Automatisering voor Financiële Dienstverleners. Werken met Queries en Merge Documenten. For more information visit our website at

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Automatisering voor Financiële Dienstverleners. Werken met Queries en Merge Documenten. For more information visit our website at www.pyrrho."

Transcriptie

1 Automatisering voor Financiële Dienstverleners Werken met Queries en Merge Documenten For more information visit our website at

2 Date: Document Nr: 30 maart, 2007 UBizzMerge, Versie 4.0 Status: Owner: Pyrrho

3 Historie Revisie Datum Door Wijzigingen HAJ Eerste versie november 2002 HAJ Toevoeging Mailing november 2002 HAJ Verbetering opmaak en tekst maart 2007 JvdL Opmaak

4 1 Inleiding... 1 Let op: Het maken van queries en merge documenten Het gebruik van het standaard document Het wijzigen van het standaard document Het wijzigen van de query Het maken van een mailing... 16

5 1 Inleiding Voor het werken met queries en merge documenten is het volgende nodig: 1. een standaard document (b.v. een brief gemaakt in MS Word) waarin bepaalde velden variabel zijn. Een variabele is bijvoorbeeld de naam van de geadresseerde of diens adres; 2. een bron waar de informatie uitgehaald wordt waarmee deze velden gevuld moeten worden (b.v. namen en adressen). De bron is hier het UBizz systeem; 3. een query : een bestandje waarin de gebruiker definiëert welke informatie hij nodig heeft uit alle informatie die in het UBizz systeem aanwezig is om de velden van het standaard document te vullen. Let op: Het standaard document (document template) moet opgeslagen worden met de extensie.dot (b.v. StukkenNaarNotaris.dot). Maak een directory en map aan op het netwerk waar alle standaard documenten (templates/sjablonen) met deze extensie opgeslagen kunnen worden (b.v. D:\Ubizz\Templates). For more information visit our website at

6 2 Het maken van queries en merge documenten In UBizz Cliënt selecteer je UBizz MS Office en dan UBizz MS Word Documenten. In het rechterdeel van het window verschijnt de zin double-click hier voor de lijst van UBizz Word documenten. Indien je dit doet (met de linker muisknop) verschijnen de reeds bestaande Word documenten. Klik de rechter muisknop aan en selecteer <Nieuw> om een nieuw document aan te maken.

7 Nota bene: Je kunt ook direct met de rechter muisknop in het lege scherm klikken. In het window dat je voor je krijgt vul je bij <Naam> de naam van het standaard document in (b.v. StukkenNaarNotaris). De scratchtable, die automatisch aangemaakt wordt, zal ook deze naam krijgen. Bij <Menu Opschrift> doe je hetzelfde. Klik bij <Query> op het vergrootglas, selecteer vervolgens <Nu zoeken> en <Ja> voor doorgaan. Alle bestaande queries worden nu getoond. Klik met de rechter muisknop en selecteer <Nieuw> om een nieuwe query te maken. Nota bene: Je kunt ook direct met de rechter muisknop klikken in het Query veld.

8 Selecteer vervolgens <UBizz Selectie Queries> door deze optie aan te klikken en <Selecteer> te kiezen. Selecteer het object waar de informatie voor het standaard document uitgehaald moet worden (b.v. je kiest het object <Hypotheken> voor de (hypotheek)stukkennaarnotaris brief).

9 Geef de query de naam die je al eerder bij <Naam> gebruikte (hier StukkenNaarNotaris). Deze naam typ je linksboven in het scherm in. Van het geselecteerde object ( Hypotheken ) moet je alle variabelen selecteren die je nodig hebt in het standaard document (b.v. naam tussenpersoon, adres tussenpersoon, naam cliënt, etc.). Dit doe je door deze variabelen met de linker muisknop aan te (dubbel)klikken.de geselecteerde variabelen verschijnen in het rechter gedeelte van het window.

10 De Alias namen in het rechter gedeelte van het window zijn de variabelen namen die je te zien krijgt/kunt selecteren als je het standaard document gaat maken. Zorg daarom dat alle alias namen uniek zijn. Bijvoorbeeld: tussenpersoonnaam en naam behandelaar staan onder Alias in eerste instantie allebei als naam genoteerd. Bij het opmaken van het standaard document geeft dit verwarring. Dubbelklik daarom met de linker muisknop op de Alias naam en hernoem de variabele. Maak van naam(tussenpersoon) bijvoorbeeld NaamTP en van naam(behandelaar) bijvoorbeeld NaamBEH, en sluit af met OK. Doe dit bij alle alias namen die voor verwarring kunnen zorgen. Nota bene: Indien er sprake is van twee identieke alias namen krijg je bij het opslaan van de query een foutmelding.

11 Vergeet niet om van het hoofdobject (hier <Hypotheken>) het ID te selecteren. Dubbelklik vervolgens weer op Alias naam, verander de alias naam ID in de naam van het hoofdobject (hier Hypotheek ) en vink nu <Where Clause> aan. Verlaat het window weer met OK. Als je dit vergeet kun je later niet 1 hypotheek selecteren, maar zal er telkens een standaard document gemaakt worden voor alle hypotheken die in het UBizz systeem ingevoerd zijn. Indien je alle variabelen die je nodig hebt voor het standaard document geselecteerd hebt, sla je de query op. De query is nu opgeslagen onder de naam StukkenNaarNotaris. Verlaat het scherm met het kruisje.

12 Je komt nu in het onderstaande scherm met de reeds bestaande queries. Zoek de zojuist gemaakte query op, klik deze aan met de linker muisknop en kies <Selecteer>. De geselecteerde query staat nu vermeld bij <Query>. Ga met de cursor in het lege veld staan bij <Koppel aan Objecten>. Klik met de rechter muisknop en selecteer <Voeg Nieuwe In>. Zoek het object op waar je alle variabelen voor het standaard document uit geselecteerd hebt (hier het object <Hypotheken>). Klik het object aan met de linker muisknop en kies <Selecteer>.

