Transport en Logistiek Nederland t.a.v. dhr. L. Ceelen Postbus KS Zoetermeer. 26oktober Geachte heer Ceelen,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Transport en Logistiek Nederland t.a.v. dhr. L. Ceelen Postbus KS Zoetermeer. 26oktober Geachte heer Ceelen,"

Transcriptie

1 Postadres Postbus 9239, 1006 AE Amsterdam Transport en Logistiek Nederland t.a.v. dhr. L. Ceelen Postbus KS Zoetermeer Vervoer Bezoekadres Radarweg NT Amsterdam T F Datum 26oktober 2016 Onderwerp Voorstellenbrief cao Doorkiesnummer Uw kenmerk Geachte heer Ceelen, Hierbij ontvangt u de FNVvoorstellenbrief met betrekking tot de cao s Beroepsgoederenvervoer over de Weg en de Verhuur van Mobiele Kranen en de cao Goederenvervoer Nederland. Deze voorstellen zijn tot stand gekomen na raadpleging van onze leden, werkzaam in onze sector. De voorstellen zijn gebaseerd op het algemene arbeidsvoorwaardenbeleid van de FNV. Inleiding Gedurende de afgelopen jaren heeft FNV Transport en Logistiek veel tijd en energie geïnvesteerd in het maken van voorstellen om de cao s meer af te stemmen op de behoeften van werknemers in de komende jaren. Daarnaast hebben wij, samen met u, veel aandacht besteed aan knelpunten op de arbeidsmarkt. Er zijn, met middelen van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en met sectormiddelen, twee succesvolle sectorplannen tot stand gekomen. Beide plannen waren gericht op enerzijds het behoud van vakmensen voor de sector en anderzijds op het zorgdragen voor voldoende nieuwe instroom van vakmensen. Beide sectorplannen zijn daarbij meermaals door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid naar voren gebracht als succesvolle initiatieven. Ook heeft FNV Transport en Logistiek veel tijd en energie gestopt in het bevorderen van een gelijk speelveld. Daar waar schijnconstructies voorkwamen en oneerlijke concurrentie plaatsvond, hebben wij dat actief bestreden. We ontwikkelden voorstellen om regelgeving waar nodig aan te passen en verworven daarbij uw steun.

2 2 van 5 Inmiddels kunnen wij vaststellen dat de economische situatie aanmerkelijk is verbeterd ten opzichte van de voorgaande jaren. De bedrijvigheid en bezettingsgraden zijn fors verbeterd en de werkloosheid neemt dientengevolge gelukkig eindelijk af. Er is in grote delen van ons land inmiddels sprake van tekorten aan vakmensen. Dit plaatst de sector inmiddels voor de uitdaging hoe zij toekomstig vakmanschap kan aantrekken en behouden. Toch heeft niet iedereen in onze sector de recessie zonder grote gevolgen doorstaan. Velen zijn hun werk kwijt geraakt en staan nog steeds aan de kant. Zij maken zich zorgen over hun toekomst. Hetzelfde geldt voor oudere werknemers in onze sector. Het kabinetsbeleid dat er voor zorgt dat mensen langer moeten doorwerken baart hen grote zorgen. Kunnen zij hun werk wel volhouden tot hun pensioen? Onze voorstellenbrief heeft op dit moment wellicht een algemeen karakter. Graag willen we eerst spreken over de uitgangspunten voor een toekomstbestendige cao. Daarbij gaan wij ervan uit dat wij samen met u werken aan een goede toekomst voor onze sector. Daarbij gaat het vooral om behoud van vakmanschap én waardering voor vakmanschap. Voor werknemers die in onze sector werkten en de afgelopen jaren hun baan verloren; voor werknemers die nu werken én voor werknemers die in de toekomst in zullen stromen in onze sector. Uiteraard zullen wij gedurende het proces met meer concrete voorstellen komen.looptijd Wij stellen voor nieuwe cao s af te sluiten voor de duur van een jaar, derhalve van 1 januari 2017 tot en met 31 december 2017, tenzij structurele verbeteringen van de cao s een langere looptijd wenselijk maken. Lonen Wij stellen bij een looptijd van één jaar voor om alle lonen, toeslagen en vergoedingen te verhogen met 3%. Waarderen van vakmanschap De komende tijd zullen caopartijen zich voor een aantal uitdagingen gesteld zien die samenhangen met de waardering voor vakmanschap in onze sector. Hoe zorgen wij voor een aantrekkelijke cao en toekomstperspectief voor alle doelgroepen? Hoe zorgen wij er bijvoorbeeld voor dat ouderen gezond hun pensioen halen? Hoe zorgen wij ervoor dat er voldoende jongeren instromen in onze sector? Hoe spreken we verschillende doelgroepen aan? Hoe zorgen wij ervoor dat de werkdruk van werknemers afneemt, de zekerheid in arbeidscontracten toeneemt en ook de zeggenschap over en voorspelbaarheid van werktijden kan toenemen? Afspraken over al die onderwerpen zijn nodig om onze cao toekomstbestendig te maken. In dat verband bespreken wij graag met u de volgende onderwerpen:

3 3 van 5 Karakter van de cao: FNV Transport en Logistiek stelt voor om het standaardkarakter van de TLNcao te wijzigen in een minimumkarakter. Op die wijze kan er, waar gewenst, in overleg met vakbonden maatwerk tot stand komen. Bovendien constateren wij dat er in de praktijk voor werkgevers al lang sprake is van een minimumkarakter van de cao. Lonen: werknemers in onze sector ervaren vaak weinig waardering voor hun vakmanschap. De werknemer is in onze optiek te veel afhankelijk van overuren om een redelijk loon te kunnen verdienen. Graag willen wij afspraken maken, die leiden tot een verhoging van de basislonen, aanvullend op de reguliere periodieke loonsverhogingen. Daarnaast constateren wij een groot verschil tussen de beloning in de D en de Eschaal. Dat wordt door chauffeurs vaak niet begrepen. Wij willen met u afspraken maken om die verschillen te verkleinen. Functiewaardering: Onder de loonschalen in onze cao ligt een objectief systeem van functiewaardering die ertoe leidt dat gelijkwaardige functies gelijk beloond worden. Wij constateren dat het systeem lange tijd geleden voor het laatst echt goed is onderhouden en wij willen met u afspreken dat het systeem wordt aangepast aan de ontwikkelingen. Voor het werken op inconveniënte, belastende doordeweekse tijden door rijdend personeel kent onze cao een oude, beperkte regeling die bovendien tot discussies leidt. Wij stellen voor om afspraken te maken over een toeslagenmatrix die ook recht doet aan het inconveniënte karakter van werkzaamheden. Generatiepact: Graag willen wij met u afspraken maken die er voor zorgen dat oudere werknemers door kunnen werken tot hun pensioen en die de instroom van jongere werknemers bevorderen. De cao Goederenvervoer Nederland bevat daarnaast een aantal bepalingen die bedoeld zijn om werknemers beter en langer inzetbaar te maken. Wij stellen voor een aantal bepalingen uit deze cao ook op te nemen in de cao voor het beroepsgoederenvervoer over de weg en de verhuur van mobiele kranen. Werkdruk: Werknemers zijn voor hun inkomen sterk afhankelijk van overuren en worden opgeroepen te gaan werken op momenten dat het de werkgever uitkomt. Dat leidt tot enorme werkdruk. Graag willen wij met u afspraken maken die de werkdruk verminderen. FNV Transport en Logistiek wil werknemers tevens meer invloed op hun eigen werktijden geven om ook hiermee de voorspelbaarheid van werktijden te vergroten, een bijdrage te leveren aan de afstemming tussen werk en privé taken en de werkdruk te verminderen. Wij willen afspraken maken over het kopen en verkopen van dagen.

