Speciale editie van de periodieke voortgangsnotitie bestemmingsplannen en overige ruimtelijke kaders.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Speciale editie van de periodieke voortgangsnotitie bestemmingsplannen en overige ruimtelijke kaders."

Transcriptie

1 Gemeente Rotterdam College van Burgemeester en Wethouders Bezoekadres: Stadhuis Coolsingel AD Rotterdam Postadres: Postbus KP Rotterdam Website: Inlichtingen: Ir. J.H.Ekkelenkamp Telefoon: Aan de Gemeenteraad Portefeuillehouder: drs. S.A. Kurvers MPA Cluster: Stadsontwikkeling Ons kenmerk: BS18/ bb8666 Betreft: Periodieke voortgangsnotitie ruimtelijke kaders (special) Datum: B&W 13 november 2018 Onderwerp: Speciale editie van de periodieke voortgangsnotitie bestemmingsplannen en overige ruimtelijke kaders. Op welke gronden deze briefÿ/waarom nu voorgelegd? De gemeenteraad wordt periodiek ingelicht over de voortgang van het programma inhaalslag bestemmingsplannen. Relatie met het coalitieakkoord/collegewerkprogramma/begroting/eerder aangenomen moties en gedane toezeggingen: Bestemmingsplannen faciliteren toekomstige woningbouw ontwikkelingen. Toelichting: Inleiding Hierbij ontvangt u een speciale editie van de periodieke voortgangsnotitie (project)bestemmingsplannen en overige kaders. In deze voortgangsnotitie wordt u geïnformeerd over de stand van zaken ruimtelijke kaders per 1 augustus Daarnaast wordt een overzicht gegeven van de genomen voorbereidingsbesluiten en de vastgestelde wijzigingsplannen in de periode 1 augustus augustus In de bijlagen behorende bij deze notitie wordt de stand van zaken nader gespecificeerd per gebied en geïllustreerd aan de hand van kaartmateriaal. Deze brief is een speciale editie van de voortgangsnotitie. Naast de gebruikelijke onderwerpen gaat deze voortgangsnotitie specifiek in op de volgende onderwerpen: - Een korte uitleg over de Rotterdamse aanpak Een terugblik op de vorige raadsperiode Een vooruitblik op de komende raadsperiode BD-B-01-B&W

2 Blad: 2/42 De Rotterdamse aanpak Rotterdam beschikt momenteel over een groot aantal (ca. 140) actuele bestemmingsplannen. Meer dan 95 0Zo van het grondgebied van Rotterdam beschikt nu over een planologisch kader. Deze situatie was 15 jaar geleden anders. Een groot deel van het grondgebied van Rotterdam beschikte niet over een kader en de kaders die er waren, waren in een aantal gevallen sterk verouderd. Mede onder invloed van de aangekondigde sancties (legessancties voor bestemmingsplannen ouder dan 10 jaar/vervallen bestemmingsplannen van voor 1965) is het programma actualisering bestemmingsplannen in 2007 opgestart. In 2010 is de gehele Rotterdamse bestemmingsplan procedure gestandaardiseerd waardoor de output en de integraliteit sterk konden toenemen. Ook is in dat jaar een landelijke standaard (met bijbehorend instrumentarium) geïntroduceerd. Publicatie vindt vanaf dat moment dan ook plaats via een landelijke website De doelstelling was om medio 2018 te beschikken over 100 0Zo actuele kaders. Echter door personele bezuinigingen in 2011 is de doelstelling van het programma actualisering bestemmingsplannen aangepast. Vanaf dat moment wordt er gestuurd op legesrisico. Dat wil zeggen dat het bedrag dat de gemeente (vanaf 1 juli 2013) niet mag innen als legesinkomsten (verouderde bestemmingsplannen) niet hoger mag zijn dan de kosten voor extra capaciteit. De prioritering van de te actualiseren bestemmingsplangebieden bestond uit een combinatie van de volgende factoren: faciliteren toekomstige ontwikkelingen, hoogte van het legesrisico in dat gebied en ouderdom van het vigerende kader. Om een extra versnellingsslag in de actualisering te bewerkstelligen, zijn er in de periode zeven bestemmingsplannen uitbesteed. Hoewel deze aanpak tot op heden goed heeft gewerkt, zijn er nu een aantal omstandigheden om dit te herzien. In het onderdeel Vooruitblik deze raadsperiode ( ) gaan wij daar dieper op in. Terugblik over de afgelopen raadsperiode In de afgelopen raadsperiode zijn bijna 50 bestemmingsplannen door de gemeenteraad vastgesteld. Als gevolg hiervan beschikken 36 extra gebieden in Rotterdam over een actueel kader (zie figuur 1). Dit is de hoogste productie in een raadsperiode. Naast de bestemmingsplannen Waalhaven en Eemhaven, Rotterdam The Hague Airport, Ferro locatie en Natuur- en recreatiegebied Schieveen, betreffen het vooral bestemmingsplannen voor woongebieden. Zowel bestemmingsplannen in de binnenstad, de oude stadwijken (op Noord en Zuid) en onderdelen van de de nieuwere uitbreidingswijken zijn hierbij vastgesteld. Voor een aantal gebieden (voorheen deelgemeenten) is er nu sprake van 100 0Zo actuele bestemmingsplannen. In bijlage II is dit per gebied gepresenteerd.

3 Blad: 3/42 Figuur 1: geactualiseerde bestemmingsplannen raadsperiode ( ) Vooruitblik deze raadsperiode ( ) Het programma actualiseren bestemmingsplannen gaat gedurende deze raadsperiode wijzigen. Er is niet alleen sprake van een nieuw collegeprogramma (met o.a. een forse bouwopgave), maar ook de Wro (Wet ruimtelijke ordening), de Wabo (Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) en tal van andere rijksregels worden per vervangen door de Omgevingswet (Ow). Het nieuwe collegeprogramma Als nieuw college zetten we fors in op het bouwen van extra woningen. Vanuit bestemmingsplannen wordt dit gefaciliteerd door prioriteit te geven aan het actualiseren van gebieden met toekomstige bouwlocaties en/of transformatieopgaven. Voorbeelden zijn het NPRZ (Nationaal Programma Rotterdam Zuid), maar ook toekomstige bouwlocaties. Invoering van de Omgevingswet Hoewel op dit moment alle details van de Omgevingswet nog niet zijn uitgekristalliseerd, is de voorbereiding voor de implementatie op veel plekken in Nederland, waaronder in Rotterdam, in volle gang. Het primaire doel hierbij is een zo geruisloos mogelijke overgang naar de nieuwe Omgevingswet te bewerkstelligen. We noemen een paar ijkpunten, die effect hebben op het programma actualiseren bestemmingsplannen": - Vanaf 1 januari 2021 kunnen geen bestemmingsplannen meer ter inzage gelegd worden. Er kunnen vanaf dat moment alleen nog omgevingsplannen ter inzage worden gelegd.

4 Blad: 4/42 Dit betekent dat plannen die na de zomer van 2019 worden gestart, uitgevoerd worden met het instrumentarium dat hoort bij de Omgevingswet (uitgaande van de reguliere doorlooptijd). - Op 1 juli 2021 worden de dan geldende (digitale) bestemmingsplannen in Rotterdam samengevoegd tot het Omgevingsplan Rotterdam 1.0 (van rechtswege). Aanpassingen hieraan (gebiedsgericht en/of themagericht) kunnen dan alleen nog met het nieuwe instrumentarium van de Omgevingswet uitgevoerd worden. - Gemeenten hebben tot 2029 de tijd om hun Omgevingsplan (van rechtswege) te vervangen door een Omgevingsplan zoals de wetgever dat heeft beoogd (nieuwe landelijk digitaal stelstel (DSO); functies en activiteiten in plaats van bestemmingen en bouwregels, samenhang met Omgevingsvisie en daarbij behorende uitvoeringsprogramma s, etc.). Per 1 juli 2018 mogen er weer leges ge-ind worden in gebieden waarvan het bestemmingsplan langer dan tien jaar geleden is vastgesteld. Het betreft alleen bestemmingsplannen die digitaal raadpleegbaar zijn op de landelijke site. Er is geen sprake van afschaffing van de actualiseringsplicht; Van gemeenten wordt verwacht dat zij over hun grondgebied beschikken over actuele bestemmingsplannen. Sinds 2010 wordt er gewerkt met een landelijke digitale standaard en vindt publicatie plaats via de landelijke website Oudere Rotterdamse bestemmingsplannen (met verouderd instrumentarium en standaard) zijn in 2017 grotendeels als PDF op deze site geplaatst. Hierdoor kunnen ze wel geraadpleegd worden en kunnen we leges innen in gebieden met een niet actueel bestemmingsplan. De raadpleegbaarheid is echter niet volledig. Extra relevante informatie wordt op verzoek toegestuurd of men kan een papieren versie inzien. Waar staan we nu en hoe gaan we hiermee om Mede als gevolg van de forse inhaalslag tijdens de vorige raadsperiode is de stand van zaken grofweg als volgt: er moeten nog slechts circa 50 (van de ca. 140 gebieden) worden geactualiseerd met een verouderde standaard; hiervan zijn er momenteel ca. 35 in procedure (in verschillende fasen). In figuur 2 is een overzicht gemaakt van bestemmingsplannen met de nieuwe standaard, met een verouderde standaard en gebieden zonder ruimtelijk kader.

5 Blad: 5/42 IMRO ' -IMRO Figuur 2 : overzicht bestemmingsplannen: onderscheid tussen gebieden met een geldend kader op basis van verouderde standaard, de nieuwe standaard en gebieden zonder ruimtelijk kader. In figuur 3 is een overzicht gemaakt van alle gebieden die momenteel nog niet in procedure zijn en nog beschikken over een verouderde standaard. Deze gebieden worden in 2019 en 2020 opgestart. IMRO vs niet-imro (incl bestemmingsplannen in procedure) Figuur 3 : overzicht bestemmingsplangebieden met een verouderde standaard en die nog niet in voorbereiding zijn voor actualisering: Voor deze gebieden wordt in 2019 en 2020 de bestemmingsplanprocedure opgestart.

