Privacy van de zieke werknemer Hoe zit dat?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Privacy van de zieke werknemer Hoe zit dat?"

Transcriptie

1 Privacy van de zieke werknemer Hoe zit dat? 1 oktober 2018 Pascal Willems Advocaat/eigenaar WVO Advocaten

2 Onderwerpen: - Privacyregelgeving - Rol van de bedrijfsarts - Uitwisselen en vastleggen van afspraken - Toestemming

3 Een werkgever moet, zonder tussenkomst van een bedrijfsarts, met een zieke werknemer kunnen bespreken welke beperkingen hij/zij heeft en welke arbeidstaken hij/zij nog kan doen.

4 Een werkgever en werknemer moeten de mogelijkheid hebben om samen de reintegratietaken te bespreken zonder verplichte inschakeling van de bedrijfsarts.

5 Alleen een bedrijfsarts is in staat om te bepalen of een werknemer in staat is de bedongen arbeid te verrichten.

6 Privacy anno 2017:

7 Privacy anno 2018:

8

9 Europees Handvest Grondrechten EU

10 Situatie tot 25 mei 2018 EVRM/Europees Handvest Richtlijn 95/46/EG Grondwet Wbp

11 Situatie per 25 mei 2018 EVRM/Europees Handvest AVG Grondwet UAVG

12 Werknemer Werkgever Arbodienst/bedrijfs arts

13 Ingewikkeld? Richtsnoeren Article 29 Working party 7:610 ev BW / arbeidsrecht CAO s Jurisprudentie Arbowet Grondwet AVG/UAVG WIA/ZW Europees recht WGBO Tuchtrecht Beleidsregels / uitvoeringsregels Richtlijnen

14 Wat zegt de wet? Artikel 9 lid 2 AVG (artikel 16 Wbp): Het verwerken van bijzondere persoonsgegevens (o.a. gezondheidsgegevens) is verboden tenzij. Artikel 30 UAVG (artikel 21 Wbp):.. de verwerking geschiedt door: (f) bestuursorganen, pensioenfondsen, werkgevers of instellingen die te hunnen behoeve werkzaam zijn voor zover dat noodzakelijk is voor: 1. een goede uitvoering van wettelijke voorschriften, pensioenregelingen of collectieve arbeidsovereenkomsten die voorzien in aanspraken die afhankelijk zijn van de gezondheidstoestand van de betrokkene of 2. de re-integratie of begeleiding van werknemers of uitkeringsgerechtigden in verband met ziekte of arbeidsongeschiktheid. Artikel artikel 22 lid 2 UAVG (artikel 23 Wbp: Het verbod op verwerken van bijzondere persoonsgegevens is niet van toepassing voor zover: a. dit geschiedt met uitdrukkelijke toestemming van de betrokkene; b. de gegevens door de betrokkene duidelijk openbaar zijn gemaakt;

15 Wat zijn gezondheidsgegevens? - Diagnoses, naam ziekte, specifieke klachten of pijnaanduidingen. - Eigen subjectieve waarnemingen zowel over geestelijke als lichamelijke gezondheidstoestand. - Gegevens over therapieën afspraken met artsen, fysiotherapeuten, psychologen etc. - Overige situationele problemen zoals relatieproblemen, problemen uit het verleden, verhuizingen, overlijden partner, echtscheidingen etc.

16 Wat mag een werkgever vragen/verwerken igv een ziekmelding? - Telefoonnummer en verpleegadres - De vermoedelijke duur van het verzuim - De lopende afspraken en werkzaamheden - Of de werknemer onder een ZW vangnet valt - Of de ziekmelding verband houdt met een arbeidsongeval - Of er sprake is van een verkeersongeval met regresmogelijkheid Standpunt AP: Overige gegevens mag een werkgever alleen verwerken na beoordelingen terugkoppeling door de bedrijfsarts.

17 Wat mag een werkgever niet vragen of verwerken? De rest

18 Wat mag een werkgever niet? - De werkgever mag niet naar de aard en oorzaak of de beperkingen van de werknemer vragen of gezondheidsgegevens verwerken tenzij deze afkomstig zijn van de bedrijfsarts of arbodienst en de werkgever deze informatie nodig heeft vanwege de re-integratie of loondoorbetaling. - Werkgever mag ook een luisterend oor bieden. Echter, wanneer de werknemer zelf iets vertelt over zijn gezondheid, dan mag de werkgever dit niet verwerken. - Alleen de arbodienst of bedrijfsarts mag gezondheidsgegevens uitvragen bij werknemer en deze vervolgens verwerken. - De bedrijfsarts mag daarna de beperkingen wel aan de werkgever doorgeven aan de werkgever maar alleen die gegevens die hij nodig heeft voor de verzuimbegeleiding en de loondoorbetaling. - Alleen de gezondsheidsgegevens die afkomstig zijn van de bedrijfsarts/arbodienst mag de werkgever vervolgens verwerken. Conclusie: de werkgever mag bijna geen gegevens verwerken zonder betrokkenheid van arbodienst of bedrijfsarts

19 Wie oordeelt over de ziekmelding? Beslissing op bezwaar Abrona, AP, 7 maart 2017 Conclusie: ziekmeldingen en herstel meldingen moeten eerst door de bedrijfsarts worden beoordeeld?

20 Wat is de positie van de bedrijfsarts? Beslissing op bezwaar Abrona, AP, 7 maart 2017 Brief staatssecretaris SZW, 12 april 2018

21 Wat mag een bedrijfsarts aan de werkgever terugkoppelen? de werkzaamheden waartoe de werknemer niet meer of nog wel in staat is (functionele beperkingen, restmogelijkheden en implicaties voor het soort werk dat de werknemer nog kan doen); de verwachte duur van het verzuim; de mate waarin de werknemer arbeidsongeschikt is (gebaseerd op functionele beperkingen, restmogelijkheden en implicaties voor het soort werk dat de werknemer nog kan doen); eventuele adviezen over aanpassingen, werkvoorzieningen of interventies die de werkgever voor de re-integratie moet treffen. Met name tijdens kort verzuim (<6 weken) zijn de mogelijkheden van de werkgever om met de werknemer te overleggen over het verrichten van passende arbeid, zonder tussenkomst van een bedrijfsarts, beperkt.

22 En met toestemming?

23 vervolg: Voorzieningenrechter Midden Nederland, 15 december 2016, ECLI:NL:RBMNE:2016:6795 Dat de werknemer zelf zijn mate van beschikbaarheid aan de werkgever doorgeeft, betekent niet dat hij daarmee ook uitdrukkelijk zijn of haar toestemming heeft gegeven voor de registratie daarvan in het verzuimsysteem als bedoeld in artikel 23, eerste lid, onder a, van de Wbp. Gelet op de definitie van het begrip toestemming van de betrokkene in artikel 1, aanhef en onder i, Wbp en de toelichting daarop moet het gaan om een vrije, expliciet gegeven toestemming die de werknemer slechts kan geven als hij vooraf is ingelicht over het doel, de inhoud en de mogelijke consequenties van de gegevensverwerking. Daarbij heeft verweerder terecht betrokken, naar hiervoor is geoordeeld, dat verzoekster zonder tussenkomst van de bedrijfsarts het ziektepercentage van haar werknemers niet mag vaststellen en vastleggen. Van een rechtsgeldige toestemming kan dan ook geen sprake zijn als de werknemer onder druk van omstandigheden waarin hij verkeert of de relatie waarin hij staat tot zijn leidinggevende, tot toestemming is overgegaan.