4 4 van 5 Duurzame inzetbaarheid: FNV Transport en Logistiek wil het mogelijk maken om arbeiden zorgtaken beter te combineren. Verder willen wij komen tot een duurzaamheidsregeling voor oudere werknemers. Flex: Graag maken wij met u nadere afspraken om de toename van onzekere contracten voor werknemers terug te dringen, zowel ten aanzien van transportwerkzaamheden, als ten aanzien van logistieke werkzaamheden. Logistiek: Graag willen we gedurende het proces van onderhandelingen aanvullende voorstellen doen voor werknemers die werkzaam zijn in de logistiek. Naleving: FNV Transport en Logistiek stelt voor beter te omschrijven welke basisarbeidsvoorwaarden gelden voor uitzendkrachten, payrollers en (buitenlandse) gedetacheerde werknemers. Verder willen wij met u afspreken om de artikelen die onder de omgekeerde bewijslast vallen, uit te breiden. Vacaturebank: Wij stellen voor in de cao op te nemen, dat werkgevers verplicht zijn vacatures te melden bij het Sectorinstituut Transport en Logistiek. Voor werknemers die hun baan verloren hebben en opnieuw werk zoeken in onze sector geldt hetzelfde. Doorbetalen toeslagen tijdens vakantie Het EU Hof bepaalt dat het vakantieloon niet mag worden beperkt tot het basisloon en hanteert dus een ruim loonbegrip. Een werknemer moet het gebruikelijke loon krijgen dat hij zou hebben gekregen als hij geen vakantiedag had opgenomen, zodat als uitgangspunt geldt dat vaste toeslagen etc. ook tot het loon gerekend moeten worden. In onze sector is overwerk eerder regel dan uitzondering. Wij stellen voor in de cao op te nemen dat.overwerk en (vaste) toeslagen meegenomen worden in de beloning bij vakantie en ATVdagen. Reparatie 3 e jaar WW In de Stichting van de Arbeid wordt momenteel gewerkt aan een nadere uitwerking van de reeds gemaakte afspraken rond de reparatie van het 3 e jaar WW en de met die reparatie verbonden WGA. Wij stellen voor hier nadere afspraken over te maken zodra die uitwerking beschikbaar is. Pakketdiensten Sinds de onderhandelingen over de cao 2014 tot en met 2016, is er op dit dossier geen voortgang geboekt, alhoewel caopartijen toen reeds overeenstemming bereikten om de vergunninggrens alsmede de daaraan verbonden eis van dienstbetrekking naar 0 kg laadvermogen te doen brengen.

5 5 van 5 Wij willen dat er een einde komt aan de oneerlijke concurrentie door de inzet van zogenaamd zelfstandige pakketbezorgers en komen op een later moment met concrete voorstellen. Afvalsector Ook ten aanzien van de afvalsector zullen wij binnenkort met aparte voorstellen komen. RCWcao FNV Transport en Logistiek stelt voor de RCWcao ongewijzigd te verlengen. Gedurende de looptijd van deze cao willen wij de werkzaamheden van het RCW evalueren. SOOBcao FNV Transport en Logistiek stelt voor de SOOBcao ongewijzigd voor de duur van 5 jaar te verlengen. Vanzelfsprekend behouden wij ons het recht voor om aanvullende voorstellen in te dienen, voorstellen in te trekken, of voorstellen te wijzigen. In een later stadium zullen wij met meer concrete voorstellen komen. Hoogachtend, Egon Groen bestuurder

Federatie Werkgeversorganisaties Techniek (FWT) t.a.v. de heer R. Follon Postbus 93002 2509 AA DEN HAAG. JvS/RT. Geachte heer Follon,

Federatie Werkgeversorganisaties Techniek (FWT) t.a.v. de heer R. Follon Postbus 93002 2509 AA DEN HAAG. JvS/RT. Geachte heer Follon, Postadres Postbus 9208, 3506 GE Utrecht Federatie Werkgeversorganisaties Techniek (FWT) t.a.v. de heer R. Follon Postbus 93002 2509 AA DEN HAAG Metaal T 0900 9690 (lokaal tarief) F 030 26 37 715 www.fnvmetaal.nl

Nadere informatie

Aan de F 030 66 30 000 Federatie Werkgeversorganisaties Techniek (FWT> Tav. de heer H. van Luunen Postbus 930002 2509 AA Den Haag

Aan de F 030 66 30 000 Federatie Werkgeversorganisaties Techniek (FWT> Tav. de heer H. van Luunen Postbus 930002 2509 AA Den Haag QTEN Postadres Postbus 9208, 3506 GE Utrecht Metaal T 0900 9690 (lokaal tarief) Aan de F 030 66 30 000 Federatie Werkgeversorganisaties Techniek (FWT> Tav. de heer H. van Luunen Postbus 930002 2509 AA

Nadere informatie

Werkgevers Technische Groothandel t.a.v. de heer W. van Meurs Postbus EC Den Haag. Utrecht, 4 april 2019

Werkgevers Technische Groothandel t.a.v. de heer W. van Meurs Postbus EC Den Haag. Utrecht, 4 april 2019 Werkgevers Technische Groothandel t.a.v. de heer W. van Meurs Postbus 92146 2508 EC Den Haag Utrecht, 4 april 2019 Betreft: Voorstellen FNV Handel cao Technische Groothandel Geachte heer Van Meurs, beste

Nadere informatie

Voorstellen FNV Horeca ten behoeve van de cao voor het Horeca- en aanverwante bedrijf 2017:

Voorstellen FNV Horeca ten behoeve van de cao voor het Horeca- en aanverwante bedrijf 2017: BIJLAGE I Voorstellen FNV Horeca ten behoeve van de cao voor het Horeca- en aanverwante bedrijf 2017: 1. Collectieve Arbeidsovereenkomst en Algemeen Verbindend Verklaring Partijen komen een nieuwe cao

Nadere informatie

Aan de Federatie Werkgeversorganisaties Techniek (FWT) T.a.v. de heer R. Follon Postbus AA DEN HAAG

Aan de Federatie Werkgeversorganisaties Techniek (FWT) T.a.v. de heer R. Follon Postbus AA DEN HAAG Aan de Federatie Werkgeversorganisaties Techniek (FWT) T.a.v. de heer R. Follon Postbus 93002 2509 AA DEN HAAG Datum Doorkiesnummer 2 maart 2017 030-2738347 Ons kenmerk Uw kenmerk JvS/RT Onderwerp Voorstellen

Nadere informatie

VAKGROEP PLAATS ONS KENMERK CNV Besloten Busvervoer Utrecht M /PB/sb

VAKGROEP PLAATS ONS KENMERK CNV Besloten Busvervoer Utrecht M /PB/sb POSTADRES Postbus 2525 3500 GM Utrecht BEZOEKADRES Tiberdreef 4 3561 GG Utrecht Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) De heer C. Cahn Bezuidenhoutseweg 12 2594 AV DEN HAAG c.cahn@knv.nl TELEFOON 030 751

