DVJ Insights BV +31 (0)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DVJ Insights BV +31 (0)"

Transcriptie

1 2016/21974 Bereiksonderzoek Zaanradio Datum: 25 juni 2014 Kenmerk: OLO018 Contactpersoon Zaanradio: M. Oudega Contactpersonen DVJ Insights: Tim Knaapen, Sandra van Laar (0) DVJ Insights Waalkade XP Nijmegen Nederland DVJ Insights BV info@dvj-insights.com +31 (0) DVJ Insights BV is ISO 9001:2000 gecertificeerd. Wij zijn lid van de Markt Onderzoek Associatie, Research Keurmerkgroep, de Gouden Standaard, Esomar. Copyright 2014 DVJ Insights BV

2 Bereiksmeting Zaanradio Doelstellingen: Primaire doelstellingen: - Inzicht in de bekendheid van Zaanradio - Inzicht in het bereik van Zaanradio Secundaire doelstellingen: - Evaluatie van het aanbod met betrekking tot de programmering van Zaanradio - Inzicht krijgen in de behoeften ten aanzien van een lokale omroep binnen het verzorgingsgebied van Zaanradio 45% Zaanradio 55% Onbekend Bekend De bekendheid van Zaanradio relatief wat lager dan bij andere lokale omroepen. Om een grotere bereik te sorteren, zal groei op bekendheid moeten worden gerealiseerd. Rapportcijfer voor de programmering van Zaanradio 7,1 Met een gemiddeld rapportcijfer van een 7,1 scoort Zaanradio goed. De mannelijke luisteraar geeft in het algemeen een hoger cijfer. Jaarbereik Weekbereik Dagbereik Bereik 3% 1% 11% 0% 50% 100% Het bereik is wat onder gemiddeld en blijft achter op de bekendheid. Daarnaast is het verloop van jaarbereik naar week- en dagbereik hoog. Oorzaak hiervoor kan zijn dat men alleen afstemt indien er bijzondere gebeurtenissen plaatsvinden. Voornaamste reden om te luisteren naar Zaanradio Ik wil graag lokaal nieuws horen De programma's zijn in mijn eigen (streek)taal De zender gee_ me goede achtergrondinforma`e Op de zender komen mensen uit mijn gemeente De zender is door iemand anders aangezet Vanwege de muziek Ik kan zelf meedoen/bijdragen aan de programma's Ik wil reclame horen van winkels uit mijn woonplaats Anders, Weet niet/geen reden 20% 11% 8% 4% 2% 0% 0% 11% 44% 0% 20% 40% 60% 80% 100% DVJ Insights BV info@dvj-insights.com +31 (0)

3 Inhoud Inhoud... 3 Achtergrond van het onderzoek... 4 Samenvatting... 5 Resultaten... 7 Bekendheid... 7 Bereik... 8 Beoordeling van (de programmering van) Zaanradio... 9 Luistergedrag DVJ Insights BV info@dvj-insights.com +31 (0)

4 Achtergrond van het onderzoek In mei 2014 heeft DVJ Insights een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd naar het bereik van de radiozender Zaanradio onder inwoners (13 jaar en ouder) van de Zaanstreek. De data is verzameld middels telefonisch onderzoek (CATI-methode) en online onderzoek (CAWI-methode). De netto steekproef bestaat uit 333 respondenten. Deze steekproef is gewogen op leeftijd, geslacht en opleiding en is daarop representatief voor de inwoners van de Zaanstreek. Hieronder is de verdeling van de steekproef te zien: Geslacht 51% 49% LeeDijd 34% 36% 31% jaar 55 jaar en ouder Opleiding 27% 33% Laag Midden 40% Hoog DVJ Insights BV (0)

5 Samenvatting Luistergedrag: Het algemene luistergedrag in het verzorgingsgebied van Zaanradio komt overeen met vergelijkbare onderzoeken uitgevoerd door DVJ Insights. Van de ondervraagden geeft 88% aan wel eens naar de radio te luisteren. De meeste respondenten geven aan vooral via de ether of kabel te luisteren. Jongeren geven aan in vergelijking tot ouderen meer via de mobiele telefoon/pda te luisteren. Thuis en in de auto worden het meest genoemd wanneer gevraagd wordt om plaats van luisteren. Bekendheid: De bekendheid van Zaanradio ligt in vergelijking tot eerdere onderzoeken wat lager dan bij andere lokale omroepen. in de resultaten is te zien dat 45% van de ondervraagden aangeeft bekend te zijn met Zaanradio. De bekendheid onder mannen is hoger dan bij vrouwen. Opvallend is dat wanneer gekeken wordt naar bekendheid met betrekking tot opleiding gezegd mag worden dat naarmate de opleiding hoger is de bekendheid hoger is. Bereik: Het totaalbereik van Zaanradio is 11%, met een week- en dagbereik van 3% en 1%. Daarin is dus nog ruimte voor verbetering. Ook wanneer gekeken wordt naar het verloop van totaal- naar week- en dagbereik zien we een groot verloop. Mogelijke oorzaak hiervan kan zijn dat men alleen afstemt indien er iets bijzonders te beluister is. Beoordeling programmering: Wanneer gekeken wordt naar de voornaamste reden om te luisteren naar Zaanradio zien we dat het lokale nieuws hoog scoort. Opvallend is dat de jonge groep aangeeft het belangrijk te vinden de programma s in zijn/haar eigen streektaal te horen. Onder de niet-luisteraars zien we als voornaamste reden om niet te luisteren de programmering in zijn algemeen. Met name de jongere doelgroep en de midden opgeleiden geven aan zich hierdoor niet aangesproken te voelen. Op de vraag welke programma s men wel eens luistert zien we dat het lokale nieuws veruit het meest genoemd wordt. Op de tweede plaats zien we muziekprogramma s. Ook wanneer gevraagd wordt welk type programma s men (nog) meer zou willen horen, zien we het lokale nieuws terug in de top 3. Opvallend is 28% aangeeft graag documentaires te willen horen, de huidige luisteraars lijken dus echt op zoek naar verdieping in achtergronden bij lokale gebeurtenissen en nieuws.. Gemiddeld geven de luisteraars van Zaanradio de zender een 7.1 als rapportcijfer. Wanneer gekeken wordt naar eerdere onderzoeken met betrekking tot lokale omroepen van DVJ Insights ligt dit cijfer keurig gemiddeld. DVJ Insights BV info@dvj-insights.com +31 (0)

6 Informatiebron: De gratis huis-aan-huisbladen zijn bij uitstek de meest genoemde informatiebron voor zaken uit de gemeente/woonplaats van de ondervraagden. Dit aantal ligt bij de vrouwen net iets hoger dan bij de mannen. Bij de jongere doelgroep is dit in minder mate, zij geven aan ook veel informatie te vergaren via vrienden, familie en kennissen. De lokale radiozender staat op de zevende plaats wanneer gekeken wordt naar informatiebronnen. DVJ Insights BV (0)

7 Resultaten In dit hoofdstuk worden alle resultaten ten aanzien van de lokale radiozender Zaanradio getoond. In het bijzonder wordt ingegaan op de bekendheid, het bereik, de programmering en het luistergedrag van de inwoners van regio Zaanstreek. Bekendheid Zaanradio Radio Noord-Holland Zaanradio Radio 9 (Oostzaan) RTV Purmerend Lokale Omroep Landsmeer Geen van deze 5% 4% 3% 33% 45% 59% 0% 20% 40% 60% 80% 100% n=333 (totale steekproef) In vergelijking tot andere bereiksonderzoeken die uitgevoerd zijn door DVJ Insights, heeft Zaanradio een bekendheid die wat achterblijft bij veel andere lokale omroepen. Binnen de regio Zaanstreek is 45% bekend met Zaanradio. De bekendheid is onder het mannelijke geslacht (50%) en de hoger opgeleiden (53%) het hoogst. Samen met Radio Noord-Holland is het de meest bekende radiozender in regio Zaanstreek. DVJ Insights BV info@dvj-insights.com +31 (0)

8 Bereik Bereik Sky Radio 14% 23% 42% % 25% 38% Q-music 8% 17% 32% 100% NL 8% 16% 29% Radio Noord-Holland 10% 15% 25% Radio Veronica 5% 10% 23% Radio 3/3FM 4% 7% 20% Radio 10 Gold 6% 9% 19% Radio 2 5% 11% 17% Radio 1 7% 10% 16% Slam!FM 2% 5% 15% Classic FM 2% 5% 11% Zaanradio 1% 3% 11% BNR Nieuwsradio 5% 5% 10% Radio 4 1% 4% Radio 5/747AM 1% 2% 2% De Concertzender 0% 1% 2% Radio 9 (Oostzaan) 0% 2% Juize FM 0% 1% 2% Kink FM 0% 2% Lokale Omroep Landsmeer 0% CityFM 0% RTV Purmerend 0% Geen van deze 14% 17% 37% 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% Jaarbereik Weekbereik Dagbereik n=333 (totale steekproef) Wanneer gekeken wordt naar de bekendheid in vergelijking tot het bereik mag gezegd worden dat dit wat onder gemiddeld is. Bijna de helft van de inwoners geeft aan bekend te zijn met Zaanradio, maar het jaarbereik blijft slechts steken op 11%. Daarnaast is het verloop van jaar (11%) naar week- (3%) en dagbereik (1%) groot. In zowel bekendheid als bereik zijn er voor Zaanradio nog veel mogelijkheden tot groei. Met name in de groep lageropgeleiden valt nog veel te winnen. Traditioneel is dat een groep die meer binding heeft met lokale media. Door luisteraars beter te binden aan de zender, zal de luisterfrequentie en daarmee met name het week- en dagbereik toenemen. DVJ Insights BV info@dvj-insights.com +31 (0)

9 Beoordeling van (de programmering van) Zaanradio Bij de beoordeling van Zaanradio is in eerste instantie gekeken naar de voornaamste redenen om te luisteren. Ook is de niet-luisteraar gevraagd wat de voornaamste redenen zijn om niet te luisteren naar Zaanradio. Vervolgens is op programmaniveau in kaart gebracht wat het gedrag en de wensen zijn van de huidige luisteraars. Ook is een algemene beoordeling gegeven in de vorm van een rapportcijfer. Tot slot bekijken we hoe men normaliter aan informatie komt over zaken uit de regio en welke rol de lokale omroep hierin speelt. Voornaamste reden om te luisteren naar Zaanradio Ik wil graag lokaal nieuws horen De programma's zijn in mijn eigen (streek)taal De zender gee_ me goede achtergrondinforma`e Op de zender komen mensen uit mijn gemeente De zender is door iemand anders aangezet Vanwege de muziek Ik kan zelf meedoen/bijdragen aan de programma's Ik wil reclame horen van winkels uit mijn woonplaats Anders, Weet niet/geen reden 20% 11% 8% 4% 2% 0% 0% 11% 44% 0% 50% 100% n=38 (luisteraars Zaanradio) De voornaamste reden om te luisteren naar Zaanradio is het feit dat men graag lokaal nieuws hoort. Ook de eigen (streek)taal is een belangrijke factor voor de luisteraars. Opvallend is het feit dat maar 2% aangeeft vanwege de muziek te luisteren. Van lokale media weten we dat lokaal nieuws doorgaans de belangrijkste reden is om te luisteren, maar dat muziek een ondersteunende rol kan spelen, zeker om mensen vaker af te laten stemmen op een lokale zender. Uit eerder onderzoek blijkt dat muziek ook een bindende factor (kan) zijn. Hierdoor ontstaat de kans meer focus te leggen op muziek wat uiteindelijk kan resulteren in een hoger week- en/of dagbereik. DVJ Insights BV (0)

