Notulen vergadering Ouderraad TVWO/Atheneum/HAVO 12 december 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Notulen vergadering Ouderraad TVWO/Atheneum/HAVO 12 december 2018"

Transcriptie

1 = Notulen vergadering Ouderraad TVWO/Atheneum/HAVO 12 december 2018 Aanwezig: Aanwezig aspirant-lid: Afwezig met kennisgeving: Gast verdiepingsonderwerp: Ronald Brouwer, Gabriela Ferrari, Henk Heerdink, Brigitte Lap, Annemarie Muskee, Wilma Scheffer, Heidi van de Vliert (notulist) en Jacintha Warsen (voorzitter) Wouter van der Toorren Hans Pape en Esther Duivenvoorde (aspirant-lid) mevrouw Ria Huibers Voordat het officiële gedeelte van de vergadering begint, deelt Ronald kerstattenties uit aan de leden. Degenen die een pakket hebben uitgekozen, moeten nog even geduld hebben. Vervolgens leidt Ronald de aanwezigen rond in de nieuwbouw. 1. Welkom en opening Jacintha heet iedereen welkom. Henk opent de vergadering met een gedicht van Kees Hoogendoorn gevolgd door een gebed. Aspirant-lid Wouter wordt geïntroduceerd en stelt zichzelf voor. De overige aanwezigen stellen zich persoonlijk voor aan Wouter. Jacintha meldt nog dat het tweede aspirant-lid Esther Duivenvoorde zich heeft afgemeld voor vanavond. Ze hoopt tijdens de volgende vergadering wel aanwezig te zijn. 2. Formele agendapunten - algemene mededelingen Jacintha wil twee punten toevoegen, namelijk: de open dag en het etentje. - notulist volgende vergadering Wilma notuleert de volgende vergadering.

2 - opening volgende vergadering Gabriela opent de volgende vergadering. - notulen/afspraken vorige vergadering d.d. 31 oktober 2018 Gabriela merkt op dat ze in de notulen graag belangrijke data na de actiepunten vermeld zou zien staan. Dit doen we in het vervolg. Henk heeft aangeboden het aanschaffen en versturen van de kaartjes op zich te nemen. Iedereen stemt toe. Verder zijn er geen opmerkingen over de notulen van de afgelopen vergadering. 3. Kort vanuit de directie - Ronald vraagt de aanwezigen wie van hen tijdens het open huis op maandag 21 januari 2019 namens de ouderraad aanwezig zullen zijn en wie er mee willen eten. - De personeelskamer zal in de loop van dit jaar onderhanden worden genomen. Er komt in ieder geval een nieuwe vloer en nieuw meubilair. - Jacintha vraagt Ronald naar het huiswerkissue waarover in de vorige vergadering is gesproken. Er wordt op papier gezet hoe gehandeld dient te worden voor wat betreft het opgeven van huiswerk. In ieder team wordt dit besproken. Er mag geen huiswerk (meer) in Magister worden vermeld; daar is Magister niet voor bedoeld. 4. Kort vanuit de ouderraad - nieuwe leden ouderraad Aspirant-lid Esther Duivenvoorde hoopt de eestvolgende vergadering bij te wonen. Als zij en Wouter zich willen aansluiten, is de ouderraad voltallig. - evaluatie ouderavond van de gezamenlijke ouderraden Henk vond de gezamenlijke ouderavond geslaagd. Aangezien de ouderraad TVWO/Atheneum/HAVO de volgende gezamenlijke ouderavond organiseert, vraagt Jacintha iedereen na te denken over een thema. Jacintha plant de organisatie van deze ouderavond in als onderwerp voor de volgende vergadering.

3 - open dag 21 januari 2019 Alle aanwezigen zullen namens de ouderraad verschijnen, alleen niet iedereen redt het om al om uur aanwezig te zijn. Ronald zorgt ervoor dat de ouderraad een eigen plek (tafel met bloemen) krijgt in de aula. Bij de tafel zullen steeds twee ouderraadleden aanwezg zijn; de overige leden lopen door de school als aanspreekpunt voor bezoekers. De leden van de ouderraad zullen als ervaringsdeskundigen aanwezig zijn. De ouderraad is die avond niet zozeer aanspreekpunt voor inhoudelijke zaken. Er wordt nog gemeld dat de kijk- en doedagen voor leerlingen uit groep 8 niet als positief worden ervaren. Mevrouw Huibers vraagt zich af hoe dit kan; er wordt veel aandacht aan besteed. Jacintha denkt dat het wellicht te realistich wordt aangepakt. Verder is vernomen dat er ouders zijn die het jammer vinden dat er voor toekomstige TVWO-leerlingen een informatieavond wordt georganiseerd op Groevenbeek en voor Atheneum/Havo-leerlingen niet. Mevrouw Huibers vertelt dat Groevenbeek naar de ouders toe komt. Alle basisscholen in Harderwijk, Zeewolde, Putten en Ermelo worden aangeschreven met de vraag of er behoefte is aan een informatieavond bij hen op school. Voor TVWO is er een speciale informatieavond vanwege de (extra) grote stap en de bijkomende (extra) financiën. 5. Rondvraag en actiepunten. Alleen Henk heeft namens een groot aantal leerlingen een item voor de rondvraag. We spreken met elkaar over de toetsweek voor de kerstvakantie. De aanloop erna toe wordt ook besproken (planning stof door docenten en leerlingen) Pauze Als enige actiepunt blijft staan dat de groepsfoto voor de website nog moet worden genomen. Dit doen we tijdens de volgende vergadering. Jacintha zorgt voor een camera. 6. Verdiepingsonderwep: Overgang van basis- naar middelbare school, verwachtingen van een eerstejaars leerling, met mevrouw Ria Huibers Mevrouw Huibers vertelt. In juni komen de leerlingen al binnen op Groevenbeek om kennis te maken met de klas. In augustus komen ze terug. Soms enthousiast en soms heel gespannen. Doel is om de kinderen zich vrij te laten voelen in de school (daarom niet in de eerste schoolweek op kamp maar juist activiteiten in en om de school). Mentoren en lentoren gaan met ze aan de slag. In eerste week worden de nieuwe leerlingen goed