6 Blad: 6/42 Daarnaast vraagt de Omgevingswet steeds meer aandacht (oefenen met pilots; bijdrage aan het DSO, etc.). Ons streven is om aan het einde van deze raadsperiode te beschikken over actuele bestemmingsplannen en voorbereid te zijn voor een zo geruisloos mogelijke overgang naar de Omgevingswet. Om deze twee doelstellingen waar te kunnen maken is het vinden van de juiste balans (verdeling van de capaciteit naar inzet Omgevingswet en naar slim actualiseren van bestemmingsplannen) essentieel. Binnen het programma actualiseren bestemmingsplannen stellen wij de volgende prioritering voor: 1. Gebieden zonder kader (geldend bestemmingsplan). 2. Overige gebieden met toekomstige bouwlocaties of grote transformatieopgaven (met name NPRZ). 3. Overige gebieden uit het programma actualiseren bestemmingsplannen. Hierbij onderzoeken of betreffende gebied geschikt is voor versnelde procedure en de actualisatie te beperken tot gebieden met een verouderd instrumentarium. De voortgang van programma, de prioritering van te actualiseren gebieden en relevante informatie over de Omgevingswet worden strak gemonitord. Door middel van de periodieke voortgangsnotitie wordt u hierover geïnformeerd. Financiële en juridische consequenties/aspecten: Niet van toepassing Burgemeester en Wethouders van Rotterdam De secretaris, De burgei V.J.M. Aboutaleb BIJLAGE I: Voortgang in de periode t/m BIJLAGE II: Overzichtskaart Svz in procedure zijnde bestemmingsplannen per 1 augustus 2018 BIJLAGE III: Geldende kaders en bestemmingplannen in procedure per gebied per 1 augustus 2018.

7 Blad: 7/42 BIJLAGE I: Voortgang in de periode t/m Deze bijlage is opgebouwd uit de volgende onderdelen: 1 Gebiedsbestemmingsplannen 2 Projectbestemmingsplannen 3 Wijzigingsplannen 4 Voorbereidingsbesluiten 1 Gebiedsbestemmingsplannen De volgende bestemmingsplannen zijn in deze periode onherroepelijk geworden:» Hillegersberg - Schiebroek I Molenlaankwartier en Lage Limiet» Hillegersberg - Schiebroek I Honderdentienmorgen» Overschie I Rotterdam The Hague Airport» Prins Alexander I Kralingseveer» Noord I Blijdorp - Bergpolder * Centrum I Haringvliet * IJsselmonde I Oud - IJsselmonde» IJsselmonde I Bedrijventerrein Hordijk «Feijenoord I Motorstraatgebied» Feijenoord I Bloemhof» Stad I Parapluherzieningen Parkeernormering Rotterdam» Delfshaven I Ferro Locatie.» Delfshaven I Schiemond» Kralingen - Crooswijk I Kralingse Zoom «Kralingen - Crooswijk I Crooswijk» IJsselmonde I IJsselmonde Centrum, Eerste partiële herziening «Kralingen-Crooswijk I Struisenburg» Overschie I Inpassingsplan Bochtafsnijding Delftse Schie De volgende bestemmingsplannen zijn vastqesteld en in werking maar er loopt per 1 augustus 2018 nog een beroepsprocedure over (een deel van) het plangebied:» Prins Alexander I Alexanderknoop» Centrum I Lijnbaankwartier - Coolsingel» Overschie I Natuur- en recreatiegebied Schieveen» Hillegersberg-Schiebroek I Kleiwegkwartier» Kralingen-Crooswijk I Beschermd Stadsgezicht Kralingen» Prins Alexander I Prinsenland» Overschie I Overschie * Stadshavens I Waalhaven en Eemhaven «Charlois I Zuiderpark. De volgende bestemmingsplannen zijn vastgesteld maar de beroepsperiode is nog niet voorbij:» Stad I Parapluherzieningen I biologische veiligheid «Hoek van Holland - Buitengebied De volgende bestemmingsplannen bevinden zich in de vaststellingsfase:» IJsselmonde I Oostpoldersedijk» Hoek van Holland I Hoek van Holland - Zuid West» Havens t Maasvlakte 2

8 Blad: 8/42 De volgende bestemmingsplannen bevinden zich in de ontwerpfase: «IJsselmonde I IJsselmonde - Noord «Kralingen - Crooswijk I Boezembocht-Veilingterrein «Delfshaven I Oud Mathenesse * Hoek van Holland I Bedrijventerreinen Oost De volgende bestemmingsplannen bevinden zich in de conceptfase:» Hoek van Holland I Oranjebonnen» Stadshavens / Transformatie Marconitorens II en III» Hillegersberg - Schiebroek I Schiebroek * Overschie I Zestienhoven» Noord I Oude Noorden en Agniesebuurt» Centrum I Central District» Charlois I Pendrecht» Kralingen - Crooswijk I Kralingse Bos» Prins Alexander I Lage Land en Oosterflank * Delfshaven I Middelland - Het Nieuwe Westen * Delfshaven I Bospolder - Tussendijken» Prins Alexander I Ommoord De volgende bestemmingsplannen bevinden zich in de startfase:» Overschie I Schiezone» Feijenoord I Kop van Zuid» Hillegersberg - Schiebroek I Terbregge De volgende bestemmingsplannen bevinden zich in de voorbereidingsfase:» Feijenoord I Feijenoord» IJsselmonde I Feyenoord City» Feijenoord I Katendrecht» Feijenoord I Noordereiland» Centrum - Cool» IJsselmonde I Groenenhagen - Tuinenhoven «Hillegersberg /Schiebroek I Vlinderstrik en A16 Rotterdam «Stad I Merwe4Haven.

9 Blad: 9/42 2 Projectbestemmingsplannen In de periode tussen en is de stand van zaken lopende projectbestemmingsplannen als volgt: In deze periode zijn de volgende projectbestemmingsplannen onherroepelijk geworden: Gedempte Zalmhaven (9 augustus 2017) Woonpark Kaappark (30 augustus 2017) Osseweistraat/Schonebergerweg (2 december 2017) Doggersbank (2 december 2017) Coolhaven (2 december 2017) Marthalaan (3 februari 2018) Noorderhelling (31 maart 2018) - Ph Willemstraat 57 (7 april 2018) Stampioenstraat (31 januari 2018) In deze periode zijn de volgende projectbestemmingsplannen vastqesteld. maar nog niet onherroepelijk geworden: Mijnkintbuurt fase 1 (24 mei 2018) In deze periode zijn de volgende projectbestemmingsplannen ter inzage gelegd maar nog niet vastqesteld: De nieuwe Wielewaal (8 november 2017) Zuiddiep (29 november 2017) Koninginneweg 2aaalMijnkintbuurt fase 1 (24 mei 2018) Aalscholverlocatie (30 mei 2018) Grafisch Lyceum Rotterdam (27 juni 2018) Ontwikkellocatie Sagenbuurt (27 juni 2018) 3 Wijzigingsplannen en voorbereidingsbesluiten Het wijzigingsplan Pannekoekstraat is op 27 december 2017 onherroepelijk geworden. Het wijzigingsplan De Maasbode is op 4 juli 2018 ter inzage gelegd. Op 14 juni 2018 heeft de gemeenteraad ingestemd met het voorbereidingsbesluit Actualisatie Wro 2018". Op 28 juni 2018 heeft de gemeenteraad ingestemd met het voorbereidingsbesluit Schiekadeblok

10 Blad: 10/42 BIJLAGE II: Overzichtskaart Stand van zaken lopende bestemmingsplannen per 1 augustus 2018 BESTEMMINGSPLANNEN ROTTERDAM (stand van zaken per ) I I n a a i i i i a VOORBEREIDINGSFASE 1 AUGUSTUS 2018 STARTFASE 1 AUGUSTUS 2018 CONCEPTFASE 1 AUGUSTUS 2018 ONTWERPFASE 1 AUGUSTUS 2018 VASTSTELUNGSFASE 1 AUGUSTUS 2018 BEROEPS PERIODE NOG NIET VOORBIJ BEROEPSPROCEDURE LOOPT NOG

11 Blad: 11/42 Bijlage III: Stand van zaken actueel kader per gebied Stand van zaken (1 augustus 2018) per gebied Per gebied is een overzicht gemaakt met de stand van zaken per 1 augustus Ten opzichte van de vorige voortgangsnotitie wordt dit op een andere wijze gepresenteerd. Het opheffen van de legessancties per 1 juli 2018 (actualiseringsplicht digitale plannen) en de toegepaste standaard komen nu wat nadrukkelijker aan de orde. Op de verschillende gebiedsafbeeldingen staan de begrenzing van het betreffende gebied en de verschillende bestemmingsplangebieden daarbinnen. Daarnaast zijn op de afbeelding de projectbestemmingsplannen weergegeven. De bestemmingsplannen in voorbereiding/in procedure per gebied worden geïllustreerd aan de hand van kaartmateriaal per gebied. Hieronder volgt een korte toelichting behorende bij de gebiedsoverzichten: Onderdeel 1: per 1 augustus 2018 geldende kaders per gebied Alle geldende onherroepelijke ruimtelijke kaders worden per gebied opgesomd. Inclusief het jaar dat de daarbinnen geldende bestemmingsplannen onherroepelijk zijn geworden. Op de tekeningen per gebied worden deze niet meer in kleur aangegeven. Een uitzondering hierop vormen de gebieden zonder ruimtelijk kader. Deze worden op de kaarten per gebied in rood weergegeven. Bestemmingsplannen (nog niet in procedure) met een verouderde standaard (in principe de bestemmingsplannen die voor 2010 zijn vastgesteld) worden in de lijst per gebied aangegeven als op te starten in 2019/2020. Onderdeel 2: per 1 augustus 2018 in voorbereiding/in procedure Bestemmingsplannen die op de peildatum in procedure/in voorbereiding zijn worden met een groen/blauw tint aangegeven in de tekening. De tint is afhankelijk van de fase waarin het bestemmingsplan zich bevindt. In de legenda, behorende bij de tekeningen, is dit nader uiteengezet.

