Nieuwsbrief herstructurering Van Kleefstraat en omgeving te Huissen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief herstructurering Van Kleefstraat en omgeving te Huissen"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief herstructurering Van Kleefstraat en omgeving te Huissen Bewonersavond 20 april 2011 Wanneer gaat er wat gebeuren? Dit is waarschijnlijk de st gestelde vraag op de bewonersavond van 20 april Een bewonersavond georganiseerd voor de huurders van Waardwonen die aan de Van Kleefstraat, Van Gelrestraat (even nummers) en het Van Kleefplein (oneven nummers) wonen. Woningen die worden vervangen door nieuwbouw. Maar wanneer? Wat komt er terug? Kunnen we terugkeren? En waar moet ik dan tijdelijk wonen? Vragen die deels op deze avond zijn beantwoord en deels in de directe toekomst worden beantwoord. Tijdens de informatieavond is het volgende gepresenteerd: - de stedenbouwkundige studie die de architect heeft gemaakt van de huidige situatie; - de uitgangspunten voor het nieuwbouwplan; - het sociaal plan voor de huidige huurders van de te vervangen woningen; - op welke manier bewoners verder worden betrokken bij het project; - de planning. Deze punten worden in deze nieuwsbrief nog eens kort toegelicht. Verder is er aan het eind van de avond een enquête ingevuld door de aanwezige bewoners. De resultaten daarvan zijn weergegeven in deze nieuwsbrief. Parkeren ook aan de achterkant De architect heeft eerst het studiegebied laten zien. Deze is weergegeven in bijgevoegd kaartje 1 (zie laatste blad). Het huidige stratenpatroon wordt behouden. Dat betekent dat de nieuwbouwblokken net zoals nu langs de Van Kleefstraat, Van Gelrestraat en het Van Kleefplein komen te liggen. Belangrijk verschil met de huidige situatie is dat er in de toekomst ook aan de achterkant van de woningen geparkeerd wordt. Dat is nodig, omdat er nu te weinig parkeerplaatsen zijn. Een probleem dat werd beaamd door bewoners. Zodoende ontstaat er een blokverdeling zoals deze is weergegeven in kaartje 2 (zie laatste blad). Woonstraat en ontsluitingsweg Verder heeft de architect aangegeven dat de Van Kleefstraat en de Van Gelrestraat nogal verschillen van karakter. In de Van Kleefstraat komen alleen mensen die in die straat wonen, terwijl de Van Gelrestraat ook een doorgaande weg is. Dat betekent dat de Van Kleefstraat r een woonstraat is en blijft, terwijl de Van Gelrestraat het karakter van een laan krijgt.

2 Terugkeergarantie en bouwen voor senioren Maar welk type woning worden er nu gebouwd? Daar wordt nu nog over nagedacht. Wat Waardwonen erg belangrijk vindt, is dat iedereen die terug wil keren, ook terug kan keren. Huidige bewoners hebben dan ook een terugkeergarantie. Omdat een deel van de bewoners heeft aangegeven graag naar een gelijkvloerse woning (zie kader rechts) te willen, betekent dat deze hier dan ook gebouwd zullen worden. De vraag naar dit soort woningen is er niet alleen onder de huurders van de te vervangen woningen, maar ook breder in de gente. Die vraag wil Waardwonen graag bedienen op deze plek. Juist ook omdat er veel (winkel)voorzieningen in de buurt zijn en het gebied dicht bij het centrum van Huissen ligt. Een gelijkvloerse woning is een woning waar alle ruimtes zich op hetzelfde niveau bevinden. Een woning zonder trap dus. Dit kan op de begane grond zijn, maar een appartement bereikbaar per lift is ook een gelijkvloerse woning. Dat betekent niet dat hier alleen maar gelijkvloerse woningen worden gebouwd. Er worden ook eengezinswoningen gebouwd, waardoor er een mix aan type woningen ontstaat. Samengevat zijn er de volgende uitgangspunten voor het uiteindelijke plan - Het stratenpatroon blijft behouden. - Parkeren gebeurt in de toekomst ook aan de achterkant. - De Van Kleefstraat krijgt de sfeer van een woonstraat. - De Van Gelrestraat krijgt r het karakter van een laan. - Huidige bewoners hebben een terugkeergarantie. - Er wordt op deze plek ook gebouwd voor senioren. Omdat daar vraag naar is onder de huidige huurders, maar ook breder in de gente. - Ook omdat de plek gunstig ligt ten opzichte van (winkel)voorzieningen en het centrum van Huissen. - Dat betekent dat hier ook gelijkvloerse woningen gebouwd gaan worden. Het Sociaal Plan Een Sociaal Plan is een document met een beschrijving van rechten en plichten van huurders en Waardwonen bij sloop, herhuisvesting en mogelijke terugkeer naar nieuwbouw. Met de bewonersraad Lingewaard is overeenstemming over een Basis Sociaal Plan. Per project wordt een definitief Sociaal Plan vastgesteld. Aan alle huurders wordt gevraagd het definitief Sociaal Plan voor akkoord te ondertekenen. Het Sociaal Plan geldt alleen voor huurders met een huurovereenkomst voor onbepaalde tijd (en dus niet voor de bewoners van de door Sleutelklaar gehuurde woningen) Het Sociaal Plan geldt en treedt in werking: - als 70% van de huurders het Sociaal Plan voor akkoord heeft getekend; en - de gente een sloopvergunning heeft verstrekt en dan alleen; - voor de huurders die het Sociaal Plan voor akkoord hebben getekend.

3 Alle huurders, voor wie het Sociaal Plan in werking is getreden, hebben recht: - op vervangende woonruimte; - om terug te keren in de wijk; - om met voorrang te kunnen verhuizen met een zogenaamde Stadsvernieuwingsurgentie; - op een bijdrage in de verhuis- en herinrichtingskosten; - bevriezing van de huur van de huidige woning. plichten rechten sociaal plan De Stadsvernieuwingsurgentie geeft binnen het aanbod van Entree: - voorrang op alle andere reguliere woningzoekenden; - voorrang op overige urgent woningzoekenden; - voorrang op een huurwoning van Waardwonen; - voorrang op een huurwoning in de hele Stadsregio oftewel huurwoningen van alle andere bij Entree aangesloten woningcorporaties in de regio Arnhem Nijmegen. Het is met deze urgentie mogelijk om definitief te verhuizen naar een andere huurwoning (= 1x verhuizen) of tijdelijk te verhuizen naar een vervangende woning en later terug te keren in een nieuwbouwwoning in de wijk (= 2x verhuizen). De bijdrage in de verhuis- en herinrichtingskostenvergoeding bedraagt bij verhuizen naar: - een permanente woning en niet terugkeren in de nieuwbouwwoning 5.397; - een tijdelijke woning en wel terugkeren in de nieuwbouwwoning De tijdelijke woning is voorzien van een basisstoffering (vloer- en raambekleding). Deze bedragen worden in termijnen uitbetaald. De hoogte van het bedrag is wettelijk vastgesteld en wordt jaarlijks per 1 maart verhoogd met het percentage van de inflatiecorrectie. Toewijzing en huurprijs nieuwbouwwoning Toewijzing van een nieuwbouwwoning gebeurt op basis van ttijd. De huurder met de langste ttijd heeft de eerste keus. De ttijd is de woonduur op het huidige adres volgens inschrijving en registratie in de Gentelijke Basisadministratie voorheen, ook wel genoemd het Bevolkingsregister. Voorwaarde hierbij is uiteraard dat de te verlaten woning vrij komt. De huren van de nieuwbouwwoningen zullen hoger liggen dan de huidige huren. Er wordt voor de nieuwbouw gekeken naar woonlasten, ofwel de kosten van energie en huur tezamen. Werkgroepen Sociaal Plan en Woonsfeer Waardwonen wil haar huurders graag betrekken bij het project. Daarvoor worden er twee werkgroepen in het leven geroepen waarin bewoners kunnen deelnemen. Een werkgroep Sociaal Plan en een werkgroep Woonsfeer. Ook de Bewonersraad wordt uitgenodigd om deel te nemen aan de werkgroepen.