4 in de gaten gehouden en is het streven dat de klas echt een groep wordt. Op vrijdag strijden de klassen tegen elkaar en dan zit het vaak helemaal goed. Dit jaar hebben de Ermelose basisscholen vanuit de VMBO-afdeling van Groevenbeek een brief ontvangen omtrent een speciaal programma dat geschreven is voor toekomstige Groevenbeek-leerlingen die sociaal gezien, om welke reden dan ook, een enorme drempel voelen om naar onze school te komen. Een twintigtal kinderen heeft dit programma gedraaid binnen de VMBO-afdelingen in Ermelo en Putten. De ervaringen waren heel goed. Er is onlangs zelfs een item in het Jeugjournaal aan gewijd. Ook toekomstige Atheneum/Havo zorgleerlingen kunnen zich voor het volgende schooljaar via mevrouw Huibers aanmelden voor een dergelijk programma. Het programma loopt vanaf februari 2019 en wordt afgerond in de introductieweek. Er wordt verder gesproken over de vraag of van de eerstejaars leerlingen wellicht wat te veel (zelfstandigheid) gevraagd wordt waardoor ze moeilijk op gang zouden komen. Volgens mevrouw Huibers wordt aan de ondersteuning van de eerstejaars leerlingen veel aandacht besteed. Als er problemen zijn, individueel of in de klas, zijn de mentor en de lentoren er om dit te bespreken. Ook in de mentorlessen mogen alle onderwerpen op tafel komen. Verder is regel dat de leerlingen niet lager dan een 3 mogen scoren. Begin november vullen de leerlingen samen met de mentor een digitale vragenlijst in. Uit de gegeven antwoorden blijkt bijvoorbeeld of een leerling plezier heeft op school, hoe de concentratie is en welke huiswerkattitude de leerling heeft. Mocht een kind bijvoorbeeld er zenuwachtig zijn voor toetsen, dan blijkt dit ook uit de antwoorden. In dat geval biedt Groevenbeek de mogelijkheid een Bewust omgaan met faalangst traject te doorlopen. Ook krijgen de eersteklassers 6 weken lang het vak Life at School en is gericht op het ontwikkelen van sociale vaardigheden en zelfvertrouwen. De huisbezoeken zijn ook een belangrijk onderdeel van het eerste jaar; de mentor leert de leerling nog beter kennen en de thuissituatie kan soms een en ander verklaren. Mentoren worden speciaal getraind om huisbezoeken te kunnen afleggen. 7. Sluiting. Jacintha bedankt mevrouw Huibers en alle overige aanwezigen en sluit de vergadering. Overgebleven actiepunt(en) vorige vergadering(en) + nieuwe actiepunten n.a.v. onderhavige vergadering: Henk organiseert vanaf heden de aanschaf en het versturen van Lief-en- Leedkaartjes namens de OR. Ronald informeert hem in voorkomende gevallen. Iedereen denkt na over een thema voor de eerstvolgende gezamenlijke ouderavond.

5 Dit komt aan de orde tijdens de volgende vergadering. Iedereen is in OR-shirt aanwezig tijdens de open dag op maandag 21 januari aanstaande. Graag om uur klaarstaan bij de OR-tafel in de aula en een naambadge opspelden. Zie verder punt 4 onder open dag 21 januari De OR-groepsfoto wordt geschoten tijdens de eerstvolgende vergadering; Jacintha zorgt voor een camera.

Notulen vergadering Ouderraad Varendonck College

Notulen vergadering Ouderraad Varendonck College Notulen vergadering Ouderraad Varendonck College Datum 27 november 2017 Locatie Varendonck College te ASTEN Aanwezig Franci van der Mijden, Franca Thijssen, Marjan Groeneveld, Joost Römelingh, Judith Sonnemans,

Nadere informatie

ouderraad Verslag van de vergadering van de Ouderraad, gehouden op donderdag 1 december 2016

ouderraad Verslag van de vergadering van de Ouderraad, gehouden op donderdag 1 december 2016 Bladzijde 1 ouderraad Verslag van de vergadering van de Ouderraad, gehouden op donderdag Aanwezig : mw. I. Baks-Vrieswijk, dhr. B. Karstenberg, mw. K. Stijnis, dhr. H. Vrooland, dhr. J. Landman, mw. E.

Nadere informatie

1. Opening 2. Verslag vorige vergadering 16 juni 2015

1. Opening 2. Verslag vorige vergadering 16 juni 2015 Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 8 september 2015 Aanwezig : Joyce van Dijk Arenda Doets Monique Hallegraeff (teamleider) Angelique Hogeveen Esther van der Linden Hans Nijhuis (voorzitter) Wim

Nadere informatie

2. Verslag vorige vergadering dd. 25 november 104. Er zijn geen op/aanmerkingen. Het verslag kan op de site worden geplaatst.

2. Verslag vorige vergadering dd. 25 november 104. Er zijn geen op/aanmerkingen. Het verslag kan op de site worden geplaatst. Verslag : Vergadering ouderraad KSH Datum : 13 januari 2015 Aanwezig : Esther van der Linden (voorzitter) Hans Nijhuis (notulist) Stephanie Siem Wim Velthuis Joyce van Dijk Arenda Doets Hanneke van der

Nadere informatie

Hans opent de vergadering. Vandaag zal Joyce notuleren.

Hans opent de vergadering. Vandaag zal Joyce notuleren. Verslag : Vergadering ouderraad KSH Datum : 25 november 2014 Aanwezig : Hans Nijhuis (voorzitter) Wim Velthuis (penningmeester) Joyce van Dijk (notulist) Esther van der Linden Arenda Doets Petra Bouterse

Nadere informatie

Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 17 oktober 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Sandra Maerten

Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 17 oktober 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Sandra Maerten Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 17 oktober 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Sandra Maerten Seb Goezinnen Hans Nijhuis (voorzitter) Hallegraeff (namens het team) Mascha van Trier Angelique Hogeveen

Nadere informatie

Voorstellen: ma/vr Sjoerd van den Berg di/wo/do Annemarie Alberts. We werken intensief samen met groep 8A en 8B

Voorstellen: ma/vr Sjoerd van den Berg di/wo/do Annemarie Alberts. We werken intensief samen met groep 8A en 8B Welkom in groep 8C Vanavond: wat is er nieuw dit jaar? groep 8.. zorg passend onderwijs wat na groep acht: schooltypen en advies planning samenwerking ouders school het vrolijke einde vragen Nieuw Voorstellen:

Nadere informatie

Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 12 september 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Mark Mees (rector) Hans Nijhuis (voorzitter)

Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 12 september 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Mark Mees (rector) Hans Nijhuis (voorzitter) Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 12 september 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Mark Mees (rector) Daphny Paap Hans Nijhuis (voorzitter) Seb Goezinnen Mascha van Trier Monique Hallegraeff (namens

Nadere informatie

Ouderraad. Verslag van de vergadering van de Ouderraad, gehouden op donderdag 20 april 2017

