Nieuws uit. extra editie kwaliteitszorg 17-18

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuws uit. extra editie kwaliteitszorg 17-18"

Transcriptie

1 Nieuws uit. extra editie kwaliteitszorg Wat is kwalitatief goed onderwijs? Een vraag die niet zomaar te beantwoorden is. Het leveren van kwaliteit heeft in ieder geval te maken met transparantie: Zeggen wat je doet, en vervolgens doen wat je zegt! Belangrijk hierbij is natuurlijk ook de norm. Wat vind je, vinden wij in Nederland, kwalitatief goed onderwijs? Om te kijken waar we staan, hanteren we op onze school een kwaliteitscyclus waarin we in ieder geval onze opbrengsten meten met methode onafhankelijke toetsen, ons leerlingvolgsysteem. De toetsen die onder dit systeem vallen ( de Cito-toetsen) nemen we 2x per schooljaar af. Een ander onderdeel van ons kwaliteitssysteem zijn de tevredenheidspeilingen onder onze stakeholders ( leerlingen, ouders en personeel). Deze peilingen nemen we 1 keer in de twee schooljaren af en deze hebben we ook dit schooljaar weer afgenomen. Ook krijgen we input van externen bijv. door de audits zoals die binnen onze stichting plaatsvinden en de inspectie van het onderwijs. Dit schooljaar staat ook een visitatie van extern deskundigen op de agenda, die samen met leden van het auditteam gaan kijken waar we staan, wat goed gaat en waar we ons kunnen verbeteren. Schoolontwikkeling. Het meerjarenplan wat we in schooljaar met elkaar hebben opgesteld in inmiddels afgerond. We zitten nu in een overgangsfase. Op de informatieavonden aan het begin van het schooljaar hebben we onze schoolontwikkeling steeds visueel voorgesteld met een plaatje van een rotonde. We weten nog niet precies welke afslag we gaan nemen. Dit komt omdat onze schoolontwikkeling onderdeel is van het landelijk beleid en de eisen en richtlijnen die dat met zich meebrengt. Ook zijn we in afwachting van het nieuwe strategisch beleidsplan van onze stichting waarin ook weer richtlijnen komen te staan voor onze schoolontwikkeling. Uit deze twee bronnen zullen we voor onze schoolontwikkeling putten waarbij voldoende ruimte is om als school eigen accenten te leggen. Deze schoolontwikkeling zal verwoord worden in ons schoolplan Voor ons blijven ( voorlopig) de kernwoorden: coöperatief, kwaliteit, veelzijdig en toekomstgericht ook de komende periode centraal staan. In ieder geval tot het nieuwe schoolplan blijven onze missie en visie: Wij staan voor coöperatief, veelzijdig, kwalitatief goed en op de toekomst gericht onderwijs als stevige basis voor de verdere ontwikkeling van onze leerlingen. Onze visie en missie komen samen in ons motto De Arenberg samen naar jouw top

2 Bovenstaande wil echter niet zeggen dat er geen ontwikkelingen zijn. Schooljaar is door ons gebruikt als een overgangsjaar waarin we onze missie en visie opnieuw tegen het licht gehouden hebben. Wat uit deze evaluatie naar voren kwam, is dat Structureel Coöperatief Leren een belangrijke plaats in ons onderwijs zal blijven innemen. Ook hebben we met elkaar afgesproken aan de slag te gaan met het traject Leren Zichtbaar Maken, waarbij dit schooljaar vooral zal bestaan uit informatie en analyse van de huidige stand van zaken. Wat is er zichtbaar op alle niveaus van leren. Dit geldt zowel voor onze leerlingen, maar ook voor de leerkrachten en directie. Uit deze analyse zullen de speerpunten naar voren komen waar we de komende jaren onze accenten op gaan leggen, zodat de afslag die we gaan nemen op de rotonde duidelijk wordt. Naast Leren zichtbaar Maken en de borging van coöperatief leren zijn de belangrijkste aandachtspunten voor dit schooljaar: 1. Het werken in hoeken in onze groepen De samenwerking met de Roef. 3. Oriëntatie op het vak Engels 4. Oriëntatie op het vak muziek. 5. Oriëntatie op ons aanbod op het gebied van wereldoriëntatie. U ziet dat er, langzaam rijdend op de Rotonde, toch de nodige ontwikkelingen zijn. Tevredenheidspeilingen. Dit schooljaar zijn via ons kwaliteitsinstrument Integraal de tevredenheidspeilingen weer uitgezet. Spannend, omdat we op personeelsgebied te maken hebben gehad met ( veel) interne vrijwillige en verplichte mobiliteit, waardoor het team heel anders is samengesteld dan bij de vorige afname! Wat heeft dit voor invloed op de tevredenheid van leerlingen, ouders en personeel? Ook is de directeur op dit moment als meerscholen directeur werkzaam waardoor hij veel minder op De Arenberg aanwezig is dan voorheen. Vraag was dan ook: Zouden we de opwaartse lijn die er op het gebied van tevredenheid is vast kunnen houden of geven de uitslagen een heel ander beeld te zien? De uitslagen van de laatste drie metingen geven het volgende beeld te zien t.o.v. de benchmark: Leerling tevredenheid Oudertevredenheid Personeel tevredenheid boven 38% 63% 66% 28% 69% 85% 35% 96% 54% gelijk 21% 27% 19% 40% 27% 14% 11% 1% 13% onder 41% 10% 15% 32% 4% 0% 54% 3% 34 % Bij de tevredenheid peilingen hebben we de benchmark ( de gemiddelde score van alle respondenten landelijk ) aangehouden als richtlijn. Goed om te zien dat bij de leerling tevredenheid het aantal items waarop we boven de benchmark scoren ( iets gegroeid is). Al is het aantal items waarbij we onder de benchmark scoorden iets gestegen t.o.v. de afname in schooljaar Fijn om te zien dat de oudertevredenheid een positieve ontwikkeling blijft doormaken waarbij we op dit moment op geen enkel item onder de benchmark zitten.

