KBLVB. Beleidsplan Koninklijke Belgische Liefhebbersvoetbalbond ( 3 7 8

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "KBLVB. Beleidsplan Koninklijke Belgische Liefhebbersvoetbalbond ( 3 7 8"

Transcriptie

1 KBLVB Beleidsplan Koninklijke Belgische Liefhebbersvoetbalbond * ( Zetel Huis van de KBLVB Celestijnenlaan 39 bus Heverlee 016/ / info@kblvb.be ON Koninklijke Belgische Liefhebbersvoetbalbond vzw

2 Basisopdracht 1 (BO1) Organiseren van competitie Strategische doelstelling 1: Dalende trend van het aantal ploegen t.o. v. de nulmeting tegengaan Operationele doelstelling 1.1.: niet - erkende en niet - gesubsidieerde verbonden benaderen met als doelstelling deze te verenigen onder de KBLVB-koepel 1. Oplijsten van deze verbonden, en niet-gestructureerde clubs 2. Contactopname met deze verbonden en clubs Operationele doelstelling 1.2.: drop in van individuele ploegen verhogen 1. Voordelen van het aansluiten bij een federatie meer promoten 2. Toegankelijkheid v/d website en federatie algemeen verhogen zodat aansluiten nog eenvoudiger wordt 3. Benaderen van specifieke doelgroepen die passen bij het profiel van een liefhebbersvoetbalploeg (via specifieke campagnes) Operationele doelstelling 1.3.: drop out van individuele ploegen verlagen 1. Recreantenformule als vangnet voor ploegen met een tekort aan spelers/speelsters 2. Draaiboek en/of infosessies rond ledenwerving en -behoud voor onze clubs 3. Opvolging van de drop-out van de laatste jaren. Jaarlijkse contactopname met gestopte clubs met het oog op heraansluiting Strategische doelstelling 2: Elke wedstrijd moet geleid worden door een scheidsrechter Operationele doelstelling 2.1.: Op 31/12/2015 worden alle officiële 11v11 wedstrijden door een officiële scheidsrechter geleid. 1. Het voeren van informatiecampagnes ter rekrutering van scheidsrechters door het Scheidsrechters comité 2. Het voeren van een specifieke campagne over het terugdringen van agressie rond het veld met als doel de drop-out bij scheidsrechters te verminderen 3. De scheidsrechters ontvangen bij aanvang van het seizoen jaarlijks een incentive (bv. scheidsrechter uitrusting).

3 Basisopdracht 2 (BO2) Organiseren van kaderopleiding en bijscholing Basisopdracht 2.1 (BO2.1) Kaderopleiding en bijscholing voor sporttechnische verantwoordelijken van de sportfederatie en de aangesloten clubs Strategische doelstelling 1: Tegen 2016 heeft de KBLVB meer gekwalificeerde trainers via de VTS-opleidingen en zullen we de competentie van onze trainers verhogen via bijscholingsinitiatieven van de federatie. 1. actief meewerken aan de promotie en organisatie van de VTS-opleidingscursussen 2. Er zal jaarlijks een eendaagse trainersclinic voor KBLVB trainers worden georganiseerd 3. Er zal jaarlijks minstens één demotraining worden georganiseerd bij een KBLVB-club Strategische doelstelling 2: Tegen 2016 zullen we de competentie van onze Scheidsrechters verhogen 1. Jaarlijks een bijscholing met één centraal thema (periode januari-februari) 2. Jaarlijks een vervolmakingscursus (bijscholing voor aanvang van het seizoen in augustus met nadruk op de nieuwe richtlijnen) Strategische doelstelling 3: Het sporttechnisch personeel van de federatie (zijnde de STC) verhoogt tijdens de volgende beleidsperiode zijn competentie en kwalificatie 1. STC volgt minimaal het bij decreet verplicht aantal bijscholingsuren 2. De STC zal de VTS-opleiding Trainer A behalen tegen STC zetelt in de denkcel voetbal Basisopdracht 2.2 (BO2.2) Bijscholingen voor het bestuurlijke en het administratieve kader van de sportfederatie en de aangesloten clubs Strategische doelstelling 4: De clubbestuurders worden tijdens de volgende beleidsperiode opgeleid in functie van de specifieke, noodzakelijke competenties die gepaard gaan met hun taak 1. De KBLVB voorziet jaarlijks een bijscholing die specifiek gericht is op de effectieve werking van de clubs (specifieke doelgroep).

4 Basisopdracht 2 (BO2) Organiseren van kaderopleiding en bijscholing Strategische doelstelling 5: Bestuurlijk en administratief kader van de federatie verhoogt zijn competentie tijdens de volgende beleidsperiode 1. De ADC volgt jaarlijks minimaal het bij decreet verplicht aantal bijscholingsuren. Basisopdracht 3 (BO3) Begeleiding van de aangesloten sportclubs Basisopdracht 3.1 (BO 3.1) Begeleiding inzake kwaliteitszorg Deze deelopdracht maakt deel uit van BO3.2., BO3.3. en BO3.4. Basisopdracht 3.2 (BO3.2) Begeleiding inzake sporttechnische werking Strategische doelstelling 1: Er zal jaarlijks sporttechnische informatie ten behoeve van de clubs en trainers ter beschikking worden gesteld 1. In het kader van de jaarlijkse demotraining (zie BO2) zal een sporttechnische fiche worden uitgewerkt met praktische oefenstof. 2. Via de verhoogde toegankelijkheid op het internet (zie BO5, SD3, OD4) zal er een forum voor de sport technische werking van de clubs voorzien worden. Strategische doelstelling 2: Er zal jaarlijks sporttechnisch materiaal ten behoeve van de clubs ter beschikking worden gesteld. 1. Jaarlijks zullen incentives onder de vorm van sportmateriaal verdeeld worden onder onze clubs.

5 Basisopdracht 3 (BO3) Begeleiding van de aangesloten sportclubs Basisopdracht 3.3 (BO3.3) Begeleiding inzake bestuurs- en administratieve werking Strategische doelstelling 3: Tegen 2016 bestaat er een ondersteuningsplan voor de clubs in de richting van een verdere professionalisering 1. De KBLVB biedt een persoonlijke ondersteuning van clubs bij de overstap van een feitelijke vereniging naar een vzw vanaf De KBLVB biedt een algemene ondersteuning van clubs bij hun gemeentelijk subsidiedossier. 3. De KBLVB zal het Dynamo-project promoten doorheen het jaar. Strategische doelstelling 4: Tijdens de beleidsperiode bestaat er een constante feedbackloop met betrekking tot het beleid van de federatie ten aanzien van de clubs 1. Het beleid van de federatie zal tweejaarlijks getoetst worden bij haar clubs via een bevraging. 2. Via onze verhoogde toegankelijkheid op het internet (BO5, SD3, OD4) zullen we een interactief kanaal creëren waardoor we in een constante interactie staan met onze leden. Basisopdracht 3.4 (BO3.4) Begeleiding inzake sport promotionele werking Strategische doelstelling 5: Tegen 2016 heeft elke club een volledig dossier ter beschikking met betrekking tot werving en ledenbehoud 1. De federatie zal vanaf het seizoen ondersteuning bieden aan promotionele clubactiviteiten van de clubs. 2. Jaarlijks moet er minstens één mogelijkheid aangeboden worden ten behoeve van de clubs met betrekking tot ledenbehoud en wervingsacties.