Ouderraad. Verslag van de vergadering van de Ouderraad, gehouden op donderdag 20 april 2017 Bladzijde 1 Ouderraad Verslag van de vergadering van de Ouderraad, gehouden op donderdag Aanwezig : dhr. H. Vrooland, mw. I. Baks-Vrieswijk, mw. G. Huizing-Bult, mw. E. Boesenkool-Assen, mw. T. Redder-Hof,

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 27 oktober 2011

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 27 oktober 2011 NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 27 oktober 2011 Aanwezig Rol Inge Stassar N Team Jolande Hondius Y Team Coby Markerink Y Team Anja Brugman N Ouder Snel Y Ouder Cilia van Veen Y Ouder Wim Boog

Nadere informatie

Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 25 oktober 2016 Aanwezig : Joyce van Dijk Mark Mees (rector)

Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 25 oktober 2016 Aanwezig : Joyce van Dijk Mark Mees (rector) Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 25 oktober 2016 Aanwezig : Joyce van Dijk Mark Mees (rector) Arenda Doets Hans Nijhuis (voorzitter) Daphny Figge-Paap Mascha van Trier Seb Goezinnen Velthuis

Nadere informatie

Ouderraad. Monique, Miranda, Mariëlle, Angelique, Bianca, Sandra, Aline, Cindy, Dieke, Juf Hennie

Ouderraad. Monique, Miranda, Mariëlle, Angelique, Bianca, Sandra, Aline, Cindy, Dieke, Juf Hennie Notulen OR vergadering 22 juni 2015 Aanwezig: Afwezig: Monique, Miranda, Mariëlle, Angelique, Bianca, Sandra, Aline, Cindy, Dieke, Juf Hennie niemand 01. Opening Monique opent de vergadering om 20:40.

Nadere informatie

Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 20 juni 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Mark Mees (rector)

Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 20 juni 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Mark Mees (rector) Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 20 juni 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Mark Mees (rector) Doets Hans Nijhuis (voorzitter) Daphny Paap Mascha van Trier Seb Goezinnen Wim Velthuis (penningm.)

Nadere informatie

Verslag: Vergadering Ouderraad KSH Datum: 8 januari 2019 Aanwezig: Mascha van Trier (voorzittter) Mark Mees (rector)

Verslag: Vergadering Ouderraad KSH Datum: 8 januari 2019 Aanwezig: Mascha van Trier (voorzittter) Mark Mees (rector) Verslag: Vergadering Ouderraad KSH Datum: 8 januari 2019 Aanwezig: Mascha van Trier (voorzittter) Mees (rector) Daphny Paap Eveline Gerrits Seb Goezinnen (penningmeester / notulist) Michael Smit Julie

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Maandag 15 mei 2017 Aanvang: 19.30 uur 21.30 uur Aanwezig: Afwezig: Yvette van den Broek (voorzitter), Yvonne Haneman, Stephanie Bol, Saskia de Vos (vanaf agendapunt 4) Thea Zuiderduin AGENDA 1. Opening

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Praktisch onderwijs, mooie vaklokalen. Wifi-netwerk vernieuwd. Vmbo Putten onderbouw september 2016

Nieuwsbrief. Praktisch onderwijs, mooie vaklokalen. Wifi-netwerk vernieuwd. Vmbo Putten onderbouw september 2016 Nieuwsbrief Vmbo Putten onderbouw september 2016 Praktisch onderwijs, mooie vaklokalen Veel leerlingen vinden het prettig om praktisch bezig te zijn en zo van alles te leren. Daarom doen we ons best om

Nadere informatie

OUDERRAAD. Verslag van de vergadering van de Ouderraad, gehouden op dinsdag 27 maart 2018

OUDERRAAD. Verslag van de vergadering van de Ouderraad, gehouden op dinsdag 27 maart 2018 Bladzijde 1 OUDERRAAD Verslag van de vergadering van de Ouderraad, gehouden op dinsdag Aanwezig : mevr. E. Boesenkool-Assen, mevr. R. van Damme-Van Veluwen, dhr. W. Grooten, mevr. T. Kamphuis-Van Laar,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Afdelingen officieel geopend. Groevenbeek Putten laat zich zien op de Ossenmarkt. Eco-schools

Nieuwsbrief. Afdelingen officieel geopend. Groevenbeek Putten laat zich zien op de Ossenmarkt. Eco-schools Nieuwsbrief Vmbo Putten onder- en bovenbouw november 2016 Afdelingen officieel geopend Op woensdag 26 oktober zijn de vernieuwde lespleinen van D&P en Z&W op feestelijke wijze geopend door wethouder Ard

Nadere informatie

MR vergadering d.d 12 mei 2014

MR vergadering d.d 12 mei 2014 MR vergadering d.d 12 mei 2014 Aanwezig: Erik (vz), Rijk, Janet, Ingeborg, Loes, Jan, Margriet, Jeroen en Saskia (notulist) Afwezig: -- Agendapunt 1. Opening, Voorzitter heet iedereen welkom. mededelingen

Nadere informatie

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI PLAATS: AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Hans Agnes,, Ingrid, Jeroen, Martijn Welkom Mededelingen, o.a. over Formatie (SvZ & info besluitvormingsproces

Nadere informatie

Notulen DeelnemersRaad (DR) van de Informele Zorg (IZ) van De Regenboog Groep (DRG) d.d. 17 januari 2017 [vastgesteld 3/3/2017]

Notulen DeelnemersRaad (DR) van de Informele Zorg (IZ) van De Regenboog Groep (DRG) d.d. 17 januari 2017 [vastgesteld 3/3/2017] Notulen DeelnemersRaad (DR) van de Informele Zorg (IZ) van De Regenboog Groep (DRG) d.d. 17 januari 2017 [vastgesteld 3/3/2017] Locatie: Derde Schinkelstraat, Amsterdam Aanvang: 13.30 uur Aanwezig: Namens

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen Datum: 26 oktober 2011 Tijd: 20:30 22:45 uur Locatie: docentenkamer Aanwezig: Directie: Marije Wildschut Teamgeleding: Hans van Heusden, Evelien Jongeling,

Nadere informatie

Ouderraad. Monique, Miranda, Mariëlle, Angelique, Bianca, Sandra, Aline, Cindy, Dieke, Juf Lonneke

Ouderraad. Monique, Miranda, Mariëlle, Angelique, Bianca, Sandra, Aline, Cindy, Dieke, Juf Lonneke Notulen OR vergadering 7 september 2015 Aanwezig: Afwezig: Monique, Miranda, Mariëlle, Angelique, Bianca, Sandra, Aline, Cindy, Dieke, Juf Lonneke niemand 01. Opening Monique opent de vergadering om 20:30.

