese verkiezingen 2019 DE KRACHT VAN SPEELPLEIN WERK Memorandum Vlaamse, federale en Europese verkiezingen 2019 Vlaamse Dienst Speelpleinwerk vzw 26 mei 2019 vinden er verkiezingen plaats op Vlaams, federaal en Europees niveau.

Nadere informatie

Aan de slag met het evaluatiemoment

Aan de slag met het evaluatiemoment KENNISDOSSIER KADERVORMING Aan de slag met het evaluatiemoment Modellen en denkoefeningen om je te ondersteunen bij een kadervormingsbeleid Inhoudsopgave 0 Inleidend... 1 0.1 Wat vraagt afdeling Jeugd?...

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Vlaamse Gemeenschapscommissie Collegelidbesluit nr. 20182019-0304 16-01-2019 COLLEGELIDBESLUIT Collegelidbesluit houdende de algemene organisatie van de VGC-speelpleinwerking in samenwerking met de Nederlandstalige

Nadere informatie

Speelpleinwerking De Ravotter

Speelpleinwerking De Ravotter Speelpleinwerking De Ravotter Sollicitatieprocedure 2017 Functieprofiel animator Functieprofiel hoofdanimator Sollicitatieprocedure Functieprofiel speelpleinwerking De Ravotter Wanneer: Zomervakantie 2017

Nadere informatie

Animator worden in Herent. De Speelkriebels

Animator worden in Herent. De Speelkriebels Animator worden in Herent De Speelkriebels Welke info vind je terug in deze folder? Cursussen animator in het jeugdwerk - - p4 Welke organisaties zijn erkend? - - p4 Wat daarna? - - p8 Wat zijn de kosten?

Nadere informatie

cursus Dit stageboekje is van niemand minder dan... naam: adres:

cursus Dit stageboekje is van niemand minder dan... naam: adres: cursus R U E T C U R T S N I k r e w d g u e j in het Dit stageboekje is van niemand minder dan... naam: adres: geboortedatum: erkenningsnummer van je cursus:ljw/e45/20.../ stageplaats: stageperiode: Lange

Nadere informatie

Informatievergadering

Informatievergadering Informatievergadering Jeugdsportproject VTS Trainersopleiding 19 februari 2013 Agenda De jeugdwerking in praktijk Waarom jeugdwerking? Aanpak, instandhouding en positionering binnen het geheel van de club

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERKVERENIGINGEN

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERKVERENIGINGEN SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERKVERENIGINGEN Goedgekeurd door de gemeenteraad 27 oktober 2011 Art. 1. Toelagen inzake het volgen van kadervorming Art. 1.1. Binnen de betoelaging van de Vlaamse regering, volgens

Nadere informatie

Hey. FAQ voor animatoren

Hey. FAQ voor animatoren Hey FAQ voor animatoren Dit documentje geeft je een overzichtje van de enkele vragen die je als (kandidaat)animator kan hebben als je tewerkgesteld wordt bij stad Vilvoorde. We hebben geprobeerd een zo

Nadere informatie

Co-animatoren kunnen natuurlijk zowel vrouwelijk als mannelijk zijn. Voor de leesbaarheid gebruiken we steeds hij in deze tekst.

Co-animatoren kunnen natuurlijk zowel vrouwelijk als mannelijk zijn. Voor de leesbaarheid gebruiken we steeds hij in deze tekst. Inleiding In 2016 lanceerde de VDS het pilootproject co-animator op het. Jongeren met een verstandelijke beperking gingen mee op cursus en kregen op het een takenpakket op maat van hun talenten. In deze

Nadere informatie

Aanvraag voor erkenning van Schotense jeugdbewegingen, jeugdhuizen en amateuristische kunstbeoefening voor jongeren ('18-'19)

Aanvraag voor erkenning van Schotense jeugdbewegingen, jeugdhuizen en amateuristische kunstbeoefening voor jongeren ('18-'19) Aanvraag voor erkenning van Schotense jeugdbewegingen, jeugdhuizen en amateuristische kunstbeoefening voor jongeren ('18-'19) - Ondergetekende,, voorzitter/ secretaris/ groepsleider* van eerdergenoemde

