De Struikbuurt Vernieuwt! in het Uitwerkingsplan waar de buurt in 2013 mee instemde.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De Struikbuurt Vernieuwt! in het Uitwerkingsplan waar de buurt in 2013 mee instemde."

Transcriptie

1 V o o r u, b e w o n e r v a n D E A N T O N S T R U I K B U U R T I N S L O T E R M E E R De Struikbuurt Vernieuwt! De Struikbuurt gaat veranderen. Alle woningen tussen het Johan Brouwerpad en de Vening Meineszlaan worden gesloopt. Hiervoor komt nieuwbouw in de plaats. De duplexwoningen in de hofjes worden gerenoveerd waarbij een aantal duplexwoningen wordt samengevoegd tot eengezinswoningen. De Struikbuurt wordt zo weer een vitale wijk met een divers woningaanbod voor verschillende bewoners. De vernieuwing van de Struikbuurt is vastgelegd in het Uitwerkingsplan waar de buurt in 2013 mee instemde. De buurt is toe aan de vernieuwing en ook de Alliantie wil graag van start. Daarom is het nu tijd om de plannen concreet te maken. Maar wat gaat er ook al weer precies gebeuren? In deze folder vatten we kort samen wat ons de komende periode te wachten staat.

2 Impressie van één van de autovrij hofjes bij de renovatiewoningen Renovatie van de hofjes De Alliantie investeert in de wijk door de woningen van de hofjes te renoveren. Een deel van deze woningen blijven duplex woningen en een deel wordt ontduplext. De exacte verhouding wordt later bepaald en is mede afhankelijk van de herhuisvestingsvraag. Ontduplexen betekent dat de benedenwoning samengevoegd wordt met de bovenwoning tot één woning. Door het ontduplexen van woningen ontstaan er eengezinswoningen die voor een deel vrije sector huurwoningen en voor een deel koopwoningen worden. We onderzoeken nog of we een deel van de woningen als sociale huurwoning aanbieden aan nieuwe huurders. Voor terugkeerders gelden aparte afspraken die in het Sociaal plan staan. Impressie van de groene ruimte gezien vanaf de Vening Meinezslaan Impressie van de nieuwbouw eengezinswoningen Tijdens de renovatie van de hofjes wordt regulier onderhoud uitgevoerd en worden de woningen ook echt verbeterd door het comfort en uitrustingsniveau te verhogen. Dit doen we door in elk geval de volgende werkzaamheden uit te voeren: De vocht- en tochtproblemen worden aangepakt Er wordt een zwevende dekvloer aangebracht om geluidsoverlast te verminderen De plattegrond van de keuken en badkamer wordt verbeterd Waar nodig worden de keukens en badkamers vervangen De woningen worden energiezuiniger door onder andere een CV te installeren in combinatie met mechanische ventilatie, de aansluitingen van de kozijnen te verbeteren en de spouw opnieuw te isoleren Er komt een wasmachineaansluiting Bij de duplex bovenwoningen wordt de zolder ingericht als slaapkamer. Daarvoor wordt de badkamer verplaatst naar de zolder en komt er een vaste trap. Impressie van de appartementen aan de Vening Meineszlaan Het exacte pakket aan maatregelen voor de woningen die gerenoveerd worden, wordt per blokje woningen bepaald. In detail worden de veranderingen met de nieuwe bewoners besproken en vastgelegd in een renovatiecontract.

3 Nieuwbouw aan het Brouwerpad De woningen aan het Brouwerpad worden gesloopt. Hiervoor in de plaats komt nieuwbouw. Er komen levensloopbestendige 3-kamer appartementen in de sociale huur en eengezinswoningen in de vrije sector huur. Het definitieve aantal wordt in een later stadium bepaald en hangt ook af van de herhuisvestingsvraag. Terugkeerders met de leeftijd van 60 jaar of ouder krijgen voorrang op de 3-kamer appartementen in de sociale huur. De vernieuwing in twee fases Omdat het bij de vernieuwing van de Struikbuurt om veel woningen en bewoners gaat, knippen we het plan op in twee fases. We beginnen in 2014 met de uitwerking van de renovatieplannen voor hofje 3 en 4 en de nieuwbouw ter hoogte hoogte van deze hofjes. Pas wanneer we hier klaar zijn met de renovatie en nieuwbouw, start de tweede fase van het plan. De tweede fase is hofje 1 en 2 en de nieuwbouw ter hoogte van het Johan Brouwerpad 15 tot en met 28. Hieronder staat de globale planning. De planning wordt steeds gedetailleerder wanneer we verder komen in het proces. Peildatum De peildatum bepaalt wanneer u de status van stadsvernieuwingsurgent kunt krijgen. Die status geeft u voorrang op andere woningzoekenden wanneer u de buurt wilt verlaten. Een peildatum wordt door de gemeente afgegeven 18 maanden voordat de werkzaamheden beginnen en de bewoners moeten verhuizen. Omdat we het plan in tweeën knippen, moeten wij twee keer een peildatum aanvragen. De eerste peildatum is voor alle bewoners uit peildatumgebied 1. Dit zijn bewoners die moeten verhuizen, voordat het eerste deel van het plan begint. De tweede peildatum wordt aangevraagd voor de bewoners van hofje 1 en 2 (met uitzondering van de bewoners van de wisselwoning). Dit noemen wij de bewoners van peildatumgebied 2. Woont u in peildatumgebied 1 of 2? Of u in peildatumgebied 1 of peildatumgebied 2 woont is belangrijk om te weten. Dit bepaalt namelijk wanneer u de status van stadsvernieuwingsurgent kunt krijgen. Verderop in de folder leest u wat dit betekent. In de kaart kunt u zien in welke peilda- Planning vernieuwing Struikbuurt wanneer wat 1 april 2014 Afgifte peildatum bewoners peildatumgebied 1 2e kwartaal 2014 Start individuele gesprekken bewoners peildatumgebied t/m half 2015 Uitwerken renovatie- en nieuwbouwplannen (ter hoogte van) hofje 3 en t/m half 2015 Definitieve terugkeer gesprekken 3e kwartaal 2015 Start renovatie en nieuwbouw (ter hoogte van) hofje 3 en 4 Nog vast te stellen Oplevering renovatie en nieuwbouwwoningen (ter hoogte van) hofje 3 en Afgifte peildatum bewoners peildatumgebied Start individuele gesprekken bewoners peildatumgebied Uitwerken renovatie- en nieuwbouwplannen (ter hoogte van) hofje 1 en /2017 Definitieve terugkeer gesprekken 2018 Start renovatie en nieuwbouw (ter hoogte van) hofje 1 en 2 Nog vast te stellen Oplevering renovatie en nieuwbouwwoningen (ter hoogte van) hofje 1 en 2 De planning wordt steeds gedetailleerder wanneer we verder komen in het proces.