10 Wanneer de ambitie bestaat om als lokale zender te groeien is het belangrijk om ook de redenen van niet-luisteraars onder de loep te nemen. Voornaamste reden om niet te luisteren naar Zaanradio Programmering is niet naar mijn smaak Ik raadpleeg andere media Ik ben niet geïnteresseerd in lokale informa`e Vanwege de muziek Kan de zender niet op de radio vinden De ontvangst is niet goed Anders Weet niet/geen reden 16% 11% 7% 6% 6% 4% 10% 40% 0% 20% 40% 60% 80% 100% n=256 (niet luisteraars Zaanradio) Als belangrijkste factor wordt aangegeven dat de programmering niet naar wens is. Met name de jongere doelgroep en de middenopgeleiden geven dit aan. Uit bovenstaande grafiek blijkt dat er verder onder de niet-luisteraars geen uitgesproken reden is om niet af te stemmen op Zaanradio. Hierbij dient in acht genomen te worden dat dit mogelijk veroorzaakt wordt door onbekendheid met wat Zaanradio daadwerkelijk uitzendt. Wanneer men niet weet wat ze moeten verwachten bij een radiozender is het ook lastig een oordeel te geven over wat er anders zou moeten. Zaanradio kan dus duidelijk werken aan een duidelijker profiel door in hun communicatie of eventueel door samenwerking met andere lokale media de burgers te vertellen wat er te horen is op de zender en waarom dit uniek is. DVJ Insights BV (0)

11 Welke programma s luistert men zoal? Kunt u aangeven naar welk soort programma's u wel eens luistert op Zaanradio? Lokaal nieuws Muziekprogramma s (zoals bv de Top 40) Sportprogramma's Lokale poli`ek Uitgaansinforma`e Kunst en cultuur Programma's voor minderheden Jongerenprogramma's Kerkelijke programma's Weet niet, geen antwoord Anders, namelijk: 22% 19% 17% 16% 11% 6% 0% 2% 0% 45% 72% 0% 20% 40% 60% 80% 100% n=38 (luisteraars Zaanradio) Eerder is al naar voren gekomen dat lokaal nieuws een belangrijke reden is om naar de lokale radiozender te luisteren. Dat het lokale nieuws met 72% veruit het meest beluisterde programma van Zaanradio blijkt, is dan ook vanzelfsprekend. Dit resultaat ligt in lijn met de voornaamste reden om te luisteren. Op de tweede plaats staan de muziekprogramma s met 45%. Opvallend hierbij is dat de muziekprogramma s niet hoog scoren wanneer gekeken wordt naar voornaamste redenen om te luisteren. Hieruit kan geconcludeerd worden dat er aan dit aspect meer aandacht geschonken dient te worden. Vooral omdat dit, zoals eerder vermeld, een binding kan creëren met de luisteraar. DVJ Insights BV info@dvj-insights.com +31 (0)

12 Welke programma s zou men graag meer willen horen? Belangrijk is om ook te kijken naar de wens van de luisteraar. Dit kan immers bepalend zijn voor de groei met het oog op de toekomst van Zaanradio. Wat voor soort programmas zou u (nog) meer willen horen op uw lokale radiozender? Documentaires Kunst en cultuur Lokaal nieuws Sportprogramma's Muziekprogramma s (zoals bv de Top 40) Verzoekplatenprogramma's Lokale poli`ek/gemeenteraadsvergaderingen Verenigingsnieuws Uitgaansinforma`e Kinderprogramma s Programma's voor minderheden Jongerenprogramma's Kerkelijke programma's Weet niet, geen antwoord Anders, namelijk: 28% 23% 21% 20% 19% 19% 15% 11% 10% 8% 4% 2% 0% 25% 2% 0% 20% 40% 60% 80% 100% n=38 (luisteraars Zaanradio) De luisteraar van Zaanradio heeft geen duidelijke voorkeur over welke programma s ze meer willen horen. Eerder hebben we gezien dat het jaarbereik aanzienlijk hoger ligt dan het week- en dagbereik. Men lijkt met name af te stemmen wanneer er iets bijzonders plaats vindt. Het beeld dat men heeft van Zaanradio is wellicht nog niet goed ingevuld, aangezien het merendeel van de burgers over het algemeen niet luistert. Een mogelijkheid is om de diversiteit van programma s te verhogen, waarbij wel gewaakt moet worden voor het feit dat dit niet ten koste gaat van het lokale nieuws. Ook is het belangrijk om ten alle tijden een duidelijk en helder profiel te hebben zodat mensen weten wat ze kunnen verwachten. Dit is en blijft namelijk de belangrijkste tune-in factor voor Zaanradio met als aanvulling een aansprekende muziekmix. Zaanradio ontvangt van de luisteraar een gemiddeld rapportcijfer 7,1. Hiermee wordt nogmaals bevestigd dat de luisteraars over het algemeen tevreden is over de programmering van Zaanradio. DVJ Insights BV info@dvj-insights.com +31 (0)

13 Op welke wijze komt men doorgaans aan informatie? Op welke wijze komt u doorgaans aan informane over zaken uit uw gemeente/woonplaats? Gra`s huis-aan-huisblad Regionaal dagblad Vrienden, familie, kennissen, via via Folders, brochures, bewonersbrieven Website van de gemeente Lokale Televisiezender Lokale Radiozender Landelijk dagblad Website lokale omroep Regionale omroep Lokale kabelkrant Lokale teletekst Voorlich`ngscentrum stadhuis Anders 31% 27% 20% 18% 16% 11% 8% 8% 6% 6% 5% 2% 14% 62% n=333 (totale steekproef) 0% 20% 40% 60% 80% 100% Wanneer er gekeken wordt naar hoe men doorgaans aan informatie komt over zaken in de gemeente/woonplaats, geeft het merendeel (62%) aan dit met name via de gratis huis-aanhuisbladen te verkrijgen. Regionaal dagblad (32%) en via vrienden, familie en kennissen (27%) worden na de gratis huis-aan-huisbladen als meest gebruikte bron van informatie genoemd. Wanneer gekeken wordt naar top 3 meest gebruikte bronnen van informatie mag gezegd worden dat de gratis huis-aan-huisbladen verreweg het meest gebruikt worden. Opvallend is dat de lokale televisiezender hoger scoort dan de lokale radiozender, terwijl deze niet beschikbaar is voor alleen de Zaanstreek. Mogelijk is het interessant om dit te onderzoeken aangezien het wel als belangrijke bron aangegeven wordt. Op welke wijze komt u het meest aan informane over zaken uit uw gemeente/woonplaats? Gra`s huis-aan-huisblad Regionaal dagblad Vrienden, familie, kennissen, via via 9% 16% 42% 0,0% 50,0% 100,0% n=333 (totale steekproef) DVJ Insights BV info@dvj-insights.com +31 (0)

14 Luistergedrag Verder is gekeken naar het algemene luistergedrag binnen de regio. Waar relevant worden verschillen tussen leeftijdscategorieën (13 t/m 34 jaar, 35 t/m 54 jaar en 55 jaar en ouder), geslacht en opleidingsniveau besproken. Luistert u wel eens naar de radio? 12% 88% Ja Nee Radio via de kabel Radio via de ether via het internet/online via mobiele telefoon/ PDA als achtergrond van het tv- Anders, namelijk: Luistert via... 11% 9% 3% 50% 43% 32% 0% 50% 100% n=333 (totale steekproef) Binnen het uitzendgebied van Zaanradio luistert 88% naar de radio. De meeste radioluisteraars doen dit via de kabel (65%), via de ether (43%) of via internet/online (32%). Vooral mannen (52%) en respondenten in de leeftijd jaar (53%) geven aan vooral via de ether te luisteren. De jongere doelgroep luistert opvallend veel via de (smart)phone, namelijk 21% in vergelijking tot 10% en 2% bij de leeftijdsgroep en 55 jaar en ouder. Waar luistert u naar de radio? Thuis In de auto Op het werk Onderweg (niet in de auto) Anders, namelijk: 2% 8% 27% 64% 74% 0% 50% 100% n=294 (radio luisteraars) Landelijk gezien liggen deze cijfers in lijn met het luistergedrag van Zaanradio. Thuis (74%) en in de auto (64%) worden als meest genoemde plaatsen van luisteren gegeven binnen de regio Zaanstreek. DVJ Insights BV info@dvj-insights.com +31 (0)

15 Bijlage Tabellen, uitgesplitst geslacht Wat is uw hoogst voltooide schoolopleiding? WO (universiteit, TU, TH, post-hbo) HBO (HTS, HEAO, Sociale Academie e. d.) HAVO/VWO (gymnasium, HBS, MMS) MBO (MTS, MEAO, Politieschool, Verpleegsteropleiding e.d.) LBO/VMBO/MAVO (MULO, ULO, opleidingen leerlingwezen) Basisonderwijs / Geen onderwijs Anders, namelijk Weet niet / Geen opgave 24 14,7% 7 3,8% 31 9,2% 31 18,8% 27 16,2% 58 17,5% 18 10,9% 21 12,7% 39 11,8% 40 24,6% 53 31,4% 93 28,1% 45 27,5% 54 31,9% 99 29,7% 6 3,4% 7 3,9% 12 3,7% ,0% ,0% ,0% Welke situatie is op dit moment het meest op u van toepassing? Werkzaam in beroep Arbeidsongeschikt Werkloos, werkzoekend of bijstand Gepensioneerd of VUT Studerend/schoolgaa nd Huisvrouw/huisman of anders 89 54,4% 80 47,3% ,8% 17 10,6% 11 6,7% 29 8,6% 8 4,6% 11 6,3% 18 5,5% 31 18,9% 18 10,5% 49 14,6% 13 8,1% 19 11,1% 32 9,7% 6 3,4% 30 18,0% 36 10,8% ,0% ,0% ,0% DVJ Insights BV info@dvj-insights.com +31 (0)

16 Bent u verantwoordelijk voor de dagelijkse boodschappen binnen uw huishouden? Ja, hoofdverantwoordelijk Ja, medeverantwoordelijk Nee 52 32,0% ,0% ,3% 88 53,6% 53 31,1% ,2% 24 14,4% 12 6,8% 35 10,5% ,0% ,0% ,0% Luistert u wel eens naar de radio? Ja Nee ,4% ,3% ,3% 17 10,6% 22 12,7% 39 11,7% ,0% ,0% ,0% Hoe luistert u naar de radio? Radio via de ether Radio via de kabel Radio via het internet/online (vaste verbinding) Radio als achtergrond van het tv-signaal Luisteren via mobiele telefoon/ PDA Anders, namelijk: 76 52,0% 52 34,9% ,4% 74 50,4% 73 49,3% ,9% 54 36,9% 40 27,1% 94 32,0% 8 5,4% 18 12,1% 26 8,7% 17 11,9% 14 9,4% 31 10,7% 3 1,9% 5 3,6% 8 2,8% ,0% ,0% ,0% Waar luistert u naar de radio? Op het werk Thuis In de auto Onderweg (niet in de auto) Anders, namelijk: 45 31,0% 35 23,9% 81 27,4% ,1% ,2% ,6% 96 65,8% 92 62,1% ,9% 13 8,9% 10 6,8% 23 7,9% 5 3,7% 2 1,2% 7 2,5% ,0% ,0% ,0% DVJ Insights BV info@dvj-insights.com +31 (0)

17 Met welke van onderstaande radiozenders bent u bekend? Zaanradio Radio Noord-Holland Radio 9 (Oostzaan) Lokale Omroep Landsmeer RTV Purmerend Geen van deze 82 49,8% 68 40,2% ,9% ,8% 90 53,2% ,9% 9 5,5% 7 3,9% 16 4,7% 6 3,8% 5 3,0% 11 3,4% 8 5,0% 5 2,8% 13 3,9% 47 28,6% 63 37,2% ,0% ,0% ,0% ,0% Jaarbereik 100% NL BNR Nieuwsradio Classic FM De Concertzender Juize FM Kink FM Q-music Radio 1 Radio 10 Gold Radio 2 Radio 3/3FM Radio 4 Radio 5/747AM 538 Radio Veronica CityFM Sky Radio Slam!FM Zaanradio Radio Noord-Holland Radio 9 (Oostzaan) Lokale Omroep Landsmeer RTV Purmerend Geen van deze 34 21,0% 61 36,4% 96 28,8% 21 12,5% 13 7,6% 34 10,1% 21 13,0% 16 9,7% 38 11,3% 4 2,2% 4 2,4% 8 2,3% 5 3,2% 1,6% 6 1,9% 6 3,5% 0,0% 6 1,7% 52 31,8% 54 32,1% ,9% 37 22,7% 18 10,5% 55 16,5% 27 16,3% 35 21,0% 62 18,7% 30 18,3% 26 15,5% 56 16,9% 43 26,5% 25 14,6% 68 20,4% 8 4,8% 5 3,0% 13 3,9% 3 1,7% 5 2,9% 8 2,3% 68 41,5% 59 35,0% ,2% 44 27,0% 32 19,1% 76 23,0% 0,0% 1,4% 1,2% 61 37,4% 78 46,0% ,8% 25 15,4% 24 14,1% 49 14,8% 22 13,7% 15 9,0% 38 11,3% 46 27,9% 36 21,5% 82 24,6% 4 2,5% 3 1,5% 7 2,0% 0,0% 1,4% 1,2% 19 11,9% 28 16,5% 47 14,2% ,0% ,0% ,0% DVJ Insights BV info@dvj-insights.com +31 (0)