Nadere informatie

Aanvraag tot vrijstelling van een of meerdere modules

Aanvraag tot vrijstelling van een of meerdere modules Aanvraag tot vrijstelling van een of meerdere modules Algemene informatie De directie van het centrum kan je vrijstellingen verlenen van opleidingsonderdelen (modules). Dat betekent dat je bepaalde modules

Nadere informatie

Stappenplan om een stageplaats te vinden

Stappenplan om een stageplaats te vinden Stappenplan om een stageplaats te vinden Versie okt 2012 12 stappen die je helpen om zelf een geschikte stageplaats te vinden Stap 1: Stages op niveau 3 en stages op niveau 4 Je bent aan het begin van

Nadere informatie

Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09) Fax (09)

Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09) Fax (09) Gemeentebestuur Sint-Laureins Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09)218 76 40 Fax (09)379 07 77 Reglement inzake betoelaging jeugdwerkverenigingen Art. 1 Toelagen inzake het volgen van kadervorming

Nadere informatie

CO2_brochure_2015_v3.indd 1 21/10/14 21:51

CO2_brochure_2015_v3.indd 1 21/10/14 21:51 2015 CO2_brochure_2015_v3.indd 1 21/10/14 21:51 6 januari 2015 // DAG 1 // BRILLEN 13 januari 2015 // DAG 2 // BELEID MAKEN 20 januari 2015 // DAG 3 // DE BEGELEIDERSPLOEG 27 januari 2015 // DAG 4 // WETGEVING

Nadere informatie

Infosessie stage communicatiewetenschappen. Stagecoördinator Eva Koppen

Infosessie stage communicatiewetenschappen. Stagecoördinator Eva Koppen Infosessie stage communicatiewetenschappen Stagecoördinator Eva Koppen stagescomwet@soc.kuleuven.be eva.koppen@soc.kuleuven.be Stagecoördinator? Voor alle vragen of opmerkingen in verband met de stage

Nadere informatie

Talentenmap. Ervaringsbewijs begeleider buitenschoolse kinderopvang. Handtekening begeleider:

Talentenmap. Ervaringsbewijs begeleider buitenschoolse kinderopvang. Handtekening begeleider: TALENTENMAP Ervaringsbewijs begeleider buitenschoolse Talentenmap Naam: XY Ervaringsbewijs begeleider buitenschoolse Datum opmaak: dd/mm/jjjj Handtekening kandidaat: Handtekening begeleider: Dit talentenmapsysteem

Nadere informatie

Ruime ervaring als schoolleider, en toch nog niet geregistreerd?

Ruime ervaring als schoolleider, en toch nog niet geregistreerd? Ruime ervaring als schoolleider, en toch nog niet geregistreerd? MijnID.nu en QRM helpen je op weg naar geregistreerd directeur onderwijs. MijnID.nu en QRM bieden gezamenlijk een traject aan tot een erkend

Nadere informatie

Talentenmap. Ervaringsbewijs begeleider buitenschoolse kinderopvang. Handtekening begeleider:

Talentenmap. Ervaringsbewijs begeleider buitenschoolse kinderopvang. Handtekening begeleider: TALENTENMAP Ervaringsbewijs begeleider buitenschoolse kinderopvang Talentenmap Naam: XY Ervaringsbewijs begeleider buitenschoolse kinderopvang Datum opmaak: dd/mm/jjjj Handtekening kandidaat: Handtekening

Nadere informatie

Talentenmap. Ervaringsbewijs begeleider buitenschoolse kinderopvang. Handtekening begeleider:

Talentenmap. Ervaringsbewijs begeleider buitenschoolse kinderopvang. Handtekening begeleider: TALENTENMAP Ervaringsbewijs begeleider buitenschoolse Talentenmap Naam: XY Ervaringsbewijs begeleider buitenschoolse Datum opmaak: dd/mm/jjjj Handtekening kandidaat: Handtekening begeleider: Dit talentenmapsysteem

Nadere informatie

DE ANIMATORENGAZETTE VAN SPEELPLEIN WESP

DE ANIMATORENGAZETTE VAN SPEELPLEIN WESP DE ANIMATORENGAZETTE VAN SPEELPLEIN WESP EDITIE 2019 Want to be a part of our team? De zomervakantie komt er weer bijna aan! Wij kijken er al ontzettend naar uit, hopelijk jij ook? Deze animatorengazette