4 Struikbuurt verdeeld in 2 peildatumgebieden en 2 bouwfases haarlemmerweg haarlemmerweg anton struikstraat jaap nunes vazstraat hofje 1 hofje 2 hofje 3 hofje 4 burgemeester eliasstraat burgemeester vening meineszlaan peildatumgebied 1 Anton Struikstraat 1 t/m 20 Arondeusstraat 34 t/m 58 Jaap Nunes Vaszstraat 2 t/m 10 Jacob Melkmanstraat 34 t/m 42 Johan Brouwerpad 1 t/m 28 Johan Limpersstraat 1 t/m 15 Maurits Kannstraat 9 t/m 15 Robbert Cijferstraat 1 t/m 15 Victor Rutgersstraat 34 t/m 58 peildatumgebied 2 Anton Struikstraat 25 t/m 44 Jaap Nunes Vaszstraat 12 t/m 26 Jacob Melkmanstraat 44 t/m 58 Maurits Kannstraat 1 t/m 8 Robert Doumastraat 1 t/m 15 bouwfase 1 bouwfase 2 renovatie sloop > nieuwbouw wisselwoningen tumgebied u woont. Voor de volledigheid staan de adressen er bij die bij peildatumgebied 1 en peildatumgebied 2 horen. Peildatum afgegeven peildatumgebied 1 Iedereen moet minimaal 1 keer verhuizen. Daarom spreken wij van peildatumgebieden. U kunt zelf kiezen of u de buurt definitief verlaat of terugkeert in de vernieuwde Struikbuurt. Als u in de buurt wilt blijven, moet u tijdelijk verhuizen naar een wisselwoning. Wilt u niet blijven, dan gaat u op zoek naar een woning buiten de buurt. De gemeente Amsterdam heeft de peildatum afgegeven voor peildatumgebied 1. Dit betekent dat de bewoners van peildatumgebied 1 per 1 april 2014 stadsvernieuwingsurgent kunnen worden. De urgentieverklaring geeft u voorrang op andere woningzoekenden in Amsterdam wanneer u de Struikbuurt wilt verlaten.

5

6 De buurt definitief verlaten? Huurders die definitief willen verhuizen krijgen een stadsvernieuwingsurgentie toegewezen en worden geregistreerd in Woningnet om met voorrang op zoek te gaan naar nieuwe passende woonruimte. Weet u nu al zeker dat u de buurt wilt verlaten en woont u in peildatumgebied 1? Neemt u dan zo snel mogelijk contact op met Petra de Vries voor het aanvragen van uw stadsvernieuwingsurgentie. Petra is tijdens kantooruren bereikbaar op en op pdevries@de-alliantie.nl. Terugkeren naar de vernieuwde Struikbuurt? Voor de huurders die terug willen keren wordt op individueel niveau besproken wat de mogelijkheden en keuzes zijn. Er wordt ook een indicatie gegeven wat voor u persoonlijk de nieuwe huur wordt voor de woning waar u naartoe zou willen terugkeren als u in de Struikbuurt wilt blijven. De regels voor het toewijzen van woningen staan in het Sociaal Plan. Het definitieve Sociaal Plan wordt voorafgaand aan de huisbezoeken gecommuniceerd. In het algemeen geldt de passendheid en woonduur als belangrijkste criterium. Huisbezoeken In juni 2014 starten de huisbezoeken aan de bewoners in peildatumgebied 1. Petra de Vries, onze bewonersbegeleider, komt dan bij de bewoners van peildatumgebied 1 langs. Tijdens dit huisbezoek worden onder andere belangrijke gegevens geïnventariseerd en uw woonwensen vastgelegd. Daarnaast krijgt u uitgelegd wat u precies te wachten staat wanneer u moet verhuizen. Als u nu al zeker weet dat u de Struikbuurt wilt verlaten en gebruik wilt maken van de stadsvernieuwingsurgentie, neemt u dan nu al contact op met Petra de Vries. Huurverhoging voor terugkeerders omlaag In het sociaal plan was overeenstemming bereikt over een huurverhoging voor terugkeerders van 70,- plus 5,03 per m2 extra woonoppervlak. Omdat het renovatiepakket enigszins gewijzigd is, gaan wij nieuwe afspraken met de Bewonerscommissie maken over de huurverhoging. Dit betekent in ieder geval dat het bedrag van 70,- naar beneden toe bijgesteld wordt. Zodra wij er uit zijn met de bewonerscommissie wordt de definitieve huurverhoging aan u bekend gemaakt en wordt deze verwerkt in het Sociaal Plan. In het Sociaal Plan staan ook de aanvullende regels die samenhangen met de huurverhoging omschreven. Meer informatie De Alliantie houdt u als bewoner van de Struikbuurt op de hoogte van de ontwikkelingen. Over belangrijke besluiten en informatie ontvangt u altijd een brief. Daarnaast organiseert de Alliantie spreekuren in de wijk. De spreekuren worden gehouden in ons wijkkantoor aan de Slotermeerlaan 150. Alles over de vernieuwing van de Struikbuurt kunt u nalezen op onze website Hier staat ook wanneer er spreekuren zijn in de wijk en hoe u de Alliantie kunt bereiken wanneer u vragen heeft over de vernieuwing. 03/2014

Bewoners waarderen de verbeteringen

Bewoners waarderen de verbeteringen Uw anton StrU ikbuurt VernieU wt Een kijkje in de modelwoning Wanneer moet ik mijn huis uit? Leefbaar tijdens de vernieuwing zie pagina 4 zie pagina 5 zie pagina 6 Bewoners waarderen de verbeteringen Nieuwe

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN ANTON STRUIKBUURT

SOCIAAL PLAN ANTON STRUIKBUURT SOCIAAL PLAN ANTON STRUIKBUURT Versie 12 maart 2014 Amsterdam, 12 maart 2014 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Inleiding 4 DEEL I DE FYSIEKE VERNIEUWING 5 1. Het Uitwerkingsplan 5 2. Renovatie van de hofjes

Nadere informatie

Vragen & antwoorden over de sloop/nieuwbouw Moerbessenberg

Vragen & antwoorden over de sloop/nieuwbouw Moerbessenberg Vragen & antwoorden over de sloop/nieuwbouw Moerbessenberg Algemeen Portaal gaat de woningen aan de Moerbessenberg 2 t/m 64 (alleen even nummers) slopen en vervangen door nieuwbouw. De huidige duplexwoningen

Nadere informatie

Samen houden we de buurt leefbaar. zie pagina 4

Samen houden we de buurt leefbaar. zie pagina 4 Uw anton StrU ikbuurt VernieU wt Veel gestelde vragen over herhuisvesting zie pagina 2 Samen houden we de buurt leefbaar zie pagina 4 Terugkeren in de buurt zie pagina 6 Informatieavond maandag 26 oktober

Nadere informatie

Renovatieplan Maart 2016

Renovatieplan Maart 2016 Renovatieplan Maart 2016 Burgemeester Fockstraat en Speelmanstraat Amsterdam Slotermeer Renovatieplan voor uw complex De Alliantie heeft besloten om de woningen Fockstraat 21 t/m 47 (oneven) en Speelmanstraat

Nadere informatie

Sloop/vervangende nieuwbouw Johannes Poststraat 25 t/m 63 (oneven) Pater Bleijsstraat 1 t/m 6 in Hoorn

Sloop/vervangende nieuwbouw Johannes Poststraat 25 t/m 63 (oneven) Pater Bleijsstraat 1 t/m 6 in Hoorn Sloop/vervangende nieuwbouw Johannes Poststraat 25 t/m 63 (oneven) Pater Bleijsstraat 1 t/m 6 in Hoorn Wat heeft Intermaris besloten? Intermaris heeft besloten uw woning niet te renoveren, maar om de 26

Nadere informatie

VEEL GESTELDE VRAGEN PROJECT OUDEGEINLAAN, DE WIERSLAAN, NIJEVELDSINGEL, VRONESTEINLAAN EN LINSCHOTENSINGEL.