13 Sla vervolgens alles op. Je ziet nu in de werkbalk de optie MS Office verschijnen. Indien deze optie niet direct verschijnt moet je eerst even de <Refresh> knop aanklikken. Klik vervolgens MS Office aan en kies voor <Ontwerp Template>. Selecteer met het vergrootglas een willekeurige hypotheek (klik op een hypotheek in de lijst bestaande hypotheken die verschijnt en kies <Selecteer>). Kies vervolgens OK. MS Word wordt nu automatisch opgestart en er verschijnt een leeg document. je kunt dit document als een gewoon Word document behandelen (kantlijnen aanpassen, font aanpassen, header en footer maken met bijvoorbeeld het logo van jullie bedrijf er in). De standaard tekst typ je in.

14 Op de plaats waar er in de tekst een variabele ingevuld moet worden kies je uit de werkbalk <Insert Merge Field>. Hier vind je alle eerder in de query geselecteerde variabelen van het object <Hypotheken> met de Alias namen (b.v.. NaamTP, AdresTP, etc.). Klik de variabelen aan. Zij zijn nu merge-velden geworden in het standaard document. Om een datum in het standaard document te plaatsen, zet je de cursor op de plaats waar de datum moet komen en selecteer je uit de werkbalk <Insert>. Selecteer dan <Date and Time>. Vervolgens kun je het format kiezen waarin de datum moet worden weergegeven. Selecteer <Update Automatically> als je wilt dat MS Word de briefdatum automatisch aanpast zodra het document wordt geopend. Als het standaard document (template) klaar is sla je het op met <File> uit de werkbalk en vervolgens <Save as>. Selecteer bij <Save in:> de directory en map waar je alle templates in wilt bewaren (zie inleiding). Sla het document op met de extensie.dot (hier StukkenNaarNotaris.dot). Selecteer dan <Save>. Verlaat het standaard document en MS Word met het kruisje.

15 Selecteer in het veld <Sjabloon Bestand> de zojuist gemaakte.dot file door het pijltje aan te klikken. Je kunt ook zoeken naar de file door op de... te klikken. Je moet dan het hele path opgeven. Sla alles weer op. Finito en gefeliciteerd! Nota bene.: In de nieuwere UBizz versies verschijnt er in het veld <Sjabloon Bestand> direct een naam (.dot) die door het systeem zelf gegenereerd wordt. Als je wilt kun je de.dot file bij het opslaan een andere naam geven. Je moet deze nieuwe naam dan echter wel selecteren in het veld <Sjabloon Bestand>. Om te testen of het samenvoegen goed gaat kies je uit de werkbalk MS Office en vervolgens <Samenvoegen>. Selecteer met het vergrootglas weer een willekeurige (in dit

16 geval) hypotheek zoals je bij <Ontwerp Template> hebt gedaan. De merge-velden in het standaard document worden nu gevuld met informatie uit de geselecteerde hypotheek. Het document dat nu ontstaat kan uitgeprint en verzonden worden. Nota bene: Sla het document dat na het samenvoegen is ontstaan op als een gewoon MS Word document (extensie.doc) in een daarvoor bestemde directory en map.

17 3 Het gebruik van het standaard document In het vervolg kun je nu steeds gebruik maken van het standaard document. Als je in het gebruikersscherm staat, onder hypotheken <b.v. van de hypotheek van cliënt Jansen> kies je <MS Office> uit de werkbalk. Je ziet de naam van de query verschijnen en kunt deze aanklikken. Er wordt nu direct een (standaard)brief gemaakt met de hypotheek gegevens van cliënt Jansen.

18 4 Het wijzigen van het standaard document Je kunt op drie manieren wijzigingen aanbrengen in het standaard document: 1. Start MS Word op en open het standaard document (.dot file) door in de werkbalk van MS Word <File> en <Open> te kiezen. Sla de wijzigingen op; 2. Zoek in Windows Verkenner het standaard document op en open het met de rechter muisknop. Sla de wijzigingen op. 3. Dubbelklik met de linker muisknop in het veld Sjabloon Bestand (afbeelding voorgaande pagina).

19 5 Het wijzigen van de query Het wijzigen van de query (toevoegen of verwijderen van attributen) kan eenvoudig door in het beginscherm (zie laatste afbeelding) de query te openen met een dubbelklik met de linker muisknop. Na wijziging dient de query weer opgeslagen te worden. Om de gewijzigde query te kunnen gebruiken moet je nog even <MS Office> uit de werkbalk kiezen en vervolgens weer <Samenvoegen>. Het document dat daarna ontstaat kun je weggooien. Pas na deze samenvoeging kun je de nieuw geselecteerde variabelen/attributen met <Insert Merge Field> in het standaard document gebruiken.

20 6 Het maken van een mailing Selecteer weer uit de UBizz boomstructuur <UBizz: MS Word Documenten> en klik met de rechter muisknop in het rechter gedeelte van het scherm. Je gaat immers een nieuw merge document (samenvoeg document) aanmaken. Kies vervolgens Nieuw. In het volgende scherm typ je in het veld Naam en Menuopschrift een duidelijke naam voor het document dat je wilt gaan maken. In dit geval gaat het om een mailing dus kies je voor Mailing. Zoals je ziet staat er in het veld Sjabloon Bestand al een naam van een.dot file gedefiniëerd. Dit is de file waarin later de merge velden geplaatst moeten worden, de standaard brief.

21 In het veld Query klik je met je rechter muisknop om een nieuwe query aan te maken. In een query definiëer je welke informatie je uit UBizz nodig hebt om een mailing te maken (b.v. het adres van jouw relaties). Selecteer vervolgens <UBizz Selectie Queries>. Selecteer uit de boomstructuur het object Particuliere Relaties. Dit object bevat alle gegevens die je nodig hebt voor het maken van een mailing (bijvoorbeeld de namen en adressen van jouw particuliere relaties).

22 In het volgende scherm krijg je alle gegevens te zien die onder het object Particuliere Relaties hangen. Je zoekt in deze boomstructuur onder Persoon het attribuut Niet benaderen op en dubbelklikt hier op. Nu verschijnt het attribuut rechts in het scherm. Als je een mailing verstuurt, wil je niet dat deze verzonden wordt naar relaties die niet benaderd willen worden. Dit voorkom je door de volgende actie. Dubbelklik (= openen) in het rechter gedeelte van het scherm op het attribuut Niet benaderen. Het volgende scherm verschijnt.

