JAARVERSLAG 2015 IPA DISTRICT BRABANT-OOST

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "JAARVERSLAG 2015 IPA DISTRICT BRABANT-OOST"

Transcriptie

1 JAARVERSLAG 2015 IPA DISTRICT BRABANT-OOST 0. Inleiding Voor u ligt het jaarverslag Dit verslag is behandeld op de DLV van het IPA-district Brabant-Oost. Het district valt onder verantwoordelijkheid van de rechtspersoon IPA- Nederland. IPA Nederland wordt geleid door een landelijk bestuur. Binnen dit bestuur functioneert een dagelijks bestuur. Dit dagelijks bestuur bestaat uit: Jaap Taal (voorzitter en tijdelijk secretaris), Wim Cornelis (vice-voorzitter) en Bert vd Wal (penningmeester). Met dit jaarverslag legt het district verantwoording af, over haar activiteiten in 2015, aan haar leden en het Landelijk Bestuur. De financiële verantwoording is niet in dit jaarverslag opgenomen. Die loopt via de penningmeester van het district, de kascommissie, de DLV aan de Landelijk Penningmeester 1. Bestuur Bij de aanvang van dit verslagjaar bestond het bestuur uit zeven leden. Tijdens de districtsledenvergadering van 26 maart 2015 waren Jan Boersma en Karel Nouwen herkiesbaar als bestuurslid. Beiden werden in het bestuur herkozen. Onderstaand een overzicht van de bestuursfuncties in Bestuursindeling Toon Strik, voorzitter, contactsecretaris en 2e penningmeester; Frank Donkers, secretaris: Jan Boersma, penningmeester; Ben Lesterhuis, ledensecretaris; Tinus Sanders, redacteur; Willem de Bruin, correspondent; Karel Nouwen, ambulant; Toon Denkers, webmaster. Contactpersoon vanuit het landelijk bestuur was in 2015 de heer Marcel van Beek. 3. Ledenadministratie In 2015 hebben de volgende mutaties plaats gevonden: Op 1 januari 2015 kende het District een ledenbestand van 246 leden waaronder 9 Buitengewone leden. In 2015 mochten we 8 nieuwe leden begroeten. 4 leden hebben in de loop van dit jaar, om verschillende redenen, hun lidmaatschap opgezegd. Er waren geen royementen en er zijn 3 leden overleden. Op 31 december 2015 was er een ledenbestand van 247. Vastgesteld kan worden dat het ledenaantal in de afgelopen jaar per saldo met twee leden is gestegen naar 248.

2 Het aantal leden was tien jaar gelden 324. Geconcludeerd kan worden dat er een gestage daling is. Er gloort echter hoop want in ons district is er voor het eerst sinds jaren sprake van stabilisering in het ledental. 4. Districtssecretariaat In de loop van dit verslagjaar zijn bij de secretaris en andere bestuursleden diverse brieven, convocaties, uitnodigingen en andere mailings binnen gekomen. De van belang zijnde post is zoveel mogelijk verwerkt in onze infobladen, website en/of beantwoord aan de diverse instanties of personen. De ingekomen post betreft vooral stukken over diverse vergaderingen en voorstellen die behandeld werden in de twee districtsledenvergaderingen. Met het Landelijk Bestuur werd vooral gecorrespondeerd over de toekomst van de IPA, de contributie en de ledenadministratie. De meeste post is via e- mail in en uit gegaan. Vermeldenswaardig is dat Frank Donkers in oktober het landelijk secretariaat van de werkgroep Wereldcongres 2018 door zijn visueel handicap heeft moeten overdragen. Tenslotte valt nog te melden dat in augustus de raadpleging over de toekomst van IPA- Nederland in ons district heeft plaatsgevonden. In een bijeenkomst onder voorzitterschap van Toon Strik hebben 12 deelnemers (11 leden en 1 niet lid) hun bijdrage kunnen leveren. Van de bijeenkomst is een verslag gemaakt. Het verslag is beschikbaar gesteld aan de landelijke werkgroep Beleid & Herstructurering. Die werkgroep gebruikt het verslag (samen met verslagen uit de andere districten) als input voor de rapportage aan de ALV van 15 april a. Districtsinformatieblad Het IPA blad verscheen dit jaar, drie keer in plaats van zoals gebruikelijk, vier keer. Sinds 2014 is het blad een coproductie van de districten Midden-Brabant, Baronie van Breda, Brabant-Oost en Zeeland. Het werd uitgegeven door PVC te Heerlen. De samenwerking met deze uitgever liet ook dit jaar niets te wensen over. Aan de uitgave voor ons blad waren voor het district geen kosten verbonden, maar leverde het district - buiten de publiciteit - geen financieel gewin op. Eind 2015 is de samenwerking met uitgeverij PVC beëindigd. Door het economisch klimaat was het voor PVC niet langer rendabel om ons blad uit te brengen. De toekomst van het blad is echter al weer verzekerd. Vanaf 1 januari 2016 zal het blad, vier keer uitgegeven worden door Marcel van Gils, MG Media te Valkenswaard, onder dezelfde voorwaarden. De hoofdredactie werd uitgevoerd door Henk Ketelaar en René van Leemput van het district Baronie van Breda. De redactie voor ons district werd gedaan door Tinus Sanders, redacteur en Willem de Bruin, correspondent.

3 5b Website In 2015 is er op het gebied van de website van Brabant-Oost niet veel bijzonders te melden. Wat wel opvalt is dat de bijdrage die leden kunnen en mogen leveren ten behoeve van onze eigen website erg gering is. Er is in 2015 wel een forse wijziging in het beheer van de website gekomen. Omdat het Landelijk Bestuur vond dat enkele districten niet of nauwelijks hun website onderhielden en sommige districten er juist erg fanatiek mee aan de slag gingen, werd het beheer van de district website in 2015 bij de districten weggehaald. De webmasters van de districten zijn omgevormd tot webredacteuren. Zij verzorgen nu de teksten en bestanden en leveren die aan bij de centrale webmaster. Voor ons district is dit erg jammer omdat wij er zelf met veel plezier aan gewerkt hebben. 6. Vergaderingen (en andere bestuurlijke bijeenkomsten) Een of meer bestuursleden namen deel aan onderstaande bijeenkomsten: Vooroverleg, dagelijks bestuur met hoofdbestuur. Vierdistrictenbijeenkomst in voor- en najaar. Districts- voor- en najaarsledenvergadering in de locatie van de brigade Koninklijke Marechaussee te Eindhoven. Algemene ledenvergaderingen te Arnhem en Apeldoorn. Om de zes weken werd er een bestuursvergaderingen gehouden in de locatie van de brigade van de Koninklijke Marechaussee in Eindhoven. Vergaderingen van het Dagelijks Bestuur werden niet gehouden. Wel werd diverse malen telefonisch- en mailcontact met elkaar gezocht, voor zaken die geen uitstel gedoogden. Vergaderingen van de landelijke werkgroepen Wereldcongres 2018 en Beleid & Herstructurering IPA Nederland. 7. Jubilarissen In 2015 vierden onderstaande leden hun IPA-jubileum, te weten: 50 jaar: De Heren van Duin, Denkers en Gietman. 40 jaar: De Heren Dorren, Steenbakkers en Schoonbrood. 25 jaar: De Heren Spijkerman, van Dongen, vd Ven, Hermans, vd Nieuwenhof en Mevr. Bergsma. Van eerder genoemde jubilarissen is Mevr. Bergsma inmiddels overleden. De jubilarissen werden - voorzover aanwezig - gehuldigd op de districtsledenvergadering van 26 maart Zij kregen de jubileumspeld opgestoken en een oorkonde uitgereikt. De jubilarissen die niet aanwezig konden zijn kregen de jubileumspeld en een oorkonde thuis gezonden.