24 En met toestemming? Beslissing op bezwaar Abrona-zaak, 7 maart 2017 (p.8) Met de voorzieningenrechter meent de AP dat het in dit kader moet gaan om een vrije, expliciet gegeven toestemming die de werknemer slechts kan geven als hij vooraf is ingelicht over het doel, de inhoud en de mogelijke consequenties van de gegevensverwerking (voornoemde uitspraak van 15 december 2016, overweging 12). In dit geval kan naar het oordeel van de AP geen sprake zijn van een dergelijke vrij gegeven toestemming. Deze conclusie houdt verband met de relatie van de werknemer en de werkgever, die naar zijn aard wordt gekenmerkt door afhankelijkheid. Als gevolg daarvan kan een werknemer in beginsel geen vrije toestemming geven. Het onthouden of intrekken van toestemming door de werknemer voor het verwerken van persoonsgegevens kan immers nadelige gevolgen hebben voor zijn loopbaan. Mag je dan nog wel met een werknemer overleggen?

25 Website Autoriteit Persoonsgegevens Mag ik werknemers screenen als zij toestemming geven? Nee, toestemming van sollicitanten of werknemers is niet rechtsgeldig. Screening van (toekomstig) personeel kan niet gebaseerd zijn op toestemming van de betrokken personen. De wet eist namelijk dat toestemming in vrijheid moet zijn gegeven om rechtsgeldig te zijn. Sollicitanten of werknemers staan in een afhankelijke positie ten opzichte van u als (toekomstig) werkgever. Zij kunnen door deze afhankelijke positie druk ervaren om toestemming te geven. Hierdoor is dus geen sprake van in vrijheid gegeven toestemming.

26 Maar: Directeur Cecile Schut van de Autoriteit Persoonsgegevens heeft op de ledenvergadering van het Nederlands Genootschap voor Functionarissen Gegevensbescherming (NGFG) van 27 juni 2018 onder andere het navolgende gezegd: Een organisatie mag géén foto s van werknemers op de website of op social media plaatsen zonder toestemming van die werknemers. Dus wel met toestemming? Mag je gegevens over ziekte van werknemers/vrijwilligers delen om bijvoorbeeld een beterschapskaartje te sturen? Volgens Cecile Schut mag een kaartje of een bloemetje altijd. Wat is dan de (wettelijke) grondslag? Vraag: wat moeten werkgevers doen met, bijvoorbeeld, een smoelenboek of vermelding van medewerkers op de website?

27 Moet een werkgever dan altijd eerst een bedrijfsarts inschakelen alvorens werkgever en werknemer afspraken kunnen maken over aangepaste of passende arbeid? Voorzieningenrechter Midden Nederland, 15 december 2016, ECLI:NL:RBMNE:2016:6795 Het staat de werkgever vrij om ten aanzien van een werknemer met een sportblessure die zich niet ziek heeft gemeld, buiten het ziekteverzuimregistratiesysteem om, zonder vermelding van de reden wel vast te leggen dat die werknemer i) een periode aangepaste werkzaamheden verricht of ii) minder of tijdelijk niet werkt, bijvoorbeeld omdat een medewerker onbetaald gedeeltelijk verlof heeft als een naaste op sterven ligt of omdat de werknemer een tijdelijke piekbelasting heeft in verband met mantelzorg voor een derde. In die gevallen houdt de vastlegging van de inzetbaarheid van de werknemer geen verband met de ziekte van de werknemer.

28

29 Is het standpunt van de AP juist?

30 Wat zegt de wet? Artikel 7:658a BW: Werkgeversverplichting re-integratie 1. De werkgever bevordert ten aanzien van de werknemer die in verband met ongeschiktheid ten gevolge van ziekte verhinderd is de bedongen arbeid te verrichten, de inschakeling in de arbeid in zijn bedrijf. Indien vaststaat dat de eigen arbeid niet meer kan worden verricht en in het bedrijf van de werkgever geen andere passende arbeid voorhanden is, bevordert de werkgever, gedurende het tijdvak waarin de werknemer jegens hem recht op loon heeft op grond van artikel 629, artikel 71a, negende lid, van de Wet op de arbeidsongeschiktheidsverzekering of artikel 25, negende lid, van de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen, de inschakeling van de werknemer in voor hem passende arbeid in het bedrijf van een andere werkgever, tenzij de werknemer de in artikel 7, onderdeel a, van de Algemene Ouderdomswet bedoelde leeftijd heeft bereikt. 2. Uit hoofde van de uitoefening van zijn taak, bedoeld in lid 1, is de werkgever verplicht zo tijdig mogelijk zodanige maatregelen te treffen en aanwijzingen te verstrekken als redelijkerwijs nodig is, opdat de werknemer, die in verband met ongeschiktheid ten gevolge van ziekte verhinderd is de bedongen arbeid te verrichten, in staat wordt gesteld de eigen of andere passende arbeid te verrichten.

31 Artikel 7:660a BW: Werknemersverplichting re-integratie 1. De werknemer die in verband met ongeschiktheid ten gevolge van ziekte verhinderd is de bedongen arbeid te verrichten, is verplicht: a. gevolg te geven aan door de werkgever of een door hem aangewezen deskundige gegeven redelijke voorschriften en mee te werken aan door de werkgever of een door hem aangewezen deskundige getroffen maatregelen als bedoeld in artikel 658a lid 2; b. zijn medewerking te verlenen aan het opstellen, evalueren en bijstellen van een plan van aanpak als bedoeld in artikel 658a lid 3; c. passende arbeid als bedoeld in artikel 658a lid 4 te verrichten waartoe de werkgever hem in de gelegenheid stelt.

32 Behoefte aan duidelijkheid: Gezamenlijke uitleg Beleidsregels De Zieke Werknemer, Arboportaal, 27 juli 2018

33 Welke invloed heeft dit voor verzuimbeleid? Aanbevelingen: 1. Maak privacy net als preventie, een vast onderdeel van het verzuimbeleid. privacy medewerker. 2. Breng privacy-risico s ten aanzien van zieke werknemers in kaart. (bijv. wie is verantwoordelijke ten aanzien van het verzuimsysteem?, beveiliging van de persoonsgegevens etc) 3. Zorg voor een privacyregeling en privacy beleid waarin wordt vastgelegd hoe met persoonsgegevens van werknemers wordt omgegaan. 4. Zo voor duidelijke informatievoorziening aan medewerkers. 5. Maak privacy-afspraken met de bedrijfsarts/arbodienst en leg eventueel vast in arbocontract. 6. Zie er op toe dat leidinggevenden geen gezondheidsgegevens verwerken, tenzij afkomstig van de bedrijfsarts/arbodienst training 7. Controleer steekproefsgewijs of er volgens de interne privacy regels wordt gewerkt en pas het beleid zondig aan.