23 Vervolgens verwijder je het vinkje van <SELECT>. Dit voorkomt dat Niet benaderen straks als merge veld zal verschijnen. Hierna vink je de <Where Clause> aan en bij <Value> typ je FALSE.

24 Je hebt nu het volgende gedefiniëerd: Selecteer die particuliere relaties bij wie het hokje Niet benaderen (zie het scherm Persoon ) niet aangevinkt staat. Sluit af met <OK> Selecteer vervolgens alle attributen die je nodig hebt voor het maken van jouw mailing. Geef de query een naam, sla de query op en sluit af met het kruisje.

25 Vervolgens selecteer je in het veld Query de query die je zojuist hebt gemaakt. Je kunt deze opzoeken met behulp van een klik met de rechter muisknop of je typt direct de naam van de query in het veld en drukt op enter.

26 Sla alles op. Nu verschijnt de extra optie <MS Office>. Indien dit niet gebeurt moet je eerst nog even de <Refresh> knop aanklikken. Vervolgens kies je Ontwerp Template. Het template (= sjabloonbestand/standaard brief) moet immers nog gemaakt worden. MS Word wordt nu direct opgestart. Er verschijnt een leeg Word document (zie volgende afbeelding). Je kunt dit bewerken zoals je dit gewend bent. Onder <Insert Merge Field> kun je de variabelen selecteren die je nodig hebt in deze brief. Dit doe je door op deze variabelen te dubbelklikken. Zoals je ziet zijn dit de variabelen die je in de query geselecteerd hebt.

27 Als je klaar bent met de brief sla je deze op. Hij behoudt de naam zoals die door het UBizz systeem zelf is aangemaakt, _0.dot. Op dit moment kun je deze.dot file ook een andere naam geven, zolang die naam maar eindigt op.dot. Je moet dan niet vergeten om deze nieuwe naam te selecteren in het veld Sjabloon bestand (zie afbeelding pagina 21). Sluit het sjabloon bestand af en kies nu onder <MS Office> de optie <Samenvoegen>. Je moet even geduld hebben.. en voor een zeer omvangrijke mailing moet je wat langer geduld hebben. Maar vervolgens zie je dan dat de samenvoeging heeft plaatsgevonden.

28 Je hebt nu een veelvoud van de standaard brief met telkens een andere geadresseerde. Je zult zien dat er geen brieven zijn aangemaakt voor de personen die niet benaderd willen worden. Je kunt de brieven nu uitprinten. Als je ze wilt opslaan doe je dit onder een naam met de uitgang.doc zoals je gewend bent met Word documenten.

UBIZZ DATA VERWERKEN IN EEN MS WORD DOCUMENT

UBIZZ DATA VERWERKEN IN EEN MS WORD DOCUMENT Voorwoord In de UBizz Handleiding voor de gevorderde gebruiker wordt er vanuit gegaan dat u bekend bent met de manier waarop u de datavelden in UBizz kunt vullen. Hier wordt derhalve geen aandacht meer

Nadere informatie

Etiketten maken (post)

Etiketten maken (post) Etiketten maken (post) Het is mogelijk om van de gegevens uit Sportlink Club etiketten aan te maken. Allereerst moet u hiervoor de gegevens vanuit Sportlink Club exporteren naar Excel. In Excel dient u

Nadere informatie

UBizz. Aanmaken en onderhouden van hypotheek producten. Advanced Industry Solutions B.V. Date: September 25 th, 2006

UBizz. Aanmaken en onderhouden van hypotheek producten. Advanced Industry Solutions B.V. Date: September 25 th, 2006 UBizz Aanmaken en onderhouden van hypotheek producten Date: September 25 th, 2006 Document Nr: UBizz Definitie Hypotheekproduct, Revision 1.0 Status: Owner: Pyrrho B.V. Historie Revisie Datum Door Wijzigingen

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING IMPACTXRM CRM DOCUMENTS GEBRUIKERSHANDLEIDING IMPACTXRM NV Zuidleiestraat 12/1b 9880 Aalter 0032 (50)960070 info@impactxrm.com Herzien 21.04.2016 Inhoud Inhoud... 1 IMPACTXRM Documents Algemene informatie...

Nadere informatie

Formulieren o.b.v. Vrije Overzichten

Formulieren o.b.v. Vrije Overzichten Formulieren o.b.v. Vrije Overzichten EDUscope Administratie Versie 1.0 19-04-2016 Bergerweg 110 6135 KD Sittard 046-4571830 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 1.1 Formulier toevoegen... 3

Nadere informatie

Quick Reference MS Word Merge Addon SE

Quick Reference MS Word Merge Addon SE Eddon Software BV Rietveldenweg 82 5222 AS s-hertogenbosch The Netherlands T +31 (0)88-235 66 66 F +31 (0)88-235 66 77 E info@eddon.nl W www.eddon.nl Quick Reference MS Word Merge Addon SE Block: MS Word

Nadere informatie

http://www.zeelandtotaal.nl/les_gevorderd/les_1/index_les_1_gev.php

http://www.zeelandtotaal.nl/les_gevorderd/les_1/index_les_1_gev.php 1 van 7 28-5-2010 12:36 We hebben deze situatie voor ons. Misschien met wat andere kleuren maar dat maakt niet uit. Het belangrijkste is dat de linken op de pagina staan en het logo. Het kan zijn dat je

Nadere informatie

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn.

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Aan de slag met de Bezoek je domein om de in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Volg de url 'administratie paneel' om in te loggen en de vervolgens in te stellen. Als eerst krijg je de

Nadere informatie

Handleiding. Voedingsversie Evry Hanzehogeschool Groningen november 2011

Handleiding. Voedingsversie Evry Hanzehogeschool Groningen november 2011 Voedingsversie Evry Hanzehogeschool Groningen november 2011 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Installatie van Evry... 4 3 Algemene weetjes... 5 4 Voedingsberekening (Nevo2006)... 6 4.1 Voedingsberekening

Nadere informatie

22. Sjablonen. In deze module leert u: 1. Wat een sjabloon is. 2. Hoe u sjablonen gebruikt. 3. Hoe u zelf sjablonen kunt maken.