Nadere informatie

werkgevers Besloten Busvervoer 19 juli 2018 Geachte dame en heren,

werkgevers Besloten Busvervoer 19 juli 2018 Geachte dame en heren, Postadres Postbus 9208, 3506 GE Utrecht werkgevers Besloten Busvervoer Vervoer T 088 368 0 368 F 030 66 30 000 www.fnv.nl Datum 19 juli 2018 Bp Onderwerp Voorstellenbrief Geachte dame en heren, De vraag

Nadere informatie

Onderwerp Wat wil FNV Wat wil DSV Opmerking

Onderwerp Wat wil FNV Wat wil DSV Opmerking Onderwerp Wat wil FNV Wat wil DSV Opmerking Over onzeker werk onderzoek noodzaak onzeker werk Definitie werknemer Onafhankelijk onderzoek om te bepalen hoeveel flexkrachten bij DSV in vaste dienst kunnen

Nadere informatie

FME-CWM T.a.v. de heer P. Bongaerts Postbus 190 2700 AD ZOETERMEER. Geachte heer Bongaerts,

FME-CWM T.a.v. de heer P. Bongaerts Postbus 190 2700 AD ZOETERMEER. Geachte heer Bongaerts, FME-CWM T.a.v. de heer P. Bongaerts Postbus 190 2700 AD ZOETERMEER Datum: 13 mei 2015 Ons kenmerk: WtW/wvs/00030864 Onderwerp: Afwijzing eindbod Geachte heer Bongaerts, In het vierde overleg over de nieuwe

Nadere informatie

Willem de Vries Directeur Sectorinstituut Transport en Logistiek

Willem de Vries Directeur Sectorinstituut Transport en Logistiek Willem de Vries Directeur Sectorinstituut Transport en Logistiek your company logo 1 Gezonde sector, gezond personeel Instroom Ontwikkelingen in de sector BBL traject Sectorplan transport en logistiek

Nadere informatie

NIET SLOPEN MAAR BOUWEN

NIET SLOPEN MAAR BOUWEN NIET SLOPEN MAAR BOUWEN GEWOON GOED WERK VOOR IEDEREEN! CONCEPT ARBEIDSVOORWAARDEN AGENDA FNV IN BEWEGING 2014 INLEIDING Sinds 2008 ligt de Nederlandse economie op zijn gat. Voor 2013 werd een licht herstel

Nadere informatie

Meer koopkracht door echte banen

Meer koopkracht door echte banen 2014 Arbeidsvoorwaarden 2015 Meer koopkracht door echte banen centen en procenten voor een gelijkwaardige samenleving Gelijkwaardige samenleving De FNV streeft naar een eerlijke, solidaire en rechtvaardige

Nadere informatie

Gewijzigde voorstellenbrief betreffende de onderhandelingen voor de Grafimedia-cao

Gewijzigde voorstellenbrief betreffende de onderhandelingen voor de Grafimedia-cao 12-12-2014 Gewijzigde voorstellenbrief betreffende de onderhandelingen voor de Grafimedia-cao Met deze (opnieuw) gewijzigde voorstellenbrief brengen wij het volgende onder uw aandacht: Hernieuwd inzicht

Nadere informatie

kantoor Den Haag Stichting Raad van Overleg in de Metalektro (ROM) Postbus AK LEIDSCHENDAM Geachte heer,

kantoor Den Haag Stichting Raad van Overleg in de Metalektro (ROM) Postbus AK LEIDSCHENDAM Geachte heer, kantoor Den Haag > 1 Postbus 30206 2500 GE 'S-GRAVENHAGE Telefoon 0800-0543 Telefax (088) 15 234 05 Kennisgroep CAO Stichting Raad van Overleg in de Metalektro (ROM) Postbus 407 2260 AK LEIDSCHENDAM Betreft

Nadere informatie

Eerste ideeën cao onderhandelingen Motorvoertuigen en Tweewielerbedrijf

Eerste ideeën cao onderhandelingen Motorvoertuigen en Tweewielerbedrijf Startnotitie MVT 2014-04-02 Aan kaderleden MVT en de collega s Eerste ideeën cao onderhandelingen Motorvoertuigen en Tweewielerbedrijf Inleiding De cao voor het Motorvoertuigen en Tweewielerbedrijf (MVT)

Nadere informatie

Voorstellen cao Houthandel. Uitwerking Sociaal Akkoord

Voorstellen cao Houthandel. Uitwerking Sociaal Akkoord Voorstellen cao Houthandel Uitwerking Sociaal Akkoord In 2013 hebben werkgevers en werknemers op centraal niveau afspraken gemaakt in het Sociaal Akkoord. De koepelorganisatie waarvan de VVNH lid is (NVG/VNO),

Nadere informatie

CAO voorstellenbrief Royal Philips

CAO voorstellenbrief Royal Philips CAO voorstellenbrief Royal Philips Werken in een veranderende wereld Inleiding: Het zijn interessante tijden voor werknemers in de industrie. De economische crisis is voorbij en er is sprake van een voorzichtige

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat cao IFF

Onderhandelingsresultaat cao IFF Onderhandelingsresultaat cao IFF 2018-2020 Tilburg, 4 oktober 2018 Op 4 oktober 2018 heeft de werkgeversdelegatie van IFF tijdens de 4 de overlegronde met de bestuurders van de vakorganisaties FNV Procesindustrie

Nadere informatie

Waardeer je werknemers met goede cao-afspraken

Waardeer je werknemers met goede cao-afspraken Postadres Postbus 9208, 3506 GE Utrecht NV Nederlandse Spoorwegen Directie HRM Mevrouw Y. Verdonk Postbus 2025 3500 HA UTRECHT Vervoer T 088 368 0 368 www.fnv.nl Datum Doorkiesnummer 5 september 2017 030-26

Nadere informatie

1 januari 2019 tot en met 31 december 2020

1 januari 2019 tot en met 31 december 2020 Onderhandelingsresultaat 1 ten behoeve van CAO Woondiensten 1 januari 2019 tot en met 31 december 2020 Partijen bij de CAO Woondiensten: Aedes vereniging van woningcorporaties FNV CNV Vakmensen.nl De Unie

Nadere informatie

1. Looptijd Wij stellen voor een nieuwe cao overeen te komen met als looptijd /

1. Looptijd Wij stellen voor een nieuwe cao overeen te komen met als looptijd / Postadres Postbus 9208, 3506 GE Utrecht Jumbo Supermarkten B.V. t.a.v. mevrouw G. Kuiper Postbus 8 5460 AA VEGHEL Handel T 0900 9690 (lokaal tarief) F 030 6 30 000 www.fnvbondgenoten.nl Datum Doorkiesnummer..november

Nadere informatie

eca Manifest FNV Hor 2015

eca Manifest FNV Hor 2015 Manifest FNV Horeca 2015 Inleiding De arbeidsvoorwaarden in de horeca staan al tijden onder flinke druk. De verhoudingen tussen cao-partijen zijn verhard en verslechterd. Onderhandelingen lopen al jaren

Nadere informatie

Ronde (5/7 + 25/8 + 28/ /1)

Ronde (5/7 + 25/8 + 28/ /1) looptijd 1 2 jaar (1-1-'16-31-12-'17); [19/1] 3 jaar is bespreekbaar afhankelijk van loonafspraken A loon 2a loonsverhoging +4% per 1.1.2016; +4% per 1.1.2017 1 1 jaar (1-1-'16-31-12-'16); langer is bespreekbaar;

Nadere informatie

Aan de voorzitter en leden van de onderhandelingsdelegatie NVZ t.a.v. mw. drs. B. J. M. Gallé Postbus GR Utrecht. Geachte mevrouw Gallé,