34 Waar gaat dit naartoe?

35 VRAGEN?

Privacy van de zieke werknemer anno 2018: Stand van zaken

Privacy van de zieke werknemer anno 2018: Stand van zaken Privacy van de zieke werknemer anno 2018: Stand van zaken 31 mei2018 Pascal Willems Advocaat/eigenaar WVO Advocaten 1 Stellingen 2 Privacy anno 2017: 3 Privacy anno 2018: 4 5 Maar ook bedrijfsartsen en

Nadere informatie

Beleidsregels De zieke werknemer

Beleidsregels De zieke werknemer Beleidsregels De zieke werknemer Bedrijfsartsen en de toepassing van de privacy regels in praktijk Mw. mr. Ö. Sehirli-Kaya Den Haag 20 november 2017 Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) - Is er sprake

Nadere informatie

Privacy van de zieke werknemer anno 2017: Beperkingen of mogelijkheden?

Privacy van de zieke werknemer anno 2017: Beperkingen of mogelijkheden? Privacy van de zieke werknemer anno 2017: Beperkingen of mogelijkheden? 9 juni 2017 Pascal Willems Advocaat/eigenaar WVO Advocaten 1 2 Een werkgever moet, zonder tussenkomst van een bedrijfsarts, met een

Nadere informatie

Workshop. 23 mei Pascal Willems Advocaat/eigenaar WVO Advocaten

Workshop. 23 mei Pascal Willems Advocaat/eigenaar WVO Advocaten Workshop Privacy van de zieke werknemer: Stand van zaken 23 mei 2019 Pascal Willems Advocaat/eigenaar WVO Advocaten 1 Hoe zat het ook al weer? Artikel 9 lid 2 AVG (Artikel 16 Wbp): Het verwerken van bijzondere

Nadere informatie

Verscherpte interpretatie Autoriteit Persoonsgegevens over het vragen naar arbeidsmogelijkheden van een zieke werknemer door een werkgever

Verscherpte interpretatie Autoriteit Persoonsgegevens over het vragen naar arbeidsmogelijkheden van een zieke werknemer door een werkgever Verscherpte interpretatie Autoriteit Persoonsgegevens over het vragen naar arbeidsmogelijkheden van een zieke werknemer door een werkgever Introductie Het vragen naar arbeidsmogelijkheden valt volgens

Nadere informatie

Privacy bij Ziekteverzuim

Privacy bij Ziekteverzuim Privacy bij Ziekteverzuim BEPERKINGEN EN MOGELIJKHEDEN IN PLAATS VAN ZIEKTEBEELDEN DOOR: GERDA TOL (COMEBACK REINTEGRATIE EN ADVIES) NICO KLOUWER (P&P ARBO) Inhoud Inleiding Richtlijnen bij Ziekteverzuim

Nadere informatie

Wettelijke basis van IRIS & PIM

Wettelijke basis van IRIS & PIM Wettelijke basis van IRIS & PIM BETREFT: JURIDISCHE ONDERBOUWING VAN DE INZET VAN IRIS EN PIM mr. A.K. van der Galiën, Track Innovations B.V. Inhoudsopgave 1. Waarborg- en activeringsfunctie... 4 1.1 Inleiding...

Nadere informatie

De nieuwe Arbowet. Urmond, 16 november 2017

De nieuwe Arbowet. Urmond, 16 november 2017 De nieuwe Arbowet Urmond, 16 november 2017 Wijziging Arbowet Ingangsdatum: 1 juli 2017 Doelstelling: Versterking positie preventiemedewerker Versterking/verduidelijking positie en rol van de bedrijfsarts

Nadere informatie

Beleidsregels de zieke werknemer Wat mag wel en niet volgens de rechter?

Beleidsregels de zieke werknemer Wat mag wel en niet volgens de rechter? VeReFi Congres I Denken in mogelijkheden I 11 april 2017 Beleidsregels de zieke werknemer Wat mag wel en niet volgens de rechter? Door: Alexander Jansen 1 Mag dit? 2 Mag dit? Van: Receptie Verzonden: vrijdag

Nadere informatie

Whitepaper De zieke werknemer

Whitepaper De zieke werknemer Whitepaper De zieke werknemer Beleidsregels voor de verwerking van persoonsgegevens over de gezondheid van zieke werknemers Aan de informatie in deze Whitepaper kunnen geen rechten worden ontleend. Inhoud

Nadere informatie

Grip Verzuimservice. Versterkt het bedrijfsresultaat

Grip Verzuimservice. Versterkt het bedrijfsresultaat Grip Verzuimservice Versterkt het bedrijfsresultaat Grip Verzuimservice BV A: van Lenneplaan 6a, 1217NC Hilversum E: info@grip-verzuimservice.nl T: 085 877 1481 W: www.grip-verzuimservice.nl Overzicht

Nadere informatie

DE AVG. privacyregels rondom het begeleiden & beoordelen van arbeidsongeschikte medewerkers.

DE AVG. privacyregels rondom het begeleiden & beoordelen van arbeidsongeschikte medewerkers. DE AVG privacyregels rondom het begeleiden & beoordelen van arbeidsongeschikte medewerkers. Transvorm, 21 februari 2018 Paul Lammerts Dennis van der Veen U BENT ER AL JAREN KLAAR VOOR WE ZAGEN HET NIET

Nadere informatie

UPDATE AVG START PRESENTATIE

UPDATE AVG START PRESENTATIE 17 mei 2018, Marconitoren-AXS UPDATE AVG START PRESENTATIE Privacy, basisbeginselen (1) Enkele basisbegrippen uit het privacyrecht Persoonsgegevens Bijzondere persoonsgegevens Verwerken Betrokkene Verantwoordelijke

Nadere informatie

Privacy Verklaring. Amsterdam, 19 juli 2018 Versie Amstelveenseweg 88 99

Privacy Verklaring. Amsterdam, 19 juli 2018 Versie Amstelveenseweg 88 99 Amstelveenseweg 88 99 T 020 4687453 F 020 4683932 www.arbobutler.nl Privacy Verklaring 2018 Amsterdam, 19 juli 2018 Versie 201803 Privacy Verklaring van Arbobutler Een leven lang werkvermogen Arbobutler

Nadere informatie

Water in wijn: de wijziging van passende arbeid in bedongen arbeid

Water in wijn: de wijziging van passende arbeid in bedongen arbeid Water in wijn: de wijziging van passende arbeid in bedongen arbeid Het komt regelmatig voor dat een werknemer na afloop van de wachttijd voor de WIA (104 tot 156 weken) niet in staat is zijn eigen werkzaamheden

Nadere informatie

Privacy op de werkvloer. 22 maart 2018 / Emiel de Joode / Marta Stephanian

Privacy op de werkvloer. 22 maart 2018 / Emiel de Joode / Marta Stephanian Privacy op de werkvloer 22 maart 2018 / Emiel de Joode / Marta Stephanian Programma Introductie Privacy op de werkvloer Enkele thema s: Aangaan arbeidsovereenkomst Ziekmelding Internet, e-mail, social

Nadere informatie

SEMINAR Privacy op de werkvloer: waar ligt de grens?.