22. Sjablonen. In deze module leert u: 1. Wat een sjabloon is. 2. Hoe u sjablonen gebruikt. 3. Hoe u zelf sjablonen kunt maken. 22. Sjablonen In deze module leert u: 1. Wat een sjabloon is. 2. Hoe u sjablonen gebruikt. 3. Hoe u zelf sjablonen kunt maken. Een sjabloon is een speciaal bestand dat u kunt gebruiken als model voor een

Nadere informatie

Etiketten maken met NAW-gegevens uit CasWin

Etiketten maken met NAW-gegevens uit CasWin Etiketten maken met NAW-gegevens uit CasWin Dit document beschrijft hoe u etiketten kunt maken met de NAW-gegevens uit Elsevier CAS Programma. In CasWin Classic kunt u dat op twee manieren doen, in CasWin

Nadere informatie

Nu de afbeeldingen, de bestanden zijn geplaatst, de styling is geregeld en de templates aanwezig zijn, kunt u een mailing maken.

Nu de afbeeldingen, de bestanden zijn geplaatst, de styling is geregeld en de templates aanwezig zijn, kunt u een mailing maken. 1 / 10 Mailing aanmaken De module Mailing, maakt gebruik van enkele onderdelen van de module websitebeheer. Het gaat hier om de hoofdstukken Afbeeldingen, Bestanden en Styling. Via deze hoofdstukken leert

Nadere informatie

3.4 De Wizard voor het samenvoegen

3.4 De Wizard voor het samenvoegen 3.4 De Wizard voor het samenvoegen Het hoofddocument kan een brief, maar kan ook een etiket of enveloppe zijn. Bij het samenvoegen van het hoofddocument met het gegevensbestand worden telkens de gegevens

Nadere informatie

Als we Outlook opstarten zien we het hiernaast afgebeelde scherm, wat voor de meeste mensen toch wel enige uitleg behoeft, van boven naar onder:

Als we Outlook opstarten zien we het hiernaast afgebeelde scherm, wat voor de meeste mensen toch wel enige uitleg behoeft, van boven naar onder: E-mail in Outlook Als we Outlook opstarten zien we het hiernaast afgebeelde scherm, wat voor de meeste mensen toch wel enige uitleg behoeft, van boven naar onder: 1. Menubalk; met van links naar recht

Nadere informatie

WebQuest / WebKwestie. met Word 2003. www.webkwestie.nl

WebQuest / WebKwestie. met Word 2003. www.webkwestie.nl WebQuest / WebKwestie met Word 2003 www.webkwestie.nl Een WebQuest / WebKwestie maken in Word 2003 Belangrijk is dat alle pagina s en afbeeldingen die u gebruikt in één map worden opgeslagen. Download

Nadere informatie

UBizz-UBizz Exchange For more information visit our website at www.pyrrho.com

UBizz-UBizz Exchange For more information visit our website at www.pyrrho.com Automatisering voor Financiële Dienstverleners UBizz-UBizz Exchange For more information visit our website at www.pyrrho.com 2 Historie Revisie Datum Door Wijzigingen 1.0 23 maart 2007 AJ Eerste versie

Nadere informatie

Met een mailing of massaverzending kunt u een groot aantal documenten verzenden naar gebruikelijke adressen, die in een gegevensbestand staan.

Met een mailing of massaverzending kunt u een groot aantal documenten verzenden naar gebruikelijke adressen, die in een gegevensbestand staan. Een mailing verzorgen Met een mailing of massaverzending kunt u een groot aantal documenten verzenden naar gebruikelijke adressen, die in een gegevensbestand staan. Voor deze techniek zijn twee bestanden

Nadere informatie

Quick Guide VivianCMS

Quick Guide VivianCMS Quick Guide VivianCMS Contactformulier creëren Versie: 1.0 Startdatum: 24 juli 2006 Datum laatste wijziging: 24 juli 2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1 Contactformulier

Nadere informatie

Instructie voor een mail-merge VZVZ toestemmingsformulier in Word.

Instructie voor een mail-merge VZVZ toestemmingsformulier in Word. Instructie voor een mail-merge VZVZ toestemmingsformulier in Word. NB: Voor deze instructie is gebruik gemaakt van Office 2016 op een Windows 7 computer; de taal staat ingesteld op Nederlands. In grote

Nadere informatie

Microsoft Word Kennismaken

Microsoft Word Kennismaken Microsoft Word 2013 Kennismaken Inleiding Microsoft Word is het meest gebruikte tekstverwerkingsprogramma ter wereld. De mogelijkheden die Word biedt zijn talrijk, maar als je nog nooit met Word gewerkt

Nadere informatie

Captain Reader. E-captain help E-captain help http://help.e-captain.nl

Captain Reader. E-captain help E-captain help http://help.e-captain.nl 1 / 7 Captain Reader De e-captain reader is een applicatie om een automatische koppeling tussen Microsoft Word en e-captain tot stand te brengen. Zo kunt u op een eenvoudige manier uw gegevens uit e-captain

Nadere informatie

Kennismaking. Versies. Text. Graph: Word Logo voorbeelden verschillende versies. Werkomgeving

Kennismaking. Versies. Text. Graph: Word Logo voorbeelden verschillende versies. Werkomgeving Kennismaking Word is een tekstverwerkingsprogramma. U kunt er teksten mee maken, zoals brieven, artikelen en verslagen. U kunt ook grafieken, lijsten en afbeeldingen toevoegen en tabellen maken. Zodra

Nadere informatie

1. Etiketten en visitekaartjes

1. Etiketten en visitekaartjes 1. Etiketten en visitekaartjes In dit hoofdstuk gaan wij etiketten en kaartjes aanmaken. Deze zijn er van diverse merken, afmetingen,... Van enkele merken zijn de specifaties reeds voorhanden voor een

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

Mailing/Selecties maken

Mailing/Selecties maken Mailing/Selecties maken In dit hoofdstuk wordt beschreven hoe u een Brief mailing, een e-mail mailing of adresetiketten kunt maken voor een groep relaties die aan bepaalde criteria voldoen. Selectie van

Nadere informatie

Handleiding online Factsheetmodule

Handleiding online Factsheetmodule Handleiding online Factsheetmodule Sportvissers hebben eigenlijk maar twee dingen nodig: goed viswater en een goede visstand. De zorg voor goed viswater met een goede visstand is dan ook de belangrijkste