4 8. Jaarverslag Contactsecretaris Het jaar werd geopend met een eerste activiteitenavond voor de leden. Het is al een aantal jaren een goed gebruik geworden om op de eerste activiteitenavond van het jaar een bijeenkomst te organiseren met een Nieuwjaars tintje, waarbij een drankje en een hapje worden geserveerd en nieuwjaarswensen worden uitgewisseld. Na een korte toespraak van de voorzitter werd het zoals vanouds weer een bijeenkomst die gezelligheid en dienen door vriendschap uitstraalde. Ook, nu weer, bleek een wintersportreis niet haalbaar vanwege gebrek aan belangstelling. Dit terwijl het District Brabant-Oost meer dan 25 jaar een druk bezochte reis kende naar bestemmingen in Oostenrijk. De animo tot deelneming aan deze reizen is dusdanig sterk gedaald dat het organiseren daarvan op financiële gronden niet meer verantwoord is. Daarnaast stellen we vast dat groepsreizen georganiseerd door de IPA steeds minder in trek zijn. Op de activiteitenavonden (rikken en sjoelen) die maandelijks werden gehouden, werd zichtbaar dat er steeds meer leden deze avonden komen bezoeken. Het is prettig om vast te stellen dat er meer animo komt om in een gemoedelijke sfeer een schijfje te schuiven en een kaartje te leggen. De activiteit bingo vond twee keer plaats en wel telkens na de districledenvergadering. Van 4 tot 7 september werd voor de 8e keer in successie, een caravanweekend georganiseerd. Dit keer op camping De Sprink in het kersendorp Mierlo. Twintig personen uit eigen District en elders uit het land, genoten van een geweldig programma en weekend. De bridgeclub bestaat uit 21 personen. Deze club kaarters startte haar activiteiten in augustus en eindigen op de laatste woensdag in mei. Het afgelopen seizoen werd eind mei afgesloten met een drive. Nadat het 3 jaar niet was gelukt om een traditionele cultuurreis te organiseren lukte het dit wel. De reis vond plaats in de periode van 11 tot en met 18 oktober met 37 deelnemers. De bestemming was het Poolse Krakau met als hoogtepunt een bezoek aan het vernietigingskamp Auswitch-Birkenau. Conclusie: een gedenkwaardige, interessante en gezellige reis. Omdat in 2014 het kerstdiner niet kon plaats vinden vanwege ziekte van de kok was er dit jaar een zeer sfeervolle bijeenkomst in het gebouw van het Polvo-kamp in Riethoven. Alles bleek uit de kast te zijn gehaald om de schade van 2014 in te halen. De kok (Frans Vestjes) en zijn crew bezorgden de deelnemers een geweldige avond. Terugblikkend op de gehouden activiteiten kunnen we wel stellen dat het een geslaagd jaar is geweest.

5 9. Financiën Voor de financiële verantwoording van het district wordt verwezen naar het jaarverslag van de penningmeester. Het verslag is niet gepubliceerd. De leden - die de voorjaarsledenvergadering bezochten - werden in de gelegenheid gesteld tot het inzien van dit verslag. Het verslag werd - evenals het verslag van de kascommissie - tijdens de vergadering op de tafels - ter inzage - gelegd. 10. Overig Mede namens bestuur en leden gaat onze dank uit naar de brigadecommandant der Koninklijke Marechaussee en zijn stafadjudant de Heer Lijbers, voor het telkenmale ter beschikking stellen van de locatie van de brigade Koninklijke Marechaussee Eindhoven voor onze evenementen. Tenslotte onze dank aan allen die hebben deelgenomen aan een of meer van onze activiteiten. Extra woord van dank aan de deelnemers aan de raadpleging. En een speciaal woord van dank aan hen, die zich hebben ingezet om ons district levendig te houden. Servo per amikeco Helmond, 26 maart 2016

MG A-TYPE & Magnette OWNERS HOLLAND OPGERICHT 1 OKTOBER 1973.

MG A-TYPE & Magnette OWNERS HOLLAND OPGERICHT 1 OKTOBER 1973. MG A-TYPE & Magnette OWNERS HOLLAND OPGERICHT 1 OKTOBER 1973. Jaarverslag secretariaat/ledenadministratie MGATO 2018 1. Bestuurszaken De samenstelling van het bestuur was in 2018 als volgt: Han Volkers

Nadere informatie

Scheidsrechtersvereniging Doetinchem en Omstreken

Scheidsrechtersvereniging Doetinchem en Omstreken Aanwezig: 43 leden. Notulen 79 ste Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering Scheidsrechtersvereniging, 13 april 2015 Genodigden: VCN, COVS Oost, Servicegebied Midden en zustervereniging COVS Winterswijk e.o.

Nadere informatie

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vereniging Vrienden van Den Haag Uitgave Redactie Vereniging Vrienden van Den Haag Jaap Trouw Status Definitief (ALV 20 november 2012) Versie 2.0 Vereniging Vrienden van Den Haag pagina 1 van 6 Leden Artikel

Nadere informatie

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen Notulen Aanwezige bestuursleden: Edwin Ruijgrok (voorzitter) Jan Bönker (secretaris) Bert Brals (penningmeester) Frank Willems (seniorenzaken) Frank Oud (wedstrijdsecretaris) Steven ten Brink (selectiezaken)

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Doel van de vereniging: Het doel van de vereniging is om eenieder die dat wil, deel te laten nemen aan fietstoertochten in groepsverband in de omgeving van Putte en daarbuiten,

Nadere informatie

C O L O F O N INHOUDSOPGAVE DISTRICT DE BARONIE VAN BREDA DISTRICT MIDDEN - BRABANT DISTRICT BRABANT-OOST DISTRICT ZEELAND