3 De personeel tevredenheid geeft een ander beeld. De cijfers zijn beduidend minder florissant ten opzichte van twee jaar geleden. Hieronder een overzicht van de tevredenheidpeilingen. De gehele uitslag is binnenkort op onze website onder het kopje kwaliteitszorg te vinden. Toelichting: de minimumscore =0, de maximumscore=4. Leerlingen Ouders Personeel Aantal respondenten 132 Aantal respondenten 81 Aantal respondenten 25 Onderwijsleerproces Onderwijsleerproces -Leefklimaat (groep) 3,4 -Leefklimaat(groep) 3,6 -Leerklimaat(groep) 3,2 _Leerklimaat(groep) 3,6 _Instructie 3,2 -Afstemming 3,3 -Afstemming 3,5 -Leerstofaanbod 2,9 -afgestemd 3,5 Onderwijstijd 3,7 Planmatige ondersteuning Planmatige ondersteuning Planmatige ondersteuning Leerling ondersteuning 3,3 Organisatie en aansturing 3,4 Schoolcultuur Schoolcultuur Schoolcultuur -Leefklimaat(school) 3,3 -Leefklimaat (school) 3,3 -Leefklimaat(school) 3,4 -Aanvaarding 3,6 -Werkklimaat (school) 3,2 -Interne communicatie 2,9 -Visiegericht 3,2 -Persoonlijke 3,8 betrokkenheid Samenwerking met ouders Samenwerking met ouders -Cultuur 3,6 -Cultuur 3,6 -Informeren 3,4 Organisatiemanagement Organisatiemanagement Organisatiemanagement -Huisvesting en 3,3 -Huisvesting en 3,5 -Huisvesting en 2,9 voorzieningen voorzieningen voorzieningen -Personeel 3,7 -Personeel 3,3 Imago Imago Imago -Presentatie 3,8 -Presentatie 3,9 -Presentatie- 3,6 -Resultaten onderwijs 3,8 -Resultaten onderwijs 3,6 -Resultaten onderwijs 3,3 Leerlingen. De stellingen die het meest positief afsteken bij de benchmark ( +3): Er gebeuren weinig vervelende dingen in de groep ( +0,5) Kinderen in de groep doen aardig tegen elkaar ( + 0,4)

4 In de groep hoort iedereen erbij ( + 0,4) Kinderen doen meestal aardig tegen elkaar ( (+ 0,4) Kinderen helpen elkaar meestal graag. ( +0.4) De leerkracht geeft extra uitleg als een kind iets nog niet snapt. ( +0,3) Kinderen leren hoe ze hun huiswerk goed kunnen maken en leren ( +0,3) Leerkrachten hebben snel in de gaten als iemand gepest wordt. (+0,3) Kinderen vinden hun lokaal er gezellig uitzien. ( + 0,3) Kinderen vinden dat de school er gezellig uitziet. ( + 0,3). Er was maar één stelling die -3 scoorde en dat was de stelling: Kinderen vinden taal leuk. ( -0,4) Deze stelling scoorde 2 jaar geleden ook -0,3 onder de benchmark en behoeft dus zeker aandacht. We hoopten dat we met onze nieuwe taalmethode dit getackeld zouden hebben, maar dat is blijkbaar niet zo. Goede reden dus om in gesprek te gaan met de leerlingen. Ouders. Ook hier geven we alleen de stellingen door die +3 boven de benchmark scoorden. Dit waren de volgende stellingen: +4 Ouders zijn tevreden over de sfeer en inrichting van het schoolgebouw. +3 Ouders zijn tevreden over de deskundigheid van de schoolleiding. Ouders zijn tevreden over de netheid en hygiëne van de school. Ouders zijn tevreden over de voorzieningen van voor- en naschoolse opvang. Op geen van de stellingen scoorden we onder de benchmark. Leerkrachten. Hoewel de uitslag van de personeelstevredenheid t.o.v. de afname in schooljaar een positiever beeld geeft, is de uitslag t.o.v. de afname in significant minder. Belangrijkste oorzaken zijn waarschijnlijk de vele veranderingen in de personele bezetting en het gegeven dat er aanzienlijk minder management tijd is. Binnen onze stichting is een transitie aan de gang door steeds vaker met meerscholen directeuren te gaan werken. Ook op De Arenberg is dit het geval. Indicatoren waarop we aanzienlijk minder scoren dan de vorige keer en t.o.v. de benchmark zijn: -0,5 Personeelsleden worden tijdig,volledig en duidelijk geïnformeerd over wat zich afspeelt in en rond de school -0,5 Personeelsleden zijn tevreden over de manier waarop het personeel betrokken wordt bij de besluitvorming. -0,4 Personeelsleden zijn tevreden over de communicatie tussen de schoolleiding en het personeel. Belangrijke aandachtspunten omdat het waarschijnlijk is dat de beschikbare managementtijd eerder minder dan meer wordt. Het is dan belangrijk om met elkaar te kijken waar processen verbeterd kunnen worden. De eerste stappen zijn hiervoor al gezet. Er is samen besproken hoe we ruis op dit gebied kunnen voorkomen en dat heeft geresulteerd in een kader interne communicatie waarin is omschreven wat we onder interne communicatie verstaan, wat ieders verantwoordelijkheid daarin is en hoe we daarin met elkaar moeten handelen. Indicatoren die 0,3 boven de benchmark scoorden zijn:

5 -personeelsleden zijn tevreden over hoe het hun lukt om in gang gezette veranderingen vol te houden. - personeelsleden zijn tevreden over de sfeer en inrichting van het schoolgebouw. Conclusies: - We zijn ( gematigd) tevreden over de uitslagen van de tevredenheidspeilingen. Grootste aandachtspunten: -de interne communicatie op schoolniveau. (personeel) -ons aanbod wat betreft taal. ( leerlingen). Opbrengsten. Onze ( tussen-) opbrengsten meten we vooral door het afnemen van de toetsen van het LOVS. (de Cito-toetsen). Deze toetsen worden 2x per jaar afgenomen ( jan/febr en mei/juni). In het oude inspectie toezichtkader waren er door de inspectie nog minimumopbrengsten opgesteld bij bepaalde toets afnames. Deze minimumdoelen zijn in het nieuwe toezichtkader losgelaten. Van elke school wordt verwacht dat het zelf de minimumdoelen en streefdoelen bepaalt en aan geeft hoe deze gemonitord worden. Op de Arenberg hanteren we als minimumdoelen het landelijk gemiddelde op de niet-methodetoetsen. Onze streefdoelen zijn erop gebaseerd dat minimaal 65% van onze leerlingen in AB niveau scoort en max.15 % in DE. Met name wat betreft de nieuwe Cito 3.0 toetsen uitdagende doelstellingen. De afname van de Midden-toetsen in schooljaar geeft het volgende beeld te zien: RvK TvK DMT Spelling BL WS RW n.v.t. = onder het landelijk gemiddelde = boven het landelijk gemiddelde maar onder streefdoel = streefdoel behaald. Betekenis afkortingen. RvK= Rekenen voor Kleuters TvK= Taal voor Kleuters DMT= drie minuten toets ( technisch lezen van woorden) BL= begrijpend lezen WS= woordenschat RW= Rekenen- Wiskunde. Zoals te zien verschillen de opbrengsten per leerjaar soms behoorlijk. Leerjaar 8 behaalt alle streefdoelen terwijl in de leerjaren 4,5, 6 en 7 op steeds twee wisselende vakgebieden het landelijk

6 gemiddelde nog niet wordt behaald. Uiteraard heeft dit onze aandacht en worden er met name voor RW en BL plannen ter verbetering opgesteld. Leerjaar 5 haalt op het technisch lezen nog nier het landelijk gemiddelde, maar de progressie in beide groepen geeft wel reden tot tevredenheid. De uitslagen in leerjaar 8 lijken erop te wijzen dat we, op de eindtoets, minimaal de ondergrens die bij onze scholengroep hoort gaan halen. Mocht u nog vragen hebben of een toelichting willen op bovenstaande dan kunt u altijd contact met opnemen met ondergetekende. Met vriendelijke groet, Maas van Beek

Inleiding. Wat is kwalitatief goed onderwijs?