12 Blad: 12/42 1. Gebied Charlois į m, m fř~rrt;íz BESTEMMINGSPLANNEN ROTTERDAM (stand van zaken per ) VOORBEREIDINGSFASE 1 AUGUSTUS 2018 STARTFASE 1 AUGUSTUS 2018 CONCEPTFASE 1 AUGUSTUS 2018 ONTWERPFASE 1 AUGUSTUS 2018 VASTSTELUNGSFASE 1 AUGUSTUS 2018 BEROEPSPERIOOE NOG NIET VOORBIJ BEROEPSPROCEDURE LOOPT NOG

13 Blad: 13/ Charlois vigerend en onherroepelijk kader Heijplaat ( BVO) (zie afbeelding Havens) Zuiderpark (2006) Oud Charlois (2008) Wielewaal (2009) Pendrecht (2010) Tarwewijk (2010) Zuidwijk (2012) Carnisse (2016) Charloisse Lagedijk (2017) Hart van Zuid (2017) 1.2 Charlois in procedure «Zuiderpark (beroepsfase) * Pendrecht (conceptfase) 1.3 Charlois op te starten in 2019/2020 «Oud Charlois» Wielewaal» Zuidwijk

14 Blad: 14/42 2. Gebied Delfshaven BESTEMMINGSPLANNEN ROTTERDAM (stand van zaken per ) VOORBEREIDINGSFASE 1 AUGUSTUS 2018 STARTFASE 1 AUGUSTUS 2018 CONCEPTFASE 1 AUGUSTUS 2018 ONTWERPFASE 1 AUGUSTUS 2018 VASTSTELUNGSFASE 1 AUGUSTUS 2018 BEROEPSPERIODE NOG NIET VOORBIJ BEROEPSPROCEDURE LOOPT NOG

15 Blad: 15/ Delfshaven vigerend en onherroepelijk kader» Bospolder - Tussendijken (2009) * (Haven) Vierhavensstraat en omgeving (2008) «Oud Mathenesse (2009) «Middelland/ Het Nieuwe Westen (2009) * Delfshaven (2013)» Spangen (2014)» Lloydkwartier (2015). Dijkzigt (2017)» Schiemond (2018) 2.2 Delfshaven in procedure» Oud Mathenesse (ontwerpfase) * Middelland - Het Nieuwe Westen (conceptfase)» Bospolder - Tussendijken (conceptfase) 2.3 Delfshaven op te starten in » Er hoeven geen nieuwe bestemmingsplannen in het kader van het programma actualisering te worden opgestart. Het huidige geldende kader Vierhavenstraat en omgeving maakt onderdeel uit van het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan Havens7Merwe4Haven.

16 Blad: 16/42 3. Gebied Feijenoord BESTEMMINGSPLANNEN ROTTERDAM (stand van zaken per ) I I n VOORBEREIDINGSFASE 1 AUGUSTUS 2018 STARTFASE 1 AUGUSTUS 2018 CONCEPTFASE 1 AUGUSTUS 2018 ONTWERPFASE 1 AUGUSTUS 2018 VASTSTELUNGSFASE 1 AUGUSTUS 2018 BEROEPSPERIODE NOG NIET VOORBIJ BEROEPSPROCEDURE LOOPT NOG

17 Blad: 17/ Feijenoord vigerend en onherroepelijk kader» Kop van Feijenoord ^Kop van Zuid 1994 e.a.) * Katendrecht - Kern (2008)» Katendrecht - Zuid (2009) «Vreewijk (2010). Hillesluis (2010)» 1e Herziening Kop van Zuid (2009)» Noordereiland (2011) «Parkstad (2011)» Afrikaanderwijk (2012)» Katendrecht - Pols (2012)» Feijenoord (2013)» Kop van Feijenoord (2016) «Motorstraatgebied (2018)» Bloemhof (2018) 3.2 Feijenoord in procedure» Kop van Zuid (startfase)» Noordereiland (voorbereidingsfase) «Feijenoord (voorbereidingsfase)» Katendrecht (voorbereidingsfase) noot: bestaat uit zuid, pols en kern. p.s. : het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan feyenoord city bevindt zich in het gebied IJsselmonde. 3.3 Feijenoord op te starten in » Vreewijk (in het kader van het NPRZ)» Hillesluis (in het kader van het NPRZ)

18 Blad: 18/42 4. Gebied Hillegersberg-Schiebroek V'- u BESTEMMINGSPLANNEN ROTTERDAM (stand van zaken per ) VOORBEREIDINGSFASE 1 AUGUSTUS 2018 STARTFASE 1 AUGUSTUS 2018 CONCEPTFASE 1 AUGUSTUS 2018 ONTWERPFASE 1 AUGUSTUS 2018 VASTSTELÜNGSFASE 1 AUGUSTUS 2018 ÜD BEROEPSPERIODE NOG NIET VOORBIJ BEROEPSPROCEDURE LOOPT NOG

19 Blad: 19/ Hillegersberg - Schiebroek vigerend en onherroepelijk kader Kleiwegkwartier (2007) Schiebroek - Noord (2007) Terbregge - Oost (2009) Schiebroeksepark e.o. (2010) Doenkade 209-I (2010) Schiebroek - Zuid (2010) Vlinderstrik (2011) Nieuw - Terbregge (2012) Kern en Plassen (2013) BHV Molenlaankwartier (2013) Franciscus (2017) Molenlaankwartier en Lage limiet (2018) Honderdentienmorgen (2018) 4.2 Hillegersberg - Schiebroek in procedure» Kleiwegkwartier (beroepsfase)» Schiebroek (conceptfase)» Terbregge (startfase)» Vlinderstrik en a16 Rotterdam (voorbereidingsfase) 4.3 Hillegersberg - Schiebroek op te starten in » Kernen en Plassen

20 Blad: 20/42 5. Gebied Hoek van Holland BESTEMMINGSPLANNEN ROTTERDAM (stand van zaken per ) I I VOORBEREIDINGSFASE 1 AUGUSTUS 2018 STARTFASE 1 AUGUSTUS 2018 CONCEPTFASE 1 AUGUSTUS 2018 ONTWERPFASE 1 AUGUSTUS 2018 n i i n BEROEPSPROCEDURE VASTSTELUNGSFASE 1 AUGUSTUS 2018 BEROEPSPERIODE NOG NIET VOORBIJ LOOPT NOG

21 Blad: 21/ Hoek van Holland vigerend en onherroepelijk kader Waterwegoevers (1 en 2) (geen kader) Waterwegcentrum (geen kader) Krimsloot en Nieuwland ^Kaapweg 1988 e.a.) Landelijk gebied (inclusief Kulkweg Vianda) ^Buitengebied-Oost 1985 e.a.) Oranjebuitenpolder (fase 2)^Buitengebied-Oost 1958 e.a.) Natura 2000 gebied^buitengebied-oost 1985 e.a.) (Hoek van Holland) Stormvloedkering (1994) Tweede ontsluitingsweg Hoek van Holland (2008) Dirk van den Burgweg (2010) Woongebied (2012) Bedrijventerreinen (2013) 5.2 Hoek van Holland in procedure» Buitengebied (beroepsfase) noot: reactieve aanwijzing door de provincie; gemeente gaat in beroep «Hoek van Holland I Zuid West (vaststellingsfase)» Bedrijventerreinen Oost (ontwerpfase)» OranjeBonnen (conceptfase) 5.3 Hoek van Holland op te starten in » Wellicht Dirk van de Burgweg; (onderzocht wordt een projectbestemmingsplan als gevolg van extra woningbouw)

22 Blad: 22/42 6. Gebied Hoogvliet BESTEMMINGSPLANNEN ROTTERDAM (stand van zaken per ) VOORBEREIDINGSFASE 1 AUGUSTUS 2018 STARTFASE 1 AUGUSTUS 2018 CONCEPTFASE 1 AUGUSTUS 2018 ONTWERPFASE 1 AUGUSTUS 2018 VASTSTELLINGSFASE 1 AUGUSTUS 2018 BEROEPSPERIODE NOG NIET VOORBIJ BEROEPSPROCEDURE LOOPT NOG

23 Blad. 23/ Hoogvliet vigerend en onherroepelijk kader Boomgaardshoek (2007) Deeldijk (2008) Maasranden (2009) Noordwest (2009) Gadering-Tussenwater (2009) Stadshart (2009) Oudeland (2009) 6.2 Hoogvliet in procedure» Geen 6.3 Hoogvliet op te starten in » Geheel Hoogvliet moet nog worden geactualiseerd; De exacte opsplitsing in 3 of 4 delen hangt grotendeels af van de herstructureringsopgave in Hoogvliet.

24 Blad. 24/42 7. Gebied IJsselmonde \ BESTEMMINGSPLANNEN ROTTERDAM (stand van zaken per ) VOORBEREIDINGSFASE 1 AUGUSTUS 2018 STARTFASE 1 AUGUSTUS 2018 CONCEPTFASE 1 AUGUSTUS 2018 ONTWERPFASE 1 AUGUSTUS 2018 VASTSTELLINGSFASE 1 AUGUSTUS 2018 BEROEPSPERIOOE NOG NIET VOORBIJ BEROEPSPROCEDURE LOOPT NOG

25 Blad: 25/ IJsseimonde vigerend kader «Brienenoord Corridor 2006 (gedeeltelijk) «Oostpoldersedijk (geen kader)» Olympus (2003) «Zomerland Sportdorp (2008)» Groenenhagen -Tuinenhoven (2009)» IJsseimonde - Centrum (2012)» Lombardijen (2013). Hordijkerveld (2013)» Knooppunt Lombardijen (2014) * Kreekhuizen (2016)» Sportcampus Rotterdam (2015) * Reijeroord (2016)» Beverwaard (2017)» Oud-IJsselmonde (2017)» Bedrijventerrein Hordijk (2017)» IJsselmonde-Centrum, Eerste partiële herziening (2018) 7.2 IJsseimonde in procedure» Oostpoldersedijk (vaststellingsfase)» Noord (ontwerpfase) «Feyenoord City (voorbereidingsfase) «Groenenhagen - Tuinhoven (voorbereidingsfase) 7.3 IJsseimonde op te starten in » geen

26 Blad: 26/42 8. Gebied Kralingen-Crooswijk BESTEMMINGSPLANNEN ROTTERDAM (stand van zaken per ) VOORBEREIDINGSFASE 1 AUGUSTUS 2018 STARTFASE 1 AUGUSTUS 2018 CONCEPTFASE 1 AUGUSTUS 2018 ONTWERPFASE 1 AUGUSTUS 2018 VASTSTELUNGSFASE 1 AUGUSTUS 2018 BEROEPSPERIODE NOG NIET VOORBIJ BEROEPSPROCEDURE LOOPT NOG

27 Blad: 27/ Kralingen - Crooswijk vigerend en onherroepelijk kader Boezembocht-Veilingterrein ( deel: Boezembarakken 1987, rest geen kader) Beschermd Stadsgezicht Kralingen (2007) Kralingse Bos (2010) Terbregsehof (2011) Nieuw Crooswijk II (2012) DWL-de Esch (2012) Jaffa-West (2012) Kralingen-West (2013) Crooswijk (2018) Kralingse Zoom (2018) Struisenberg (2018) 8.2 Kralingen - Crooswijk in procedure «Beschermd Stadsgezicht Kralingen (beroepsfase)» Boezembocht-Veilingterrein (ontwerpfase) «Kralingse Bos (conceptfase) 8.3 Kralingen - Crooswijk op te starten in geen

28 Blad: 28/42 9 Gebied Noord BESTEMMINGSPLANNEN ROTTERDAM (stand van zaken per ) VOORBEREIDINGSFASE 1 AUGUSTUS 2018 STARTFASE 1 AUGUSTUS 2018 CONCEPTFASE 1 AUGUSTUS 2018 ONTWERPFASE 1 AUGUSTUS 2018 VASTSTELUNGSFASE 1 AUGUSTUS 2018 BEROEPSPERIODE NOG NIET VOORBIJ BEROEPSPROCEDURE LOOPT NOG