C O L O F O N INHOUDSOPGAVE DISTRICT DE BARONIE VAN BREDA DISTRICT MIDDEN - BRABANT DISTRICT BRABANT-OOST DISTRICT ZEELAND VAN DE REDACTEUREN Politie Nederland heeft Erik Akerboom als nieuwe korpschef. Aan hem de enorme klus om de vele teleurgestelde dienders en de mensen die hen bij dat zware werk ondersteunen mentaal op

Nadere informatie

BOC Jaarvergadering 2016. BCC Zutphen, 30 januari 2016

BOC Jaarvergadering 2016. BCC Zutphen, 30 januari 2016 BOC Jaarvergadering 2016 BCC Zutphen, 30 januari 2016 Agenda 1. Ingekomen stukken en mededelingen 2. Verslag ALV 2015 (zie bijlage) 3. Terugblik op activiteiten jubileumjaar 2015 (secretaris) 4. Financieel

Nadere informatie

HOVO NEDERLAND. Jaarverslag

HOVO NEDERLAND. Jaarverslag HOVO Nederland www.hovonederland.nl info@hovonederland.nl secretariaat Pb 1061 2302 BB Leiden HOVO NEDERLAND Jaarverslag 2013 HOVO-Nederland Jaarverslag 2013 In 2013 heeft HOVO Nederland een nieuwe start

Nadere informatie

Algemene Leden vergadering Fotoclub Houten 10 maart 2015

Algemene Leden vergadering Fotoclub Houten 10 maart 2015 Algemene Leden vergadering Fotoclub Houten 10 maart 2015 Agenda 1. Opening 2. Mededelingen 3. Ingekomen stukken 4. Jaarrekening 2014 5. Jaarverslag 2014 6. Bestuur: Voorzitter aftredend en herkiesbaar.

Nadere informatie

INFORMATIEBLAD september 2014

INFORMATIEBLAD september 2014 AFDELING ZWOLLE INFORMATIEBLAD september 2014 Van de voorzitter De zomer zit er weer bijna op en dat betekent dat het verenigingsleven weer langzaam op gang komt. De eerste bestuursvergaderingen worden

Nadere informatie

9. Het lezingen en excursieprogramma voor 2017, uw wensen en ideeën zijn welkom!!

9. Het lezingen en excursieprogramma voor 2017, uw wensen en ideeën zijn welkom!! afdeling: Deventer - Zutphen Agenda Voor de Jaarvergadering ATC Deventer-Zutphen Op Dinsdag 14 februari 2017, Locatie t Langenbaergh, Deventerweg 1, 7245AW Laren (GLD) Aanvang 19.45 uur Zaal open om 19.15

Nadere informatie

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT PHOENIX APELDOORN Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 AANSLUITING EN SAMENWERKING ARTIKEL 1 Phoenix Apeldoorn

Nadere informatie

C O L O F O N INHOUDSOPGAVE

C O L O F O N INHOUDSOPGAVE VAN DE REDACTEUREN Viermaal per jaar valt dit bulletin bij u op de mat en daar zijn wij als redacteurs best trots op. Het moet u opgevallen zijn dat de laatste drie bulletins later binnenkwamen dan u gewend

Nadere informatie

Provero lid t.a.v. Postbus Adres WOONPLAATS. DRIEBERGEN, 14 november. Betreft: Algemene ledenvergadering. Beste leden van Provero,

Provero lid t.a.v. Postbus Adres WOONPLAATS. DRIEBERGEN, 14 november. Betreft: Algemene ledenvergadering. Beste leden van Provero, Provero lid t.a.v. Postbus Adres WOONPLAATS DRIEBERGEN, 14 november Betreft: Algemene ledenvergadering Beste leden van Provero, Op donderdag 14 november 2013 vindt om 10.00 uur de Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HEEMKUNDEKRING VEHCHELE. Het bestuur. Vergaderingen bestuur.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HEEMKUNDEKRING VEHCHELE. Het bestuur. Vergaderingen bestuur. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HEEMKUNDEKRING VEHCHELE Artikel 1. Het bestuur. 1. Het bestuur met inbegrip van het dagelijks bestuur, bestaat uit tenminste vijf personen, die door de algemene vergadering

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering B.C.N.-Rhoon d.d. 7 oktober 2014

Verslag Algemene Ledenvergadering B.C.N.-Rhoon d.d. 7 oktober 2014 Verslag Algemene Ledenvergadering B.C.N.-Rhoon d.d. 7 oktober 2014 Aanwezig: Tycho van der Wal - voorzitter Mark de Munter - secretaris Stephanie van Eijk - penningmeester Engel Dorst - ledenadministrateur

Nadere informatie

Jaarverslag seizoen

Jaarverslag seizoen Jaarverslag seizoen 2015-2016 Beste sportvriend, AGENDA ALGEMENE VERGADERING D.D. 12 JUNI 2017 Hierbij nodig ik U uit tot het bijwonen van de algemene ledenvergadering van 12 juni a.s., aanvang 20.00 uur,

Nadere informatie

Jaargang 2018 nummer 3 november Graag Uw aller aandacht voor de oproep van Geert op blz. 2

Jaargang 2018 nummer 3 november Graag Uw aller aandacht voor de oproep van Geert op blz. 2 Nieuwsbrief Jaargang 2018 nummer 3 november 2018 Beste Aventouriers, In deze nieuwsbrief het laatste nieuws van onze club. 1. Dringende oproep 2. Colofon 3. Van de bestuurstafel 4. Berichten van de leden

Nadere informatie

Heemkundekring Engelbrecht van Nassau

Heemkundekring Engelbrecht van Nassau Heemkundekring Engelbrecht van Nassau Beleidsplan Heemkundekring Engelbrecht van Nassau PERIODE 2016-2020 Vastgesteld in de bestuursvergadering van woensdag 10 februari 2016 Bekrachtigd in de algemene

Nadere informatie

De heer B.W.N. Vermeer

De heer B.W.N. Vermeer Jaarverslag secretaris 2013 ANBO afdeling Alphen aan den Rijn Bestuur Per 1 januari 2013 bestond het bestuur uit: Mevrouw A Brokerhof De heer P.G.S. Dobbe De heer C.R. de Feiter Mevrouw J. Broer- van Leeuwen

Nadere informatie

23 januari 2012 te Bolsward

23 januari 2012 te Bolsward 23 januari 2012 te Bolsward Welkom Huishoudelijke mededelingen Agenda Opening ledenvergadering Notulen en actiepunten vorige ledenvergadering Terugblik 2011 Stand van zaken binnen de vereniging Begroting

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering biljartclub de Vliegert Dinsdag 9 mei 2017

Notulen jaarvergadering biljartclub de Vliegert Dinsdag 9 mei 2017 Notulen jaarvergadering biljartclub de Vliegert Dinsdag 9 mei 2017 De voorzitter Hans Janssen opent de vergadering om 13.35 uur en verzoekt alle aanwezigen om een minuut stilte om al onze biljartvrienden

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering 10 februari 2017.