Nadere informatie

Dossier/aanvraag/voorziening aanmaken

Dossier/aanvraag/voorziening aanmaken AEOLUS VERSIE 1 AEOLUS Dossier/aanvraag/voorziening aanmaken Aeolus Back Versie 1 / 18-9-2018 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde te kunnen

Nadere informatie

Outlook 2010 tips & trucs

Outlook 2010 tips & trucs Outlook 2010 tips & trucs I N H O U D S O P G A V E 1 Algemeen... 1 1.1 Werkbalk snelle toegang... 1 1.2 Snelle stappen... 1 2 E-mail... 2 2.1 Regels... 2 2.2 CC mail onderscheiden... 2 2.3 Verwijderde

Nadere informatie

Badge it. Inhoudsopgave. 1. Installatie... 3

Badge it. Inhoudsopgave. 1. Installatie... 3 Badge it voor Windows 95/98/NT/2000/XP Inhoudsopgave 1. Installatie... 3 2. Start... 4 2.1. Nieuwe database maken... 5 2.2. De geselecteerde database openen... 5 2.3. De naam van de geselecteerde database

Nadere informatie

MS Word Merge Add-on SE. User Guide

MS Word Merge Add-on SE. User Guide MS Word Merge Add-on SE User Guide 2014, Eddon Software B.V., s-hertogenbosch. Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm of op welke

Nadere informatie

Website bouwen met frontpage

Website bouwen met frontpage Website bouwen met frontpage Na het openen van frontpage komen we in volgend scherm terecht: hier gaan we in de rechter- Kolom kiezen voor Page Templates. Als vb ga ik de startpagina namaken van mijn site,

Nadere informatie

Handleiding voor het verzenden van gepersonaliseerde mailings met ACT! 2011, ACTTranslator op Nederlands

Handleiding voor het verzenden van gepersonaliseerde mailings met ACT! 2011, ACTTranslator op Nederlands Handleiding voor het verzenden van gepersonaliseerde mailings met ACT! 2011, ACTTranslator op Nederlands Voorbereiding: 1. Het maken van een sjabloon 2. Het maken van een selectie 3. Het toevoegen van

Nadere informatie

Etiketten maken met NAW-gegevens uit CasWin

Etiketten maken met NAW-gegevens uit CasWin Dit document beschrijft hoe u etiketten kunt maken met de NAW-gegevens uit Elsevier CAS Programma. In CasWin Classic kunt u dat op twee manieren doen, in CasWin Database op drie manieren. Hieronder worden

Nadere informatie

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Beheer helpdesk... 3 1.1. Settings... 3 1.2. Applicaties... 4 1.3. Prioriteiten... 5 1.4. Gebruik mailtemplates...

Nadere informatie

Handleiding. Curasoft. Templatebeheer

Handleiding. Curasoft. Templatebeheer Handleiding Curasoft Templatebeheer Curasoft - 1 / 6-22.06.2016 Templatebeheer Door middel van templates kunt u eenvoudig standaardbrieven maken. Templatebeheer openen Als u beheerder bent, ziet u links

Nadere informatie

Microsoft Word 365. Kennismaken AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: MICROSOFT WORD 365

Microsoft Word 365. Kennismaken AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: MICROSOFT WORD 365 Microsoft Word 365 Kennismaken Inleiding Microsoft Word is het meest gebruikte tekstverwerkingsprogramma ter wereld. De mogelijkheden die Word biedt zijn talrijk, maar als je nog nooit met Word gewerkt

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen...

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen... E-MAIL INHOUD Inleiding... 3 Het e-mailadres... 3 Hoe werkt e-mail?... 3 Je emailadres registreren... 4 Aanmelden bij Outlook... 7 Schermonderdelen... 8 Mailen... 10 Een mail lezen... 10 Een mail versturen...

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. Versie 1.0. Michiel Bouman - 2010

Gebruiksaanwijzing. Versie 1.0. Michiel Bouman - 2010 Gebruiksaanwijzing Versie 1.0 Michiel Bouman - 2010 Content 1. Installatie... 3 2. Programma overzicht... 6 3. Gebruik... 7 Printers instellen... 7 3.1. Drawing... 8 3.2. Part... 9 3.3. Assembly... 10

Nadere informatie

Groepspagina s bijhouden door teamleden

Groepspagina s bijhouden door teamleden Groepspagina s bijhouden door teamleden Voordat je gaat beginnen! Installeer Google Chrome op je PC. Vraag voor de installatie op je PC indien nodig informatie bij je ICT coördinator. Gebruik wanneer je

Nadere informatie

Met onderstaand stappenplan kunt u in korte tijd kennismaken met ICEmailer en uw eerste nieuwsbrief versturen.

Met onderstaand stappenplan kunt u in korte tijd kennismaken met ICEmailer en uw eerste nieuwsbrief versturen. Introductie ICEmailer 1.02 URL en inloggegevens: url: www.icemailer.nl organisatie: user: password: Eerste stappen: Indien u ICEmailer gebruikt om mailings te sturen naar klanten van uw online webshop,

Nadere informatie

Etiketten maken. 2004... P&A Group

Etiketten maken. 2004... P&A Group Etiketten maken I Etiketten maken Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Etiketten maken 2... 2 1.1 Etketten algemeen... 2 1.2 Optie nieuwe brief... 2 Verschil met brieven... 2 Aanpak... 11 Genereren van etiketten...

Nadere informatie

Sjablonen aanmaken, formulieren aanmaken, macro s maken, menubalk aanpassen.

Sjablonen aanmaken, formulieren aanmaken, macro s maken, menubalk aanpassen. Tips en trucs, zoals o.m.: Sjablonen aanmaken, formulieren aanmaken, macro s maken, menubalk aanpassen. door Gerrit Tiemens, HCC afdeling Arnhem, Medewerker locatie Arnhem Zevenaar, 9 november 2003 Inhoudsopgave

Nadere informatie

23. Standaardbrieven (MailMerge)

23. Standaardbrieven (MailMerge) 23. Standaardbrieven (MailMerge) In deze module leert u: 1. Wat een standaardbrief is. 2. Hoe u een standaardbrief maakt. 3. Hoe u een adressenbestand kunt koppelen aan een standaardbrief. 4. Hoe u een

Nadere informatie

Handleiding MOBICROSS actie banners

Handleiding MOBICROSS actie banners Handleiding MOBICROSS actie banners Met de kant & klare MOBICROSS actie banners vergroot jij je kans om sneller je netwerk te bouwen. Je kunt je eigen campagne maken door de banners op je website te plaatsen,

Nadere informatie

Automatisering voor Financiële Dienstverleners. Handleiding UBizzAdministrator. For more information visit our website at www.pyrrho.