18 Weekbereik 100% NL BNR Nieuwsradio Classic FM De Concertzender Juize FM Kink FM Q-music Radio 1 Radio 10 Gold Radio 2 Radio 3/3FM Radio 4 Radio 5/747AM 538 Radio Veronica CityFM Sky Radio Slam!FM Zaanradio Radio Noord-Holland Radio 9 (Oostzaan) Lokale Omroep Landsmeer RTV Purmerend Geen van deze 20 11,9% 34 20,3% 54 16,2% 11 6,9% 6 3,7% 17 5,2% 6 4,0% 9 5,4% 16 4,7% 1,9% 1,6% 3,8% 3 1,6% 0,0% 3,8% 1,9% 0,0% 1,4% 30 18,1% 27 15,9% 57 17,0% 27 16,3% 7 4,1% 34 10,1% 15 9,0% 14 8,2% 29 8,6% 20 11,9% 16 9,2% 35 10,6% 21 12,9% 4 2,3% 25 7,5% 4 2,2% 1,6% 5 1,4% 2 1,3% 4 2,3% 6 1,8% 44 27,0% 39 23,4% 84 25,1% 20 12,2% 12 7,3% 32 9,7% 32 19,6% 44 26,0% 76 22,8% 6 3,4% 10 5,7% 15 4,6% 7 4,2% 4 2,5% 11 3,3% 29 17,6% 22 12,8% 50 15,1% 1,4% 1,6% 2,5% 25 15,4% 32 19,2% 58 17,3% ,0% ,0% ,0% DVJ Insights BV info@dvj-insights.com +31 (0)

19 Dagbereik 100% NL BNR Nieuwsradio Classic FM De Concertzender Juize FM Kink FM Q-music Radio 1 Radio 10 Gold Radio 2 Radio 3/3FM Radio 4 Radio 5/747AM 538 Radio Veronica CityFM Sky Radio Slam!FM Zaanradio Radio Noord-Holland Radio 9 (Oostzaan) Lokale Omroep Landsmeer RTV Purmerend Geen van deze 10 6,4% 15 9,0% 26 7,7% 9 5,6% 6 3,7% 15 4,6% 4 2,2% 4 2,3% 7 2,2% 0,0% 1,6% 1,3% 1,4% 0,0% 1,2% 14 8,4% 12 6,9% 25 7,6% 18 11,2% 6 3,6% 24 7,3% 10 5,9% 10 5,7% 19 5,8% 8 4,8% 9 5,5% 17 5,2% 13 7,7% 1,8% 14 4,2% 3 1,7% 1,6% 4 1,1% 2 1,3% 2 1,2% 4 1,2% 30 18,0% 28 16,8% 58 17,4% 11 6,6% 6 3,6% 17 5,1% 22 13,6% 25 14,9% 48 14,3% 1,9% 4 2,6% 6 1,8% 1,9% 1,6% 2,7% 17 10,2% 17 10,1% 34 10,1% 52 31,8% 70 41,7% ,8% ,0% ,0% ,0% DVJ Insights BV info@dvj-insights.com +31 (0)

20 Wat is voor u de voornaamste reden om te luisteren naar Zaanradio? De programma's zijn in mijn eigen (streek)taal Ik wil reclame horen van winkels uit mijn woonplaats Ik wil graag lokaal nieuws horen De zender geeft me goede achtergrondinformatie Ik kan zelf meedoen/bijdragen aan de programma's De zender is door iemand anders aangezet Op de zender komen mensen uit mijn gemeente aan het woord Vanwege de muziek Anders Weet niet/geen reden 7 33,4% 0,0% 7 19,9% 10 44,7% 7 42,8% 17 43,9% 2 9,4% 2 13,6% 4 11,1% 0,0% 2 10,7% 2 4,3% 1 6,3% 2 11,4% 3 8,4% 1 3,1% 0,0% 1 1,9% 0,0% 1 4,5% 1 1,8% 1 3,1% 3 16,9% 3 8,7% ,0% ,0% ,0% Wat is voor u de voornaamste reden om niet te luisteren naar Zaanradio? Programmering is niet naar mijn smaak De ontvangst is niet goed Kan de zender niet op de radio vinden Ik raadpleeg andere media over wat er in mijn gemeente gebeurt Ik ben niet geïnteresseerd in lokale informatie Vanwege de muziek Anders Weet niet/geen reden 27 21,4% 15 11,3% 42 16,2% 1 1,2% 8 5,8% 9 3,5% 8 6,2% 8 6,0% 16 6,1% 13 10,3% 16 12,3% 29 11,3% 7 5,5% 11 8,3% 18 7,0% 10 8,4% 6 4,4% 16 6,3% 13 10,6% 12 9,0% 25 9,8% 45 36,5% 57 42,7% ,7% ,0% ,0% ,0% DVJ Insights BV info@dvj-insights.com +31 (0)

21 U heeft aangegeven naar Zaanradio te luisteren. Kunt u aangeven naar welk soort programmas u wel eens luistert op Zaanradio? Lokaal nieuws Muziekprogramma s (zoals bv de Top 40) Lokale politiek Sportprogramma's Uitgaansinformatie Jongerenprogramma's Programma's voor minderheden Kunst en cultuur Kerkelijke programma's Anders, namelijk: Weet niet, geen antwoord 15 66,9% 12 80,2% 27 72,2% 10 44,0% 7 45,8% 17 44,7% 5 22,5% 2 13,6% 7 18,9% 7 30,7% 1 9,1% 8 22,0% 2 9,4% 4 27,6% 6 16,7% 0,0% 2 16,0% 2 6,5% 3 11,9% 1 9,1% 4 10,7% 1 6,3% 5 31,2% 6 16,4% 0,0% 1 6,2% 1 2,5% ,0% ,0% ,0% Wat voor soort programmas zou u (nog) meer willen horen op uw lokale radiozender? Lokaal nieuws Muziekprogramma s (zoals bv de Top 40) Verzoekplatenprogram ma's Verenigingsnieuws Lokale politiek/gemeenteraad svergaderingen Sportprogramma's Uitgaansinformatie Kinderprogramma s Jongerenprogramma's Programma's voor minderheden Kunst en cultuur Kerkelijke programma's Documentaires Anders, namelijk: Weet niet, geen antwoord 4 15,7% 4 28,9% 8 21,0% 5 21,3% 2 15,3% 7 18,8% 3 12,5% 4 27,6% 7 18,6% 4 15,9% 1 4,5% 4 11,3% 5 22,5% 1 4,5% 6 15,2% 7 30,0% 1 4,5% 7 19,7% 1 6,3% 2 15,3% 4 9,9% 1 6,5% 1 9,1% 3 7,6% 0,0% 1 4,5% 1 1,8% 0,0% 2 10,7% 2 4,3% 5 21,3% 4 26,0% 9 23,2% 6 28,7% 4 26,0% 10 27,6% 1 3,1% 0,0% 1 1,9% 4 15,9% 6 37,4% 9 24,6% ,0% ,0% ,0% DVJ Insights BV info@dvj-insights.com +31 (0)

22 Kunt u in de vorm van een rapportcijfer een algemeen oordeel geven over de programmering van Zaanradio waarbij een 1 staat voor zwaar onvoldoende en een 10 staat voor uitmuntend Weet niet/geen antwoord 1 6,5% 1 4,5% 2 5,7% 1 3,1% 1 4,5% 1 3,7% 11 50,0% 9 58,1% 20 53,3% 8 37,2% 4 26,0% 12 32,7% 1 3,1% 0,0% 1 1,9% 0,0% 1 6,9% 1 2,8% ,0% ,0% ,0% Op welke wijze komt u doorgaans aan informatie over zaken uit uw gemeente/woonplaat s? Lokale Radiozender Lokale Televisiezender Lokale teletekst Lokale kabelkrant Website lokale omroep Regionaal dagblad Gratis huis-aan-huisblad Regionale omroep Website van de gemeente Landelijk dagblad Folders, brochures, bewonersbrieven Vrienden, familie, kennissen, via via Voorlichtingscentrum stadhuis 24 16,4% 12 7,5% 36 11,8% 32 21,2% 23 14,3% 55 17,6% 9 6,3% 9 5,3% 18 5,8% 8 5,2% 12 7,2% 19 6,3% 11 7,5% 14 8,7% 25 8,1% 44 29,6% 60 37,3% ,6% 95 64,0% ,0% ,6% 13 8,6% 8 5,2% 21 6,9% 30 20,1% 28 17,6% 58 18,8% 14 9,6% 11 7,0% 26 8,2% 26 17,7% 42 25,8% 68 21,9% 34 23,1% 57 35,4% 91 29,4% 5 3,3% 3 1,6% 8 2,4% ,0% ,0% ,0% DVJ Insights BV info@dvj-insights.com +31 (0)

23 Op welke wijze komt u het meest aan informatie over zaken uit uw gemeente/woonplaat s? Lokale Radiozender Lokale Televisiezender Lokale teletekst Lokale kabelkrant Website lokale omroep Regionaal dagblad Gratis huis-aan-huisblad Regionale omroep Website van de gemeente Landelijk dagblad Folders, brochures, bewonersbrieven Vrienden, familie, kennissen, via via Voorlichtingscentrum stadhuis Anders 9 5,4% 2 1,4% 11 3,4% 8 5,2% 6 3,6% 14 4,4% 4 2,2% 1,4% 4 1,3% 1,9% 3 2,0% 5 1,4% 7 4,1% 5 2,7% 11 3,4% 25 15,2% 30 17,5% 54 16,4% 71 43,4% 68 40,3% ,8% 3 1,7% 0,0% 3,8% 8 4,7% 10 5,8% 18 5,3% 1,4% 1,6% 2,5% 3 1,8% 9 5,3% 12 3,6% 8 5,0% 22 13,1% 30 9,1% 1,4% 0,0% 1,2% 16 9,6% 12 7,3% 28 8,4% ,0% ,0% ,0% DVJ Insights BV info@dvj-insights.com +31 (0)

24 Tabellen, uitgesplitst leeftijd Wat is uw hoogst voltooide schoolopleiding? WO (universiteit, TU, TH, post-hbo) HBO (HTS, HEAO, Sociale Academie e.d.) HAVO/VWO (gymnasium, HBS, MMS) MBO (MTS, MEAO, Politieschool, Verpleegsterople iding e.d.) LBO/VMBO/ MAVO (MULO, ULO, opleidingen leerlingwezen) Basisonderwijs / Geen onderwijs Anders, namelijk Weet niet / Geen opgave jaar 55 jaar en ouder 17 17,2% 9 7,3% 4 4,0% 31 9,2% 23 22,8% 21 18,1% 14 12,1% 58 17,5% 15 15,0% 11 8,9% 14 12,1% 39 11,8% 23 22,2% 41 34,6% 30 26,5% 93 28,1% 20 19,7% 36 30,6% 43 37,9% 99 29,7% 3 3,1% 1,6% 8 7,5% 12 3,7% 0,0% 0,0% ,0% ,0% ,0% ,0% Welke situatie is op dit moment het meest op u van toepassing? Werkzaam in beroep Arbeidsongeschi kt Werkloos, werkzoekend of bijstand Gepensioneerd of VUT Studerend/school gaand Huisvrouw/huism an of anders jaar 55 jaar en ouder 55 54,0% 84 70,7% 30 26,9% ,8% 2 2,1% 19 15,7% 8 7,1% 29 8,6% 4 3,6% 5 4,1% 10 8,5% 18 5,5% 0,0% 0,0% 49 43,3% 49 14,6% 32 31,6% 0,0% 0,0% 32 9,7% 9 8,8% 11 9,5% 16 14,2% 36 10,8% ,0% ,0% ,0% ,0% DVJ Insights BV info@dvj-insights.com +31 (0)

