Integriteitscode Stenden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Integriteitscode Stenden"

Transcriptie

1 Integriteitscode Stenden Inleiding Stenden Hogeschool is een innoverende, nationaal en internationaal ondernemende organisatie voor hoger beroepsonderwijs. Met hoogwaardige, eigentijdse kennis, wil Stenden de studenten, managers en specialisten van de toekomst, optimaal voorbereiden op banen binnen Service Management, Educatie, Zorg, Economie en Techniek. Deze integriteitscode bevat de uitgangspunten van het integriteitsbeleid dat binnen Stenden wordt gevoerd. Alle handelingen die binnen Stenden worden verricht en alle regelgeving die binnen de Hogeschool geldt, dienen in overeenstemming te zijn met de uitgangspunten van deze integriteitscode. Missie Stenden heeft als missie: Unleashing potential in our students, staff and surrounding communities Stenden wil haar studenten opleiden tot future leaders, die out of the box problemen oplossen en leiding geven. Stenden wil medewerkers in staat stellen hun talenten te benutten en investeert hier ook substantieel in. Stenden wil helpen het potentieel van het werkveld te vergroten en de innovatiekracht te bevorderen. Aan deze missie ligt als visie ten grondslag: Serving to make it a better world Profiel Stenden Stenden levert wereldwijd een breed spectrum van excellente onderwijs-, onderzoek- en kennisdiensten op het niveau van beroepsgericht hoger onderwijs met een solide verankering in de regio s van haar campus-sites. Stenden werkt vanuit respect voor persoonlijke inspiratiebronnen aan waardenreflectie, interculturele houding, meesterschap en ondernemerschap van studenten, medewerkers en werkveld. Waarden De waardengerichtheid van Stenden steunt niet alleen op de traditie van haar voorgangers, de voormalige Christelijke Hogeschool Nederland (CHN) en de voormalige Hogeschool Drenthe (HD), maar ondersteunt ook nadrukkelijk haar actuele ambitie. In die zin werkt Stenden dan ook uit

2 verschillende inspiratiebronnen, maar bestaat er een gedeelde aandacht voor identiteit, persoonlijke reflectie op waarden en het omgaan met ethische dilemma s, ruimte voor andere overtuigingen en nieuwsgierigheid. Interculturele houding Stenden bereidt toekomstige professionals voor op het werken in een interculturele samenleving, binnen en buiten Nederland. Dat kan op verschillende manieren. De kern is telkens weer, dat studenten in al deze situaties leren, dat de wereld groter is dan hun eigen dorp of stad. Zij leren andere culturen kennen en ontwikkelen zich zo tot wereldburgers, die op grond van beter begrip van eigen en andermans waarden gemakkelijk overal op de wereld een verantwoorde bijdrage kunnen leveren in hun werkveld. Stenden heeft dus een sterk internationaal karakter. Dat komt op drie manieren tot uitdrukking: Stenden biedt een internationaal werk- en studeerklimaat op de locaties in binnen- en buitenland; Internationalization mobility: Stenden stimuleert studeren en werken van studenten en medewerkers in het buitenland, met het Grand Tour concept en exchangeprogramma s; Internationalization abroad: Stenden bouwt actief aan eigen campussites in het buitenland. Meesterschap Stenden leidt studenten op tot meesters op hun werkgebied. Professionals die willen blijven groeien, niet alleen beroepsmatig tot expert en leider, maar ook op persoonlijk vlak, tot compleet mens. De motor van dit continue groei- en rijpingsproces wordt gevormd door het concept Probleem Gestuurd Onderwijs, dat studenten leert zelfstandig te werken en te leren. Ondernemerschap Stenden wil ondernemende professionals afleveren. Toekomstige medewerkers die het verschil kunnen maken, die ideeën hebben en kunnen inspireren. Zo n houding wordt mede ontwikkeld in de eigen leerbedrijven van Stenden en ook in externe stagebedrijven. Daarbij hoort ook de systematische inzet van studenten, binnen onderwijskundige randvoorwaarden en wet- en regelgeving, bij het maatschappelijk bruikbaar maken van kennis en dienstverlening ten behoeve van bedrijven en instellingen, zoals dat plaats vindt binnen de kennisketen van Hogeschool en samenleving.