Automatisering voor Financiële Dienstverleners. Handleiding UBizzAdministrator. For more information visit our website at www.pyrrho. Automatisering voor Financiële Dienstverleners Handleiding UBizzAdministrator For more information visit our website at www.pyrrho.com Historie Revisie Datum Door Wijzigingen 1.0 17 jan 2005 JvdL Eerste

Nadere informatie

INSTALLATIE IN PRINT INSTALLEREN. Aan de slag met Communicate In Print

INSTALLATIE IN PRINT INSTALLEREN. Aan de slag met Communicate In Print AAN DE SLAG INSTALLATIE In deze handleiding worden de stappen besproken die doorlopen worden bij het installeren van de volledige versie Communicate In Print LET OP! WANNEER U EERDER EEN VERSIE VAN IN

Nadere informatie

Handleiding internet Het maken van pagina s

Handleiding internet Het maken van pagina s Handleiding internet Het maken van pagina s Hoofdstuk IV Vullen van pagina s met tekst en beeld Het vullen van een pagina met tekst en beeld In dit hoofdstuk gaan we een van de pagina s vullen met tekst

Nadere informatie

Invoegen... 8 Invulpunt... 9 Nieuwe bouwsteen maken... 9 Bouwsteen opslaan... 10. Wijze van werken in Outlook... 11 Informatie...

Invoegen... 8 Invulpunt... 9 Nieuwe bouwsteen maken... 9 Bouwsteen opslaan... 10. Wijze van werken in Outlook... 11 Informatie... ProDoc Bouwstenen voor Word & Outlook 2007 Inhoud Kopiëren bestanden... 2 Hoofdmap Bouwstenen... 2 Bouwsteen.dotm... 2 Installatie Bouwstenenmodule onder Word 2007... 3 Installatie Bouwstenenmodule onder

Nadere informatie

Kluwer Office. DMS Basic Medewerker. Software.kluwer.be

Kluwer Office. DMS Basic Medewerker. Software.kluwer.be Kluwer Office DMS Basic Medewerker Software.kluwer.be Contents 1 Document Management System... 4 1.1 Alure Desktop... 4 1.1.1 IPad... 4 1.1.2 IMail... 6 1.2 CRM... 8 1.2.1 Algemeen... 8 1.2.2 Padvinder...

Nadere informatie

Bijlage 1b: Lidgegevens voor samenvoegen met Word 2003

Bijlage 1b: Lidgegevens voor samenvoegen met Word 2003 In hoofdstuk 1.5 (diverse ledenlijsten) op pagina 24 wordt verwezen naar deze bijlage. In dit document wordt uitgelegd hoe u lidgegevens vanuit het EHBO ledenprogramma kunt samenvoegen met een Word document.

Nadere informatie

Er bestaan verschillende manieren om het visitekaartje van Brocom in de standaardbrieven van BRIO in te brengen:

Er bestaan verschillende manieren om het visitekaartje van Brocom in de standaardbrieven van BRIO in te brengen: Hoe het visitekaartje van Brocom in uw standaardbrieven van BRIO inbrengen? Inleiding Er bestaan verschillende manieren om het visitekaartje van Brocom in de standaardbrieven van BRIO in te brengen: Ofwel

Nadere informatie

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben.

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben. Inloggen Ga naar www.hetjongleren.eu. Heb je al een gebruikersnaam en wachtwoord, log dan in op deze pagina (klik op deze link ): Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle

Nadere informatie

Elbo Technology BV Versie 1.1 Juni 2012. Gebruikershandleiding PassanSoft

Elbo Technology BV Versie 1.1 Juni 2012. Gebruikershandleiding PassanSoft Versie 1.1 Juni 2012 Gebruikershandleiding PassanSoft Versie 1.1 Juni 2012 2 Inhoud: Opstart scherm PassanSoft... 1 Het hoofdmenu van PassanSoft wordt geopend... 4 Verklaring extra knoppen weergegeven

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over de nieuwe fototool

Veelgestelde vragen over de nieuwe fototool Veelgestelde vragen over de nieuwe fototool 1. Hoe voeg ik foto s toe aan mijn profiel? 3 2. Hoe voeg ik klassenfoto s toe? 7 3. Hoe voeg ik fotoalbums toe? 11 4. Hoe zoek en bekijk ik klassenfoto s? 13

Nadere informatie

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail.

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. INLOGGEN Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle login

Nadere informatie

STAP 1- Foto s in het schoolalbum zetten

STAP 1- Foto s in het schoolalbum zetten STAP 1- Foto s in het schoolalbum zetten Open de internet pagina www.google.be Klik vervolgens in de zwarte balk op de optie MEER en kies dan de optie foto s Nu moet je aanmelden met volgende gebruiker:

Nadere informatie

Update documentatie. KraamZorgCompleet versie 4.0. KraamzorgCompleet versie 4.0

Update documentatie. KraamZorgCompleet versie 4.0. KraamzorgCompleet versie 4.0 Update documentatie KraamZorgCompleet versie 4.0 KraamzorgCompleet versie 4.0 Inhoudsopgave Update documentatie versie 4.0 Hoofdstuk 1 Declareren partusassistentie...1 1.1 Declareren partusassistentie

Nadere informatie

HOE EEN CD TE BRANDEN MET EEN ILDVR SYSTEEM. 1. Indien anders wordt aangegeven, worden alle onderstaande functies uitgevoerd met de linker muisknop.