25 Bent u verantwoordelijk voor de dagelijkse boodschappen binnen uw huishouden? Ja, hoofdverantwoor delijk Ja, medeverantwoord elijk Nee jaar 55 jaar en ouder 28 27,4% 66 55,8% 63 56,2% ,3% 44 43,0% 51 43,0% 46 40,6% ,2% 30 29,6% 1 1,2% 4 3,1% 35 10,5% ,0% ,0% ,0% ,0% Luistert u wel eens naar de radio? Ja Nee jaar 55 jaar en ouder 87 85,0% ,0% ,5% ,3% 15 15,0% 11 9,0% 13 11,5% 39 11,7% ,0% ,0% ,0% ,0% Hoe luistert u naar de radio? Radio via de ether Radio via de kabel Radio via het internet/online (vaste verbinding) Radio als achtergrond van het tv-signaal Luisteren via mobiele telefoon/ PDA Anders, namelijk: jaar 55 jaar en ouder 31 36,0% 57 53,0% 39 39,5% ,4% 31 35,4% 53 48,7% 63 63,8% ,9% 33 37,8% 34 31,9% 27 27,1% 94 32,0% 6 7,3% 13 11,7% 7 6,8% 26 8,7% 18 21,3% 11 10,0% 2 2,1% 31 10,7% 2 2,4% 1 1,3% 5 4,7% 8 2,8% ,0% ,0% ,0% ,0% Waar luistert u naar de radio? Op het werk Thuis In de auto Onderweg (niet in de auto) Anders, namelijk: jaar 55 jaar en ouder 23 26,8% 42 38,4% 16 16,0% 81 27,4% 51 59,1% 82 75,5% 84 84,2% ,6% 50 57,9% 73 67,2% 65 65,6% ,9% 15 17,7% 6 5,3% 2 2,1% 23 7,9% 4 4,3% 1,6% 3 2,8% 7 2,5% ,0% ,0% ,0% ,0% DVJ Insights BV info@dvj-insights.com +31 (0)

26 Met welke van onderstaande radiozenders bent u bekend? Zaanradio Radio Noord-Holland Radio 9 (Oostzaan) Lokale Omroep Landsmeer RTV Purmerend Geen van deze jaar 55 jaar en ouder 48 47,2% 49 41,4% 52 46,5% ,9% 50 48,7% 71 60,1% 75 66,9% ,9% 6 6,3% 6 4,8% 4 3,1% 16 4,7% 4 3,6% 5 4,2% 3 2,3% 11 3,4% 8 8,3% 2 1,8% 2 2,1% 13 3,9% 38 37,3% 41 34,6% 31 27,3% ,0% ,0% ,0% ,0% ,0% Jaarbereik 100% NL BNR Nieuwsradio Classic FM De Concertzender Juize FM Kink FM Q-music Radio 1 Radio 10 Gold Radio 2 Radio 3/3FM Radio 4 Radio 5/747AM 538 Radio Veronica CityFM Sky Radio Slam!FM Zaanradio Radio Noord-Holland Radio 9 (Oostzaan) Lokale Omroep Landsmeer RTV Purmerend Geen van deze jaar 55 jaar en ouder 30 29,4% 31 26,1% 35 31,0% 96 28,8% 8 7,8% 11 9,1% 15 13,1% 34 10,1% 7 6,7% 13 11,0% 18 15,8% 38 11,3% 1 1,0% 5 4,2% 2 1,5% 8 2,3% 6 6,3% 0,0% 0,0% 6 1,9% 0,0% 3 2,5% 3 2,5% 6 1,7% 49 48,2% 40 33,5% 18 15,6% ,9% 16 16,1% 13 11,0% 26 22,7% 55 16,5% 11 10,4% 24 20,2% 28 24,6% 62 18,7% 19 19,1% 11 9,1% 26 23,1% 56 16,9% 29 28,0% 27 23,0% 12 10,8% 68 20,4% 3 3,1% 3 2,5% 7 6,0% 13 3,9% 2 2,1% 0,0% 6 5,0% 8 2,3% 59 58,1% 50 41,8% 18 16,3% ,2% 22 21,3% 35 29,3% 20 17,7% 76 23,0% 0,0% 1,6% 0,0% 1,2% 52 51,3% 49 41,2% 38 33,7% ,8% 32 31,1% 12 10,2% 5 4,8% 49 14,8% 6 6,3% 13 11,3% 18 15,8% 38 11,3% 16 16,1% 20 16,8% 46 40,6% 82 24,6% 3 2,6% 1,6% 3 2,9% 7 2,0% 0,0% 1,6% 0,0% 1,2% 0,0% 17 17,1% 12 10,2% 18 15,8% 47 14,2% ,0% ,0% ,0% ,0% DVJ Insights BV info@dvj-insights.com +31 (0)

27 Weekbereik 100% NL BNR Nieuwsradio Classic FM De Concertzender Juize FM Kink FM Q-music Radio 1 Radio 10 Gold Radio 2 Radio 3/3FM Radio 4 Radio 5/747AM 538 Radio Veronica CityFM Sky Radio Slam!FM Zaanradio Radio Noord-Holland Radio 9 (Oostzaan) Lokale Omroep Landsmeer RTV Purmerend Geen van deze jaar 55 jaar en ouder 13 12,4% 15 13,0% 26 22,9% 54 16,2% 4 3,6% 6 4,9% 8 7,1% 17 5,2% 2 2,1% 6 4,9% 8 6,9% 16 4,7% 1 1,0% 1 1,2% 0,0% 3,8% 3 2,6% 0,0% 0,0% 3,8% 0,0% 0,0% 1 1,3% 1,4% 29 28,0% 20 16,8% 8 7,3% 57 17,0% 7 7,3% 11 9,1% 15 13,8% 34 10,1% 5 4,7% 11 8,9% 13 11,9% 29 8,6% 10 9,3% 6 5,4% 19 17,1% 35 10,6% 9 8,9% 14 12,2% 1 1,3% 25 7,5% 0,0% 1 1,2% 3 2,7% 5 1,4% 1 1,0% 0,0% 5 4,4% 6 1,8% 44 43,0% 33 28,0% 7 5,8% 84 25,1% 6 5,7% 20 16,8% 7 5,8% 32 9,7% 0,0% 23 22,8% 29 24,4% 24 21,2% 76 22,8% 8 7,8% 6 5,4% 1,8% 15 4,6% 3 2,6% 3 2,4% 6 5,0% 11 3,3% 11 10,4% 11 9,7% 28 25,2% 50 15,1% 0,0% 0,0% 2 1,5% 2,5% 0,0% 0,0% 19 19,1% 16 13,2% 22 20,0% 58 17,3% ,0% ,0% ,0% ,0% DVJ Insights BV info@dvj-insights.com +31 (0)

28 Dagbereik 100% NL BNR Nieuwsradio Classic FM De Concertzender Juize FM Kink FM Q-music Radio 1 Radio 10 Gold Radio 2 Radio 3/3FM Radio 4 Radio 5/747AM 538 Radio Veronica CityFM Sky Radio Slam!FM Zaanradio Radio Noord-Holland Radio 9 (Oostzaan) Lokale Omroep Landsmeer RTV Purmerend Geen van deze jaar 55 jaar en ouder 5 4,7% 4 3,6% 17 14,8% 26 7,7% 4 3,6% 4 3,6% 7 6,5% 15 4,6% 1 1,0% 3 2,5% 4 3,1% 7 2,2% 1 1,0% 0,0% 0,0% 1,3% 0,0% 0,0% 0,0% 1,6% 1,2% 12 11,9% 10 8,4% 3 2,9% 25 7,6% 5 4,7% 8 6,7% 12 10,4% 24 7,3% 4 3,6% 6 5,3% 9 8,3% 19 5,8% 4 4,1% 6 4,9% 7 6,5% 17 5,2% 5 5,2% 7 6,1% 1 1,3% 14 4,2% 0,0% 1 1,2% 2 2,1% 4 1,1% 1 1,0% 0,0% 3 2,7% 4 1,2% 33 32,7% 23 19,0% 2 1,9% 58 17,4% 1 1,0% 13 10,9% 3 2,7% 17 5,1% 0,0% 15 15,0% 15 12,6% 17 15,4% 48 14,3% 2 2,1% 3 2,4% 1,8% 6 1,8% 0,0% 1 1,2% 1,8% 2,7% 10 9,3% 6 5,4% 18 15,8% 34 10,1% 0,0% 0,0% 0,0% 34 33,6% 43 36,5% 45 40,0% ,8% ,0% ,0% ,0% ,0% DVJ Insights BV info@dvj-insights.com +31 (0)

29 Wat is voor u de voornaamste reden om te luisteren naar Zaanradio? De programma's zijn in mijn eigen (streek)taal Ik wil reclame horen van winkels uit mijn woonplaats Ik wil graag lokaal nieuws horen De zender geeft me goede achtergrondinfor matie Ik kan zelf meedoen/bijdrag en aan de programma's De zender is door iemand anders aangezet Op de zender komen mensen uit mijn gemeente aan het woord Vanwege de muziek Anders Weet niet/geen reden jaar 55 jaar en ouder 5 83,6% 1 10,9% 1 3,9% 7 19,9% 0,0% 0,0% 7 53,2% 9 52,6% 17 43,9% 0,0% 2 15,4% 2 11,8% 4 11,1% 0,0% 0,0% 1 5,1% 1 5,3% 2 4,3% 1 16,4% 1 5,1% 1 7,9% 3 8,4% 0,0% 0,0% 1 3,9% 1 1,9% 0,0% 1 5,1% 0,0% 1 1,8% 0,0% 1 5,1% 3 14,5% 3 8,7% 6 100,0% ,0% ,0% ,0% DVJ Insights BV info@dvj-insights.com +31 (0)

30 Wat is voor u de voornaamste reden om niet te luisteren naar Zaanradio? Programmering is niet naar mijn smaak De ontvangst is niet goed Kan de zender niet op de radio vinden Ik raadpleeg andere media over wat er in mijn gemeente gebeurt Ik ben niet geïnteresseerd in lokale informatie Vanwege de muziek Anders Weet niet/geen reden jaar 55 jaar en ouder 18 22,4% 17 17,5% 7 8,6% 42 16,2% 4 5,2% 5 5,2% 0,0% 9 3,5% 4 4,6% 7 7,5% 5 6,0% 16 6,1% 7 8,5% 9 9,1% 14 16,6% 29 11,3% 10 12,5% 3 2,9% 5 6,3% 18 7,0% 10 11,9% 5 5,4% 2 2,0% 16 6,3% 8 10,6% 7 7,5% 10 11,7% 25 9,8% 19 24,3% 43 45,0% 40 48,7% ,7% ,0% ,0% ,0% ,0% U heeft aangegeven naar Zaanradio te luisteren. Kunt u aangeven naar welk soort programmas u wel eens luistert op Zaanradio? Lokaal nieuws Muziekprogramma s (zoals bv de Top 40) Lokale politiek Sportprogramma's Uitgaansinformati e Jongerenprogram ma's Programma's voor minderheden Kunst en cultuur Kerkelijke programma's Anders, namelijk: Weet niet, geen antwoord jaar 55 jaar en ouder 1 16,4% 11 84,6% 15 82,9% 27 72,2% 3 41,8% 9 63,4% 6 31,6% 17 44,7% 0,0% 5 37,2% 2 11,8% 7 18,9% 3 41,8% 1 10,3% 4 23,7% 8 22,0% 0,0% 1 10,3% 5 27,6% 6 16,7% 1 16,4% 1 10,3% 0,0% 2 6,5% 3 41,8% 1 10,3% 0,0% 4 10,7% 1 16,4% 3 20,6% 2 13,2% 6 16,4% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 1 5,3% 1 2,5% 6 100,0% ,0% ,0% ,0% DVJ Insights BV info@dvj-insights.com +31 (0)