Algemene Leden Vergadering 10 februari 2017. Algemene Leden Vergadering 10 februari 2017. Agenda ALV 2017, 10 februari 2017: 1/ Opening en vaststelling agenda. 2/ Terugblik 2016 door de voorzitter. 3/ Financiën >Verslag kascommissie (2015 én 2016)

Nadere informatie

KoliBrief Nummer 18, Nov 2016

KoliBrief Nummer 18, Nov 2016 Nummer 18, Nov 2016 Beste VKZ leden, In deze speciale kolibrief vinden jullie de uitnodiging voor de jaarvergadering van 2016. We hopen jullie allemaal te zien op zondag 27 november. Namens het bestuur,

Nadere informatie

Jaargang 51 Editie 01 Januari 2015

Jaargang 51 Editie 01 Januari 2015 Jaargang 51 Editie 01 Januari 2015 . Maandelijks convocaat voor de leden van het Katholiek Vrouwengilde van Tegelen en omstreken Jaargang 51 Nr. 1 januari 2015 Redactie: Tiny Testroote Contactadres voor

Nadere informatie

Jaarverslag Vereniging Stadsdorp De Pijp 2014

Jaarverslag Vereniging Stadsdorp De Pijp 2014 Jaarverslag Vereniging Stadsdorp De Pijp 2014 Inleiding Op 21 maart 2014 is Stadsdorp De Pijp officieel een vereniging geworden. Korte tijd daarvoor zijn de handtekeningen hiervoor bij de notaris gezet

Nadere informatie

DISTRICT UTRECHT NIEUWSBRIEF VAN HET BESTUUR

DISTRICT UTRECHT NIEUWSBRIEF VAN HET BESTUUR DISTRICT UTRECHT NIEUWSBRIEF 2017-1 VAN HET BESTUUR Het is woensdag 18 januari en ik zit achter mijn PC om weer een stukje te schrijven voor onze Nieuwsbrief van februari. Als ik naar buiten kijk, zie

Nadere informatie

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief Huishoudelijk Reglement Inhoudsopgave Lidmaatschap... 2 Artikel 1: Leden... 2 Artikel 2: Aanmelding... 2 Artikel 3: Opzegging... 2 Artikel 4: Contributie...

Nadere informatie

Artikel 1 Naam en zetel De vereniging draagt de naam Hellevoets Effect en is gevestigd te Hellevoetsluis.

Artikel 1 Naam en zetel De vereniging draagt de naam Hellevoets Effect en is gevestigd te Hellevoetsluis. 1. STATUTEN. Tafeltennisvereniging Hellevoets Effect is opgericht op 20 augustus 1976 en ingeschreven in het Handelsregister bij de Kamer van Koophandel te Rotterdam onder nummer 40385017 Artikel 1 Naam

Nadere informatie

Jaarverslag 2012. Algemene Ledenvergadering

Jaarverslag 2012. Algemene Ledenvergadering Jaarverslag 2012 Algemene Ledenvergadering 21 maart 2013 Agenda 1. Goedkeuring verslag ALV 2012 2. Jaarverslag 2012 3. Financiën ië 2012 4. Begroting 2011 5. Planning 2013 6. Samenstelling bestuur 7. Stumico

Nadere informatie

AMBITIEPLAN 2014-2019. BUSINESSCLUB FOOT VALLEY v.v. BENNEKOM

AMBITIEPLAN 2014-2019. BUSINESSCLUB FOOT VALLEY v.v. BENNEKOM AMBITIEPLAN 2014-2019 BUSINESSCLUB FOOT VALLEY v.v. BENNEKOM INHOUDSOPGAVE pagina Inleiding 2 1. Beschrijving van de businessclub 2 1.1 Historie 2 1.2 Huidige situatie 2 1.3 Doelstellingen 3 1.4 Missie

Nadere informatie

Regionale Ledenvergadering 2019

Regionale Ledenvergadering 2019 13 februari 2019 Regionale Ledenvergadering 2019 13 februari 2019 2 1. Opening door de voorzitter Agenda 2. Vaststellen agenda 3. Bestuursmededelingen en ingekomen stukken 4. Vaststellen Notulen ledenvergadering

Nadere informatie

BOC Jaarvergadering 2015. BCC Zutphen, 17 januari 2015

BOC Jaarvergadering 2015. BCC Zutphen, 17 januari 2015 BOC Jaarvergadering 2015 BCC Zutphen, 17 januari 2015 Agenda 1. Opening 2. Ingekomen stukken en mededelingen 3. Verslag ALV 2014 jaarvergadering 4. Verslag secretaris 5. Verslag penningmeester 6. Kascommissie,

Nadere informatie

Bridgeclub BODB gevestigd te Haarlem. Ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel nr

Bridgeclub BODB gevestigd te Haarlem. Ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel nr Bridgeclub BODB gevestigd te Haarlem. Ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel nr. 34310858 Huishoudelijk reglement Vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 25 september 2008.

Nadere informatie

4. De statuten en het HR zijn bij de Secretaris van de Contactgroep aanwezig en op verzoek wordt een kopie aan de leden ter beschikking gesteld.

4. De statuten en het HR zijn bij de Secretaris van de Contactgroep aanwezig en op verzoek wordt een kopie aan de leden ter beschikking gesteld. 1. Inleiding 1. De vereniging Contactgroep Postactieven regio Soesterberg is gevestigd op de vliegbasis Soesterberg, gemeente Soest. De vereniging heeft notarieel vastgelegde statuten en is ingeschreven

Nadere informatie

Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o.

Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o. Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o. Samenstelling bestuur S.Z.O. per 25 maart 2019 Documentnummer: SZO/JL/2019 014. Voorzitter 10-11-1970 E.J.H. de Gier, Scoutingpad 7, 8256 HC Biddinghuizen, telefoon:

Nadere informatie

maart Mededelingenblad 03 jaargang 46 heemkundige kring 'De Oude Vrijheid'

maart Mededelingenblad 03 jaargang 46 heemkundige kring 'De Oude Vrijheid' maart 2019 - Mededelingenblad 03 jaargang 46 heemkundige kring 'De Oude Vrijheid' Sint-Oedenrode Uitnodiging voor: maandag 11 maart: heem-natuur dinsdag 19 maart: heem ALGEMENE LEDENVERGADERING Vooruitblik

Nadere informatie

De gezamenlijke ouderenbonden KBO-PCOB willen u graag uitnodigen voor deze informatiemiddag. Tijd uur uur.