HOE EEN CD TE BRANDEN MET EEN ILDVR SYSTEEM. 1. Indien anders wordt aangegeven, worden alle onderstaande functies uitgevoerd met de linker muisknop. HOE EEN CD TE BRANDEN MET EEN ILDVR SYSTEEM 1. Indien anders wordt aangegeven, worden alle onderstaande functies uitgevoerd met de linker muisknop. 2. Selecteer de zoekfunctie (zie onderstaand). -1- 3.

Nadere informatie

Handleiding nieuwsbrief

Handleiding nieuwsbrief Polakkenweg 3 Postbus 12 9422 ZG Smilde Telefoon (0592) 42 02 00 Fax (0592) 41 58 43 Email post@fontijn.nl www.fontijn.nl Handleiding nieuwsbrief Om in het nieuwsbrief systeem te komen vult u het volgende

Nadere informatie

Werken met verschillende lay-outs

Werken met verschillende lay-outs Werken met verschillende lay-outs Inleiding In deze handleiding vindt u een stappenplan voor het werken met verschillende lay-outs. Het werken met verschillende lay-outs kan een keuze zijn als u werkt

Nadere informatie

Handleiding Windows Movie Maker

Handleiding Windows Movie Maker Handleiding Windows Movie Maker Bent u van plan om een animatiefilmpje te maken in Windows Movie Maker? Maar u weet niet meer precies hoe dit moet? In deze handleiding staat het nog eens stap voor stap

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Via Intramed en de applicatie ZorgMail van E-novation Lifeline, kunt u elektronisch en beveiligd gegevens uitwisselen met andere zorgverleners. Dit gaat via

Nadere informatie

Etiketten maken en Printen.

Etiketten maken en Printen. Etiketten maken en Printen. Klik op het tabblad verzendlijsten Het onderstaande venster verschijnt nu, Klik nu op afdruk samenvoegen Nu komt het hiernaast staande venster klik nu op Stapsgewijze wizard

Nadere informatie

U hebt de mogelijkheid om een reeks modellen te configureren die uw kantoor kan gebruiken bij de aanmaak van nieuwe correspondentiedocumenten.

U hebt de mogelijkheid om een reeks modellen te configureren die uw kantoor kan gebruiken bij de aanmaak van nieuwe correspondentiedocumenten. Modellen U hebt de mogelijkheid om een reeks modellen te configureren die uw kantoor kan gebruiken bij de aanmaak van nieuwe correspondentiedocumenten. Er zijn standaard vier soorten modellen aanwezig:

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

Handleiding NZa-portaal. voor zorgaanbieders

Handleiding NZa-portaal. voor zorgaanbieders Handleiding NZa-portaal voor zorgaanbieders Versie 1, 30 maart 2011 Inhoud 1. Starten 3 2. Algemene zorgaanbiederspagina 5 3. Download NZa-bestanden 6 4. Individuele zorgaanbiederspagina 7 5. Downloaden

Nadere informatie

E- mailadressen uit doelgroepen in NC halen (Actie- lijsten).

E- mailadressen uit doelgroepen in NC halen (Actie- lijsten). E- mailadressen uit doelgroepen in NC halen (Actie- lijsten). Dit is een stapje verder... Hiermee gaat u niet zomaar naar bv. Alle particulieren een mailing doen. ð Je gaat hier enkel personen of bedrijven

Nadere informatie

Gebruikershandleiding www.kerknigtevecht.nl. Inleiding

Gebruikershandleiding www.kerknigtevecht.nl. Inleiding Inleiding Het beheren van de pagina s op www.kerknigtevecht.nl wordt gedaan door daartoe geautoriseerde gebruikers. Deze handleiding helpt je op weg hoe je je eigen pagina s kunt beheren, zoals het plaatsen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Inloggen Ga via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome of firefox) naar www.servicepuntvrijwilligerswerkhengelo.nl/typo3 U ziet vervolgens

Nadere informatie

Beknopte handleiding remote werken met Novell Virtual office

Beknopte handleiding remote werken met Novell Virtual office Beknopte handleiding remote werken met Novell Virtual office Remote werken is beschikbaar vanaf nagenoeg iedere PC met internettoegang. Om toegang te krijgen surf je naar https://mail.slz.landschapsbeheer.nl/onenet/netstorage

Nadere informatie

Foto s en/of documenten via e-mail verzenden (als attached document)

Foto s en/of documenten via e-mail verzenden (als attached document) Foto s en/of documenten via e-mail verzenden (als attached document) INLEIDING In de nu volgende tekst wordt beschreven op welke manieren je een document (Word, Exel, Powerpoint) via E-mail als een attached

Nadere informatie

Voorwoord. Meer informatie over het factureringspakket vindt u terug op de supportsite: www.makkelijkfactureren.nl. VWA Software Development

Voorwoord. Meer informatie over het factureringspakket vindt u terug op de supportsite: www.makkelijkfactureren.nl. VWA Software Development I Voorwoord Deze uitgave hoort bij de handleiding voor VWA Facturering. Bewust is gekozen voor een extra handleiding voor de module mailmerge. Op deze wijze hopen wij u nog beter van dienst te kunnen zijn.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Whisper380-computerhulp 2

Inhoudsopgave. Whisper380-computerhulp 2 Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Whisper380-computerhulp Datum: 23-11-2010 Inhoudsopgave Wat gaan we doen?...3 Wat hebben we nodig?...3 Downloaden van het programma:...3 Het programma registreren

Nadere informatie

Navigator CMS 2009. Beknopte handleiding v1.0

Navigator CMS 2009. Beknopte handleiding v1.0 Navigator CMS 2009 Beknopte handleiding v1.0 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen... 4 3. Menustructuur... 5 4. Document Verkenner... 6 5. Mappen beheren... 7 5.2 Map hernoemen... 7 5.3 Map verplaatsen...

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 'Welkom bij de handleiding van de CrisisConnect app' 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1 Dossiers

Nadere informatie

Aan de slag met de LEDENADMINISTRATIE

Aan de slag met de LEDENADMINISTRATIE Aan de slag met de LEDENADMINISTRATIE Het maken en gebruiken van rapportages 1. Rapportages en Excel Een rapportage gebruikt u om een bestand aan te maken: u wilt bijvoorbeeld etiketten uitdraaien, een

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

EDUscope Dossier Werken met Journalen

EDUscope Dossier Werken met Journalen EDUscope Dossier Werken met Journalen EDUscope versie 3.7.0 Bergerweg 110 6135 KD Sittard 046-4571830 1 INHOUD 2 Inleiding... 3 3 Individueel leerlingjournaal... 3 3.1 Journaalregels toevoegen:... 3 3.2

Nadere informatie

Basis handleiding CMS

Basis handleiding CMS Basis handleiding CMS Inhoud Basis handleiding CMS... 1 Inloggen... 3 Pagina beheren... 4 Pagina toevoegen/wijzigen... 6 WYSIWYG editor... 8 externe / interne link toevoegen... 9 Plaatjes toevoegen...