SEMINAR Privacy op de werkvloer: waar ligt de grens?. SEMINAR Privacy op de werkvloer: waar ligt de grens?. Wat gaan we bespreken? 16:00-16.25 : Deel 1: Inleiding privacyrecht (GL Advocaten Jan Sturm) Achterhalen arbeidsverleden (VCSW Ruben van der Plank)

Nadere informatie

Privacy Verklaring 2018 Versie 1.0. Onderdeel van

Privacy Verklaring 2018 Versie 1.0. Onderdeel van Onderdeel van Amstelveenseweg 88 99 www.enrgy.nl Privacy Verklaring 2018 Versie 1.0 Privacy Verklaring van ENRGY Een leven lang werkvermogen (Cyclus Duurzame Inzetbaarheid) (hierna: ENRGY) vergroot de

Nadere informatie

Arbodiensten en het medisch beroepsgeheim

Arbodiensten en het medisch beroepsgeheim Arbodiensten en het medisch beroepsgeheim Onderzoek door het College bescherming persoonsgegevens (CBP) naar onrechtmatige verstrekking van medische gegevens over werknemers aan werkgevers door arbodiensten.

Nadere informatie

Ziekteverzuimreglement Payroll Talent

Ziekteverzuimreglement Payroll Talent Ziekteverzuimreglement Payroll Talent 1. Ziek melden U dient zich bij arbeidsongeschiktheid tussen 8.00 en 9.30 uur persoonlijk ziek te melden bij de afdeling Ziekteverzuim van Payroll Talent via telefoonnummer:

Nadere informatie

Scoren met medezeggenschap

Scoren met medezeggenschap Scoren met medezeggenschap actualiteiten Arbeidsomstandighedenwet privacyregels bij ziekte Huidige wettelijke taken verplicht om zich door bedrijfsarts te laten bijstaan ziekteverzuimbegeleiding periodiek

Nadere informatie

Kennissessie: besparen op uw verzuimkosten. Mei 2017

Kennissessie: besparen op uw verzuimkosten. Mei 2017 Kennissessie: besparen op uw verzuimkosten Mei 2017 Update Mandema Sinds 1956, gevestigd in Den Haag Uw bedrijfscontinuïteit staat bij ons centraal Risicomanagement, Pensioen en Zorg & Verzuim Per 1 januari

Nadere informatie

Van verzuim naar duurzame inzetbaarheid. Truus van Amerongen Directeur medische zaken ArboNed Dean my-academy Bedrijfsarts

Van verzuim naar duurzame inzetbaarheid. Truus van Amerongen Directeur medische zaken ArboNed Dean my-academy Bedrijfsarts Van verzuim naar duurzame inzetbaarheid Truus van Amerongen Directeur medische zaken ArboNed Dean my-academy Bedrijfsarts Wat komt aan bod? Positie bedrijfsarts en juridisch kader Rol van en samenwerking

Nadere informatie

Verzuimprotocol Mei 2010 1

Verzuimprotocol Mei 2010 1 Verzuimprotocol Mei 2010 1 1 Ziekmelding Bij ziekte moet de medewerker zich op de eerste ziektedag (of uiterlijk op de eerste werkdag) voor 9.30 uur telefonisch ziekmelden bij zijn direct leidinggevende.

Nadere informatie

Model voor verzuimprotocol

Model voor verzuimprotocol Model voor verzuimprotocol Toelichting In een verzuimprotocol leggen werkgever en werknemer de spelregels vast die gelden voor de interactie tussen de zieke werknemer en de werkgever. Deze spelregels zijn

Nadere informatie

Privacyverklaring Arboregionaal

Privacyverklaring Arboregionaal Privacyverklaring Arboregionaal Dit is de privacyverklaring van de coöperatieve Arboregionaal ba, gevestigd aan de Koninginneweg 13 te Hilversum (hierna: Arboregionaal of wij ). Deze privacyverklaring

Nadere informatie

Huisartsbeurs. Peter Lijster Zorg van de Zaak

Huisartsbeurs. Peter Lijster Zorg van de Zaak Huisartsbeurs Peter Lijster Zorg van de Zaak Bent u geïnspireerd? Volg dan de gehele cursus bij u in de buurt. Voor meer informatie en data kunt u terecht bij de infobalie van de LHV Academie. Alleen vandaag

Nadere informatie

1. Ziekmelding. 2. Bereikbaarheid

1. Ziekmelding. 2. Bereikbaarheid 1. Ziekmelding De eerste dag dat u ziek bent, moet u zich telefonisch ziekmelden bij uw direct leidinggevende op uw feitelijke werkplek én bij Stiptwerk. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 08.30 uur

Nadere informatie

Spagaat tussen privacy en duurzame inzetbaarheid

Spagaat tussen privacy en duurzame inzetbaarheid Spagaat tussen privacy en duurzame inzetbaarheid Duurzame inzetbaarheid is inmiddels niet meer weg te denken uit de huidige arbo-praktijk. Vanuit de diverse invalshoeken en specialismen wordt geprobeerd

Nadere informatie

Model verzuimprotocol

Model verzuimprotocol Model verzuimprotocol 1 Toelichting op Model verzuimprotocol In een verzuimprotocol leggen werkgever en werknemer de spelregels vast die gelden voor de interactie tussen de zieke werknemer en de werkgever.

Nadere informatie

Vragen en antwoorden over gegevensuitwisseling verzekeraars, werkgevers, werknemers en arbodiensten

Vragen en antwoorden over gegevensuitwisseling verzekeraars, werkgevers, werknemers en arbodiensten Vragen en antwoorden over gegevensuitwisseling verzekeraars, werkgevers, werknemers en arbodiensten 1. Welke informatie mag een arbodienst Een arbodienst mag een verzekeraar alleen administratieve gegevens

Nadere informatie

De privacybescherming van de zieke werknemer. Mr. I. van der Helm

De privacybescherming van de zieke werknemer. Mr. I. van der Helm De privacybescherming van de zieke werknemer Mr. I. van der Helm KI uwer - Deventer - 2009 1 1 1.1 De aanleiding voor het probleem 1 1.2 De probleemstelling 3 1.3 Het doel en de methoden van het onderzoek

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Gelet op artikel 673e, vijfde lid, van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek;

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Gelet op artikel 673e, vijfde lid, van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 10547 26 februari 2019 Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 18 februari 2019, nr. 2019-0000023811,

Nadere informatie

De beleidsregels De Zieke werknemer : een streep door verzuimbegeleiding?