4 De werkgroep Sociaal Plan gaat samen met Waardwonen aan de slag om het standaard Sociaal Plan dat er ligt verder uit te werken tot een definitief Sociaal Plan voor dit project. Bewoners hebben zich voor deze werkgroep kunnen opgeven tijdens de bewonersavond. Hiervan hebben tien huurders gebruik gemaakt. Mocht u de avond hebben gemist of heeft u zich bedacht en wilt u zich alsnog opgeven, dan kan dat op 6 of 7 juni bij mevrouw M. Croonen via telefoonnummer Uiteindelijk worden er uit de groep die zich heeft aangemeld vier vertegenwoordigers geselecteerd via verkiezingen. Van elke straatkant een, dus twee uit de Van Kleefstraat, een van het Van Kleefplein en een uit de Van Gelrestraat. Na 7 juni ontvangt u hiervoor een stemformulier. Waarschijnlijk zijn er 2 á 3 bijeenkomsten nodig. Na deze bijeenkomsten zal het definitieve Sociaal Plan worden toegelicht en besproken met alle bewoners bij hen thuis en wordt gevraagd of zij met het Sociaal Plan akkoord kunnen gaan. In de werkgroep Woonsfeer gaan bewoners samen met de architect aan de slag. Hoe vindt u nou dat de straat eruit zou moeten zien? Wilt u liever een heg of een schutting? Moeten er speelvoorzieningen komen en wat voor speelvoorzieningen zijn dat dan? Met de kaart op tafel, schetspapier binnen handbereik en samen met uw buurtgenoten denkt u na over de woonsfeer van uw toekomstige buurt. Deze werkgroep zal na de zomer worden opgestart en we komen 1 of 2 keer bij elkaar. Deelnemers worden na de zomer apart uitgenodigd. Wanneer u zich hiervoor (alsnog) wilt opgeven, dan kan dat bij de heer D. van Schaik via telefoonnummer Planning verhuizen en nieuwbouw - Goedgekeurd Sociaal Plan (medio 2011). - Verlening sloopvergunning door gente (eind 2011). - Daarna gaat uw stadsvernieuwingsurgentie in, bevriezen we de huren oftewel treedt het Sociaal Plan in werking mits 70% akkoord. - Herhuisvesting duurt waarschijnlijk een tot anderhalf jaar (inschatting eerste helft 2013 klaar). - Als iedereen is verhuisd: sloop en start nieuwbouw (eerste helft 2013). - Nieuwbouw duurt ongeveer anderhalf jaar. Afhankelijk van wat er terug komt is fasering in sloop en nieuwbouw mogelijk. Dit wordt nog bezien (inschatting nieuwbouw klaar halverwege 2014). Wanneer hoort u weer van ons? - Verkiezingen werkgroep Sociaal Plan (juni 2011). - Bijeenkomsten werkgroep Sociaal Plan (juni/juli 2011). - Inloopmarkt waarop het voorlopig schetsontwerp wordt gepresenteerd (medio 2011) - De 1-op-1 gesprekken over goedkeuring Sociaal Plan (direct na de inloopmarkt). - De werkgroep Woonsfeer (3e kwartaal 2011).

5 Resultaten enquête De opkomst op de bewonersavond was 65,4%. Aan de bewoners is aan het einde van de avond gevraagd een enquêteformulier met een aantal vragen in te vullen. Alle aanwezige bewoners hebben hieraan gehoor gegeven, waarvoor dank. Hieronder de resultaten, die zullen worden genomen in de planontwikkeling. Wat vindt u van het idee om hier onder andere woningen voor ouderen te realiseren? Mee oneens; 1 oneens; 0 14 eens; 12 Eens; 7 Wat vindt u van het idee om zogenaamde gelijkvloerse woningen te realiseren? Dat zijn woningen waarin dus alle ruimtes dus ook de slaapkamer en de badkamer zich op één verdieping bevinden. Mee oneens; 3 oneens; 0 10 eens; 14 Eens; 7 Wat vindt u van het idee om op deze plek een mix van eengezinswoningen en appartementen te realiseren? Mee oneens; 5 2 eens; 10 oneens; 1 Eens; 16

6 Wilt u terugkeren in de buurt ook als u daarvoor tijdelijk naar een andere woning moet? Weet niet; 7 Nee; 5 Ja; 22 Vond u de informatie over het Sociaal Plan helder? Nee; 0 8 Ja; 26 Vond u de informatieavond verhelderend? Nee; 3 8 Ja; 23

7 Kaartje 1 Studiegebied Kaartje 2 Blokindeling p a r k e r e n

SOCIAAL PLAN. - Rozenbuurt 3 - Asterstraat 17 t/m 53 6 & 8 Hatertseveldweg 55 t/m 81 Leliestraat 50 t/m 70 Resedastraat 1 t/m 19

SOCIAAL PLAN. - Rozenbuurt 3 - Asterstraat 17 t/m 53 6 & 8 Hatertseveldweg 55 t/m 81 Leliestraat 50 t/m 70 Resedastraat 1 t/m 19 SOCIAAL PLAN - Rozenbuurt 3 - Asterstraat 17 t/m 53 6 & 8 Hatertseveldweg 55 t/m 81 Leliestraat 50 t/m 70 Resedastraat 1 t/m 19 Portaal Nijmegen Januari 2013 ALGEMEEN Dit Sociaal Plan gaat in op 1 januari

Nadere informatie

VIJF KEUZES VOOR DE BEWONERS VAN DE GROENE WONINGEN IN DE ZEEHELDENBUURT

VIJF KEUZES VOOR DE BEWONERS VAN DE GROENE WONINGEN IN DE ZEEHELDENBUURT VIJF KEUZES VOOR DE BEWONERS VAN DE GROENE WONINGEN IN DE ZEEHELDENBUURT Beste bewoner, In dit boekje leest u welke vijf keuzes u heeft als bewoner van de te slopen woningen in de Zeeheldenbuurt. Mocht

Nadere informatie

Vragen & antwoorden over de sloop/nieuwbouw Moerbessenberg

Vragen & antwoorden over de sloop/nieuwbouw Moerbessenberg Vragen & antwoorden over de sloop/nieuwbouw Moerbessenberg Algemeen Portaal gaat de woningen aan de Moerbessenberg 2 t/m 64 (alleen even nummers) slopen en vervangen door nieuwbouw. De huidige duplexwoningen