Nadere informatie

HANDLEIDING KAVO-TOOL

HANDLEIDING KAVO-TOOL Afdeling Jeugd Arenbergstraat 9 1000 Brussel Contactpersonen: Julie Bouttiau - Anne De Ridder T 02 553 69 73 E-mail: kadervorming@cjsm.vlaanderen.be ///// HANDLEIDING KAVO-TOOL Handleiding voor stageplaatsverantwoordelijken

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF GOB SPRING Juli 2016

NIEUWSBRIEF GOB SPRING Juli 2016 NIEUWSBRIEF GOB SPRING Juli 2016 Nog maar een dikke week te gaan en de officiële zomervakantie van de basisschool kinderen staat alweer voor de deur. Net voor de vakantie nog maar even een nieuwsbrief.

Nadere informatie

Stappenplan om een stageplaats te vinden

Stappenplan om een stageplaats te vinden Stappenplan om een stageplaats te vinden Versie september 2013 12 stappen die je helpen om zelf een geschikte stageplaats te vinden Stap 1: Stages op niveau 3 en stages op niveau 4 Je bent aan het begin

Nadere informatie

WAT NA DE CURSUS? Free-Time vzw

WAT NA DE CURSUS? Free-Time vzw WAT NA DE CURSUS? Free-Time vzw RODE DRAAD Kamp Zoeken Extranet Voorbereiding Stage Groeipad Bureau Werkgroep Monitoren 2 KAMP ZOEKEN 3 Soorten Kampen Vakantieperiodes Waar zoeken? Hoe aanvragen? Uitstappen

Nadere informatie

BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet

BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet DATUM BESLISSING: 17 december 2015 DATUM BEKENDMAKING: 21 december 2015 Artikel 1: de wijzigingen binnen het subsidiereglement

Nadere informatie

Aanvraagbundel jeugdbewegingen aanvraagjaar 2009

Aanvraagbundel jeugdbewegingen aanvraagjaar 2009 JD-AJB-10/12/2008 Aanvraagbundel jeugdbewegingen aanvraagjaar 2009 Jeugddienst Gemeenteplein 6, 8790 WAREGEM STADSBESTUUR tel : 056 62 13 85 fax : 056 60 66 96 e-mail : jeugd@waregem.be website : www.waregem.be

Nadere informatie

Aanvraagbundel jeugdbewegingen aanvraagjaar 2017

Aanvraagbundel jeugdbewegingen aanvraagjaar 2017 Aanvraagbundel jeugdbewegingen aanvraagjaar 2017 JEU/AJB/27-10-2016 Jeugddienst Gemeenteplein 6 8790 WAREGEM T 056 62 13 85 F 056 60 66 96 jeugd@waregem.be www.waregem.be Openingstijden Voormiddag: Van

Nadere informatie

Handleiding: inschrijven voor de Missiodag

Handleiding: inschrijven voor de Missiodag Ik probeer mijn parochie/federatie in te schrijven, maar het lukt niet. Wat moet ik doen? Volg deze handleiding! Het inschrijven voor de Missiodag gebeurt via de administratieve site van IJD: 'Regi' (www.regi.ijd.be).

Nadere informatie

Basiscursus voor monitoren

Basiscursus voor monitoren Basiscursus voor monitoren 2015 V.U. Vakantiewerking Scherpenheuvel-Zichem, August Nihoulstraat 13-15, 3270 Scherpenheuvel Voor wie? Ben je minimum 16 jaar of word je nog 16 in de loop van 2015? Kan je

Nadere informatie

KENA ZOMERKAMPEN EN JEUGDVAKANTIES

KENA ZOMERKAMPEN EN JEUGDVAKANTIES KENA ZOMERKAMPEN EN JEUGDVAKANTIES 3 KENA organiseert kampen in hartje Limburg voor 8 tot 12-jarigen en voor 12 tot 16-jarigen tijdens de schoolvakanties. Een kamp duurt één week. De kampen worden gedragen

Nadere informatie

Functiebeschrijving. Werkt onder leiding van en rapporteert aan: deskundige(vrije Tijd, Cultuur)

Functiebeschrijving. Werkt onder leiding van en rapporteert aan: deskundige(vrije Tijd, Cultuur) Functie Graadnaam: deskundige Functienaam: deskundige jeugd en cultuur Functiefamilie: deskundige Functionele loopbaan: B1-B3 Dienst: Vrije Tijd Subdienst: Cultuur / Jeugd Subdienst: Code: Doel van de