3 Traditie en Ambitie In haar oriëntatie op waarden, interculturele houding, meesterschap en ondernemerschap verbindt Stenden nadrukkelijk haar actuele ambitie met de rijke traditie van zowel voormalige HD als voormalige CHN. Bij elkaar vormen deze aspecten de zes hoekpunten van het profiel c.q. de identiteit van Stenden, waarmee zij zich onderscheidt van andere Nederlandse hogescholen. Stenden werkt gestaag verder aan haar voornemen een New University te bouwen; een excellente Hogeschool, die studenten, medewerkers en partners in het werkveld in staat stelt hun meesterschap te vergroten ten bate van een betere wereld. Behoud van de menselijke maat staat daarbij voorop. Kenmerken integer gedrag Om genoemde oriëntatie op waarden, interculturele houding, meesterschap, ondernemerschap, ambitie en traditie te realiseren, laat zich het gedrag van medewerkers en studenten van Stenden leiden door de volgende kenmerken van integer gedrag: Professionaliteit Verantwoordelijkheid Fair play Professionaliteit Stenden is een professionele organisatie en van haar medewerkers en studenten wordt een professionele houding verwacht. Dat betekent dat Stenden onderwijs op een kwalitatief hoog niveau aanbiedt. Stenden stimuleert de ontplooiingsmogelijkheden van haar medewerkers en haar studenten. Bestaande regels worden nageleefd. Professionaliteit uit zich binnen Stenden in deskundig opereren, resultaatsgericht werken, flexibel optreden, representatief handelen en het tonen van betrokkenheid. Medewerkers en studenten gaan op integere en professionele manier om met dilemma s die zich voordoen. Verantwoordelijkheid Medewerkers en studenten aanvaarden de verantwoordelijkheid die samenhangt met de plaats, functie en rol die een ieder inneemt binnen Stenden. Deze gezamenlijke verantwoordelijkheid uit zich in het hebben van respect en aandacht voor elkaar. Ook uit het zich in het erkennen van ieders bijdragen en verantwoordelijkheden, en het voorkomen van iedere vorm van intimidatie. Medewerkers en studenten communiceren open en helder met elkaar, zijn voor elkaar bereikbaar, spreken elkaar aan en leggen over en weer verantwoording af.

4 Fair play Stenden stelt zich tot doel een open, eerlijke en doorzichtige organisatie te zijn. Een organisatie waarbij kennis waarover haar medewerkers en studenten beschikken uit hoofde van hun functie of rol, wordt gebruikt voor het doel waarvoor deze kennis bestemd is. Eerlijkheid en transparantie in het beoordelen van studenten door docenten staat voorop en staat en valt met fair play. Beoordeling vindt plaats op rechtvaardige, zuivere en onafhankelijke gronden. Om deze onafhankelijkheid te waarborgen zijn medewerkers terughoudend in het aannemen van geschenken. Ook waken medewerkers er voor dat er binnen en buiten de Hogeschool een ongewenste vermenging plaats vindt tussen het onderhouden van privé-relaties en het onderhouden van zakelijke relaties. Functies en nevenfuncties die niet verenigbaar zijn met het belang van Stenden worden vermeden. Hetzelfde geldt voor functies of nevenfuncties die de onafhankelijkheid van medewerkers kunnen aantasten. Voor studenten geldt dat om een eerlijke beoordeling door een docent mogelijk te maken, de student ook een eerlijke weergave dient te geven van hetgeen moet worden beoordeeld. Borging De beginselen vanuit deze code zijn onderwerp van gesprek tussen leidinggevende en medewerker in de gesprekscyclus (POP, functioneringsgesprek en beoordeling). De integriteitscode wordt uitgereikt bij de introductie van nieuwe medewerkers. Het College van Bestuur is de representant van de regeling. Dit wordt door de Raad van Toezicht getoetst. Regelingen met betrekking tot integer gedrag Stenden kent een aantal regelingen die betrekking hebben op integer gedrag. Het gaat daarbij om externe en interne regelingen, waarvan de hieronder gegeven opsomming niet limitatief is. Als externe regelingen zijn onder meer de hiernavolgende regelingen van toepassing: Wet op het Hoger Onderwijs en Wetenschappelijk Onderzoek; Branchecode Governance van de HBO-raad; Gedragscode omgang opleidingenaanbod hbo; Gedragscode internationale student in het Nederlands Hoger Onderwijs; Cao-hbo.

5 Als interne regelingen zijn onder meer de onderstaande regelingen van toepassing: Regeling plagiaat Stenden Hogeschool; Voorschriften Privacy en Persoonsgegevens; Huisregels en Ordemaatregelen Stenden Hogeschool; Examenreglement Stenden Hogeschool; Regeling Computernetwerk en gebruik Informaticapracticum Stenden Hogeschool; Regeling Studie & Handicap Stenden Hogeschool; Reglement Rechtsbescherming van studenten en extraneï; Reglement terzake ongewenst gedrag; Gedragscode voor het gebruik van andere talen dan het Nederlands in het onderwijs; Klokkenluiderregeling. De Integriteitscode Stenden is een uitgave van Stenden Hogeschool, onder verantwoordelijkheid van het College van Bestuur.