6 Basisopdracht 4 (BO4) Informatieopdracht uitvoeren Basisopdracht 4.1 (BO4.1) Informatieverstrekking met betrekking tot het eigen beleid en de eigen organisatie aan de sportclubs en hun leden Strategische doelstelling 1: Op 31/12/2015 verloopt de informatievertrekking van de KBLVB over haar werking aan zijn clubs en leden optimaal. 1. Alle Informatie op het vlak van nieuwe reglementeringen, sportieve aandachtspunten of wijzigingen en andere informatie die alle clubs aanbelangen worden vanaf het seizoen via elektronische nieuwsflashes en de website doorgespeeld. 2. Tegen 2016 zijn de belangrijkste documenten i.v.m. administratieve taken voor de clubs gedigitaliseerd en terug te vinden op de website. 3. Vanaf het seizoen wordt er gebruik gemaakt van geplastificeerde lidkaarten (bankkaartmodel) Basisopdracht 4.2 (BO4.2) Maatregelen om alle interne en externe communicatie te verbeteren Strategische doelstelling 2: Tegen 31/12/2013 heeft de KBLVB een eigen en unieke huisstijl die terugkeert in al zijn communicatie 1. Tegen 01/01/2013 heeft de KBLVB een eigen en unieke huisstijl die terugkeert in al zijn drukwerk. 2. Tegen 31/12/2013 heeft de KBLVB een eigen en unieke huisstijl die terugkeert in al zijn digitale communicatie.

7 Basisopdracht 5 (BO5) Promoten van de eigen sporttak Strategische doelstelling 1: De KBLVB zal, met een initiatiestand voetbal, aanwezig zijn op minstens 1 Vlaams of provinciaal initiatief Jaarlijks afwegen of de aanwezigheid op provinciale doe-aan-sportbeurzen, Ket2sport of de Gordel mogelijk is. Strategische doelstelling 2: Jaarlijks in minstens 1 Vlaamse provincie een event organiseren met als doel niet aangesloten leden te bereiken Strategische doelstelling 3: Jaarlijks uitwerken van een ledenwervingsplan 1. Drop in van clubs vergroten en drop-out van clubs verlagen (zie BO1, SD1) 2. Tegen 31/12/2015 beschikt de KBLVB over een meer aantrekkelijk imago en een eigen identiteit 3. Tegen 31/12/2015 is de visibiliteit en naambekendheid van de KBLVB in het Vlaamse sportlandschap vergroot 4. Tegen 31/12/2015 is de toegankelijkheid van de KBLVB via het internet vergroot 5. Tegen 31/12/2015 beschikken de meeste clubs over een ledenwervingsplan (zie BO3.4, OD2)

Jaarlijks actieplan 2013 Basisopdrachten (BO) Vlaamse Taekwondo Bond vzw

Jaarlijks actieplan 2013 Basisopdrachten (BO) Vlaamse Taekwondo Bond vzw Jaarlijks actieplan 2013 Basisopdrachten (BO) Vlaamse Taekwondo Bond vzw Basisopdracht 1 (BO1) Organiseren van competitieve sportbeoefening per provincie 1. Tegen het einde van de Olympiade biedt de VTB

Nadere informatie

Jaarlijks actieplan 2014 Basisopdrachten (BO) Vlaamse Taekwondo Bond vzw

Jaarlijks actieplan 2014 Basisopdrachten (BO) Vlaamse Taekwondo Bond vzw Jaarlijks actieplan 2014 Basisopdrachten (BO) Vlaamse Taekwondo Bond vzw Basisopdracht 1 (BO1) Organiseren van competitieve sportbeoefening per provincie 1. Tegen het einde van de Olympiade biedt de VTB

Nadere informatie

Vlaamse Zaalvoetbalbond VZVB Beleidsplan

Vlaamse Zaalvoetbalbond VZVB Beleidsplan Vlaamse Zaalvoetbalbond VZVB Beleidsplan 2017-2020 1. INLEIDING Voorwoord Dit beleidsplan is tot stand gekomen met de hulp van de commissies, het personeel en de Raad van Bestuur van de Vlaamse Zaalvoetbalbond.

Nadere informatie

Jaarlijks actieplan 2016 Basisopdrachten (BO) Vlaamse Taekwondo Bond vzw

Jaarlijks actieplan 2016 Basisopdrachten (BO) Vlaamse Taekwondo Bond vzw Jaarlijks actieplan 2016 Basisopdrachten (BO) Vlaamse Taekwondo Bond vzw Basisopdracht 1 (BO1) Organiseren van competitieve sportbeoefening per provincie 1. Tegen het einde van de Olympiade biedt de VTB

Nadere informatie

Masterplan Futsal

Masterplan Futsal Masterplan Futsal 2017-2020 Versie 01/07/2017 Inhoudstafel 1. Beleidsuitdagingen 2017-2020 2. Strategische doelstellingen 2017-2020 3. Operationele doelstellingen en acties 2017-2020 2 Beleidsuitdagingen

Nadere informatie

BVLO Beleidsplan 2013 2016

BVLO Beleidsplan 2013 2016 BVLO Beleidsplan 2013 2016 Legende: Beleidsdeelopdracht: blauw Strategische doelstelling: rood Operationele doelstelling: groen Actie : paars Basisopdracht 1: Organiseren van recreatieve sportbeoefening

Nadere informatie

Jaarlijks actieplan 2015 Basisopdrachten (BO) Vlaamse Taekwondo Bond vzw

Jaarlijks actieplan 2015 Basisopdrachten (BO) Vlaamse Taekwondo Bond vzw Jaarlijks actieplan 2015 Basisopdrachten (BO) Vlaamse Taekwondo Bond vzw Basisopdracht 1 (BO1) Organiseren van competitieve sportbeoefening per provincie 1. Tegen het einde van de Olympiade biedt de VTB

Nadere informatie

Vlaamse Ju-Jitsu Federatie vzw

Vlaamse Ju-Jitsu Federatie vzw Vlaamse Ju-Jitsu Federatie vzw Addendum werkingsverslag 2017 - Basisopdrachten Dit addendum hoort bij het Excel-document V.J.J.F. vzw Beleidsplan 2017-2020 Luik 2, en is een aanvulling m.b.t. de strategische

