De arbeidsongeschiktheidsverzekering Voor zakelijke professionals

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De arbeidsongeschiktheidsverzekering Voor zakelijke professionals"

Transcriptie

1 De arbeidsongeschiktheidsverzekering Voor zakelijke professionals

2 Movir en zakelijke professionals De meeste mensen kennen Movir als arbeidsongeschiktheidsspecialist voor medici. En dat is ook niet zo gek, want Movir was jarenlang een verzekeraar voor en door medici. Inmiddels zijn de tijden veranderd. Sinds 2000 zijn we onderdeel van ING. We focussen ook op specifieke zakelijke beroepen. Met dezelfde doelstelling als voor medici: de beste arbeidsongeschiktheidsverzekering bieden met optimale service. Daarbij kijken we niet alleen naar de financiële kant van verzekeren, maar ook naar aspecten op het gebied van preventie en re-integratie. Zo heeft Movir een arbeidsongeschiktheidsverzekering ontwikkeld die zakelijke professionals als een handschoen past. Waarom de arbeidsongeschiktheidsverzekering van Movir? Onze arbeidsongeschiktheidsverzekering is op maat gemaakt voor zakelijke professionals. De belangrijkste eigenschappen zijn: Een verzekering die tot 80% van uw inkomen dekt. Een aanvullende verzekering die uw terugkerende kosten dekt. Een aanvullende verzekering die uitkeert als u overlijdt of blijvend invalide wordt als gevolg van een ongeval. Uw eigen beroep staat bij ons centraal. Jaarlijks kunt u de verzekering tot 10% verhogen zonder medische waarborgen. U kunt uw verzekering één jaar opschorten voor een sabbatical leave of opleiding. Zwangerschapsuitkering als de zwangerschap is ontstaan na het ingaan van de verzekering. Keuze tussen het 1-jaarscontract dat direct dagelijks opzegbaar is óf het financiële voordeel van een 5-jaarscontract. In uw laatste verzekeringsjaar betaalt u geen premie. Movir gelooft in de kracht van preventie. Niet alleen fysiek, maar ook op mentaal vlak. Elestia is de externe coaching- & counselingspecialist van Movir. Onafhankelijk en strikt vertrouwelijk biedt Elestia telefonisch, online en face-to-face diensten. 24/365 bereikbaar en kosteloos voor Movir-verzekerden en hun inwonende gezinsleden. U leest alles op We verzekeren zowel zelfstandigen als zakelijke professionals in loondienst. Bovendien biedt Movir specifieke en waar mogelijk individuele ondersteuning om arbeidsongeschiktheid te voorkomen of op te lossen. In deze brochure komt u meer te weten over onze verzekeringen voor zelfstandigen en zakelijke professionals in loondienst. Daarnaast besteden we aandacht aan onze Beroepsopleidingsverzekering voor zakelijke beroepen. Tot slot leest u meer over de diensten van onze preventiepartner Elestia. Voor meer informatie en een persoonlijk advies, kunt u een afspraak maken met uw verzekeringsadviseur.

3 Ik teken voor ontspanning, niet voor te hoge spanning Zelfstandig, maar geen inkomensonzekerheid Hieronder kunt u lezen welke verzekeringen en diensten Movir u als zelfstandig professional te bieden heeft. Leuke dingen blijven doen Het leven bestaat uit meer dan werken alleen. U beseft dat maar al te goed. Een balletje slaan op de golfcourse, met de kinderen naar het bos of de dierentuin, lekker op vakantie. En bij een bovenmodaal inkomen hoort vaak een vergelijkbaar uitgavenpatroon. Dat wilt u bij arbeidsongeschiktheid liefst niet naar beneden bijstellen. Met de arbeidsongeschiktheidsverzekering van Movir bent u er zeker van dat u uw levensstandaard kunt handhaven bij arbeidsongeschiktheid. Zwangerschapsregeling Veel vrouwelijke zelfstandigen ervaren een financiële drempel rondom een mogelijke zwangerschap. Daarom hebben wij een uitgebreide zwangerschapsregeling waarbij wij uw eigenrisicotermijn ook nog eens met 14 dagen verkorten. Zodat u zich zonder financiële zorgen op uw zwangerschap kunt richten. Uw eigen beroep centraal Bij de beoordeling van uw arbeidsongeschiktheid kijken we uitsluitend naar uw eigen beroep. Voorbeeld: een arbeidsdeskundige, gespecialiseerd in landbouwvoertuigen, krijgt rugklachten en kan daardoor zijn werk niet meer uitvoeren. Hij ontvangt van Movir zijn arbeidsongeschiktheidsuitkering. Omdat hij toch graag wil werken, schoolt hij zich om tot organisatieadviseur. Zo geeft hij zijn kennis en ervaring door aan andere bedrijven. Met behoud van zijn uitkering. Aanvullende verzekeringen Om uw verzekering helemaal op maat te maken, kunt u deze aanvullen met de volgende modules. Vaste kostenverzekering Als zelfstandig professional hebt u naast uw eigen inkomen ook andere zaken die aandacht vragen bij arbeidsongeschiktheid. Vaak hebt u te maken met kosten die doorlopen. Daarvoor biedt Movir de Vaste kostenverzekering. Die vergoedt de lasten als huur-, hypotheek- en energiekosten tijdens uw arbeidsongeschiktheid. En die kunnen behoorlijk in de papieren lopen

4 Advocaat Roos van Kempenaer (32) houdt van bewegen. Haar vrije tijd brengt zij graag door in de sportschool. Door drukte op het werk werd haar agenda steeds voller. Dat werkte stressverhogend en leidde er ook toe dat zij steeds slechter de slaap kon vatten. De timemanagementadviezen van Elestia brachten uitkomst... Ongevallenverzekering Stel, u raakt betrokken bij een ongeval waardoor u blijvend invalide wordt. Dan zijn er vaak kostbare aanpassingen noodzakelijk aan uw woning en werkomgeving. Hiervoor biedt de Ongevallenverzekering uitkomst. Hij is speciaal ontwikkeld voor mensen met een vrij beroep en heeft een zeer uitgebreide dekking. Bovendien levert Movir ook hier maatwerk. Als een chirurg een duim verliest heeft dat andere consequenties dan wanneer een advocaat dit overkomt. Daarom hebben we de uitkeringspercentages per beroepsgroep vastgesteld. Starterskorting Bent u jonger dan 45 jaar en niet langer dan drie jaar geleden een eigen praktijk begonnen, dan ontvangt u Starterskorting. Deze aantrekkelijke regeling biedt een forse premiekorting die afhankelijk is van de contractsduur. Kiest u voor een contractsduur van vijf jaar, dan ontvangt u vijf jaar lang korting op uw premie: - jaar 1: 25% - jaar 2: 20% - jaar 3: 15% - jaar 4: 15% - jaar 5: 10% Kiest u voor een 1-jaarscontract, dan ontvangt u 25% in het eerste jaar, 15% in het tweede jaar en 10% in het derde jaar. Erg welkom in de periode dat u als starter al genoeg kosten hebt.