Erasmus Universiteit Rotterdam. De universiteit voor denkers en doeners. Integriteitscode. CODE:i

Erasmus Universiteit Rotterdam. De universiteit voor denkers en doeners. Integriteitscode. CODE:i Erasmus Universiteit Rotterdam. De universiteit voor denkers en doeners. Integriteitscode CODE:i Missie De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) heeft als primaire taken het genereren en overdragen van

Nadere informatie

De Integriteitcode van Hogeschool Utrecht. Auteur Sjoerd van Geffen. Inlichtingen T 030 238 85 53 E sjoerd.vangeffen@hu.nl.

De Integriteitcode van Hogeschool Utrecht. Auteur Sjoerd van Geffen. Inlichtingen T 030 238 85 53 E sjoerd.vangeffen@hu.nl. Auteur Sjoerd van Geffen Inlichtingen T 030 238 85 53 E sjoerd.vangeffen@hu.nl Datum 4 juni 2010 Hogeschool Utrecht, Utrecht, 2010 De Integriteitcode van Hogeschool Utrecht Bronvermelding is verplicht.

Nadere informatie

Integriteitscode van de Marnix Academie Integriteit, verbonden aan bekwaam, betrokken, bevlogen

Integriteitscode van de Marnix Academie Integriteit, verbonden aan bekwaam, betrokken, bevlogen Integriteitscode van de Marnix Academie Integriteit, verbonden aan bekwaam, betrokken, bevlogen Ten geleide Bij de uitoefening van hun werkzaamheden, kunnen medewerkers geconfronteerd worden met situaties,

Nadere informatie

ROC Ter AA. Integriteitscode

ROC Ter AA. Integriteitscode ROC Ter AA Integriteitscode 1 COLOFON Versie 20150210.1.CVB.DEF Geldig tot 20190101 Auteur Antoinette Knoet, College van Bestuur Soort document beleidsdocument Datum vaststelling 1-1-2015 Datum plaatsing

Nadere informatie

CB13.099 Integriteitscode Aventus PvB 24-07-2013 versie 2.0, vastgesteld CvB 24-09-2013 vervangt CB07.311 INTEGRITEITSCODE AVENTUS

CB13.099 Integriteitscode Aventus PvB 24-07-2013 versie 2.0, vastgesteld CvB 24-09-2013 vervangt CB07.311 INTEGRITEITSCODE AVENTUS CB13.099 Integriteitscode Aventus PvB 24-07-2013 versie 2.0, vastgesteld CvB 24-09-2013 vervangt CB07.311 INTEGRITEITSCODE AVENTUS Document historie Onderstaande tabel geeft een overzicht van de verschillende

Nadere informatie

Code of Conduct. Omgangsregels van de Universiteit Utrecht

Code of Conduct. Omgangsregels van de Universiteit Utrecht Code of Conduct Omgangsregels van de Universiteit Utrecht Welke uitgangspunten geven richting aan ons gedrag? INLEIDING De Code of Conduct is het kader voor gedrag en reflectie voor medewerkers en studenten

Nadere informatie

H/INTEGER. De Haagse 2.0. Integriteitscode

H/INTEGER. De Haagse 2.0. Integriteitscode rofessioneel 8 OPEN 8 Betrokken 8 Professioeel H/INTEGER Betrokken 8 Professioneel 8 OPEN 8 Betrokken Betrokken De Haagse 8 Professioneel 8 OPEN 8 Betrokken 8 OPEN 8 Betrokken 8 Professioneel 2.0 8 OPEN

Nadere informatie

Integriteitscode. Woningstichting Heteren

Integriteitscode. Woningstichting Heteren Integriteitscode Woningstichting Heteren Status: Definitief, 11 februari 2014 Integriteitscode Woningstichting Heteren 1 Integriteit Integriteit en daaruit voortvloeiend integer handelen is belangrijk

Nadere informatie

STAFBUREAU INTEGRITEITSCODE CSG HET NOORDIK

STAFBUREAU INTEGRITEITSCODE CSG HET NOORDIK STAFBUREAU INTEGRITEITSCODE CSG HET NOORDIK Kenmerk: SB/HND/KCH/2016/001008 Vastgesteld door het bestuur d.d. 11 april 2017 Voorwoord De integriteitscode is onderdeel van het veiligheidsbeleid van CSG

Nadere informatie

Integriteitscode. Stichting Scholengroep Leonardo da Vinci;