VEEL GESTELDE VRAGEN PROJECT OUDEGEINLAAN, DE WIERSLAAN, NIJEVELDSINGEL, VRONESTEINLAAN EN LINSCHOTENSINGEL. VEEL GESTELDE VRAGEN PROJECT OUDEGEINLAAN, DE WIERSLAAN, NIJEVELDSINGEL, VRONESTEINLAAN EN LINSCHOTENSINGEL. In dit overzicht vindt u een uitgebreide lijst met veelgestelde vragen die gaan over uw woning,

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN SLOOP. 98 woningen Leliestraat Irisstraat

VEELGESTELDE VRAGEN SLOOP. 98 woningen Leliestraat Irisstraat VEELGESTELDE VRAGEN SLOOP 98 woningen Leliestraat Irisstraat 1 Inleiding Domijn heeft 98 woningen aan de Lelie- en Irisstraat in de gemeente Losser. Deze woningen zijn over een tijdje echt op. Uit een

Nadere informatie

VIJF KEUZES VOOR DE BEWONERS VAN DE GROENE WONINGEN IN DE ZEEHELDENBUURT

VIJF KEUZES VOOR DE BEWONERS VAN DE GROENE WONINGEN IN DE ZEEHELDENBUURT VIJF KEUZES VOOR DE BEWONERS VAN DE GROENE WONINGEN IN DE ZEEHELDENBUURT Beste bewoner, In dit boekje leest u welke vijf keuzes u heeft als bewoner van de te slopen woningen in de Zeeheldenbuurt. Mocht

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2012

Nieuwsbrief december 2012 Nieuwsbrief december 2012 Inleiding In augustus heeft u van ons de laatste nieuwsbrief ontvangen. Via de nieuwsbrief praten wij u graag bij over het laatste nieuws en de ontwikkelingen in het Bijvank -

Nadere informatie

Bijlage 1: Veelgestelde vragen

Bijlage 1: Veelgestelde vragen Bijlage 1: Veelgestelde vragen Sloop & nieuwbouw Corantijnstraat en Paramaribostraat in Leiden April 2019 1. Achtergrond 1.1 Wat is Portaal van plan? Portaal heeft het plan de drie complexen aan de Corantijn-

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Josephwijk Roosendaal

Veelgestelde vragen Josephwijk Roosendaal Veelgestelde vragen Josephwijk Roosendaal Gildenbondstraat 2 t/m 48 (even) 1 t/m 9 en 13 t/m 59 (oneven) Tulpstraat 2 t/m 16 (even) en 15 t/m 29 (oneven) St.Josephstraat 31 t/m 35 en 57 t/m 61 (oneven)

Nadere informatie

vraag & antwoord - wat betekenen de sloop- en nieuwbouwplannen in Europarei voor mij als huurder?

vraag & antwoord - wat betekenen de sloop- en nieuwbouwplannen in Europarei voor mij als huurder? vraag & antwoord - wat betekenen de sloop- en nieuwbouwplannen in Europarei voor mij als huurder? Eind mei bent u, als bewoner van Europarei, per brief geïnformeerd over het besluit van de gemeenteraad

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN ONTWIKKELING SPORTWEG EN MEERWEG

VEELGESTELDE VRAGEN ONTWIKKELING SPORTWEG EN MEERWEG VEELGESTELDE VRAGEN ONTWIKKELING SPORTWEG EN MEERWEG HUURPRIJS 1.1. HOE HOOG WORDT MIJN HUURPRIJS BIJ MODERNISERING? Wij gaan met u in gesprek over de mogelijkheden bij modernisering. Een aantal maatregelen

Nadere informatie

Hoeveel woningen worden gesloopt en wat komt daar voor terug?

Hoeveel woningen worden gesloopt en wat komt daar voor terug? Doorstart vernieuwing Bomenwijk Waarom kiest Vestia voor sloop/nieuwbouw en niet voor renovatie? Als woningcorporatie is het onze taak om te zorgen voor voldoende woningen van goede kwaliteit passend bij

Nadere informatie

Sociaal Plan Jeruzalem S a m e n v a t t i n g

Sociaal Plan Jeruzalem S a m e n v a t t i n g Sociaal Plan Jeruzalem 2009 S a m e n v a t t i n g De eerste palen voor een nieuwe wijk gaan de grond in (foto: Gemeente Archief). Sociaal Plan Jeruzalem 2009 samenvatting 2 De huidige situatie, ruim

Nadere informatie

9,65 x 15,8 mm. Oranjebuurt. 4,9 x 5,25 mm. bewonersbijeenkomst 16 oktober 2013, 19.30 uur in de Drijvershof

9,65 x 15,8 mm. Oranjebuurt. 4,9 x 5,25 mm. bewonersbijeenkomst 16 oktober 2013, 19.30 uur in de Drijvershof 9,65 x 15,8 mm Oranjebuurt 4,9 x 5,25 mm bewonersbijeenkomst 16 oktober 2013, 19.30 uur in de Drijvershof Bewonersbijeenkomst, woensdag 16 oktober 2013 om 19.30 uur in de Drijvershof. Aanwezigen: Namens

Nadere informatie

Sociaal plan Warmunda

Sociaal plan Warmunda Sociaal plan Warmunda 1. Wat is een sociaal plan 3 2. Algemeen 2.1 Partijen. 3 2.2 Startdatum herhuisvesting: de peildatum.. 3 2.3 Huisbezoeken.. 3 3. Verhuizen/herhuisvesting 3.1 Algemeen... 3 3.2 Verhuizen

Nadere informatie

Veel gestelde vragenlijst

Veel gestelde vragenlijst Veel gestelde vragenlijst Sloop & nieuwbouw Corantijnstraat en Paramaribostraat in Leiden Versie 2 - Augustus 2019 1. Achtergrond 1.1 Wat is Portaal van plan? Portaal heeft het plan de drie complexen aan

Nadere informatie

Bij sloop of renovatie van zelfstandige woningen

Bij sloop of renovatie van zelfstandige woningen Sociaal plan UWOON Bij sloop of renovatie van zelfstandige woningen Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 2. Ingrepen en besluitvorming... 4 3. Verhuizen... 6 4. Beheer woning en woonomgeving...