5 Kansberekening vind ik leuk, maar niet als het om mijn gezondheid gaat In Loondienst, een belangrijke aanvulling Als zakelijke professional in loondienst loopt u tegen andere zaken aan bij arbeidsongeschiktheid dan uw zelfstandige collega. Wij zetten hieronder op een rijtje wat wij u kunnen bieden. Sociale zekerheid De Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA) biedt weinig zekerheid mocht u arbeidsongeschikt raken. De aanvullende verzekering van Movir biedt uitkomst. De WIA legt de nadruk op wat u nog wél kan, niet op wat u niet meer kunt. De WIA bestaat uit twee onderdelen: De Regeling Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten (WGA) kent in de eerste fase een loongerelateerde uitkering. Deze uitkering bedraagt 70% van het verschil tussen het laatstverdiende loon (gemaximeerd) en het loon dat u als arbeidsongeschikte werknemer nog verdient. Hoe langer u hebt gewerkt, hoe langer de duur van de uitkering. Aansluitend hebt u recht op een loonaanvullingsuitkering of een vervolguitkering. Benut u uw resterende verdiencapaciteit voor ten minste 50%, dan bedraagt deze uitkering 70% van het verschil tussen het laatstverdiende gemaximeerde loon en de resterende verdiencapaciteit. Benut u minder dan 50% van uw resterende verdiencapaciteit, dan is de vervolguitkering gebaseerd op het wettelijke minimumloon en uw mate van arbeidsongeschiktheid. De regeling Inkomensvoorziening Volledig Arbeidsongeschikten (IVA) biedt een uitkering van 75% van het laatstverdiende gemaximeerde loon als u niet meer kunt werken en geen kans op herstel hebt. U ziet, de WIA biedt weinig zekerheid als u arbeidsongeschikt wordt. Uw uitkering is van veel factoren afhankelijk. Om uw inkomensstandaard op peil te houden, is een goede aanvullende verzekering van groot belang. Movir biedt deze verzekering met alle comfort die ook zelfstandig verzekerden krijgen.

6 Richard Tan (37) is accountant. In zijn vrije tijd is hij vaak te vinden op de golfbaan. Dankzij de effectieve preventie van Movir is de kans dat hij arbeidsongeschikt wordt, afgenomen. Zo had hij vorig jaar een conflict met een collega. Tijdens telefonische counseling met Elestia kreeg hij concrete tips om dit bespreekbaar te maken. Het conflict is inmiddels uitgesproken en Richard slaat nu zelfs regelmatig een balletje met zijn collega. Vaste lastenverzekering Naast uw inkomen zijn er ook andere zaken die aandacht vragen bij arbeidsongeschiktheid. U hebt (maandelijks) terugkerende kosten die gewoon doorlopen. En dat kan behoorlijk in de papieren lopen. Om deze kosten te dekken, hebben wij de Vaste lastenverzekering ontwikkeld. Uw welzijn centraal Om goed te functioneren is uw gezondheid essentieel. Movir wil hieraan bijdragen waar het kan. Door intensief contact met bijvoorbeeld beroepsorganisaties kunnen we samen werken aan de verbetering van uw arbeidsomstandigheden, zowel in fysieke als mentale vorm. Om gelukkig te zijn is uw algehele welzijn van belang. Daarom bieden wij onze verzekerden én hun gezinsleden dienstverlening van counselingorganisatie Elestia. De kosteloze telefonische en online counseling geven u meer inzicht in uw sterke en zwakke punten. De concrete adviezen en verbeterpunten die hieruit voortkomen, maken u bovendien meer zelfbewust. Dit helpt u om optimaal van het leven te genieten.

7 Reizen en lezen daar hou ik van, niet van onduidelijke regels In opleiding, en toch al inkomenszekerheid Movir heeft een sterke focus op zakelijke professionals. En om die relatie al vroeg op te bouwen, investeren we ook graag in de nieuwe generatie. Hieronder lees je meer over onze Beroepsopleidingsverzekering. Beroepsopleidingsverzekering Voor specifieke opleidingen hebben wij een op maat gesneden Beroepsopleidingsverzekering samengesteld. Zo is je basisinkomen tijdens je opleiding verzekerd. Bovendien is het heel eenvoudig om deze verzekering na je studie om te zetten in een gewone Movir-verzekering. Bovendien kun je met de Beroepsopleidingsverzekering ook al gebruikmaken van al onze dienstverlening op het gebied van preventie. En hoewel we hopen dat je er geen gebruik van hoeft te maken, staat ook het re-integratieteam zonodig voor je klaar. Je ervaart daarmee al tijdens je studie alle voordelen die Movir biedt naast het verzekeringsproduct. Deze Beroepsopleidingsverzekering is een kortlopende verzekering met een zeer aantrekkelijke premie. Deze verzekering is op maat gemaakt voor de volgende beroepen: kandidaat-notaris in opleiding advocaat-stagiair accountant in opleiding De Beroepsopleidingsverzekering: dekt het verschil tussen maximaal 100% van het loon en 70% van het maximum loon sociale wetten; kan na voltooiing van de opleiding binnen twee maanden op basis van een validiteitsverklaring worden omgezet naar een langlopende Beroeps- AOV of Loondienst-AOV. Voorwaarde is dat je zes maanden voorafgaand aan de voltooiing van de opleiding niet arbeidsongeschikt bent geweest; raak je arbeidsongeschikt, dan keert deze verzekering - na je eigenrisicotermijn van een of twee jaar - tot maximaal vijf jaar na je eerste ziektedag uit.

8 Reisfanaat Fleur Dekker is advocaat-stagiair. Zij kan zorgeloos genieten van haar vakanties, omdat zij weet dat haar inkomen veilig is. Ook als ze uitvalt door arbeidsongeschiktheid. Dankzij de Beroepsopleidingsverzekering, die wij speciaal voor haar ontwikkelden. En als ze straks haar eigen kantoor start, profiteert zij bovendien van onze Starterskorting. Zonder onduidelijke regels. Want net als Fleur houden wij daar ook niet van Starterskorting Ben je jonger dan 45 jaar en niet langer dan drie jaar geleden een eigen praktijk begonnen, dan ontvang je Starterskorting. Deze aantrekkelijke regeling biedt een forse premiekorting die afhankelijk is van de contractsduur. Kies je voor een contractsduur van vijf jaar, dan ontvang je vijf jaar lang korting op je premie: - jaar 1: 25% - jaar 2: 20% - jaar 3: 15% - jaar 4: 15% - jaar 5: 10% Kies je voor een 1-jaarscontract, dan ontvang je 25% in het eerste jaar, 15% in het tweede jaar en 10% in het derde jaar. Erg welkom in de periode dat je als starter al genoeg kosten hebt.

9 De samenwerking is stukken beter Voorkomen, en als het moet genezen Lees hieronder hoe wij samen met Elestia en andere partners invulling geven aan preventie en re-integratie. U + wij= maatwerk Bij Movir staat maatwerk voorop. Hoe kan het ook anders als dé arbeidsongeschiktheidsspecialist. Dat geldt niet alleen voor onze verzekering zelf, ook bij preventie en re-integratie gaan we uit van het individu. Uw werkplezier en een gezonde balans tussen werk en privé zijn daarbij het uitgangspunt. Bij onze onafhankelijke coaching- & counselingspecialist Elestia kunt u terecht voor deskundige ondersteuning bij uw persoonlijke ontwikkeling. Bijvoorbeeld over timemanagement, conflicthantering en uw privé-werkbalans. Naast Elestia heeft Movir nog meer te bieden op het gebied van preventie: Stappenplan bij arbeidsongeschiktheid in maatschappen Movir heeft vanuit haar ervaring een stappenplan bij arbeidsongeschiktheid in maatschappen ontwikkeld. Uitval door ziekte heeft niet alleen gevolgen voor de persoon in kwestie, het raakt ook de continuïteit van de maatschap. Het stappenplan richt zich onder meer op het verbeteren van de onderlinge communicatie, het oplossen van problemen en het omgaan met conflicten. Timemanagement Hoe krijgt u meer regie over uw tijd? Hoe kiest u bewuster waar u wel en geen tijd aan besteedt? De coaches van Elestia helpen u om uw timemanagement te verbeteren, waardoor er meer uit uw handen komt en u minder stress ervaart. Dit verbetert niet alleen uw werkprestaties, maar geeft u tegelijkertijd ook meer ontspanning in uw vrije tijd.