Integriteitscode. Stichting Scholengroep Leonardo da Vinci; Integriteitscode Stichting Scholengroep Leonardo da Vinci Het college van bestuur van Stichting Scholengroep Leonardo da Vinci besluit d.d. 19 mei 2016 gelet op richtlijn 9 van de Code Goed Onderwijsbestuur

Nadere informatie

Inhoudsopgave. INTEGRITEITSCODE september / 6

Inhoudsopgave. INTEGRITEITSCODE september / 6 INTEGRITEITSCODE Inhoudsopgave Artikel 1 Begripsbepalingen... 3 Artikel 2 Reikwijdte integriteitscode... 3 Artikel 3 Vaststelling en wijziging Code... 3 Artikel 4 Uitleg en toepassing Code... 3 Artikel

Nadere informatie

Integriteitscode Roelof van Echten College

Integriteitscode Roelof van Echten College Integriteitscode Roelof van Echten College Het bestuur van de Stichting Roelof van Echten besluit gelet op richtlijn 9 van de Code Goed Onderwijsbestuur VO d.d. 4 juni 2015 tot vaststelling van de onderstaande

Nadere informatie

Integriteitscode voor medewerkers

Integriteitscode voor medewerkers Integriteitscode voor medewerkers Opdrachtgever: Auteur: College van Bestuur afdeling P&O Instemming OR: 11 oktober 2013 Vastgesteld College van Bestuur: 1 november 2013 Inhoud 1. Algemene uitgangspunten

Nadere informatie

Integriteitscode Stichting Het Rijnlands Lyceum

Integriteitscode Stichting Het Rijnlands Lyceum Integriteitscode Stichting Het Rijnlands Lyceum Waarom deze integriteitscode? Het bestuur van de Stichting Het Rijnlands Lyceum (hierna te noemen Het Rijnlands ) vindt het belangrijk dat leerlingen en

Nadere informatie

INTEGRITEITSCODE CSG WILLEM VAN ORANJE

INTEGRITEITSCODE CSG WILLEM VAN ORANJE INTEGRITEITSCODE CSG WILLEM VAN ORANJE 12 oktober 2016 INTEGRITEITSCODE VAN DE VERENIGING VOOR CHRISTELIJK VOORTGEZET ONDERWIJS IN DE HOEKSCHE WAARD In de Code Goed Onderwijsbestuur VO (richtlijn 9) is

Nadere informatie

Gedragswijzer Integriteit

Gedragswijzer Integriteit Gedragswijzer Integriteit juli 2014 1 Inleiding Wij zijn Velison Wonen, een woningcorporatie met ambities in Velsen. We willen waarborgen en versterken wat we al zijn: een maatschappelijk betrokken, daadkrachtige

Nadere informatie

Integriteitscode. Jacobus Fruytier scholengemeenschap. Jacobus Fruytier scholengemeenschap

Integriteitscode. Jacobus Fruytier scholengemeenschap. Jacobus Fruytier scholengemeenschap Integriteitscode Jacobus Fruytier scholengemeenschap Jacobus Fruytier scholengemeenschap www.jfsg.nl Integriteitscode Jacobus Fruytier scholengemeenschap Het bevoegd gezag van de Jacobus Fruytier scholengemeenschap,

Nadere informatie

Integriteitscode. Integriteitscode van de Stichting voor PC Voortgezet Onderwijs in de Noordoostpolder e.o

Integriteitscode. Integriteitscode van de Stichting voor PC Voortgezet Onderwijs in de Noordoostpolder e.o Integriteitscode Het college van bestuur van Stichting voor PC Voortgezet Onderwijs in de Noordoostpolder e.o. besluit gelet op richtlijn 9 van de Code Goed Onderwijsbestuur VO d.d. 4 juni 2015 tot vaststelling

Nadere informatie

INTEGRITEITSCODE Colofon: Vastgesteld door Bestuur: Ingestemd door MR: Goedgekeurd door RvT:

INTEGRITEITSCODE Colofon: Vastgesteld door Bestuur: Ingestemd door MR: Goedgekeurd door RvT: INTEGRITEITSCODE Colofon: Vastgesteld door Bestuur: november 2015 Ingestemd door MR: december 2015 Goedgekeurd door RvT: december 2015 1 Bedoeling De integriteitscode van Het Baken Almere betreft de uitgangspunten

Nadere informatie

Integriteitscode September 2017

Integriteitscode September 2017 Integriteitscode September 2017 Christelijk College Nassau-Veluwe 02FB Het college van bestuur van het Christelijk College Nassau-Veluwe besluit gelet op richtlijn 9 van de Code Goed Onderwijsbestuur VO

Nadere informatie

Gedrags- en integriteitscode

Gedrags- en integriteitscode Stichting Inspecteur Boelensschool Schiermonnikoog Gedrags- en integriteitscode 1 1. Vooraf De algemene gedrags- en integriteitscode is een openbaar document. Medewerkers, leerlingen, ouders/verzorgers,

Nadere informatie

Integriteitscode december 2012 aangevuld april 2013

Integriteitscode december 2012 aangevuld april 2013 Integriteitscode december 2012 aangevuld april 2013 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Deel I Kernbegrippen van integriteit... 2 1. Dienstbaarheid... 2 2. Functionaliteit... 2 3. Onafhankelijkheid... 2 4. Openheid...