31 Wat voor soort programmas zou u (nog) meer willen horen op uw lokale radiozender? Lokaal nieuws Muziekprogramma s (zoals bv de Top 40) Verzoekplatenpro gramma's Verenigingsnieu ws Lokale politiek/gemeent eraadsvergaderin gen Sportprogramma's Uitgaansinformati e Kinderprogramma s Jongerenprogram ma's Programma's voor minderheden Kunst en cultuur Kerkelijke programma's Documentaires Anders, namelijk: Weet niet, geen antwoord jaar 55 jaar en ouder 0,0% 3 25,7% 4 25,0% 8 21,0% 3 41,8% 1 10,3% 3 17,1% 7 18,8% 0,0% 1 10,3% 6 31,6% 7 18,6% 0,0% 2 16,0% 2 11,8% 4 11,3% 0,0% 4 26,9% 2 11,8% 6 15,2% 5 83,6% 1 5,1% 1 7,9% 7 19,7% 0,0% 1 10,3% 2 13,2% 4 9,9% 0,0% 3 21,1% 0,0% 3 7,6% 0,0% 1 5,1% 0,0% 1 1,8% 0,0% 1 5,1% 1 5,3% 2 4,3% 3 41,8% 2 15,4% 4 22,4% 9 23,2% 0,0% 0,0% 5 37,2% 5 30,3% 10 27,6% 0,0% 0,0% 1 3,9% 1 1,9% 1 16,4% 4 31,4% 4 22,4% 9 24,6% 6 100,0% ,0% ,0% ,0% Kunt u in de vorm van een rapportcijfer een algemeen oordeel geven over de programmering van Zaanradio waarbij een 1 staat voor zwaar onvoldoende en een 10 staat voor uitmuntend Weet niet/geen antwoord jaar 55 jaar en ouder 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 2 16,0% 0,0% 2 5,7% 0,0% 1 5,1% 1 3,9% 1 3,7% 3 41,8% 7 52,6% 10 57,9% 20 53,3% 3 41,8% 4 26,3% 6 34,2% 12 32,7% 0,0% 0,0% 1 3,9% 1 1,9% 1 16,4% 0,0% 0,0% 1 2,8% 0,0% 6 100,0% ,0% ,0% ,0% DVJ Insights BV info@dvj-insights.com +31 (0)

32 Op welke wijze komt u doorgaans aan informatie over zaken uit uw gemeente/woonp laats? Lokale Radiozender Lokale Televisiezender Lokale teletekst Lokale kabelkrant Website lokale omroep Regionaal dagblad Gratis huis-aan-huisbla d Regionale omroep Website van de gemeente Landelijk dagblad Folders, brochures, bewonersbrieven Vrienden, familie, kennissen, via via Voorlichtingscent rum stadhuis jaar 55 jaar en ouder 12 14,2% 10 8,9% 14 12,8% 36 11,8% 12 14,2% 21 18,4% 22 19,5% 55 17,6% 2 2,4% 10 8,8% 6 5,3% 18 5,8% 2 2,4% 6 5,6% 11 9,9% 19 6,3% 12 13,5% 9 8,2% 4 3,8% 25 8,1% 16 18,4% 39 34,9% 49 44,1% ,6% 40 46,0% 76 67,7% 91 81,3% ,6% 0,0% 9 7,7% 13 11,3% 21 6,9% 9 10,4% 24 21,0% 26 23,1% 58 18,8% 5 6,1% 6 5,1% 15 13,0% 26 8,2% 7 8,5% 25 22,1% 36 32,1% 68 21,9% 40 46,5% 33 29,6% 18 16,2% 91 29,4% 0,0% 2 1,9% 5 4,8% 8 2,4% ,0% ,0% ,0% ,0% DVJ Insights BV info@dvj-insights.com +31 (0)

33 Op welke wijze komt u het meest aan informatie over zaken uit uw gemeente/woonp laats? Lokale Radiozender Lokale Televisiezender Lokale teletekst Lokale kabelkrant Website lokale omroep Regionaal dagblad Gratis huis-aan-huisbla d Regionale omroep Website van de gemeente Landelijk dagblad Folders, brochures, bewonersbrieven Vrienden, familie, kennissen, via via Voorlichtingscent rum stadhuis Anders jaar 55 jaar en ouder 6 6,3% 1 1,2% 4 3,1% 11 3,4% 5 4,7% 6 5,4% 3 2,9% 14 4,4% 0,0% 2 1,8% 2 1,9% 4 1,3% 1 1,0% 1 1,2% 2 2,1% 5 1,4% 8 8,3% 3 2,4% 0,0% 11 3,4% 5 4,7% 21 18,0% 28 25,2% 54 16,4% 29 28,0% 55 46,2% 56 49,8% ,8% 0,0% 0,0% 3 2,5% 3,8% 4 3,6% 7 6,0% 7 6,0% 18 5,3% 1 1,0% 0,0% 1,6% 2,5% 3 3,1% 8 6,5% 1,8% 12 3,6% 23 22,7% 5 4,1% 2 2,1% 30 9,1% 0,0% 0,0% 1,6% 1,2% 17 16,6% 9 7,2% 3 2,3% 28 8,4% ,0% ,0% ,0% ,0% DVJ Insights BV info@dvj-insights.com +31 (0)

Standaardvragenlijst Bereiksonderzoek Lokale Omroep

Standaardvragenlijst Bereiksonderzoek Lokale Omroep INTRODUCTIE Voor dit onderzoek zijn wij geïnteresseerd in uw gebruik van radio en televisie. Wij danken u bij voorbaat voor uw medewerking! 1. Wat zijn de 4 cijfers van uw postcode? BLOK 1 : Radio 2. Luistert

Nadere informatie

Standaardvragenlijst Bereiksonderzoek Lokale Omroep

Standaardvragenlijst Bereiksonderzoek Lokale Omroep INTRODUCTIE Voor dit onderzoek zijn wij geïnteresseerd in uw gebruik van radio en televisie. Wij danken u bij voorbaat voor uw medewerking! 1. Wat zijn de 4 cijfers van uw postcode? BLOK 1 : Radio 2. Luistert

Nadere informatie

Bereiksonderzoek RTV Zaanstreek

Bereiksonderzoek RTV Zaanstreek BRAND REALITY Bereiksonderzoek RTV Zaanstreek Juli 2017 Ralph Sluis & Marjolein de boer Inhoud: achtergrond onderzoek Resultaten Televisie Resultaten Radio Resultaten social media overige informatiebronnen

Nadere informatie

OLON BEREIKSONDERZOEK RTV Zaanstreek Lisette Kruizinga de Vries & Ralph Sluis Juni OLO030

OLON BEREIKSONDERZOEK RTV Zaanstreek Lisette Kruizinga de Vries & Ralph Sluis Juni OLO030 OLON BEREIKSONDERZOEK RTV Zaanstreek Lisette Kruizinga de Vries & Ralph Sluis Juni 2019 1903OLO030 Achtergrond & DOELGROEP RESULTATEN RADIO Resultaten TV Resultaten Social Media OVERIGE INFORMATIEBRONNEN

Nadere informatie

Bereiksonderzoek Lokale omroep

Bereiksonderzoek Lokale omroep BRAND REALITY Bereiksonderzoek Lokale omroep DVJ Insights consultant research expert Inhoud: achtergrond onderzoek Resultaten Televisie Resultaten Radio Resultaten Website conclusies 2 ACHTERGROND - DOELSTELLINGEN

Nadere informatie

Bereiksonderzoek Lokale omroep

Bereiksonderzoek Lokale omroep BRAND REALITY Bereiksonderzoek Lokale omroep DVJ Insights consultant research expert Inhoud: achtergrond onderzoek Resultaten Televisie Resultaten Radio Resultaten Website conclusies 2 ACHTERGROND - DOELSTELLINGEN

Nadere informatie

Olon onderzoek lokale media landelijk. 2 april 2014 Sandra van Laar en Dirk Pieterse

Olon onderzoek lokale media landelijk. 2 april 2014 Sandra van Laar en Dirk Pieterse Olon onderzoek lokale media landelijk 2 april 2014 Sandra van Laar en Dirk Pieterse Inhoud Inleiding & Definities Samenvatting Achtergrond Lokale nieuwsvoorziening & Informatiebehoefte Bekendheid (van

Nadere informatie

Bereiksonderzoek RTV Stichtse vecht

Bereiksonderzoek RTV Stichtse vecht BRAND REALITY Bereiksonderzoek RTV Stichtse vecht April 2015 Ronald Jansen - Leon Pouwels Inhoud: achtergrond onderzoek Resultaten Televisie Resultaten Radio Resultaten Website Resultaten extra vragen

Nadere informatie

Bereikonderzoek Omroep Venlo

Bereikonderzoek Omroep Venlo Bereikonderzoek Omroep Venlo Ra pporta g e Datum: Januari 2012 Kenmerk: OLO012 Contactpersoon Venlo: Hein Oostdam Contactpersonen OLON: Michel van der Voort Contactpersoon DVJ-Insights: Sandra van Laar

Nadere informatie

OLON - Bekendheid, Bereik en Waarderingsonderzoek Lokale Omroepen - 2007 Omroep Blos

OLON - Bekendheid, Bereik en Waarderingsonderzoek Lokale Omroepen - 2007 Omroep Blos OLON - Bekendheid, Bereik en Waarderingsonderzoek Lokale Omroepen - 2007 Omroep Blos Opzet rapportage De Vos en Jansen heeft een rapportagesjabloon ontworpen, dat kan worden gebruikt voor de rapportage

Nadere informatie

BEREIKONDERZOEK SCHAGEN FM

BEREIKONDERZOEK SCHAGEN FM Rapport BEREIKONDERZOEK SCHAGEN FM Gemeente Peiling april 2016 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Piet Heinkade 55 1019 GM Amsterdam Rapportnummer 2016/087 Datum Juni 2016 Opdrachtgever Gemeente

Nadere informatie

Resultaten Kijk- en Luisteronderzoek MerweRTV

Resultaten Kijk- en Luisteronderzoek MerweRTV Resultaten Kijk- en Luisteronderzoek MerweRTV - 1800 adressen aselect geselecteerd - 1750 vragenlijsten verstuurd - Respons is (674 van 1750) 38,5% Geslacht? Respondenten - Man 240 35,6% - Vrouw 376 55,8%

Nadere informatie

Internet Radio. Intomart GfK. GfK. Growth from Knowledge. Leendert van Meerem

Internet Radio. Intomart GfK. GfK. Growth from Knowledge. Leendert van Meerem GfK. Growth from Knowledge Internet Radio Leendert van Meerem Radio, het oudste elektronische medium 2 - Gestart, 100 jaar geleden op de Amplitude Modulatie : AM - Voor de oorlog al krakend met de Korte

Nadere informatie

Presentatie Bereiksonderzoek OLON 2005

Presentatie Bereiksonderzoek OLON 2005 Presentatie Bereiksonderzoek OLON 2005 Den Haag, Nieuwspoort dinsdag 27 september 2005 Inhoud Achtergrond:» Ontwikkeling medialandschap sinds 93» Doelstelling en onderzoeksverantwoording» Ontwikkeling

Nadere informatie

Bereiksonderzoek FunX

Bereiksonderzoek FunX Rapport Bereiksonderzoek FunX Kerngebied versus stadsgebied buiten het Voor: FunX, Daphne de Vries Door: Synovate, Laura van Vossen, Robert Schueler Datum: 22 juni 2009 Project: 90257 Synovate Voorwoord

Nadere informatie

ONLINE RADIO BEREIKSONDERZOEK

ONLINE RADIO BEREIKSONDERZOEK ONLINE RADIO BEREIKSONDERZOEK 2016 Opzet conform NLO bereiksmeting Radio luistergedrag december 2015 Online radio bereiksonderzoek 2016 Gemiddeld Nederland 18+ (N=2.054) In opdracht van OMS heeft MeMo²

Nadere informatie

RTV Papendrecht. 1 Conclusies. Bereik en waardering onder het Bewonerspanel Papendrecht

RTV Papendrecht. 1 Conclusies. Bereik en waardering onder het Bewonerspanel Papendrecht RTV Papendrecht Bereik en waardering onder het Bewonerspanel Papendrecht Inhoud: RTV Papendrecht is de lokale radio- en televisiezender van Papendrecht. Het aanbod bestaat uit radio-uitzendingen op Papendrecht