De beleidsregels De Zieke werknemer : een streep door verzuimbegeleiding? De beleidsregels De Zieke werknemer : een streep door verzuimbegeleiding? Verzuimbegeleiding wordt harder geraakt door de Beleidsregels dan door de AVG De afgelopen maanden ben ik betrokken geweest bij

Nadere informatie

Privacyverklaring ArboRegionaal

Privacyverklaring ArboRegionaal Privacyverklaring ArboRegionaal Dit is de privacyverklaring van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijk ArboRegionaal B.V., gevestigd aan de Koninginneweg 13 te Hilversum (hierna: ArboRegionaal

Nadere informatie

De artikelen die hieronder zijn weergegeven bevatten de tekst zoals die gold op 30 juni 2006.

De artikelen die hieronder zijn weergegeven bevatten de tekst zoals die gold op 30 juni 2006. De artikelen die hieronder zijn weergegeven bevatten de tekst zoals die gold op 30 juni 2006. Artikel 8:5 Ontslag wegens arbeidsongeschiktheid Lid 1 Ontslag kan aan de ambtenaar worden verleend op grond

Nadere informatie

De artikelen die hieronder zijn weergegeven bevatten de tekst zoals die gold op 30 juni 2006.

De artikelen die hieronder zijn weergegeven bevatten de tekst zoals die gold op 30 juni 2006. De artikelen die hieronder zijn weergegeven bevatten de tekst zoals die gold op 30 juni 2006. Artikel 8:5 Ontslag wegens arbeidsongeschiktheid Ontslag kan aan de ambtenaar worden verleend op grond van

Nadere informatie

Mediation in arbeidsverhoudingen. mw mr. B.M.M. Tijink. VGM Congres Provinciehuis Arnhem 12 april 2013

Mediation in arbeidsverhoudingen. mw mr. B.M.M. Tijink. VGM Congres Provinciehuis Arnhem 12 april 2013 Mediation in arbeidsverhoudingen mw mr. B.M.M. Tijink VGM Congres Provinciehuis Arnhem 12 april 2013 Waar gaat het vandaag over? Onderzoek Situatieve Arbeidsongeschiktheid Verplichtingen werkgever werknemer

Nadere informatie

Week 1 t/m 26 100% Week 27 t/m 52 90% Week 53 t/m 78 80% Week 79 t/m 104 70%

Week 1 t/m 26 100% Week 27 t/m 52 90% Week 53 t/m 78 80% Week 79 t/m 104 70% 1. Ziekmelding De eerste dag dat u ziek bent, moet u zich telefonisch ziekmelden bij uw direct leidinggevende op uw feitelijke werkplek én bij Payned payrolling. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 08.30

Nadere informatie

1. Begripsbepaling AVG Algemene verordening gegevensbescherming, of te wel de privacywetgeving. Persoonsgegevens Alle gegevens betreffende een

1. Begripsbepaling AVG Algemene verordening gegevensbescherming, of te wel de privacywetgeving. Persoonsgegevens Alle gegevens betreffende een Privacyreglement De Medisch Adviseur verwerkt in het kader van haar bedrijfsvoering bijzondere persoonsgegevens en wij vinden het belangrijk dat met deze persoonsgegevens zorgvuldig wordt omgegaan en vertrouwelijk

Nadere informatie

Rapport. Rapport over een klacht over het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen te Amsterdam. Datum: 5 juni 2012. Rapportnummer: 2012/0094

Rapport. Rapport over een klacht over het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen te Amsterdam. Datum: 5 juni 2012. Rapportnummer: 2012/0094 Rapport Rapport over een klacht over het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen te Amsterdam Datum: 5 juni 2012 Rapportnummer: 2012/0094 2 Klacht Verzoekster klaagt erover dat een arbeidsdeskundige

Nadere informatie

Verzuimprotocol Adopsa Payroll

Verzuimprotocol Adopsa Payroll Verzuimprotocol Adopsa Payroll 1. Ziekmelding De medewerker meldt zich op de eerste dag van ziekte telefonisch vóór 10.00 uur ziek bij zowel Adopsa Payroll als bij zijn opdrachtgever. Wanneer een medewerker

Nadere informatie

Verzuimprotocol Centrum Arbeid en Mobiliteit B.V.

Verzuimprotocol Centrum Arbeid en Mobiliteit B.V. Verzuimprotocol Centrum Arbeid en Mobiliteit B.V. 1. Ziekmelding De medewerker meldt zich op de eerste dag van ziekte telefonisch vóór 10.00 uur ziek bij zowel Centrum Arbeid en Mobiliteit B.V. (CAM) als

Nadere informatie

Interpolis ZekerVoorJePersoneel

Interpolis ZekerVoorJePersoneel Interpolis ZekerVoorJePersoneel Verzekeringsvoorwaarden (INC-BV-01-181) Verzuimmanagement Klik op de vraag om het antwoord te lezen. Inhoudsopgave pagina Verzuim door ziekte 2 1 Binnen welke tijd meldt

Nadere informatie

PRIVACYSTATEMENT OVER ONS WAT ZIJN PERSOONSGEGEVENS EN WAT IS HET VERWERKEN ERVAN? WAARVOOR MAKEN WIJ GEBRUIK VAN UW GEGEVENS?

PRIVACYSTATEMENT OVER ONS WAT ZIJN PERSOONSGEGEVENS EN WAT IS HET VERWERKEN ERVAN? WAARVOOR MAKEN WIJ GEBRUIK VAN UW GEGEVENS? PRIVACYSTATEMENT Of wij nou projecten uit handen nemen in de vorm van onderaanneming, geschikt personeel voor projecten aanbieden of u op een andere manier van werk voorzien, privacy speelt altijd een

Nadere informatie

ECLI:NL:CRVB:2016:218

ECLI:NL:CRVB:2016:218 ECLI:NL:CRVB:2016:218 Instantie Datum uitspraak 20-01-2016 Datum publicatie 21-01-2016 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Centrale Raad van Beroep 14/4909 WIA Socialezekerheidsrecht

Nadere informatie

Privacyverklaring Absentum Arbo

Privacyverklaring Absentum Arbo Privacyverklaring Absentum Arbo 1. Wie zijn wij Absentum Arbo is een zelfstandig opererende organisatie die werkgevers ondersteunt bij re-integratie van werknemers, ziekteverzuim en preventie. Daarnaast

Nadere informatie

Ziekteverzuimreglement Inhoud

Ziekteverzuimreglement Inhoud Ziekteverzuimreglement Inhoud 1. Tijdig ziekmelden... 2 2. Verstrekken van informatie... 2 3. Controle... 3 4. Begeleiding door de werkgever... 3 5. Controle en begeleiding door de arbodienst... 3 6. Vakantie

Nadere informatie

Een werknemer heeft het recht om een andere bedrijfsarts te raadplegen indien hij twijfelt aan het advies van de bedrijfsarts in het kader van:

Een werknemer heeft het recht om een andere bedrijfsarts te raadplegen indien hij twijfelt aan het advies van de bedrijfsarts in het kader van: Second Opinion Met ingang van de nieuwe Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) op 1 juli 2017 heeft iedere werknemer het recht op een second opinion. Dit is het recht van een werknemer om een andere bedrijfsarts