Nadere informatie

BO BEGELEIDING SPORTCLUBS

BO BEGELEIDING SPORTCLUBS BO BEGELEIDING SPORTCLUBS Onderstaand document vertaalt de teksten van het decreet en het uitvoeringsbesluit m.b.t. de begeleiding van de sportclubs naar een meer praktische toelichting als hulp voor de

Nadere informatie

NIEUW DECREET GEORGANISEERDE SPORTSECTOR SOPHIE COOLS VLAAMSE SPORTFEDERATIE

NIEUW DECREET GEORGANISEERDE SPORTSECTOR SOPHIE COOLS VLAAMSE SPORTFEDERATIE NIEUW DECREET GEORGANISEERDE SPORTSECTOR SOPHIE COOLS VLAAMSE SPORTFEDERATIE HUIDIGE SITUATIE NIEUW DECREET - TOELICHTING NIEUW DECREET CONCRETE IMPACT HUIDIGE SITUATIE HIDIGE SITUATIE Quiz hoeveel men

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de VJF

Huishoudelijk Reglement van de VJF Huishoudelijk Reglement van de VJF HOOFDSTUK 6 : PERSONEEL. ART. 1 : Administratieve bepalingen omtrent het personeel. De raad van bestuur kan beroep doen op bezoldigd administratief en sporttechnisch

Nadere informatie

Jaarlijks actieplan 2014 Basisopdrachten (BO) Vlaamse Zaalvoetbalbond

Jaarlijks actieplan 2014 Basisopdrachten (BO) Vlaamse Zaalvoetbalbond Jaarlijks actieplan 2014 Basisopdrachten (BO) Vlaamse Zaalvoetbalbond Basisopdracht 1 (BO1) Organiseren van recreatieve sportbeoefening of competitiegerichte recreatieve sportbeoefening per provincie Activiteiten

Nadere informatie

Facultatieve opdracht Jeugdfonds zwemmen 2018

Facultatieve opdracht Jeugdfonds zwemmen 2018 Facultatieve opdracht Jeugdfonds zwemmen 2018 Vlaamse Zwemfederatie vzw Vlaamse Zwemfederatie vzw Burg. Maenhautstraat 100-102 9820 Merelbeke Tel: 09/220.53.87 info@zwemfed.be SD10 Tegen het einde van

Nadere informatie

Jaarlijks actieplan 2015 Basisopdrachten (BO) Recreatieve sportfederaties

Jaarlijks actieplan 2015 Basisopdrachten (BO) Recreatieve sportfederaties Jaarlijks actieplan 2015 Basisopdrachten (BO) Recreatieve sportfederaties NB: voor de FO s zijn er geïntegreerde documenten jaarlijks actieplan / subsidieaanvraag Basisopdracht 1 (BO1) Organiseren van

Nadere informatie

Jeugdsport project 2015

Jeugdsport project 2015 Jeugdsport project 2015 1. Doelstellingen 1.a. Strategische doelstellingen S.D.1: 90% van de gesubsidieerde clubs hebben tegen het einde van de Olympiade een kwaliteitsvolle jeugdwerking 1.b. Operationele

Nadere informatie

Doelstellingen. feedback 2013-2016

Doelstellingen. feedback 2013-2016 Doelstellingen feedback 2013-2016 Aantal Doelstellingen Beleidsplannen sportfederaties 2013-2016: Aantal strategische doelstellingen ok! (gemiddeld 10) Eerder ruim aantal operationele doelstellingen (operationele

Nadere informatie

Dag van de VTS-medewerker - Workshop 4 12 december 2009

Dag van de VTS-medewerker - Workshop 4 12 december 2009 Dag van de VTS-medewerker - Workshop 4 Dag van de VTS-medewerker - Workshop 4 1 Dag van de VTS-medewerker Workshop 4: Denkcelwerking en -structuur Dag van de VTS-medewerker - Workshop 4 2 Inleiding Denkcelwerking

Nadere informatie

TOELAGE ALGEMENE WERKING SPORTVERENIGINGEN. De gemeenteraad, Gelet op het decreet van 28 januari 1974 betreffende het Cultuurpact;

TOELAGE ALGEMENE WERKING SPORTVERENIGINGEN. De gemeenteraad, Gelet op het decreet van 28 januari 1974 betreffende het Cultuurpact; TOELAGE ALGEMENE WERKING SPORTVERENIGINGEN De gemeenteraad, Gelet op het decreet van 28 januari 1974 betreffende het Cultuurpact; Gelet op de Wet van 14 november 1983 betreffende de controle op de toekenning

Nadere informatie

Jaarlijks actieplan 2009 Basisopdrachten (BO)

Jaarlijks actieplan 2009 Basisopdrachten (BO) Jaarlijks actieplan 2009 Basisopdrachten (BO) FROS Amateursportfederatie vzw Recreatiesport op Topniveau! 1 Basisopdracht 1 (BO1) Organiseren van recreatieve sportbeoefening en competitiegerichte recreatieve

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES SPORT

AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES SPORT AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES SPORT Goedgekeurd door de gemeenteraad 19 december 2013 Sportvereniging: Adres:. Contactpersoon: KWALITEITSCRITERIA (deel 1) A. Voor de trainers die jeugdreeksen begeleiden

Nadere informatie

Reglementering coachlicenties Seizoen

Reglementering coachlicenties Seizoen Reglementering coachlicenties Seizoen 2019-2020 INHOUD 1 REGLEMENTERING... 2 2 DE VERSCHILLENDE COACHLICENTIES... 3 2.1 COACHLICENTIE A... 3 2.2 COACHLICENTIE B... 3 2.3 COACHLICENTIE C... 3 2.4 COACHLICENTIE

Nadere informatie

Voetbalamateur. Hét ledenblad van de Koninklijke Belgische Liefhebbersvoetbalbond. Huis van de KBLVB. Celestijnenlaan 39 bus 1.

Voetbalamateur. Hét ledenblad van de Koninklijke Belgische Liefhebbersvoetbalbond. Huis van de KBLVB. Celestijnenlaan 39 bus 1. Voetbalamateur Hét ledenblad van de Koninklijke Belgische Liefhebbersvoetbalbond Huis van de KBLVB Celestijnenlaan 39 bus 1 J 3001 Heverlee 016.201413 016.294187 www.kblvb.be info@kblvb.be Nieuwe start

Nadere informatie

Subsidiereglement voor sportverenigingen van fysiek actieve sporten en sportieve vrijetijdsbesteding

Subsidiereglement voor sportverenigingen van fysiek actieve sporten en sportieve vrijetijdsbesteding Subsidiereglement voor sportverenigingen van fysiek actieve sporten en sportieve vrijetijdsbesteding I. Algemene voorwaarden Art. 1: Met het reglement subsidiëring sportverenigingen wil het stadsbestuur

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR SUBSIDIERING VAN SPORTVERENIGINGEN voor de kwaliteitsvolle begeleiding van de leden