Nadere informatie

Info + voorwaarden lokaal bereiksonderzoek OLON DVJ Insights

Info + voorwaarden lokaal bereiksonderzoek OLON DVJ Insights Info + voorwaarden lokaal bereiksonderzoek DVJ Insights INHOUD Inleiding 2 DVJ Insights 2 Doelstelling bereiksonderzoek 3 Doelgroep 3 Steekproef omvang 3 Media en onderzoeksmodules 3 Vragenlijst en vergelijkbaarheid

Nadere informatie

BIJLAGE 2 DEELNAME FORMULIER 6

BIJLAGE 2 DEELNAME FORMULIER 6 Info + voorwaarden lokaal bereiksonderzoek DVJ Insights INHOUD Inleiding 2 DVJ Insights 2 Doelstelling bereiksonderzoek 3 Doelgroep 3 Steekproef omvang 3 Media en onderzoeksmodules 3 Vragenlijst en vergelijkbaarheid

Nadere informatie

B-TO-B ERS BEREIK JE MET SKY RADIO GROUP

B-TO-B ERS BEREIK JE MET SKY RADIO GROUP Luistercijfers aug-sep 2012 B-TO-B ERS BEREIK JE MET SKY RADIO GROUP SHOPPERS LUISTEREN NAAR SKY RADIO VERONICA GROEIT FORS IN MANNEN AB1 20-49 JAAR in elke 20-49 jaar campagne 20-49 jaar Vrouwen 20-49

Nadere informatie

2009 Radioplatforms en Radio via internet

2009 Radioplatforms en Radio via internet 2009 Radioplatforms en Radio via internet Onderzoek naar het gebruik van radioplatforms en radio luisteren via internet Leendert van Meerem, Intomart GfK Inleiding 2 Onderzoek uitgevoerd door: Intomart

Nadere informatie

Introductie. Televisie. Samenvatting

Introductie. Televisie. Samenvatting 011 - 3. Introductie 5. Radio 7. Televisie 10. Website 12. Samenvatting 2. Kijkcijfers zijn erg belangrijk voor mediaomroepen. Programma formats, die intern bedacht worden kunnen door een kijkonderzoek

Nadere informatie

Onderzoek Jij en de Media

Onderzoek Jij en de Media Onderzoek Jij en de Media Doel: Inzicht in actueel online en offline mediagedrag- en gebruik Methode: Metend onderzoek Online datacollectie via onderzoekspanel newrulez JeugdMediaPanel en de community

Nadere informatie

2011 Radioplatforms en Radio via internet. Onderzoek naar het gebruik van radioplatforms en radio luisteren via internet

2011 Radioplatforms en Radio via internet. Onderzoek naar het gebruik van radioplatforms en radio luisteren via internet 2011 Radioplatforms en Radio via internet Onderzoek naar het gebruik van radioplatforms en radio luisteren via internet Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Resultaten Bezit en gebruik platforms Beoordeling en

Nadere informatie

Rapportage FunX. Op basis van Mediaonderzoek 2009. Onderzoeksrapportage. Amsterdam November 2009. Projectnummer M4963

Rapportage FunX. Op basis van Mediaonderzoek 2009. Onderzoeksrapportage. Amsterdam November 2009. Projectnummer M4963 Mediaonderzoek 2009; rapportage FunX / P.1 / 18-11-2009 / P.1 Rapportage FunX Onderzoeksrapportage Op basis van Mediaonderzoek 2009 Amsterdam November 2009 Projectnummer

Nadere informatie

Wat vinden kijkers en luisteraars van de Omroep Organisatie Groningen?

Wat vinden kijkers en luisteraars van de Omroep Organisatie Groningen? Wat vinden kijkers en luisteraars van de Omroep Organisatie Groningen? Marjolein Kolstein Juli 2017 www.os-groningen.nl BASIS VOOR BELEID Inhoud Samenvatting 2 1. Inleiding 3 1.1 Aanleiding van het onderzoek

Nadere informatie

RADIOPLATFORMS 2013 Onderzoek naar het gebruik van radioplatforms

RADIOPLATFORMS 2013 Onderzoek naar het gebruik van radioplatforms RADIOPLATFORMS 2013 Onderzoek naar het gebruik van radioplatforms Mei 2013 Judith Dudok 31923 Intomart GfK 2012 31923 RAB Radioplatforms 2013 Mei 2013 1 INHOUDSOPGAVE 1. Doelstelling en opzet 2. Management

Nadere informatie

Bereik en waardering RTV Dordrecht

Bereik en waardering RTV Dordrecht Bereik en waardering RTV ordrecht Sociaal Geografisch Bureau gemeente ordrecht drs. F.W. Winterwerp drs. R..J. Scheelbeek juni 2005 Colofon Opdrachtgever Tekst rukwerk informatie RTV ordrecht Sociaal Geografisch

Nadere informatie

Bereikscijfers FunX. Rapportage Auteurs: Ahmed Ait Moha, Marleen de Graaf & Fenneke Vegter Project Z

Bereikscijfers FunX. Rapportage Auteurs: Ahmed Ait Moha, Marleen de Graaf & Fenneke Vegter Project Z Bereikscijfers FunX Rapportage Auteurs: Ahmed Ait Moha, Marleen de Graaf & Fenneke Vegter Project Z4009 29-4-2014 Methodologie Periode: De onderzoeksgegevens zijn in de periode van 4 februari tot en met

Nadere informatie

2009 Radioplatforms en Radio via internet

2009 Radioplatforms en Radio via internet 2009 Radioplatforms en Radio via internet Onderzoek naar het gebruik van radioplatforms en radio luisteren via internet Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Resultaten Bezit en gebruik platforms Beoordeling en

Nadere informatie

Gebruikers gemeentelijke media Onderzoek, Informatie en Statistiek

Gebruikers gemeentelijke media Onderzoek, Informatie en Statistiek [Geef tekst op] - Gebruikers gemeentelijke media Onderzoek, Informatie en Statistiek In opdracht van: Bestuur en Organisatie, redactie gemeentelijke media Projectnummer: 18324 Renske Hoedemaker Laure Michon

Nadere informatie

OOG TV en Radio. Marjolein Kolstein. Mei 2016. Laura de Jong. Kübra Ozisik. www.os-groningen.nl

OOG TV en Radio. Marjolein Kolstein. Mei 2016. Laura de Jong. Kübra Ozisik. www.os-groningen.nl OOG TV en Radio Marjolein Kolstein Laura de Jong Mei 2016 Kübra Ozisik www.os-groningen.nl BASIS VOOR BELEID Inhoud Inhoud 1 Samenvatting 3 1. Inleiding 5 1.1 Aanleiding van het onderzoek 5 1.2 Doel van

Nadere informatie

Kijk- en luisteronderzoek Radio Rijnwoude 2004

Kijk- en luisteronderzoek Radio Rijnwoude 2004 Kijk- en luisteronderzoek Radio Rijnwoude 2004 Hogeschool Leiden / Stichting Lokale Omroep Rijnwoude Juli 2004 Kijk- en luisteronderzoek Radio Rijnwoude 2004 Inhoud 1. Inleiding.. 1 2. Samenvatting van

Nadere informatie

Hoofdstuk 12. Mediagebruik en gemeentelijke informatievoorziening

Hoofdstuk 12. Mediagebruik en gemeentelijke informatievoorziening Hoofdstuk 12. Mediagebruik en gemeentelijke informatievoorziening Samenvatting De gemeente heeft verschillende mogelijkheden om de Leidenaren te informeren over gemeentelijk nieuws. Dit kan via eigen kanalen,

Nadere informatie

De rol van de lokale omroep in Nederland

De rol van de lokale omroep in Nederland De rol van de lokale omroep in Nederland Inzicht in bereik en beleving van de lokale omroep in Nederland Januari 2019 DVJ insights in opdracht van de NLPO Inleiding De NPLO zocht meer inzicht in het bereik

Nadere informatie

Rapportage onderzoek Radio 350. Januari 2019

Rapportage onderzoek Radio 350. Januari 2019 Rapportage onderzoek Radio 350 Januari 2019 Radio 350 Inhoud Samenvatting... 2 1. Resultaten peiling... 3 2. Bekendheid en luistergedrag... 4 3. Luisterfrequentie en programmakeuze... 5 4. Uitzendkanalen...

Nadere informatie

Stadsenquête A4 Uit hoeveel personen bestaat uw huishouden, uzelf meegerekend? personen

Stadsenquête A4 Uit hoeveel personen bestaat uw huishouden, uzelf meegerekend? personen Hoofdstuk 2. Profiel Leidenaar Samenvatting Leiden heeft op 1 januari 2003 117.732 inwoners, ruim 500 meer dan een jaar eerder. Hoofdstuk 2 geeft een profiel van de inwoners van Leiden. Dit hoofdstuk is

Nadere informatie

koopzondagen 2012 def KOOPZONDAGEN EN KOOPAVONDEN DE MENING VAN DE BURGER

koopzondagen 2012 def KOOPZONDAGEN EN KOOPAVONDEN DE MENING VAN DE BURGER koopzondagen 2012 def KOOPZONDAGEN EN KOOPAVONDEN DE MENING VAN DE BURGER Oktober 2012 2 Opdrachtnemer: Opdrachtgever: Team Financieel Advies, Onderzoek & Statistiek Camiel De Bruijn Ard Costongs Economie

Nadere informatie

Luistercijfers apr-mei 2014

Luistercijfers apr-mei 2014 Luistercijfers apr-mei 2014 RADIO VERONICA GROEIT IN B-TO-B www.skyradiogroup.nl BEREIK 2 MILJOEN VROUWEN MET SKY BEREIK 5 MILJOEN VERSCHILLENDE LUISTERAARS MET DE SKY RADIO GROUP in elke 20-49 jaar campagne

Nadere informatie

Onderzoek lokale media 0-meting

Onderzoek lokale media 0-meting rotterdam.nl/onderzoek Onderzoek lokale media 0-meting Onderzoek en Business Intelligence Onderzoek Lokale Media Rapportage 0-meting Margriet Heessels en Chris de Vries Onderzoek en Business Intelligence

Nadere informatie

SKY RADIO GROUP. Luistercijfers feb-mrt 2011 MARKTLEIDER SHOPPERS 20-49 JAAR

SKY RADIO GROUP. Luistercijfers feb-mrt 2011 MARKTLEIDER SHOPPERS 20-49 JAAR Luistercijfers feb-mrt 2011 Combivoordeel SKY RADIO & RADIO VERONICA Vlijmscherpe kosten per GRP Shoppers 20-49 jaar RADIO VERONICA groeit 5% in 20-49 jaar www.skyradiogroup.nl SKY RADIO 101 FM Bereik

Nadere informatie

FLASH EB Consumer Survey - Netherlands

FLASH EB Consumer Survey - Netherlands WARNING This study was produced by an organisation or an external contractor of the European Commission. These views have not been adopted or in any way approved by the Commission and should not be relied

Nadere informatie

-7- Omroep Houten DEF. CONCEPT. Resultaten onderzoek 2015 In opdracht van de gemeente. Projectnummer Juli 2015 Rianne van Beek MSc Laurette Haas

-7- Omroep Houten DEF. CONCEPT. Resultaten onderzoek 2015 In opdracht van de gemeente. Projectnummer Juli 2015 Rianne van Beek MSc Laurette Haas -7- Omroep Houten DEF. CONCEPT Resultaten onderzoek 2015 In opdracht van de gemeente Houten Projectnummer 20121 Juli 2015 Rianne van Beek MSc Laurette Haas Inhoudsopgave Achtergrond Conclusies en overwegingen

Nadere informatie

Opinieonderzoek Reaguurders

Opinieonderzoek Reaguurders Opinieonderzoek Reaguurders Tabellenboek Tangram Advies & Onderzoek Jantina van Sloten 12 december 2011 Bestemd voor: Wegener Media BV Louise Jansen Dr. s Jacoblaan 26, 3707 VK Zeist T: 030 6919171 E:

Nadere informatie

Rapportage evaluatieonderzoek RTV Zwolle FM

Rapportage evaluatieonderzoek RTV Zwolle FM Rapportage evaluatieonderzoek RTV Zwolle FM Right Marktonderzoek en Advies B.V. Telefoon : 038-4212185 Projectleider : de heer H. Homma Projectnummer : 915-44 Opdrachtgever : Gemeente Zwolle Contactpersoon