Nadere informatie

Sociaal Plan ParkStad

Sociaal Plan ParkStad Sociaal Plan ParkStad 2009 Wat is het Sociaal Plan ParkStad? In deze folder kunt u lezen over de afspraken en regelingen waar bewoners mee te maken krijgen als hun huis gesloopt of gerenoveerd wordt. Woningcorporaties,

Nadere informatie

Algemeen Sociaal Plan en Participatieprotocol Nieuwegein Bij sloop of renovatie

Algemeen Sociaal Plan en Participatieprotocol Nieuwegein Bij sloop of renovatie Toelichting Algemeen Sociaal Plan en Participatieprotocol Nieuwegein Bij sloop of renovatie Algemeen So Dit is een verkorte weergave van het Algemeen Sociaal Plan en Participatieprotocol voor Nieuwegein.

Nadere informatie

Sociaal Plan Woonservice IJsselland

Sociaal Plan Woonservice IJsselland Sociaal Plan Woonservice IJsselland MAART 2009 Inleiding Artikel 1 : Algemeen Artikel 2 : Procedure Artikel 3 : Herhuisvesting Artikel 4 : Tegemoetkoming in de verhuis- en inrichtingskosten Artikel 5 :

Nadere informatie

We doen ons best overlast te beperken. zie pagina 3. op woensdag 21 september vanaf 16 uur. het hofje aan de Johan Limpersstraat.

We doen ons best overlast te beperken. zie pagina 3. op woensdag 21 september vanaf 16 uur. het hofje aan de Johan Limpersstraat. Uw anton StrU ikbuurt VernieU wt Ik vind het fijn om dit nog mee te maken zie pagina 2 We doen ons best overlast te beperken zie pagina 3 Jos Bruil maakt de huurcontracten zie pagina Samen de vooruitgang

Nadere informatie

Bewonersavond Bosveld druk bezocht

Bewonersavond Bosveld druk bezocht jaargang 1 nummer 1 In dit nummer Bewonersavond druk bezocht Start werkgroep Werkgroep praat en denkt mee Werkzaamheden renovatie Wisselwoning Planning Bewonersinbreng aanbesteding Huurverhoging na renovatie?

Nadere informatie

Bouwmanager Dick van Os. zie pagina 3

Bouwmanager Dick van Os. zie pagina 3 Uw anton StrU ikbuurt VernieU wt Nieuwe modelwoningen zie pagina 2 Donderdag 21 januari organiseert de Alliantie een feestelijke bijeenkomst voor de start van de vernieuwing. Na een lange voorbereiding

Nadere informatie

Sociaal plan UWOON Per 1 oktober 2013. Bij sloop of renovatie van zelfstandige woningen

Sociaal plan UWOON Per 1 oktober 2013. Bij sloop of renovatie van zelfstandige woningen Sociaal plan UWOON Per 1 oktober 2013 Bij sloop of renovatie van zelfstandige woningen 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Ingrepen en besluitvorming... 4 3. Verhuizen... 6 4. Beheer woning en woonomgeving...

Nadere informatie

Renovatie maisonnetteflats Oldenbarnevelderweg Barneveld 2012-2015

Renovatie maisonnetteflats Oldenbarnevelderweg Barneveld 2012-2015 Renovatie maisonnetteflats Oldenbarnevelderweg Barneveld 2012-2015 Het sociaal plan in het kort: de afspraken, rechten en plichten van de bewoners en Woningstichting Barneveld De bewoners van de maisonnetteflats

Nadere informatie

Presentatie bewoners Gele Lisstraat. 29 januari 2019

Presentatie bewoners Gele Lisstraat. 29 januari 2019 Presentatie bewoners Gele Lisstraat 29 januari 2019 2 Doel en inhoud presentatie Presentatie uitkomst individuele gesprekken bewoners januari 2019 (Kevin Groot) Besluitvorming vernieuwing Gele Lisstraat

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vogelbuurt mei 2019

Nieuwsbrief Vogelbuurt mei 2019 Nieuwsbrief Vogelbuurt mei 2019 Sinds begin vorig jaar zijn we bezig om, samen met u, te onderzoeken of we uw woning kunnen verbeteren en verduurzamen of moeten slopen en door nieuwbouw vervangen. Graag

Nadere informatie

d.d Sociaal plan Spatterstraat 23 t/m 45 (oneven nummers)

d.d Sociaal plan Spatterstraat 23 t/m 45 (oneven nummers) d.d. 18-06-2018 Sociaal plan Spatterstraat 23 t/m 45 (oneven nummers) Sociaal Plan Spatterstraat 23 t/m 45 (oneven nummers) Uw portiekwoning aan de Spatterstraat wordt gesloopt en er komt nieuwbouw voor

Nadere informatie

Sociaal statuut. Algemeen. Procedure bij sloop en ingrijpende verbetering

Sociaal statuut. Algemeen. Procedure bij sloop en ingrijpende verbetering Sociaal statuut Het sociaal statuut is belangrijk voor huurders die te maken krijgen met de sloop of renovatie van hun woning. In een sociaal statuut zijn de rechten van huurder vastgelegd. Er staan afspraken

Nadere informatie

Voorwoord. Als bewoner van een corporatiewoning krijgt u binnenkort te maken met wijkvernieuwing.

Voorwoord. Als bewoner van een corporatiewoning krijgt u binnenkort te maken met wijkvernieuwing. Voorwoord Als bewoner van een corporatiewoning krijgt u binnenkort te maken met wijkvernieuwing. Dat betekent dat uw wijk aanzienlijk wordt verbeterd. Oudere woningen worden gerenoveerd of vervangen door

Nadere informatie

Renovatieplan Den Andel in Den Hoorn. 19 April 2017 Woontij levert een duurzame bijdrage aan de realisatie van woonwensen van mensen

Renovatieplan Den Andel in Den Hoorn. 19 April 2017 Woontij levert een duurzame bijdrage aan de realisatie van woonwensen van mensen Renovatieplan Den Andel in Den Hoorn 19 April 2017 Woontij levert een duurzame bijdrage aan de realisatie van woonwensen van mensen Agenda Bezoek modelwoning Oosterend Klachten Plannen Naalrand 25 t/m

Nadere informatie

Informatieboekje. Sloop Wat nu? Pinksterbloem 2 t/m 144 (even nummers) Leiderdorp

Informatieboekje. Sloop Wat nu? Pinksterbloem 2 t/m 144 (even nummers) Leiderdorp Informatieboekje Sloop Wat nu? Pinksterbloem 2 t/m 144 (even nummers) Leiderdorp Maart 2017 Inleiding 1. Sloop Rijnhart Wonen heeft besloten om de woningen aan de Pinksterbloem 2 t/m 144, even nummers,

Nadere informatie

Sociaal Plan ParkStad

Sociaal Plan ParkStad Sociaal Sociaal Plan ParkStad 2006-2007 ParkStad Amsterdam 2 Sociaal Plan ParkStad / juli 2005 Wat is het Sociaal Plan? Het Sociaal Plan ParkStad is een totaal pakket aan afspraken en regelingen over de

Nadere informatie

Urgentiemogelijkheden

Urgentiemogelijkheden Urgentiemogelijkheden Voor huurders van woningen die gesloopt worden www.utrecht.nl Met voorrang een andere woning Omdat uw woning gesloopt wordt, krijgt u voorrang bij het zoeken naar een andere woning.