Nadere informatie

MEDEDELING. KWMDJ002 16 maart 2009. Alle opvangvoorzieningen

MEDEDELING. KWMDJ002 16 maart 2009. Alle opvangvoorzieningen Hallepoortlaan 27 B-1060 BRUSSEL Telefoon: 02 533 12 11 Fax: 02 544 02 80 www.kindengezin.be e-mail : info@kindengezin.be MEDEDELING Het ministerieel besluit over het attest van een basisopleiding levensreddend

Nadere informatie

PTC Praktijk Trainings Centrum

PTC Praktijk Trainings Centrum Pagina1 PTC Praktijk Trainings Centrum Veiligheid en productiviteit op een hoger niveau www.ptcopleidingen.nl Pagina2 Het begint met kennis Het spreekt voor zich dat het opleiden van uw chauffeurs in veel

Nadere informatie

Wat vind je terug in deze folder?

Wat vind je terug in deze folder? Wat vind je terug in deze folder? 1. Cursus animator in het jeugdwerk?...2 2. Welke organisaties zijn erkend?...3 3. Wat daarna?...5 4. Kwanta kosta?...5 5. Vakantiewerking de Speelkriebels...5 5.1. Monitorenwerking...5

Nadere informatie

Gemeente Bornem Koepelreglement voor toelagen aan jeugdwerkinitiatieven Geldend vanaf 14 september 2010.

Gemeente Bornem Koepelreglement voor toelagen aan jeugdwerkinitiatieven Geldend vanaf 14 september 2010. Gemeente Bornem Koepelreglement voor toelagen aan jeugdwerkinitiatieven Geldend vanaf 14 september 2010. HOOFDSTUK I. ALGEMENE BEPALINGEN Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan onder: Werkjaar:

Nadere informatie

Vlaams Parlement - Vragen en Antwoorden - Nr.3 - December

Vlaams Parlement - Vragen en Antwoorden - Nr.3 - December Vlaams Parlement - Vragen en Antwoorden - Nr.3 - December 2009-437- VLAAMS PARLEMENT SCHRIFTELIJKE VRAGEN PASCAL SMET VLAAMS MINISTER VAN ONDERWIJS, JEUGD, GELIJKE KANSEN EN BRUSSEL Vraag nr. 38 van 13

Nadere informatie

Collegelidbesluit houdende de vaststelling van de deelnameprijzen, vergoedingen en bijhorende afspraken in het kader van de speelpleinwerking 2014

Collegelidbesluit houdende de vaststelling van de deelnameprijzen, vergoedingen en bijhorende afspraken in het kader van de speelpleinwerking 2014 Collegelidbesluit nr. 20132014-0457 30-04-2014 Collegelidbesluit houdende de vaststelling van de deelnameprijzen, vergoedingen en bijhorende afspraken in het kader van de speelpleinwerking 2014 Het collegelid,

Nadere informatie

TRAJECTBOEKJE co-animator

TRAJECTBOEKJE co-animator 1 TRAJECTBOEKJE co-animator boekje van: 2 3 In het trajectboekje wordt steeds over hij, hem of zijn gesproken om de leesbaarheid te verhogen. Uiteraard is dit boekje ook bestemd voor meisjes. Departement

Nadere informatie

Stagefolder 2014-2015 Laurentius Praktijkschool

Stagefolder 2014-2015 Laurentius Praktijkschool 1 Stageorganisatie Laurentius Praktijkschool De stages zijn een belangrijk onderdeel van het schoolprogramma in VO 3, 4 /5 groep. De school heeft al vele jaren contacten met stagebedrijven en instellingen

Nadere informatie

Naam vereniging: Adres vereniging: Rekeningnummer vereniging: - - A. Aantal leden + leiding (1 punt / 3 leden of leiding met max.