REGLEMENT VOOR SUBSIDIERING VAN SPORTVERENIGINGEN voor de kwaliteitsvolle begeleiding van de leden REGLEMENT VOOR SUBSIDIERING VAN SPORTVERENIGINGEN voor de kwaliteitsvolle begeleiding van de leden GR 14.10.2014 I. ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Binnen de perken van de door de gemeenteraad op het budget

Nadere informatie

Basisopdracht 2. Organiseren van recreatieve sportbeoefening per provincie

Basisopdracht 2. Organiseren van recreatieve sportbeoefening per provincie Basisopdracht 2 Organiseren van recreatieve sportbeoefening per provincie 2.1. Gegevensverzameling 2.1.1. Profiel van de organisatie De Vlaamse Atletiekliga heeft een afzonderlijk recreatiebeleid met Start

Nadere informatie

Reglementering coachlicenties Seizoen

Reglementering coachlicenties Seizoen Reglementering coachlicenties Seizoen 2019-2020 INHOUD 1 REGLEMENTERING... 2 2 DE VERSCHILLENDE COACHLICENTIES... 3 2.1 COACHLICENTIE A... 3 2.2 COACHLICENTIE B... 3 2.3 COACHLICENTIE C... 3 2.4 COACHLICENTIE

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Het ondersteunen van de kwalitatieve uitbouw van de sportvereniging.

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Het ondersteunen van de kwalitatieve uitbouw van de sportvereniging. 25 augustus 2014 GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Het ondersteunen van de kwalitatieve uitbouw van de sportvereniging. Algemene Bepalingen: Voor de toepassingen van dit reglement wordt verstaan onder: Werkingsjaar:

Nadere informatie

DOSSIER BELEIDSSUBSIDIES KWALITATIEF SUBSIEDIEREGLEMENT VOOR DE DIRECTE FINANCIËLE ONDERSTEUNING VAN DE ERKENDE AALSTERSE SPORTVERENIGING

DOSSIER BELEIDSSUBSIDIES KWALITATIEF SUBSIEDIEREGLEMENT VOOR DE DIRECTE FINANCIËLE ONDERSTEUNING VAN DE ERKENDE AALSTERSE SPORTVERENIGING DOSSIER BELEIDSSUBSIDIES KWALITATIEF SUBSIEDIEREGLEMENT VOOR DE DIRECTE FINANCIËLE ONDERSTEUNING VAN DE ERKENDE AALSTERSE SPORTVERENIGING IDENTITEIT SPORTVERENIGING / SPORTORGANISATOR Naam sportvereniging/organisatior

Nadere informatie

INVULFORMULIER WERKINGSTOELAGE

INVULFORMULIER WERKINGSTOELAGE INVULFORMULIER WERKINGSTOELAGE Indienen vóór 15 augustus 2018 Sportvereniging Naam: Feitelijke vereniging: VZW: Subsidiëringsvoorwaarden (alle voorwaarden moeten voldaan zijn!) De sportvereniging is aangesloten

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2017-2020 Missie Volley Vlaanderen Met de nieuwe benaming VOLLEY VLAANDEREN wil de federatie zijn vernieuwde visie benadrukken rondom 3 basispijlers zijnde innovatie, verhoogde participatie

Nadere informatie

Sint-Niklaas 6 november onder de loep

Sint-Niklaas 6 november onder de loep Sint-Niklaas 6 november 2010 Impulssubsidies onder de loep Informatie en inspiratie Rond het uitvoeringsbesluit Omtrent impulssubsidies. Wat? Voor wie? Hoe aanvragen? TOEKENNINGS- PERIODE: 2009 2013 De

Nadere informatie

Voorbehouden voor de sportdienst. CODE TOELAGE: Werkjaar: 2014 Datum dossier bij sportdienst. Naam: Straat: Postnr & Gemeente: Telefoon: Email:

Voorbehouden voor de sportdienst. CODE TOELAGE: Werkjaar: 2014 Datum dossier bij sportdienst. Naam: Straat: Postnr & Gemeente: Telefoon: Email: Aanvraag werkingstoelage sportclubs In te dienen voor 1 april 2015 Vereniging p/a naam & voornaam Straat Postcode & Gemeente Voorbehouden voor de sportdienst CODE TOELAGE: Werkjaar: 2014 Datum dossier

Nadere informatie

Ethisch sporten beleid

Ethisch sporten beleid Ethisch sporten beleid 2017-2020 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 1.1 Missie... 3 1.2 Strategie... 3 1.3 Huidige acties... 4 2. Beleidsplan 2017-2020... 5 3. Fair Play Logo... 5 4. Poster Fair Play actie...

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwalitatieve uitbouw en professionalisering van de sportverenigingen

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwalitatieve uitbouw en professionalisering van de sportverenigingen GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT 2014 2019 Kwalitatieve uitbouw en professionalisering van de sportverenigingen I. Algemene voorwaarden Artikel 1 Jaarlijks voorziet de gemeenteraad een krediet op het gemeentelijk

Nadere informatie

HOOFDSTUK 5 : IMPULSSUBSUDIE

HOOFDSTUK 5 : IMPULSSUBSUDIE Gemeente Wevelgem Sportbeleidsplan 2008-2013 HOOFDSTUK 5 : IMPULSSUBSUDIE Met de Steun van de Vlaamse Gemeenschap 1 5.1. Inleiding Naast de beleidssubsidie voorziet de Vlaamse overheid vanaf een impulssubsidie

Nadere informatie

Aanvraagformulier: werkingssubsidie

Aanvraagformulier: werkingssubsidie Aanvraagformulier: werkingssubsidie BELANGRIJK: De aanvraag moet binnen zijn op de dienst ten laatste op 30 april! OPMERKING: Gelieve alle velden in te vullen en de nodige bijlagen bij te voegen. De berekening

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2017-2020 Missie Volley Vlaanderen Met de nieuwe benaming VOLLEY VLAANDEREN wil de federatie zijn vernieuwde visie benadrukken rondom 3 basispijlers zijnde innovatie, verhoogde participatie

Nadere informatie

Aanvraagdossier Sportverenigingen. Subsidie. Indienen vóór 15 november CLUBNAAM

Aanvraagdossier Sportverenigingen. Subsidie. Indienen vóór 15 november CLUBNAAM 1 Aanvraagdossier Sportverenigingen Subsidie Indienen vóór 15 november CLUBNAAM Algemene informatie sportvereniging (Gelieve dit volledig in te vullen in drukletters aub) 2 A. GEGEVENS VAN DE SPORTVERENIGING

Nadere informatie

Jaarlijks actieplan 2013

Jaarlijks actieplan 2013 Jaarlijks actieplan 2013 Basisopdracht 1 (BO1) Organiseren van recreatieve sportbeoefening of competitiegerichte recreatieve sportbeoefening per provincie Activiteiten SD 1: Tegen het einde van de beleidsperiode

Nadere informatie

Clubondersteuning G-sport

Clubondersteuning G-sport Clubondersteuning G-sport Welke ondersteuning kunnen we bieden? Knowhow A. VSF: Dynamo-brochure G-sport in je sportclub Stappenplan met goede praktijkvoorbeelden Tips en tricks Na registratie gratis online

Nadere informatie

Impulssubsidie : Kwaliteit van de jeugdsportbegeleider verhogen in erkende sportverenigingen.