10 Bart van Hoven is ICT er. Door de toegenomen werkdruk en het grote aantal nieuwe collega s was de onderlinge sfeer niet al te best. Bart had behoefte aan een onafhankelijk en professioneel klankbord. Met een coach van Elestia heeft hij zijn situatie besproken en concrete adviezen meegekregen. De eerste resultaten op het werk zijn inmiddels zichtbaar, de samenwerking is een stuk gezonder geworden. Elestia coaches staan voor u klaar Iedereen loopt in zijn leven tegen vraagstukken aan. Wij begrijpen dat u over sommige van die onder - werpen liever niet met uw arbeidsongeschiktheidsverzekeraar praat. Daarom kunt u terecht bij Elestia. Een onafhankelijke coaching & counselingspecialist waar u met al uw vragen naar toe kunt. Ook voor deskundige ondersteuning bij uw persoonlijke ontwikkeling. 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. Elestia biedt online, telefonisch en face-to-face counseling. Kosteloos voor u én uw inwonende gezinsleden. U leest alles op En als het toch misgaat? Het doel voor u én ons is re-integratie in uw eigen beroep. Vanzelfsprekend halen wij de financiële zorg weg. Uiteindelijk gaat het ons om uw gezondheid en welzijn. Mocht u arbeidsongeschikt worden, dan staan een medisch adviseur, een arbeidsdeskundige en een re-integratiebegeleider persoonlijk voor u klaar. Samen met u kijken zij wat de mogelijkheden en route naar herstel zijn. Zij brengen uw ziektebeeld in kaart en binnen twee weken ligt er een voorstel. De praktijk wijst uit dat snelle interventie cruciaal is voor goede re-integratie.

11 ie Ik win graag zaken Kansberekening vind ik leuk Heerlijk die jungle ing staan vind ik leuk Reizen en lezen daar hou ik van Ik hou van maatw e Ieder moment is te geschikt Ik sleutel liever aan mijn oldtimer Ik teke Kansberekening vind ik leuk Heerlijk die jungle Ieder moment is te ge Reizen en lezen daar hou ik van Ik hou van maatwerk Ik heb liever posi chikt Ik sleutel liever aan mijn oldtimer Ik teken voor ontspanning Ond k leuk Heerlijk die jungle Ieder moment is te geschikt Ik sleutel liever a hou ik van Ik hou van maatwerk Ik heb liever positieve chemie Ik win g aan mijn oldtimer Ik teken voor ontspanning Onder spanning staan vind e Ieder moment is te geschikt Ik sleutel liever aan mijn oldtimer Ik teke Uitdaging werk Verbind Ik de heb A s, de B s liever en de C s met positieve elkaar door middel chemie van een lijn. De Ik lijnen win mogen graag elkaar niet zaken kruisen moeten Kansberekenin binnen het vlak blijven, zonder de blauwe vlakken te raken. voor (Lukt ontspanning het niet? Lees dan de tips) Onder spanning staan vind ik leuk Ik heb liever positi chikt Ik sleutel liever aan mijn oldtimer Ik teken voor ontspanning Ond Ook eens behoefte aan een frisse blik? eve chemie Ik win A graag zaken Kansberekening vind ik leuk Heerlijk di Sommige (persoonlijke) vraagstukken worden r spanning staan vind ik leuk Ik heb liever weerbarstiger positieve naarmate u chemie er langer over nadenkt. Ik win graag Dan is het een kwestie van gewoon beginnen. ijn oldtimer Ik teken voor ontspanning De oplossing Onder is vaak spanning eenvoudiger dan u denkt. staan vind ik leu Movir biedt via Elestia preventieve coaching Kansberekening vind ik leuk Heerlijk die jungle Ieder moment is te ge counseling. Die helpt u om tijdig te veranderen van perspectief. Dan blijkt dat de oplossing voor een Ik heb liever positieve chemie Ik win graag zaken Kansberekening vind C Denken en doen... B (dreigend) probleem op verschillende manieren gevonden kan worden. Hebt u sommige momenten ntspanning Onder spanning staan vind ook behoefte ik leuk aan nieuwe Reizen inzichten? Wij en geven lezen u daar hou A graag een nieuwe invalshoek... k leuk Heerlijk die jungle Ieder moment is te geschikt Ik sleutel liever a ie Ik win graag zaken Kansberekening vind ik leuk Heerlijk die jungle ing staan vind ik leuk Reizen en lezen daar hou ik van Ik hou van maatw B C Tips Tip 1; Ga het gewoon doen Tip 2: Begin bij A

12 Movir Brugwal 1 Postbus NZ Nieuwegein 3430 CV Nieuwegein Telefoon Fax info@movir.nl Internet / Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend.

De arbeidsongeschiktheidsverzekering

De arbeidsongeschiktheidsverzekering De arbeidsongeschiktheidsverzekering Voor zakelijke professionals een vrij beroep een zeker bestaan Movir en zakelijke professionals De meeste mensen kennen Movir als arbeidsongeschiktheidsspecialist voor

Nadere informatie

De arbeidsongeschiktheidsverzekering Voor medici

De arbeidsongeschiktheidsverzekering Voor medici De arbeidsongeschiktheidsverzekering Voor medici uk Heerlijk die jungle Ieder moment is te geschikt Ik sleutel liever aan van Ik hou van maatwerk Ik heb liever positieve chemie Ik win graag z n mijn oldtimer

Nadere informatie

De arbeidsongeschiktheidsverzekering

De arbeidsongeschiktheidsverzekering De arbeidsongeschiktheidsverzekering Voor medici een vrij beroep een zeker bestaan Movir en medici (Para)medici zijn van oudsher belangrijk voor Movir. In de tijd dat we onderlinge verzekeraar waren, zijn

Nadere informatie

De arbeidsongeschiktheidsverzekering

De arbeidsongeschiktheidsverzekering De arbeidsongeschiktheidsverzekering Voor medici een vrij beroep een zeker bestaan ovir en medici (Para)medici zijn van oudsher belangrijk voor ovir. We werden zelfs jarenlang door medici bestuurd. Inmiddels

Nadere informatie

Highlights Voor zakelijke professionals

Highlights Voor zakelijke professionals Highlights Voor zakelijke professionals Movir Brugwal 1 Postbus 2160 3432 NZ Nieuwegein 3430 CV Nieuwegein Telefoon 030 607 87 00 Fax 030 604 84 55 E-mail info@movir.nl Internet www.movir.nl 01/2009 Aan

Nadere informatie

Highlights Voor medici

Highlights Voor medici Highlights Voor medici Movir Brugwal 1 Postbus 2160 3432 NZ Nieuwegein 3430 CV Nieuwegein Telefoon 030 607 87 00 Fax 030 604 84 55 E-mail info@movir.nl Internet www.movir.nl 01/2009 Aan deze uitgave kunnen

Nadere informatie

Highlights Voor medici

Highlights Voor medici Highlights Voor medici Movir Brugwal 1 Postbus 2160 3432 NZ Nieuwegein 3430 CV Nieuwegein 2012 Telefoon 030 607 87 00 Fax 030 604 84 55 E-mail info@movir.nl DAK NVA NBVA ADFIZ ADFIZ Internet www.movir.nl

Nadere informatie

HOE doen wij dat met uw aov?

HOE doen wij dat met uw aov? HOE doen wij dat met uw aov? medici zakelijk professionals ondernemers Anders denken over aov. Hoe doet u dat met uw aov? Wat is uw situatie? Speelt u op safe? Wat zijn uw risico s? Wat zijn uw ambities?