29 Noord vigerend en onherroepelijk kader Agniesebuurt (2010) Oude Noorden (2010) Provenierswijk-Bentincklaan (2015) Liskwartier (2016) Blijdorpsepolder (2016) Blijdorp-Bergpolder (2017) Noord in procedure Oude Noorden en Agniesebuurt (conceptfase) Noord op te starten in geen

30 Blad: 30/ Gebied Overschie BESTEMMINGSPLANNEN ROTTERDAM (stand van zaken per ) I I VOORBEREIDINGSFASE 1 AUGUSTUS 2018 I I STARTFASE 1 AUGUSTUS 2018 I I CONCEPTFASE 1 AUGUSTUS 2018 ONTWERPFASE 1 AUGUSTUS 2018 a VASTSTELUNGSFASE 1 AUGUSTUS 2018 a i i BEROEPS PERI ODE NOG NIET VOORBIJ i i BEROEPSPROCEDURE LOOPT NOG

31 Blad: 31/ Overschie vigerend en onherroepelijk kader Overschie (geen kader) Schieveense Polder (1975) Polder Zestienhoven (2007) Noord - Kethelpolder (2009) Doenkade N209 II (2010) Golfbaan Oost-Abtspolder (2010) Schiezone (2011) Overschiese Kleiweg en Zestienhovensekade (2012) Bedrijventerrein Noordwest (2012) Spaanse Polder (2014) Rotterdam The Hague Airport (2018) Bochtafsnijding Delfse Schie 10.2 Overschie in procedure» Natuur- en recreatiegebied Schieveen (beroepsfase)» Overschie (beroepsfase)» Zestienhoven (conceptfase)» Schiezone (startfase) 10.3 Overschie op te starten in » geen.

32 Blad: 32/42 11 Gebied Pernis BESTEMMINGSPLANNEN ROTTERDAM (stand van zaken per ) I I I I I I n a a VOORBEREIDINGSFASE 1 AUGUSTUS 2018 STARTFASE 1 AUGUSTUS 2018 CONCEPTFASE 1 AUGUSTUS 2018 ONTWERPFASE 1 AUGUSTUS 2018 VASTSTELLINGSFASE 1 AUGUSTUS 2018 BEROEPSPERIODE NOG NIET VOORBIJ BEROEPSPROCEDURE LOOPT NOG 9

33 Blad: 33/ Pernis vigerend en onherroepelijk kader» Pernis (2011) 11.2 Pernis in procedure» Geen 11.3 Pernis op te starten in » geen

34 Blad: 34/42 12 Gebied Prins Alexander BESTEMMINGSPLANNEN ROTTERDAM (stand van zaken per ) VOORBEREIDINGSFASE 1 AUGUSTUS 2018 a i i STARTFASE 1 AUGUSTUS 2018 CONCEPTFASE 1 AUGUSTUS 2018 ONTWERPFASE 1 AUGUSTUS 2018 VASTSTELLINGSFASE 1 AUGUSTUS 2018 BEROEPSPERIODE NOG NIET VOORBIJ BEROEPSPROCEDURE LOOPT NOG

35 Blad: 35/42

36 Blad: 36/ Prins Alexander vigerend en onherroepelijk kader Alexanderknoop (klein gedeelte) Prinsenland (1993) Het Lage Land I Oud Prinsenland (2008) Ommoord binnen de Ring (2008) Oosterflank - Woonwijk (2009) Ommoord buiten de Ring (2010) Zevenkamp en Nesselande (2014) Kralingseveer (2017) Alexanderknoop (grootste deel) (2017) 12.2 Prins Alexander in procedure * Alexanderknoop (beroepsfase over een klein gedeelte)» Prinsenland (beroepsfase)» Het Lage Land/Oosterflank/Oud Prinsenland (conceptfase)» Ommoord (conceptfase) 12.3 Prins Alexander op te starten in » Geen

37 Blad: 37/ Gebied Centrum BESTEMMINGSPLANNEN ROTTERDAM (stand van zaken per ) I I I I a a i i VOORBEREIDINGSFASE 1 AUGUSTUS 2Ũ18 STARTFASE 1 AUGUSTUS 2Ũ18 CONCEPTFASE 1 AUGUSTUS 2018 ONTWERPFASE 1 AUGUSTUS 2018 VASTSTELUNGSFASE 1 AUGUSTUS 2018 BEROEPSPERIODE NOG NIET VOORBIJ BEROEPSPROCEDURE LOOPT NOG V,-ŕõ X (///Å

38 Blad. 38/ Rotterdam Centrum vigerend en onherroepelijk kader Central District (deel geen kader, deel Weena-oost 1990) Lijnbaankwartier-Coolsingel (1996 e.a.) Cool (2009) Weenapoint (2011) Laurenskwartier (2012) Oude Westen (2013) Scheepvaartkwartier (2013) Dijkzigt (2017) Haringvliet (2017) 13.2 Rotterdam Centrum in procedure» Lijnbaankwartier-Coolsingel (herziening, beroepsfase) «Central District (conceptfase)» Cool (zigt (zie ook Delfshaven) (startfase) 13.3 Rotterdam Centrum op te starten in » geen

39 Blad: 39/ gebied Rozenburg BESTEMMINGSPLANNEN ROTTERDAM (stand van zaken per ) J VOORBEREIDINGSFASE 1 AUGUSTUS 2018 STARTFASE 1 AUGUSTUS 2018 CONCEPTFASE 1 AUGUSTUS ONTWERPFASE 1 AUGUSTUS 2018 I VASTSTELLINGSFASE 1 AUGUSTUS 2018 a BEROEPSPERIODE NOG NIET VOORBIJ 1 I BEROEPSPROCEDURE LOOPT NOG

40 Blad: 40/ Rozenburg vigerend en onherroepelijk kader «Bebouwde Kom Rozenburg (2010) 14.2 Rozenburg in procedure» Geen 14.3 Rozenburg op te starten in » Rozenburg

41 Blad: 41/ Havengebieden BESTEMMINGSPLANNEN ROTTERDAM (stand van zaken per ) VOORBEREIDINGSFASE 1 AUGUSTUS 2Ũ18 STARTFASE 1 AUGUSTUS 2018 CONCEPTFASE 1 AUGUSTUS 2018 ONTWERPFASE 1 AUGUSTUS 2018 VASTSTEUJNGSFASE 1 AUGUSTUS 2018 BEROEPSPERIODE NOG NIET VOORBIJ BEROEPSPROCEDURE LOOPT NOG iįį-s.»

42 Blad: 42/ Havens vigerend en onherroepelijk kader» (Charlois) Heijplaat (geen kader)» Beneluxster-Oostzijde (2010) «Maasvlakte 2 (2009)» Maasvlakte 2, 1e Partiële herziening (2012)» Botlek-Vondelingenplaat (2013)» Maasvlakte 1 (2013)» Europoort en Landtong (2013)» BHV Stadshavens I Waalhaven en Eemhaven (2013)» BHV Stadshavens I Vierhaven- Merwehavengebied (2013)» Ferro locatie (2018) 15.2 Havens in procedure» Merwe4Haven (conceptfase)» Waalhaven en Eemhaven (beroepsfase) * Maasvlakte 2 (vaststellingsfase)» Transformatie Marconitorens II en II (conceptfase) 15.3 Havens op te starten in » In het kader van de actualisering is het niet nodig; partiële herzieningen zullen wellicht aan de orde zijn.

Herziene beweegcijfers Gezondheidsmonitor volwassenen 2012

Herziene beweegcijfers Gezondheidsmonitor volwassenen 2012 Herziene beweegcijfers Gezondheidsmonitor volwassenen 2012 Erratum, december 2014 Van Gea Schouten Datum 16 december 2014 Waarom herziene cijfers voor de beweegnorm? Bij het aanmaken van het databestand

Nadere informatie

Parapluherziening Terrassen

Parapluherziening Terrassen Bestemmingsplan Parapluherziening Terrassen Opgesteld door Stadsontwikkeling Ruimte en Wonen Bureau Bestemmingsplannen Vastgesteld d.d 19 februari 2015 Wilhelminakade 179 Postbus 6575 3002 AN ROTTERDAM.

Nadere informatie

De urgentieverklaring. Hoe nu verder?

De urgentieverklaring. Hoe nu verder? De urgentieverklaring Hoe nu verder? Inhoud Een woning zoeken 3 Zoekprofiel 4 Ik heb een woning gevonden en geaccepteerd, 4 wat gebeurt er met de urgentie? De drie maanden zijn voorbij en 4 ik heb nog

Nadere informatie

Ontwikkeling van de omvang van de aandachtsgroepen

Ontwikkeling van de omvang van de aandachtsgroepen AANDACHTSGROEPEN VOLKSHUISVESTINGSBELEID ROTTERDAM EN REGIO 2002 In de zomer van 2005 zijn de inkomensgegevens op gemeentelijk, deelgemeentelijk en buurtniveau uit het Regionaal Inkomens Onderzoek 2002

Nadere informatie

Ontwikkeling van de omvang van de aandachtsgroepen

Ontwikkeling van de omvang van de aandachtsgroepen AANDACHTSGROEPEN VOLKSHUISVESTINGSBELEID ROTTERDAM EN REGIO 2004 (februari 2007, 2e druk) In februari 2007 zijn de inkomensgegevens op gemeentelijk, deelgemeentelijk en buurtniveau uit het Regionaal Inkomens

Nadere informatie

Gezondheidsmonitor 2012

Gezondheidsmonitor 2012 Gezondheidsmonitor 2012 Tabellenboek met wijkcijfers van Rotterdam GGD Rotterdam-Rijnmond Januari 2014 Pagina 1 Inhoudsopgave Toelichting 3 Respons 4 Tabel 1. Opleiding 5 Tabel 2. Financiële situatie en

Nadere informatie

Feitenkaart Aandachtsgroepen volkshuisvestingsbeleid Rotterdam en regio 2006 (april 2009, 2e, verbeterde druk)

Feitenkaart Aandachtsgroepen volkshuisvestingsbeleid Rotterdam en regio 2006 (april 2009, 2e, verbeterde druk) Feitenkaart volkshuisvestingsbeleid Rotterdam en regio 2006 (april 2009, 2e, verbeterde druk) Begin 2009 zijn de inkomensgegevens op gemeentelijk, deelgemeentelijk en buurtniveau uit het Regionaal Inkomens

Nadere informatie

Huishoudens met inkomen naar belangrijkste bron

Huishoudens met inkomen naar belangrijkste bron INKOMENSBRONNEN ROTTERDAM EN REGIO 2002 In de zomer van 2005 zijn de inkomensgegevens op gemeentelijk, deelgemeentelijk en buurtniveau uit het Regionaal Inkomens Onderzoek 2002 van het CBS beschikbaar