Naam vereniging: Adres vereniging: Rekeningnummer vereniging: - - A. Aantal leden + leiding (1 punt / 3 leden of leiding met max. AANVRAAG WERKINGSTOELAGE JEUGDVERENIGINGEN JEUGDDIENST Jeugddienst Gravenplein 1 9120 Beveren Tel. 03 750 10 31 Fax 03 750 10 40 Contactpersoon: Jeroen Kersschot E-mail: jeroen.kersschot@beveren.be of

Nadere informatie

Aanvraag Erkend leerbedrijf Calibris

Aanvraag Erkend leerbedrijf Calibris Aanvraag Erkend leerbedrijf Calibris Handleiding Oktober 2010 Waarom erkenning? Als u mbo-studenten van opleidingen in de Zorg, Welzijn of Sport wilt opleiden, moet u als organisatie erkend leerbedrijf

Nadere informatie

Trajectboekje deelnemer HA

Trajectboekje deelnemer HA Trajectboekje deelnemer HA PrakTIScH In dit deel kun je je memoires noteren. Gebruik dat als een werkinstrument en laat het je inspireren om te groeien in jouw kwaliteiten als hoofdanimator. Het is niet

Nadere informatie

WANNEER IS EVC ZINVOL?

WANNEER IS EVC ZINVOL? WANNEER IS EVC ZINVOL? WAT? HVC In kaart brengen van je competenties geen vaste lijst geen vaste norm geen vaste procedure EVC Je competenties beoordelen = TEST!!!!! een vaste lijst competenties een vast

Nadere informatie

ADVIES Prioriteit 2011 2013 lokaal jeugdwerkbeleid: brandveiligheid

ADVIES Prioriteit 2011 2013 lokaal jeugdwerkbeleid: brandveiligheid ADVIES Prioriteit 2011 2013 lokaal jeugdwerkbeleid: brandveiligheid Vlaams minister van Jeugd, Pascal Smet, koos brandveiligheid als prioriteit jeugdwerkbeleid voor de lokale jeugdbeleidsplanning 2011

Nadere informatie

AFKORTINGEN EN BEGRIPPENKADER Ervaringsbewijs begeleider buitenschoolse kinderopvang

AFKORTINGEN EN BEGRIPPENKADER Ervaringsbewijs begeleider buitenschoolse kinderopvang AFKORTINGEN EN BEGRIPPENKADER Ervaringsbewijs begeleider buitenschoolse kinderopvang BKO BSO CVO CVS ERSV ESF EVC EVK IBO K&G PLOT POP RESOC SERR SERV VBJK VCOK VDAB VDKO VLOR VSPW VZW Buitenschoolse Kinderopvang

Nadere informatie

HANDLEIDING KAVO-TOOL

HANDLEIDING KAVO-TOOL Afdeling Erkennen en subsidiëren Team sociaal-cultureel werk en jeugdwerk Arenbergstraat 9 1000 Brussel Contactpersonen: Laura Desloovere - Anne De Ridder T 02 553 69 73 E-mail: kadervorming@cjsm.vlaanderen.be

Nadere informatie

Niet alles zal dus overal maar te kopiëren vallen. Experimenteer en werk aan een cultuur!

Niet alles zal dus overal maar te kopiëren vallen. Experimenteer en werk aan een cultuur! Inleiding Heel wat werkingen ondervinden moeite om animatoren te overhalen een cursus animator in het jeugdwerk te volgen. In deze infofiche bespreken we een aantal acties die je kan ondernemen om animatoren

Nadere informatie

jeugdhuis: Een jeugdhuis is een ontmoetingsplaats voor jongeren waar activiteiten voor en door jongeren georganiseerd worden.

jeugdhuis: Een jeugdhuis is een ontmoetingsplaats voor jongeren waar activiteiten voor en door jongeren georganiseerd worden. Subsidiereglement jeugdbeleid gemeente Borsbeek Inhoud Art. 1: Begrippen p.1 Art. 2: Subsidies jeugd p.2 Art. 3: Uitbetaling p.2 Art. 4: Voorwaarden tot uitbetaling p.2 Art. 5: Inwerkingtreding p.7 Art.

Nadere informatie

Subsidiereglement betreffende de terugbetaling van kadervorming in het jeugdwerk

Subsidiereglement betreffende de terugbetaling van kadervorming in het jeugdwerk Subsidiereglement betreffende de terugbetaling van kadervorming in het jeugdwerk Goedgekeurd in de gemeenteraad van 27 april 2015 Bekendgemaakt op 28 april 2015 Inhoudstafel Artikel 1. Doel... 1 Artikel

Nadere informatie

wegwijs in opvang voor je baby of peuter

wegwijs in opvang voor je baby of peuter wegwijs in opvang voor je baby of peuter 1. Opvang zoeken 1.1 Wat zijn je wensen? De opvang zorgt samen met jou voor de opvoeding van je kind. Daarom is opvang kiezen een belangrijke keuze, waar je zelf