Impulssubsidie : Kwaliteit van de jeugdsportbegeleider verhogen in erkende sportverenigingen. In het kader van de impulssubsidie wordt het beleidsplan (goedgekeurd in 2007) verder gespecificeerd en de uitvoering geconcretiseerd in het nieuwe subsidiereglement. (art. 10.1, 10.2, 10.3) Impulssubsidie

Nadere informatie

1. Kan de minister een overzicht bezorgen van het aantal uitgereikte diploma s door de Vlaamse Trainersschool, per jaar sinds 2003 tot op heden?

1. Kan de minister een overzicht bezorgen van het aantal uitgereikte diploma s door de Vlaamse Trainersschool, per jaar sinds 2003 tot op heden? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 96 van PETER WOUTERS datum: 5 november 2014 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Sportclubs - Gekwalificeerde trainers Eén van de meest elementaire

Nadere informatie

Innoverende en club ondersteunende projecten van Gymfed. Innoverende en clubondersteunende projecten bij Gymfed

Innoverende en club ondersteunende projecten van Gymfed. Innoverende en clubondersteunende projecten bij Gymfed Innoverende en club ondersteunende projecten van Gymfed Gymfed 2020 Strategisch plan in samenwerking met clubs Centrale doelstelling: Elke gymnast telt! Nieuwe beleidsperiode => nieuw beleidsplan Input

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Voorwaarden voor het bekomen van een werkingssubsidie

Hoofdstuk 1 Voorwaarden voor het bekomen van een werkingssubsidie Werkingssubsidie Het college van burgemeester en schepenen stelt binnen de begrotingskredieten subsidies beschikbaar aan erkende Kortrijkse sportverenigingen. Deze subsidie wordt toegekend na advies van

Nadere informatie

INHOUD 1 REGLEMENTERING DE VERSCHILLENDE COACHLICENTIES... 3

INHOUD 1 REGLEMENTERING DE VERSCHILLENDE COACHLICENTIES... 3 Reglementering coachlicenties Seizoen 2018-2019 INHOUD 1 REGLEMENTERING... 2 2 DE VERSCHILLENDE COACHLICENTIES... 3 2.1 COACHLICENTIE A... 3 2.2 COACHLICENTIE B... 3 2.3 COACHLICENTIE C... 3 2.4 COACHLICENTIE

Nadere informatie

VBL GIVE & GO 2013-2014 FACULTATIEVE OPDRACHT JEUGDSPORT

VBL GIVE & GO 2013-2014 FACULTATIEVE OPDRACHT JEUGDSPORT VBL GIVE & GO 2013-2014 FACULTATIEVE OPDRACHT JEUGDSPORT DOELSTELLING Kwaliteit van de jeugdsport in de basketbalclubs meten METHODE Continuïteit in de web applicatie Geen nieuwe vragen Vraagstelling aangepast

Nadere informatie

Ronde Tafel Vlaamse sportfederaties 2020. Verslagen thematafels

Ronde Tafel Vlaamse sportfederaties 2020. Verslagen thematafels Ronde Tafel Vlaamse sportfederaties 2020 op 3 december 2013 Verslagen thematafels Thema 2: Wat zijn in 2020 de kerntaken van een sportfederatie? Moderator: Koen HOEYBERGHS Verslaggever: Chris MASSEZ 1.

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT SPORT GEMEENTE MEULEBEKE

SUBSIDIEREGLEMENT SPORT GEMEENTE MEULEBEKE SUBSIDIEREGLEMENT SPORT GEMEENTE MEULEBEKE I. Algemene voorwaarden Artikel 1 Binnen de perken van de door de gemeenteraad op het budget goedgekeurde kredieten worden subsidies uitgekeerd aan sportverenigingen

Nadere informatie

in te dienen voor 1 april 2011 APB Sport, Boomgaardstraat 22 bus 1 2600 Berchem ; subsidies@apbsport.provant.be

in te dienen voor 1 april 2011 APB Sport, Boomgaardstraat 22 bus 1 2600 Berchem ; subsidies@apbsport.provant.be Aanvraagformulier 2011 2 de golf NIEUWE PROJECTEN Subsidies voor jeugd- en gehandicaptensportprojecten in het kader van het Jeugdsportfonds Camille Paulus 1. IDENTITEIT ORGANISATIE: Naam organisatie voluit:

Nadere informatie

Binnen te brengen voor 15 maart jaar X. op de gemeentelijke sportdienst(= aan de kassa van het zwembad) en vraag uw afgiftebewijs aub

Binnen te brengen voor 15 maart jaar X. op de gemeentelijke sportdienst(= aan de kassa van het zwembad) en vraag uw afgiftebewijs aub Binnen te brengen voor maart jaar X. op de gemeentelijke sportdienst(= aan de kassa van het zwembad) en vraag uw afgiftebewijs aub Vragenlijst subsidieaanvraag sport WERKINGSJAAR (X-): ALGEMENE GEGEVENS

Nadere informatie

1. Algemene bepalingen

1. Algemene bepalingen GEMEENTELIJK REGLEMENT Betreffende de subsidiëring van verhoging van de sportkwalificatie van de jeugdsportbegeleiders en de jeugdsportcoördinatoren in de sportverenigingen 2014-2019 Artikel 1 1. Algemene

Nadere informatie

Jeugdsport project. S.D.1: 90% van de gesubsidieerde clubs hebben tegen het einde van de Olympiade een kwaliteitsvolle jeugdwerking

Jeugdsport project. S.D.1: 90% van de gesubsidieerde clubs hebben tegen het einde van de Olympiade een kwaliteitsvolle jeugdwerking 1.Doelstellingen 1.a. Strategische doelstellingen Jeugdsport project S.D.1: 90% van de gesubsidieerde clubs hebben tegen het einde van de Olympiade een kwaliteitsvolle jeugdwerking 1.b. Operationele doelstellingen

Nadere informatie

WERKINGSVERSLAG INDIVIDUELE SPORTEN

WERKINGSVERSLAG INDIVIDUELE SPORTEN WERKINGSVERSLAG INDIVIDUELE SPORTEN 1.KWANTITEITSSUBSIDIE (30% van het te verdelen bedrag individuele- + ploegsporten) 1.1.LEDENLIJST CLUB:... Deze hebben jullie al bijgevoegd bij het formulier clubgegevens.