Aan de voorzitter en leden van de onderhandelingsdelegatie NVZ t.a.v. mw. drs. B. J. M. Gallé Postbus GR Utrecht. Geachte mevrouw Gallé, Aan de voorzitter en leden van de onderhandelingsdelegatie NVZ t.a.v. mw. drs. B. J. M. Gallé Postbus 9696 3506 GR Utrecht Behandeld door Noud Lubbers Doorkiesnummer 1 088 3681506 Dossier Bijlage(n) 4100

Nadere informatie

Stop de race naar beneden Tijd voor echte banen

Stop de race naar beneden Tijd voor echte banen Stop de race naar beneden Tijd voor echte banen De FNV blijft inzetten op het realiseren van échte banen. Dat betekent banen met zekerheid, een stabiel en eerlijk loon, en kwaliteit. We willen banen met

Nadere informatie

Kantoor Rotterdam. Stichting Raad van Overleg in de Metalektro Postbus AK Leidschendam. Geachte heer,

Kantoor Rotterdam. Stichting Raad van Overleg in de Metalektro Postbus AK Leidschendam. Geachte heer, Kantoor Rotterdam > 1 Postbus 50960 3007 BB ROTTERDAM Telefoon 0800-0543 Kennisgroep CAO Stichting Raad van Overleg in de Metalektro Postbus 407 2260 AK Leidschendam Datum 27 september 2016 Uw kenmerk

Nadere informatie

Inleiding. Betreft: voorstellenbrief voor cao Meubelindustrie en Meubileringsbedrijven Geachte werkgeversdelegatie van het CBM,

Inleiding. Betreft: voorstellenbrief voor cao Meubelindustrie en Meubileringsbedrijven Geachte werkgeversdelegatie van het CBM, Betreft: voorstellenbrief voor cao Meubelindustrie en Meubileringsbedrijven 2018. Geachte werkgeversdelegatie van het CBM, Hierbij ontvangt u een overzicht van de voorstellen die wij namens de leden van

Nadere informatie

Cao-onderhandelingen gaan beginnen.

Cao-onderhandelingen gaan beginnen. Zaterdag 28 maart 2015 Cao-onderhandelingen gaan beginnen. Beste FNV vrienden As maandag (30 maart) starten de onderhandelingen over jullie Collectieve Arbeidsvoorwaarden (Cao). Zoals bekend hebben de

Nadere informatie

Looptijd De nieuwe cao loopt van 1 november 2018 tot 1 november Dat is dus exact twee jaar.

Looptijd De nieuwe cao loopt van 1 november 2018 tot 1 november Dat is dus exact twee jaar. TROTS OP RESULTAAT Duizenden handtekeningen en meer dan honderd groepsfoto s. Zo werd onze inzet gesteund om de rechten op ADV en de vrije zaterdag te behouden en een eerlijk loon te krijgen. Daarna hebben

Nadere informatie

CAO- inzet voor sector CAO Ambulancezorg 2015. Geachte werkgevers,

CAO- inzet voor sector CAO Ambulancezorg 2015. Geachte werkgevers, CAO- inzet voor sector CAO Ambulancezorg 2015 Geachte werkgevers, De beide werknemersorganisaties Abvakabo FNV en CNV Publieke Zaak hebben zich de afgelopen periode met haar leden zorgvuldig beraden om

Nadere informatie

Koninklijke Metaalunie. Metaal T F Postadres Postbus 9208, 3506 GE Utrecht.

Koninklijke Metaalunie. Metaal T F Postadres Postbus 9208, 3506 GE Utrecht. Postadres Postbus 9208, 3506 GE Utrecht Metaal T 088 368 0 368 F 030 66 30 000 www.fnv.nl Koninklijke Metaalunie Datum 7 juni 2019 Onderwerp Ultimatum Sinds 9 april 2019 voeren wij met u overleg om te

Nadere informatie

Cao-overleg naar 7e ronde, ledenvergaderingen gepland op 2 november

Cao-overleg naar 7e ronde, ledenvergaderingen gepland op 2 november CAO NIEUWS CNV Vakmensen DATUM KENMERK 24 oktober 2017 M1710 1097/AD/rd CNV leden werkzaam bij ECT Cao-overleg naar 7e ronde, ledenvergaderingen gepland op 2 november De 5e en 6e ronde cao-overleg met

Nadere informatie

De eerste cao voor postverspreiders. Informatie over de overeenkomst van opdracht en de arbeidsovereenkomst

De eerste cao voor postverspreiders. Informatie over de overeenkomst van opdracht en de arbeidsovereenkomst De eerste cao voor postverspreiders Informatie over de overeenkomst van opdracht en de arbeidsovereenkomst Liberalisering en cao Op 1 april 2009 is de postmarkt geliberaliseerd. Een van de voorwaarden

Nadere informatie

CNV Vakmensen, FNV Transport & Logistiek, en DHL Express hebben op 13 juni een principeakkoord bereikt voor een nieuwe Cao.

CNV Vakmensen, FNV Transport & Logistiek, en DHL Express hebben op 13 juni een principeakkoord bereikt voor een nieuwe Cao. Vakmensen CNV Vakmensen, FNV Transport & Logistiek, en DHL Express hebben op 13 juni een principeakkoord bereikt voor een nieuwe Cao. Hieronder tref je per punt verdere uitleg over dit akkoord. 1. Werkingssfeer

Nadere informatie

De cao heeft een looptijd van 1 januari 2017 tot en met 31 december 2019.

De cao heeft een looptijd van 1 januari 2017 tot en met 31 december 2019. Eindbod Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Vereniging Verticaal Transport (VVT) inzake de cao voor het Beroepsgoederenvervoer over de weg en de verhuur van mobiele kranen d.d. 8 maart 2017. 1. Looptijd

Nadere informatie

PostNL Holding BV T.a.v. de heer J. Veldstra Prinses Beatrixlaan AK Den Haag

PostNL Holding BV T.a.v. de heer J. Veldstra Prinses Beatrixlaan AK Den Haag PostNL Holding BV T.a.v. de heer J. Veldstra Prinses Beatrixlaan 23 2595 AK Den Haag Per e-mail: Jeroen.Veldstra@postnl.nl en cc Herna.Verhagen@postnl.nl Ons Betreft / Onderwerp Cao PostNL Doorkiesnummer

Nadere informatie

Enquêteformulier cao Meubel

Enquêteformulier cao Meubel 1 Naam: Adres: Postcode / woonplaats: E-mailadres: Telefoonnummer: Lidmaatschapsnummer: Jouw gegevens: 2 Meubelindustrie Interieurbouw In welke sector werk je? 3 Minimaal aantal vinkjes: 1 Bij welk bedrijf

Nadere informatie

ProRail Directeur HR de heer R. van Hattem Postbus GA UTRECHT

ProRail Directeur HR de heer R. van Hattem Postbus GA UTRECHT Postadres Postbus 85062, 3508 AB Utrecht ProRail Directeur HR de heer R. van Hattem Postbus 2038 3500 GA UTRECHT Datum 11 maart 2019 Onderwerp Voorstellenbrief cao ProRail 2019 Geachte heer Van Hattem,

Nadere informatie

Kijk en vergelijk de cao-voorstellen Metaal en Techniek

Kijk en vergelijk de cao-voorstellen Metaal en Techniek Kijk en vergelijk de cao-voorstellen Metaal en Techniek Federatie Werkgevers Techniek Looptijd: die past bij de bedrijfstak en moet leiden tot één cao voor de Metalektro en Metaal en Techniek. Participatie