Nadere informatie

Zoneringskader en zoneringskaart Huisvesting Bijzondere Doelgroepen

Zoneringskader en zoneringskaart Huisvesting Bijzondere Doelgroepen Zoneringskader en zoneringskaart Huisvesting Bijzondere Doelgroepen 1. Inleiding In dit zoneringskader wordt door het college van B&W op wijkniveau aangegeven in hoeverre een wijk ruimte heeft om nieuwe

Nadere informatie

Aandachtsgroepen volkshuisvestingsbeleid Rotterdam en regio 2011 (juni 2014, 3e druk)

Aandachtsgroepen volkshuisvestingsbeleid Rotterdam en regio 2011 (juni 2014, 3e druk) Feitenkaart en volkshuisvestingsbeleid Rotterdam en regio 2011 Feitenkaart en volkshuisvestingsbeleid Rotterdam en regio 2011 (juni 2014, 3e druk) Eind 2013 zijn de inkomensgegevens op gemeentelijk, deelgemeentelijk

Nadere informatie

Aandachtsgroepen volkshuisvestingsbeleid Rotterdam en regio 2013

Aandachtsgroepen volkshuisvestingsbeleid Rotterdam en regio 2013 Feitenkaart en volkshuisvestingsbeleid Rotterdam en regio 2013 Feitenkaart en volkshuisvestingsbeleid Rotterdam en regio 2013 Eind 2015 zijn de inkomensgegevens op gemeentelijk, deelgemeentelijk en buurtniveau

Nadere informatie

Feitenkaart Aandachtsgroepen volkshuisvestingsbeleid Rotterdam en regio 2015

Feitenkaart Aandachtsgroepen volkshuisvestingsbeleid Rotterdam en regio 2015 Feitenkaart Aandachtsgroepen volkshuisvestingsbeleid Rotterdam en regio Begin 2018 zijn inkomensgegevens over uit het Integraal Inkomens- en Vermogensonderzoek (het voormalige Regionaal Inkomens Onderzoek)

Nadere informatie

Inkomensgegevens Rotterdam op deelgemeente- en buurtniveau 2011

Inkomensgegevens Rotterdam op deelgemeente- en buurtniveau 2011 Feitenkaart Inkomensgegevens Rotterdam op deelgemeente- en buurtniveau 2011 Ed 2013 zijn de komensgegevens op gemeentelijk, deelgemeentelijk en buurtniveau uit het Regionaal Inkomens Onderzoek 2011 van

Nadere informatie

Overigens zullen vanaf februari 2007 ook Feitenkaarten over de gegevens uit het Regionaal Inkomens Onderzoek 2004 kunnen verschijnen.

Overigens zullen vanaf februari 2007 ook Feitenkaarten over de gegevens uit het Regionaal Inkomens Onderzoek 2004 kunnen verschijnen. INKOMENSGEGEVENS ROTTERDAM OP DEELGEMEENTE- EN BUURTNIVEAU 2003 (februari 2008, 4e druk) In augustus 2006 zijn de inkomensgegevens op gemeentelijk, deelgemeentelijk en buurtniveau uit het Regionaal Inkomens

Nadere informatie

Op 6 juni 2013 stelde het raadslid J.J. Rijken (Leefbaar Rotterdam) ons schriftelijke vragen over onderzoek Schoon, heel en werkzaam? van Vasco Lub.

Op 6 juni 2013 stelde het raadslid J.J. Rijken (Leefbaar Rotterdam) ons schriftelijke vragen over onderzoek Schoon, heel en werkzaam? van Vasco Lub. Rotterdam, 5 november 2013. Onderwerp: Beantwoording van de schriftelijke vragen van het raadslid J.J. Rijken (Leefbaar Rotterdam) over onderzoek Schoon, heel en werkzaam? van Vasco Lub. Aan de Gemeenteraad.

Nadere informatie

Feitenkaart Inkomensgegevens Rotterdam op gebieds- en buurtniveau 2015

Feitenkaart Inkomensgegevens Rotterdam op gebieds- en buurtniveau 2015 Feitenkaart Inkomensgegevens Rotterdam op gebieds- en buurtniveau 2015 Begin 2018 zijn inkomensgegevens over 2015 uit het Integraal Inkomens- en Vermogensonderzoek (het voormalige Regionaal Inkomens Onderzoek

Nadere informatie

Monitor jeugdwerkloosheid in Rotterdam

Monitor jeugdwerkloosheid in Rotterdam rotterdam.nl/onderzoek Monitor jeugdwerkloosheid in Rotterdam Rapportage op wijkniveau, 31 september 2015 Onderzoek en Business Intelligence Rapportage monitor Jeugdwerkloosheid in Rotterdam Rapportage

Nadere informatie

Gemeente Rotterdam. Burgemeester. Inleiding. Veiligheidsindex Vijfjarenactieplan Veilig (VJAP ). Aan de Gemeenteraad

Gemeente Rotterdam. Burgemeester. Inleiding. Veiligheidsindex Vijfjarenactieplan Veilig (VJAP ). Aan de Gemeenteraad Gemeente Rotterdam Burgemeester Ing. A. Aboutaleb Burgemeester Bezoekadres: Stadhuis Coolsingel 40 Postadres: Postbus 70012 3000 KP Rotterdam Website: www.rotterdam.nl E-mail: dimbsd@rotterdam.nl Fax:

Nadere informatie

Monitor jeugdwerkloosheid in Rotterdam

Monitor jeugdwerkloosheid in Rotterdam rotterdam.nl/onderzoek Monitor jeugdwerkloosheid in Rotterdam Rapportage op wijkniveau, 31 maart 2015 Onderzoek en Business Intelligence Rapportage monitor Jeugdwerkloosheid in Rotterdam Rapportage op

Nadere informatie

Inkomensgegevens Rotterdam op deelgemeente- en buurtniveau 2013

Inkomensgegevens Rotterdam op deelgemeente- en buurtniveau 2013 Feitenkaart Inkomensgegevens Rotterdam op deelgemeente- en buurtniveau 2013 Ed 2015 zijn de komensgegevens op gemeentelijk, deelgemeentelijk en buurtniveau uit het Regionaal Inkomens Onderzoek 2013 van

Nadere informatie

Rotterdam Veiligheidsindex 2012

Rotterdam Veiligheidsindex 2012 Rotterdam Veiligheidsindex 2012 Meting van de veiligheid in Rotterdam 2 Rotterdam Veiligheidsindex 2012 Meting van de veiligheid in Rotterdam Inhoud Woord vooraf 5 1. Inleiding 7 2. Rotterdam 9 3. Deelgemeenten

Nadere informatie

Rotterdam. sociaal. gemeten. 4e meting Sociale Index

Rotterdam. sociaal. gemeten. 4e meting Sociale Index Rotterdam sociaal gemeten 4e meting Sociale Index 12 Rotterdam sociaal gemeten 4e meting Sociale Index Inhoud Inhoud 0. Woord vooraf 1. Inleiding 2. De Sociale Index nader verklaard 3. Rotterdam 2012

Nadere informatie

Hoe vraag ik urgentie aan en wat zijn de voorwaarden?

Hoe vraag ik urgentie aan en wat zijn de voorwaarden? Hoe vraag ik urgentie aan en wat zijn de voorwaarden? Inhoud Wat is een urgentieverklaring? 4 Wat zijn de voorwaarden voor het aanvragen van 4 urgentie en op welke gronden is het mogelijk? Urgentiegronden

Nadere informatie

Inschrijfdatum woonpas. Burgerservicenummer (BSN) (voorheen Sofinummer) Dossiernummer (in te vullen door behandelend ambtenaar)

Inschrijfdatum woonpas. Burgerservicenummer (BSN) (voorheen Sofinummer) Dossiernummer (in te vullen door behandelend ambtenaar) Aanvraag Urgentieverklaring woonruimte Woonpasnummer woonnet Rijnmond Woonpasnummer Woonvisie Inschrijfdatum woonpas Burgerservicenummer (BSN) (voorheen Sofinummer) Dossiernummer (in te vullen door behandelend

Nadere informatie

Feitenkaart Aandachtsgroepen volkshuisvestingsbeleid Rotterdam en regio 2008 (oktober 2011, 3e druk)

Feitenkaart Aandachtsgroepen volkshuisvestingsbeleid Rotterdam en regio 2008 (oktober 2011, 3e druk) Feitenkaart en volkshuisvestgsbeleid Rotterdam en regio Feitenkaart en volkshuisvestgsbeleid Rotterdam en regio (oktober 2011, 3e druk) Ed 2010 zijn de komensgegevens op gemeentelijk, deelgemeentelijk

Nadere informatie

VERKIEZINGSUITSLAGEN GEMEENTERAAD ROTTERDAM 2010 PER STEMBUREAU (DEFINITIEF)

VERKIEZINGSUITSLAGEN GEMEENTERAAD ROTTERDAM 2010 PER STEMBUREAU (DEFINITIEF) VERKIEZINGSUITSLAGEN GEMEENTERAAD ROTTERDAM 2010 PER STEMBUREAU (DEFINITIEF) Stembureau Adres Buurtnaam Deelgemeente 1 Coolsingel 40 Stadsdriehoek Stadscentrum 448 571 71 90 313 179 21 225 4 1 2 3 6 2

Nadere informatie

Inkomensgegevens Rotterdam op deelgemeente- en buurtniveau 2012 (februari 2015, 2e druk)

Inkomensgegevens Rotterdam op deelgemeente- en buurtniveau 2012 (februari 2015, 2e druk) Feitenkaart Inkomensgegevens Rotterdam op deelgemeente- en buurtniveau 2012 (februari 2015, 2e druk) Ed 2014 zijn de komensgegevens op gemeentelijk, deelgemeentelijk en buurtniveau uit het Regionaal Inkomens

Nadere informatie

Feitenkaart Inkomensgegevens op deelgemeente- en buurtni veau 2010

Feitenkaart Inkomensgegevens op deelgemeente- en buurtni veau 2010 Feitenkaart Inkomensgegevens Rotterdam op deelgemeente- en buurtniveau 2010 Ed 2012 zijn de komensgegevens op gemeentelijk, deelgemeentelijk en buurtniveau uit het Regionaal Inkomens Onderzoek 2010 van

Nadere informatie

Oude Westen Huis van de Wijk De Nieuwe Gaffel. Gaffelstraat 63 B

Oude Westen Huis van de Wijk De Nieuwe Gaffel. Gaffelstraat 63 B Oude Westen De Nieuwe Gaffel Gaffelstraat 63 B 06-523 58 096 www.wmoradar.nl Stadsdriehoek De Kip Kipstraat 37 010-485 58 98 www.wmoradar.nl Tarwewijk Millinxparkhuis Spangen Westervolkshuis Spartastraat