Inleiding. Wat is kwalitatief goed onderwijs? Extra editie Torenpraat kwaliteitszorg. RKBS De Toren Schooljaar 17-18 Inleiding. Door deze extra editie van de Torenpraat houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen op onze school als het om kwaliteit

Nadere informatie

Maart Leerlingen 57 Ouders Personeel 15/ 16 Aantal respondenten Aantal respondenten Aantal respondenten

Maart Leerlingen 57 Ouders Personeel 15/ 16 Aantal respondenten Aantal respondenten Aantal respondenten Overzicht, analyse en conclusies nulmeting RKBS De Toren. Maart 2016. Wat is kwaliteit? Een vraag die niet zomaar te beantwoorden is. Het leveren van kwaliteit heeft in ieder geval te maken met transparantie:

Nadere informatie

Nieuws uit. extra editie kwaliteitszorg

Nieuws uit. extra editie kwaliteitszorg Nieuws uit. extra editie kwaliteitszorg Wat is kwalitatief goed onderwijs? In schooljaar 2012-2013 hebben we onze visie zoals dat zo mooi heet her (r)ijkt. Belangrijk is dat je met elkaar een toekomstbeeld

Nadere informatie

Nieuws uit. JAARGANG 2 extra editie kwaliteitszorg

Nieuws uit. JAARGANG 2 extra editie kwaliteitszorg Nieuws uit. JAARGANG 2 extra editie kwaliteitszorg Wat is kwalitatief goed onderwijs? Een niet zo makkelijk te beantwoorden vraag. Het antwoord heeft waarschijnlijk wel te maken met het gegeven dat de

Nadere informatie

Leerling- tevredenheidspeiling. Basisschool Pius X februari 2015

Leerling- tevredenheidspeiling. Basisschool Pius X februari 2015 Leerling- tevredenheidspeiling Basisschool Pius X februari 2015 1. Onderwijsleerproces 2. Schoolcultuur 3. Organisatiemanagement 4. Imago Aantal respondenten: 37/40 1. Onderwijsleerproces 1.1 Leefklimaat

Nadere informatie

De ouders en personeelsleden hebben een mail gekregen met een link waarmee de vragenlijst thuis ingevuld kon worden of op een ander geschikt moment.

De ouders en personeelsleden hebben een mail gekregen met een link waarmee de vragenlijst thuis ingevuld kon worden of op een ander geschikt moment. Uitslag tevredenheidenquête 2014-2015 In maart 2015 hebben we als een tevredenheidspeiling gedaan onder leerlingen, ouders en personeel. Dit is op een digitale manier afgenomen via ons kwaliteitsmanagementsysteem

Nadere informatie

Vragenlijstresultaat

Vragenlijstresultaat 17/04/2017 18:24 Organisatiemanagement Huisvesting en voorzieningen Kinderen vinden hun lokaal gezellig. Kinderen vinden dat de school er gezellig uit ziet. Kinderen vinden dat de gangen en de wc s netjes

Nadere informatie

Rapportage resultatenanalyse

Rapportage resultatenanalyse Rapportage resultatenanalyse Naam basisschool: Mariaschool Datum analyse: Juli 2016 Opgesteld door: Yvonne de Ruijter Inleiding Voor u ligt het verslag van de resultatenanalyse van de Mariaschool. In deze

Nadere informatie

RESULTATEN VAN ONS ONDEWIJS JULI 2015

RESULTATEN VAN ONS ONDEWIJS JULI 2015 RESULTATEN VAN ONS ONDEWIJS JULI 2015 Inleiding Deze rapportage bevat de resultaten die we behaalden met en rond het onderwijs op de Juliana van Stolbergschool te Poederoijen. We geven u inzicht op de

Nadere informatie

Vragenlijstresultaat

Vragenlijstresultaat 02/04/2017 19:14 Imago Presentatie Ouders zijn tevreden over hoe de school haar identiteit uitdraagt. De school doet wat ze belooft. Ouders spreken positief over de school. Resultaten onderwijs De school

Nadere informatie

Vragenlijstresultaat

Vragenlijstresultaat Vragenlijstresultaat Rooms Katholieke Basisschool Joannes 26/01/2015 15:58 Vragenlijsttype Oudertevredenheidspeiling Oudertevred Oudertevred Respondenten 25-05-2011 22-12-2014 64/194 71/217 Landelijk Onderwijsleerproces

Nadere informatie

Resultaten oudertevredenheidspeiling maart 2014

Resultaten oudertevredenheidspeiling maart 2014 Resultaten oudertevredenheidspeiling maart 2014 Inleiding In dit rapport worden de resultaten beschreven van de Oudertevredenheidspeiling 2014. De tevredenheidspeiling wordt gehouden bij een groot aantal

Nadere informatie

Operationele Jaarplanning School met de Bijbel

Operationele Jaarplanning School met de Bijbel Onze basisschool is onderdeel van Stichting Kindwijs. Voor meer informatie over onze Stichting verwijzen we u graag naar www.kindwijs.org Deze operationele planning is onderdeel van onze kwaliteitscyclus

Nadere informatie

Trendanalyse Midden Toetsen Cito. Schooljaar Vakgebieden:

Trendanalyse Midden Toetsen Cito. Schooljaar Vakgebieden: KONINGIN JULIANASCHOOL Trendanalyse Midden Toetsen Cito Schooljaar 2014-2015 Vakgebieden: 1. Taal voor kleuters 2. Rekenen voor kleuters 3. Technisch Lezen (DMT) 4. Begrijpend Lezen 5. Spelling 6. Rekenen

Nadere informatie

Extra editie Torenpraat. kwaliteitszorg. RKBS De Toren. Schooljaar Inhoud.