Nadere informatie

Het VeReFi Verzuimbeleid. Inhoud. Whitepaper juni 2013

Het VeReFi Verzuimbeleid. Inhoud. Whitepaper juni 2013 Whitepaper juni 2013 Het VeReFi Verzuimbeleid Het stelsel van sociale zekerheid wordt in Nederland in rap tempo verder afgebouwd. Er lijkt op termijn alleen nog zekerheid voor personen die volledig en

Nadere informatie

Overzicht vuistregels

Overzicht vuistregels Overzicht vuistregels De zieke werknemer Vuistregels Hieronder staan de praktische vuistregels per betrokken partij gegroepeerd: sollicitant, zieke werknemer, ondernemingsraad, werkgever, arbodienst/bedrijfsarts,

Nadere informatie

Privacyreglement BedrijfsartsPlus BV

Privacyreglement BedrijfsartsPlus BV Inleiding In dit Privacyreglement van BedrijfsartsPlus BV wordt uitleg gegeven over de bescherming van privacygevoelige informatie. De verantwoordelijke in de zin van de privacywetgeving is de besloten

Nadere informatie

3.8 RE-INTEGRATIEVERPLICHTINGEN VAN WERKGEVER EN WERKNEMER

3.8 RE-INTEGRATIEVERPLICHTINGEN VAN WERKGEVER EN WERKNEMER aanspraak op loon wanneer de werknemer erop heeft mogen vertrouwen dat de bedongen arbeid stilzwijgend is gewijzigd. Daarvoor is echter van belang dat is vastgesteld dat de werknemer blijvend ongeschikt

Nadere informatie

Arbodienstverlening Keerpunt 2019

Arbodienstverlening Keerpunt 2019 Informatiekaart Arbodienstverlening 2019 Ziekte van een werknemer is niet prettig; niet voor uw werknemer, maar ook niet voor u. Zeker niet wanneer er sprake is van langdurig verzuim. U en uw werknemer

Nadere informatie

Privacy. Organisatie voor Vitaliteit, Activering en Loopbaan Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde

Privacy. Organisatie voor Vitaliteit, Activering en Loopbaan Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde Privacy www.oval.nl www.nvab-online.nl Organisatie voor Vitaliteit, Activering en Loopbaan Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde Privacy Informatie voor werknemers Het gebeurt iedereen

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT. Ba5 Zuidwest B.V. Versie 1.1 Classificatie: publiek

PRIVACYREGLEMENT. Ba5 Zuidwest B.V. Versie 1.1 Classificatie: publiek PRIVACYREGLEMENT Versie 1.1 Classificatie: publiek is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 20165414 is onderdeel van HumanTotalCare B.V. Inhoudsopgave Inleiding... 4 DEEL A... 5 Persoonsgegevens

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT. Ba5 Zuidwest B.V. Versie 1.0 Classificatie: publiek

PRIVACYREGLEMENT. Ba5 Zuidwest B.V. Versie 1.0 Classificatie: publiek PRIVACYREGLEMENT Ba5 Zuidwest B.V. Versie 1.0 Classificatie: publiek Ba5 Zuidwest B.V. is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 20165414 Ba5 Zuidwest B.V. is onderdeel van HumanTotalCare

Nadere informatie

Masterclass HR & Privacy

Masterclass HR & Privacy Masterclass HR & Privacy Onderwerpen Spelregels privacy in AVG Stappenplan AVG voor HR Interne bewustwording Privacy van werknemers Algemene Verordening Gegevensbescherming Vanaf 25 mei 2018 geldt de Algemene

Nadere informatie

Juridische Valkuilen m.b.t. het medisch beroepsgeheim

Juridische Valkuilen m.b.t. het medisch beroepsgeheim Juridische Valkuilen m.b.t. het medisch beroepsgeheim Een korte verkenning van het recht ende praktijk Indeling: Privacy en Geheimhouding Medisch beroepsgeheim Klantrelatie met de werkgever en de werknemer

Nadere informatie

Ziekteverzuimprotocol

Ziekteverzuimprotocol Ziekteverzuimprotocol Werknemers Stipt Payroll bv en u zijn conform de Wet Verbetering Poortwachter samen verantwoordelijk voor een zo spoedig mogelijke werkhervatting in geval van arbeidsongeschiktheid

Nadere informatie

Onderzoeksrapport Definitieve Bevindingen Abrona Onderzoek naar de verwerking van gegevens over de gezondheid van werknemers van Abrona

Onderzoeksrapport Definitieve Bevindingen Abrona Onderzoek naar de verwerking van gegevens over de gezondheid van werknemers van Abrona Onderzoeksrapport Definitieve Bevindingen Abrona Onderzoek naar de verwerking van gegevens over de gezondheid van werknemers van Abrona Openbare versie Rapport definitieve bevindingen z2014-00914 Inhoudsopgave

Nadere informatie

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Postbus 90801 2509 LV DEN HAAG. Wetgevingsadvies lagere regelgeving Quotumwet.

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Postbus 90801 2509 LV DEN HAAG. Wetgevingsadvies lagere regelgeving Quotumwet. POSTADRES Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag BEZOEKADRES Juliana van Stolberglaan 4-10 TEL 070-88 88 500 FAX 070-88 88 501 INTERNET www.cbpweb.nl www.mijnprivacy.nl AAN De Staatssecretaris van Sociale Zaken

Nadere informatie

Privacy statement Immediator

Privacy statement Immediator Privacy statement Immediator Naam document Privacyreglement Status Auteur Reijer Pille Vastgesteld directie 23-5-2018 Eigenaar Dianne van der Putte Datum volgende evaluatie 31-11-2018 Werkingsgebied Immediator

Nadere informatie

Verzuim & preventieprotocol

Verzuim & preventieprotocol Protocol/Proces/Procedure: Uitgiftedatum: Oktober 2018 Definitief Concept Revisienummer: Verzuim & preventieprotocol Datum vaststelling directie overleg: 27 november 2018 Evaluatiedatum: Januari 2020 Inleiding

Nadere informatie

Toepassingsgebied Dit verzuimreglement is van toepassing voor werknemers van USG Engineering Professionals B.V.

Toepassingsgebied Dit verzuimreglement is van toepassing voor werknemers van USG Engineering Professionals B.V. Verzuimreglement USG Engineering Professionals B.V. Toepassingsgebied Dit verzuimreglement is van toepassing voor werknemers van USG Engineering Professionals B.V. Dit verzuimreglement is eveneens van

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT IT&CARE B.V. Versie 2.0 Classificatie: publiek

PRIVACYREGLEMENT IT&CARE B.V. Versie 2.0 Classificatie: publiek PRIVACYREGLEMENT IT&CARE B.V. Versie 2.0 Classificatie: publiek IT&Care B.V. is onderdeel van HumanTotalCare B.V. en is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 17099969 Inhoud Inleiding...