De gezamenlijke ouderenbonden KBO-PCOB willen u graag uitnodigen voor deze informatiemiddag. Tijd uur uur. Nieuwsbrief 33 van de Katholieke Belangen Organisatie voor senioren Voor u ligt de nieuwsbrief van de KBO afdeling Harderwijk van 20-02-2018. Uitnodiging: Informatiemiddag 12 maart in De Kiekmure, Tesselschadelaan

Nadere informatie

HAM - FLYER tussendoortje van het HAM-Nieuws. Mededelingen van de VERON Alkmaar INHOUD: Uitnodiging Algemene Ledenvergadering.

HAM - FLYER tussendoortje van het HAM-Nieuws. Mededelingen van de VERON Alkmaar INHOUD: Uitnodiging Algemene Ledenvergadering. 1 HAM - FLYER 01-19 tussendoortje van het HAM-Nieuws Mededelingen van de VERON Alkmaar INHOUD: * Uitnodiging 11 januari 2019 Item 1 * Agenda Jaarvergadering Item 2 * Jaarverslag 2018 Item 3 * Activiteiten

Nadere informatie

21 april 2016: uur de Baat Huizen

21 april 2016: uur de Baat Huizen Concept verslag Algemene Ledenvergadering Turnlust 21 april 2016: 20.00 uur de Baat Huizen Aanwezig: Het bestuur: Rubia Adolfs, Mariska Bolt, Ferry de Hoogen, Frank de Kruijf, Bert van Wijk Trainers: Eimertje

Nadere informatie

Afwezig met kennisgeving:j.stabel,m.verstappen,edwin de Vries,B.Petrus,M en K Droge,I.Raadsen,L.Mouchart,H en J Smeyers.

Afwezig met kennisgeving:j.stabel,m.verstappen,edwin de Vries,B.Petrus,M en K Droge,I.Raadsen,L.Mouchart,H en J Smeyers. Notulen algemene ledenvergadering 29 mei 2016 Locatie:De Stoethoeve,Birkstraat 131,3768HE Soest Aanwezig:Ad vd Bosch,J.Fisher,PA.Roomenburg,J.Vermeulen,W.Scheepers,EJ.Den Daas,A.Den Daas,J.Overbeek,Anja

Nadere informatie

Jaargang 70 volgnr. 8 / december 2017

Jaargang 70 volgnr. 8 / december 2017 Voorzitter: Jo Paffen 06-16889012 045-5743084 voorzitter@ssovh.nl Secretariaat: Schaesbergerweg 157 6415 AG Heerlen secretaris@ssovh.nl Penningmeester: Jo Ampts Jaargang 70 volgnr. 8 / december 2017 06-47252779

Nadere informatie

De Nederlandse Christelijke Blinden- en slechtziendenbond

De Nederlandse Christelijke Blinden- en slechtziendenbond De Nederlandse Christelijke Blinden- en slechtziendenbond 94 ste Jaarverslag 2017 Inleiding Hieronder volgt het Jaarverslag van 2017. Dit jaar is er 1 bestuurslid overleden, te weten Dhr. J. van Andel.

Nadere informatie

Agenda ALV Columni zaterdag 29 oktober, 16.00 uur, Hemingway s (Groningen)

Agenda ALV Columni zaterdag 29 oktober, 16.00 uur, Hemingway s (Groningen) Agenda ALV Columni zaterdag 29 oktober, 16.00 uur, Hemingway s (Groningen) 1. Opening 2. Verslag secretaris 3. Verslag penningmeester 4. Bevindingen kascommissie en goedkeuring 5. Voorstel samenstelling

Nadere informatie

Nieuwsbrief HC Sassenhein

Nieuwsbrief HC Sassenhein HC Sassenhein 9750 AA Haren (Gn) November 2017 Jaargang: november 2017 Nr.14 Inschrijving KvK: 40023673 Bank: 142130397 IBAN: NL04RABO0142130397 Email: info@hcsassenhein.nl Internet: www.hcsassenhein.nl

Nadere informatie

Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o.

Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o. Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o. Samenstelling bestuur S.Z.O. per 26 maart 2018 Documentnummer: SZO/JL/2018 102. Commissaris 2 10-11-1970 E.J.H. de Gier, Scoutingpad 7, 8256 HC Biddinghuizen, Portefeuillehouder

Nadere informatie

Vooruit. Laat weten wat je van de AV-OTT wil! Het Bestuur

Vooruit. Laat weten wat je van de AV-OTT wil! Het Bestuur Inleiding Uiterst rustig, zo kan dit jaar beschreven worden. Qua acitiviteiten dan, binnen het bestuur was het alles behalve rustig. Er vond een groot aantal wisselingen plaats. Dat kan dat eerste ook

Nadere informatie

3. Notulen vergadering voorgaande vergadering Notulen ALV 2015 worden vastgesteld zonder aanvullingen of opmerkingen.

3. Notulen vergadering voorgaande vergadering Notulen ALV 2015 worden vastgesteld zonder aanvullingen of opmerkingen. Notulen Algemene Leden Vergadering 2016 Datum: 23 februari 2016 Plaats: Wetsus aan de Oostergoweg 7 te Leeuwarden Aanwezigen: Zie bijlage 1 MKA.: Verzendlijst: Curt van Oss Alle aan- en afwezigen Verslag

Nadere informatie

(Voorstel) Huishoudelijk Reglement

(Voorstel) Huishoudelijk Reglement Bangkok, 16 maart 2015 (Voorstel) Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging Thailand (NVT), gevestigd te Bangkok opgericht januari 1941 Artikel 1: Doelstellingen 1. Het versterken van de relaties

Nadere informatie

HUISHOUDERLIJK REGLEMENT BILJARTGROEP BEJA

HUISHOUDERLIJK REGLEMENT BILJARTGROEP BEJA WEDSTRIJDREGLEMENT ROOSTERCOMPETITIE BEJA A. DOEL, BESTUUR EN ORGANISATIE Artikel 1A a) Biljartvereniging Beja is opgericht op 6 januari 1977. Beja heeft haar activiteiten in het KBO gebouw 'Vestingzicht'

Nadere informatie

Uitvaartvereniging "De Laatste Eer" Koedijk Jaarverslag 2017

Uitvaartvereniging De Laatste Eer Koedijk Jaarverslag 2017 Jaarverslag 2017 Versie: 1.0 Datum: 26 februari 2018 Opgesteld door: F. Ploeger en J. Emmerik Functie: Secretaris en Penningmeester Inleiding Dit jaarverslag bestaat uit twee delen, het bestuursverslag

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP. Artikel 1

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP. Artikel 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP Artikel 1 1. Lid van de vereniging kunnen worden meerderjarige natuurlijke personen. Jongeren die de leeftijd van 16 jaar hebben bereikt kunnen jeugdlid worden, dit