Nadere informatie

Kansberekening vind ik leuk, maar niet als het om mijn gezondheid gaat

Kansberekening vind ik leuk, maar niet als het om mijn gezondheid gaat Peter Visser accountant en golfer Kansberekening vind ik leuk, maar niet als het om mijn gezondheid gaat Speciaal voor Peter: met de effectieve preventie van Movir, loopt hij hoog risico op een vrij en

Nadere informatie

Agenda. Wie is Movir? De modulaire Beroeps-AOV De modulaire Loondienst-AOV Maatwerk Preventie & re-integratie Uw rol als adviseur Rondvraag

Agenda. Wie is Movir? De modulaire Beroeps-AOV De modulaire Loondienst-AOV Maatwerk Preventie & re-integratie Uw rol als adviseur Rondvraag Kennismaking Movir Agenda Wie is Movir? De modulaire Beroeps-AOV De modulaire Loondienst-AOV Maatwerk Preventie & re-integratie Uw rol als adviseur Rondvraag Movir heeft meer dan 100 jaar ervaring in AOV

Nadere informatie

HOE WERKT HET MSB ARRANGEMENT? MEDISCH SPECIALISTEN

HOE WERKT HET MSB ARRANGEMENT? MEDISCH SPECIALISTEN HOE WERKT HET MSB ARRANGEMENT? MEDISCH SPECIALISTEN Anders denken over aov Hoe doet u dat met aov? Wat is afgesproken binnen uw MSB? Hoe doen andere MSB-leden dat? Wat zijn uw risico s? Kiest u voor keuzevrijheid

Nadere informatie

Highlights Voor zakelijke professionals

Highlights Voor zakelijke professionals Highlights Voor zakelijke professionals Movir Brugwal 1 Postbus 216 3432 NZ Nieuwegein 343 CV Nieuwegein 212 Telefoon 3 67 87 Fax 3 64 84 55 E-mail info@movir.nl DAK NVA NBVA ADFIZ ADFIZ Internet www.movir.nl

Nadere informatie

ik wil een stap vooruit

ik wil een stap vooruit ik wil een stap vooruit wie we zijn > Elestia biedt hoogwaardige coaching & counselingdiensten aan Movir-verzekerden en hun inwonende gezinsleden. > Elestia is een samenwerkingsverband tussen arbeidsongeschiktheidsverzekeraar

Nadere informatie

Ziekte en arbeidsongeschiktheid: wat is er voor jou geregeld?

Ziekte en arbeidsongeschiktheid: wat is er voor jou geregeld? Ziekte en arbeidsongeschiktheid: wat is er voor jou geregeld? Toekomstplannen. Een andere woning, een verre reis of kinderen die gaan studeren. Je hebt uitdagend werk, een inkomen en ambities. Je moet

Nadere informatie

InkomensZekerPlan vrije beroepen

InkomensZekerPlan vrije beroepen InkomensZekerPlan vrije beroepen De AOV voor zelfstandige medische professionals 1 Kenmerken 2 Financiële zekerheid 3 Voorkomen is beter dan genezen 4 Persoonlijke en deskundige hulp 5 Verzekering aanpassen

Nadere informatie

Arbeidsongeschikt? Bang voor een gat in uw inkomen? Aanvullend pensioen. WGA uitkering. Uw salaris AOW + Vervolguitkering WGA 100% Inkomsten.

Arbeidsongeschikt? Bang voor een gat in uw inkomen? Aanvullend pensioen. WGA uitkering. Uw salaris AOW + Vervolguitkering WGA 100% Inkomsten. Arbeidsongeschikt? Bang voor een gat in uw inkomen? 1e jaar ziek 2e jaar ziek WGA uitkering WGA Aanvullend pensioen Met de van Centraal Beheer Achmea zijn grote financiële risico s afgedekt! Kijk op www.iak.nl/postnl

Nadere informatie

Financiële zekerheid bij arbeidsongeschiktheid

Financiële zekerheid bij arbeidsongeschiktheid Financiële zekerheid bij arbeidsongeschiktheid Inkomen kan erg tegenvallen bij arbeidsongeschiktheid Stelt u zich eens voor, u wordt ziek. En twee jaar later bepaalt UWV dat u arbeidsongeschikt bent.

Nadere informatie

Inkomensgarantieplan voor Overheid & Onderwijs. De oplossing voor inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid

Inkomensgarantieplan voor Overheid & Onderwijs. De oplossing voor inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid Inkomensgarantieplan voor Overheid & Onderwijs De oplossing voor inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid Inhoud De kracht van OHRA 3 Waarom verzekeren bij OHRA? 4 Wettelijke regelingen 5 Het OHRA Inkomensgarantieplan

Nadere informatie

Inkomensgarantieplan. De oplossing voor inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid

Inkomensgarantieplan. De oplossing voor inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid Inkomensgarantieplan De oplossing voor inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid Inhoud Neem geen risico met uw inkomen 4 Wettelijke regelingen 5 OHRA Inkomensgarantieplan Basis 7 OHRA Inkomensgarantieplan

Nadere informatie

WIA Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen. De gevolgen voor het inkomen bij langdurige ziekte/arbeidsongeschiktheid

WIA Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen. De gevolgen voor het inkomen bij langdurige ziekte/arbeidsongeschiktheid WIA Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen De gevolgen voor het inkomen bij langdurige ziekte/arbeidsongeschiktheid Langdurig ziek/arbeidsongeschikt Jaar 1: werkgever betaalt minimaal 70%. In veel gevallen

Nadere informatie

WIA Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen

WIA Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen WIA Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen WIA Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen De WIA De WIA (Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen) zorgt ervoor dat werknemers die na de periode van twee

Nadere informatie

HOE WERKT HET MSB ARRANGEMENT? MEDISCH SPECIALISTEN

HOE WERKT HET MSB ARRANGEMENT? MEDISCH SPECIALISTEN HOE WERKT HET MSB ARRANGEMENT? MEDISCH SPECIALISTEN HET MSB ARRANGEMENT Anders denken over aov Hoe doet u dat met aov? Wat is afgesproken binnen uw MSB? Hoe doen andere MSB-leden dat? Wat zijn uw risico

Nadere informatie

Financiële zekerheid bij arbeidsongeschiktheid

Financiële zekerheid bij arbeidsongeschiktheid Financiële zekerheid bij arbeidsongeschiktheid Inkomen kan erg tegenvallen bij arbeidsongeschiktheid Stelt u zich eens voor, u wordt ziek. En twee jaar later bepaalt UWV dat u arbeidsongeschikt bent.

Nadere informatie

Ondernemersplan Arbeidsongeschiktheid. WIA - Excedent. De Inkomensverzekeraar voor ondernemers

Ondernemersplan Arbeidsongeschiktheid. WIA - Excedent. De Inkomensverzekeraar voor ondernemers Ondernemersplan Arbeidsongeschiktheid WIA - Excedent De Inkomensverzekeraar voor ondernemers De Amersfoortse is De Inkomensverzekeraar voor ondernemers en biedt zelfstandig ondernemers en werkgevers inkomenszekerheid

Nadere informatie

WIA Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen

WIA Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen WIA Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen WIA Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen WIA-bodemverzekering WGA-aanvullingsverzekering WIA-excedentverzekering Meer bestedingsruimte bij arbeidsongeschiktheid

Nadere informatie

Arbeidsongeschiktheidsverzekering Informatie voor de ondernemer. Ondernemers-AOV. De AOV waarbij u exact weet wat u krijgt

Arbeidsongeschiktheidsverzekering Informatie voor de ondernemer. Ondernemers-AOV. De AOV waarbij u exact weet wat u krijgt Arbeidsongeschiktheidsverzekering Informatie voor de ondernemer Ondernemers-AOV De AOV waarbij u exact weet wat u krijgt Beste leden van de Koninklijke Metaalunie, Als ondernemer houdt u er natuurlijk

Nadere informatie

Arbeidsongeschikt. En dan?