Nadere informatie

GfK Group Media RAB Radar- Voorbeeldpresentatie Merk X fmcg. Februari 2008 RAB RADAR. Radio AD Awareness & Respons. Voorbeeldpresentatie Merk X

GfK Group Media RAB Radar- Voorbeeldpresentatie Merk X fmcg. Februari 2008 RAB RADAR. Radio AD Awareness & Respons. Voorbeeldpresentatie Merk X RAB RADAR Radio AD Awareness & Respons Voorbeeldpresentatie Inhoud 1 Inleiding 2 Resultaten - Spontane en geholpen bekendheid - Herkenning radiocommercial en rapportcijfer - Teruggespeelde boodschap -

Nadere informatie

Kijk- en luisteronderzoek 2013b

Kijk- en luisteronderzoek 2013b Kijk- en luisteronderzoek 2013b eindrapport januari 2014 OWP research Wethouder van Caldenborghlaan 76-6226 BV - Maastricht - www.owp.nl Inhoud Samenvatting 3 1 Inleiding 6 1.1 Aanleiding onderzoek 6 1.2

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Profiel Leidenaar

Hoofdstuk 2. Profiel Leidenaar Hoofdstuk 2. Profiel Leidenaar Samenvatting Leiden heeft op 1 januari 2006 118.070 inwoners. Hoofdstuk 2 geeft een profiel van de inwoners van Leiden. Dit hoofdstuk is gebaseerd op zowel kerncijfers uit

Nadere informatie

Gemeente Breda. Omnibusenquête 2015. Onderzoek en Informatie. Bekendheid Alarmnummer

Gemeente Breda. Omnibusenquête 2015. Onderzoek en Informatie. Bekendheid Alarmnummer Gemeente Breda Onderzoek en Informatie Omnibusenquête 2015 Bekendheid Alarmnummer Publicatienummer: 1790 Datum: december 2015 In opdracht van: Kabinet van de Burgemeester Uitgave: Gemeente Breda BBO/Onderzoek

Nadere informatie

Onderzoeksmogelijkheden voor kabelraden Kabelraden.nl, Jaarbeurs Utrecht Lex van Meurs, Intomart GfK Ronald Lavooi, programmaraad Zuidoost Brabant

Onderzoeksmogelijkheden voor kabelraden Kabelraden.nl, Jaarbeurs Utrecht Lex van Meurs, Intomart GfK Ronald Lavooi, programmaraad Zuidoost Brabant GfK Media Onderzoeksmogelijkheden voor kabelraden Lex van Meurs 2 oktober 2010 1 Onderzoeksmogelijkheden voor kabelraden Kabelraden.nl, Jaarbeurs Utrecht Lex van Meurs, Intomart GfK Ronald Lavooi, programmaraad

Nadere informatie

$%% media b.v. Met openbaar maken wordt gelijkgesteld het verspreiden binnen met. opdrachtgever verbonden bedrijven en/of instellingen.

$%% media b.v. Met openbaar maken wordt gelijkgesteld het verspreiden binnen met. opdrachtgever verbonden bedrijven en/of instellingen. $ $ & newrulez media b.v. Het auteursrecht op door of namens newrulez media b.v. geproduceerde voorstellen van onderzoek, analyses van resultaten en opgestelde rapporten berust bij newrulez media b.v.,

Nadere informatie

SKY RADIO GROUP IN ELKE

SKY RADIO GROUP IN ELKE Luistercijfers apr-mei 2011 RADIO VERONICA bereikt wekelijks 1/5 van alle mannen 20-49 jaar www.skyradiogroup.nl SKY RADIO GROUP 36,2% van alle 20-49 jarigen SKY RADIO 101 FM groeit door bij vrouwen 20-34

Nadere informatie

AUDIO DISTRIBUTIE ONDERZOEK. NLO 2017 NLO Audio Distributie Onderzoek 2017

AUDIO DISTRIBUTIE ONDERZOEK. NLO 2017 NLO Audio Distributie Onderzoek 2017 AUDIO DISTRIBUTIE ONDERZOEK NLO 2017 1 ACHTERGROND EN OPZET CONCLUSIES 2 ACHTERGROND EN OPZET ACHTERGROND Er zijn diverse apparaten waarop radio kan worden beluisterd: via het radiotoestel; de laptop (internet);

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Profiel Leidenaar

Hoofdstuk 2. Profiel Leidenaar Hoofdstuk 2. Profiel Leidenaar Samenvatting Leiden heeft op 1 januari 2008 116.891 inwoners. Hoofdstuk 2 geeft een profiel van de inwoners van Leiden. Dit hoofdstuk is gebaseerd op zowel kerncijfers uit

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Profiel Leidenaar

Hoofdstuk 2. Profiel Leidenaar Hoofdstuk 2. Profiel Leidenaar Samenvatting Leiden heeft op 1 januari 2009 116.818 inwoners. Hoofdstuk 2 geeft een profiel van de inwoners van Leiden. Dit hoofdstuk is gebaseerd op zowel kerncijfers uit

Nadere informatie

Conclusies analyse op databestand van KEO Oefentherapie jaar 2016

Conclusies analyse op databestand van KEO Oefentherapie jaar 2016 Conclusies analyse op databestand van KEO Oefentherapie jaar 2016 Inleiding Alleen de respondenten van 16 jaar en ouder die vragenlijst ingevuld hebben zijn geselecteerd. Alleen de respondenten die de

Nadere informatie

Rapport Consumentenonderzoek 2016 Keurmerk Klantgericht Verzekeren

Rapport Consumentenonderzoek 2016 Keurmerk Klantgericht Verzekeren Rapport Consumentenonderzoek 2016 Keurmerk Klantgericht Verzekeren Stichting toetsing verzekeraars Datum: 8 februari 2016 Projectnummer: 2015522 Auteur: Marit Koelman Inhoud 1 Achtergrond onderzoek 3 2

Nadere informatie

Eindrapportage kijk- en luisteronderzoek RTV Hattem

Eindrapportage kijk- en luisteronderzoek RTV Hattem Eindrapportage kijk- en luisteronderzoek RTV Hattem AIDA Communicatie Datum: april 2007 Samenvatting In dit rapport staan de uitkomsten van het kijk- en luisteronderzoek in opdracht van stichting Omroep

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Profiel Leidenaar

Hoofdstuk 2. Profiel Leidenaar Hoofdstuk 2. Profiel Leidenaar Samenvatting Leiden heeft op 1 januari 2010 117.145 inwoners. Hoofdstuk 2 geeft een profiel van de inwoners van Leiden en is gebaseerd op kerncijfers uit de Gemeentelijke

Nadere informatie

Internetpanel over de lokale media

Internetpanel over de lokale media Internetpanel over de lokale media In opdracht van: Afdeling Communicatie Rapportage door: Team Beleidsonderzoek & Informatiemanagement Gemeente Purmerend J. van Poorten november 2008 Verkrijgbaar bij:

Nadere informatie

MANAGEMENT SUMMARY SCD001. Bereiksonderzoek Schoolmagazine 2010. Mick Santifort (mick@devosjansen.nl) Sandra van Laar (sandra@devosjansen.

MANAGEMENT SUMMARY SCD001. Bereiksonderzoek Schoolmagazine 2010. Mick Santifort (mick@devosjansen.nl) Sandra van Laar (sandra@devosjansen. MANAGEMENT SUMMARY SCD001 Bereiksonderzoek Schoolmagazine 2010 Mick Santifort (mick@devosjansen.nl) Sandra van Laar (sandra@devosjansen.nl) INHOUDSOPGAVE Inleiding Onderzoek Doelstelling Methode Responsoverzicht

Nadere informatie

Propositie. Sponsoreffectonderzoek uitgevoerd door DVJ Insights

Propositie. Sponsoreffectonderzoek uitgevoerd door DVJ Insights Propositie Sponsoreffectonderzoek uitgevoerd door DVJ Insights Introductie Sponsoreffectonderzoek Als sponsor van één van de pro-programma s van BNR Nieuwsradio wilt u natuurlijk weten wat sponsoring uw

Nadere informatie

Samenvatting en rapportage Klanttevredenheidsonderzoek PPF 2011/2012

Samenvatting en rapportage Klanttevredenheidsonderzoek PPF 2011/2012 Samenvatting en rapportage Klanttevredenheidsonderzoek PPF 0/0 Stichting Personeelspensioenfonds Cordares (PPF) Astrid Currie, communicatieadviseur Maart 0 versie.0 Pagina versie.0 Inleiding Op initiatief

Nadere informatie

Rapport Cliënttevredenheidsonderzoek. Sociale Activering (Jobfactory) SMO Helmond

Rapport Cliënttevredenheidsonderzoek. Sociale Activering (Jobfactory) SMO Helmond Rapport Cliënttevredenheidsonderzoek Sociale Activering (Jobfactory) 2014 SMO Helmond Uitgevoerd door Bureau De Bok, Franeker Verslagjaar 2014 1 Inhoudsopgave cliënttevredenheidsonderzoek Sociale Activering

Nadere informatie

Vragenlijst RDD 2010_definitief.docx

Vragenlijst RDD 2010_definitief.docx Onderstaand de basisvragenlijst voor RDD radiowerving 2010. In de laatste kolom staat aangegeven of de vraag noodzakelijk is voor weging, quotering, verwerking van dagboek ed. INTRODUCTIE 1 Goeden, u spreekt

Nadere informatie

Kijk- en luistergedrag RTV Oost. Onderzoek naar de tevredenheid met de programmering van RTV Oost Juni 2008

Kijk- en luistergedrag RTV Oost. Onderzoek naar de tevredenheid met de programmering van RTV Oost Juni 2008 Onderzoek naar de tevredenheid met de programmering van RTV Oost Juni 2008 Colofon Uitgave I&O Research BV Stationsplein 11 Postbus 563, 7500 AN Enschede tel. (053) 4825000 Rapportnummer 2008/ Datum Juni

Nadere informatie

Bereik en waardering RTV Dordrecht

Bereik en waardering RTV Dordrecht Bereik en waardering RTV Dordrecht METING 2014 Inhoud 1. Conclusies 2. Bereik en waardering TV Dordrecht algemeen 3. Bekendheid, bereik en waardering programma s 4. Kijkerswensen 5. Drechtstad FM 6. Website

Nadere informatie

Multi-Screen Consument

Multi-Screen Consument Multi-Screen Consument Multiscreen: wat weten we al? What s on their Screens, what s on their minds? Multiscreen consumer research Microsoft Advertising USA EIAA Multi-Screeners Report Pan europees onderzoek

Nadere informatie

Hoofdstuk 6. Gemeentelijke informatievoorziening en Stadskrant

Hoofdstuk 6. Gemeentelijke informatievoorziening en Stadskrant Hoofdstuk 6. Gemeentelijke informatievoorziening en Stadskrant Samenvatting Vergelijkbaar met voorgaande jaren vindt ruim acht op de tien Leidenaren dat de gemeente hen voldoende op de hoogte houdt van

Nadere informatie

Onderzoek mediagebruik Maastricht mei 2017

Onderzoek mediagebruik Maastricht mei 2017 Onderzoek mediagebruik Maastricht 2016 mei 2017 1 Publicatiedatum donderdag 4 mei 2017 Contact Gemeente Maastricht Team Communicatie (043) 350 42 00 communicatie@maastricht.nl pagina 2 Onderzoek Mediagebruik

Nadere informatie

CLOse Up. Opgeteld het aantrekkelijkst in 20-49 jaar. Sky Radio en Radio Veronica gezamenlijk commercieel marktleider Marktaandeel 20-49 jaar

CLOse Up. Opgeteld het aantrekkelijkst in 20-49 jaar. Sky Radio en Radio Veronica gezamenlijk commercieel marktleider Marktaandeel 20-49 jaar CLOse Up Opgeteld het aantrekkelijkst in 20-49 jaar Sky Radio en bereiken gezamenlijk wekelijks ruim 2,6 miljoen 20-49 jaar Weekbereik 20-49 jarigen Sky Radio en gezamenlijk commercieel marktleider Marktaandeel

Nadere informatie

Rob van Stuivenberg. 23 januari 2005

Rob van Stuivenberg. 23 januari 2005 Young Votes KLO Informatie & advies Rob van Stuivenberg 23 januari 2005 Onderzoeksverantwoording Young Votes uitgevoerd door De Vos en Jansen uit Nijmegen Online onderzoek onder 520 jongeren van 15-34

Nadere informatie

VERTROUWEN IN MEDIA IN NEDERLAND. September 2017

VERTROUWEN IN MEDIA IN NEDERLAND. September 2017 VERTROUWEN IN MEDIA IN NEDERLAND September 2017 INTRODUCTIE Het vertrouwen in overheden, bedrijfsleven, media en NGO s daalt wereldwijd (bron: Edelman Trust barometer), eigenlijk al sinds de recessie in

Nadere informatie

Radio: Still going strong? Radio: Still going strong?