Nadere informatie

Raad van Toezicht. Profielschetsen. Lid portefeuille onderwijs. Lid portefeuille bedrijfsvoering

Raad van Toezicht. Profielschetsen. Lid portefeuille onderwijs. Lid portefeuille bedrijfsvoering Raad van Toezicht Profielschetsen Lid portefeuille onderwijs Lid portefeuille bedrijfsvoering Vastgesteld door de Raad van Toezicht Oktober 2018 Algemeen biedt onderwijs voor studenten en professionals

Nadere informatie

HU GERICHT IN BEWEGING

HU GERICHT IN BEWEGING HU GERICHT IN BEWEGING Organisatieontwikkeling HU het verhaal - versie maart 2016 - Agenda Waar komen we vandaan? Waarom gaan we veranderen? Wie willen we zijn? Hoe gaan we dit bereiken? Wat verandert

Nadere informatie

Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs te Rotterdam en omgeving De Wet op het voortgezet onderwijs.

Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs te Rotterdam en omgeving De Wet op het voortgezet onderwijs. Definitieve versie, 7-11-2017 De raad van bestuur van Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs te Rotterdam en omgeving besluit gelet op richtlijn 9 van de Code Goed Onderwijsbestuur VO tot vaststelling

Nadere informatie

I M T E C H N. V. B U S I N E S S P R I N C I P L E S

I M T E C H N. V. B U S I N E S S P R I N C I P L E S I M T E C H N. V. B U S I N E S S P R I N C I P L E S Algemeen Het beleid van Imtech N.V. is gericht op de continuïteit van de onderneming als een winstgevende organisatie, die met haar bedrijven en medewerkers

Nadere informatie

Kern van leidinggeven in het nieuwe cluster

Kern van leidinggeven in het nieuwe cluster Kern van leidinggeven in het nieuwe cluster a. weet wat zij/hij wil; kan mee ontwerpen, kan het ontwerp in een nieuwe dagelijkse routine vertalen en in korte cycli snel verbeteren; b. heeft een fase-bewustzijn;

Nadere informatie

Integriteitscode: Vereniging PC onderwijs te Bakkeveen Cbs Betrouwen

Integriteitscode: Vereniging PC onderwijs te Bakkeveen Cbs Betrouwen Integriteitscode: Vereniging PC onderwijs te Bakkeveen Cbs Betrouwen Toelichting op integriteitscode De Vereniging voor PC onderwijs te Bakkeveen heeft zich verbonden aan de code Goed Bestuur 1. De code

Nadere informatie

FORMULIER STRATEGISCHE THEMA S OPLEIDING [NAAM]: INSTITUUT: (G)OC: INSTITUUTSDIRECTEUR: DATUM:

FORMULIER STRATEGISCHE THEMA S OPLEIDING [NAAM]: INSTITUUT: (G)OC: INSTITUUTSDIRECTEUR: DATUM: FORMULIER STRATEGISCHE THEMA S OPLEIDING [NAAM]: INSTITUUT: (G)OC: INSTITUUTSDIRECTEUR: DATUM: De (G)OC heeft als formele wettelijke vastgelegde taak het adviseren over de OER en het jaarlijks beoordelen

Nadere informatie

Integriteitscode Arcus College

Integriteitscode Arcus College Integriteitscode Arcus College vastgesteld door het College van Bestuur op 22-02-2013 Pagina 1 van 7 Inhoud 1. Inleiding 2. Specifieke normen en regelingen 2.1 Respect voor elkaars integriteit 2.2 Gebruik

Nadere informatie

GEDRAGS- EN INTEGRITEITSCODE van de Regionale scholengemeenschap Goeree-Overflakkee

GEDRAGS- EN INTEGRITEITSCODE van de Regionale scholengemeenschap Goeree-Overflakkee GEDRAGS- EN INTEGRITEITSCODE van de Regionale scholengemeenschap Goeree-Overflakkee Inleiding Deze gedragscode is bedoeld om een kader te scheppen voor een goed, veilig en stimulerend werken leerklimaat

Nadere informatie

Integriteitcode Bo-Ex

Integriteitcode Bo-Ex Integriteitcode Bo-Ex Versie 1.0 Datum december 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Waarom integriteitsbeleid? 3. Wat is integriteit? 4. Uitgangspunten van de integriteitscode 5. Twee basisprincipes 6.