Nadere informatie

ouderraad Verslag van de vergadering van de Ouderraad, gehouden op maandag 11 april 2016

ouderraad Verslag van de vergadering van de Ouderraad, gehouden op maandag 11 april 2016 Bladzijde 1 ouderraad Verslag van de vergadering van de Ouderraad, gehouden op maandag Aanwezig : mevr. I. Baks-Vrieswijk, mevr. E. Boesenkool-Assen, mevr. C. Fledderus-Ambergen, dhr. F. Fransen (van 20.30

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda. Punt GMR wordt in het eerste deel van de vergadering besproken.

2. Vaststelling agenda. Punt GMR wordt in het eerste deel van de vergadering besproken. Notulen MR-vergadering 8 december 2014. Aanwezig: ouders en leerkrachten van de MR Afwezig: 2 ouders en 1 leerkracht Deel 1: met directie 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen

Nadere informatie

Notulen 20 november 2012 Medezeggenschapsraad Overleg

Notulen 20 november 2012 Medezeggenschapsraad Overleg Aanwezig: Notulen 20 november 2012 Medezeggenschapsraad Overleg RKBS De Prinsenhof Afwezig: Plaats: Volgende vergadering Agenda Alex Duivenvoorde (voorzitter), Angelique Duivenvoorde, Micha Luttik, Fred

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen Datum: 20 juni 2012 Tijd: 19:00 21:15 uur Locatie: teamkamer Aanwezig: Directie: Wildschut Bestuur: Jack van der Veen (voorzitter Bestuur) Teamgeleding:

Nadere informatie

1. De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom. Wederom een grote opkomst, we zijn compleet!

1. De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom. Wederom een grote opkomst, we zijn compleet! Notulen ouderraad 3 maart Aanwezig: Jos Palmen, Angelique Stroek, Evelien Saes, Marjo van Gog, Monique Ramaekers, Anja Nooijen, Laurens Verheijen, Esther Heesakkers, Erwin van Cruchten, Marianne Niëns,

Nadere informatie

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 7 DEC.

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 7 DEC. NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 7 DEC. 2017 Aanwezig: Afwezig: Igor Martin (voorzitter), Ester den Otter, Hans Nuhn, Martin Romeijn, Hannie Roosen, Judith Aust, Jeroen Verhoeven, Sander Pustjens, Marie-

Nadere informatie

MR de Tafelronde NOTULEN

MR de Tafelronde NOTULEN MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 25 JUNI 2013 PLAATS:AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Henk Hans, Henk,, Martijn, Agnes, Jeroen, Koen Agenda: Welkom MR gedeelte: Mededelingen Ingekomen post Vaststellen

Nadere informatie

5. Bestuurlijk Jaarplan. Het door het bestuur en Anne gepresenteerde plan is door de MR besproken.

5. Bestuurlijk Jaarplan. Het door het bestuur en Anne gepresenteerde plan is door de MR besproken. Besproken op vergadering van MR Driemaster Alkmaar 24-11-2015 Aanwezig: : Leerkrachten: Trudy, Inge, Saskia, Sabine. Ouders: Jelly, Karolien, Laurent. Afwezig met bericht: Charlotte. Namens directie, tot

Nadere informatie

OUDERRAAD. Verslag van de vergadering van de Ouderraad, gehouden op maandag 4 december 2017

OUDERRAAD. Verslag van de vergadering van de Ouderraad, gehouden op maandag 4 december 2017 Bladzijde 1 OUDERRAAD Verslag van de vergadering van de Ouderraad, gehouden op maandag Aanwezig : mevr. I. Baks-Vrieswijk, mevr. E. Boesenkool-Assen, mevr. R. van Damme-Van Veluwen, mevr. K. Dijktra, dhr.

Nadere informatie

Nutsschool Hertogin Johanna Locatie V. 5342 AJ Oss Vianenstraat 106. Agenda punten: Inhoud: Actie. Welkom

Nutsschool Hertogin Johanna Locatie V. 5342 AJ Oss Vianenstraat 106. Agenda punten: Inhoud: Actie. Welkom Nutsschool Hertogin Johanna Locatie V. 5342 AJ Oss Vianenstraat 106 Notulen MR V Aanwezig:, Bianca,, Corinne, Anne-Mieke en Judith Afwezig m.k.: - Notulist: Judith 2 april 2014 Agenda punten: Inhoud: Actie.

Nadere informatie

Notulen bestuursvergadering OV- OBS De Vogels

Notulen bestuursvergadering OV- OBS De Vogels Notulen bestuursvergadering OV- OBS De Vogels Datum: 28 oktober 2014 Locatie: Schoolgebouw De Vogels Tijd: 19.30u Aanwezig: Afgemeld: Ancion (voorzitter), Jeroen van der Meulen (penningmeester/secretaris),

Nadere informatie

Ouderraad van de openbare basisschool Het Startblok nr. 11/12-1. 2. Goedkeuring van de notulen van de laatst gehouden vergadering d.d.

Ouderraad van de openbare basisschool Het Startblok nr. 11/12-1. 2. Goedkeuring van de notulen van de laatst gehouden vergadering d.d. Titel Datum Lokatie Notulen ouderraad vergadering Maandag 5 september, 19.45 uur Het Startblok Aanwezig Dorina van Putten Voorzitter Henk van Noord Janine de Keijzer Bianca Hameete Corrie v/d Winden Mirelle

Nadere informatie

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 16 MAART 2017

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 16 MAART 2017 NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 16 MAART 2017 Aanwezig: Afwezig: Judith Aust, Igor Martin (notulist), Hans Nuhn, Ester den Otter, Martin Romeijn, Kees Verspaandonk (tot 20.30), Perre van Beek, Hannie

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Máximaschool Notulen 2 oktober 2017

Medezeggenschapsraad Máximaschool Notulen 2 oktober 2017 Medezeggenschapsraad Máximaschool Notulen 2 oktober 2017 Datum: 2 oktober 2017 Locatie: Máximaschool Aanwezig: Ellen Demes, Jellien Huisman, Karin Mast, Selma Steenwelle (vz), Mieke Voerman, Patrick Westerdijk

Nadere informatie

* de rol van de ouders en de school op gebied van gebruik van social media.