Nadere informatie

Sociale Piramide 2011 / 2012 Rotterdam

Sociale Piramide 2011 / 2012 Rotterdam rotterdam.nl/onderzoek Sociale Piramide 2011 / 2012 Rotterdam Onderzoek en Business Intelligence Sociale Piramide 2011/2012 Rotterdam Projectnr. 13-B-0263 Paul de Graaf m.m.v. Marcel van Toorn, Toine

Nadere informatie

DE STRAATNAMEN VAN ROTTERDAM AANVULLINGEN (14)

DE STRAATNAMEN VAN ROTTERDAM AANVULLINGEN (14) Rotter j DE STRAATNAMEN VAN ROTTERDAM AANVULLINGEN (14) door Kirsten Blok Nieuwe territoriale indeling: In Rotterdam is een nieuwe territoriale indeling ingevoerd; de oude wijkindeling CBSwijkindeling

Nadere informatie

Waaier van wijken 2010

Waaier van wijken 2010 Waaier van wijken 2010 Trends in Frans pierings Marina Meeuwisse 2 Waaier van wijken 2010 Trends in Frans pierings Marina Meeuwisse amenwerkende partners De wooncorporaties: tichting Ouderenhuisvesting

Nadere informatie

Publiek sturen op waarde

Publiek sturen op waarde Publiek sturen op waarde Publieke investeringen en waardeontwikkeling in Spangen en het Oude Noorden P5 - Ariënne Mak 14 april 2011 1. onderzoekskader 2. theorie waardeontwikkeling van wijken 3. waardeontwikkeling

Nadere informatie

Rotterdammers over gebiedsbestuur en wijkparticipatie

Rotterdammers over gebiedsbestuur en wijkparticipatie Rotterdammers over gebiedsbestuur en wijkparticipatie Rotterdammers over gebiedsbestuur en wijkparticipatie Projectnr. 12-3644 drs. P.A. de Graaf en drs. M. van Rhee Centrum voor Onderzoek en Statistiek

Nadere informatie

Veiligheidsindex Meting van de veiligheid in Rotterdam

Veiligheidsindex Meting van de veiligheid in Rotterdam Veiligheidsindex 2010 Meting van de veiligheid in Rotterdam Meting van de veiligheid in Rotterdam Februari 2010 Inhoud Woord vooraf 1 1. Inleiding 2 Doel 2 Vijf veiligheidscategorieën 2 Opbouw Veiligheidsindex

Nadere informatie

Adressen Huizen van de wijk per 11 september 2018

Adressen Huizen van de wijk per 11 september 2018 Adressen Huizen van de wijk per 11 september 2018 Gebied Centrum Wijk: Oude Westen Huis van de wijk Nieuwe Gaffel Gaffelstraat 63b 3014 RC Rotterdam Tel. 06 52 35 80 96 Wijk: Stadsdriehoek Huis van de

Nadere informatie

Monitor Lage Inkomens Rotterdam

Monitor Lage Inkomens Rotterdam rotterdam.nl/onderzoek Monitor Lage Inkomens Rotterdam De doelgroep van het Rotterdamse armoedebeleid Onderzoek en Business Intelligence Monitor Lage Inkomens Rotterdam De doelgroep van het Rotterdamse

Nadere informatie

Een analyse op buurtniveau. Onderzoek en Business Intelligence. Inleiding Hoofdstuk 1

Een analyse op buurtniveau. Onderzoek en Business Intelligence. Inleiding Hoofdstuk 1 Een analyse op buurtniveau Onderzoek en Business Intelligence Inleiding Hoofdstuk 1 1 Leefbaar Rotterdam verliest 3 zetels, maar blijft met 11 zetels veruit de grootste partij. Nieuwkomer Denk is de grootste

Nadere informatie

UITBREIDINGSPLAN IN HOOFDZAAK HOEK VAN HOLLAND

UITBREIDINGSPLAN IN HOOFDZAAK HOEK VAN HOLLAND VOORBEREIDINGSBESLUIT UITBREIDINGSPLAN IN HOOFDZAAK HOEK VAN HOLLAND Opgesteld door: Vastgesteld d.d. 23 juni 2016 Stadsontwikkeling Ruimte & Wonen, bureau Bestemmingsplannen Wilhelminakade 179 Postbus

Nadere informatie

VVE-MONITOR ROTTERDAM 2008 3 de METING. Onderzoek naar de deelname van twee- en driejarige peuters aan voorschoolse voorzieningen

VVE-MONITOR ROTTERDAM 2008 3 de METING. Onderzoek naar de deelname van twee- en driejarige peuters aan voorschoolse voorzieningen VVE-MONITOR ROTTERDAM 2008 Onderzoek naar de deelname van twee- en driejarige peuters aan voorschoolse voorzieningen VVE-MONITOR ROTTERDAM 2008 Onderzoek naar de deelname van twee- en driejarige peuters

Nadere informatie

UITBREIDINGSPLAN IN ONDERDELEN HvH ZUIDELIJKE STRANDCENTRUM 1

UITBREIDINGSPLAN IN ONDERDELEN HvH ZUIDELIJKE STRANDCENTRUM 1 VOORBEREIDINGSBESLUIT UITBREIDINGSPLAN IN ONDERDELEN HvH ZUIDELIJKE STRANDCENTRU Opgesteld door: Vastgesteld d.d. juni 06 Stadsontwikkeling Ruimte & Wonen, bureau Bestemmingsplannen Wilhelminakade 7 Postbus

Nadere informatie

UITBREIDINGSPLAN IN ONDERDELEN HOEK VAN HOLLAND DORP

UITBREIDINGSPLAN IN ONDERDELEN HOEK VAN HOLLAND DORP VOORBEREIDINGSBESLUIT UITBREIDINGSPLAN IN ONDERDELEN HOEK VAN HOLLAND DORP Opgesteld door: Vastgesteld d.d. 23 juni 2016 Stadsontwikkeling Ruimte & Wonen, bureau Bestemmingsplannen Wilhelminakade 179 Postbus

Nadere informatie

Op welke gronden deze briefî/waarom nu voorgelegd?

Op welke gronden deze briefî/waarom nu voorgelegd? Gemeente Rotterdam College van Burgemeester en Wethouders Bezoekadres: Stadhuis Coolsingel 40 3011 AD Rotterdam Postadres: Postbus 70012 3000 KP Rotterdam Website: www.rotterdam.nl E-mail: bbo@rotterdam.nl

Nadere informatie

UITBREIDINGSPLAN IN ONDERDELEN CENTRUM BLIJDORP

UITBREIDINGSPLAN IN ONDERDELEN CENTRUM BLIJDORP VOORBEREIDINGSBESLUIT UITBREIDINGSPLAN IN ONDERDELEN CENTRUM BLIJDORP Opgesteld door: Vastgesteld d.d. juni 2016 Stadsontwikkeling Ruimte & Wonen, bureau Bestemmingsplannen Wilhelminakade 179 Postbus 6575

Nadere informatie

Monitor bedrijfs-, kantoor- en winkelruimte

Monitor bedrijfs-, kantoor- en winkelruimte Monitor bedrijfs-, kantoor- en winkelruimte Peildatum 1 januari 2018 April 2018 Titel 1 2 Monitor bedrijfs-, kantoor- en winkelruimte; peildatum 1 januari 2018 Monitor bedrijfs-, kantoor- en winkelruimte

Nadere informatie

UITBREIDINGSPLAN IN ONDERDELEN HOEK VAN HOLLAND NOORDWEST

UITBREIDINGSPLAN IN ONDERDELEN HOEK VAN HOLLAND NOORDWEST VOORBEREIDINGSBESLUIT UITBREIDINGSPLAN IN ONDERDELEN HOE VAN HOLLAND NOORDWEST Opgesteld door: Vastgesteld d.d. 2 juni Stadsontwikkeling Ruimte & Wonen, bureau Bestemmingsplannen Wilhelminakade 1 Postbus

Nadere informatie

Wijken van waarde Digit 2012. Frans Spierings Marina Meeuwisse

Wijken van waarde Digit 2012. Frans Spierings Marina Meeuwisse ijken van waarde Digit 2012 Frans pierings Marina Meeuwisse ijken van waarde Digit 2012 Frans pierings Marina Meeuwisse 3 nhoudsopgave 4 ntroductie 4 Met dank aan 7 Nationaal Programma Zuid - een overzicht

Nadere informatie

DE SOM DER DELEN GRADUATION PROJECT / M.C. DE VRIES /

DE SOM DER DELEN GRADUATION PROJECT / M.C. DE VRIES / DE SOM DER DELEN GRADUATION PROJECT / M.C. DE VRIES / 06-03-2014 4. CONSTRUCTIE 3. ONTWERP 2. OPDRACHT FORMULEREN 1. ANALYSES OPDRACHT OMSCHRIJVING 01 02 OPDRACHT OMSCHRIJVING ROTTERDAM-ZUID / DEN HAAG

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Beheersverordening oud zandbergen e.o.

RAADSVOORSTEL Beheersverordening oud zandbergen e.o. RAADSVOORSTEL Beheersverordening oud zandbergen e.o. Portefeuillehouder S. Jansen Ronde Tafel N.v.t. Opsteller M.A.G. Dingemans Debat N.v.t. Zaak/stuknummer 0207261 Raadsvergadering 24 januari 2017 Raadsvoorstel

Nadere informatie

Informatieblad voor professionals 27 oktober 2016

Informatieblad voor professionals 27 oktober 2016 Rotterdam.nl/zorgdichtbij Telefoon 14 010 MOW069/2015-03 Dit informatieblad geeft vanaf pagina 2 een overzicht van de contactgegevens per wijkteam. Deze gegevens zijn ALLEEN bestemd voor professionals

Nadere informatie

Op eigen kracht of aanhaken bij krachten van buiten?