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Josephwijk Roosendaal

Veelgestelde vragen Josephwijk Roosendaal Veelgestelde vragen Josephwijk Roosendaal Gildenbondstraat 2 t/m 48 (even) 1 t/m 9 en 13 t/m 59 (oneven) Tulpstraat 2 t/m 16 (even) en 15 t/m 29 (oneven) St.Josephstraat 31 t/m 35 en 57 t/m 61 (oneven)

Nadere informatie

Sociaal Plan Woonservice IJsselland

Sociaal Plan Woonservice IJsselland Sociaal Plan Woonservice IJsselland MAART 2009 Inleiding Artikel 1 : Algemeen Artikel 2 : Procedure Artikel 3 : Herhuisvesting Artikel 4 : Tegemoetkoming in de verhuis- en inrichtingskosten Artikel 5 :

Nadere informatie

Highlights Sociaal plan Floraplein eo

Highlights Sociaal plan Floraplein eo Highlights Sociaal plan Floraplein eo Het sociaal plan geldt voor de woningen Floraplein 16 t/m 69 even en oneven, Wilgenroosstraat 54 t/m 64 even, Clematisstraat 1 t/m 25 oneven, Resedastraat 1 t/m 7

Nadere informatie

INFORMATIEFOLDER BIJ SLOOP

INFORMATIEFOLDER BIJ SLOOP INFORMATIEFOLDER BIJ SLOOP U woont in een woning van Woningbouwvereniging Anna Paulowna die gesloopt gaat worden. HDe technische staat van woningen, onze financiële kaders, maar ook de E veranderende woningbehoefte

Nadere informatie

Verslag bewonersavond voor project Rembrandtweg fase 1

Verslag bewonersavond voor project Rembrandtweg fase 1 Verslag bewonersavond voor project Rembrandtweg fase 1 Plaats: Goede Herderkerk Datum: 20 november 2014 Tijd: 19:00 20:30 uur Opening De directeur-bestuurder van Woonvisie, Alfred van den Bosch, opent

Nadere informatie

d.d Sociaal plan Spatterstraat 23 t/m 45 (oneven nummers)

d.d Sociaal plan Spatterstraat 23 t/m 45 (oneven nummers) d.d. 18-06-2018 Sociaal plan Spatterstraat 23 t/m 45 (oneven nummers) Sociaal Plan Spatterstraat 23 t/m 45 (oneven nummers) Uw portiekwoning aan de Spatterstraat wordt gesloopt en er komt nieuwbouw voor

Nadere informatie

Spatter-Fortuinstraat 3e informatieavond. 17 september 2014

Spatter-Fortuinstraat 3e informatieavond. 17 september 2014 Spatter-Fortuinstraat 3e informatieavond 17 september 2014 2 Welkom Dirk van der Grijn 3 Inhoud Terugblik Uitkomst huisbezoeken Sociaal plan Vervolg sociaal plan Verder traject 4 Terugblik Draagvlak voorop

Nadere informatie

Overzicht belangrijkste punten uit het sociaal plan

Overzicht belangrijkste punten uit het sociaal plan 21 maart 2011 Overzicht belangrijkste punten uit het sociaal plan De gemeente Barendrecht is volop in ontwikkeling en het centrumgebied van Barendrecht staat aan de vooravond van een grondige vernieuwing.

Nadere informatie

Stedelijke Verhuisregeling s-hertogenbosch. Afspraken bij sloop van huurwoningen

Stedelijke Verhuisregeling s-hertogenbosch. Afspraken bij sloop van huurwoningen Stedelijke Verhuisregeling s-hertogenbosch Afspraken bij sloop van huurwoningen s-hertogenbosch bouwt aan de toekomst. Om ervoor te zorgen dat iedereen in deze gemeente prettig kan blijven wonen, worden

Nadere informatie

Sociaal Plan bewoners Spatter/Fortuin de belangrijkste zaken puntsgewijs voor u op een rij gezet

Sociaal Plan bewoners Spatter/Fortuin de belangrijkste zaken puntsgewijs voor u op een rij gezet Sociaal Plan bewoners Spatter/Fortuin de belangrijkste zaken puntsgewijs voor u op een rij gezet Uw flat aan de Spatter- en Fortuinstraat wordt gesloopt en er komt nieuwbouw voor in de plaats. Als bewoner

Nadere informatie

Sloop/vervangende nieuwbouw Johannes Poststraat 25 t/m 63 (oneven) Pater Bleijsstraat 1 t/m 6 in Hoorn

Sloop/vervangende nieuwbouw Johannes Poststraat 25 t/m 63 (oneven) Pater Bleijsstraat 1 t/m 6 in Hoorn Sloop/vervangende nieuwbouw Johannes Poststraat 25 t/m 63 (oneven) Pater Bleijsstraat 1 t/m 6 in Hoorn Wat heeft Intermaris besloten? Intermaris heeft besloten uw woning niet te renoveren, maar om de 26

Nadere informatie

Sociaal plan Warmunda

Sociaal plan Warmunda Sociaal plan Warmunda 1. Wat is een sociaal plan 3 2. Algemeen 2.1 Partijen. 3 2.2 Startdatum herhuisvesting: de peildatum.. 3 2.3 Huisbezoeken.. 3 3. Verhuizen/herhuisvesting 3.1 Algemeen... 3 3.2 Verhuizen

Nadere informatie

Bij sloop of renovatie van zelfstandige woningen

Bij sloop of renovatie van zelfstandige woningen Sociaal plan UWOON Bij sloop of renovatie van zelfstandige woningen Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 2. Ingrepen en besluitvorming... 4 3. Verhuizen... 6 4. Beheer woning en woonomgeving...

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN SLOOP. 98 woningen Leliestraat Irisstraat

VEELGESTELDE VRAGEN SLOOP. 98 woningen Leliestraat Irisstraat VEELGESTELDE VRAGEN SLOOP 98 woningen Leliestraat Irisstraat 1 Inleiding Domijn heeft 98 woningen aan de Lelie- en Irisstraat in de gemeente Losser. Deze woningen zijn over een tijdje echt op. Uit een

Nadere informatie

vraag & antwoord - wat betekenen de sloop- en nieuwbouwplannen in Europarei voor mij als huurder?

vraag & antwoord - wat betekenen de sloop- en nieuwbouwplannen in Europarei voor mij als huurder? vraag & antwoord - wat betekenen de sloop- en nieuwbouwplannen in Europarei voor mij als huurder? Eind mei bent u, als bewoner van Europarei, per brief geïnformeerd over het besluit van de gemeenteraad

Nadere informatie

Definitief Sociaal Plan Woonservice IJsselland. Herstructurering 95 Pégé woningen De Ooi

Definitief Sociaal Plan Woonservice IJsselland. Herstructurering 95 Pégé woningen De Ooi Definitief Sociaal Plan Woonservice IJsselland Herstructurering 95 Pégé woningen De Ooi November 2017 Inleiding Artikel 1 : Algemeen Artikel 2 : Procedure Artikel 3 : Herhuisvesting Artikel 4 : Tegemoetkoming

Nadere informatie

9,65 x 15,8 mm. Sluisweg. 4,9 x 5,25 mm. verslag 2015-01-27

9,65 x 15,8 mm. Sluisweg. 4,9 x 5,25 mm. verslag 2015-01-27 9,65 x 15,8 mm Sluisweg 4,9 x 5,25 mm verslag 2015-01-27 Verslag van de bijeenkomst met de bewoners van de Sluisweg op dinsdag 27 januari 2015 om 19.30 uur in het EMS gebouw aan de Sluisweg 67 E. Aanwezigen:

Nadere informatie

Sociaal plan UWOON Per 1 oktober 2013. Bij sloop of renovatie van zelfstandige woningen

Sociaal plan UWOON Per 1 oktober 2013. Bij sloop of renovatie van zelfstandige woningen Sociaal plan UWOON Per 1 oktober 2013 Bij sloop of renovatie van zelfstandige woningen 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Ingrepen en besluitvorming... 4 3. Verhuizen... 6 4. Beheer woning en woonomgeving...