Arbeidsongeschikt. En dan? Arbeidsongeschikt. En dan? 1 Wat u van ons mag verwachten bij arbeidsongeschiktheid Inleiding U hebt zich onlangs arbeidsongeschikt gemeld. Arbeidsongeschiktheid brengt zorgen met zich mee: in de eerste

Nadere informatie

HOE WERKT HET MSB ARRANGEMENT? MEDISCH SPECIALISTEN

HOE WERKT HET MSB ARRANGEMENT? MEDISCH SPECIALISTEN HOE WERKT HET MSB ARRANGEMENT? MEDISCH SPECIALISTEN Anders denken over aov Hoe doet u dat met aov? Wat is afgesproken binnen uw MSB? Hoe doen andere MSB-leden dat? Wat zijn uw risico s? Kiest u voor keuzevrijheid

Nadere informatie

Ondernemersplan Arbeidsongeschiktheid. WIA - Excedent. De Inkomensverzekeraar voor ondernemers

Ondernemersplan Arbeidsongeschiktheid. WIA - Excedent. De Inkomensverzekeraar voor ondernemers Ondernemersplan Arbeidsongeschiktheid WIA - Excedent De Inkomensverzekeraar voor ondernemers De Amersfoortse maakt ondernemen een stuk relaxter Als zelfstandig ondernemer of werkgever wilt u uzelf, uw

Nadere informatie

Ondernemers-AOV voor de installatiebranche

Ondernemers-AOV voor de installatiebranche Arbeidsongeschiktheidsverzekering Informatie voor de ondernemer Ondernemers-AOV voor de installatiebranche De AOV waarbij u exact weet wat u krijgt Beste leden van UNETO-VNI Als ondernemer houdt u er natuurlijk

Nadere informatie

Werkgevers AOV. WGA-Hiaatverzekering Uitgebreid. Inkomensbescherming bij arbeidsongeschiktheid via uw cao

Werkgevers AOV. WGA-Hiaatverzekering Uitgebreid. Inkomensbescherming bij arbeidsongeschiktheid via uw cao Werkgevers AOV WGA-Hiaatverzekering Uitgebreid Inkomensbescherming bij arbeidsongeschiktheid via uw cao I N H O U D S O P G A V E Goed geregeld 3 De WIA in het kort 4 Praktijkvoorbeeld 6 Goed geregeld

Nadere informatie

Interpolis InkomenVoorElkaar. De arbeidsongeschiktheidsverzekering voor werknemers

Interpolis InkomenVoorElkaar. De arbeidsongeschiktheidsverzekering voor werknemers Interpolis InkomenVoorElkaar De arbeidsongeschiktheidsverzekering voor werknemers Wij zijn Interpolis Wij zijn gegroeid uit een behoefte. Aan zekerheid. Aan vertrouwen. Wij denken met u mee. Over uw toekomst,

Nadere informatie

InkomensZekerPlan vrije beroepen

InkomensZekerPlan vrije beroepen InkomensZekerPlan vrije beroepen Bij arbeidsongeschiktheid van zelfstandige medische professionals 1 InkomensZekerPlan vrije beroepen 2 Wat is verzekerd 3 Wat is niet verzekerd 4 De keuze is aan u 5 Wat

Nadere informatie

INDIVIDUELE ARBEIDSONGESCHIKTHEIDS- VERZEKERINGEN. Informatie voor ondernemers

INDIVIDUELE ARBEIDSONGESCHIKTHEIDS- VERZEKERINGEN. Informatie voor ondernemers INDIVIDUELE ARBEIDSONGESCHIKTHEIDS- VERZEKERINGEN Informatie voor ondernemers WAT U EERST MOET WETEN Als ondernemer zorgt u voor uw eigen inkomen. Dat maakt ondernemen mooi, maar dat brengt ook risico

Nadere informatie

Langdurig arbeidsongeschikt. VOP0034_arbeidsongeschikt-2.indd 1 18-01-10 10:36

Langdurig arbeidsongeschikt. VOP0034_arbeidsongeschikt-2.indd 1 18-01-10 10:36 Langdurig arbeidsongeschikt VOP0034_arbeidsongeschikt-2.indd 1 18-01-10 10:36 1 Inleiding Arbeidsongeschikt worden is iets waar niemand graag aan denkt. Toch is het goed af en toe na te denken over wat

Nadere informatie

WGA- Eigenrisicodragersverzekering

WGA- Eigenrisicodragersverzekering WGA- Eigenrisicodragersverzekering 1 Wat is het? 2 Verzekerd? 3 Niet verzekerd? 4 Kosten? 5 Meer weten? 1 Wat is de WGA- Eigenrisicodragersverzekering? U verwacht de WIA-instroom zelf in de hand te houden?

Nadere informatie

WIA verzekering Individueel Overheid & Onderwijs

WIA verzekering Individueel Overheid & Onderwijs WIA verzekering Individueel Overheid & Onderwijs Waar is deze verzekering voor? Wat is WIA? In deze brochure leggen wij uit voor wie en waarvoor deze verzekering is, welke dekkingen u kunt sluiten, welke

Nadere informatie

ik wil een stap vooruit

ik wil een stap vooruit ik wil een stap vooruit veerkrachtige coaching Iedereen loopt in zijn leven tegen vraagstukken aan. Dan kan het verhelderend zijn om deze kwesties met een ander te bespreken. Vaak met iemand in je naaste

Nadere informatie

De verzekering aanvragen

De verzekering aanvragen De verzekering aanvragen 1 De verzekering aanvragen Inzicht in het acceptatieproces Met het sluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering neemt de verzekeraar uw financiële risico over voor het geval

Nadere informatie

Interpolis InkomenVoorElkaar. De arbeidsongeschiktheidsverzekering voor werknemers.

Interpolis InkomenVoorElkaar. De arbeidsongeschiktheidsverzekering voor werknemers. Interpolis InkomenVoorElkaar De arbeidsongeschiktheidsverzekering voor werknemers. Wij zijn Interpolis Wij denken met u mee. Over uw toekomst, uw pensioen, uw gezondheid. Over uw woning, uw bedrijf, uw

Nadere informatie

De Ondernemer ALLE. in één relaxed

De Ondernemer ALLE. in één relaxed De Ondernemer Productinformatie VERZEKERINGEN ALLE informatie in één relaxed overzicht wat u eerst moet weten Als ondernemer zorgt u voor uw eigen inkomen. Dat maakt ondernemen mooi, maar dat brengt ook

Nadere informatie

Beter Af InkomensZekerheid

Beter Af InkomensZekerheid Beter Af InkomensZekerheid Verzeker uw inkomen bij arbeidsongeschiktheid Wanneer u als medewerker arbeidsongeschikt raakt, dan kan uw inkomen flink dalen. Uw werkgever heeft een collectieve regeling afgesloten

Nadere informatie

personeelsplan Arbeidsongeschiktheid WIA Vaste Aanvulling AOV De Inkomensverzekeraar voor ondernemers

personeelsplan Arbeidsongeschiktheid WIA Vaste Aanvulling AOV De Inkomensverzekeraar voor ondernemers personeelsplan Arbeidsongeschiktheid WIA Vaste Aanvulling AOV De Inkomensverzekeraar voor ondernemers De Amersfoortse is De Inkomensverzekeraar voor ondernemers en biedt zelfstandig ondernemers en werkgevers

Nadere informatie

Arbeids- ongeschikt. Stel dat je geheel of gedeeltelijk arbeidsongeschikt raakt. Wat betekent dit dan voor de opbouw van je pensioen?