Nadere informatie

MIDDELEN Artikel 3 De vereniging tracht haar doel ondermeer te bereiken door: a. het houden van vergaderingen en studiedagen;

MIDDELEN Artikel 3 De vereniging tracht haar doel ondermeer te bereiken door: a. het houden van vergaderingen en studiedagen; STATUTEN 1/8 STATUTEN NAAM EN ZETEL Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: NESTORES. 2. Zij heeft haar zetel in de gemeente Utrecht. DOEL Artikel 2 De vereniging stelt zich ten doel: a. het bevorderen

Nadere informatie

1. Opening De voorzitter opent om 20.05 uur de algemene ledenvergadering en heet iedereen welkom.

1. Opening De voorzitter opent om 20.05 uur de algemene ledenvergadering en heet iedereen welkom. 1 Verslag algemene Ledenvergadering sv Sportlust 19 maart 2009 Concept verslag De Algemene Ledenvergadering van de Sportvereniging Sportlust heeft plaats gevonden in het clubgebouw van Hockeyvereniging

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, afdeling Alphen aan den Rijn.

Huishoudelijk Reglement van IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, afdeling Alphen aan den Rijn. Huishoudelijk Reglement van IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, afdeling Alphen aan den Rijn. Mocht in dit reglement gesproken worden van hij en andere taalkundige manlijke vormen, dan

Nadere informatie

KBO GOES 23 November 2017

KBO GOES 23 November 2017 KBO - afdeling Goes een kei van een ouderenbond 55+? voor 24,00 per jaar bent u al lid Info: www.kbogoes.nl Tel: 0113-216154 Algemene Ledenvergadering KBO GOES 23 November 2017 Naar beneden scrollen Programma

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Historische Vereniging Winsum-Obergum Waar in het onderstaande sprake is van hij, kan ook zij worden gelezen.

Huishoudelijk Reglement Historische Vereniging Winsum-Obergum Waar in het onderstaande sprake is van hij, kan ook zij worden gelezen. Over het Huishoudelijk Reglement staat in de Statuten: Art. 19 1. De Algemene Vergadering kan bij huishoudelijk reglement nadere regels geven omtrent alle onderwerpen waarvan de regeling het bestuur gewenst

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Vereniging ShantyNederland Status van dit document: vastgesteld in de ALV van maart 2013.

Huishoudelijk Reglement Vereniging ShantyNederland Status van dit document: vastgesteld in de ALV van maart 2013. Huishoudelijk Reglement Vereniging ShantyNederland Status van dit document: vastgesteld in de ALV van maart 2013. 1 Wijze van besturen: 1.1. Besluiten worden zoveel mogelijk genomen binnen een bestuursoverleg.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. Onderwatersport & Zwemvereniging Hi-Dive. te Houten

Huishoudelijk Reglement. Onderwatersport & Zwemvereniging Hi-Dive. te Houten 10-12-2007 Huishoudelijk Reglement Onderwatersport & Zwemvereniging Hi-Dive te Houten Inhoudsopgave Het Bestuur 2 1.1 Leden. 3 1.2 Toelating tot de vereniging. 3 1.3 Verenigingsjaar en Contributie. 3 1.4

Nadere informatie

VERENIGING HUZAREN VAN BOREEL. Huishoudelijk reglement

VERENIGING HUZAREN VAN BOREEL. Huishoudelijk reglement VERENIGING HUZAREN VAN BOREEL Huishoudelijk reglement Rev. : 1 3 voor gebruikconcept aanpassingen nieuwe Verenigingsvorm Datum : 30 september 201010 maart 2015 Inhoud Artikel 1. Algemeen 1.1 Vereniging

Nadere informatie

DORPSVERENIGING NIJEVEEN. Sinds 1 januari Jaarverslag 2009.

DORPSVERENIGING NIJEVEEN. Sinds 1 januari Jaarverslag 2009. DORPSVERENIGING NIJEVEEN Sinds 1 januari 1998. Jaarverslag 2009. Inhoud 1. Voorwoord door Arend Tissingh (voorzitter) 2. Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 3. Het bestuur 4. Klankbordgroep 5. Leden

Nadere informatie

VvP NIEUWSBRIEF Jaargang 03, Jaar 2017

VvP NIEUWSBRIEF Jaargang 03, Jaar 2017 VvP NIEUWSBRIEF Jaargang 03, Jaar 2017 22e Algemene Ledenvergadering bij Avila op 23 Februari 2017 Dit jaar wordt onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV) wederom in het Koetshuis van het Avila

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Bangkok, 14 oktober 2015. Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging Thailand (NVT), gevestigd te Bangkok opgericht januari 1941 Artikel 1: Definities 1. Bestuur: het voltallige bestuur inclusief het

Nadere informatie

RKSV MARGRIET. Correspondentie-adres: Postbus 270, 5340 AG OSS. NOTULEN ALV d.d

RKSV MARGRIET. Correspondentie-adres: Postbus 270, 5340 AG OSS. NOTULEN ALV d.d NOTULEN ALV d.d. 25-11-2014 Opening Voorzitter Piet de Jongh spreekt het welkomstwoord uit tijdens de druk bezochte eerste algemene ledenvergadering in het nieuwe complex. Jeugdcommissie De jeugdcommissie

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering 2012

Algemene Ledenvergadering 2012 Algemene Ledenvergadering 2012 Het bestuur nodigt u uit tot het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering op 21-05-2012. Aanvang 19.30 uur. Locatie: NOVA college, Steve Bikostraat 75, 2131RZ Hoofddorp.

Nadere informatie

Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017.

Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017. Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017. 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering door iedereen van harte welkom te heten. 2. Mededelingen. De voorzitter

Nadere informatie

JAARVERSLAG VAN VERENIGING EHBO NOORD-BRABANT OVER HET JAAR

JAARVERSLAG VAN VERENIGING EHBO NOORD-BRABANT OVER HET JAAR JAARVERSLAG VAN VERENIGING EHBO NOORD-BRABANT OVER HET JAAR 2017 WWW.ehbo-nbr.nl Pagina - 1 - van 7 Doelstelling: stelt zich ten doel om met haar aangesloten leden het bevorderen van al datgene, wat kan

Nadere informatie

Speeltuin de Bras. Aanwezig Juan Zondervan (voorzitter van de vergadering) Margo van de Merwe. Gosia Zertka

Speeltuin de Bras. Aanwezig Juan Zondervan (voorzitter van de vergadering) Margo van de Merwe. Gosia Zertka biedt sinds 1996 de wijk Vrijenban en omgeving in Delft een veilige, schone, beheerde en gratis toegankelijke speelomgeving en zet zich in voor versterking van het saamhorigheidsgevoel in de wijk. Verslag

Nadere informatie

Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Unilever Bestfoods Nederland

Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Unilever Bestfoods Nederland Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Unilever Bestfoods Nederland, gehouden op dinsdag, 4 april 2017 in Zalencentrum Restaurant Engels, Stationsplein 45 te Rotterdam.