Nadere informatie

Sociaal plan Gele Lisstraat 1 t/m 143 (oneven nummers)

Sociaal plan Gele Lisstraat 1 t/m 143 (oneven nummers) Sociaal plan Gele Lisstraat 1 t/m 143 (oneven nummers) d.d. 21-02-2019 Sociaal Plan Gele Lisstraat 1 t/m 143 (oneven nummers) Uw galerijwoning aan de Gele Lisstraat wordt gesloopt en er komt nieuwbouw

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 10 september 2014

Nieuwsbrief 3 10 september 2014 Nieuwsbrief 3 10 september 2014 Dit is de derde nieuwsbrief over de ontwikkelingen in project Rijsoord. U ontvangt een nieuwsbrief na elke klankbordbijeenkomst. Deze nieuwsbrief wordt bij alle bewoners

Nadere informatie

De Struikbuurt Vernieuwt! in het Uitwerkingsplan waar de buurt in 2013 mee instemde.

De Struikbuurt Vernieuwt! in het Uitwerkingsplan waar de buurt in 2013 mee instemde. V o o r u, b e w o n e r v a n D E A N T O N S T R U I K B U U R T I N S L O T E R M E E R De Struikbuurt Vernieuwt! De Struikbuurt gaat veranderen. Alle woningen tussen het Johan Brouwerpad en de Vening

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN ONTWIKKELING SPORTWEG EN MEERWEG

VEELGESTELDE VRAGEN ONTWIKKELING SPORTWEG EN MEERWEG VEELGESTELDE VRAGEN ONTWIKKELING SPORTWEG EN MEERWEG HUURPRIJS 1.1. HOE HOOG WORDT MIJN HUURPRIJS BIJ MODERNISERING? Wij gaan met u in gesprek over de mogelijkheden bij modernisering. Een aantal maatregelen

Nadere informatie

26 eengezinswoningen voor gezinnen en starters 17 comfort woningen voor senioren en starters

26 eengezinswoningen voor gezinnen en starters 17 comfort woningen voor senioren en starters Broekkant, Malden Wijk: Herstructurering Malden Jachthuis Broekkant Op 15 mei 2009 heeft Oosterpoort het sloopbesluit genomen voor de woningen Broekkant 22 t/m 56. Acaciastraat 1 t/m 36, Meidoornstraat

Nadere informatie

Achterkant en voorkant beginnen op de volgende pagina.

Achterkant en voorkant beginnen op de volgende pagina. Achterkant en voorkant beginnen op de volgende pagina. www.vernieuwingpeperstraat.nl Introductie Omdat u in een huurwoning woont die gesloopt wordt, wilt u natuurlijk weten waar u aan toe bent. Wat u

Nadere informatie

uw rechten en plichten bij sloop en herhuisvesting

uw rechten en plichten bij sloop en herhuisvesting uw rechten en plichten bij sloop en herhuisvesting 2017 www.lefier.nl 1 Lefier gaat uw woning slopen. In deze brochure leest u wat uw rechten en plichten zijn als uw woning wordt gesloopt. inleiding Lefier

Nadere informatie

Sociaal plan Warmunda

Sociaal plan Warmunda Sociaal plan Warmunda 1. Wat is een sociaal plan 3 2. Algemeen 2.1 Partijen. 3 2.2 Startdatum herhuisvesting: de peildatum.. 3 2.3 Huisbezoeken.. 3 3. Verhuizen/herhuisvesting 3.1 Algemeen... 3 3.2 Verhuizen

Nadere informatie

Bijlage 1: Veelgestelde vragen

Bijlage 1: Veelgestelde vragen Bijlage 1: Veelgestelde vragen Sloop & nieuwbouw Corantijnstraat en Paramaribostraat in Leiden April 2019 1. Achtergrond 1.1 Wat is Portaal van plan? Portaal heeft het plan de drie complexen aan de Corantijn-

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vogelbuurt mei 2019

Nieuwsbrief Vogelbuurt mei 2019 Nieuwsbrief Vogelbuurt mei 2019 Sinds begin vorig jaar zijn we bezig om, samen met u, te onderzoeken of we uw woning kunnen verbeteren en verduurzamen of moeten slopen en door nieuwbouw vervangen. Graag

Nadere informatie

VEEL GESTELDE VRAGEN PROJECT OUDEGEINLAAN, DE WIERSLAAN, NIJEVELDSINGEL, VRONESTEINLAAN EN LINSCHOTENSINGEL.

VEEL GESTELDE VRAGEN PROJECT OUDEGEINLAAN, DE WIERSLAAN, NIJEVELDSINGEL, VRONESTEINLAAN EN LINSCHOTENSINGEL. VEEL GESTELDE VRAGEN PROJECT OUDEGEINLAAN, DE WIERSLAAN, NIJEVELDSINGEL, VRONESTEINLAAN EN LINSCHOTENSINGEL. In dit overzicht vindt u een uitgebreide lijst met veelgestelde vragen die gaan over uw woning,

Nadere informatie

Renovatie maisonnetteflats Oldenbarnevelderweg Barneveld 2012-2015

Renovatie maisonnetteflats Oldenbarnevelderweg Barneveld 2012-2015 Renovatie maisonnetteflats Oldenbarnevelderweg Barneveld 2012-2015 Het sociaal plan in het kort: de afspraken, rechten en plichten van de bewoners en Woningstichting Barneveld De bewoners van de maisonnetteflats

Nadere informatie

Hoeveel woningen worden gesloopt en wat komt daar voor terug?