Arbeids- ongeschikt. Stel dat je geheel of gedeeltelijk arbeidsongeschikt raakt. Wat betekent dit dan voor de opbouw van je pensioen? Arbeids- ongeschikt Stel dat je geheel of gedeeltelijk arbeidsongeschikt raakt. Wat betekent dit dan voor de opbouw van je pensioen? N.B. Op dit moment ligt de officiële pensioenleeftijd bij UWV nog op

Nadere informatie

WIA verzekering Individueel Overheid & Onderwijs

WIA verzekering Individueel Overheid & Onderwijs WIA verzekering Individueel Overheid & Onderwijs In deze brochure leggen wij uit voor wie en waarvoor deze verzekering is, welke dekkingen u kunt sluiten, welke uitkering u kunt krijgen en wat de verzekering

Nadere informatie

WIA Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen Inkomen

WIA Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen Inkomen Verzekeringen Makelaardij Hypotheken Pensioenen Employment Benefits Bankzaken WIA Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen Inkomen vrieling adviesgroep De WIA De WIA (Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen)

Nadere informatie

Financiële zekerheid bij arbeids ongeschiktheid

Financiële zekerheid bij arbeids ongeschiktheid Financiële zekerheid bij arbeids ongeschiktheid Goed geregeld door uw werkgever! Inkomen kan erg tegenvallen bij arbeids ongeschiktheid Stelt u zich eens voor, u wordt ziek. En twee jaar later bepaalt

Nadere informatie

Financiële zekerheid bij arbeidsongeschiktheid

Financiële zekerheid bij arbeidsongeschiktheid Financiële zekerheid bij arbeidsongeschiktheid Inkomen kan erg tegenvallen bij arbeidsongeschiktheid Stelt u zich eens voor, u wordt ziek. En twee jaar later bepaalt UWV dat u arbeidsongeschikt bent. Helemaal

Nadere informatie

AEGON Arbeidsongeschiktheidsverzekering. Net zo flexibel als. ondernemers

AEGON Arbeidsongeschiktheidsverzekering. Net zo flexibel als. ondernemers AEGON Arbeidsongeschiktheidsverzekering Net zo flexibel als ondernemers Zelf kiezen. Zelf beslissen. Zelf bepalen. Dat is waar u het als ondernemer voor doet. Dat is wat u inspireert. Want ondernemers

Nadere informatie

WIA verzekering Overheid & Onderwijs

WIA verzekering Overheid & Onderwijs WIA verzekering Overheid & Onderwijs Informatie voor de werknemer Waar is deze verzekering voor? In deze brochure leggen wij uit waarvoor deze verzekering is, welke uitkering u kunt krijgen en wat de verzekering

Nadere informatie

Ondernemers-AOV voor de installatiebranche

Ondernemers-AOV voor de installatiebranche Arbeidsongeschiktheidsverzekering Informatie voor de ondernemer Ondernemers-AOV voor de installatiebranche De AOV waarbij u exact weet wat u krijgt Beste leden van UNETO-VNI Als ondernemer houdt u er natuurlijk

Nadere informatie

EEN EIGEN KIJK OP AOV. 24 oktober 2017 Marc Vanhouwe

EEN EIGEN KIJK OP AOV. 24 oktober 2017 Marc Vanhouwe EEN EIGEN KIJK OP AOV 24 oktober 2017 Marc Vanhouwe FiDiB Vught Broodfonds, AOV of beide? Gemeenschappelijk! 3 Beide dienen een maatschappelijk doel namelijk het afdekken van een financieel risico voor

Nadere informatie

Grip op arbeidsongeschiktheid

Grip op arbeidsongeschiktheid Grip op arbeidsongeschiktheid Bespaar op de arbeidsongeschiktheidspremies voor uw bedrijf Verzeker uw medewerkers tegen inkomensterugval Voorkom problemen met het UWV: voldoe aan alle eisen voor re-integratie

Nadere informatie

WIA verzekering Zorg & Welzijn Informatie voor de werknemer

WIA verzekering Zorg & Welzijn Informatie voor de werknemer WIA verzekering Zorg & Welzijn Informatie voor de werknemer Waar is deze verzekering voor? In deze brochure leggen wij uit waarvoor deze verzekering is, welke uitkering u kunt krijgen en wat de verzekering

Nadere informatie

Inkomen op Peil. De arbeidsongeschiktheidsverzekering. werknemers

Inkomen op Peil. De arbeidsongeschiktheidsverzekering. werknemers Inkomen op Peil De arbeidsongeschiktheidsverzekering voor werknemers Inkomen op Peil De arbeidsongeschiktheidsverzekering voor werknemers Het kan gebeuren dat uw werknemer arbeidsongeschikt wordt. Als

Nadere informatie

Arbeidsongeschiktheidsverzekering Informatie voor de ondernemer. Ondernemers-AOV. De AOV waarbij u exact weet wat u krijgt

Arbeidsongeschiktheidsverzekering Informatie voor de ondernemer. Ondernemers-AOV. De AOV waarbij u exact weet wat u krijgt Arbeidsongeschiktheidsverzekering Informatie voor de ondernemer Ondernemers-AOV De AOV waarbij u exact weet wat u krijgt Beste leden van de Koninklijke Metaalunie, Als ondernemer houdt u er natuurlijk

Nadere informatie

De Werkgever PRODUCTINFORMATIE. collectieve VERZEKERINGEN ALLE INFORMATIE IN ÉÉN OVERZICHT

De Werkgever PRODUCTINFORMATIE. collectieve VERZEKERINGEN ALLE INFORMATIE IN ÉÉN OVERZICHT De Werkgever PRODUCTINFORMATIE collectieve VERZEKERINGEN ALLE INFORMATIE IN ÉÉN OVERZICHT WAT U EERST MOET WETEN Als uw medewerker arbeidsongeschikt raakt, kan hij niet meer voor zijn inkomen zorgen. Vaak

Nadere informatie

WIA verzekering Individueel Overheid & Onderwijs

WIA verzekering Individueel Overheid & Onderwijs WIA verzekering Individueel Overheid & Onderwijs De Stichting Sociaal Fonds Infrastructuur en Milieu Waar is deze verzekering voor? Wat is WIA? In deze brochure leggen wij uit voor wie en waarvoor deze

Nadere informatie

HOE SLUIT U ONZE AOV?

HOE SLUIT U ONZE AOV? HOE SLUIT U ONZE AOV? Wij zijn Movir. Een inkomensverzekeraar met een eigen kijk op aov. Onze aandacht gaat vooral uit naar het voorkomen en oplossen van arbeidsongeschiktheid. DE VERZEKERING AANVRAGEN

Nadere informatie

Verzuimoplossing Apotheken

Verzuimoplossing Apotheken Verzuimoplossing Apotheken Informatie voor de werkgever Verzuimoplossing Apotheken Een complete verzuimoplossing tegen een aantrekkelijk tarief Verzuimoplossing Apotheken Een complete verzuimoplossing

Nadere informatie

txt De AOV waarbij u exact weet wat u krijgt. Ondernemers-AOV

txt De AOV waarbij u exact weet wat u krijgt. Ondernemers-AOV txt De AOV waarbij u exact weet wat u krijgt. Ondernemers-AOV Ondernemers-AOV Als ondernemer houdt u ervan om initiatieven te nemen en het beste uit uzelf en uw bedrijf te halen. Dat geeft u energie. Maar

Nadere informatie

Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor Personeel Speciale afspraken voor werknemers in het Uitgeverijbedrijf Logo [BedrijfX]

Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor Personeel Speciale afspraken voor werknemers in het Uitgeverijbedrijf Logo [BedrijfX] Een gegarandeerd inkomen bij arbeidsongeschiktheid. Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor Personeel Speciale afspraken voor werknemers in het Uitgeverijbedrijf Logo [BedrijfX] Inhoud Een goede basis bij

Nadere informatie

INDIVIDUELE ARBEIDSONGESCHIKTHEIDS- VERZEKERINGEN. Informatie voor ondernemers

INDIVIDUELE ARBEIDSONGESCHIKTHEIDS- VERZEKERINGEN. Informatie voor ondernemers INDIVIDUELE ARBEIDSONGESCHIKTHEIDS- VERZEKERINGEN Informatie voor ondernemers WAT U EERST MOET WETEN Als ondernemer zorgt u voor uw eigen inkomen. Dat maakt ondernemen mooi, maar dat brengt ook risico

Nadere informatie

Inkomenszekerheid bij arbeidsongeschiktheid >START. De Werkgevers AOV Hiaat en Hiaat Uitgebreid voor Achmea-medewerkers

Inkomenszekerheid bij arbeidsongeschiktheid >START. De Werkgevers AOV Hiaat en Hiaat Uitgebreid voor Achmea-medewerkers Inkomenszekerheid bij arbeidsongeschiktheid >START De Werkgevers AOV Hiaat en Hiaat Uitgebreid voor Achmea-medewerkers Inhoudsopgave Arbeidsongeschiktheid. Het kan ook jou overkomen. 3 De WIA in het kort

Nadere informatie

WIA verzekering Individueel Overheid & Onderwijs

WIA verzekering Individueel Overheid & Onderwijs WIA verzekering Individueel Overheid & Onderwijs Waar is deze verzekering voor? Wat is WIA? In deze brochure leggen wij uit waarvoor deze verzekering is, welke dekkingen u kunt sluiten, welke uitkering

Nadere informatie

Productwijzer individuele Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Productwijzer individuele Arbeidsongeschiktheidsverzekering individuele Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) Productwijzer individuele Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie

Nadere informatie

Individuele Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Individuele Arbeidsongeschiktheidsverzekering Productwijzer Individuele Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de individuele Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Nadere informatie

Met de Arbeidsongeschiktheidsverzekering blijft de zaak gewoon draaien.