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE VOORWOORD... 3 INLEIDING... 4 ALGEMENE VERGADERING... 5 BESTUUR... 6 EXAMENCOMMISSIE (EXC)... 8 COMMISSIES... 9

INHOUDSOPGAVE VOORWOORD... 3 INLEIDING... 4 ALGEMENE VERGADERING... 5 BESTUUR... 6 EXAMENCOMMISSIE (EXC)... 8 COMMISSIES... 9 JAARVERSLAG 2010 INHOUDSOPGAVE VOORWOORD... 3 INLEIDING... 4 ALGEMENE VERGADERING.... 5 BESTUUR... 6 EXAMENCOMMISSIE (EXC)... 8 COMMISSIES... 9 FINANCIEEL OVERZICHT... 10 VOORWOORD Het bestuur van de Alphense

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Christelijke Oranje Vereniging te Sint Jansklooster

Huishoudelijk reglement van de Christelijke Oranje Vereniging te Sint Jansklooster Huishoudelijk reglement van de Christelijke Oranje Vereniging te Sint Jansklooster Leden Artikel 1. De aanmelding tot het lidmaatschap geschiedt schriftelijk door middel van door de vereniging beschikbaar

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement MON 2017

Huishoudelijk Reglement MON 2017 Huishoudelijk Reglement MON 2017 Standdatum 01-12-2015 2 H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T Artikel 1 De vereniging draagt de naam: "MON", zij ontleent deze naam aan de afkorting van Motorsport

Nadere informatie

Privacy statement. De Vriendschap beheert de gegevens in de ledenadministratie conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Privacy statement. De Vriendschap beheert de gegevens in de ledenadministratie conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Vereniging: De Vriendschap is een vereniging die in 1989 is opgericht door Peranakan Chinezen gemeenschap ( Chinezen uit Indonesië) in de regio Amstelveen-Amsterdam. Het initiatief van deze groep was gericht

Nadere informatie

75 JAAR EHBO VERENIGING TER AAR 1936-2011

75 JAAR EHBO VERENIGING TER AAR 1936-2011 75 JAAR EHBO VERENIGING TER AAR 1936-2011 1936 Oprichting 20 april 1936 Eerste bestuur bestond uit: De heer S. Valk (voorzitter) Mej. Dijkstra (1 e secretaresse) Mej. A. Kroft (2 de secretaresse) De heer

Nadere informatie

Katholieke Bond van en voor Ouderen

Katholieke Bond van en voor Ouderen Katholieke Bond van en voor Ouderen Opsteller: Bestuurslid KBO Stad-Utrecht Truus van der Pijl Versie: 1 Datum: oktober 2013 Ingaand: 2014 1 Inhoudsopgave 01 Inleiding 02 Bestuurszaken 03 Vergaderingen

Nadere informatie

STICHTS-HOLLANDSE HISTORISCHE VERENIGING

STICHTS-HOLLANDSE HISTORISCHE VERENIGING STICHTS-HOLLANDSE HISTORISCHE VERENIGING opgericht in 1957 gevestigd te Woerden werkgebied: de (voormalige) gemeenten: Bodegraven, Driebruggen, Harmelen, Kamerik, Linschoten, Montfoort, Oudewater, Snelrewaard,

Nadere informatie

Archief Katholieke Vereniging van Docenten aan Pedagogische Academies

Archief Katholieke Vereniging van Docenten aan Pedagogische Academies Plaatsingslijst Archief Katholieke Vereniging van Docenten aan Pedagogische Academies Archiefnummer: 442 Archiefnaam: KVDP Sector: Onderwijs en wetenschappen Soort archief: Instellingssarchief Datering:

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Inhoud Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde... 1 Artikel 1. Algemene bepalingen... 2 Artikel 2. Aanmelding en toelating tot

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gewijzigd en goedgekeurd door de ALV 2012

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gewijzigd en goedgekeurd door de ALV 2012 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gewijzigd en goedgekeurd door de ALV 2012 HOOFDSTUK 1 Plichten van de leden Artikel 1. De leden zijn verplicht: Hun jaarlijkse contributie vóór 1 maart van het lopende verenigingsjaar

Nadere informatie

ART. 3 VERENIGINGSJAAR Het verenigingsjaar, tevens boekjaar, loopt van 1 juni tot en met 31 mei daaropvolgend.

ART. 3 VERENIGINGSJAAR Het verenigingsjaar, tevens boekjaar, loopt van 1 juni tot en met 31 mei daaropvolgend. I._ALGEMENE_BEPALINGEN ART. 1 NAAM EN ZINSPREUK De naam van de vereniging luidt: AGORA en het besluit tot oprichting is genomen op 19 mei 1993 te Glimmen. De zinspreuk van de vereniging luidt: Vriendschap

Nadere informatie

Eibergs Mannenkoor Huishoudelijk reglement.

Eibergs Mannenkoor Huishoudelijk reglement. Eibergs Mannenkoor Huishoudelijk reglement. DE VERENIGING Art.1 De vereniging draagt de naam, Eibergs Mannenkoor en is gevestigd te Eibergen. GRONDSLAG Art.2 De vereniging is gebaseerd op een algemene

Nadere informatie

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt.

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt. Notulen jaarvergadering Historische Kring Dalfsen (concept) Datum 27-01-2014 Aanwezig 54 leden Met kennisgeving afwezig: Dhr. Henk Holsappel, Mw. Rix Pasman 1. Opening door de voorzitter De voorzitter

Nadere informatie

CLUBBLAD B.S.V. WEST. Editie maart

CLUBBLAD B.S.V. WEST.  Editie maart CLUBBLAD B.S.V. WEST Mail Jeugd: Mail: Website: opgevenbsvwestjeugd@hotmail.com bsvwestleden@hotmail.com www.bsv-west.nl 2018 Editie maart Dagelijks bestuur en bestuursleden: Voorzitter : Jan de Vos Henri

Nadere informatie

Jaarverslag Vereniging voor Veiligheidsadviseurs. Vervoer Gevaarlijke Stoffen

Jaarverslag Vereniging voor Veiligheidsadviseurs. Vervoer Gevaarlijke Stoffen Jaarverslag 2016 Vereniging voor Veiligheidsadviseurs Vervoer Gevaarlijke Stoffen Jaarverslag VVA 2016 1 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 2. DOEL 3. LEDENBIJEENKOMSTEN 4. BESTUUR 5. VOORDRACHTEN 6. LEDENMUTATIES

Nadere informatie

Voor u ligt het werkplan 2018 van het bestuur van de Partij van de Arbeid afdeling Hilversum.