Nadere informatie

PRO EMMEN INTEGRITEITSCODE JUNI Bestuursverslag. PRO Emmen I N F PRO- E M M E N. NL

PRO EMMEN INTEGRITEITSCODE JUNI Bestuursverslag. PRO Emmen I N F PRO- E M M E N. NL PRO EMMEN Bestuursverslag PRO Emmen INTEGRITEITSCODE JUNI 2017 2006. I N F O @ PRO- E M M E N. NL INLEIDING Integriteitscode Voor u ligt de Gedrags- en Integriteitscode zoals deze geldt voor Stichting

Nadere informatie

Gedragscode VolkerWessels

Gedragscode VolkerWessels Gedragscode Gedragscode VolkerWessels 3 Voorwoord door de Raad van Bestuur VolkerWessels bouwt al 150 jaar met zorg aan projecten voor diverse opdrachtgevers. Onze nuchtere en verantwoordelijke aanpak

Nadere informatie

ALGEMENE GEDRAGS- EN INTEGRITEITSCODE. OSG Piter Jelles. Versie 17 december 2014

ALGEMENE GEDRAGS- EN INTEGRITEITSCODE. OSG Piter Jelles. Versie 17 december 2014 ALGEMENE GEDRAGS- EN INTEGRITEITSCODE - OSG Piter Jelles Versie 17 december 2014 1. Algemeen Openbare Scholengemeenschap Piter Jelles is een algemeen toegankelijke onderwijsinstelling voor Voortgezet Onderwijs

Nadere informatie

Inleiding. Carlo Oostindie, Directeur-bestuurder. Integriteitscode versie /10/2017 2

Inleiding. Carlo Oostindie, Directeur-bestuurder. Integriteitscode versie /10/2017 2 INTEGRITEITSCODE Datum : 15-10-2017 Naam : Saskia van der Lee Versie: 0.3 Vastgesteld: Directeur-bestuurder 31-10-2017 Goedkeuring: Ondernemingsraad maart 2018 Inleiding Sinds 2011 heeft Rhiant een bedrijfscode

Nadere informatie

Integriteitscode Pagina 2

Integriteitscode Pagina 2 Integriteitscode Integriteitscode Openbaar Primair Onderwijs Ameland Versie 1 Datum GMR 3 april 2013 Datum BC 26 april 2013 Evaluatie 2017 Integriteitscode Pagina 2 Inleiding De Bestuurscommissie Openbaar

Nadere informatie

Gedragscode Bureau Financieel Toezicht

Gedragscode Bureau Financieel Toezicht Gedragscode Bureau Financieel Toezicht Welke uitgangspunten geven richting aan ons gedrag? INLEIDING Deze gedragscode beschrijft de waarden die richting geven aan het werken bij het Bureau Financieel Toezicht

Nadere informatie

Richtlijnen voor het werken in een multiculturele setting

Richtlijnen voor het werken in een multiculturele setting Richtlijnen voor het werken in een multiculturele setting Quality needs diversity 1. Inleiding Deze richtlijnen zijn een uitwerking van de kernwaarde Ruimte voor talent en groei voor iedereen, onderdeel

Nadere informatie

Gedragscode. SCA Gedragscode

Gedragscode. SCA Gedragscode SCA Gedragscode 1 Gedragscode SCA Gedragscode SCA wil op sociaal- en milieutechnisch verantwoorde wijze omgaan met haar belanghebbenden en op basis van respect, verantwoordelijkheid en uitmuntendheid een

Nadere informatie

gedragswijzer Inleiding

gedragswijzer Inleiding Gedragswijzer Inleiding Wij zijn Lefier, een wooncorporatie met ambities in Noord-Nederland. We willen waarborgen en versterken wat we al zijn: een maatschappelijk betrokken, daadkrachtige organisatie

Nadere informatie

Colofon: Vastgesteld door College van Bestuur:april ;s/bestuuralmere/integriteitscode/2017 Pagina 2 van 7

Colofon: Vastgesteld door College van Bestuur:april ;s/bestuuralmere/integriteitscode/2017 Pagina 2 van 7 INTEGRITEITSCODE Colofon: Vastgesteld door College van Bestuur:april 2017 Goedgekeurd door Raad van Toezicht: september 2017 Instemming medezeggenschapsraad: november 2017 ;s/bestuuralmere/integriteitscode/2017

Nadere informatie

Flyct Gedragscode. Introductie. Dit is onze Gedragscode. Dit zijn onze kernprincipes. Waarom onze Gedragscode belangrijk is

Flyct Gedragscode. Introductie. Dit is onze Gedragscode. Dit zijn onze kernprincipes. Waarom onze Gedragscode belangrijk is Flyct Gedragscode Introductie Dit is onze Gedragscode Uit onze Gedragscode blijkt waar wij voor staan en geeft aan wat wij wel en niet doen. De code omvat onze kernprincipes en wat ze in de praktijk betekenen.