* de rol van de ouders en de school op gebied van gebruik van social media. Samenvatting vergadering 9 december 2015 Na het vaststellen van de notulen van de vergadering van 28 oktober 2015 werd, in lijn met de eerder vastgetselde centrale onderwerpen, door 2 ouders van de oudervereniging

Nadere informatie

Ouder Klankbord Groep VMBO Maasland Grote dingen worden nooit door 1 persoon gedaan. Verslag van bijeenkomst: 09 september 2015

Ouder Klankbord Groep VMBO Maasland Grote dingen worden nooit door 1 persoon gedaan. Verslag van bijeenkomst: 09 september 2015 Aanwezig: Evelyn Vonk, Johan van der Wel, Peter Steenbergen, Heidi Huijbregts, Peter Wubben, Miranda Poly, Pim Teerds, Venessa Verroen, Jacqueline Suyker, Sandra van Wijk, Steven van den Berg, Marleen

Nadere informatie

De begroting van de TSO is vanavond via de mail binnengekomen blijft dus als agendapunt staan.

De begroting van de TSO is vanavond via de mail binnengekomen blijft dus als agendapunt staan. Notulen MR vergadering Datum: 12 september 2016 Aanwezig André Baardwijk a.w.baardwijk@delagewaard.nl Karin van den Berg k.vandenberg@csgdewaard.nl Esther van Efferen e.vanefferen@cedgroep.nl Helma Heesterman

Nadere informatie

Afwezig: Anneke Wenting en Steve Abdul Sovan (beide met kennisgeving)

Afwezig: Anneke Wenting en Steve Abdul Sovan (beide met kennisgeving) Notulen vergadering Ouderraad 8 september 2015 Aanwezig: Jolanda Boud (voorzitter), Tim Klaasen (vice-voorzitter), Anja Schagen (secretaris), Tamara Sertorelli (penningmeester), Paul Borrias, Timo van

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders G2

Nieuwsbrief voor ouders G2 1. Constante evaluatie van de leerlingen Gedurende het schooljaar vindt een constante evaluatie van de leerlingen plaats. We monitoren door middel van (formatieve) toetsen, praktische opdrachten en presentaties.

Nadere informatie

3. Notulen vergadering 15 januari en actiepunten (bijlage)

3. Notulen vergadering 15 januari en actiepunten (bijlage) Aanwezig Afwezig Directie Locatie Bas ter Weel (voorzitter), Marian Pronk, Nienke Weelink, Ronkje Voogt, Ria van Eede, Marian Sempel, Mirjam Post, Clarissa Pahud de Mortanges, Jolanda Topfer, Simone Schreurs,

Nadere informatie

Dalton Skills. Stedelijk Dalton College Alkmaar

Dalton Skills. Stedelijk Dalton College Alkmaar Dalton Skills Stedelijk Dalton College Alkmaar Plaatsing in Dalton Skills Alle leerlingen met een bb, bb/kb, kb, kb/tl advies komen op het Stedelijk Dalton College terecht in Dalton Skills. Dit geldt ook

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering (73) te Rotterdam op 9 maart 2015

Notulen MR-vergadering (73) te Rotterdam op 9 maart 2015 Notulen MR-vergadering (73) te Rotterdam op 9 maart 2015 Aanwezig namens ouders: Aanwezig namens personeel: Aanwezig namens bestuur: Kim Vlot, Suzanne Goudriaan en Magda van Gent Margreeth Radenborg, Drea

Nadere informatie

Uitbreiding gebouw Ermelo. Website en lesrooster. Life at School. Vmbo Putten onderbouw september 2017

Uitbreiding gebouw Ermelo. Website en lesrooster. Life at School. Vmbo Putten onderbouw september 2017 Uitbreiding gebouw Ermelo We hebben eerder iets geschreven over de plannen voor uitbreiding van ons gebouw in Ermelo. Vlak voor de zomervakantie heeft de gemeenteraad van Ermelo hiervoor geld beschikbaar

Nadere informatie

Dalton Skills. Stedelijk Dalton College Alkmaar

Dalton Skills. Stedelijk Dalton College Alkmaar Dalton Skills Stedelijk Dalton College Alkmaar 2 Plaatsing in Dalton Skills Alle leerlingen met een bb, bb/kb, kb, kb/tl advies komen op het Stedelijk Dalton College terecht in Dalton Skills. Dit geldt

Nadere informatie

Notulen MR vergadering d.d. 1 april 2014

Notulen MR vergadering d.d. 1 april 2014 Notulen MR vergadering d.d. 1 april 2014 Aanwezig: Paul de Haan (directeur) Joël Scherrenberg (OMR), voorzitter Martine Kramer (OMR), Rob van Maanenberg (OMR), Annemarieke van Vliet (PMR), Sarah Kortekaas

Nadere informatie

ALGEMENE OUDERAVOND T2

ALGEMENE OUDERAVOND T2 ALGEMENE OUDERAVOND T2 Mentor: bereikbaar op alle dagen (donderdag niet op school bereikbaar) school: 0413-283000 email:.. Wat komt er aan bod: rol mentor ouder leerling mentorlessen rol afdeling belangrijk

Nadere informatie

M E D E Z E G G E N S C H A P S R A A D

M E D E Z E G G E N S C H A P S R A A D MR-vergadering Daniëlschool te Soest datum woensdag 20 januari 2016 plaats Daniëlschool, Smitsweg 46, 3765 CT Soest tijd 20.00 uur aanwezig Silvia Branderhorst (SB)(deels), Jacco Gaasbeek (JG), Hans Huijzer

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 27 september 17

Notulen MR vergadering 27 september 17 Notulen MR vergadering 27 september 17 Aanwezig: Lisette, Istvan, Sebile, Mathijs,, Jacob, Marieke, Janine, Lilian, Désiré Afwezig: - Opening: Istvan opent de vergadering en heet iedereen welkom, in het

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Cobbenhagenmavo Sept 2011, jr 3 - no 1

Nieuwsbrief. De Cobbenhagenmavo Sept 2011, jr 3 - no 1 Nieuwsbrief De Cobbenhagenmavo Sept 2011, jr 3 - no 1 Eerste nieuwsbrief van dit schooljaar Zo langzamerhand beginnen we gewend te raken aan de nieuwsbrief van onze school. In deze vorm gaat hij alweer

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders G1

Nieuwsbrief voor ouders G1 Nieuws voor leerjaar 1 1. 1-Blik agenda Inhoud nieuwsbrief oktober 2017: 1. 1-blik agenda 2. Cito toetsen G1 3. Geslaagd kamp 4. Brugklasfeest 5. Constante evaluatie leerlingen 6. Periode 1 en 2 geen papieren

Nadere informatie

Elke Leerling Doet Ertoe

Elke Leerling Doet Ertoe Elke Doet Welkom in B2.. - Voorstellen mentor - MET-concept - Algemene zaken MET-concept Je leert meer als je mag leren wat je graag wilt leren MET-concept MET concept: een Amerikaans idee. Werken vanuit