Met de Arbeidsongeschiktheidsverzekering blijft de zaak gewoon draaien. Het Amersfoortse Ondernemersplan Met de Arbeidsongeschiktheidsverzekering blijft de zaak gewoon draaien. Arbeidsongeschiktheidsverzekering, wel of niet noodzakelijk? Als zelfstandige kunt u het zich niet

Nadere informatie

Arbeidsongeschiktheid. Allianz Inkomensverzekeringen

Arbeidsongeschiktheid. Allianz Inkomensverzekeringen Arbeidsongeschiktheid Allianz Inkomensverzekeringen Net even meer keuze Wat is uw inkomen bij arbeidsongeschiktheid? Jaarlijks overkomt het één op de tien ondernemers: door ziekte of een ongeval niet

Nadere informatie

Preventie, arbeidsongeschiktheid en re-integratie volgens Generali. Beter voorkomen dan genezen

Preventie, arbeidsongeschiktheid en re-integratie volgens Generali. Beter voorkomen dan genezen Preventie, arbeidsongeschiktheid en re-integratie volgens Generali Beter voorkomen dan genezen Inhoudsopgave Arbeidsgeschikt of arbeidsongeschikt? 3 Hoe voorkomt u arbeidsongeschiktheid? 4 U raakt toch

Nadere informatie

Nierpatiënten V ereniging Vereniging Nederland Margreet Gorter

Nierpatiënten V ereniging Vereniging Nederland Margreet Gorter Nierpatiënten Vereniging Nederland Margreet Gorter ADPKD (Cystenieren) Werk, Uitkeringen,, g, Verzekeringen Werk, inkomen en nierziekte Kan je nog werken met een nierziekte? Wanneer vertel ik mijn collega

Nadere informatie

Arbeidsongeschiktheid en uw pensioen

Arbeidsongeschiktheid en uw pensioen Arbeidsongeschiktheid en uw pensioen INHOUD PAGINA 1. Inleiding 2 2. Arbeidsongeschiktheid en uitkeringen vanuit de overheid 3 3. Arbeidsongeschiktheid en uw pensioen 5 4. Vragen staat vrij! 8 1. Inleiding

Nadere informatie

Allianz Inkomensverzekeringen. Nederland Schadeverzekering N.V. Allianz. Inkomens- Combinatie. Wagenparkmanagement

Allianz Inkomensverzekeringen. Nederland Schadeverzekering N.V. Allianz. Inkomens- Combinatie. Wagenparkmanagement Allianz Inkomensverzekeringen Nederland Schadeverzekering N.V. Allianz Inkomens- Combinatie Wagenparkmanagement Hoe houdt u maximale controle op de verzuimkosten? Voor uw productie of dienstverlening heeft

Nadere informatie

Inkomensverlies, goed en voordelig verzekerd

Inkomensverlies, goed en voordelig verzekerd Inkomensverlies, goed en voordelig verzekerd Arbeidsongeschiktheidsverzekering 2 Arbeidsongeschiktheidsverzekering Arbeidsongeschiktheidsverzekering Arbeidsongeschiktheidsverzekering 3 NMT-leden profiteren

Nadere informatie

OndernemersPlan. Amersfoortse OndernemersPlan. De Inkomensverzekeraar voor ondernemers

OndernemersPlan. Amersfoortse OndernemersPlan. De Inkomensverzekeraar voor ondernemers OndernemersPlan Amersfoortse OndernemersPlan De Inkomensverzekeraar voor ondernemers De Amersfoortse maakt ondernemen een stuk relaxter Als zelfstandig ondernemer of werkgever wilt u uzelf, uw bedrijf

Nadere informatie

Arbeidsongeschikt. Stel dat je geheel of gedeeltelijk arbeidsongeschikt raakt. Wat betekent dit dan voor de opbouw van je pensioen?

Arbeidsongeschikt. Stel dat je geheel of gedeeltelijk arbeidsongeschikt raakt. Wat betekent dit dan voor de opbouw van je pensioen? Arbeidsongeschikt Stel dat je geheel of gedeeltelijk arbeidsongeschikt raakt. Wat betekent dit dan voor de opbouw van je pensioen? Inleiding UWV vindt het belangrijk dat je op een gezonde manier aan het

Nadere informatie

Zoja, start de uitkering dan: Direct na het overlijden van de werknemer of, Na het bereiken van de leeftijd van 18 jaar van het jongste kind

Zoja, start de uitkering dan: Direct na het overlijden van de werknemer of, Na het bereiken van de leeftijd van 18 jaar van het jongste kind Aanvullende Voorzieningen Werkgever Aan de werkgever van: Overlijden Heeft uw bedrijf een collectieve overlijdensverzekering afgesloten? Deze verzekering zorgt voor een extra jaarlijkse uitkering (aan

Nadere informatie

DE VASTE LASTEN AOV VAN DE AMERSFOORTSE. Productinformatie

DE VASTE LASTEN AOV VAN DE AMERSFOORTSE. Productinformatie DE VASTE LASTEN AOV VAN DE AMERSFOORTSE Productinformatie WAT U EERST MOET WETEN Als u arbeidsongeschikt bent, kunt u nog maar voor een deel of zelfs helemaal niet meer werken. Dat kan grote gevolgen hebben

Nadere informatie

WIA Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen Inkomen

WIA Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen Inkomen Verzekeringen Makelaardij Hypotheken Pensioenen Employment Benefits Bankzaken WIA Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen Inkomen vrieling a d v i e s g r o e p De WIA De WIA (Wet Werk en Inkomen naar

Nadere informatie

WIA 0-tot-100 Plan Financiële zekerheid en persoonlijke ondersteuning voor uw werknemers bij arbeidsongeschiktheid

WIA 0-tot-100 Plan Financiële zekerheid en persoonlijke ondersteuning voor uw werknemers bij arbeidsongeschiktheid Collectieve WIA-verzekeringen Informatie voor de ondernemer WIA 0-tot-100 Plan Financiële zekerheid en persoonlijke ondersteuning voor uw werknemers bij arbeidsongeschiktheid WIA 0-tot-100 Plan Goed zorgen

Nadere informatie

Beter Af Verzuim Risico Verzekering. Een verzuimverzekering op maat via Stichting VACI

Beter Af Verzuim Risico Verzekering. Een verzuimverzekering op maat via Stichting VACI Beter Af Verzuim Risico Verzekering Een verzuimverzekering op maat via Stichting VACI 2 SamenWerken aan Gezond Ondernemen Voor u als werkgever in de sector cultuur is het van groot belang uw organisatie

Nadere informatie

WIA Opvang Polis. op de WIA. Het antwoord van de. Van Kampen Groep. (Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen)

WIA Opvang Polis. op de WIA. Het antwoord van de. Van Kampen Groep. (Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen) WIA Opvang Polis Het antwoord van de Van Kampen Groep op de WIA (Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen) Pagina 1 WIA Opvang Polis. Hoe wordt de hoogte van de WIA-uitkering berekend? De hoogte van de