Nadere informatie

Stappenplan om een stageplaats te vinden

Stappenplan om een stageplaats te vinden Stappenplan om een stageplaats te vinden Versie 24 september 2015 12 stappen die je helpen om zelf een geschikte stageplaats te vinden Stap 1: Stages op niveau 3 en stages op niveau 4 Je bent aan het begin

Nadere informatie

Kwaliteitsregister Doktersassistent

Kwaliteitsregister Doktersassistent Kwaliteitsregister Doktersassistent Toetsbaar Een gediplomeerde doktersassistent kan zich inschrijven in het kwaliteitsregister en maakt op deze manier zichtbaar en toetsbaar dat ze voldoet aan een aantal

Nadere informatie

Examenwijzer. Praktijkopleiding AA

Examenwijzer. Praktijkopleiding AA Examenwijzer Praktijkopleiding AA 2014 NBA Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze, hetzij

Nadere informatie

Kwaliteitsregister Doktersassistent

Kwaliteitsregister Doktersassistent Kwaliteitsregister Doktersassistent Toetsbaar Sinds de start in 2011 kent het kwaliteitsregister al meer dan 4800 aanmeldingen. Een gediplomeerde doktersassistent kan zich inschrijven in het kwaliteitsregister

Nadere informatie

INFORMATIEBUNDEL. Ervaringsbewijs. begeleider buitenschoolse. kinderopvang

INFORMATIEBUNDEL. Ervaringsbewijs. begeleider buitenschoolse. kinderopvang INFORMATIEBUNDEL Ervaringsbewijs begeleider buitenschoolse kinderopvang Inhoudstafel 1 WAT IS HET ERVARINGSBEWIJS?... 4 2 WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN HET ERVARINGSBEWIJS?... 4 3 HOE KAN JE HET ERVARINGSBEWIJS

Nadere informatie

Begeleide interne stage

Begeleide interne stage Ik, leren en werken Begeleide interne stage Deel 2 Colofon Uitgeverij: Edu Actief b.v. 0522-235235 info@edu-actief.nl www.edu-actief.nl Auteur: Marian van der Meijs Inhoudelijke redactie: Titel: Ik, leren

Nadere informatie

Op de voordracht van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, van xxx, nr. WJZ/ xxx, directie Wetgeving en Juridische Zaken;

Op de voordracht van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, van xxx, nr. WJZ/ xxx, directie Wetgeving en Juridische Zaken; Besluit van houdende deskundigheideisen aan gastouders in de kinderopvang (Besluit deskundigheidseisen gastouders kinderopvang) Op de voordracht van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

Nadere informatie

FAQ deeltijds studeren opleiding vroedkunde Turnhout

FAQ deeltijds studeren opleiding vroedkunde Turnhout FAQ deeltijds studeren opleiding vroedkunde Turnhout Kan je in Turnhout de opleiding vroedkunde in deeltijds gaan studeren? Ja, dit kan. Er wordt dan een individueel programma op maat gemaakt. Hebben jullie

Nadere informatie

bachelor in de verpleegkunde

bachelor in de verpleegkunde Academiejaar 2014/2015 Werk en behaal je diploma via een brugprogramma bachelor in de verpleegkunde Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Werk en behaal je diploma via een brugprogramma Omdat jij je wilt

Nadere informatie

Opmaak jeugdbeleidsplan algemene richtlijnen

Opmaak jeugdbeleidsplan algemene richtlijnen Agentschap Sociaal-Cultureel Werk voor Jeugd en Volwassenen Arenbergstraat 9 1000 Brussel T 02 553 42 45 F 02 553 42 39 www.sociaalcultureel.be sociaalcultureel@vlaanderen.be Nota aan het college van burgemeester

Nadere informatie

Infosessie stage communicatiewetenschappen. Stagecoördinator Eva Koppen

Infosessie stage communicatiewetenschappen. Stagecoördinator Eva Koppen Infosessie stage communicatiewetenschappen Stagecoördinator Eva Koppen stagescomwet@soc.kuleuven.be eva.koppen@soc.kuleuven.be Stagecoördinator? Voor alle vragen of opmerkingen in verband met de stage