Nadere informatie

Bijlage 1: Verplichte en optionele criteria

Bijlage 1: Verplichte en optionele criteria Bijlage 1: Verplichte en optionele criteria 1. Aanbod en communicatie Vanuit de willen we al onze clubs stimuleren om zoveel mogelijk kinderen en jongeren te laten deelnemen aan de paardensport. Clubs

Nadere informatie

FORMULIER Toelagen aan verenigingen dienstjaar 2014 (gegevens van 2013) Erkende sportverenigingen (actieve en organiserende clubs)

FORMULIER Toelagen aan verenigingen dienstjaar 2014 (gegevens van 2013) Erkende sportverenigingen (actieve en organiserende clubs) FORMULIER Toelagen aan verenigingen dienstjaar 214 (gegevens van 213) Erkende sportverenigingen (actieve en organiserende clubs) Naam van de sportvereniging: Stichtingsjaar sportvereniging: Beoefende sporttak:

Nadere informatie

3. Worden transfers en schorsingen van leden van de VFV uitgevoerd door de VFV of door de KBVB? Indien niet, waarom?

3. Worden transfers en schorsingen van leden van de VFV uitgevoerd door de VFV of door de KBVB? Indien niet, waarom? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 441 van BARBARA BONTE datum: 17 maart 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Voetbalfederatie Vlaanderen (VFV) - Autonome werking Door

Nadere informatie

Subsidiedossier Aanvraagformulier Provinciaal reglement ter ondersteuning van G-SPORTEVENEMENTEN

Subsidiedossier Aanvraagformulier Provinciaal reglement ter ondersteuning van G-SPORTEVENEMENTEN ALGEMENE GEGEVENS AANVRAGER: Subsidiedossier Aanvraagformulier Provinciaal reglement ter ondersteuning van G-SPORTEVENEMENTEN in te dienen voor 1 oktober indien evenement plaatsvindt in de periode januari

Nadere informatie

Preventie: Eerste hulp en letselpreventie in de sportclub. Barry Pauwels Technisch Verantwoordelijke Trainersopleidingen Voetbalfederatie Vlaanderen

Preventie: Eerste hulp en letselpreventie in de sportclub. Barry Pauwels Technisch Verantwoordelijke Trainersopleidingen Voetbalfederatie Vlaanderen GES studiedag Sessie 6: Preventie: Eerste hulp en letselpreventie in de sportclub Stephan Lauwers manager Eerste hulp Rode Kruis-Vlaanderen Barry Pauwels Technisch Verantwoordelijke Trainersopleidingen

Nadere informatie

Jaarlijks actieplan 2016 Basisopdrachten

Jaarlijks actieplan 2016 Basisopdrachten Jaarlijks actieplan 2016 Basisopdrachten Unisportfederaties Vlaamse Schermbond Basisopdracht 1 (BO1) Organiseren van competitieve sportbeoefening per provincie Omschrijving van de in 2016 geplande activiteiten

Nadere informatie

Bijlage 1: Verplichte en optionele criteria

Bijlage 1: Verplichte en optionele criteria Bijlage 1: Verplichte en optionele criteria 1. Aanbod en communicatie Vanuit de willen we al onze clubs stimuleren om zoveel mogelijk kinderen en jongeren te laten deelnemen aan de paardensport. Clubs

Nadere informatie

BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE

BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD 23.02.2006 MONITEUR BELGE 9283 MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP N. 2006 767 [C 2006/35255] 13 JANUARI 2006. Besluit van de Vlaamse Regering betreffende het prioriteitenbeleid zoals

Nadere informatie

Luik II : FACULTATIEVE OPDRACHT 1 : JEUGDSPORT

Luik II : FACULTATIEVE OPDRACHT 1 : JEUGDSPORT Luik II : FACULTATIEVE OPDRACHT 1 : JEUGDSPORT Punt 3. Gegevensverzameling 3.1. Profiel van de organisatie DIRECTIE JEUGD Voorzitter: Leden: Eddy Versele Dirk Lambrecht Rita Tuyttens Sporttechnisch coördinator:

Nadere informatie

Oost-Vlaams Vrouwenvoetbal naar de top

Oost-Vlaams Vrouwenvoetbal naar de top Provinciaal Comité Oost Vlaanderen Oost-Vlaams Vrouwenvoetbal naar de top Gent, augustus 2009 Missie De missie bestaat erin om van Oost-Vlaanderen een vooruitstrevende regio (een / dé topregio) te maken

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de VJF

Huishoudelijk Reglement van de VJF Huishoudelijk Reglement van de VJF HOOFDSTUK 6 : PERSONEEL. ART. 53 : Administratieve bepalingen omtrent het personeel. De raad van bestuur kan beroep doen op bezoldigd administratief en sporttechnisch

Nadere informatie

ERKENNING EN SUBSIDIES VOOR ANTWERPSE SPORTVERENIGINGEN

ERKENNING EN SUBSIDIES VOOR ANTWERPSE SPORTVERENIGINGEN ERKENNING EN SUBSIDIES VOOR ANTWERPSE SPORTVERENIGINGEN TOELICHTING 2016 Weetjes A-stad link Kanaal sportverenigingen link Opleidingsdag financiën: zaterdag 16 april Opleidingsdag veiligheid: zaterdag

Nadere informatie

Trefdag PSY 100% mijn sportclub

Trefdag PSY 100% mijn sportclub Trefdag PSY 100% mijn sportclub Programma 14u: welkom en voorstelling Parantee-Psylos 14u30: De Geestige Buffalo s: 15u: 100% mijn sportclub algemeen 15u15-16u45: AANBOD STRUCTUUR KNOWHOW PROMOTIE en COMMUNICATIE

Nadere informatie

Gemeentelijk subsidiereglement sportverenigingen

Gemeentelijk subsidiereglement sportverenigingen Gemeentelijk subsidiereglement sportverenigingen 2014-2019 De gemeenteraad, Gelet op het decreet van 6 juli 2012 houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal sportbeleid; Gelet het Meerjarenplan

Nadere informatie

BELANGRIJK: De aanvraag moet binnen zijn op de sportdienst ten laatste op 31 maart!