Hoeveel woningen worden gesloopt en wat komt daar voor terug? Doorstart vernieuwing Bomenwijk Waarom kiest Vestia voor sloop/nieuwbouw en niet voor renovatie? Als woningcorporatie is het onze taak om te zorgen voor voldoende woningen van goede kwaliteit passend bij

Nadere informatie

Informatieboekje. Sloop Wat nu? Pinksterbloem 2 t/m 144 (even nummers) Leiderdorp

Informatieboekje. Sloop Wat nu? Pinksterbloem 2 t/m 144 (even nummers) Leiderdorp Informatieboekje Sloop Wat nu? Pinksterbloem 2 t/m 144 (even nummers) Leiderdorp Maart 2017 Inleiding 1. Sloop Rijnhart Wonen heeft besloten om de woningen aan de Pinksterbloem 2 t/m 144, even nummers,

Nadere informatie

2. Het sloopproces. Pagina 1 van 6

2. Het sloopproces. Pagina 1 van 6 Basis sociaal plan (Geldig vanaf 5 september 2011, gedeeltelijk herzien XX oktober 2015) Dit Basis Sociaal Plan is vastgesteld na advies van de SHBW en in overleg met de gemeente Almelo. 1. Inleiding In

Nadere informatie

Sociaal Plan bij herstructurering

Sociaal Plan bij herstructurering Het Sociaal Plan is een overeenkomst tussen Woonstichting Groninger huis en bewoners van een wijk of straat waar sloop of ingrijpende renovatie plaats zal vinden. Het Sociaal Plan behandelt de rechten

Nadere informatie

Veel gestelde vragenlijst

Veel gestelde vragenlijst Veel gestelde vragenlijst Sloop & nieuwbouw Corantijnstraat en Paramaribostraat in Leiden Versie 2 - Augustus 2019 1. Achtergrond 1.1 Wat is Portaal van plan? Portaal heeft het plan de drie complexen aan

Nadere informatie

Sociaal Plan. Steenstraat 15 t/m 85

Sociaal Plan. Steenstraat 15 t/m 85 Sociaal Plan Steenstraat 15 t/m 85 8 maart 2011 Inhoudsopgave Inleiding pag. 4 1. Algemeen 5 2. Procedure 5 3. Beëindiging huurovereenkomst in verband met sloop 5 4. Herhuisvesting en woningtoewijzing

Nadere informatie

Sociaal statuut. Algemeen. Procedure bij sloop en ingrijpende verbetering

Sociaal statuut. Algemeen. Procedure bij sloop en ingrijpende verbetering Sociaal statuut Het sociaal statuut is belangrijk voor huurders die te maken krijgen met de sloop of renovatie van hun woning. In een sociaal statuut zijn de rechten van huurder vastgelegd. Er staan afspraken

Nadere informatie

INFORMATIEBLAD NOORDELIJK DEEL VERZETSHELDENBUURT GOES-OOST UPDATE VAN DE KLANKBORDGROEP

INFORMATIEBLAD NOORDELIJK DEEL VERZETSHELDENBUURT GOES-OOST UPDATE VAN DE KLANKBORDGROEP INFORMATIEBLAD NOORDELIJK DEEL VERZETSHELDENBUURT GOES-OOST In dit informatieblad praten we u bij over de laatste ontwikkelingen rondom de geplande sloopwerkzaamheden en vervangende nieuwbouw in het noordelijke

Nadere informatie

RIJNVESTE 30 SOCIALE HUURAPPARTEMENTEN HAZERSWOUDE-RIJNDIJK

RIJNVESTE 30 SOCIALE HUURAPPARTEMENTEN HAZERSWOUDE-RIJNDIJK 30 SOCIALE HUURAPPARTEMENTEN RIJNVESTE HAZERSWOUDE-RIJNDIJK Inhoudsopgave Algemene informatie 3 De bouw is gestart 3 Levensloopbestendig, voor alle leeftijden 3 Een eigen berging 3 Parkeerplaatsen 3 Veiligheid

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN BIJ SLOOP

SOCIAAL PLAN BIJ SLOOP SOCIAAL PLAN BIJ SLOOP WONINGBOUWVERENIGING ANNA PAULOWNA VOORWOORD Om de kwaliteit van de woningvoorraad op peil te houden kan het voorkomen dat Woningbouwvereniging Anna Paulowna moet besluiten om woningen

Nadere informatie

Kleinschalige informatiebijeenkomsten Sociaal plan en klankbordgroep Vragen over de sloop en renovatie

Kleinschalige informatiebijeenkomsten Sociaal plan en klankbordgroep Vragen over de sloop en renovatie Kleinschalige informatiebijeenkomsten Op 23, 24 en 26 maart jongstleden heeft Singelveste AlleeWonen kleinschalige informatiebijeenkomsten gehouden voor de bewoners van de noordelijk gelegen straten in

Nadere informatie

Het sloopbesluit, en dan...?

Het sloopbesluit, en dan...? Het sloopbesluit, en dan...? fase 3 In het Middengebied is en wordt er de komende jaren flink vernieuwd. De wijk ondergaat een ware metamorfose en dit jaar start het uitverhuizingstraject van de derde

Nadere informatie

Nieuwsbrief zes flats Bloemenoord

Nieuwsbrief zes flats Bloemenoord Nieuwsbrief zes flats Bloemenoord Op woensdag 28 maart 2018 hebben we aan alle huurders van de zes flats aan de Valeriaanstraat, Esdoornstraat, het Larixplein en Distelplein aangekondigd dat we het voornemen

Nadere informatie

tijdens de bijeenkomsten per flat en vervolgens met bewoners individueel.

tijdens de bijeenkomsten per flat en vervolgens met bewoners individueel. Vraag Informeren en betrekken Hoe informeren jullie bewoners? Hoe worden de bewoners betrokken? Hoeveel invloed hebben de bewoners? Wanneer vinden de bijeenkomsten plaats? Wat wordt er besproken tijdens

Nadere informatie

Het Utrechts Participatie Model & Algemeen Sociaal Plan (ASP) Publieksversie 2018

Het Utrechts Participatie Model & Algemeen Sociaal Plan (ASP) Publieksversie 2018 Het Utrechts Participatie Model & Algemeen Sociaal Plan (ASP) Publieksversie 2018 Het Utrechts Participatie Model & Algemeen Sociaal Plan Groot onderhoud, renovatie of sloop? Wat gaat er gebeuren met uw

Nadere informatie

Te huur: 45 appartementen met 1 of 2 slaapkamers

Te huur: 45 appartementen met 1 of 2 slaapkamers Te huur: 45 appartementen met 1 of 2 slaapkamers Het Hoefijzer Het Hoefijzer bestaat uit 45 levensloopbestendige appartementen verdeeld over twee gebouwen in drie bouwlagen. Het hoofdgebouw, voorzien van

Nadere informatie

Sociaal Plan Maandagsewetering November 2015

Sociaal Plan Maandagsewetering November 2015 Sociaal Plan Maandagsewetering November 2015-1 - Inhoudsopgave 1. Introductie... - 3-2. Samenvatting tot nu toe... - 4-3. Projectgroep... - 4-4. Regelingen en tegemoetkomingen... - 6-4.1 Huurbevriezing...