Nadere informatie

College voor Arbeidszaken Kamer Gesubsidieerde Arbeid

College voor Arbeidszaken Kamer Gesubsidieerde Arbeid College voor Arbeidszaken Kamer Gesubsidieerde Arbeid Brief aan de leden T.a.v. het college en de gemeenteraad informatiecentrum tel. (070) 373 8020 betreft Arbeidsvoorwaarden en de sociale werkvoorziening

Nadere informatie

VOORSTELLEN TLN VOOR EEN NIEUWE CAO VOOR DE SECTOR BEROEPSGOEDERENVERVOER OVER DE WEG EN DE VERHUUR VAN MOBIELE KRANEN

VOORSTELLEN TLN VOOR EEN NIEUWE CAO VOOR DE SECTOR BEROEPSGOEDERENVERVOER OVER DE WEG EN DE VERHUUR VAN MOBIELE KRANEN * VOORSTELLEN TLN VOOR EEN NIEUWE CAO VOOR DE SECTOR BEROEPSGOEDERENVERVOER OVER DE WEG EN DE VERHUUR VAN MOBIELE KRANEN 1. Looptijd cao TLN stelt voor een cao te sluiten met een looptijd van 1 januari

Nadere informatie

De tijd na 19 maart 2015 hebben we benut om uw eindbod te bespreken met onze leden.

De tijd na 19 maart 2015 hebben we benut om uw eindbod te bespreken met onze leden. Postadres Postbus 9208, 3506 GE Utrecht Per e-mail: RonFollon@fwt.nl Federatie Werkgeversorganisaties Techniek (FWT) t.a.v. de heer R. Follon Postbus 93002 2509 AA DEN HAAG Datum Doorkiesnummer 6 mei 2015

Nadere informatie

In de maand september heeft FNV Metaal onderzoek gedaan naar de praktijk en de ervaringen met werktijden in de branche..

In de maand september heeft FNV Metaal onderzoek gedaan naar de praktijk en de ervaringen met werktijden in de branche.. In de maand september heeft FNV Metaal onderzoek gedaan naar de praktijk en de ervaringen met werktijden in de branche.. Drie hoofdvragen: 1. Dragen de werktijden in de branche bij aan behoud van vitaliteit

Nadere informatie

kantoor Den Haag CUMELA Nederland Postbus BD NIJKERK Geachte mevrouw,

kantoor Den Haag CUMELA Nederland Postbus BD NIJKERK Geachte mevrouw, kantoor Den Haag > 1 Postbus 30206 2500 GE 'S-GRAVENHAGE Telefoon 0800-0543 Telefax (088) 15 234 05 Kennisgroep CAO CUMELA Nederland Postbus 1156 3860 BD NIJKERK Datum 8 november 2018 Uw kenmerk CAO Betreft

Nadere informatie

Voorstellenbrief FWT t.b.v. de cao s Metaal en Techniek 2019 e.v.

Voorstellenbrief FWT t.b.v. de cao s Metaal en Techniek 2019 e.v. Voorstellenbrief FWT t.b.v. de cao s Metaal en Techniek 2019 e.v. Groei economie daalt flink Na groeipercentages van 2,9% in 2017 en 2,5% in 2018 is de piek van de groei achter de rug. Sterker nog, het

Nadere informatie

Den Haag, 1 december 2014-1 -

Den Haag, 1 december 2014-1 - Den Haag, 1 december 2014-1 - Agenda 11.05 uur 11.45 uur Deel 1: Wet Werk en Zekerheid in relatie tot externe inhuur - Arbeidscontract - Ketenbepaling - Wijzigingen ABU CAO 11.45 uur 12.00 uur Pauze 12.00

Nadere informatie

WHITE PAPER START PEOPLE. Equal pay. Gelijke beloning voor vast en flex

WHITE PAPER START PEOPLE. Equal pay. Gelijke beloning voor vast en flex WHITE PAPER START PEOPLE Equal pay Gelijke beloning voor vast en flex Gelijke beloning voor vast en flex Het arbeidsrecht wijzigt op tal van vitale onderdelen zoals ontslag, scholing en ziekte. Daarnaast

Nadere informatie

BedrijvenBond. arbeidsvoorwaardenbeleid

BedrijvenBond. arbeidsvoorwaardenbeleid BedrijvenBond arbeidsvoorwaardenbeleid 2004 1 1 algemeen deel 1. Bent u man of vrouw? Man Vrouw 2. Wat is uw leeftijd? Jonger dan 25 25-35 36-50 51-65 Ouder dan 65 3. In welke vakgroep bent u werkzaam?

Nadere informatie

VOORSTELLEN TLN VOOR EEN NIEUWE CAO VOOR DE SECTOR BEROEPSGOEDERENVERVOER OVER DE WEG EN DE VERHUUR VAN MOBIELE KRANEN

VOORSTELLEN TLN VOOR EEN NIEUWE CAO VOOR DE SECTOR BEROEPSGOEDERENVERVOER OVER DE WEG EN DE VERHUUR VAN MOBIELE KRANEN VOORSTELLEN TLN VOOR EEN NIEUWE CAO VOOR DE SECTOR BEROEPSGOEDERENVERVOER OVER DE WEG EN DE VERHUUR VAN MOBIELE KRANEN 1. Looptijd cao TLN stelt voor een cao te sluiten met een looptijd van 1 januari 2017

Nadere informatie

Kantoor Arnhem. Vereniging VACO. Postbus AA LEIDEN. Geachte heer/mevrouw,

Kantoor Arnhem. Vereniging VACO. Postbus AA LEIDEN. Geachte heer/mevrouw, Kantoor Arnhem Telefoon 0800-0543 > 1 Postbus 9001 Vereniging VACO Postbus 33 2300 AA LEIDEN 6800 DB ARNHEM Telefax (088) 154 99 95 Kennisgroep CAO Datum 11 augustus Uw kenmerk Kenmerk KG CAO/17/Beoordeling

Nadere informatie

Nationale Nederlanden Group T.a.v. mevrouw S. Jungjohann Prinses Beatrixlaan AK Den Haag. Geachte mevrouw Jungjohann, beste Suzanne,

Nationale Nederlanden Group T.a.v. mevrouw S. Jungjohann Prinses Beatrixlaan AK Den Haag. Geachte mevrouw Jungjohann, beste Suzanne, Nationale Nederlanden Group T.a.v. mevrouw S. Jungjohann Prinses Beatrixlaan 35 2595 AK Den Haag Datum: 6 september 2018 Onderwerp: De Unie voorstellenbrief Geachte mevrouw Jungjohann, beste Suzanne, Voor

Nadere informatie

Wij streven er naar om in ieder geval een gezamenlijke inzetbrief te maken met de overige partners in het CAO-overleg.