Extra editie Torenpraat. kwaliteitszorg. RKBS De Toren. Schooljaar Inhoud. Extra editie Torenpraat kwaliteitszorg. RKBS De Toren Schooljaar 17-18 Inhoud. - Inleiding - Personeelsontwikkelingen - Organisatie school. - Ontwikkelingen onderwijs. - Resultaten van het onderwijs -

Nadere informatie

Resultaten Tevredenheidsonderzoek

Resultaten Tevredenheidsonderzoek Resultaten Tevredenheidsonderzoek maart 2017 0- Resultaten Tevredenheidsonderzoek Inhoud 1. Inleiding 1.2 Beoordeling uitkomsten 2. Cockpit Integraal 2.1 Leerlingtevredenheid 2.2 Oudertevredenheid 2.3

Nadere informatie

TEVREDENHEIDSONDERZOEK

TEVREDENHEIDSONDERZOEK verslag van het TEVREDENHEIDSONDERZOEK afgenomen in maart 2017 Inleiding Eén keer in de twee jaar wordt er een tevredenheidsonderzoek gehouden. Ouders, leerlingen van groep 5, 6, 7 en 8 en personeelsleden

Nadere informatie

EVALUATIE CITO MIDDEN 2014-2015

EVALUATIE CITO MIDDEN 2014-2015 Bijlage 3: Opbrengsten en analyses Gerardus Majellaschool 2014-2015 EVALUATIE CITO MIDDEN 2014-2015 Het doel van school is dat minimaal 45% van de leerlingen een I of II score hebben, daarnaast meer dan

Nadere informatie

Schoolanalyse beoordeling opbrengsten Cito LOVS toetsen schooljaar

Schoolanalyse beoordeling opbrengsten Cito LOVS toetsen schooljaar Schoolanalyse beoordeling opbrengsten Cito LOVS en schooljaar 015-016 KONINGIN JULIANASCHOOL School Koningin Julianaschool Ingevuld door Martine Spreeuw en Jan van Ommen Analysekaart Schoolanalyse Parnassys

Nadere informatie

Monitoring en analyse van de opbrengsten SKOR-breed november 2015

Monitoring en analyse van de opbrengsten SKOR-breed november 2015 Monitoring en analyse van de opbrengsten SKOR-breed november 2015 Doel: Inzicht in de opbrengsten op schoolniveau. De PDCA-cyclus wordt gevolgd door: Bespreking van de opbrengsten op teamniveau en het

Nadere informatie

Vraag waarop het verschil in gemiddeld groter dan 0,2 is Er is toezicht op het schoolplein voor en na schooltijd 2,8 3,1

Vraag waarop het verschil in gemiddeld groter dan 0,2 is Er is toezicht op het schoolplein voor en na schooltijd 2,8 3,1 Samenvatting en analyse College van Bestuur De tevredenheidspeilingen werden voor de tweede keer in eigen beheer uitgevoerd. Dezelfde vraagstelling is gebruikt waardoor de resultaten op schoolniveau goed

Nadere informatie

Document Opbrengsten Gereformeerde Basisschool Benjamin

Document Opbrengsten Gereformeerde Basisschool Benjamin Document Opbrengsten Gereformeerde Basisschool Benjamin Gereformeerde Basisschool Benjamin Koolweg 9, 6446 TM Brunssum 045-5216561, www.gbbenjamin.nl Maart 2015 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 2. Inleiding

Nadere informatie

Jaarverslag. 1 Inleiding. September 2014. Inhoud

Jaarverslag. 1 Inleiding. September 2014. Inhoud DEEL 1 NUMMER 2 Jaarverslag September 2014 Inhoud 1 Inleiding 1 Leerlinggegevens 2 Resultaten 3 Onderwijskundige ontwikkelingen 4 Formatie 4 Tevredenheidsenquête 5 Brede school 6 Bijzondere ontwikkelingen

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. cbs Koningin Juliana

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. cbs Koningin Juliana RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK cbs Koningin Juliana Plaats : Wilnis BRIN nummer : 09UW C1 Onderzoeksnummer : 292388 Datum onderzoek : 7 februari 2017 Datum vaststelling : 6 april 2017 Pagina

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR DE KWALITEITSVERBETERING. obs De Bruinvis

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR DE KWALITEITSVERBETERING. obs De Bruinvis RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR DE KWALITEITSVERBETERING obs De Bruinvis Plaats : Oudeschild BRIN nummer : 18VC C1 Onderzoeksnummer : 288498 Datum onderzoek : 24 mei 2016 Datum vaststelling : 29

Nadere informatie

Oudertevredenheidspeiling TriVia

Oudertevredenheidspeiling TriVia Oudertevredenheidspeiling TriVia Uitslagen Vragenlijst Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding De vragenlijst Gegevens Schoolgegevens Periode van afname Aantal respondenten Waardering van het responspercentage

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. OBS Elburg, locatie De Vrijheid

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. OBS Elburg, locatie De Vrijheid RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK OBS Elburg, locatie De Vrijheid Plaats : Elburg BRIN nummer : 18GW C1 Onderzoeksnummer : 253918 Datum onderzoek : 28 november 2013 Datum vaststelling : 31 januari

Nadere informatie

TEVREDENHEIDSONDERZOEK

TEVREDENHEIDSONDERZOEK verslag van het TEVREDENHEIDSONDERZOEK afgenomen in NOVEMBER 2014 Inleiding Eén keer in de twee jaar wordt er een tevredenheidsonderzoek gehouden. Ouders, leerlingen van groep 5, 6, 7 en 8 en personeelsleden

Nadere informatie

RAPPORT ONDERZOEK REKENEN-WISKUNDE PC BASISSCHOOL DE REGENBOOG

RAPPORT ONDERZOEK REKENEN-WISKUNDE PC BASISSCHOOL DE REGENBOOG RAPPORT ONDERZOEK REKENEN-WISKUNDE PC BASISSCHOOL DE REGENBOOG School : Pc Basisschool De Regenboog Plaats : Hoofddorp BRIN-nummer : 21RR Onderzoeksnummer : 94593 Datum schoolbezoek : 5 juni 2007 Datum

Nadere informatie

Tevredenheid (kinderen)

Tevredenheid (kinderen) Tevredenheid (kinderen) Uitslagen Vragenlijst Basisschool De Bakelgeert Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding De vragenlijst Gegevens Schoolgegevens Periode van afname Aantal respondenten Waardering van

Nadere informatie

Vragenlijst leraren

Vragenlijst leraren Vragenlijst leraren 2018-2019 Uitslagen Vragenlijst Inleiding In dit rapport worden de resultaten beschreven van de Vragenlijst leraren 2018-2019 van. De gebruikte vragenlijst is afkomstig van het kwaliteitszorgsysteem

Nadere informatie

Oudertevredenheidspeiling 2015

Oudertevredenheidspeiling 2015 Oudertevredenheidspeiling 2015 Uitslagen Vragenlijst Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 3 De vragenlijst... 3 Gegevens... 6 Schoolgegevens... 6 Periode van afname... 6 Aantal respondenten...

Nadere informatie

U kunt hieronder zien in welke periode welke toets wordt afgenomen.