Op eigen kracht of aanhaken bij krachten van buiten? Op eigen kracht of aanhaken bij krachten van buiten? Radboud Engbersen (Platform31) en Marijn Molema (Fryske, Akademy), Groningen, 26 november 2015 Radboud Engbersen. Mag ik me even voorstellen? Opgeleid

Nadere informatie

Versie 1 november 2004

Versie 1 november 2004 Versie 1 november 2004 Bijlage 1 Het urgentiesysteem Als bedoeld in artikel 11 van de Overeenkomst Woonruimteverdeling Stadsregio Rotterdam 2005 (in het vervolg de Overeenkomst genoemd) Hoofdstuk 1 Algemeen

Nadere informatie

Rotterdam, 25 september bb7138. Aan: de gemeenteraad. Onderwerp: Vaststelling Programma

Rotterdam, 25 september bb7138. Aan: de gemeenteraad. Onderwerp: Vaststelling Programma Rotterdam, 25 september 2018. 18bb7138 Aan: de gemeenteraad Onderwerp: Vaststelling Programma Veilig@Rotterdam 2018-2023. Gevraagd besluit: Samenvattend stellen wij u voor: het programma Veilig@Rotterdam

Nadere informatie

ONTVANGEN 1 1 DEC. 2013

ONTVANGEN 1 1 DEC. 2013 ONTVANGEN 2 3 JAN. 201^ 1 1 DEC. 2013 Rotterdam, 10 december 2013. Aan: de gemeenteraad Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Knooppunt-Lombardijen. Gevraagd besluit: Samenvattend stellen wij u voor:

Nadere informatie

Memo. Aan: partners en bronorganisaties SISA. Betreft: Rapportage SISAsignaleringssysteem. Datum: 23 juli 2015

Memo. Aan: partners en bronorganisaties SISA. Betreft: Rapportage SISAsignaleringssysteem. Datum: 23 juli 2015 Memo Van: D. Oosterman-van den Hoek E-mail: tw.oosterman@rotterdam.nl Telefoon: (06) 536 00212 Aan: partners en bronorganisaties SISA Bezoekadres: Librijesteeg 4 3011 HN Rotterdam Postadres: Postbus 70014

Nadere informatie

Van: Verzonden: dinsdag 8 mei :01 Aan:

Van: Verzonden: dinsdag 8 mei :01 Aan: Van: Verzonden: dinsdag 8 mei 2018 10:22 Aan: Onderwerp: RE: agendapost Feyenoord City Bijlagen: 18bb2664 Schriftelijke vragen over Renovatie van De Kuip in milieueffect...pdf; collegebrief aan de Raad

Nadere informatie

gemeentebestuur VERZONDEN Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Team Beleid de leden van de gemeenteraad

gemeentebestuur VERZONDEN Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Team Beleid de leden van de gemeenteraad gemeentebestuur Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Team Beleid de leden van de gemeenteraad uw brief van uw kenmerk ons kenmerk 636340 datum 18 oktober 2011 betreft VERZONDEN 2 1. 11.11 actualisatie bestemmingsplan

Nadere informatie

Memo. Aan: partners en bronorganisaties SISA. Datum: 23 mei Van: D. Oosterman-van den Hoek

Memo. Aan: partners en bronorganisaties SISA. Datum: 23 mei Van: D. Oosterman-van den Hoek Memo Van: D. Oosterman-van den Hoek E-mail: tw.oosterman@rotterdam.nl Telefoon: (06) 536 00212 Aan: partners en bronorganisaties SISA Bezoekadres: Halvemaanpassage 90 3011 PL Rotterdam Postadres: Postbus

Nadere informatie

ECONOMISCHE VERKENNING

ECONOMISCHE VERKENNING ECONOMISCHE VERKENNING ROTTERDAM 2019 GROEI VAN DE STAD. Essay SPANNING TUSSEN WONEN EN MAAKINDUSTRIE. Transformatie van oude haventerreinen naar gemengd stedelijk gebied dreigt grootschalige maakbedrijven

Nadere informatie

Leerlingenprognose Primair Onderwijs Rotterdam

Leerlingenprognose Primair Onderwijs Rotterdam Leerlingenprognose Primair Onderwijs Rotterdam 2013-2030 2 Leerlingenprognose Primair Onderwijs Rotterdam 2013-2030 Leerlingenprognose Primair Onderwijs Rotterdam 2013-2030 Centrum voor Onderzoek en Statistiek

Nadere informatie

Memo. Aan: partners en bronorganisaties SISA. Datum: 17 november Van: D. Oosterman-van den Hoek

Memo. Aan: partners en bronorganisaties SISA. Datum: 17 november Van: D. Oosterman-van den Hoek Memo Van: D. Oosterman-van den Hoek E-mail: tw.oosterman@rotterdam.nl Telefoon: (010) 4533 522 Aan: partners en bronorganisaties SISA Bezoekadres: Halvemaanpassage 90 3011 PL Rotterdam Postadres: Postbus

Nadere informatie

Besluit uitzondering op de vrijstelling exploitatievergunningplicht 2017

Besluit uitzondering op de vrijstelling exploitatievergunningplicht 2017 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Rotterdam Nr. 160248 15 september 2017 Besluit uitzondering op de vrijstelling exploitatievergunningplicht 2017 De burgemeester van de gemeente Rotterdam,

Nadere informatie

Raadsvoorstel en besluitnota

Raadsvoorstel en besluitnota Raadsvoorstel en besluitnota Onderwerp Beheersverordening Bedrijventerrein Molletjesveer Gevraagd besluit De beheersverordening Bedrijventerrein Molletjesveer, bestaande uit de geometrisch bepaalde planobjecten

Nadere informatie

Intellectueel eigendom De eigendomsrechten van de methodiek en de resultaten van de Navigator Werklocaties berusten bij de Gemeente Rotterdam

Intellectueel eigendom De eigendomsrechten van de methodiek en de resultaten van de Navigator Werklocaties berusten bij de Gemeente Rotterdam Bedrijfsruimte -1,5% Kantoorruimte -1% Winkelruimte -0,9 Disclaimer De Navigator Werklocaties is geen beleidsdocument; het is een weergave van cijfers inzichten over de vastgoedmarkten in Rotterdam. De

Nadere informatie

Uw raad moet het bestemmingsplan op grond van art. 3.1 Wet ruimtelijke ordening vaststellen.

Uw raad moet het bestemmingsplan op grond van art. 3.1 Wet ruimtelijke ordening vaststellen. Rotterdam, 7 april 2015. 15bb2212 Aan: de gemeenteraad Onderwerp: Raadsvoorstel vaststelling bestemmingsplan "Startmotor". Gevraagd besluit: Samenvattend stellen wij u voor: 1. Het bestemmingsplan "Startmotor"

Nadere informatie

Raadsstuk. Haarlem. Onderwerp: 'Vaststellen beheersverordening 'Vijfboek BBVnr: 2016/533418

Raadsstuk. Haarlem. Onderwerp: 'Vaststellen beheersverordening 'Vijfboek BBVnr: 2016/533418 Haarlem Raadsstuk Onderwerp: 'Vaststellen beheersverordening 'Vijfboek BBVnr: 2016/533418 1. Inleiding De gemeente Haarlem actualiseert in overeenstemming met het door het college vastgestelde programma

Nadere informatie

Veiligheidsindex Rotterdam

Veiligheidsindex Rotterdam Veiligheidsindex Rotterdam Voorjaar 2002 rapportage bevolkingsenquete januari 2002 en feitelijke criminaliteitsgegevens en stadsgegevens over 2001 RG07/halfjaarrapportage mei 2002 definitief p 2 Inhoud

Nadere informatie

ANALYSE GEMEENTERAADS- VERKIEZINGEN 2006

ANALYSE GEMEENTERAADS- VERKIEZINGEN 2006 ANALYSE GEMEENTERAADS- VERKIEZINGEN 2006 M. van Rhee, C. de Vries, H. van Lith, P. Burger en G. Koster Centrum voor Onderzoek en Statistiek (COS) 11 maart 2006 In opdracht van Bestuursdienst Centrum voor

Nadere informatie

Memo. Aan: partners en bronorganisaties SISA. Betreft: Rapportage SISAsignaleringssysteem. Datum: 29 januari 2016

Memo. Aan: partners en bronorganisaties SISA. Betreft: Rapportage SISAsignaleringssysteem. Datum: 29 januari 2016 Memo Van: D. Oosterman-van den Hoek E-mail: tw.oosterman@rotterdam.nl Telefoon: (010) 4533 522 Aan: partners en bronorganisaties SISA Bezoekadres: Halvemaanpassage 90 3011 PL Rotterdam Postadres: Postbus

Nadere informatie

Bevolking Ommoord. Aantal inwoners. Stand van het aantal inwoners op 1 januari

Bevolking Ommoord. Aantal inwoners. Stand van het aantal inwoners op 1 januari Bevolking Ommoord Aantal inwoners Stand van het aantal inwoners op 1 januari Buurt Ommoord Gebied Prins Alexander Gemeente Rotterdam 2009 24.147 90.312 587.161 2010 24.195 91.645 592.939 2011 24.504 92.640

Nadere informatie

1 2 FEB Opzet rapportage. De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer \adv. Geachte heer, mevrouw,

1 2 FEB Opzet rapportage. De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer \adv. Geachte heer, mevrouw, gornoente De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon 0900 1852 Telefax 023 563 95 50 Cluster Ruimtelijke Ontwikkeling

Nadere informatie

Eindexamen vwo aardrijkskunde 2012 - I

Eindexamen vwo aardrijkskunde 2012 - I Leefomgeving Opgave 7 Proefproject Zandmotor langs de Delflandse kust Bestudeer de bronnen 1 tot en met 3 uit het bronnenboekje die bij deze opgave horen. 1p 25 Hoe wordt het type kustbeheer genoemd waarvan

Nadere informatie

> RETOURADRES Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht BEZOEKADRES Mosae Forum DW Maastricht Aan de dames en heren, leden van de gemeenteraad

> RETOURADRES Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht BEZOEKADRES Mosae Forum DW Maastricht Aan de dames en heren, leden van de gemeenteraad Raadsinformatiebrief > RETOURADRES Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht BEZOEKADRES Mosae Forum 10 6211 DW Maastricht Aan de dames en heren, leden van de gemeenteraad POSTADRES Postbus 1992 6201 BZ Maastricht

Nadere informatie

Ambachtsplein 44 (Zevenkamp) Argonautenweg 5 E (Hillegersberg) Beijerlandselaan (Feijenoord)

Ambachtsplein 44 (Zevenkamp) Argonautenweg 5 E (Hillegersberg) Beijerlandselaan (Feijenoord) ROTTERDAM (ZH) Vestigingsnummer stempels Nr 1 = Nr 2 = Nieuwe Binnenweg 194A Nr 3 = Nr 4 = Nr 5 = Weena 691-693 Nr 6 = Vuurplaat 426 Nr 7 = Mia van IJperenplein 99 Nr 8 = Peppelweg 86-88 Nr 9 = Eudokiaplein

Nadere informatie

in Rotterdam De asociale herrieschoppers zijn de baas!

in Rotterdam De asociale herrieschoppers zijn de baas! in Rotterdam De asociale herrieschoppers zijn de baas! drs. ing. Robert Simons Gemeenteraadslid, Leefbaar Rotterdam Rotterdam, mei 2009 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 3 Samenvatting... 5 1 Inleiding...