Nadere informatie

Dubbel U B.V. Verzuimprotocol. Ziek, wat nu?

Dubbel U B.V. Verzuimprotocol. Ziek, wat nu? Dubbel U B.V. Verzuimprotocol Ziek, wat nu? Januari 2010 1 Inhoudsopgave Inleiding 2 Ziekmelding 3 Ziekmelding vanuit het buitenland 3 Melding richting De Arbobutler 3 Eigen Verklaring 3 Wekelijks contact

Nadere informatie

Verzuimprotocol LINDE COLLEGE

Verzuimprotocol LINDE COLLEGE Verzuimprotocol LINDE COLLEGE 1 1 Ziekmelding 1. Bij ziekte moet de medewerker zich op de eerste ziektedag vóór 08.00 uur telefonisch ziekmelden bij de balie. Als de medewerker zelf niet in staat is zich

Nadere informatie

Taakdelegatie: wat, wie en hoe?

Taakdelegatie: wat, wie en hoe? VeReFi Congres I Denken in mogelijkheden I 11 april 2017 Taakdelegatie: wat, wie en hoe? Mark Bourgonjen Belastbaarheid.nu The Casemanagement Company 1 Waarom TD? AP: Art 16 WbP: - Het verwerken van gezondheidsgegevens

Nadere informatie

RELEVANTE BEPALINGEN VAN HET BOEK 7 VAN HET B.W. BETREFFENDE DE ARBEIDSOVEREENKOMST ALSMEDE ARTIKEL 6 VAN HET BBA 1945

RELEVANTE BEPALINGEN VAN HET BOEK 7 VAN HET B.W. BETREFFENDE DE ARBEIDSOVEREENKOMST ALSMEDE ARTIKEL 6 VAN HET BBA 1945 TER INFORMATIE RELEVANTE BEPALINGEN VAN HET BOEK 7 VAN HET B.W. BETREFFENDE DE ARBEIDSOVEREENKOMST ALSMEDE ARTIKEL 6 VAN HET BBA 1945 Hieronder zijn opgenomen een aantal relevante bepalingen van boek 7

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT AANDACHT ARBO BV. A. Verwerking persoonsgegevens. Paragraaf 1: Algemene bepalingen

PRIVACYREGLEMENT AANDACHT ARBO BV. A. Verwerking persoonsgegevens. Paragraaf 1: Algemene bepalingen PRIVACYREGLEMENT AANDACHT ARBO BV A. Verwerking persoonsgegevens Paragraaf 1: Algemene bepalingen Artikel 1: Begripsbepaling In dit reglement wordt in aansluiting bij en in aanvulling op de Wet bescherming

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2018 457 Besluit van 29 november 2018 tot wijziging van het Besluit SUWI in verband met de verwerking van gegevens door verzekeraars in het kader

Nadere informatie

De volgende partijen zijn betrokken bij de uitvoering van het ziekteverzuimbeleid.

De volgende partijen zijn betrokken bij de uitvoering van het ziekteverzuimbeleid. Verzuimprotocol Inleiding De Arbowet verplicht de werkgever tot het voeren van een ziekteverzuimbeleid. Dit protocol maakt deel uit van het verzuimbeleid. Het verzuimprotocol is bestemd voor alle werkgevers

Nadere informatie

Taakdelegatie door de bedrijfsarts bij verzuimbegeleiding en reintegratie

Taakdelegatie door de bedrijfsarts bij verzuimbegeleiding en reintegratie Taakdelegatie door de bedrijfsarts bij verzuimbegeleiding en reintegratie (1) Taakdelegatie door bedrijfsartsen is een zeer actueel en relevant onderdeel van de dagelijkse praktijk. Deze werkwijze is echter

Nadere informatie

GEMEENTE HOOGEVEEN. Wijziging Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling (CAR) b e s l u i t :

GEMEENTE HOOGEVEEN. Wijziging Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling (CAR) b e s l u i t : GEMEENTE HOOGEVEEN Wijziging Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling (CAR) Het college van de gemeente Hoogeveen, gezien de circulaire van het Landelijk Overleg Gemeentelijke Arbeidsvoorwaarden d.d. 17

Nadere informatie

BIJLAGE 7 GEDRAGSREGELS BIJ ARBEIDSONGESCHIKTHEID

BIJLAGE 7 GEDRAGSREGELS BIJ ARBEIDSONGESCHIKTHEID BIJLAGE 7 GEDRAGSREGELS BIJ ARBEIDSONGESCHIKTHEID Ingevolge de Wet Uitbreiding Loondoorbetalingsverplichting bij Ziekte (WULBZ) behoudt de werknemer voor een tijdvak van tweeënvijftig weken recht op 70%

Nadere informatie

Het artikel dat hieronder is weergegeven bevat de tekst zoals die gold op 30 juni 2008.

Het artikel dat hieronder is weergegeven bevat de tekst zoals die gold op 30 juni 2008. Het artikel dat hieronder is weergegeven bevat de tekst zoals die gold op 30 juni 2008. Artikel 8:5 Ontslag wegens arbeidsongeschiktheid Lid 1 Ontslag kan aan de ambtenaar worden verleend op grond van

Nadere informatie

Dit privacy reglement gaat over het verwerken van persoonsgegevens door Verzuim aan Z.

Dit privacy reglement gaat over het verwerken van persoonsgegevens door Verzuim aan Z. PRIVACY REGLEMENT Verzuim aan Z per 01-09-2018 Visie op privacy Verzuim aan Z is een dienstverlener op het gebied van HR, Verzuim en Re-integratieadvies. Tijdens het verrichten van deze diensten worden

Nadere informatie

Ons tenmert z

Ons tenmert z Autoriteit Persoonsgegevens Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag Bezuidenhoutseweg 30, 2594 AV Den Haag T 070 8888 500 - F 070 8888 501 autoriteitpersoonsgegevens.nl De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Nadere informatie

Privacy Reglement P&O Verzuim en Advies

Privacy Reglement P&O Verzuim en Advies 1 Privacy Reglement P&O Verzuim en Advies Identiteit van P&O Verzuim en Advies BV P&O Verzuim en Advies is een handelsnaam van P&O Interim BV, gevestigd te Heusden, kantoorhoudend Breestraat 27, hierna

Nadere informatie

ziekteverzuimreglement

ziekteverzuimreglement ziekteverzuimreglement Inhoudsopgave 1. Verzuimreglement 4 1.1. Ziek en beter melden 4 1.1.1. Ziekmelden 4 2.1.1. Betermelden 4 1.2. Controlevoorschriften 5 1.3. Identiteitsbewijs 5 1.4. Re-integratie

Nadere informatie

ZIEKTEVERZUIMREGLEMENT

ZIEKTEVERZUIMREGLEMENT ZIEKTEVERZUIMREGLEMENT Arsenaal Personeelsdiensten B.V. is uw juridisch werkgever. Dat betekent, dat wij u ook begeleiden tijdens het ziekteverzuim, gedurende de looptijd van uw contract en waar nodig

Nadere informatie

WAT TE DOEN BIJ ZIEKTE? VOOR ASSISTANTS. Confidentieel niet dupliceren zonder toestemming van de Directie Versie 11 augustus van 8

WAT TE DOEN BIJ ZIEKTE? VOOR ASSISTANTS. Confidentieel niet dupliceren zonder toestemming van de Directie Versie 11 augustus van 8 WAT TE DOEN BIJ ZIEKTE? VOOR ASSISTANTS Versie 11 augustus 2011 1 van 8 Beste Assistant, Management Support Assistant2 heeft de begeleiding van haar Team toevertrouwd aan de landelijke arbodienst, Maetis.