BELANGRIJK: De aanvraag moet binnen zijn op de sportdienst ten laatste op 31 maart! Aanvraagformulier: - IMPULSSUBSIDIE BELANGRIJK: De aanvraag moet binnen zijn op de sportdienst ten laatste op 31 maart! OPMERKING: Enkel erkende clubs die georganiseerde jeugdsport aanbieden kunnen impulstoelagen

Nadere informatie

AANVULLEND HOOFDSTUK TER VERKRIJGING VAN DE IMPULSSUBSIDIES. SPORTBELEIDSPLAN WAARSCHOOT Beleidsnota Sport

AANVULLEND HOOFDSTUK TER VERKRIJGING VAN DE IMPULSSUBSIDIES. SPORTBELEIDSPLAN WAARSCHOOT Beleidsnota Sport AANVULLEND HOOFDSTUK TER VERKRIJGING VAN DE IMPULSSUBSIDIES SPORTBELEIDSPLAN WAARSCHOOT 2008- Beleidsnota Sport 2008 pg.1/9 pg.2/9 IMPULSSUBSIDIE 2009-1 HET DECREET OP HET LOKALE OP HET LOKALE SPORT SPORT-VOOR

Nadere informatie

Voetbalamateur Huis van de KBLVB

Voetbalamateur Huis van de KBLVB Voetbalamateur Hét ledenblad van de Koninklijke Belgische Liefhebbersvoetbalbond Varia 1-4 Huis van de KBLVB Celestijnenlaan 39/0001 3001 Heverlee 016.201413 016.294187 www.kblvb.be info@kblvb.be Vormgeving:

Nadere informatie

CONFRONTATIEMATRIX RECREATIE

CONFRONTATIEMATRIX RECREATIE Zwaktes Sterktes 11. verliezen van leden door ongelijk lidmaatschap --> geen tornooien of andere activiteiten meer mogelijk. Geen groei. 12. wegvallen van de doelgroep binnen de VJF-werking. 13. beperkt

Nadere informatie

Clubondersteuningssysteem Recreas clubs. Van toepassing voor alle Recreas clubs

Clubondersteuningssysteem Recreas clubs. Van toepassing voor alle Recreas clubs Clubondersteuningssysteem Recreas clubs 2012 Van toepassing voor alle Recreas clubs INLEIDING Recreas vzw wenst in zijn beleidsplan, voor de periode van 2009 tot 2012, extra aandacht te geven aan de ondersteuning

Nadere informatie

Gemeentelijk erkennings- en subsidiereglement Bredense sportverenigingen.

Gemeentelijk erkennings- en subsidiereglement Bredense sportverenigingen. Artikel 1 Gemeentelijk erkennings- en subsidiereglement Bredense sportverenigingen. Dit reglement bepaalt de gemeentelijke erkenningsvoorwaarden voor sportverenigingen en de voorwaarden voor toekenning

Nadere informatie

Basisopdracht 1 (BO1) Organiseren van competitieve sportbeoefening per provincie

Basisopdracht 1 (BO1) Organiseren van competitieve sportbeoefening per provincie Jaarlijks actieplan 2013 Basisopdrachten (BO) Basisopdracht 1 (BO1) Organiseren van competitieve sportbeoefening per provincie Omschrijving van de in 2013 geplande activiteiten inclusief timing SD1 OD1

Nadere informatie

Vlaamse Hockey Liga vzw

Vlaamse Hockey Liga vzw Vlaamse Hockey Liga vzw Jaarverslag 2013 Voorwoord In juni 2012 hebben de Belgische hockeyclubs beslist de unitaire hockeyfederatie te splitsen en werden de Vlaamse Hockey Liga (VHL) en de Franstalige

Nadere informatie

Subsidiereglement ter ondersteuning van kwalitatieve uitbouw van sportverenigingen.

Subsidiereglement ter ondersteuning van kwalitatieve uitbouw van sportverenigingen. Subsidiereglement ter ondersteuning van kwalitatieve uitbouw van sportverenigingen. 1. ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Voor de periode van 01.01.2014 tot en met 31.12.2019 worden, binnen de perken van de

Nadere informatie

HOOFDSTUK 5: Impulsbeleid

HOOFDSTUK 5: Impulsbeleid HOOFDSTUK 5: Impulsbeleid 5.1 INLEIDING Naast de beleidssubsidies verkoos de Vlaamse regering voor de periode - 2013 als beleidsprioriteit de kwaliteit van de jeugdsportbegeleider verhogen in de sportverenigingen,

Nadere informatie

BO KADEROPLEIDING EN BIJSCHOLING

BO KADEROPLEIDING EN BIJSCHOLING BO KADEROPLEIDING EN BIJSCHOLING Onderstaand document vertaalt de teksten van het decreet en het uitvoeringsbesluit m.b.t. de basisopdracht kaderopleiding en bijscholing naar een meer praktisch toelichting

Nadere informatie

Subsidieaanvraag erkende sportverenigingen gemeente Assenede 2017

Subsidieaanvraag erkende sportverenigingen gemeente Assenede 2017 Subsidieaanvraag erkende sportverenigingen gemeente Assenede 2017 Dit aanvraagdossier geeft uitvoering aan het subsidiereglement erkende sportverenigingen, zoals goedgekeurd door de gemeenteraad van 29.04.2015.

Nadere informatie

Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning

Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning 1 Artikel 1 - Doel Binnen de perken van het jaarlijks in de begroting voorziene en goedgekeurde

Nadere informatie

Vlaamse Zaalvoetbalbond VZVB

Vlaamse Zaalvoetbalbond VZVB Vlaamse Zaalvoetbalbond VZVB Informatiebrochure Erkende recreatieve sportfederatie Inleiding De Vlaamse Zaalvoetbalbond is een door de Vlaamse Gemeenschap en BLOSO erkende en gesubsidieerde recreatieve

Nadere informatie

Aanvraag subsidies 1

Aanvraag subsidies 1 AANVRAAGDOSSIER VOOR BASIS-, WERKINGS- EN BIJZONDERE SUBSIDIES AAN SPORTVERENIGINGEN Deel 1 van dit aanvraagdossier geeft uitvoering aan het reglement inzake de basis-, werkings- en bijzondere subsidies.

Nadere informatie

Impulssubsidies Bierbeek

Impulssubsidies Bierbeek Impulssubsidies Bierbeek Hoofdstuk toegevoegd aan het sportbeleidsplan Gegevensanalyse Heel wat Bierbeekse clubs hebben een uitstraling die verder reikt dan de eigen gemeente. Een groot deel van de leden

Nadere informatie

Art. 1: Het subsidiereglement Beleidssubsidies voor sportverenigingen wordt als volgt vastgesteld:

Art. 1: Het subsidiereglement Beleidssubsidies voor sportverenigingen wordt als volgt vastgesteld: Reglement beleidssubsidie Art. 1: Het subsidiereglement Beleidssubsidies voor sportverenigingen wordt als volgt vastgesteld: HOOFDSTUK 1 ALGEMEEN Artikel 1: aard Binnen de perken door de gemeenteraad op

Nadere informatie

Subsidiëringssysteem Sportclubs Holsbeek Basis- en Stersubsidie Projectsubsidies

Subsidiëringssysteem Sportclubs Holsbeek Basis- en Stersubsidie Projectsubsidies Subsidiëringssysteem Sportclubs Holsbeek Basis- en Stersubsidie Projectsubsidies Artikel 1: Krediet Voor zover er een krediet in de begroting wordt ingeschreven, kan het gemeentebestuur een basis-, project-

Nadere informatie

Sportclubondersteuning. Subsidies voor sportclubs Infovergadering - januari 2017

Sportclubondersteuning. Subsidies voor sportclubs Infovergadering - januari 2017 Sportclubondersteuning Subsidies voor sportclubs Infovergadering - januari 2017 Agenda: 1. Toelichting over de verschillende reglementen 2. Toelichting over de online tool 3. Vragen Wat is nieuw? ALLE

Nadere informatie

Voor de opmaak van dit beleidsplan volgde Recreas vzw het begeleidingstraject dat door de Vlaamse Sportfederatie werd aangeboden.