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014 Aanwezig: Dhr. S.H. Koenen Dhr. H. Vrieze Mw. N. Swart-Kolenberg Mw. I. Koen-Paap Mw. E. Singer Mw. F. Fikry Mw. H. Sijm-Wissink

Nadere informatie

Notulen. Medezeggenschapsraad DEEL I. Marjolein Verstegen-Melssen Inge Bastiaanssen (voorzitter MR) 1. Welkom en opening

Notulen. Medezeggenschapsraad DEEL I. Marjolein Verstegen-Melssen Inge Bastiaanssen (voorzitter MR) 1. Welkom en opening Notulen Medezeggenschapsraad DEEL I Medezeggenschapsraad Overleg Medezeggenschapsraad Titus Brandsma Datum en tijd Donderdag 4 april 2013, Plaats Basisschool Titus Brandsma Deelnemers DEEL I: MR-leden

Nadere informatie

Welkom. Nieuwsbrief. (terug) op Trajectum. Nieuwe directeur stelt zich voor. Aflevering 1 schooljaar

Welkom. Nieuwsbrief. (terug) op Trajectum. Nieuwe directeur stelt zich voor. Aflevering 1 schooljaar Nieuwsbrief 7 september 2018 Aflevering 1 schooljaar 2018-2019. Welkom (terug) op Trajectum Namens alle medewerkers van Trajectum College heet ik alle ouders van harte welkom. In het bijzonder de ouders

Nadere informatie

Verslag vergadering ouderadviesraad Stedelijk Gymnasium Schiedam

Verslag vergadering ouderadviesraad Stedelijk Gymnasium Schiedam Verslag vergadering ouderadviesraad Stedelijk Gymnasium Schiedam Datum 30 mei 2011 Aanwezig dhr. G. v.d. Burg, dhr, L. Klomp, mw. C. Schröder, mw. M. Zeelenberg, mw. A. Rutten-Taal, dhr. T. Schoenmakers,

Nadere informatie

Notulen vergadering bestuur oudervereniging d.d. 26 oktober2015

Notulen vergadering bestuur oudervereniging d.d. 26 oktober2015 Notulen vergadering bestuur oudervereniging d.d. 26 oktober2015 Aanwezig Henskes (penningmeester), van Wieringen (secretaris), van Winden, Westerhoff, Clancy van Wijk Stalman, Annette van Uden, Kromkamp,

Nadere informatie

TEVREDENHEIDSONDERZOEK

TEVREDENHEIDSONDERZOEK verslag van het TEVREDENHEIDSONDERZOEK afgenomen in NOVEMBER 2014 Inleiding Eén keer in de twee jaar wordt er een tevredenheidsonderzoek gehouden. Ouders, leerlingen van groep 5, 6, 7 en 8 en personeelsleden

Nadere informatie

a) Uitslag MR-verkiezingen De verkiezingen van de MR hebben voor komend schooljaar de volgende samenstelling opgeleverd:

a) Uitslag MR-verkiezingen De verkiezingen van de MR hebben voor komend schooljaar de volgende samenstelling opgeleverd: Notulen MR-vergadering 26 juni 2019 5 Samenstelling: 10 15 20 25 Namens de schoolleiding: Dhr. Breuer Namens de MR: Oudergeleding: Dhr. Bergsma Dhr. Tonnaer Leerlinggeleding: Dhr. Koks Dhr. Schellekens

Nadere informatie

Notulen MR vergadering maandag 16 december 2013 Plaats: Basisschool de 4 Heemskinderen.

Notulen MR vergadering maandag 16 december 2013 Plaats: Basisschool de 4 Heemskinderen. r.k. basisschool De 4 Heemskinderen Banakkerstraat 39 4873 AL ETTEN-LEUR tel: 076 50 125 70 fax: 076 50 159 26 Notulen MR vergadering maandag 16 december 2013 Plaats: Basisschool de 4 Heemskinderen. Aanwezig:

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders G5

Nieuwsbrief voor ouders G5 Nieuws voor leerjaar 5 1. Verbreden zonder grenzen Op 27 september hebben we tijdens de informatieavond voor de Gymnasium-5 leerlingen en hun ouders de aftrap gegeven aan Verbreden zonder grenzen. Zoals

Nadere informatie

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind gaat binnenkort naar de middelbare school. Een spannende tijd. Samen met uw kind bezoekt

Nadere informatie

De voorzitter informeert de aanwezigen dat Marjan afwezig is tot en met de kerstvakantie. De secretaris en voorzitter verzorgen een bloemetje.

De voorzitter informeert de aanwezigen dat Marjan afwezig is tot en met de kerstvakantie. De secretaris en voorzitter verzorgen een bloemetje. VERGADERVERSLAG Betreft : Vergadering ondersteuningsplanraad Datum : Plaats : de Linie 7J, Capelle aan den IJssel Tijd : 19.30 21.30 uur Aanwezig : Ilse Dubbelaar, Daphne Konz, Miriam Lagerwaard, Karin

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Ouderraad, gehouden op maandag 8 september 2014

Verslag van de vergadering van de Ouderraad, gehouden op maandag 8 september 2014 Bladzijde 1 Verslag van de vergadering van de Ouderraad, gehouden op maandag Aanwezig Afwezig (met kennisgeving) Afwezig (zonder kennisgeving) Notulist : mevr. I. Baks-Vrieswijk, dhr. A. Bijkerk, mevr.

Nadere informatie

De laatste loodjes. 29 mei 2018

De laatste loodjes. 29 mei 2018 29 mei 2018 De laatste loodjes Een school is een plek waar wordt geleerd, binnen en buiten de lessen. Onze docenten zorgen ervoor dat alle lesstof wordt behandeld en geoefend door de leerlingen. Ze bereiden

Nadere informatie

Programma van de avond

Programma van de avond Dyslexiebegeleiding Even voorstellen De coördinatoren: Marjo Eurlings (vwo) Jenneke Drent (havo) Miranda Vitters (vmbo) Inger Dijkzeul (brugklas) Nadya van Doesburg (brugklas) Programma van de avond Van

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen Datum: 16 november 2011 Tijd: 20:00 22:00 uur Locatie: docentenkamer Aanwezig: Directie: Teamgeleding: Marije Wildschut Hans van Heusden, Evelien Jongeling,

Nadere informatie

Informatieavond De Apollo

Informatieavond De Apollo Informatieavond De Apollo 29 NOVEMBER 2018 EN 7 FEBRUARI 2019 Welkom op De Apollo Gerda Heringa, directeur Charlotte Gabel, zorgcoördinator Annemiek Groot, leerjaarcoördinator onderbouw De Apollo : Missie