Nadere informatie

PRIVACY STATEMENT GRADUS

PRIVACY STATEMENT GRADUS PRIVACY STATEMENT GRADUS Wordt u begeleid door ons, GradusGroep B.V? Bijvoorbeeld in een loopbaan-, mobiliteits- of re-integratietraject? Of werkt op een andere manier met ons samen? Dan verwerken wij

Nadere informatie

Ziekte en verzuim in de praktijk. Het kader. Wet Verbetering Poortwachter 1. Breda, 24 maart 2009

Ziekte en verzuim in de praktijk. Het kader. Wet Verbetering Poortwachter 1. Breda, 24 maart 2009 Ziekte en verzuim in de praktijk Breda, 24 maart 2009 Het kader Wet Verbetering Poortwachter Beleidsregels beoordelingskader poortwachter (UWV) Burgerlijk wetboek Wet Verbetering Poortwachter 1 Ziekmelding

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT. Mensely B.V.

PRIVACYREGLEMENT. Mensely B.V. PRIVACYREGLEMENT Versie 1.1 Classificatie: publiek is onderdeel van HumanTotalCare B.V. en is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 65469054 Inhoud Inleiding... 4 Verwerking van persoonsgegevens

Nadere informatie

Privacyreglement 1voud B.V. Versie 1.1 Classificatie: openbaar

Privacyreglement 1voud B.V. Versie 1.1 Classificatie: openbaar Privacyreglement 1voud B.V. Versie 1.1 Classificatie: openbaar 1voud B.V. is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 59595728 lnhoud lnleiding 3 * Verwerking van de persoonsgegevens door

Nadere informatie

Inhoud. VeReFi Whitepaper 6 Re-integratie 2 e spoor Copyright Marjol Nikkels CS Opleidingen

Inhoud. VeReFi Whitepaper 6 Re-integratie 2 e spoor Copyright Marjol Nikkels CS Opleidingen 1 Inhoud Re-integratie 2 e Spoor via detachering... 2 Wettelijk kader... 2 Beoordeling door het UWV... 3 Bedongen arbeid versus passende arbeid... 3 Welke mogelijkheden zijn er om de arbeid aan te passen?...

Nadere informatie

ZIEKTEVERZUIMREGLEMENT

ZIEKTEVERZUIMREGLEMENT ZIEKTEVERZUIMREGLEMENT Arsenaal Payroll Services BV óf Arsenaal Personeelsdiensten BV (verder te noemen: Arsenaal) is uw juridisch werkgever. Dat betekent, dat wij u ook begeleiden tijdens het ziekteverzuim,

Nadere informatie

Onderwerp basiscontract

Onderwerp basiscontract Checklist basiscontract Een basiscontract voor arbodienstverlening wil helderheid geven aan alle betrokkenen. Het is gebaseerd op de wet- en regelgeving en de minimale eisen waaraan een contract tussen

Nadere informatie

De hogere kunst van Casemanagement, deel 2

De hogere kunst van Casemanagement, deel 2 De hogere kunst van Casemanagement, deel 2 Werkveld Casemanager UWV Werkgever/ LG Huisarts e.a. Werknemer Bedrijfspsycholoog e.a. Bedrijfsarts Advocaat Collega s Verzekeraars 1 Arbeidsovereenkomst Arbeid

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT IT&CARE B.V. Versie 1.0 Classificatie: publiek

PRIVACYREGLEMENT IT&CARE B.V. Versie 1.0 Classificatie: publiek PRIVACYREGLEMENT IT&CARE B.V. Versie 1.0 Classificatie: publiek IT&Care B.V. is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 17099969 IT&Care B.V. is onderdeel van HumanTotalCare B.V. Inhoud Inleiding...

Nadere informatie

ECLI:NL:CRVB:2015:4236

ECLI:NL:CRVB:2015:4236 ECLI:NL:CRVB:2015:4236 Instantie Datum uitspraak 09-12-2015 Datum publicatie 10-12-2015 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Centrale Raad van Beroep 13/5796 WIA-S Bestuursrecht

Nadere informatie

Opleiding FG. De belangrijkste wettelijke kaders. Luuk Arends (advocaat)

Opleiding FG. De belangrijkste wettelijke kaders. Luuk Arends (advocaat) Opleiding FG De belangrijkste wettelijke kaders Luuk Arends (advocaat) Wat staat er op het program? We hebben al 1-7-2017 1-1-2018 En wat nog meer? artikel 8 EVRM artikel 10 Grondwet 1. Ieder heeft, behoudens

Nadere informatie

Privacy Statement. Versie 2019

Privacy Statement. Versie 2019 Privacy Statement Identiteit van BeeActive BeeTween B.V. handelend onder de naam BeeActive is statutair gevestigd te Amsterdam en houdt kantoor aan de Oud Loosdrechtsedijk 19, 1231 LN te Loosdrecht. BeeTween

Nadere informatie

Dit protocol geldt voor een periode tot en met 4 weken na afloop van de arbeidsovereenkomst.

Dit protocol geldt voor een periode tot en met 4 weken na afloop van de arbeidsovereenkomst. Verzuimprotocol Werkgever en werknemer zijn volgens de Wet Verbetering Poortwachter (WVP) samen verantwoordelijk voor een zo spoedig mogelijke werkhervatting in geval van arbeidsongeschiktheid door ziekte.

Nadere informatie

Privacyreglement. Qare

Privacyreglement. Qare Privacyreglement Qare Qare Nederland B.V. Qare Flex B.V. Qare Mobiliteit B.V. Qare Nederland B.V. Schoenaker 8 6641 SZ Beuningen Pagina 1 van 14 Inhoudsopgave Algemene bepalingen... 3 Artikel 1 Definities/

Nadere informatie

Bedrijfsarts - FAQ s Bedrijfsarts of Arboarts? Bedrijfsarts versus Huisarts? Wat mag een werkgever vragen bij ziekmelding?

Bedrijfsarts - FAQ s Bedrijfsarts of Arboarts? Bedrijfsarts versus Huisarts? Wat mag een werkgever vragen bij ziekmelding? Bedrijfsarts - FAQ s Bedrijfsarts of Arboarts? Een bedrijfsarts heeft de studie geneeskunde afgerond met net als andere specialisten en huisartsen- een aanvullende specialisatie arbeids- en bedrijfsgeneeskunde

Nadere informatie