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4-12 oktober De vierde Klankbordbijeenkomst

Nieuwsbrief 4-12 oktober De vierde Klankbordbijeenkomst Nieuwsbrief 4-12 oktober 2012 - De vierde Klankbordbijeenkomst Dit is de vierde nieuwsbrief over de ontwikkelingen in project Centrum. U ontvangt een nieuwsbrief na elke klankbordbijeenkomst en vanaf volgend

Nadere informatie

U kunt het formulier ook opsturen naar: Waardwonen t.a.v. afdeling Woondiensten Postbus AA HUISSEN

U kunt het formulier ook opsturen naar: Waardwonen t.a.v. afdeling Woondiensten Postbus AA HUISSEN Woningruil Wilt u graag ruilen van woning? Dan moet u zelf iemand zoeken die met u van woning wil ruilen. U kunt bijvoorbeeld in een plaatselijke krant een advertentie plaatsen of via www.woningruil.nl

Nadere informatie

Sociaal Plan Spatter/Fortuin Wormer definitief 7 oktober 2014. Sociaal Plan Spatter/Fortuin

Sociaal Plan Spatter/Fortuin Wormer definitief 7 oktober 2014. Sociaal Plan Spatter/Fortuin Sociaal Plan Spatter/Fortuin 1 Sociaal Plan voor Spatter/Fortuin Wormer Inleiding Dit sociaal plan is voor de bewoners van de flat Spatter/Fortuin die vanwege de voorgenomen sloop te maken krijgen met

Nadere informatie

Inhoud. Sociaal Plan Wierden & Borgen juni

Inhoud. Sociaal Plan Wierden & Borgen juni SOCIAAL PLAN Inhoud 01. Algemene bepalingen... 3 02. Procedure bij sloop... 3 03. Vanaf de vooraankondiging... 3 04. Herhuisvesting... 4 05. Vergoedingen voor verhuis- en herinrichtingskosten... 5 06.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6-4 december 2012 - De zesde Klankbordbijeenkomst

Nieuwsbrief 6-4 december 2012 - De zesde Klankbordbijeenkomst Nieuwsbrief 6-4 december 2012 - De zesde Klankbordbijeenkomst Dit is de zesde nieuwsbrief over de ontwikkelingen in project Centrum. U ontvangt een nieuwsbrief na elke klankbordbijeenkomst en vanaf volgend

Nadere informatie

Bewonersavond d.d. 7 maart Hoflaan oneven , Weidehof nrs 33-56

Bewonersavond d.d. 7 maart Hoflaan oneven , Weidehof nrs 33-56 Bewonersavond d.d. 7 maart 2017 Hoflaan oneven 101-167, Weidehof nrs 33-56 Wat staat er in deze presentatie? Wat hebben we van u gehoord? Wat zijn de voorgenomen plannen? Wanneer willen we dat doen en

Nadere informatie

Woonruimteverdeling 2015 2 Woningstichting Putten. Opening Schauwplein

Woonruimteverdeling 2015 2 Woningstichting Putten. Opening Schauwplein Samenvatting In 2015 leverden wij 39 appartementen op aan het Schauwplein te Putten. De belangstelling voor de woningen was groot en leidde tot doorstroming. Wij sloten in 2015 inclusief deze nieuwbouw

Nadere informatie

Urgentiemogelijkheden

Urgentiemogelijkheden Urgentiemogelijkheden Voor huurders van woningen die gesloopt worden www.utrecht.nl Met voorrang een andere woning Omdat uw woning gesloopt wordt, krijgt u voorrang bij het zoeken naar een andere woning.

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN SLOOP. 97 appartementen Zuiderspoorflat

VEELGESTELDE VRAGEN SLOOP. 97 appartementen Zuiderspoorflat VEELGESTELDE VRAGEN SLOOP 97 appartementen Zuiderspoorflat 1 Inleiding We begrijpen dat het besluit van sloop voor u erg ingrijpend is. En dat u mogelijk met allerlei vragen zit. Daarom vindt u in deze

Nadere informatie

Informatieavonden 28 mei en 29 mei

Informatieavonden 28 mei en 29 mei Informatieavonden 28 mei en 29 mei Op 28 of 29 mei 2018 was u in aanwezig op een informatieavond over het plan voor de vernieuwing van de Bloemenbuurt. Op deze avonden stond het plan en het voornemen om

Nadere informatie

9,65 x 15,8 mm. Oranjebuurt. 4,9 x 5,25 mm. bewonersbijeenkomst 16 oktober 2013, 19.30 uur in de Drijvershof

9,65 x 15,8 mm. Oranjebuurt. 4,9 x 5,25 mm. bewonersbijeenkomst 16 oktober 2013, 19.30 uur in de Drijvershof 9,65 x 15,8 mm Oranjebuurt 4,9 x 5,25 mm bewonersbijeenkomst 16 oktober 2013, 19.30 uur in de Drijvershof Bewonersbijeenkomst, woensdag 16 oktober 2013 om 19.30 uur in de Drijvershof. Aanwezigen: Namens

Nadere informatie

Informatieavond Bajonetlocatie 15 en 16 juni 2011

Informatieavond Bajonetlocatie 15 en 16 juni 2011 Informatieavond Bajonetlocatie 15 en 16 juni 2011 Inhoud presentatie 1. Aanleiding: - goede woningen - goede en vitale wijk 2. Programma (wat gaan we doen): Geleidelijke bloksgewijze aanpak - Van de woningen

Nadere informatie

- Nieuwsbrief 16 september 2015 Nummer 6

- Nieuwsbrief 16 september 2015 Nummer 6 - Nieuwsbrief 16 september 2015 Nummer 6 Dit is de zesde nieuwsbrief over de ontwikkelingen in project Rijsoord. U ontvangt een nieuwsbrief na elke klankbordbijeenkomst of wanneer er nieuwe ontwikkelingen

Nadere informatie

MAAT NIEUWS. Vanuit Woonopmaat aanwezig. Cornelis Geelvinckstraat e.o huurwoningen UITGAVE CORNELIS GEELVINCKSTRAAT E.O.

MAAT NIEUWS. Vanuit Woonopmaat aanwezig. Cornelis Geelvinckstraat e.o huurwoningen UITGAVE CORNELIS GEELVINCKSTRAAT E.O. UITGAVE CORNELIS GEELVINCKSTRAAT E.O. NIEUWS NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2019 OP MAAT BEWONERSAVOND Dinsdag 27 augustus 2019 ontmoetten wij velen van u tijdens een bewonersavond in de Schuilhoek. Wij deelden

Nadere informatie

Nieuws & achtergronden NIEUWSBRIEF nr. 7 - West-Indische buurt

Nieuws & achtergronden NIEUWSBRIEF nr. 7 - West-Indische buurt Nieuws & achtergronden NIEUWSBRIEF nr. 7 - West-Indische buurt Bewonersavond in april overbodig De Huurderswerkgroep Surinamestraat e.o. heeft aangegeven, dat een bewonersavond in april niet zinvol zou

Nadere informatie

Woningruil weken. Woningruil in uw eigen buurt. Amsteldorp

Woningruil weken. Woningruil in uw eigen buurt. Amsteldorp Woningruil weken Amsteldorp 9 maart 2017 tot en met 3 mei 2017 Woningruil in uw eigen buurt Blijf langer in uw buurt wonen Vind een woning die beter bij u past Hulp bij het vinden van een woning Persoonlijk

Nadere informatie

Informatieavond. Toekomst complex Mr.van de Venstraat Zijtaart 20 september 2010

Informatieavond. Toekomst complex Mr.van de Venstraat Zijtaart 20 september 2010 Informatieavond Toekomst complex Mr.van de Venstraat Zijtaart 20 september 2010 Wat aan de orde? Welkom en programma Woonbelang Veghel; Ad Stas algemeen bestaande complex en toekomstvisie wat betekent

Nadere informatie

Groene wijk Herperhof, Herpen. 25 huurwoningen aan de Waterstraat en Sint Sebastianusstraat

Groene wijk Herperhof, Herpen. 25 huurwoningen aan de Waterstraat en Sint Sebastianusstraat Groene wijk Herperhof, Herpen 5 huurwoningen aan de Waterstraat en Sint Sebastianusstraat Wonen in het centrum van Herpen Op de locatie aan de Sint Sebastianusstraat en Waterstraat bouwt Mooiland Herperhof.