Nadere informatie

WIA Opvang Polis. www.vkg.com. Het antwoord van de Van Kampen Groep op de WIA (Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen) Terecht méér dan verzekeraars

WIA Opvang Polis. www.vkg.com. Het antwoord van de Van Kampen Groep op de WIA (Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen) Terecht méér dan verzekeraars WIA Opvang Polis Het antwoord van de Van Kampen Groep op de WIA (Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen) Terecht méér dan verzekeraars www.vkg.com WIA Opvang Polis Versie 2008 Hoe wordt de hoogte van

Nadere informatie

Loyalis in de zorg Een deskundige partner voor werkgevers

Loyalis in de zorg Een deskundige partner voor werkgevers De expertise van Loyalis is mensenwerk gebruiken we onze kennis voor heldere adviezen en diensten. Omdat pensioen- en caoregelingen in elke sector weer anders zijn, is ons werk maatwerk. En bieden we onze

Nadere informatie

Productwijzer individuele Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Productwijzer individuele Arbeidsongeschiktheidsverzekering Productwijzer individuele Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de individuele Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Nadere informatie

Individuele WIA werknemersverzekering

Individuele WIA werknemersverzekering Individuele WIA werknemersverzekering Inhoud Individuele WIA werknemersverzekering 3 Waar is deze verzekering voor? 3 Voor wie is deze verzekering? 3 Welke risico s verzekeren we? 3 Welke uitkering krijgt

Nadere informatie

Eén complete oplossing voor verzuim, preventie én re-integratie. VerzuimVizier Plus WGA-eigenrisicoverzekering

Eén complete oplossing voor verzuim, preventie én re-integratie. VerzuimVizier Plus WGA-eigenrisicoverzekering Eén complete oplossing voor verzuim, preventie én re-integratie VerzuimVizier Plus WGA-eigenrisicoverzekering VerzuimVizier Plus WGA-eigenrisicoverzekering. De kracht van de combinatie Als ondernemer wilt

Nadere informatie

ondernemersplan Arbeidsongeschiktheid Arbeidsongeschiktheid De Inkomensverzekeraar voor ondernemers

ondernemersplan Arbeidsongeschiktheid Arbeidsongeschiktheid De Inkomensverzekeraar voor ondernemers ondernemersplan Arbeidsongeschiktheid Arbeidsongeschiktheid De Inkomensverzekeraar voor ondernemers De Amersfoortse maakt ondernemen een stuk relaxter Als zelfstandig ondernemer of werkgever wilt u uzelf,

Nadere informatie

InkomensZekerPlan. De arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ondernemers

InkomensZekerPlan. De arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ondernemers InkomensZekerPlan De arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ondernemers Inhoud 1 Wat is het InkomensZekerPlan? 2 Hoe werkt het? 3 Wat u moet weten voordat wij u verzekeren 4 We helpen u graag om gezond

Nadere informatie

Allianz Inkomensverzekeringen. Nederland Schadeverzekering N.V. Allianz. Inkomens- Combinatie. Wagenparkmanagement

Allianz Inkomensverzekeringen. Nederland Schadeverzekering N.V. Allianz. Inkomens- Combinatie. Wagenparkmanagement Allianz Inkomensverzekeringen Nederland Schadeverzekering N.V. Allianz Inkomens- Combinatie Wagenparkmanagement Hoe houdt u maximale controle op de verzuimkosten? Voor uw productie of dienstverlening heeft

Nadere informatie

Arbeidsongeschiktheidsverzekering Informatie voor de ondernemer. Ondernemers-AOV. De AOV waarbij u exact weet wat u krijgt

Arbeidsongeschiktheidsverzekering Informatie voor de ondernemer. Ondernemers-AOV. De AOV waarbij u exact weet wat u krijgt Arbeidsongeschiktheidsverzekering Informatie voor de ondernemer Ondernemers-AOV De AOV waarbij u exact weet wat u krijgt 2 Ondernemers-AOV Ondernemen is weloverwogen risico s nemen Als ondernemer houdt

Nadere informatie

Laag 2 Pensioen WIA

Laag 2 Pensioen WIA Generali Nederland Diemerhof 42, 1112 XN Diemen Postbus 1888, 1110 CL Diemen generali.nl Hoe is uw pensioen geregeld? Laag 2 Pensioen 1-2-3 WIA Pensioen 1-2-3 biedt u informatie over uw arbeidsongeschiktheidspensioen

Nadere informatie

personeelsplan Arbeidsongeschiktheid WGA-Gat verzekering De Inkomensverzekeraar voor ondernemers

personeelsplan Arbeidsongeschiktheid WGA-Gat verzekering De Inkomensverzekeraar voor ondernemers personeelsplan Arbeidsongeschiktheid WGA-Gat verzekering De Inkomensverzekeraar voor ondernemers De Amersfoortse maakt ondernemen een stuk relaxter Als zelfstandig ondernemer of werkgever wilt u uzelf,

Nadere informatie

(Tijdelijk) Arbeidsongeschikt

(Tijdelijk) Arbeidsongeschikt Pensioenfonds Robeco Investeer ook even in jezelf (Tijdelijk) Arbeidsongeschikt www.pensioenfondsrobeco.nl 1 april 2018 (Tijdelijk) Arbeidsongeschikt (Tijdelijk) Arbeidsongeschikt Inhoudsopgave 3 1 De

Nadere informatie

(Tijdelijk) Arbeidsongeschikt

(Tijdelijk) Arbeidsongeschikt Pensioenfonds Robeco Investeer ook even in jezelf (Tijdelijk) Arbeidsongeschikt www.pensioenfondsrobeco.nl 25 juni 2017 Inhoudsopgave 3 1 De wettelijke regelingen 4 1.1 Ben je volledig arbeidsongeschikt?

Nadere informatie

Datum Wijzigingen voorwaarden en premiestelling 11 september 2015

Datum Wijzigingen voorwaarden en premiestelling 11 september 2015 movir Postbus 2160 3430 CV Nieuwegein Bezoekadres Brugwal 1 ACURA Assuradeuren B.V. De heer R.G. Prust Postbus 156 5490 AD SINT-OEDENRODE 573586 030 607 87 00 info@movir.nl www.movir.nt Onderwerp Datum

Nadere informatie

Hoe betaalt u uw huis als u niet meer kunt werken?

Hoe betaalt u uw huis als u niet meer kunt werken? Hoe betaalt u uw huis als u niet meer kunt werken? AEGON Woonlastenverzekering Inhoud Hoe betaalt u uw huis als u niet meer kunt werken? pagina 3 U kiest voor flexibiliteit pagina 5 U verzekert zich voor

Nadere informatie

WIA

WIA 2019 WIA na We ar rk We Ar & t be In ids kom ve e rm n og en Werk & Inkomen naar Arbeidsvermogen Inkomensaanvullingen bij arbeidsongeschiktheid Als werkgever kunt u een aantal verzekeringen afsluiten die

Nadere informatie

COLLECTIEVE INKOMENSVERZEKERINGEN

COLLECTIEVE INKOMENSVERZEKERINGEN COLLECTIEVE INKOMENSVERZEKERINGEN Productinformatie voor werkgevers Alles goed geregeld bij ziekte en arbeidsongeschiktheid van uw medewerkers UW MEDEWERKER ZIEK OF ARBEIDSONGESCHIKT. WAT NU? Of u nu veel

Nadere informatie

PersoneelsImpulz. Hét verzekeringspakket voor bedrijven met personeel. PersoneelsImpulz biedt u. Informatie voor de werkgever

PersoneelsImpulz. Hét verzekeringspakket voor bedrijven met personeel. PersoneelsImpulz biedt u. Informatie voor de werkgever PersoneelsImpulz PersoneelsImpulz Hét verzekeringspakket voor bedrijven met personeel PersoneelsImpulz biedt u Financiële zekerheid voor u en uw werknemers Dienstverlening om verzuim te voorkomen en beperken

Nadere informatie