U kunt hieronder zien in welke periode welke toets wordt afgenomen. 6. KWALITEITSZORG Het Leerlingvolgsysteem (LVS) Om de kwaliteit van ons onderwijs te bewaken en de ontwikkeling van de leerling goed te volgen, gebruiken we een Leerlingvolgsysteem. Een goed LVS moet een

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ BASISSCHOOL MISTE CORLE Plaats : Winterswijk BRIN-nummer : 18ZG Onderzoek uitgevoerd op : 3 november 2009 Rapport vastgesteld te Zwolle op 30 maart 2010 HB 2811938/9

Nadere informatie

Analyse tevredenheidsonderzoeken Januari 2015

Analyse tevredenheidsonderzoeken Januari 2015 Analyse tevredenheidsonderzoeken Januari 2015 1 Tevredenheidspeilingen januari 2015 In dit overzicht worden de meest interessante onderdelen uit de drie onderzoeken die gehouden zijn in januari 2015 op

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR DE KWALITEITSVERBETERING. De Troubadour

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR DE KWALITEITSVERBETERING. De Troubadour RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR DE KWALITEITSVERBETERING De Troubadour Plaats : Schiedam BRIN nummer : 15EJ C1 Onderzoeksnummer : 270664 Datum onderzoek : 13 maart 2014 Datum vaststelling : 21 mei

Nadere informatie

Schooljaarverslag Schooljaar

Schooljaarverslag Schooljaar Schooljaarverslag Schooljaar 2017-2018 Naam school Adres Postcode O.B.S. De Veldwikke Veldweg 1a 7973 KH Telefoon 0521-342287 E-mail Website Directeur Onderwijsteam r.lorkeers@talentwesterveld.nl https://develdwikke.talentwesterveld.nl

Nadere informatie

CBS Nije-Kroost 26 jan 2017

CBS Nije-Kroost 26 jan 2017 CBS Nije-Kroost 26 jan 2017 www.cbsnijekroost.nl Nieuwe leerlingen In groep 1/2c: Norah Welkom op Nije-Kroost! We wensen je een fijne tijd op onze school! Uitslag ouder- en leerlingtevredenheidspeiling

Nadere informatie

1. Tevredenheidsonderzoeken 2013/2014

1. Tevredenheidsonderzoeken 2013/2014 1. Tevredenheidsonderzoeken 2013/2014 In juni en augustus 2013 zijn er drie enquêtes afgenomen met behulp van het kwaliteitsinstrument van Beekveld &Terpstra. De uitslagen zijn besproken met alle betrokkenen.

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VERIFICATIEONDERZOEK SPECIAAL BASISONDERWIJS. SBO Rehoboth

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VERIFICATIEONDERZOEK SPECIAAL BASISONDERWIJS. SBO Rehoboth RAPPORT VAN BEVINDINGEN VERIFICATIEONDERZOEK SPECIAAL BASISONDERWIJS SBO Rehoboth Plaats : Rijswijk Zh BRIN nummer : 19HH C1 Onderzoeksnummer : 271891 Datum onderzoek : 4 februari 2014 Datum vaststelling

Nadere informatie

de bentetop Kwaliteitszorg Evaluatie jaarplannen op hoofdlijnen

de bentetop Kwaliteitszorg Evaluatie jaarplannen op hoofdlijnen de bentetop Resultaten 2016-2017 en plannen 2017-2018 De Bentetop In dit document leggen we openbare verantwoordelijkheid af aan de belanghebbenden betreffende de gerealiseerde onderwijskwaliteit en de

Nadere informatie

Eind en tussenopbrengsten januari Koningin Wilhelmina School

Eind en tussenopbrengsten januari Koningin Wilhelmina School Eind en tussenopbrengsten 2017-2018 januari Koningin Wilhelmina School 1 Toets uitslagen 1.1 Cito Centrale Eindtoets groep 8 Cito Centrale Eindtoets 2017 De normering ongecorrigeerde schoolscore zijn

Nadere informatie

PlatOO vragenlijst ouders 2016

PlatOO vragenlijst ouders 2016 PlatOO vragenlijst ouders 2016 Uitslagen Vragenlijst OBS de Driehoek Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 3 De vragenlijst... 3 Gegevens... 6 Schoolgegevens... 6 Periode van afname... 6 Aantal

Nadere informatie

Schooljaarverslag

Schooljaarverslag Schooljaarverslag 2015 2016 Zakelijke gegevens Brinnummer 12EJ Schoolnaam Obs de Kleine Dollard Telefoonnummer 0597416188 Gemeente OLDAMBT Provincie Groningen Vestiging adres Jachtlaan 21, 9675JA WINSCHOTEN

Nadere informatie

oudervragenlijst 2014

oudervragenlijst 2014 oudervragenlijst 2014 Uitslagen Vragenlijst C.B.S. De Ark Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 3 De vragenlijst... 3 Gegevens... 6 Organisatiegegevens... 6 Periode van afname... 6 Aantal respondenten...

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN TUSSENTIJDS KWALITEITSONDERZOEK. De Notenkraker

RAPPORT VAN BEVINDINGEN TUSSENTIJDS KWALITEITSONDERZOEK. De Notenkraker RAPPORT VAN BEVINDINGEN TUSSENTIJDS KWALITEITSONDERZOEK De Notenkraker Plaats : Hoogvliet Rotterdam BRIN nummer : 19DQ C1 Onderzoeksnummer : 151146 Datum onderzoek : 11 april 2013 Datum vaststelling :

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. Deventer Montessorischool, locatie van Lithstraat

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. Deventer Montessorischool, locatie van Lithstraat RAPPORT VAN BEVINDINGEN Kwaliteitsonderzoek bij Deventer Montessorischool, locatie van Lithstraat Plaats : Deventer BRIN-nummer : 05VR Onderzoeksnummer : 124571 Datum schoolbezoek : 6 februari 2012 Vastgesteld

Nadere informatie

RESULTATEN. Rapportage OBS t Reigerbos

RESULTATEN. Rapportage OBS t Reigerbos RESULTATEN Rapportage OBS t Reigerbos november 2017 1 ALGEMEEN 1.1 Inleiding Algemeen Het instrument de Kwaliteitsvragenlijst is een hulpmiddel om de kwaliteit van de school en/of het schoolbestuur in

Nadere informatie

ouders Uitslagen Vragenlijst RKBS Het Baken

ouders Uitslagen Vragenlijst RKBS Het Baken ouders Uitslagen Vragenlijst RKBS Het Baken Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 De vragenlijst... 3 Gegevens... 3 Schoolgegevens... 4 Periode van afname... 4 Aantal respondenten... 4 Waardering

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK. School met de Bijbel ''t Kompas'

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK. School met de Bijbel ''t Kompas' RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK School met de Bijbel ''t Kompas' Plaats : Westbroek BRIN nummer : 06TA C1 Onderzoeksnummer : 266517 Datum onderzoek : 2 december 2013 Datum vaststelling : 17

Nadere informatie

Elk hoofdstuk bevat een conclusie met eventuele actiepunten voor het nieuwe schooljaar.