Nadere informatie

BEDRIJFSCODE. Versie 1.0 Datum:15-01- 10. Onderwijsleerbedrijf SchoOLBusiness

BEDRIJFSCODE. Versie 1.0 Datum:15-01- 10. Onderwijsleerbedrijf SchoOLBusiness BEDRIJFSCODE Versie 1.0 Datum:15-01- 10 Algemene morele verklaring Het Onderwijsleerbedrijf schoolbusiness groeit en steeds meer verenigingen en stichtingen komen met ons in aanraking en geven opdrachten

Nadere informatie

Ontwikkelingen. in zorg en welzijn. Wij houden daarbij onverkort vast aan de Koers 2010-2013,

Ontwikkelingen. in zorg en welzijn. Wij houden daarbij onverkort vast aan de Koers 2010-2013, KOERS 2014-2015 3 Het (zorg)landschap waarin wij opereren verandert ingrijpend. De kern hiervan is de Kanteling, wat inhoudt dat de eigen kracht van burgers over de hele breedte van de samenleving uitgangspunt

Nadere informatie

Stichting Interconfessioneel (RK/PC) Voortgezet Onderwijs in het Gooi (SIVOG)

Stichting Interconfessioneel (RK/PC) Voortgezet Onderwijs in het Gooi (SIVOG) Integriteitscode Stichting Interconfessioneel (RK/PC) Voortgezet Onderwijs in het Gooi (SIVOG) Colofon: Uitgave: S.I.V.O.G. Vastgesteld door Bestuur: d.d. 18 november 2016 Instemming GMR: d.d. 28 november

Nadere informatie

Het Pi-manifest Kracht door persoonlijke groei & eigenheid

Het Pi-manifest Kracht door persoonlijke groei & eigenheid Inleiding Pi-groep is opgericht op 17 maart 2004. De visie die ten grondslag ligt aan het ontstaan van Pi-groep is in dit document vastgelegd. Met het vastleggen van de visie, missie en doelstellingen

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord 03. Missie en kernwaarden 07. Nieuwe perspectieven voor de toekomst 13. Beloften 23. Merkbaar en herkenbaar 37

Inhoud. Voorwoord 03. Missie en kernwaarden 07. Nieuwe perspectieven voor de toekomst 13. Beloften 23. Merkbaar en herkenbaar 37 Inhoud Voorwoord 03 Missie en kernwaarden 07 Nieuwe perspectieven voor de toekomst 13 Beloften 23 Merkbaar en herkenbaar 37 01 Voorwoord ROC Friese Poort staat midden in de samenleving, want onderwijs

Nadere informatie

Integriteitscode. Woningbouwvereniging St. Willibrordus te Wassenaar

Integriteitscode. Woningbouwvereniging St. Willibrordus te Wassenaar Integriteitscode Woningbouwvereniging St. Willibrordus te Wassenaar Wassenaar, 27 maart 2017 1 Inhoud 1. Inleiding 2 2. Toewijzing van woningen 3 3 Zakelijk houden van relaties en nevenactiviteiten 3

Nadere informatie

Integriteitscode van het Lorentz Casimir Lyceum

Integriteitscode van het Lorentz Casimir Lyceum Integriteitscode van het Lorentz Casimir Lyceum Goedgekeurd in de MR-vergadering van 27 mei 2014 Inhoud 1 Inleiding 2 Wie vallen er onder de code? 3 Algemene uitgangspunten 4 De omgang met leerlingen,

Nadere informatie

Voldoende is niet goed genoeg.. Strategisch beleidsplan 2015/2019. Stichting H 3 O

Voldoende is niet goed genoeg.. Strategisch beleidsplan 2015/2019. Stichting H 3 O Voldoende is niet goed genoeg.. Strategisch beleidsplan 2015/2019 Stichting H 3 O 1 Bijzonder Wat is het bijzondere van H 3 O? Waarin onderscheidt H 3 O zich, wat maakt het verschil? En wat wil H 3 O waarmaken?