Nadere informatie

Notulen Ouderraadsvergadering maandag 7 November 2011

Notulen Ouderraadsvergadering maandag 7 November 2011 Openbare basisschool De Trinoom OUDERRAAD Notulen Ouderraadsvergadering maandag 7 November 2011 Aanwezig: Anita Thomassen, Barbara Wolff, Francien Mels, Hans Velvis, Ingrid Mali, Jolanda Elbers, Laura

Nadere informatie

Dalton Skills. Stedelijk Dalton College Alkmaar

Dalton Skills. Stedelijk Dalton College Alkmaar Dalton Skills Stedelijk Dalton College Alkmaar Plaatsing in Dalton Skills Alle leerlingen met een bb, bb/kb, kb, kb/tl advies komen op het Stedelijk Dalton College terecht in Dalton Skills. Dit geldt ook

Nadere informatie

Notulen van de ouderraadvergadering met klassenouders van de Nieuwe Veste

Notulen van de ouderraadvergadering met klassenouders van de Nieuwe Veste Notulen van de ouderraadvergadering met klassenouders van de Nieuwe Veste Datum: 16-06-2014 Aanwezig: Thijes Snel; Henk Schuldink ;Jan Paul van der Pijl; Martie Grip; Willy Schonewille; Ingeborg Bergevoet;

Nadere informatie

Medezeggenschapsraden van het Bernardinuscollege

Medezeggenschapsraden van het Bernardinuscollege Medezeggenschapsraden van het Bernardinuscollege Notulen vergadering maandag 5 februari 2018, 19.00 uur Aanwezig Geleding personeel: de heer E. den Boer, de heer S. Persoon (secretaris), en de heer R.

Nadere informatie

Arjan Gerritsen, Hein van Herwijnen, Nienke Houkes, Mandy Sanders, Rob Sanders, Yvonne Vriens, Nabila Adbdellati, mevrouw Rükayya.

Arjan Gerritsen, Hein van Herwijnen, Nienke Houkes, Mandy Sanders, Rob Sanders, Yvonne Vriens, Nabila Adbdellati, mevrouw Rükayya. Onderwerp: Notulen ouderraad Datum: Aanwezig: Arjan Gerritsen, Hein van Herwijnen, Nienke Houkes, Mandy Sanders, Rob Sanders, Yvonne Vriens, Nabila Adbdellati, mevrouw Rükayya. Afwezig: Susanne van Kauwen,

Nadere informatie

AGENDAPUNT INHOUD AKTIE d.d.

AGENDAPUNT INHOUD AKTIE d.d. Datum: Donderdag 15 maart 2018 Tijd: 10:30 uur 12:10 uur Plaats: Ruimte naast de Mediatheek Aanwezig: Zahraa 2A, Valeria S16, Chamai E31, Kursat T41, Jada Z41, Hadjar Z32, Aleyna Z31, Romaissa 1A, Berkay

Nadere informatie

Het Jozef Journaal datum: 27 juni Nr 38. Jaargang 28

Het Jozef Journaal   datum: 27 juni Nr 38. Jaargang 28 Het Jozef Journaal www.sintjozefschoolmoordrecht.nl datum: 27 juni 2017 Nr 38 Jaargang 28 Van de directie Het schooljaar is bijna afgelopen. Gisterenavond is de laatste MR vergadering van dit schooljaar

Nadere informatie

Open Huis Welkom op onze thuisbasis havo en vwo

Open Huis Welkom op onze thuisbasis havo en vwo Open Huis 2019 Welkom op onze thuisbasis havo en vwo 1 Visie Den Hulster College Den Hulster maakt onderwijs Persoonlijk! 2 Kernwaarden Regie Samenwerken Ondernemend ontdekken 3 Persoonlijke begeleiding

Nadere informatie

Rieke Voorstad (notulist)

Rieke Voorstad (notulist) Notulen MR vergadering (70) te Rotterdam op 15 september 2014 Aanwezig namens ouders: Aanwezig namens leerkrachten: Kim Vlot, Elma Geluk en Suzanne Goudriaan Margreeth Radenborg, Drea Severins en Rieke

Nadere informatie

: Chantal, Daniëlle, Hanneke, Henk, Linda, Mary, Mirèse, Nicole, Wanda, Frank Weijkamp : Petra te Selle, Heidi, Jitske

: Chantal, Daniëlle, Hanneke, Henk, Linda, Mary, Mirèse, Nicole, Wanda, Frank Weijkamp : Petra te Selle, Heidi, Jitske Notulen d.d. 27 februari 2013 Aanwezig Afwezig Gasten : Chantal, Daniëlle, Hanneke, Henk, Linda, Mary, Mirèse, Nicole, Wanda, Frank Weijkamp : Petra te Selle, Heidi, Jitske : Bernadette 1. Opening Hanneke

Nadere informatie

1. Opening Mascha zit deze vergadering voor in verband met afwezigheid Eric (voorzitter); en opent de vergadering.

1. Opening Mascha zit deze vergadering voor in verband met afwezigheid Eric (voorzitter); en opent de vergadering. Notulen MR-vergadering 16 juni 2015 Afmelding: Eric Afwezig: - Actielijst 1. Opening Mascha zit deze vergadering voor in verband met afwezigheid Eric (voorzitter); en opent de vergadering. 2. Vaststelling

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2014-2015 November nr. 3

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2014-2015 November nr. 3 Voorwoord Beste ouders/verzorgers, In deze oudernieuwsbrief staat de jaarvergadering van de ouderraad op maandag 17 november om 19.30 uur het meest centraal. Tijdens deze jaarvergadering wordt met de ouders/

Nadere informatie

Notulen Medezeggenschapsraad

Notulen Medezeggenschapsraad Notulen Medezeggenschapsraad Datum 1 oktober 2018 Tijd 19.30 21:15uur Locatie Meester Aafjesschool J.H. Lievense van Herwaardenstraat 2 - Meteren Voorzitter F. Versteeg Secretaris M. Tiecken mr@meesteraafjesschool.nl

Nadere informatie

Afsprakenlijst/Notulen vergadering Ouderraad-Schoolleiding 5 november 2018

Afsprakenlijst/Notulen vergadering Ouderraad-Schoolleiding 5 november 2018 Afsprakenlijst/Notulen vergadering Ouderraad-Schoolleiding 5 november 2018 Aanwezig: François Dollé (voorzitter), Dirk Kome (secretaris), Wouter van Straaten, Esther van der Stelt, Wilma Kempinga, Sander

Nadere informatie

Afwezig: Marc Cobben Sjoerd Kivit

Afwezig: Marc Cobben Sjoerd Kivit Aanwezig: Corné van Asten (voorzitter) Gialt Huininga Machteld Ellen-Rijvers Aukje Frederiks Marga van de Koevering Leontine van Veghel Monique Burhenne (notulist) Afwezig: Marc Cobben Sjoerd Kivit 1.