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK. Samenvatting

GEMEENTE OLDEBROEK. Samenvatting GEMEENTE OLDEBROEK Voorstel van het college aan de raad Raadsvergadering d.d. 7 juli 2016 Agendapunt 07-03 Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan 'Buitengebied, de Soppeweg 3 en 3A. Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Artikel 3 De algemeen directeur van Publiekszaken Rotterdam is belast met de algemene en dagelijkse leiding van de bureaus van de burgerlijke stand.

Artikel 3 De algemeen directeur van Publiekszaken Rotterdam is belast met de algemene en dagelijkse leiding van de bureaus van de burgerlijke stand. CVDR Officiële uitgave van Rotterdam. Nr. CVDR20325_3 3 juli 2018 Reglement burgerlijke stand 2012 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam, Gelezen het voorstel van de algemeen

Nadere informatie

Rotterdam, 17 november 2015.

Rotterdam, 17 november 2015. Rotterdam, 17 november 2015. 15bb9017 Aan : de gemeenteraad Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Carnisse Gevraagd besluit: Samenvattend stellen wij u voor: 1. het bestemmingsplan "Carnisse", NL.IMRO.0599.BP1066Carnisse-on02

Nadere informatie

UITBREIDINGSPLAN CENTRUM ZUID EN OMGEVING

UITBREIDINGSPLAN CENTRUM ZUID EN OMGEVING VOOREREIDINGSESLUIT UITREIDINGSPLAN CENTRU ZUID EN OGEVING Opgesteld door: Vastgesteld d.d. juni Stadsontwikkeling Ruimte & Wonen, bureau estemmingsplannen Wilhelminakade Postbus 00 AN ROTTERDA ekendmaking

Nadere informatie

PARAPLUBESTEMMINGSPLAN PARKEERNORMEN

PARAPLUBESTEMMINGSPLAN PARKEERNORMEN PARAPLUBESTEMMINGSPLAN PARKEERNORMEN GEMEENTE CULEMBORG Paraplubestemmingsplan Parkeernormen Gemeente Culemborg Toelichting Regels Verbeelding: schaal 1 : 1000 Datum ontwerpplan: 27 maart 2018 Datum vaststelling:

Nadere informatie

KENNISGEVING BESTEMMINGSPLAN PARAPLUHERZIENING TERRASSEN

KENNISGEVING BESTEMMINGSPLAN PARAPLUHERZIENING TERRASSEN KENNISGEVING BESTEMMINGSPLAN PARAPLUHERZIENING TERRASSEN Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat tegen het besluit van de gemeenteraad van Rotterdam tot vaststelling van het bestemmingsplan

Nadere informatie

Memo. Aan: partners en bronorganisaties SISA. Betreft: Rapportage SISAsignaleringssysteem. Datum: 15 februari 2017

Memo. Aan: partners en bronorganisaties SISA. Betreft: Rapportage SISAsignaleringssysteem. Datum: 15 februari 2017 Memo Van: D. Oosterman-van den Hoek E-mail: tw.oosterman@rotterdam.nl Telefoon: (010) 4533 522 Bezoekadres: Halvemaanpassage 90 3011 PL Rotterdam Postadres: Postbus 70014 3000 KS Rotterdam Aan: partners

Nadere informatie

Colofon: Uitgave: Directie Jeugd en Onderwijs Maatschappelijke Ontwikkeling Gemeente Rotterdam. Grafische vormgeving: Trichis Communicatie en Ontwerp

Colofon: Uitgave: Directie Jeugd en Onderwijs Maatschappelijke Ontwikkeling Gemeente Rotterdam. Grafische vormgeving: Trichis Communicatie en Ontwerp Staat van het Rotterdams onderwijs 2014 Colofon: Uitgave: Directie Jeugd en Onderwijs Maatschappelijke Ontwikkeling Gemeente Rotterdam Grafische vormgeving: Trichis Communicatie en Ontwerp Fotografie:

Nadere informatie

Naslagwerk Index Kindvriendelijke Wijken Rotterdam

Naslagwerk Index Kindvriendelijke Wijken Rotterdam Naslagwerk Index Kindvriendelijke Wijken Rotterdam Index 2014 Onderzoek en Business Intelligence (OBI) december 2014 In opdracht van gemeente Rotterdam, cluster Stadsontwikkeling Onderzoek en Business

Nadere informatie

Vaststelling bestemmingsplan "Tracé olieteiding van Rotterdam-Meetstation-1 naar Shell Pernis, Gedeelte Charlois".

Vaststelling bestemmingsplan Tracé olieteiding van Rotterdam-Meetstation-1 naar Shell Pernis, Gedeelte Charlois. Rotterdam, 18 november 2014. Aan: de gemeenteraad Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan "Tracé olieteiding van Rotterdam-Meetstation-1 naar Shell Pernis, Gedeelte Charlois". Gevraagd besluit: Samenvattend

Nadere informatie

Verordening geldelijke voorzieningen gebiedscommissies 2014

Verordening geldelijke voorzieningen gebiedscommissies 2014 Verordening geldelijke voorzieningen gebiedscommissies 2014 De Raad van de gemeente Rotterdam, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 18 juni 2013. (raadsvoorstel nr. 1197524); raadsstuk

Nadere informatie

B & W - NOTA. Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan 'Paauwenburg - Groot Lammerenburg'

B & W - NOTA. Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan 'Paauwenburg - Groot Lammerenburg' B & W - NOTA Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan 'Paauwenburg - Groot Lammerenburg' Het College van B&W stelt de Raad voor te besluiten: De raad van de gemeente Vlissingen; overwegende dat, overeenkomstig

Nadere informatie

Planproces bestemmingsplan, 9 juli 2008, versie 1.1

Planproces bestemmingsplan, 9 juli 2008, versie 1.1 Planprocessen volgens de nieuwe pagina Toelichting op schema bestemmingsproces Dit schema is opgesteld in het kader van de actualisering van de handreiking DURP. De actualisering is gewenst vanwege de

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Registratienummer: 519178 Op voorstel B&W d.d.: 28 juni 2014 Datum vergadering: 7 oktober 2014 Portefeuillehouder: N. Lemlijn Rol gemeenteraad: Aanpak wijziging

Nadere informatie

In het licht van de actieve informatieplicht informeren wij U over de stand van zaken met betrekking tot de beleidsuitvoering.

In het licht van de actieve informatieplicht informeren wij U over de stand van zaken met betrekking tot de beleidsuitvoering. Raadsinformatiebrief Reg.nr. : 6214793 B&W verg. : 8 februari 2017 Onderwerp: Voorontwerp bestemmingsplan Kom Vinkel 1) Status In het licht van de actieve informatieplicht informeren wij U over de stand

Nadere informatie

Een gemeentelijke ruimte huren in Rotterdam

Een gemeentelijke ruimte huren in Rotterdam Een gemeentelijke ruimte huren in Rotterdam v2012.03.27 1. Hoe werkt het huren van een accommodatie? Om te beginnen, selecteer je uit het overzicht onder 2. in de deelgemeente van je keuze het type en

Nadere informatie

H. van Heugten raad juli 2010

H. van Heugten raad juli 2010 H. van Heugten 599 hhe@valkenswaard.nl Delegatiebesluit 10raad00495 29 juli 2010 - De (raads-)bevoegdheid tot het nemen/weigeren van een projectbesluit ex. artikel 3.10 van de Wet ruimtelijke ordening

Nadere informatie

Raadsvoorstel nr Portefeuillehouder wethouder drs. G. van der Hoeven

Raadsvoorstel nr Portefeuillehouder wethouder drs. G. van der Hoeven RAADSVOORSTEL Raadsvoorstel nr Portefeuillehouder wethouder drs. G. van der Hoeven Datum B&W-besluit 23 mei 2017 Voor de vergadering van raad d.d. 29 juni 2017 Behandelen in de raadscommissie Ruimte en

Nadere informatie

Monitor bedrijfs-, kantoor- en winkelruimte

Monitor bedrijfs-, kantoor- en winkelruimte Monitor bedrijfs-, kantoor- en winkelruimte Cijfers ten behoeve van de Navigator Werklocaties van de gemeente Rotterdam, peildatum 1 mei 2016 Martijn Epskamp Onderzoek en Business Intelligence (OBI) augustus

Nadere informatie

Begrotingswijziging. Portefeuillehouder

Begrotingswijziging. Portefeuillehouder Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan "Woongebieden Rijsbergen" Algemene gegevens Programma/ Paragraaf 3. Ontwikkeling openbare ruimte Product Ruimtelijke ontwikkeling Begrotingswijziging Portefeuillehouder

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Datum: 13 mei 2016 Nummer: 10A. Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Tubbergen Buitengebied 2016.

RAADSVOORSTEL. Datum: 13 mei 2016 Nummer: 10A. Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Tubbergen Buitengebied 2016. RAADSVOORSTEL Datum: 13 mei 2016 Nummer: 10A Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Tubbergen Buitengebied 2016. Voorgesteld raadsbesluit: De raad wordt voorgesteld om: 1. op grond van artikel 3.1 van

Nadere informatie

Workshop Omgevingsplan: juridische aspecten

Workshop Omgevingsplan: juridische aspecten Workshop Omgevingsplan: juridische aspecten Kennismarkt Omgevingswet 7 november 2017 Tycho Lam Programma Omgevingswet algemeen Omgevingsplan Algemeen Overgangsrecht 2 Deel 1: Omgevingsplan algemeen 3 Het

Nadere informatie

Beleving van parkeeroverlast rond De Kuip. Onderzoek en Business Intelligence

Beleving van parkeeroverlast rond De Kuip. Onderzoek en Business Intelligence Beleving van parkeeroverlast rond De Kuip Onderzoek en Business Intelligence 1 Colofon Gemeente Rotterdam, afdeling Onderzoek en Business Intelligence (OBI) Datum: 1 april 2019 Auteur(s): Wim van der Zanden

Nadere informatie

Gewijzigde vaststelling '4e herziening bestemmingsplan Buitengebied gemeente Dalfsen, Plattelandswoningen'.

Gewijzigde vaststelling '4e herziening bestemmingsplan Buitengebied gemeente Dalfsen, Plattelandswoningen'. Raadsvoorstel Status: Besluitvormend Agendapunt: 12 Onderwerp: Gewijzigde vaststelling '4e herziening bestemmingsplan Buitengebied gemeente Dalfsen, Plattelandswoningen'. Datum: 22 juli 2014 Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Toekomstbestendige bestemmingsplannen Themabijeenkomst 19 september 2017

Toekomstbestendige bestemmingsplannen Themabijeenkomst 19 september 2017 Toekomstbestendige bestemmingsplannen Themabijeenkomst 19 september 2017 Even voorstellen Roeland Mathijsen Senior adviseur Omgevingsrecht / Partner bij BRO Actief binnen: Provero (werkgroep) BNSP Kennislab

Nadere informatie