Elk hoofdstuk bevat een conclusie met eventuele actiepunten voor het nieuwe schooljaar. Evaluatie schooljaarverslag 2014 2015 Naam school OBS It Iepen Stee Adres Buurtlaan 3 Postcode / Plaats 9258 CK Jistrum Telefoon 0512 47 17 83 e-mail info@iepenstee.nl Website www.iepenstee.nl Directeur

Nadere informatie

OTP maart Uitslagen Vragenlijst. Montessori Schiedam

OTP maart Uitslagen Vragenlijst. Montessori Schiedam OTP maart 2019 Uitslagen Vragenlijst Inleiding In dit rapport worden de resultaten beschreven van de OTP maart 2019 van. De gebruikte vragenlijst is afkomstig van het kwaliteitszorgsysteem WMK (Werken

Nadere informatie

RAPPORT ONDERZOEK REKENEN-WISKUNDE OBS DE ZOEKER

RAPPORT ONDERZOEK REKENEN-WISKUNDE OBS DE ZOEKER RAPPORT ONDERZOEK REKENEN-WISKUNDE OBS DE ZOEKER School : obs De Zoeker Plaats : Zaandijk BRIN-nummer : 19DK Onderzoeksnummer : 94489 Datum schoolbezoek : 9 mei 2007 Datum vaststelling : 4 juli 2007 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

vragenlijst leerlingen

vragenlijst leerlingen vragenlijst leerlingen Uitslagen Vragenlijst CBS De Bernebrêge Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 De vragenlijst... 3 Gegevens... 3 Schoolgegevens... 4 Periode van afname... 4 Aantal respondenten...

Nadere informatie

Binnen deze driehoek geldt een aantal randvoorwaarden:

Binnen deze driehoek geldt een aantal randvoorwaarden: Beleidsstuk ouderbetrokkenheid 3.0 In onderstaand document geven wij weer hoe we als school omgaan met oudercommunicatie en het weergeven van de behaalde resultaten van leerlingen. Dit beleidsstuk is geschreven

Nadere informatie

RAPPORT ONDERZOEK REKENEN-WISKUNDE DE CHRISTELIJKE BASISSCHOOL DE ONTMOETING

RAPPORT ONDERZOEK REKENEN-WISKUNDE DE CHRISTELIJKE BASISSCHOOL DE ONTMOETING RAPPORT ONDERZOEK REKENEN-WISKUNDE DE CHRISTELIJKE BASISSCHOOL DE ONTMOETING School : de Christelijke basisschool De Ontmoeting Plaats : 's-gravenhage BRIN-nummer : 17YO Onderzoeksnummer : 94844 Datum

Nadere informatie

PlatOO vragenlijst leerlingen 2016

PlatOO vragenlijst leerlingen 2016 PlatOO vragenlijst leerlingen 2016 Uitslagen Vragenlijst OBS de Driehoek Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 3 De vragenlijst... 3 Gegevens... 6 Schoolgegevens... 6 Periode van afname... 6 Aantal

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR DE KWALITEITSVERBETERING. De Branding

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR DE KWALITEITSVERBETERING. De Branding RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR DE KWALITEITSVERBETERING De Branding Plaats : Swifterbant BRIN nummer : 15FL C1 Onderzoeksnummer : 278365 Datum onderzoek : 7 oktober 2014 Datum vaststelling : 17

Nadere informatie

Om de kwaliteit van ons onderwijs te bewaken en de vorderingen van uw kind te volgen, nemen wij in iedere groep niet-methode gebonden toetsen af.

Om de kwaliteit van ons onderwijs te bewaken en de vorderingen van uw kind te volgen, nemen wij in iedere groep niet-methode gebonden toetsen af. Leerlingvolgsysteem. Leerkrachten volgen de ontwikkeling van de kinderen in hun groep nauwgezet. Veel methoden die wij gebruiken, leveren toetsen die wij afnemen om vast te stellen of het kind de leerstof

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING. Basisschool Rosa Boekdrukker

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING. Basisschool Rosa Boekdrukker RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING Basisschool Rosa Boekdrukker Plaats : Amsterdam BRIN nummer : 20TQ C1 Onderzoeksnummer : 293489 Datum onderzoek : 3 juli 2017 Datum vaststelling

Nadere informatie

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK DE DA COSTASCHOOL

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK DE DA COSTASCHOOL RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK DE DA COSTASCHOOL School : de Da Costaschool Plaats : Bodegraven BRIN-nummer : 09BO Onderzoeksnummer : 79679 Datum schoolbezoek : 15 mei 2006 Datum vaststelling : 22 augustus

Nadere informatie

Jaarverslag GBS Klim-op Middelstum

Jaarverslag GBS Klim-op Middelstum Jaarverslag 2016-2017 GBS Klim-op Middelstum Schooljaarverslag 2016-2017 Klim-op Naam school GBS Klim-op Brinnummer 03HO Adres Zuiderstraat 1 Postcode + plaats 9991CM Middelstum Telefoon 0595551782 E-mail

Nadere informatie

tevredenheidspeiling leerlingen 2019

tevredenheidspeiling leerlingen 2019 tevredenheidspeiling leerlingen 2019 Uitslagen Vragenlijst Inleiding In dit rapport worden de resultaten beschreven van de tevredenheidspeiling leerlingen 2019 van. De gebruikte vragenlijst is afkomstig

Nadere informatie

RAPPORT ONDERZOEK REKENEN-WISKUNDE OPENBARE BASISSCHOOL NOORDHOVE

RAPPORT ONDERZOEK REKENEN-WISKUNDE OPENBARE BASISSCHOOL NOORDHOVE RAPPORT ONDERZOEK REKENEN-WISKUNDE OPENBARE BASISSCHOOL NOORDHOVE School : Openbare basisschool Noordhove Plaats : Zoetermeer BRIN-nummer : 16ND Onderzoeksnummer : 94861 Datum schoolbezoek : 5 en 7 juni

Nadere informatie

DEFINITIEF RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK BIJ KONINGIN BEATRIXSCHOOL

DEFINITIEF RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK BIJ KONINGIN BEATRIXSCHOOL DEFINITIEF RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK BIJ KONINGIN BEATRIXSCHOOL Plaats: Waddinxveen BRIN-nummer: 12PA Onderzoek uitgevoerd op: 23 juni 2009 Registratienummer: 09.2819727.12PA.EEM Conceptrapport

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. obs De Meridiaan

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. obs De Meridiaan RAPPORT VAN BEVINDINGEN Kwaliteitsonderzoek bij obs De Meridiaan Plaats : Medemblik BRIN-nummer : 06AP Onderzoeksnummer : 122792 Datum schoolbezoek : 11 juli 2011 Rapport vastgesteld te Leeuwarden op 10

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK. basisschool De Fontein

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK. basisschool De Fontein RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK basisschool De Fontein Plaats : Breda BRIN nummer : 12WE C1 Onderzoeksnummer : 273589 Datum onderzoek : 1 april 2014 Datum vaststelling : 22 mei 2014 Pagina