Radio: Still going strong? Radio: Still going strong? Ieder jaar weer worden er voor het Continu Luisteronderzoek ongeveer 17. personen geworven, een mooie landelijke representatieve steekproef. Ruim tweederde van deze personen wordt telefonisch een korte

Nadere informatie

Ipsos Oktober > DAB+ > Digitale radio

Ipsos Oktober > DAB+ > Digitale radio Ipsos Oktober 2018 > DAB+ > Digitale radio Inhoudsopgave 1. Context & Methodologie 2. Profiel 3. Bekendheid & Attitude 3.1 DAB+ 3.2 Digitale Radio 4. Luistergedrag 4.1 Algemeen 4.2 Luistervolumes 5. Communicatie

Nadere informatie

Introductie VOC Lokaal Radio VOC Lokaal Televisie. TV Spot Kabelkrant Billboarding. VOC Lokaal Online Tarieven Wie, wat, waar

Introductie VOC Lokaal Radio VOC Lokaal Televisie. TV Spot Kabelkrant Billboarding. VOC Lokaal Online Tarieven Wie, wat, waar 011 - 3. Introductie 4. VOC Lokaal Radio 6. VOC Lokaal Televisie a. TV Spot b. Kabelkrant c. Billboarding 8. VOC Lokaal Online 9. Tarieven 10. Wie, wat, waar 11. Contact 2. VOC Lokaal is het samenwerkingsverband

Nadere informatie

ONDERZOEKSRAPPORT FAMILIEBERICHTENPAGINA

ONDERZOEKSRAPPORT FAMILIEBERICHTENPAGINA ONDERZOEKSRAPPORT Achtergrond Onderzoeksopzet Regelmatig wordt beweerd dat de familieberichtenpagina de best gelezen pagina van de krant is, ook wanneer lezers weinig tijd hebben zouden zij toch de familieberichtenpagina

Nadere informatie

Rapport Cliëntervaringsonderzoek. Eilandzorg Schouwen-Duiveland Zierikzee. Hulp bij het Huishouden

Rapport Cliëntervaringsonderzoek. Eilandzorg Schouwen-Duiveland Zierikzee. Hulp bij het Huishouden 0 Rapport Cliëntervaringsonderzoek Eilandzorg Schouwen-Duiveland Zierikzee Hulp bij het Huishouden Uitgevoerd door Bureau De Bok, Franeker Verslagjaar 2014 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Gemiddelde

Nadere informatie

Cliëntervaringsonderzoek Ketenzorg COPD

Cliëntervaringsonderzoek Ketenzorg COPD RAPPORTAGE Cliëntervaringsonderzoek Ketenzorg COPD Dokterscoop november 2017 Samenvatting In september en oktober 2017 heeft ZorgfocuZ in opdracht van Dokterscoop een cliënttevredenheidsonderzoek uitgevoerd.

Nadere informatie

Conclusies analyse op databestand van KEO Logopedie jaar 2016

Conclusies analyse op databestand van KEO Logopedie jaar 2016 Conclusies analyse op databestand van KEO Logopedie jaar 2016 Inleiding Alleen de respondenten van 16 jaar en ouder die vragenlijst ingevuld hebben zijn geselecteerd. Alleen de respondenten die de vragenlijst

Nadere informatie

Figuur 11 Bekendheid van het energielabel (n=494) Let u bij het kopen van een woning op het energieverbruik van de woning?

Figuur 11 Bekendheid van het energielabel (n=494) Let u bij het kopen van een woning op het energieverbruik van de woning? 5 Het energielabel In het tweede kwartaal van 2008 is een aantal aanvullende vragen gesteld aan de respondenten. Deze vragen gingen over het energielabel. De resultaten van deze vragen worden in dit hoofdstuk

Nadere informatie

Burgerpeiling communicatie 2014

Burgerpeiling communicatie 2014 Burgerpeiling communicatie 2014 Datum: 22 oktober 2014 Versie 2.0 Uitgevoerd door: Auteurs: Opdrachtgever: Newcom Research & Consultancy B.V. drs. S. Buitinga & drs. K. Meeusen Gemeente Midden-Delfland

Nadere informatie

Using Media 30 november 2010

Using Media 30 november 2010 Using Media 30 november 2010 Lesprogramma Using Media (3 STP) Week 1 8 nov Inleiding, medialandschap en ontwikkelingen Week 2 15 nov Doelgroepen en bereik Week 3 22 nov Mediabestedingen en kosten Week

Nadere informatie

Cliëntervaringsonderzoek Ketenzorg Astma

Cliëntervaringsonderzoek Ketenzorg Astma RAPPORTAGE Cliëntervaringsonderzoek Ketenzorg Astma Dokterscoop november 2017 Samenvatting In september en oktober 2017 heeft ZorgfocuZ in opdracht van Dokterscoop een cliënttevredenheidsonderzoek uitgevoerd.

Nadere informatie

Het eyeopen panel: persoonlijke financiën & levensstijl

Het eyeopen panel: persoonlijke financiën & levensstijl Het eyeopen panel: persoonlijke financiën & levensstijl Bij eyeopen willen we graag meer inzicht krijgen in de financiële achtergrond en levensstijl van jou als consument. Door deze twee gegevens aan elkaar

Nadere informatie

Enquête gemeenteraadsverkiezingen Maart 2018

Enquête gemeenteraadsverkiezingen Maart 2018 Enquête gemeenteraadsverkiezingen 2018 Maart 2018 Resultaten enquête gemeenteraadsverkiezingen 2018 In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018, zijn de deelnemers van het Ouderenpanel

Nadere informatie

FACTSHEET MTO Villa Attent BV, Nijverdal 7,9

FACTSHEET MTO Villa Attent BV, Nijverdal 7,9 Het onderzoek FACTSHEET MTO 2017 Villa Attent BV, Nijverdal Online, van 10 april t/m 22 mei Aantal benaderde medewerkers: 11 Aantal ingevulde vragenlijsten: 11 Respons: 100% Algemene waardering voor Villa

Nadere informatie

Nut en noodzaak buurtkranten. Onderzoek, Informatie en Statistiek

Nut en noodzaak buurtkranten. Onderzoek, Informatie en Statistiek - Nut en noodzaak buurtkranten Onderzoek, Informatie en Statistiek In opdracht van: Stadsdeel Oost Projectnummer: 19206 Beek, Eliza van der Bezoekadres: Oudezijds Voorburgwal 300 Telefoon 020 251 Postbus

Nadere informatie

De kwalitatieve aspecten van internetradio. Management Summary T.b.v. RAB Amstelveen. Uitgevoerd door: Intomart GfK bv

De kwalitatieve aspecten van internetradio. Management Summary T.b.v. RAB Amstelveen. Uitgevoerd door: Intomart GfK bv De kwalitatieve aspecten van internetradio Management Summary T.b.v. RAB Amstelveen Uitgevoerd door: Intomart GfK bv Uw contact: Inge Monsees Tel.: +31 (0)35-6258411 / Fax: +31 (0)35-6246532 E-mail: inge.monsees@intomartgfk.nl

Nadere informatie

Rapport Cliëntervaringsonderzoek. Villa Attent BV Nijverdal. Zorg Thuis Verslagjaar Uitgevoerd door Bureau De Bok, Franeker

Rapport Cliëntervaringsonderzoek. Villa Attent BV Nijverdal. Zorg Thuis Verslagjaar Uitgevoerd door Bureau De Bok, Franeker Rapport Cliëntervaringsonderzoek Villa Attent BV Nijverdal Zorg Thuis Verslagjaar 2017 Uitgevoerd door Bureau De Bok, Franeker Bureau De Bok is CQ-geaccrediteerd door het CIIO 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding...

Nadere informatie

Conclusies analyse op databestand van PREM fysiotherapie kwartaal 1 jaar 2017

Conclusies analyse op databestand van PREM fysiotherapie kwartaal 1 jaar 2017 Conclusies analyse op databestand van PREM fysiotherapie kwartaal 1 jaar 2017 Inleiding Alleen de respondenten van 16 jaar en ouder die vragenlijst ingevuld hebben zijn geselecteerd. Alleen de respondenten

Nadere informatie

ZeelandNet.nl Bezoekersprofiel

ZeelandNet.nl Bezoekersprofiel ZeelandNet.nl Bezoekersprofiel 22 mei 2014 Walter Bil Marketing Services 1 Korte samenvatting 2 Bezoekers van ZeelandNet.nl komen uit Zeeland en zijn voornamelijk mannen van gemiddeld 58 jaar die klant

Nadere informatie

Regionale programmaraad Zuidoost Brabant

Regionale programmaraad Zuidoost Brabant Regionale programmaraad Zuidoost Brabant 06-53775317 Postbus 1744 info@programmaraadzuidoostbrabant.nl 5602 BS EINDHOVEN giro 4896818 Regionale programmaraad Zuidoost Brabant Definitief radioadvies #29,

Nadere informatie

Voorbeeldcase RAB RADAR

Voorbeeldcase RAB RADAR Voorbeeldcase RAB RADAR Radio AD Awareness & Respons Private Banking (19725) Inhoud 2 Inleiding Resultaten - Spontane en geholpen merkbekendheid - Spontane en geholpen reclamebekendheid - Herkenning radiocommercial

Nadere informatie

Bereikonderzoek Texelse Media BV 2011

Bereikonderzoek Texelse Media BV 2011 Bereikonderzoek Texelse Media BV 2011 Index 1. Onderzoeksverantwoording en begrippenlijst 2. Print 3. Online en Kabelkrant 4. Totaaloverzicht Texelse Media BV Bereiksonderzoek Texelse Media BV 2011 TNS

Nadere informatie

Rapportage. November Mediawijsheid. In opdracht van: De Issuemakers Project number: Auteur: Tim Faassen

Rapportage. November Mediawijsheid. In opdracht van: De Issuemakers Project number: Auteur: Tim Faassen Rapportage Mediawijsheid November 2016 In opdracht van: De Issuemakers Project number: 2016465 Auteur: Tim Faassen Achtergrond van het onderzoek Doel onderzoek Van 18 tot en met 25 november 2016 wordt

Nadere informatie

Commissie voor Cultuur en Samenleving

Commissie voor Cultuur en Samenleving Griffie Commissie voor Cultuur en Samenleving Datum commissievergadering : - Document nummer : 3270178 Behandelend ambtenaar : E.M. Meuken-Kloosterman Directie/bureau : Sociale en Culturele Ontwikkeling/

Nadere informatie

Rapportage. Onderzoek Het oplossend vermogen van de openbare ruimte

Rapportage. Onderzoek Het oplossend vermogen van de openbare ruimte Rapportage Onderzoek Het oplossend vermogen van de openbare ruimte In opdracht van: CROW en Elba Media Datum: december 0 Projectnummer: 06 Auteur: Els Griffioen Index Achtergrond van het onderzoek Conclusies

Nadere informatie

Nederlanders en hun gedrukte kranten uitkomsten van NOM Print Monitor 2010-II 2011-I

Nederlanders en hun gedrukte kranten uitkomsten van NOM Print Monitor 2010-II 2011-I Nederlanders en hun gedrukte kranten uitkomsten van NOM Print Monitor 2010-II 2011-I De papieren krant zorgt voor een onverminderd sterk bereik: In 2011 lezen dagelijks 9,1 miljoen Nederlanders van 13

Nadere informatie

(R)TV Dordrecht anno 2016

(R)TV Dordrecht anno 2016 (R)TV Dordrecht anno 2016 BEKENDHEID, GEBRUIK, BEREIK EN WAARDERING Inhoud In het kader van de agenda voor de stad heeft de gemeente Dordrecht behoefte aan een nieuwe meting van het bereik en de waardering

Nadere informatie