Nadere informatie

T.a.v. onder punt 4 wijzigingen op het personele vlak:

T.a.v. onder punt 4 wijzigingen op het personele vlak: OUDERRAAD PCC Heiloo - notulen dd. 21 januari 2013 blz. 1 - notulen dd. 18 maart 2013 blz. 4 - notulen dd. 27 mei 2013 blz. 6 - Notulen OR PCC Heiloo d.d. 21 januari 2013 Aanwezig namens ouders: Mark Geerars

Nadere informatie

Weekinfo 31 vrijdag 17 mei 2013 Belangrijke data:

Weekinfo 31 vrijdag 17 mei 2013 Belangrijke data: Weekinfo 31 vrijdag 17 mei 2013 Belangrijke data: In deze week: verkoop schoolfoto s! ICBS De Windroos Galeistraat 2 1503 TJ Zaandam! 075-6169431 @ info@de-windroos.nl 21 mei: Weer naar school, Juf Hanneke

Nadere informatie

Sandra de W, Sandra H, Margo, Merel, Joyce, Simone, Gwen, Conny, Suzanne, Sjef, Joost en Antoinette

Sandra de W, Sandra H, Margo, Merel, Joyce, Simone, Gwen, Conny, Suzanne, Sjef, Joost en Antoinette Notulen vergadering ouderraad, 1 oktober 2014 Aanwezigen: Sandra de W, Sandra H, Margo, Merel, Joyce, Simone, Gwen, Conny, Suzanne, Sjef, Joost en Antoinette Namens de MR sloot Hadeline het eerste half

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering 26 augustus 2013

Notulen MR-vergadering 26 augustus 2013 Notulen MR-vergadering 26 augustus 2013 Aanwezig: lerarengeleding: Julia (voorzitter), Mayra, Lianne, oudergeleding: Jamillah, Loes (verslag), directie: Alienke (punt 9 en 10), Yola (punt 9 en 10) Afwezig:

Nadere informatie

Welkom op de pagina van de Ouderraad van Het Telraam.

Welkom op de pagina van de Ouderraad van Het Telraam. Welkom op de pagina van de Ouderraad van Het Telraam. Wij hopen u op deze pagina s, alle duidelijkheid te geven over de ouderraad. Mocht u toch nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan zien wij graag uw

Nadere informatie

VOORLICHTING 2016 - vmbo WELKOM

VOORLICHTING 2016 - vmbo WELKOM VERBINDEND ONDERWIJS VOORLICHTING 2016 - vmbo WELKOM C O N N E C TC O L L E G E. N L KIND Aanleg Belangstelling Schoolpresta2es Beroepswens BASISSCHOOL Leerlingvolgsysteem Toetsen Leerpresta2es Interesses

Nadere informatie

MR-vergadering Notulen

MR-vergadering Notulen MR-vergadering Notulen Datum: 06-02-2018 Tijd: 19.30 uur Locatie: MDE Notulist: Hesley Aanwezig: Mart (vz); Harmen; Hesley; Monique; Marijke Afwezig: Jennifer 1. Opening. Mart opent de vergadering. 2.

Nadere informatie

Positie bepaling ten aanzien van de agendapunten (19.30 20.00 uur)

Positie bepaling ten aanzien van de agendapunten (19.30 20.00 uur) Basissschool De Fontein, Harmelen Notulen Medezeggenschapsraadvergadering maandag 8 september 2014 Plaats : Schoollaan Genodigd : Danielle Eindhoven, Lia Elings, Els Terpstra Sander van Marc Koolwijk,

Nadere informatie

*SINT JOSEPH* BASISSCHOOL

*SINT JOSEPH* BASISSCHOOL Nieuwsbrief 18 *SINT JOSEPH* BASISSCHOOL ROZENHOUTSTRAAT 3 072-5715314 1704 CD HEERHUGOWAARD NOORD Vrijdag 15 januari 2016 Nieuwe bestuurder, personeel, medezeggenschap, leerlingenraad, ouderavond, cito

Nadere informatie

SEPTEMBER ma di wo do vr za zo 1 Start OOP en directie: school open. 7 MH Introductie H4. Start lessen volgens rooster

SEPTEMBER ma di wo do vr za zo 1 Start OOP en directie: school open. 7 MH Introductie H4. Start lessen volgens rooster SEPTEMBER Start OOP en directie: school open 2 4.00-.00 uur Opmaat docenten MH Introductie H4, V4 en H, V. uur opening Schooljaar Klas en tot.00 op VS MH Introductie H4 Start lessen volgens rooster MH

Nadere informatie

BOE opent om uur de vergadering en heet allen welkom.

BOE opent om uur de vergadering en heet allen welkom. Notulen MR vergadering 21 mei 2014 Aanwezig: Bert Boelens (vz), Bart van Riessen, Harm Denissen, Hanneke de Jong, Carl Matser (notulist), Mark Dijksma, Marjan Hofstede, Jonathan van Dongen, Mark Eggink,

Nadere informatie

Week 17 Datum: 22 april 2015. Nieuwsbrief. Inhoud

Week 17 Datum: 22 april 2015. Nieuwsbrief. Inhoud ! Week 17 Datum: 22 april 2015 Nieuwsbrief Inhoud 1. Rekentoets en overgangsregeling 1 2. Huiswerkbegeleiding Over t IJ 1. Examentraining wiskunde 2 4. Controle schoolexamencijfers 2 5. Openingstijden

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering 29 september 2016

Notulen MR-vergadering 29 september 2016 Notulen MR-vergadering 29 september 2016 Aanwezig: Afwezig: Aanwezig SL: Notulist: Ruben Ras, Hetty O Connor, Marianne ten Berge, Jolanda Boud, Paul Borrias, Sandra Grootenboer, Lonneke Elzinga, Iris Gerritzen,

Nadere informatie

Agenda vergadering Ouderraad

Agenda vergadering Ouderraad Agenda vergadering Ouderraad Datum : woensdag 12 januari 2011 Tijd : 20.00 uur Aanwezig : Wianda, Richtje, Wilbert, Yvonne, Alie (notulist) Locatie : school 1. Opening De vergadering wordt geopend om 20:15

Nadere informatie