Nadere informatie

Verslag informatieavond 8 maart 2016

Verslag informatieavond 8 maart 2016 Verslag informatieavond 8 maart 2016 Dinsdagavond was er een mooie opkomst van ongeveer 30 ouders bij de informatieavond. Er zijn vier onderwerpen besproken: 1. Tevredenheidsonderzoek 2. Uitslag inspectieonderzoek

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. Agenda. Nieuwsbrief januari Open dagen Voortgezet Onderwijs

In deze nieuwsbrief. Agenda. Nieuwsbrief januari Open dagen Voortgezet Onderwijs Nieuwsbrief januari 2019 In deze nieuwsbrief -open dagen voortgezet onderwijs -stuurgroep cultuur -aanmelding nieuwe leerlingen -koffiecafé - CITO veranderingen - Tevredenheidspeilingen -troost KOFFER

Nadere informatie

Beleidsvoornemens schoolplan

Beleidsvoornemens schoolplan Jaarplan 2018-2019 PDCA Cyclus jaarplan 2018-2109 - maakt deel uit van het schoolplan 2016-2020 van CBS De Brandaris Plannen van aanpak beleidsvoornemens 2 P a g i n a Beleidsvoornemens schoolplan 2016-2020

Nadere informatie

tevredenheidspeiling ouders 2019

tevredenheidspeiling ouders 2019 tevredenheidspeiling ouders 2019 Uitslagen Vragenlijst Inleiding In dit rapport worden de resultaten beschreven van de tevredenheidspeiling ouders 2019 van. De gebruikte vragenlijst is afkomstig van het

Nadere informatie

Leraren Algemeen Op Kop 2014

Leraren Algemeen Op Kop 2014 Leraren Algemeen Op Kop 2014 Uitslagen Vragenlijst School B voor daltononderwijs Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 3 De vragenlijst... 3 Gegevens... 5 Schoolgegevens... 5 Periode van afname...

Nadere informatie

VERSLAG VOORTGANGSGESPREK. obs De Fuik

VERSLAG VOORTGANGSGESPREK. obs De Fuik VERSLAG VOORTGANGSGESPREK obs De Fuik Plaats : Den Ilp BRIN nummer : 11SO C1 Onderzoeksnummer : 289464 Datum onderzoek : 4 juli 2016 Datum vaststelling : 3 oktober 2016 Pagina 2 van 13 INHOUDSOPGAVE 1

Nadere informatie

Inhoud. Veenendaal, Onderwerp: verantwoording van ons onderwijs. Beste ouder(s)/verzorger(s),

Inhoud. Veenendaal, Onderwerp: verantwoording van ons onderwijs. Beste ouder(s)/verzorger(s), Veenendaal, 25-6-2018 Onderwerp: verantwoording van ons onderwijs Beste ouder(s)/verzorger(s), Door middel van dit schrijven willen we ons onderwijs verantwoorden aan u als ouders. Heeft u vragen of opmerkingen

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN TUSSENTIJDS KWALITEITSONDERZOEK. CBS De Hoeksteen

RAPPORT VAN BEVINDINGEN TUSSENTIJDS KWALITEITSONDERZOEK. CBS De Hoeksteen RAPPORT VAN BEVINDINGEN TUSSENTIJDS KWALITEITSONDERZOEK CBS De Hoeksteen Plaats : Barendrecht BRIN nummer : 19RG C1 Onderzoeksnummer : 289819 Datum onderzoek : 4 oktober 2016 Datum vaststelling : 21 november

Nadere informatie

RAPPORT ONDERZOEK REKENEN-WISKUNDE BASISSCHOOL HERVORMDE SCHOOL

RAPPORT ONDERZOEK REKENEN-WISKUNDE BASISSCHOOL HERVORMDE SCHOOL RAPPORT ONDERZOEK REKENEN-WISKUNDE BASISSCHOOL HERVORMDE SCHOOL School : Basisschool Hervormde School Plaats : Opheusden BRIN-nummer : 05RW Onderzoeksnummer : 94574 Datum schoolbezoek : 3 april 2007 Datum

Nadere informatie

RAPPORT ONDERZOEK REKENEN-WISKUNDE KARDINAAL ALFRINKSCHOOL

RAPPORT ONDERZOEK REKENEN-WISKUNDE KARDINAAL ALFRINKSCHOOL RAPPORT ONDERZOEK REKENEN-WISKUNDE KARDINAAL ALFRINKSCHOOL School : Kardinaal Alfrinkschool Plaats : Maassluis BRIN-nummer : 09AG Onderzoeksnummer : 95006 Datum schoolbezoek : 11 en 12 juni 2007 Datum

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR DE KWALITEITSVERBETERING. Openbare basisschool Zeijen

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR DE KWALITEITSVERBETERING. Openbare basisschool Zeijen RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR DE KWALITEITSVERBETERING Openbare basisschool Zeijen Plaats : Zeijen BRIN nummer : 12DG C1 Onderzoeksnummer : 286030 Datum onderzoek : 26 november 2015 Datum vaststelling

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ. De Regenboog

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ. De Regenboog RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ De Regenboog Plaats: Schijndel BRIN-nummer: 12PC Onderzoek uitgevoerd op: 18 en 19 mei 2009 Conceptrapport verzonden op: 4 juni 2009 Rapport vastgesteld te Eindhoven

Nadere informatie

Naam bestuur. Samenvatting Bestuursrapportages Tevredenheidspeilingen. Logo van het bestuur

Naam bestuur. Samenvatting Bestuursrapportages Tevredenheidspeilingen. Logo van het bestuur Naam bestuur Samenvatting Bestuursrapportages Tevredenheidspeilingen Logo van het bestuur Inleiding In het najaar van 2012 hebben de scholen van Bestuur tevredenheidspeilingen afgenomen onder de ouders

Nadere informatie

tevredenheidspeiling leerlingen 2017

tevredenheidspeiling leerlingen 2017 tevredenheidspeiling leerlingen 2017 Uitslagen Vragenlijst Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding De vragenlijst Gegevens Schoolgegevens Periode van afname Aantal respondenten Waardering van het responspercentage

Nadere informatie

Oudertevredenheidsenquête Ark Oud-Beijerland 2017

Oudertevredenheidsenquête Ark Oud-Beijerland 2017 Oudertevredenheidsenquête Ark Oud-Beijerland 2017 Uitslagen Vragenlijst Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding De vragenlijst Gegevens Schoolgegevens Periode van afname Aantal respondenten Waardering van

Nadere informatie

Doorverwijzen naar het voortgezet onderwijs

Doorverwijzen naar het voortgezet onderwijs Doorverwijzen naar het voortgezet onderwijs Ouderversie 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. De plaatsingswijzer... 4 2. Uitstroomprofielen in groep 6... 5 3. Voorlopig advies in groep 7... 6 4. Advisering