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Sociaal plan Josephwijk

Informatiebijeenkomst Sociaal plan Josephwijk Informatiebijeenkomst Sociaal plan Josephwijk Terugkoppeling uit de meedenkgroep 7 mei 2019 HAR en Meedenkgroep Josephwijk FRAEY Guus Terlingen Marije Pruis Over herstructurering Ingrijpend proces: gedoe,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3-20 september 2012- De derde klankbordbijeenkomst

Nieuwsbrief 3-20 september 2012- De derde klankbordbijeenkomst Nieuwsbrief 3-20 september 2012- De derde klankbordbijeenkomst Dit is de derde nieuwsbrief over de ontwikkelingen in project Centrum. U ontvangt een nieuwsbrief na elke klankbordbijeenkomst en vanaf volgend

Nadere informatie

Urgentiemogelijkheden

Urgentiemogelijkheden Urgentiemogelijkheden www.utrecht.nl April 2010 Voor huurders van woningen die gesloopt worden Met voorrang een andere woning Omdat uw woning gesloopt wordt, krijgt u voorrang bij het zoeken naar een andere

Nadere informatie

contact Beneluxlaan 64 Stadskanaal t (0599) 61 42 40 f (0599) 61 29 20 Postbus 20.000 7800 PA Emmen stadskanaal@lefier.nl

contact Beneluxlaan 64 Stadskanaal t (0599) 61 42 40 f (0599) 61 29 20 Postbus 20.000 7800 PA Emmen stadskanaal@lefier.nl afspraken herhuisvesting contact Beneluxlaan 64 Stadskanaal t (0599) 61 42 40 f (0599) 61 29 20 Postbus 20.000 7800 PA Emmen stadskanaal@lefier.nl gratis onderhouds- en storingsmeldingen 0800-0 989 989

Nadere informatie

Verslag bijeenkomsten bewoners Staatsliedenbuurt d.d. 19 juni 2019

Verslag bijeenkomsten bewoners Staatsliedenbuurt d.d. 19 juni 2019 Verslag bijeenkomsten bewoners Staatsliedenbuurt d.d. 19 juni 2019 Locatie Hof van Breunissen Op 19 juni 2019 vonden twee bijeenkomsten plaats over het plan Staatsliedenbuurt. Een voor de bewoners van

Nadere informatie

Besluit portiekflats Grote Waal Noord

Besluit portiekflats Grote Waal Noord Besluit portiekflats Grote Waal Noord Voorstellen Wie presenteren: Petra Hania (projectleider Intermaris),besluit, technisch onderzoek en stand van zaken stedenbouwkundige verkenning Tanneke van Wieren

Nadere informatie

September 2015 Nieuwsbrief De nieuwe Wielewaal

September 2015 Nieuwsbrief De nieuwe Wielewaal September 2015 Nieuwsbrief De nieuwe Wielewaal Tijdens een druk bezochte bewonersavond verzorgde Eric Jongen een korte presentatie in de buurtpost over het stedenbouwkundige plan. Daarna was er gelegenheid

Nadere informatie

Op zoek naar een huurwoning

Op zoek naar een huurwoning Op zoek naar een huurwoning Informatiebrochure over woningtoewijzing bij Oosterpoort Op zoek naar een huurwoning Woningaanbod via Entree 4 Meettijd: voor doorstromers, starters én herstarters 5 Woningaanbieding

Nadere informatie

Sociaal Plan Boschveld

Sociaal Plan Boschveld Sociaal Plan Boschveld Wijkvernieuwing fase 1 16 oktober 2006 1 van 6 ZEKERHEID BIJ VERHUIZING Boschveld wordt stap voor stap verbeterd en is over pakweg vijftien tot twintig jaar veranderd. Het gaat om

Nadere informatie

Sloopreglement Woonservice IJsselland

Sloopreglement Woonservice IJsselland Sloopreglement Woonservice IJsselland Sloopreglement, als bedoeld in artikel 55b van de Woningwet, van Stichting Woonservice IJsselland te Doesburg Woonservice IJsselland streeft naar een woningvoorraad

Nadere informatie

4 o k t o b e r p r o j e c t C e n t r u m f a s e 1

4 o k t o b e r p r o j e c t C e n t r u m f a s e 1 Klankbordgroep 4 o k t o b e r 2012 p r o j e c t C e n t r u m f a s e 1 Agenda 18.45 Actie- en besluitenlijst 19.00 Vraag en aanbod: Lukt het om 200 huishoudens uit fase 1 te herhuisvesten en hoe pakken

Nadere informatie

Interessebijeenkomst Nieuwbouw Prins Hendrikstraat /Jolinkstraat. 7 maart 2017

Interessebijeenkomst Nieuwbouw Prins Hendrikstraat /Jolinkstraat. 7 maart 2017 Interessebijeenkomst Nieuwbouw Prins Hendrikstraat /Jolinkstraat 7 maart 2017 Uitgangspunten Wat willen we bouwen? Ca. 70 appartementen 90% 3-kamerappartementen 10% ruime 2-kamerappartementen Gelijkvloers

Nadere informatie

WONINGRUIL. Een alternatief om snel te verhuizen.

WONINGRUIL. Een alternatief om snel te verhuizen. WONINGRUIL Een alternatief om snel te verhuizen. Het kan voorkomen dat na verloop van tijd uw woonwensen veranderen. Een gezinsuitbreiding en het niet meer kunnen onderhouden van een grote achtertuin zijn

Nadere informatie

Samenvatting Omgangscode 2005-2010

Samenvatting Omgangscode 2005-2010 Samenvatting Omgangscode 2005-2010 Dit is een samenvatting van de rechten en plichten van huurders die betrokken zijn bij herstructurering of grotere onderhoudsprojecten en de wijze waarop partijen met

Nadere informatie

- Huurprijzen Maak kennis met De Gaarden. De Gaarden wordt een buurt met een landelijk karakter, een karakteristieke wijk met natuurlijke elementen.