Voor u ligt het werkplan 2018 van het bestuur van de Partij van de Arbeid afdeling Hilversum. Afdeling Hilversum Inleiding Voor u ligt het werkplan 2018 van het bestuur van de Partij van de Arbeid afdeling Hilversum. In de gemeenteraad is de PvdA met 3 leden vertegenwoordigd: deze periode is de

Nadere informatie

JAARVERSLAG. Stichting Hart op Weg. Drukker: G. van der Schoot en A. Verhoof

JAARVERSLAG. Stichting Hart op Weg. Drukker: G. van der Schoot en A. Verhoof JAARVERSLAG Uitgever: Stichting Hart op Weg Drukker: Fotograaf: Vormgeving: Tekstschrijver: G. van der Schoot en A. Verhoof A. Verhoof A. Verhoof Titel: Jaarverslag Naam: Stichting Hart op Weg Jaar: 2015

Nadere informatie

2) Ingekomen stukken van belang voor deze vergadering

2) Ingekomen stukken van belang voor deze vergadering Notulen Algemene Ledenvergadering 14-03-2017 Aanwezig: 23 leden Afwezig met bericht: 2 leden 1) Opening en mededelingen voorzitter. Wim opent de vergadering en heet een ieder van harte welkom. Hij geeft

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden

Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden Aanwezig vanuit bestuur: Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden Gerard Blaauw (voorzitter), Lex Meijer (Penningmeester), Rob Postema, Rob van den Berg, Peter Buist, Tanja

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer

Nieuwsbrief nummer Nieuwsbrief nummer 1-2019 De eerste nieuwsbrief van 2019 In de eerste maand van het nieuwe jaar willen we jullie al over een aantal zaken informeren. Afgelopen week hebben we in onze bestuursvergadering

Nadere informatie

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS Laatst wijziging vastgesteld bij ledenvergadering dd 31 maart 2017 1 Artikel 1 DE LEDEN Artikel 2 Artikel 3

Nadere informatie

In dit nummer: Nieuwsbrief TC Groot Driene. Van de voorzitter. Beste medetennissers,

In dit nummer: Nieuwsbrief TC Groot Driene. Van de voorzitter. Beste medetennissers, Nieuwsbrief TC Groot Driene Jaargang 2017 Nummer 09 november Van de voorzitter. Beste medetennissers, We kijken al weer vooruit naar het nieuwe jaar. De nieuwjaarsreceptie is op 14 januari 2018 van 15:00

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering RBC Slash dd 03 juni 2009.

Notulen jaarvergadering RBC Slash dd 03 juni 2009. Notulen jaarvergadering RBC Slash dd 03 juni 2009. Aanwezig: Kees van Kleef ( voorzitter ) Ernst Bronner ( Penningmester ) Gerda Kieftenburg ( Technische Commissie ) Frank Selbach ( Secretaris ) Luuk Franke

Nadere informatie

SECR. W. DE GRUITER OPGERICHT 25 MEI 1989 AKKERWINDE 28 INGESCHR. K.v.K HB ALBLASSERDAM POSTBANK GIRONR

SECR. W. DE GRUITER OPGERICHT 25 MEI 1989 AKKERWINDE 28 INGESCHR. K.v.K HB ALBLASSERDAM POSTBANK GIRONR SECR. W. DE GRUITER OPGERICHT 25 MEI 1989 AKKERWINDE 28 INGESCHR. K.v.K. 40324098 2951 HB ALBLASSERDAM POSTBANK GIRONR. 4375518 U I T N O D I G I N G zaterdagmiddag 10 juni 2004, 12.00 uur de Algemene

Nadere informatie

Stukken/bijlagen Algemene Ledenvergadering Columni

Stukken/bijlagen Algemene Ledenvergadering Columni Algemene Ledenvergadering Columni 2009-2010 1 Stukken/bijlagen Algemene Ledenvergadering Columni 25 september 2010, locatie: De Harmonie, RuG (Groningen) Bijlage bij agendapunt 2: Verslag secretaris Samenstelling

Nadere informatie

NCB Jaarverslag 2013. Bij de AVA in juni 2013 is Mevr. A.N. Leeuwenhage benoemd tot bestuurslid.

NCB Jaarverslag 2013. Bij de AVA in juni 2013 is Mevr. A.N. Leeuwenhage benoemd tot bestuurslid. NCB Jaarverslag 2013 Het jaar 2013 ligt al weer geruime tijd achter ons. Het is een jaar geweest waarin de NCB bestuurlijk weer was versterkt met twee nieuwe bestuursleden. Helaas moest de heer B.A. Huigens

Nadere informatie

Jaarvergadering. 2 april 2019

Jaarvergadering. 2 april 2019 Jaarvergadering 2 april 2019 2 3 Veiligheid Weet je waar de nooduitgang is? Ben je bekend met de verzamelplaats van dit pand? 4 25 maart 1969 Lennon en Yoko bezoeken het Amstel hotel met hun Bed -in for

Nadere informatie

In dit reglement wordt vastgelegd hoe het bestuur speeltuinvereniging en hobbyclub Kabouterdorp omgaat met de aan haar verstrekte persoons gegevens.

In dit reglement wordt vastgelegd hoe het bestuur speeltuinvereniging en hobbyclub Kabouterdorp omgaat met de aan haar verstrekte persoons gegevens. : Broekweg 105 5502 BA Veldhoven Tel: 040-2542390 Internet https://www.speeltuinkabouterdorp.nl E-mail: info@speeltuinkabouterdorp.nl Privacy Reglement speeltuinvereniging en hobbyclub Kabouterdorp [gebaseerd

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT September 2015 NAAM EN ZETEL De vereniging draagt statutair de naam Film-Videoclub De Ronde Venen. Zij is opgericht in 1972, (sinds 1984 als videoclub) en is gevestigd in de gemeente

Nadere informatie

Provero-lid. Apeldoorn, 3 november Betreft: Algemene Ledenvergadering. Beste leden van Provero,

Provero-lid. Apeldoorn, 3 november Betreft: Algemene Ledenvergadering. Beste leden van Provero, Provero-lid Apeldoorn, 3 november 2014 Betreft: Algemene Ledenvergadering Beste leden van Provero, Op dinsdag 11 november 2014 vindt tijdens de bijeenkomst De Omgevingswet, terug naar de zandbak tussen

Nadere informatie

Jaarverslag Buurtmoestuin Castellum 2014

Jaarverslag Buurtmoestuin Castellum 2014 Jaarverslag Buurtmoestuin Castellum 2014 Inhoudsopgave 1. Voorwoord...2 2. Ontwikkeling ledenbestand en wachtlijst...2 3. 2014: jaaroverzicht in vogelvlucht...3 4. Verantwoording bestuur...7 1 1. Voorwoord

Nadere informatie