Wij streven er naar om in ieder geval een gezamenlijke inzetbrief te maken met de overige partners in het CAO-overleg. S Aan de werkende leden werkzaam bij de Gemeenten 070-416 06 90 INTERNET www.mijnvakbond.nl E-MAIL denhaag@cnvpubliekezaak.nl AFDELING PLAATS ONS KENMERK Gemeenten Den Haag Coll.0170/JS/DD DOORKIESNUMMER

Nadere informatie

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 12 juli ECWGO/U Lbr: 17/039 CvA/LOGA 17/07 (070) College voor Arbeidszaken

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 12 juli ECWGO/U Lbr: 17/039 CvA/LOGA 17/07 (070) College voor Arbeidszaken Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad College voor Arbeidszaken Datum 12 juli 2017 Ons kenmerk ECWGO/U201700542 Lbr: 17/039 CvA/LOGA 17/07 Telefoon (070) 373 8393 Bijlage(n) 1 Onderwerp Ledenraadpleging

Nadere informatie

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 12 juli ECWGO/U Lbr: 17/039 CvA/LOGA 17/07 (070) College voor Arbeidszaken

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 12 juli ECWGO/U Lbr: 17/039 CvA/LOGA 17/07 (070) College voor Arbeidszaken Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad College voor Arbeidszaken Datum 12 juli 2017 Ons kenmerk ECWGO/U201700542 Lbr: 17/039 CvA/LOGA 17/07 Telefoon (070) 373 8393 Bijlage(n) 1 Onderwerp Ledenraadpleging

Nadere informatie

Ambtelijke Sector. CAO-voorstellen voor sector CAO Ambulancezorg vanaf Geachte werkgevers,

Ambtelijke Sector. CAO-voorstellen voor sector CAO Ambulancezorg vanaf Geachte werkgevers, Ambtelijke Sector. Postadres Postbus 3010 2700 KT Zoetermeer Bezoekadres Boerhaavelaan 1 2713 HA Zoetermeer Behandeld door 29 oktober 2012 Mevr. G. van Berg Doorkiesnummer 079 353 6214 Dossier Bijlage(n)

Nadere informatie

Onderhandelingsakkoord Crown Van Gelder cao 2018

Onderhandelingsakkoord Crown Van Gelder cao 2018 Onderhandelingsakkoord Crown Van Gelder cao 2018 Na meerdere gesprekken zijn Crown Van Gelder, FNV Procesindustrie en CNV Vakmensen (hierna: partijen) tot het volgende onderhandelingsakkoord gekomen. Het

Nadere informatie

Een grote minderheid (42%) van de zaterdag werkers vult in hiervoor geen toeslag te ontvangen.

Een grote minderheid (42%) van de zaterdag werkers vult in hiervoor geen toeslag te ontvangen. In de maand september heeft FNV Metaal onder leden en niet leden onderzoek gedaan naar de praktijk en de ervaringen met werktijden in de branche. De vragenlijst richtte zich op diverse aspecten van werktijden;

Nadere informatie

Cao Metalektro: die deal doen we samen

Cao Metalektro: die deal doen we samen Cao Metalektro: die deal doen we samen De drive om iets slimmer, sneller of beter te doen met de inzet van techniek, heeft de maakindustrie in ons land groot gemaakt. En daar zijn we trots op. Met technologische

Nadere informatie

Kantoor Eindhoven. Stichting Bedrijfsraad Motorvoertuigen en Tweewielerbedrijf t.a.v. het secretariaat Waterveste 1a 3992 DB Houten

Kantoor Eindhoven. Stichting Bedrijfsraad Motorvoertuigen en Tweewielerbedrijf t.a.v. het secretariaat Waterveste 1a 3992 DB Houten Kantoor Eindhoven > 1 Postbus 90056 5600 PJ EINDHOVEN Telefoon (0800) 0543 Kennisgroep CAO Stichting Bedrijfsraad Motorvoertuigen en Tweewielerbedrijf tav het secretariaat Waterveste 1a 3992 DB Houten

Nadere informatie

In totaal hebben 525 Achmea medewerkers interesse getoond in de enquête. Hiervan hebben 453 medewerkers alle vragen beantwoord, een score van 86%

In totaal hebben 525 Achmea medewerkers interesse getoond in de enquête. Hiervan hebben 453 medewerkers alle vragen beantwoord, een score van 86% Uitkomst van de cao-enquête (deel 1 arbeidsvoorwaarden) uitgezet door FNV Finance in de periode eind juli tot begin september 2015. In de enquête wordt het algemeen arbeidsvoorwaardenbeleid van de FNV

Nadere informatie

CAO-AKKOORD IN DE METAAL EN TECHNIEK 2019 / 2021

CAO-AKKOORD IN DE METAAL EN TECHNIEK 2019 / 2021 CAO-AKKOORD IN DE METAAL EN TECHNIEK 2019 / 2021 De werkgevers- en werknemersorganisaties samenwerkend in de Stichting Vakraad Metaal en Techniek, hebben een akkoord bereikt met betrekking tot de arbeidsvoorwaarden

Nadere informatie

Wet arbeidsvoorwaarden gedetacheerde werknemers in de EU

Wet arbeidsvoorwaarden gedetacheerde werknemers in de EU Wet arbeidsvoorwaarden gedetacheerde werknemers in de EU Op 18 juni 2016 is de Wet arbeidsvoorwaarden gedetacheerde werknemers in de Europese Unie (WagwEU) ingegaan. Kort gezegd houdt deze wet in dat een

Nadere informatie

Geachte heer Brouwers, mevrouw Tromp, de heer Van Galen, beste Robin, Amasja en Bart,

Geachte heer Brouwers, mevrouw Tromp, de heer Van Galen, beste Robin, Amasja en Bart, Postadres Postbus 8696, 3009 AR Rotterdam Brocacef b.v. t.a.v. de heren Bouwers en Van Galen mevrouw Tromp Postbus 76 3600 AB Maarssen Diensten/Handel Bezoekadres Pegasusweg 200 3067 KX Rotterdam T 010

Nadere informatie

Sectormonitor 2019-Q1

Sectormonitor 2019-Q1 Sectormonitor 2019-Q1 Ontwikkeling arbeidsmarkt transport & logistiek Sectorinstituut Transport en Logistiek Juni 2019 Inhoud Sectormonitor 2019-Q1 Arbeidsmarktindicatoren transport en logistiek: - Omzetontwikkeling

Nadere informatie

kantoor Den Haag Stichting Raad van Overleg in de Metalektro (ROM) Postbus 407 2260 AK LEIDSCHENDAM Geachte heer,

kantoor Den Haag Stichting Raad van Overleg in de Metalektro (ROM) Postbus 407 2260 AK LEIDSCHENDAM Geachte heer, kantoor Den Haag > 1 Postbus 30206 2500 GE 'S-GRAVENHAGE Telefoon 0800-0543 Telefax (088) 15 234 05 Kennisgroep CAO Stichting Raad van Overleg in de Metalektro (ROM) Postbus 407 2260 AK LEIDSCHENDAM Datum

Nadere informatie

DEFINITIEVE VOORSTELLENBRIEF SOCIAAL PLAN 1 FNV FINANCE 2 DE UNIE 3 CNV VAKMENSEN

DEFINITIEVE VOORSTELLENBRIEF SOCIAAL PLAN 1 FNV FINANCE 2 DE UNIE 3 CNV VAKMENSEN DEFINITIEVE VOORSTELLENBRIEF SOCIAAL PLAN 1 FNV FINANCE 2 DE UNIE 3 CNV VAKMENSEN Postadres Postbus 9208, 3506 GE Utrecht Rabobank Human Resources Rabobank HR Policies & Solutions Mr. R. van Hattem UCT

Nadere informatie

ONDERHANDELINGSRESULTAAT CNV VAKCENTRALE cao en sociaal plan 2019 en Wat is er afgesproken?