- Huurprijzen Maak kennis met De Gaarden. De Gaarden wordt een buurt met een landelijk karakter, een karakteristieke wijk met natuurlijke elementen. Oktober 2011 PAGINA 1 In dit nummer - De voorbereidingen zijn gestart - Planning - Maatregelen aan de woning - Start bewonerswerkgroep - Het betrekken van een wisselwoning - Tegemoetkoming verhuisen herinrichtingskosten

Nadere informatie

SLOOPREGLEMENT. FidesWonen

SLOOPREGLEMENT. FidesWonen SLOOPREGLEMENT FidesWonen Versie 2.0 Middelharnis, maart 2016 Sloopreglement, als bedoeld in artikel 55b van de Woningwet, van in de Woningbouwfederatie Goeree- Overflakkee samenwerkende woningbouwverenigingen

Nadere informatie

Akropolis op Zeeburgereiland

Akropolis op Zeeburgereiland Akropolis op Zeeburgereiland Het Zeeburgereiland Het Zeeburgereiland is een nieuw stuk stad, tussen het Oostelijk Havengebied en IJburg in. Het hele Zeeburgereiland bestaat uit verschillende buurten. Voor

Nadere informatie

Onderzoek woningzoekenden Texel. Samenvatting. Inleiding

Onderzoek woningzoekenden Texel. Samenvatting. Inleiding Onderzoek woningzoekenden Texel Samenvatting Bij Woontij staan circa 1400 huishoudens ingeschreven die op zoek zijn naar een woning op Texel. 503 woningzoekenden hebben in oktober 2016 deelgenomen aan

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ravesteynplein e.o.

Nieuwsbrief Ravesteynplein e.o. Nieuwsbrief Ravesteynplein e.o. Juni 2019 In november 2018 hebben wij u geïnformeerd over het voorlopig ontwerp van de nieuwe woningen voor het complex Ravesteynplein. De 183 woningen van het complex Ravesteynplein

Nadere informatie

1. Denkt u er over na om te verhuizen?

1. Denkt u er over na om te verhuizen? 1. Rechte tellingen Open huizen route De landelijke woningmarkt trekt weer aan. In vrijwel alle Nederlandse regio s neemt het aantal woningverkopen toe ten opzichte van een jaar geleden. 1. Denkt u er

Nadere informatie

Vogeltjesbuurt. Maart 2012. Stedenbouwkundig

Vogeltjesbuurt. Maart 2012. Stedenbouwkundig Vogeltjesbuurt Maart 2012 Stedenbouwkundig plan 1 Stedenbouwkundig plan Inleiding Vogeltjesbuurt In opdracht van Tiwos heeft KAW Architecten in 2011 een stedenbouwkundig plan gemaakt voor de buurtvernieuwing

Nadere informatie

SOCIAAL STATUUT MOLENBUURT

SOCIAAL STATUUT MOLENBUURT SOCIAAL STATUUT MOLENBUURT WORMER 1 juni 2009 SOCIAAL STATUUT MOLENBUURT WORMER De ondergetekenden: en 1. WORMERWONEN, gevestigd te Wormer, vertegenwoordigd door: Th.W. Krijnen, statutair directeur 2.

Nadere informatie

SOCIAAL STATUUT PARKSTAD LIMBURG

SOCIAAL STATUUT PARKSTAD LIMBURG SOCIAAL STATUUT PARKSTAD LIMBURG Inleiding De komende jaren zullen de woningcorporaties van Parkstad Limburg een groot deel van hun woningen grondig opknappen. Dat is nodig, omdat de huurders recht hebben

Nadere informatie

DE BLOEMENBUURTKRANT IS EEN UITGAVE VAN PLAVEI EN GEMEENTE MONTFERLAND NUMMER 2, MEI Presentatie Bloemenbuurtplan

DE BLOEMENBUURTKRANT IS EEN UITGAVE VAN PLAVEI EN GEMEENTE MONTFERLAND NUMMER 2, MEI Presentatie Bloemenbuurtplan KRANT DE BLOEMENBUURTKRANT IS EEN UITGAVE VAN PLAVEI EN GEMEENTE MONTFERLAND NUMMER 2, MEI 2018 De Bloemenbuurt in Didam is écht toe aan vernieuwing Kijk ook op bloemenbuurtdidam.nl In de Bloemenbuurt

Nadere informatie

Waarom dit onderzoek?

Waarom dit onderzoek? Waarom dit onderzoek? Een betere buurt in 2026! Woningstichting De Volmacht wil uw buurt vernieuwen en verbeteren en klaar maken voor de toekomst. Daarvoor is een allereerst goede analyse van uw buurt

Nadere informatie

Postbus 311 7000 AH DOETINCHEM Tel.: 0314-365616

Postbus 311 7000 AH DOETINCHEM Tel.: 0314-365616 Postbus 311 7000 AH DOETINCHEM Tel.: 0314-365616 Geldigheidsduur inschrijving: 1 jaar ZOEKOPDRACHT t.b.v. het huren van woonruimte 1. AANVRAGER Naam en voornamen : Postcode + woonplaats : Telefoonnummer

Nadere informatie

Driehoek Schaerweijdelaan

Driehoek Schaerweijdelaan September 2015 Driehoek Schaerweijdelaan Zeisteroever 1, 3704 GB Zeist T 030 69 40 200 www.seysterveste.nl Eind 2014 / begin 2015 informeerde Seyster Veste de bewoners van de driehoek Schaerweijdelaan

Nadere informatie

Sloop- en Renovatiereglement. Herstructureringsprojecten van de woningcorporaties in Almere

Sloop- en Renovatiereglement. Herstructureringsprojecten van de woningcorporaties in Almere Sloop- en Renovatiereglement Herstructureringsprojecten van de woningcorporaties in Almere Vastgesteld op 24 november 2016 Inhoud 1 Reglement bij sloop en renovatie... 3 2 Communicatie en informatie...

Nadere informatie

Vul uw gegevens in zoals ze op uw paspoort of identiteitskaart vermeld staan en schrijf tussenvoegsels volledig. Familienaam.

Vul uw gegevens in zoals ze op uw paspoort of identiteitskaart vermeld staan en schrijf tussenvoegsels volledig. Familienaam. 1. Persoonsgegevens Vul uw gegevens in zoals ze op uw paspoort of identiteitskaart vermeld staan en schrijf tussenvoegsels volledig. Gegevens aanvrager Familienaam Voorletters Woonadres Postcode en woonplaats

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE Brouwersstraat, Dalfsen 14 appartementen

INFORMATIEBROCHURE Brouwersstraat, Dalfsen 14 appartementen INFORMATIEBROCHURE Brouwersstraat, Dalfsen 14 appartementen Kleine wijzigingen voorbehouden Inhoudsopgave Inleiding 3 Situatieschets ligging appartementen 4 Gevelaanzicht complex 5 Plattegronden appartementen

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Blok 6 14 september 2015

Informatiebijeenkomst Blok 6 14 september 2015 Informatiebijeenkomst Blok 6 14 september 2015 Voorstellen QuaWonen Willemieke den Hartog woonconsulent Barbera van Rossum projectmedewerker Namens huurdersvereniging: Mw. Koning Agenda 19.30 u: Opening

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE bij sloop en nieuwbouw Haagweg-Noord Portaal Leiden

INFORMATIEBOEKJE bij sloop en nieuwbouw Haagweg-Noord Portaal Leiden INFORMATIEBOEKJE bij sloop en nieuwbouw Haagweg-Noord Portaal Leiden Potgieterlaan 14-31 Nicolaas Beetsstraat 15 39, 24-54 De Genestetstraat 75 95 a, 118 122 a Schimmelstraat 1 13 a, 2-26 a Toussaintkade

Nadere informatie