Nadere informatie

Carola Tabak bovenschools intern begeleider Fred van Oijen directeur basisschool en enkele bovenschoolse taken

Carola Tabak bovenschools intern begeleider Fred van Oijen directeur basisschool en enkele bovenschoolse taken Carola Tabak bovenschools intern begeleider Fred van Oijen directeur basisschool en enkele bovenschoolse taken Werken aan kwaliteitsverbetering: versterken van opbrengstgericht werken bestuur en management

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ DE PAPERCLIP

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ DE PAPERCLIP RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ DE PAPERCLIP Plaats : Heerhugowaard BRIN-nummer : 11DX Onderzoek uitgevoerd op : 23 juni 2009 Conceptrapport verzonden op : 30 juni 2009 Rapport vastgesteld te Heemstede

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Tussentijds kwaliteitsonderzoek bij. basisschool De Meander

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Tussentijds kwaliteitsonderzoek bij. basisschool De Meander RAPPORT VAN BEVINDINGEN Tussentijds kwaliteitsonderzoek bij basisschool De Meander Plaats : Hendrik-Ido-Ambacht BRIN-nummer : 12GN Onderzoeksnummer : 120272 Datum schoolbezoek : 7 oktober 2010 Rapport

Nadere informatie

JAARPLAN Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat AH Hengevelde

JAARPLAN Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat AH Hengevelde JAARPLAN 2018-2019 Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat 49 7496 AH Hengevelde 0547-333420 www.petrushv.nl 1 Voorwoord Het onderwijs op de Petrusschool is continu in ontwikkeling. Wij streven naar

Nadere informatie

Onderzoeksnummer : 125048 Datum schoolbezoek : 27 maart 2012 Rapport vastgesteld te Zoetermeer op 25 april 2012.

Onderzoeksnummer : 125048 Datum schoolbezoek : 27 maart 2012 Rapport vastgesteld te Zoetermeer op 25 april 2012. RAPPORT VAN BEVINDINGEN Tussentijds kwaliteitsonderzoek bij De Akkers Plaats : Rotterdam BRIN-nummer : 18TM Onderzoeksnummer : 125048 Datum schoolbezoek : 27 maart 2012 Rapport vastgesteld te Zoetermeer

Nadere informatie

Kwaliteitszorg OBS De Springplank Januari 2014

Kwaliteitszorg OBS De Springplank Januari 2014 Kwaliteitszorg OBS De Springplank Januari 2014 Kwaliteitszorg op OBS De Springplank Kwaliteit Voor de directeur zijn het schoolplan, de schoolgids en het schooljaarverslag / -plan van school de belangrijkste

Nadere informatie

Samenvatting. De lat omhoog tot en met 2017: Taal/Rekenen voor Kleuters en Technisch lezen

Samenvatting. De lat omhoog tot en met 2017: Taal/Rekenen voor Kleuters en Technisch lezen 1 Samenvatting De lat omhoog 2012 tot en met 2017: Taal/Rekenen voor Kleuters en Technisch lezen 2015 tot en met 2017: Begrijpend luisteren, Begrijpend lezen, Woordenschat, Spelling en Rekenen 2 Inleiding

Nadere informatie

vragenlijst ouders Uitslagen Vragenlijst CBS De Bernebrêge

vragenlijst ouders Uitslagen Vragenlijst CBS De Bernebrêge vragenlijst ouders Uitslagen Vragenlijst CBS De Bernebrêge Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 De vragenlijst... 2 Gegevens... 5 Schoolgegevens... 5 Periode van afname... 5 Aantal respondenten...

Nadere informatie

tevredenheidspeiling ouders 2017

tevredenheidspeiling ouders 2017 tevredenheidspeiling ouders 2017 Uitslagen Vragenlijst Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding De vragenlijst Gegevens Schoolgegevens Periode van afname Aantal respondenten Waardering van het responspercentage

Nadere informatie

Conceptversie 1 25 januari Eind en tussenopbrengsten januari (& juli) Koningin Wilhelmina School

Conceptversie 1 25 januari Eind en tussenopbrengsten januari (& juli) Koningin Wilhelmina School Conceptversie 1 25 januari 2016 Eind en tussenopbrengsten 2015-2016 januari (& juli) Koningin Wilhelmina School 1 Toets uitslagen 1.1 Cito Eindtoets groep 8 Cito Eindtoets 2015 De normering ongecorrigeerde

Nadere informatie

Plaats BRIN-nummer Onderzoeksnummer Datum schoolbezoek Rapport vastgesteld te Utrecht op

Plaats BRIN-nummer Onderzoeksnummer Datum schoolbezoek Rapport vastgesteld te Utrecht op Inspectie van het Onderwijs Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP BASISSCHOOL 'T PANORAMA Plaats BRIN-nummer Onderzoeksnummer Datum

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR DE KWALITEITSVERBETERING. obs De Boemerang

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR DE KWALITEITSVERBETERING. obs De Boemerang RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR DE KWALITEITSVERBETERING obs De Boemerang Plaats : Purmerend BRIN nummer : 16UC C1 Onderzoeksnummer : 271886 Datum onderzoek : 27 maart 2014 Datum vaststelling :

Nadere informatie

KATERN. CITO Eindtoets k.b.s. De Langewieke. Dedemsvaart

KATERN. CITO Eindtoets k.b.s. De Langewieke. Dedemsvaart KATERN CITO Eindtoets 2015 k.b.s. De Langewieke Dedemsvaart CITO Eindtoets RESULTATEN. 1. Uitgangssituatie Het leerlingenaantal Jaar 2008-2009 21 2009-2010 19 2010-2011 25 2011-2012 28 2012-2013 25 2013-2014

Nadere informatie

tevredenheidspeiling leerlingen 2017

tevredenheidspeiling leerlingen 2017 tevredenheidspeiling leerlingen 2017 Uitslagen Vragenlijst Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding De vragenlijst Gegevens Schoolgegevens Periode van afname Aantal respondenten Waardering van het responspercentage

Nadere informatie

Verbeterplan OBS De Winde

Verbeterplan OBS De Winde Verbeterplan OBS De Winde 2018-2019 Ouderversie 1.Inleiding Voor u ligt de ouderversie van het verbeterplan 2018-2019 van openbare basisschool De Winde te Nootdorp. Het verbeterplan 2018-2019 is met inbreng

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. rkbs St. Barbara

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. rkbs St. Barbara RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK rkbs St. Barbara Plaats : Tuitjenhorn BRIN nummer : 05BH C1 Onderzoeksnummer : 154979 Datum onderzoek : 5 maart 2013 Datum vaststelling : 29 mei 2013 Pagina

Nadere informatie

Tevredenheid (ouders)

Tevredenheid (ouders) Tevredenheid (ouders) Uitslagen Vragenlijst Basisschool De Bakelgeert Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding De vragenlijst Gegevens Schoolgegevens Periode van afname Aantal respondenten Waardering van

Nadere informatie