ONDERHANDELINGSRESULTAAT CNV VAKCENTRALE cao en sociaal plan 2019 en Wat is er afgesproken? ONDERHANDELINGSRESULTAAT CNV VAKCENTRALE cao en sociaal plan 2019 en 2020 Wat is er afgesproken? proces Zomer 2018 voorstellenbrieven uitgewisseld September, oktober, november 2018: cao overleg 5 november

Nadere informatie

GEMEENTE ÖËNHËLDER lngeitomen_. 3 MAART 2015

GEMEENTE ÖËNHËLDER lngeitomen_. 3 MAART 2015 Inlichten instantie via e-mail pagina 1 van 2 Info Den Helder - Lbr. 15/016 - Arbeidsvoorwaarden en de sociale werkvoorziening Van: VNG Aan: VNG Datum: Woensdag 18 Maart 2015

Nadere informatie

Inzet VHP2 cao-onderhandelingen. Februari 2016

Inzet VHP2 cao-onderhandelingen. Februari 2016 + Inzet VHP2 cao-onderhandelingen Februari 2016 Welzijn & Gezondheid Een gezonde levensstijl speelt een steeds grotere rol in de huidige samenleving, zowel privé als op het werk. We zien dat onze achterban

Nadere informatie

Voorstel 3: Vergoedingen. CNV Vakmensen stelt voor om alle vergoedingen in de cao te verhogen met 2,5%.

Voorstel 3: Vergoedingen. CNV Vakmensen stelt voor om alle vergoedingen in de cao te verhogen met 2,5%. Wijzigingsvoorstellen CNV Vakmensen voor de cao Woondiensten 2017 Inleiding De wijzigingsvoorstellen van CNV Vakmensen voor de cao Woondiensten kwamen tot stand op basis van: - Digitale enquête onder leden

Nadere informatie

Sectormonitor 2018-Q4

Sectormonitor 2018-Q4 Sectormonitor 2018-Q4 Ontwikkeling arbeidsmarkt transport & logistiek Sectorinstituut Transport en Logistiek Maart 2019 Inhoud Sectormonitor 2018-Q4 Arbeidsmarktindicatoren transport en logistiek: - Omzetontwikkeling

Nadere informatie

Principe-akkoord CAO Motorvoertuigenbedrijf en Tweewielerbedrijf

Principe-akkoord CAO Motorvoertuigenbedrijf en Tweewielerbedrijf Principe-akkoord CAO Motorvoertuigenbedrijf en Tweewielerbedrijf 2018-2020 De werkgever- en werknemersorganisaties samenwerkend in de Bedrijfsraad voor het Motorvoertuigenbedrijf en Tweewielerbedrijf(MvT)

Nadere informatie

PROTOCOL METAALBEWERKINGSBEDRIJF LOOPTIJD De overeengekomen cao kennen een looptijd van 1 mei 2017 tot en met 31 mei 2019.

PROTOCOL METAALBEWERKINGSBEDRIJF LOOPTIJD De overeengekomen cao kennen een looptijd van 1 mei 2017 tot en met 31 mei 2019. PROTOCOL METAALBEWERKINGSBEDRIJF 2017-2019 1. LOOPTIJD De overeengekomen cao kennen een looptijd van 1 mei 2017 tot en met 31 mei 2019. 2. INKOMEN 2.1 Per 1 augustus 2017 worden de feitelijke lonen met

Nadere informatie

Q2 1. Bent u een man of vrouw?

Q2 1. Bent u een man of vrouw? Q2 1. Bent u een man of vrouw? man vrouw man vrouw 69,71% 267 30,29% 116 Q3 2. Wat is uw leeftijd? 15-24 25-34 35-45 45-54 55-65 ouder dan 65 15-24 25-34 35-45 45-54 55-65 ouder dan 65 1,31% 5 11,49% 44

Nadere informatie

Toelichting/handleiding kleine hoofd

Toelichting/handleiding kleine hoofd a b c d e f Toelichting/handleiding Het schema geeft een stand van zaken weer tot en met 3+4 april (2e ronde) de voorstellen met een cijfer(+ kleine letter) zijn de voorstellen van FNV Spoor de voorstellen

Nadere informatie

Aan de ABU S. de Leeuw Postbus AC Badhoevedorp. Per post en per mail. Geachte heer De Leeuw,

Aan de ABU S. de Leeuw Postbus AC Badhoevedorp. Per post en per mail. Geachte heer De Leeuw, Postadres Postbus 9208, 3506 GE Utrecht Aan de ABU S. de Leeuw Postbus 144 1170 AC Badhoevedorp Facilitair T 0900 9690 (lokaal tarief) F 030 26 37 215 www.fnvbondgenoten.nl Per post en per mail Datum Doorkiesnummer

Nadere informatie

Sectormonitor 2018-Q1

Sectormonitor 2018-Q1 Sectormonitor 2018-Q1 Ontwikkeling arbeidsmarkt transport & logistiek Sectorinstituut Transport en Logistiek 31 mei 2018 Inhoud Sectormonitor 2018-Q1 Arbeidsmarktindicatoren transport en logistiek: - Omzetontwikkeling

Nadere informatie

College voor Arbeidszaken

College voor Arbeidszaken College voor Arbeidszaken Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8020 betreft Ledenraadpleging onderhandelaarsakkoord cao SW 2015-2018 uw kenmerk ons kenmerk

Nadere informatie

College voor Arbeidszaken

College voor Arbeidszaken College voor Arbeidszaken Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8020 betreft Ledenraadpleging onderhandelaarsakkoord cao SW 2015-2018 uw kenmerk ons kenmerk

Nadere informatie

Vragen en antwoorden over eindbod Cao umc

Vragen en antwoorden over eindbod Cao umc Vragen en antwoorden over eindbod Cao umc Versie 21 september 2019 De Cao umc 2015-2017 liep af op 31 december 2017. De NFU en de vakbonden zijn al ruim een half jaar in overleg over een nieuwe cao. Dit

Nadere informatie

Checklist arbeidsovereenkomst

Checklist arbeidsovereenkomst Checklist arbeidsovereenkomst Momenteel is er geen cao horeca. Dit betekent dat jij en je werkgever zelf afspraken kunnen maken over de inhoud van de arbeidsovereenkomst. De werkgever is daarbij wel gebonden

Nadere informatie

Akkoord CAO Afval & Milieu 2007-2009 (definitief)

Akkoord CAO Afval & Milieu 2007-2009 (definitief) Akkoord CAO Afval & Milieu 2007-2009 (definitief) Partijen betrokken bij de CAO Afval & Milieu hebben op 31 oktober 2007 een akkoord bereikt over de CAO voor de periode van 1 mei 2007 tot en met 1 juni

Nadere informatie

Vaktechniek Belastingen Kennisgroep CAO Kantoor Arnhem

Vaktechniek Belastingen Kennisgroep CAO Kantoor Arnhem Vaktechniek Belastingen Kennisgroep CAO Kantoor Arnhem > 1 Postbus 9001 6800 DB ARNHEM Telefoon 0800-0543 Telefax (088) 154 99 95 Vereniging van Nederlandse Visspecialisten Postbus 185 3830 AD LEUSDEN

Nadere informatie

... Betreft beoordeling CAO voor het Hoger Personeel in de Metalektro op fiscale aspecten

... Betreft beoordeling CAO voor het Hoger Personeel in de Metalektro op fiscale aspecten Oost/kantoor Almelo ALMELO > 1 Postbus Telefoon Telefax Kennisgroep CAO-adoptie Doorkiesnummer Datum 7 juni 2010 Uw kenmerk Kenmerk Betreft beoordeling CAO voor het Hoger Personeel in de Metalektro op

Nadere informatie

Releasenotes Visma.net Payroll Release 92

Releasenotes Visma.net Payroll Release 92 Releasenotes Visma.net Payroll Release 92 Copyright Visma Software B.V. Postbus 747 3800 AS Amersfoort Alle rechten voorbehouden. Verveelvoudiging of openbaarmaking, geheel of gedeeltelijk, is niet toegestaan

Nadere informatie

Help, mijn collega verdient meer!