Nadere informatie

Sloop- en Renovatiereglement Ymere

Sloop- en Renovatiereglement Ymere Sloop- en Renovatiereglement Ymere Definitief 2016-11-15 Inhoud 1 Reglement bij sloop en renovatie... 3 2 Communicatie en informatie... 4 3 Herhuisvesting... 5 4 Financiële regelingen... 6 Verhuiskostenvergoeding...

Nadere informatie

Nieuwsbrief Tuinstraatkwartier

Nieuwsbrief Tuinstraatkwartier Nieuwsbrief Tuinstraatkwartier 21-7-2016 Op dinsdag 28 juni kwamen ruim 160 bewoners van het Meidoornpad, Lathyrusstraat, Seringstraat, Jasmijnstraat en Tuinstraat naar het H.F. Witte Centrum in De Bilt

Nadere informatie

Sociaal Plan wijkvernieuwing Groningen Uw rechten

Sociaal Plan wijkvernieuwing Groningen Uw rechten Sociaal Plan wijkvernieuwing Groningen Uw rechten Voorwoord Als bewoner van een corporatiewoning krijgt u binnenkort te maken met wijkvernieuwing. Dat betekent dat uw wijk aanzienlijk wordt verbeterd.

Nadere informatie

Sociaal Plan. sloop/nieuwbouw Jacob Geelbuurt Oost voor bewoners van fase 1 en fase 2

Sociaal Plan. sloop/nieuwbouw Jacob Geelbuurt Oost voor bewoners van fase 1 en fase 2 Sociaal Plan sloop/nieuwbouw Jacob Geelbuurt Oost voor bewoners van fase 1 en fase 2 Juni 2019 inhoud Afspraken voor uw herhuisvesting 3 1. Stadsvernieuwingsurgentie 7 2. Semi-stadsvernieuwingsurgentie

Nadere informatie

1. Wat is het Sociaal Plan? 2. 2. Het project en de ingreep 3. 3. Herhuisvesting 5. 4. Wat is een passende woning? 11. 5. Financiële regelingen 13

1. Wat is het Sociaal Plan? 2. 2. Het project en de ingreep 3. 3. Herhuisvesting 5. 4. Wat is een passende woning? 11. 5. Financiële regelingen 13 Inhoud 1. Wat is het Sociaal Plan? 2 2. Het project en de ingreep 3 3. Herhuisvesting 5 4. Wat is een passende woning? 11 5. Financiële regelingen 13 6. Overige afspraken 16 7. Planning 18 8. Nuttige adressen

Nadere informatie

Sociaal. Plan ParkStad. juli ParkStad Amsterdam

Sociaal. Plan ParkStad. juli ParkStad Amsterdam Sociaal Plan ParkStad juli 2005 ParkStad Amsterdam 2 Sociaal Plan ParkStad / juli 2005 Wat is het Sociaal Plan? Het Sociaal Plan ParkStad is een totaal pakket aan afspraken en regelingen over de positie

Nadere informatie

Het Utrechts Participatie Model & Algemeen Sociaal Plan (ASP) Publieksversie 2018

Het Utrechts Participatie Model & Algemeen Sociaal Plan (ASP) Publieksversie 2018 Het Utrechts Participatie Model & Algemeen Sociaal Plan (ASP) Publieksversie 2018 Het Utrechts Participatie Model & Algemeen Sociaal Plan Groot onderhoud, renovatie of sloop? Wat gaat er gebeuren met uw

Nadere informatie

2. Het sloopproces. Pagina 1 van 6

2. Het sloopproces. Pagina 1 van 6 Basis sociaal plan (Geldig vanaf 5 september 2011, gedeeltelijk herzien XX oktober 2015) Dit Basis Sociaal Plan is vastgesteld na advies van de SHBW en in overleg met de gemeente Almelo. 1. Inleiding In

Nadere informatie

Activiteiten Huizen. Eengezinswoning Galerijflat Portiekflat Beneden-/ bovenwoning 95% 5.209

Activiteiten Huizen. Eengezinswoning Galerijflat Portiekflat Beneden-/ bovenwoning 95% 5.209 Activiteiten Huizen Woningbezit Zelfstandige huurwoningen naar woningtype = 3.028 704 1.675 88 5.495 Eengezinswoning Galerijflat Portiekflat Beneden-/ Totaal bovenwoning Bovenstaand woningbezit is exclusief

Nadere informatie

Hoe gaat het nu verder in het Bijvank-Noord?

Hoe gaat het nu verder in het Bijvank-Noord? Hoe gaat het nu verder in het Bijvank-Noord? Woningcorporatie Domijn Wijkvernieuwing Bijvank Noord 2 juli 2012 1 Inhoudsopgave Pagina 3. Wat gebeurt er met de renovatiewoningen Pagina 5. Ik woon in een

Nadere informatie

Urgentiemogelijkheden

Urgentiemogelijkheden Urgentiemogelijkheden www.utrecht.nl April 2010 Voor huurders van woningen die gesloopt worden Met voorrang een andere woning Omdat uw woning gesloopt wordt, krijgt u voorrang bij het zoeken naar een andere

Nadere informatie

Agenda. Beantwoorden van de vragen Afsluiting van de avond

Agenda. Beantwoorden van de vragen Afsluiting van de avond Agenda 19:30 19:45 20:00 20:25 20:35 20:40 21:00 21:15 Inloop Opening door Arianne van Geel manager Wonen bij Woonvisie Toelichting op uitverhuistraject door Atmane Hamdi (sociaal projectleider) Toelichting

Nadere informatie

Informatieavond. Toekomst complex Mr.van de Venstraat Zijtaart 20 september 2010

Informatieavond. Toekomst complex Mr.van de Venstraat Zijtaart 20 september 2010 Informatieavond Toekomst complex Mr.van de Venstraat Zijtaart 20 september 2010 Wat aan de orde? Welkom en programma Woonbelang Veghel; Ad Stas algemeen bestaande complex en toekomstvisie wat betekent

Nadere informatie

- Huurprijzen Maak kennis met De Gaarden. De Gaarden wordt een buurt met een landelijk karakter, een karakteristieke wijk met natuurlijke elementen.

- Huurprijzen Maak kennis met De Gaarden. De Gaarden wordt een buurt met een landelijk karakter, een karakteristieke wijk met natuurlijke elementen. Oktober 2011 PAGINA 1 In dit nummer - De voorbereidingen zijn gestart - Planning - Maatregelen aan de woning - Start bewonerswerkgroep - Het betrekken van een wisselwoning - Tegemoetkoming verhuisen herinrichtingskosten

Nadere informatie

Voorwoord wijkvernieuwing Groningen Uw rechten. Sociaal Plan. Als bewoner van een corporatiewoning krijgt u binnenkort te maken met wijkvernieuwing.

Voorwoord wijkvernieuwing Groningen Uw rechten. Sociaal Plan. Als bewoner van een corporatiewoning krijgt u binnenkort te maken met wijkvernieuwing. Sociaal Plan Voorwoord wijkvernieuwing Groningen Uw rechten Als bewoner van een corporatiewoning krijgt u binnenkort te maken met wijkvernieuwing. Dat betekent dat uw wijk aanzienlijk wordt verbeterd.