Nadere informatie

DECREET HOUDENDE DE ORGANISATIE VAN KINDEROPVANG VAN BABY S en PEUTERS. Ann Lobijn

DECREET HOUDENDE DE ORGANISATIE VAN KINDEROPVANG VAN BABY S en PEUTERS. Ann Lobijn DECREET HOUDENDE DE ORGANISATIE VAN KINDEROPVANG VAN BABY S en PEUTERS Ann Lobijn Inhoud Tijdspad Doelstellingen van het decreet en korte inhoud BVR vergunningsvoorwaarden Reacties VVSG - Tijdspad Decreet

Nadere informatie

Wat is... 1.1 Wat is planaday? 1.2 Wat zit er allemaal in?

Wat is... 1.1 Wat is planaday? 1.2 Wat zit er allemaal in? Wat is... 1.1 Wat is planaday? Planaday is DE tool voor opleidings-instituten, opleiding centra en bedrijven die cursussen en opleidingen verzorgen. Planaday faciliteert in het kunnen handelen en organiseren

Nadere informatie

Functiekaart. Werkt onder leiding van en rapporteert aan jeugdconsulent (Vrije tijd - Jeugd)

Functiekaart. Werkt onder leiding van en rapporteert aan jeugdconsulent (Vrije tijd - Jeugd) Functie Graadnaam: administratief medewerker Functienaam: administratief medewerker Functiefamilie: administratief uitvoerend Functionele loopbaan: C1-C3 Afdeling: Vrije tijd Dienst: Jeugd Subdienst: Code:

Nadere informatie

basiseducatie Wie kan terecht in een centrum voor basiseducatie? Wat kan je er leren?

basiseducatie Wie kan terecht in een centrum voor basiseducatie? Wat kan je er leren? basis educatie Heb je problemen met lezen, schrijven of rekenen? Je bent niet alleen! In Vlaanderen heeft 1 op 7 mensen er moeite mee. Bij Basiseducatie kan je opnieuw bijbenen. Er zijn 13 Centra voor

Nadere informatie

De sportverenigingen die aan de volgende criteria voldoen hebben recht op een subsidie:

De sportverenigingen die aan de volgende criteria voldoen hebben recht op een subsidie: SUBSIDIEREGLEMENT SPORTVERENIGINGEN HEUVELLAND 1. Omschrijving Binnen de kredieten zoals voorzien op de begroting van de gemeente Heuvelland, kunnen sportverenigingen, erkend door het gemeentebestuur Heuvelland

Nadere informatie

Voortgangsrapport 31 januari 2010 Beleidsdomein CJSM - Agentschap Sociaal-Cultureel Werk voor Jeugd en Volwassenen (ASCW)

Voortgangsrapport 31 januari 2010 Beleidsdomein CJSM - Agentschap Sociaal-Cultureel Werk voor Jeugd en Volwassenen (ASCW) Voortgangsrapport 31 januari 2010 Beleidsdomein CJSM - Agentschap Sociaal-Cultureel Werk voor Jeugd en Volwassenen (ASCW) Vooraf In dit voortgangsrapport beperken we ons tot een bespreking van de items

Nadere informatie

Managementassistent/directiesecretaresse

Managementassistent/directiesecretaresse Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Managementassistent/directiesecretaresse Studierichting Secretarieel Locatie Venlo - Hagerhofweg Weert - Drakesteyn Niveau 4

Nadere informatie

BIJLAGE. Vlaamse Gemeenschapscommissie Collegebesluit nr Bijlage nr. 1

BIJLAGE. Vlaamse Gemeenschapscommissie Collegebesluit nr Bijlage nr. 1 Vlaamse Gemeenschapscommissie Collegebesluit nr. 20152016-0124 29-10-2015 BIJLAGE Bijlage nr. 1 Jaaractieplan 2015-2016 van vzw Chirojeugd-Vlaanderen Jaaractieplan 2015-2016 Situering Dit is het jaaractieplan

Nadere informatie

Regionale bijeenkomsten Vlaams-Brabant

Regionale bijeenkomsten Vlaams-Brabant 1 PiaBrysnieuwe medewerker jeugd. Neemt taken over van Wannes en Thomas: o.a. artefact, muziekprojecten, subsidies voor sociaal-culturele, culturele en artistieke werkingen en projecten, intergemeentelijke

Nadere informatie