Help, mijn collega verdient meer! Help, mijn collega verdient meer! Negen goede en minder goede redenen waarom je collega die hetzelfde werk doet toch meer verdient dan jij. Vakmensen Je collega doet hetzelfde werk als jij maar krijgt

Nadere informatie

Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Aruba De heer J.D.E. Yrausquin RJ. Schimmelpennincklaan JN DEN HAAG. Kenmerk:

Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Aruba De heer J.D.E. Yrausquin RJ. Schimmelpennincklaan JN DEN HAAG. Kenmerk: Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Aruba De heer J.D.E. Yrausquin RJ. Schimmelpennincklaan 1 2517JN DEN HAAG Kenmerk: 201701088 Den Haag, 5juli 2017 Geachte heer Yrausquin, Ik heb uw brief in goede

Nadere informatie

Cao Tentoonstellingsbedrijven: van oude naar nieuwe nummering

Cao Tentoonstellingsbedrijven: van oude naar nieuwe nummering Cao Tentoonstellingsbedrijven: van oude naar nieuwe nummering cao 2018- titel cao-bepaling herschrijving 2019 1 pag 3 Preambule 9.1.1; 9.1.2 pag 3 Algemeen 9.1.3; 9.1.4 1 Definities 9.2 2 Werkingssfeer

Nadere informatie

Wat is het generatiepact

Wat is het generatiepact Generatiepact Emmen Ben je 60 jaar of ouder? En overweeg je om minder te gaan werken? Dan is het Generatiepact wellicht iets voor jou. Met deze regeling kun je minder uren gaan werken, waarbij de gemeente

Nadere informatie

Midden- en kleinbedrijf Kantoor Eindhoven. BOVAG t.a.v. het secretariaat Postbus DC Bunnik

Midden- en kleinbedrijf Kantoor Eindhoven. BOVAG t.a.v. het secretariaat Postbus DC Bunnik Belastingdienst, Postbus 90056, 5600 PJ Eindhoven BOVAG t.a.v. het secretariaat Postbus 1100 3980 DC Bunnik Midden- en kleinbedrijf Team Kennisgroep CAO Betreft: cao Motorvoertuigenbedrijf en Tweewielerbedrijf

Nadere informatie

Midden- en kleinbedrijf Kantoor Eindhoven. Land- en Tuinbouworganisatie (LTO) Nederland Bezuidenhoutseweg AC Den Haag

Midden- en kleinbedrijf Kantoor Eindhoven. Land- en Tuinbouworganisatie (LTO) Nederland Bezuidenhoutseweg AC Den Haag Belastingdienst, Postbus 90056, 5600 PJ Eindhoven Land- en Tuinbouworganisatie (LTO) Nederland Bezuidenhoutseweg 105-113 2594 AC Den Haag Midden- en kleinbedrijf Datum 6 september 2017 Team Kennisgroep

Nadere informatie

CONCEPT AKKOORD UITZENDVOORWAARDEN BUITENLAND 2013

CONCEPT AKKOORD UITZENDVOORWAARDEN BUITENLAND 2013 CONCEPT AKKOORD UITZENDVOORWAARDEN BUITENLAND 2013 Partijen enerzijds Baggermaatschappij Boskalis bv en Van Oord Personeels bv en anderzijds FNV Waterbouw en CNV Vakmensen, Sector Waterbouw zijn het volgende

Nadere informatie

Per 1 januari 2017 worden de salarissen in de tabellen 1 tot en met 7 verhoogd met 3,5%

Per 1 januari 2017 worden de salarissen in de tabellen 1 tot en met 7 verhoogd met 3,5% Onderhandelingsresultaat CAO Weefselkweeksector Looptijd: 1 januari 2017 30 juni 2018 Loonsverhoging artikel 7 lid 3: Per 1 januari 2017 worden de salarissen in de tabellen 1 tot en met 7 verhoogd met

Nadere informatie

Overzicht van besprekingspunten en de verschillen daarin tussen werkgever en vakbonden bij Feenstra Verwarming per 14-10-2014

Overzicht van besprekingspunten en de verschillen daarin tussen werkgever en vakbonden bij Feenstra Verwarming per 14-10-2014 Overzicht van besprekingspunten en de verschillen daarin tussen werkgever en bij Feenstra Verwarming per 14-10-2014 Huidige regeling volgens De ATW rooster overeenkomst is tussen directie, en OR afgesproken

Nadere informatie

29 november 2013 Begroting Sociale Zaken en Werkgelegenheid

29 november 2013 Begroting Sociale Zaken en Werkgelegenheid Aan de Fractievoorzitters en leden van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Datum Onderwerp 29 november 2013 Begroting Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Nadere informatie

Sectormonitor 2016-Q3

Sectormonitor 2016-Q3 Sectormonitor 2016-Q3 Ontwikkeling arbeidsmarkt transport & logistiek Kaj van Zenderen Inhoud Sectormonitor 2016-Q3 Arbeidsmarktindicatoren transport en logistiek: - Omzetontwikkeling - Ondernemersvertrouwen

Nadere informatie

Akkoord. 16 december 2014. Bart van Bolhuis. Akkoord. Cao voor PostNL. definitief. Auteur Tel. Rapport. Versie

Akkoord. 16 december 2014. Bart van Bolhuis. Akkoord. Cao voor PostNL. definitief. Auteur Tel. Rapport. Versie 16 december 2014 Auteur Tel Bart van Bolhuis Rapport Versie Akkoord definitief Inhoudsopgave 1 Pensioen 3 1.1 Opbouwpercentage 3 1.2 Nabestaandenpensioen 3 1.3 Eigen bijdrage in de pensioenpremie 4 2 Looptijd

Nadere informatie

CAO-ENQUÊTE PRORAIL 13 MAART 2019 CAO 2019 PRORAIL

CAO-ENQUÊTE PRORAIL 13 MAART 2019 CAO 2019 PRORAIL CAO-ENQUÊTE PRORAIL 13 MAART 2019 CAO 2019 PRORAIL DEELNEMERS 507 DEELNEMERS 70,5 % VAKBONDSLID 29,5% 34,1% 65,8% GEEN VAKBONDSLID DAGDIENST ONREGELMATIGE DIENST GESLACHT 84,5 % MAN 15,5% VROUW LEEFTIJD

Nadere informatie

Principeakkoord VOB FNV Publiek Belang CNV Connectief

Principeakkoord VOB FNV Publiek Belang CNV Connectief Centraal Overleg Arbeidsvoorwaarden Openbare Bibliotheken Principeakkoord VOB FNV Publiek Belang CNV Connectief Ondergetekenden, partijen bij de Cao Openbare Bibliotheken, te weten: a) Vereniging van Openbare

Nadere informatie

MEMO. Effecten voorstellen DHL eindbod 1 maart Inleiding

MEMO. Effecten voorstellen DHL eindbod 1 maart Inleiding MEMO Aan: FNV Van: Basis & Beleid, Frank Hendriks Proj.nr.: 17034 Betreft: Onderzoek DHL Eindbod Datum: 26 april 2017 Effecten voorstellen DHL eindbod 1 maart 2017 Inleiding OP 1 maart 2017 is door DHL

Nadere informatie