Nadere informatie

Zeeburgerdijk

Zeeburgerdijk Processtappen Voorlopige planning check Woonwensenonderzoek november 2017 check Technische onderzoeken januari - mei 2018 check Advies juni 2018 check Second opinion juni/juli 2018 check Visievorming/voorkeursscenario

Nadere informatie

GROTE AANPAK SLUISWIJK / T&D KWARTIER

GROTE AANPAK SLUISWIJK / T&D KWARTIER GROTE AANPAK SLUISWIJK / T&D KWARTIER Informatieboekje groot onderhoud en nieuwbouw 2 Dit boekje is bedoeld om u als bewoner te informeren over het grootonderhoudsplan en de energiebesparende maatregelen

Nadere informatie

sociaal plan bij wijkontwikkeling en onderhoud Informatie voor huurders betrokken bij een project

sociaal plan bij wijkontwikkeling en onderhoud Informatie voor huurders betrokken bij een project sociaal plan bij wijkontwikkeling en onderhoud Informatie voor huurders betrokken bij een project Inhoudsopgave 1. Mijn woning wordt gesloopt 1.1. Wanneer wordt mijn woning gesloopt 1.2. Hoe vind ik een

Nadere informatie

Informatieavonden 28 mei en 29 mei

Informatieavonden 28 mei en 29 mei Informatieavonden 28 mei en 29 mei Op 28 of 29 mei 2018 was u in aanwezig op een informatieavond over het plan voor de vernieuwing van de Bloemenbuurt. Op deze avonden stond het plan en het voornemen om

Nadere informatie

Eengezinswoningen Van den Boschstraat

Eengezinswoningen Van den Boschstraat Eengezinswoningen Van den Boschstraat Eengezinswoningen Van den Boschstraat In deze verhuurbrochure vindt u alle informatie over de procedure rondom de verhuur van zes eengezinswoningen in de Van den Boschstraat

Nadere informatie

- Nieuwsbrief 16 september 2015 Nummer 6

- Nieuwsbrief 16 september 2015 Nummer 6 - Nieuwsbrief 16 september 2015 Nummer 6 Dit is de zesde nieuwsbrief over de ontwikkelingen in project Rijsoord. U ontvangt een nieuwsbrief na elke klankbordbijeenkomst of wanneer er nieuwe ontwikkelingen

Nadere informatie

Plannen Woontij in Oosterend. 30 oktober 2014 Woontij levert een duurzame bijdrage aan de realisatie van woonwensen van mensen

Plannen Woontij in Oosterend. 30 oktober 2014 Woontij levert een duurzame bijdrage aan de realisatie van woonwensen van mensen Plannen Woontij in Oosterend 30 oktober 2014 Woontij levert een duurzame bijdrage aan de realisatie van woonwensen van mensen Agenda Terugblik op de vergadering van 10 April Huisbezoeken Overleg klankbordgroep

Nadere informatie

20 April 2017 Woontij levert een duurzame bijdrage aan de realisatie van woonwensen van mensen

20 April 2017 Woontij levert een duurzame bijdrage aan de realisatie van woonwensen van mensen Renovatieplan De Poolster in De Cocksdorp 20 April 2017 Woontij levert een duurzame bijdrage aan de realisatie van woonwensen van mensen Agenda Bezoek modelwoning Oosterend Klachten Plannen Klimpstraat

Nadere informatie

Ronald van Dijk heet de bewoners namens Rochdale welkom. Hij is voor vanavond de gespreksleider en stelt de aanwezige mensen van Rochdale voor.

Ronald van Dijk heet de bewoners namens Rochdale welkom. Hij is voor vanavond de gespreksleider en stelt de aanwezige mensen van Rochdale voor. Deze nieuwsbrief is voor de huurders van Dirk Bonsstraat 1-27 (oneven) H. Coenradistraat 1-27 (oneven), Dobbestraat 8-70 (even) R.P. Geerligsstraat 1-27 en 2-28 B. Fockstraat 22-48 (even). Het is het verslag

Nadere informatie

Appartementen Van den Boschstraat

Appartementen Van den Boschstraat Appartementen Van den Boschstraat Appartementen Van den Boschstraat In deze verhuurbrochure vindt u alle informatie over de procedure rondom de verhuur van 24 appartementen in de Van den Boschstraat in

Nadere informatie

Sloop en nieuwbouw Linschotensingel en Vronesteinlaan. Informatieboekje

Sloop en nieuwbouw Linschotensingel en Vronesteinlaan. Informatieboekje Sloop en nieuwbouw Linschotensingel en Vronesteinlaan Informatieboekje Inleiding Portaal heeft besloten om uw woning te slopen. Eind vorig jaar hebben we u geïnformeerd over de sloopplannen. Inmiddels

Nadere informatie

aangepast aan het nieuwe kwaliteitsniveau van de woning (= 100 % HMR inclusief donnerpunten). U behoudt uw woonduur vijf jaar.

aangepast aan het nieuwe kwaliteitsniveau van de woning (= 100 % HMR inclusief donnerpunten). U behoudt uw woonduur vijf jaar. Inhoudsopgave 2 U woont in een woning gelegen in blok N42. Dit sociaal plan is bestemd voor alle bewoners die hier wonen. In een sociaal plan worden de rechten en plichten van bewoners en Eigen Haard beschreven.

Nadere informatie

RIJNVESTE 30 SOCIALE HUURAPPARTEMENTEN HAZERSWOUDE-RIJNDIJK

RIJNVESTE 30 SOCIALE HUURAPPARTEMENTEN HAZERSWOUDE-RIJNDIJK 30 SOCIALE HUURAPPARTEMENTEN RIJNVESTE HAZERSWOUDE-RIJNDIJK Inhoudsopgave Algemene informatie 3 De bouw is gestart 3 Levensloopbestendig, voor alle leeftijden 3 Een eigen berging 3 Parkeerplaatsen 3 Veiligheid

Nadere informatie

1 (naam verhuurder), gevestigd te (plaatsnaam), vertegenwoordigd door (naam)

1 (naam verhuurder), gevestigd te (plaatsnaam), vertegenwoordigd door (naam) M O D E L - S O C I A A L S T A T U UT BIJ WIJKVERNIEUWING BIJLAGE 3 Het onderstaande sociaal statuut is het model dat de Woonbond landelijk als uitgangspunt neemt voor de regeling van de rechten van individuele

Nadere informatie

Appartementen t Doel van Benthuizen

Appartementen t Doel van Benthuizen Appartementen t Doel van Benthuizen Appartementen t Doel van Benthuizen In deze brochure vindt u alle informatie over de procedure rondom de verhuur van de twaalf appartementen in ons project t Doel van

Nadere informatie

Informatiepakket voor de bewonersavond voor de bewoners van complex 501 op donderdag 22 april 2010

Informatiepakket voor de bewonersavond voor de bewoners van complex 501 op donderdag 22 april 2010 Informatiepakket voor de bewonersavond voor de bewoners van complex 501 op donderdag 22 april 2010 (in Het Wilde Westen, Groeneweg 54, 19.30 uur) Inhoud: Agenda Inleiding Beslispunten sociaal plan Beslispunten