Nadere informatie

Samenvoegen met Word en Excel 2010

Samenvoegen met Word en Excel 2010 Samenvoegen met Word en Excel 2010 Inhoudsopgave Samenvoegen Word-Excel / Mailingen... 2 Tip Samenvoegvelden automatisch markeren... 4 Tip Installeer PDF-creator... 7 Tip Sla het Word-document en Excel-document

Nadere informatie

Stap 2 Je template invullen

Stap 2 Je template invullen Stap 2 Je template invullen Allereerst in stap 2 gaan we onze template ophalen. Die staat op www.alphamegahosting.com/516, ook de uitleg is daar te vinden. Je kunt hem vanaf daar downloaden en op je bureaublad

Nadere informatie

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW HANDLEIDING In het kort Deze handleiding helpt u om stapsgewijs uw partijopgave te doen. Mochten er nog vragen zijn naar aanleiding van deze handleiding, dan kunt u altijd telefonisch

Nadere informatie

Je ziet het ontwerpscherm voor je. Ontwerpen is actief en dat zie je aan de linkeronderkant van je scherm net boven de taakbalk.

Je ziet het ontwerpscherm voor je. Ontwerpen is actief en dat zie je aan de linkeronderkant van je scherm net boven de taakbalk. Inhoudsopgave frontpage 2003... 2 een thema gebruiken... 4 afbeeldingen op de pagina zetten... 5 knoppen maken... 8 knoppen maken in linkerframe... 10 een tabel maken... 12 opdrachten... 14 een fotopagina

Nadere informatie

UvA huisstijlsjablonen Word 2012 gebruikshandleiding. Versie 29 januari 2013

UvA huisstijlsjablonen Word 2012 gebruikshandleiding. Versie 29 januari 2013 UvA huisstijlsjablonen Word 2012 gebruikshandleiding Versie 29 januari 2013 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Stap 1: Settings invullen... 3 Stap 2: Sjabloon maken... 5 Stap 3: Sjabloon aanpassen... 8 Stap

Nadere informatie

Gebruikershandleiding PictogendaPrinter. Bohn Stafleu van Loghum

Gebruikershandleiding PictogendaPrinter. Bohn Stafleu van Loghum Gebruikershandleiding PictogendaPrinter Bohn Stafleu van Loghum Inhoudsopgave 1. Opstarten cd rom na installatie 3 2. Werken met het programma 5 3. Menu Bestand 6 4. Menu Bibliotheken 8 5. Menu Opties

Nadere informatie

Instructie. SimPC Webmail. Algemene versie 1.1. Ga verder naar bladzijde 2

Instructie. SimPC Webmail. Algemene versie 1.1. Ga verder naar bladzijde 2 Instructie SimPC Webmail Algemene versie 1.1 Ga verder naar bladzijde 2 Stap 1 Algemeen overzicht van de webmail Eenmaal ingelogd, is het scherm van SimPC webmail verdeeld in verschillende onderdelen die

Nadere informatie

Doe het zelf installatiehandleiding

Doe het zelf installatiehandleiding Doe het zelf installatiehandleiding Inleiding Deze handleiding helpt u bij het installeren van KSYOS TeleDermatologie. De installatie duurt maximaal 30 minuten, als u alle onderdelen van het systeem gereed

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Vanuit KraamZorgCompleet is het voortaan mogelijk om via ZorgMail beveiligd te communiceren met andere partijen in de zorg, mits zij ook zijn aangesloten bij

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

A2: Pool B2: van der C2: Joost D2: Langeweg E2: 77

A2: Pool B2: van der C2: Joost D2: Langeweg E2: 77 Adreslijst maken en etiketten printen Als eerst moet Libre Office Calculator openen. Daar kunt uw gegevens voor de etiketten invoeren. Op de eerste regel kunt u de onderwerpen opschrijven. Bijvoorbeeld

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

Deel 5: PowerPoint Scannend

Deel 5: PowerPoint Scannend Deel 5: PowerPoint Scannend De mogelijkheden van PowerPoint als ondersteunend middel voor een gedifferentieerde begeleiding van leerlingen met beperkingen. CNO Universiteit Antwerpen 1 Deel 5 PowerPoint

Nadere informatie

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Inleiding: Hartelijk welkom als correspondent van Bakkeveen.nl In deze handleiding vind je de instructie hoe je zelf informatie op de site van Bakkeveen kunt plaatsen.

Nadere informatie

Inhoudsopgave V1.02 2

Inhoudsopgave V1.02 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Beginnen met InterWord.... 3 Navigatiemenu.... 4 Hoofdmenu aanmaken.... 4 Submenu aanmaken.... 4 Hoofd- en submenu s verwijderen.... 4 Hoofd- en submenu s aan of uit te

Nadere informatie

LegalEagle(XML)Model Installatie in 3 stappen. 2011 Sdu uitgevers / A. Koppenaal

LegalEagle(XML)Model Installatie in 3 stappen. 2011 Sdu uitgevers / A. Koppenaal LegalEagle(XML)Model Installatie in 3 stappen / A. Koppenaal I LegalEagle(XML)Model Installatie in 3 stappen Inhoudsopgave Algemene informatie 1 Installeren 2 1 LeModel... 2 2 LeXmlModel... 3 Bestanden

Nadere informatie

(Ledenadministratie) Samenvoegdocumenten aanmaken

(Ledenadministratie) Samenvoegdocumenten aanmaken Ledenadministratie, overzichten en selecties (Ledenadministratie) Samenvoegdocumenten aanmaken Vanuit Scipio Online bent u met de Rapportage editor in staat om elk overzicht, formulier of elke brief volledig

Nadere informatie