Voor de opmaak van dit beleidsplan volgde Recreas vzw het begeleidingstraject dat door de Vlaamse Sportfederatie werd aangeboden. Beleidsplan 2013 2016 INLEIDING Voor de opmaak van dit beleidsplan volgde Recreas vzw het begeleidingstraject dat door de Vlaamse Sportfederatie werd aangeboden. Als voorbereiding namen we de tijd om kritisch

Nadere informatie

SQUASH VLAANDEREN. Status uitvoering actie/doelstel ling 2017

SQUASH VLAANDEREN. Status uitvoering actie/doelstel ling 2017 SQUASH VLAANDEREN SD OD Actie Omschrijving 2017 2018 2019 2020 SD001 Op het vlak van het aanbod moet voor alle leeftijdsgroepen een grote waaier van activiteiten kunnen behouden blijven in 2020. Timing

Nadere informatie

Vlaamse Zaalvoetbalbond VZVB

Vlaamse Zaalvoetbalbond VZVB Vlaamse Zaalvoetbalbond VZVB Informatiebrochure 2017 2018 Erkende recreatieve sportfederatie 1 Inleiding De Vlaamse Zaalvoetbalbond is een door de Vlaamse Gemeenschap en Sport Vlaanderen erkende recreatieve

Nadere informatie

Subsidiereglement sportclubs goedgekeurd door de gemeenteraad op 15 december 2008

Subsidiereglement sportclubs goedgekeurd door de gemeenteraad op 15 december 2008 Subsidiereglement sportclubs goedgekeurd door de gemeenteraad op 15 december 2008 Dit subsidiereglement kwam tot stand in het kader van het Sport-voor-allendecreet van 9 maart 2007, dat het lokale sportbeleid

Nadere informatie

Sessie 3 G-sport inbouwen in het bestaande aanbod

Sessie 3 G-sport inbouwen in het bestaande aanbod Sessie 3 G-sport inbouwen in het bestaande aanbod Wat is G-sport? Sportparticipatie uitgeoefend door personen met een handicap FYS VE VI AU PSY Filmpje Wie is in Vlaanderen met G-sport bezig? Vb. Vb. Vb.

Nadere informatie

Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator voor organisatoren. (versie 2017)

Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator voor organisatoren. (versie 2017) Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator voor organisatoren (versie 2017) Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Wie kan een VTS-opleiding Aspirant-Initiator organiseren?...5 2.1

Nadere informatie

Erkende sportvereniging: Een sportvereniging, erkend door het gemeentebestuur, volgens de in het erkenningreglement vastgelegde regels.

Erkende sportvereniging: Een sportvereniging, erkend door het gemeentebestuur, volgens de in het erkenningreglement vastgelegde regels. Subsidiereglement sportverenigingen Dit subsidiereglement tracht bij te dragen tot de kwalitatieve verbetering van de begeleiding van de leden van de sportvereniging. De subsidies worden bepaald door de

Nadere informatie

DOSSIER BELEIDSSUBSIDIES KWALITATIEF SUBSIEDIEREGLEMENT VOOR DE DIRECTE FINANCIËLE ONDERSTEUNING VAN DE ERKENDE AALSTERSE SPORTVERENIGING

DOSSIER BELEIDSSUBSIDIES KWALITATIEF SUBSIEDIEREGLEMENT VOOR DE DIRECTE FINANCIËLE ONDERSTEUNING VAN DE ERKENDE AALSTERSE SPORTVERENIGING DOSSIER BELEIDSSUBSIDIES KWALITATIEF SUBSIEDIEREGLEMENT VOOR DE DIRECTE FINANCIËLE ONDERSTEUNING VAN DE ERKENDE AALSTERSE SPORTVERENIGING REGLEMENT BELEIDSSUBSIDIES KWALITATIEF SUBSIDIEREGLEMENT VOOR DE

Nadere informatie

Subsidiereglement sportclubs Kluisbergen

Subsidiereglement sportclubs Kluisbergen Subsidiereglement sportclubs Kluisbergen Artikel 1 Binnen de perken van de kredieten, daartoe goedgekeurd op de gemeentebegroting, worden aan de erkende sportclubs uit Kluisbergen, die een aanvraagdossier

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE VOOR DE DIRECTE FINANCIELE ONDERSTEUNING

ALGEMEEN REGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE VOOR DE DIRECTE FINANCIELE ONDERSTEUNING ALGEMEEN REGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE VOOR DE DIRECTE FINANCIELE ONDERSTEUNING A. ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Binnen de perken van de door de gemeenteraad op het budget goedgekeurde kredieten worden subsidies

Nadere informatie

IMPULSSUBSIDIES

IMPULSSUBSIDIES IMPULSSUBSIDIES 2014-2019 GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Het stimuleren van sportverenigingen tot professionalisering met een bijzonder accent op kwaliteitsvolle jeugdsportbegeleiding en eventueel tot

Nadere informatie

Opleiding Aspirant-Initiator. Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator Hockey voor organisatoren

Opleiding Aspirant-Initiator. Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator Hockey voor organisatoren Opleiding Aspirant-Initiator Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator Hockey voor organisatoren 1. Inleiding Het is een feit dat vandaag veel sporttechnisch niet gediplomeerde

Nadere informatie

Hoofdstuk 3 Ondersteuning en stimulering van de diversiteit en de toegankelijkheid in sport

Hoofdstuk 3 Ondersteuning en stimulering van de diversiteit en de toegankelijkheid in sport Hoofdstuk 3 Ondersteuning en stimulering van de diversiteit en de toegankelijkheid in sport Hoofdstuk 3: ondersteuning en stimulering diversiteit en toegankelijkheid in de sport 1. SWOT analyse Kansen:

Nadere informatie

Nummer 2/2016. Nieuwsbrief. Fedes VZW. Lieven Bauwensstraat Brugge. Tel.: 050/ Fax: 050/

Nummer 2/2016. Nieuwsbrief. Fedes VZW. Lieven Bauwensstraat Brugge. Tel.: 050/ Fax: 050/ Nummer 2/2016 Nieuwsbrief Fedes VZW Lieven Bauwensstraat 20 8200 Brugge Tel.: 050/35.13.05 Fax: 050/36.18.60 info@fedes.be Wat mag je verwachten in dit nummer: 2 1. Inhoudstafel 2 2. Recreatieve volleyontmoetingen

Nadere informatie