Nadere informatie

Sociaal plan Warmunda

Sociaal plan Warmunda Sociaal plan Warmunda 1. Wat is een sociaal plan 3 2. Algemeen 2.1 Partijen. 3 2.2 Startdatum herhuisvesting: de peildatum.. 3 2.3 Huisbezoeken.. 3 3. Verhuizen/herhuisvesting 3.1 Algemeen... 3 3.2 Verhuizen

Nadere informatie

Nieuwsbrief zes flats Bloemenoord

Nieuwsbrief zes flats Bloemenoord Nieuwsbrief zes flats Bloemenoord Op woensdag 28 maart 2018 hebben we aan alle huurders van de zes flats aan de Valeriaanstraat, Esdoornstraat, het Larixplein en Distelplein aangekondigd dat we het voornemen

Nadere informatie

Nieuwsbrief herstructurering Van Kleefstraat en omgeving te Huissen

Nieuwsbrief herstructurering Van Kleefstraat en omgeving te Huissen Nieuwsbrief herstructurering Van Kleefstraat en omgeving te Huissen Bewonersavond 20 april 2011 Wanneer gaat er wat gebeuren? Dit is waarschijnlijk de st gestelde vraag op de bewonersavond van 20 april

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN SLOOP. 97 appartementen Zuiderspoorflat

VEELGESTELDE VRAGEN SLOOP. 97 appartementen Zuiderspoorflat VEELGESTELDE VRAGEN SLOOP 97 appartementen Zuiderspoorflat 1 Inleiding We begrijpen dat het besluit van sloop voor u erg ingrijpend is. En dat u mogelijk met allerlei vragen zit. Daarom vindt u in deze

Nadere informatie

Renovatie Sterflats. Vragen bewonersavond 25 september. Verhuizing - wisselwoningen. informatie over de 2- en 3-kamerappartementen.

Renovatie Sterflats. Vragen bewonersavond 25 september. Verhuizing - wisselwoningen. informatie over de 2- en 3-kamerappartementen. Renovatie Sterflats Vragen bewonersavond 25 september Verhuizing - wisselwoningen Waarom is de renovatie dit keer in onbewoonde staat? Na de renovatie in Ster 3 bleek dat het onmogelijk is om te renoveren

Nadere informatie

Bewonersavond d.d. 7 maart Hoflaan oneven , Weidehof nrs 33-56

Bewonersavond d.d. 7 maart Hoflaan oneven , Weidehof nrs 33-56 Bewonersavond d.d. 7 maart 2017 Hoflaan oneven 101-167, Weidehof nrs 33-56 Wat staat er in deze presentatie? Wat hebben we van u gehoord? Wat zijn de voorgenomen plannen? Wanneer willen we dat doen en

Nadere informatie

Nieuwbouw start in juni

Nieuwbouw start in juni Uw anton StrU ikbuurt VernieU wt Rosa Rimmelzwaan helpt bij herhuisvesting zie pagina Kijkje in model eengezinswoning zie pagina In de bloemetjes gezet zie pagina Nieuwbouw start in juni In juni begint

Nadere informatie

Sloop- en Renovatiereglement. Herstructureringsprojecten van de woningcorporaties in Almere

Sloop- en Renovatiereglement. Herstructureringsprojecten van de woningcorporaties in Almere Sloop- en Renovatiereglement Herstructureringsprojecten van de woningcorporaties in Almere Vastgesteld op 24 november 2016 Inhoud 1 Reglement bij sloop en renovatie... 3 2 Communicatie en informatie...

Nadere informatie

1.3 Het sociaal statuut treedt in werking met ingang van 1 januari 2011 en geldt tot en met 31 december 2014.

1.3 Het sociaal statuut treedt in werking met ingang van 1 januari 2011 en geldt tot en met 31 december 2014. Sociaal statuut bij herstructurering in Velsen De vier Velsense woningcorporaties en de huurders vertegenwoordigd door de officiële gesprekspartners van de woningcorporaties, komen het volgende overeen:

Nadere informatie

SOCIAAL STATUUT BIJ WIJKVERNIEUWING EN VERKOOP VAN HUURWONINGEN. Stichting Woningbouw Slochteren

SOCIAAL STATUUT BIJ WIJKVERNIEUWING EN VERKOOP VAN HUURWONINGEN. Stichting Woningbouw Slochteren SOCIAAL STATUUT BIJ WIJKVERNIEUWING EN VERKOOP VAN HUURWONINGEN Stichting Woningbouw Slochteren Schildwolde 15 februari 2005 2 SOCIAAL STATUUT De ondergetekenden: 1 Stichting Woningbouw Slochteren, gevestigd

Nadere informatie

ENQUETE SPOORBUURT. 1. Woonsituatie. Werkgroep Spoorbuurt Laagbouw Werkgroep Spoorbuurt Beneden-bovenwoningen Opmerkingen Werkgroepen

ENQUETE SPOORBUURT. 1. Woonsituatie. Werkgroep Spoorbuurt Laagbouw Werkgroep Spoorbuurt Beneden-bovenwoningen Opmerkingen Werkgroepen ENQUETE SPOORBUURT Werkgroep Spoorbuurt Laagbouw Werkgroep Spoorbuurt Beneden-bovenwoningen Opmerkingen Werkgroepen Delen Enquête: 1. Woonsituatie 2. Wijk Opzet 3. Wijk Beschermd Stadsgezicht 4. Woning

Nadere informatie

ALS JE HUURWONING GERENOVEERD WORDT

ALS JE HUURWONING GERENOVEERD WORDT ALS JE HUURWONING GERENOVEERD WORDT Als je in een huurwoning woont die gerenoveerd wordt, wil je natuurlijk zo snel mogelijk weten waar je aan toe bent en wat je van ons kunt verwachten. Dat vertellen

Nadere informatie

Herstructurering Gasselternijveen Bewonersinformatieavond 19 november 2012

Herstructurering Gasselternijveen Bewonersinformatieavond 19 november 2012 Herstructurering Gasselternijveen Bewonersinformatieavond 19 november 2012 Welkom & programma De Volmacht > 19.00 19.30 deuren open > 19.30 19.45 opening door Jaap Boekholt, De Volmacht > 19.45 20.30 presentatie

Nadere informatie

Vragen en antwoorden nav bijeenkomst 25 juni en vragen gesteld door bewonerscommissie De Binding

Vragen en antwoorden nav bijeenkomst 25 juni en vragen gesteld door bewonerscommissie De Binding Vragen en antwoorden nav bijeenkomst 25 juni en vragen gesteld door bewonerscommissie De Binding Algemene vragen De vakantieperiode begint nu, kunnen we het niet wat rustiger aan doen, om iedereen de gelegenheid

Nadere informatie

Sociaal Plan bij herstructurering

Sociaal Plan bij herstructurering Het Sociaal Plan is een overeenkomst tussen Woonstichting Groninger huis en bewoners van een wijk of straat waar sloop of ingrijpende renovatie plaats zal vinden. Het Sociaal Plan behandelt de rechten

Nadere informatie

Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o.

Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o. Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o. Datum: 21 december 2017 Agenda: 1. Opening 2. Terugkoppeling koude opnames 3. Uitgangspunten (technisch en sociaal) 4. Verslag vorige bijeenkomst

Nadere informatie

Overzicht belangrijkste punten uit het sociaal plan

Overzicht belangrijkste punten uit het sociaal plan 21 maart 2011 Overzicht belangrijkste punten uit het sociaal plan De gemeente Barendrecht is volop in ontwikkeling en het centrumgebied van Barendrecht staat aan de vooravond van een grondige vernieuwing.

Nadere informatie

Sociaal plan Gele Lisstraat 1 t/m 143 (oneven nummers)

Sociaal plan Gele Lisstraat 1 t/m 143 (oneven nummers) Sociaal plan Gele Lisstraat 1 t/m 143 (oneven nummers) d.d. 21-02-2019 Sociaal Plan Gele Lisstraat 1 t/m 143 (oneven nummers) Uw galerijwoning aan de Gele Lisstraat wordt gesloopt en er komt nieuwbouw

Nadere informatie

Vaststellen raadsbrief Zeeheldenbuurt, paarse blokken

Vaststellen raadsbrief Zeeheldenbuurt, paarse blokken B en W-nummer 15.0213; besluit d.d. 3-3-2015 Onderwerp Vaststellen raadsbrief Zeeheldenbuurt, paarse blokken Besluiten: 1. bijgaande informatieve brief nr. Z/15/15165 aan de raad vast te stellen, waarin

Nadere informatie

Thús wonen BROCHURE FONTEINSHOF

Thús wonen BROCHURE FONTEINSHOF Thús wonen BROCHURE FONTEINSHOF INHOUDSOPGAVE Algemene informatie 3 1. Wat gaan we bouwen? 4 2. Plattegronden 5 3. Huurprijzen 11 4. Hoe komt u in aanmerking? 12 5. Extra informatie 13 Contactgegevens

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6-4 december 2012 - De zesde Klankbordbijeenkomst

Nieuwsbrief 6-4 december 2012 - De zesde Klankbordbijeenkomst Nieuwsbrief 6-4 december 2012 - De zesde Klankbordbijeenkomst Dit is de zesde nieuwsbrief over de ontwikkelingen in project Centrum. U ontvangt een nieuwsbrief na elke klankbordbijeenkomst en vanaf volgend

Nadere informatie

Renovatie woningen Zevenhuizen

Renovatie woningen Zevenhuizen Renovatie woningen Zevenhuizen Triada gaat uw woning grondig renoveren. Wij zetten daarbij sterk in op energiemaatregelen. De start van deze werkzaamheden is gepland voor voorjaar 2018. Uw woning heeft

Nadere informatie

Verhuizen bij sloop. Regels bij het zoeken naar een woning met voorrang voor huurders van sloop-/nieuwbouwprojecten.

Verhuizen bij sloop. Regels bij het zoeken naar een woning met voorrang voor huurders van sloop-/nieuwbouwprojecten. Verhuizen bij sloop Regels bij het zoeken naar een woning met voorrang voor huurders van sloop-/nieuwbouwprojecten. Inleiding Huizen en buurten verslijten. Daarom worden woningen gerenoveerd, en soms zelfs

Nadere informatie

Sociaal Plan bewoners Spatter/Fortuin de belangrijkste zaken puntsgewijs voor u op een rij gezet

Sociaal Plan bewoners Spatter/Fortuin de belangrijkste zaken puntsgewijs voor u op een rij gezet Sociaal Plan bewoners Spatter/Fortuin de belangrijkste zaken puntsgewijs voor u op een rij gezet Uw flat aan de Spatter- en Fortuinstraat wordt gesloopt en er komt nieuwbouw voor in de plaats. Als bewoner

Nadere informatie

Groene wijk Herperhof, Herpen. 25 huurwoningen aan de Waterstraat en Sint Sebastianusstraat

Groene wijk Herperhof, Herpen. 25 huurwoningen aan de Waterstraat en Sint Sebastianusstraat Groene wijk Herperhof, Herpen 5 huurwoningen aan de Waterstraat en Sint Sebastianusstraat Wonen in het centrum van Herpen Op de locatie aan de Sint Sebastianusstraat en Waterstraat bouwt Mooiland Herperhof.

Nadere informatie

Presentatie Renovatieplannen Bilderdijkstraat / Da Costastraat

Presentatie Renovatieplannen Bilderdijkstraat / Da Costastraat Programma van vanavond: Inleiding Renovatieplan/werkzaamheden - pauze - Woonlasten Sociaal plan Vragen Inleiding Inleiding: Samenwerking heeft in 2011 aangekondigd de badkamer, de keuken en het toilet

Nadere informatie

Activiteiten Amersfoort

Activiteiten Amersfoort Activiteiten Amersfoort Woningbezit Zelfstandige huurwoningen naar woningtype = 5.561 3.553 3.088 600 12.802 Eengezinswoning Galerijflat Portiekflat Beneden-/ Totaal bovenwoning Bovenstaand woningbezit

Nadere informatie

Sociaal Plan. Steenstraat 15 t/m 85

Sociaal Plan. Steenstraat 15 t/m 85 Sociaal Plan Steenstraat 15 t/m 85 8 maart 2011 Inhoudsopgave Inleiding pag. 4 1. Algemeen 5 2. Procedure 5 3. Beëindiging huurovereenkomst in verband met sloop 5 4. Herhuisvesting en woningtoewijzing

Nadere informatie

9,65 x 15,8 mm. Sluisweg. 4,9 x 5,25 mm. verslag 2015-01-27

9,65 x 15,8 mm. Sluisweg. 4,9 x 5,25 mm. verslag 2015-01-27 9,65 x 15,8 mm Sluisweg 4,9 x 5,25 mm verslag 2015-01-27 Verslag van de bijeenkomst met de bewoners van de Sluisweg op dinsdag 27 januari 2015 om 19.30 uur in het EMS gebouw aan de Sluisweg 67 E. Aanwezigen:

Nadere informatie

Spatter-Fortuinstraat 3e informatieavond. 17 september 2014

Spatter-Fortuinstraat 3e informatieavond. 17 september 2014 Spatter-Fortuinstraat 3e informatieavond 17 september 2014 2 Welkom Dirk van der Grijn 3 Inhoud Terugblik Uitkomst huisbezoeken Sociaal plan Vervolg sociaal plan Verder traject 4 Terugblik Draagvlak voorop

Nadere informatie

uw rechten en plichten bij sloop en herhuisvesting

uw rechten en plichten bij sloop en herhuisvesting uw rechten en plichten bij sloop en herhuisvesting 2017 www.lefier.nl 1 Lefier gaat uw woning slopen. In deze brochure leest u wat uw rechten en plichten zijn als uw woning wordt gesloopt. inleiding Lefier

Nadere informatie

Stap in de vernieuwing van de wijk

Stap in de vernieuwing van de wijk Stap in de vernieuwing van de wijk Samen kijken naar de beste aanpak voor uw woning Van verouderd naar eigentijds en fijn wonen Resultaten onderzoek Intermaris wil voor de toekomst weten waar de mogelijkheden

Nadere informatie