Nadere informatie

Lid Raad van Toezicht Met een achtergrond in het agrarisch bedrijfsleven en afkomstig uit Noord-Nederland

Lid Raad van Toezicht Met een achtergrond in het agrarisch bedrijfsleven en afkomstig uit Noord-Nederland Profiel Lid Raad van Toezicht Met een achtergrond in het agrarisch bedrijfsleven en afkomstig uit Noord-Nederland 9 november 2016 Opdrachtgever Van Hall Larenstein University of Applied Sciences Voor meer

Nadere informatie

Studenten. Medewerkers. Wat verwachten we in het bijzonder van studenten?

Studenten. Medewerkers. Wat verwachten we in het bijzonder van studenten? Gedragscode Inleiding Deze gedragscode geldt voor alle studenten en medewerkers van ROC Rivor. Het doel van deze gedragscode is het leveren van een bijdrage aan een schoolklimaat dat zich kenmerkt door

Nadere informatie

Ben jij het onderwijstalent van de toekomst?

Ben jij het onderwijstalent van de toekomst? Talenten gezocht Ben jij het onderwijstalent van de toekomst? Wie ben jij? Schoolverlater of carrièreswitcher Nooit uitgeleerd Verantwoordelijk Ondernemend Zelfstandig Mensen die het optimale uit zichzelf

Nadere informatie

Integriteit en gedragscode bij Vivare

Integriteit en gedragscode bij Vivare Integriteit en gedragscode bij Vivare Vivare staat midden in de samenleving. We zijn er voor onze klanten, de huurders. En voortdurend zijn we ons bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Nadere informatie

Integriteitcode Lucas Onderwijs

Integriteitcode Lucas Onderwijs 1/5 Inleiding Lucas Onderwijs stelt zijn scholen in staat en stimuleert hen het best denkbare onderwijs te bieden, opdat iedere leerling zich kan ontwikkelen tot een zelfbewuste, verantwoordelijke en kansrijke

Nadere informatie

Integriteitscode. 15/02/2018 Proces/document E. Voorberg directeur/bestuurder MR. Voorlopige vaststelling. 28/02/2019 Versienummer 2.

Integriteitscode. 15/02/2018 Proces/document E. Voorberg directeur/bestuurder MR. Voorlopige vaststelling. 28/02/2019 Versienummer 2. Integriteitscode Voorlopige vaststelling 15/02/2018 Proces/document E. Voorberg directeur/bestuurder eigenaar MR 28/02/2019 Versienummer 2.0 - PMR: instemming/ advisering/ ter informatie - Oudergeleding:

Nadere informatie

Functieprofiel. VOORZITTER EN LID RAAD VAN TOEZICHT Fidarda - SKOD

Functieprofiel. VOORZITTER EN LID RAAD VAN TOEZICHT Fidarda - SKOD bezoekadres Stationsstraat 29 a 9401 KW Assen postadres Postbus 479 9400 AL Assen telefoon (0592) 30 84 58 fax (0592) 33 15 35 e-mail info@ypsylon.nl KvK Friesland 56.48.77.54 www.ypsylon.nl Functieprofiel

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Algemeen VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) Gedragscode en vrijwilligersreglement Vertrouwenspersoon en integriteitscommissie Vragen

Inhoudsopgave: Algemeen VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) Gedragscode en vrijwilligersreglement Vertrouwenspersoon en integriteitscommissie Vragen Vragen en antwoorden integriteitsbeleid UNICEF Nederland Januari 2019 Inhoudsopgave: Algemeen VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) Gedragscode en vrijwilligersreglement Vertrouwenspersoon en integriteitscommissie

Nadere informatie

Bedrijfscode Haag Wonen

Bedrijfscode Haag Wonen Bedrijfscode Haag Wonen Bedrijfscode Haag Wonen 1 Dit is de bedrijfscode van woningcorporatie Haag Wonen. In deze code benoemen we onze uitgangspunten voor eerlijk en integer samen werken. Wij handelen

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL OPLEIDINGSMANAGER MARNIX ACADEMIE

FUNCTIEPROFIEL OPLEIDINGSMANAGER MARNIX ACADEMIE FUNCTIEPROFIEL OPLEIDINGSMANAGER MARNIX ACADEMIE Inhoudsopgave 1 De Marnix Academie 3 De organisatie 3 De missie 3 Visie 3 De thema s 3 Organogram 4 2 Opleidingsmanager 5 Plaats in de organisatie 5 Taken

Nadere informatie

Gemeenteblad van Zaltbommel 2006 Nr. 2.2

Gemeenteblad van Zaltbommel 2006 Nr. 2.2 Gemeenteblad van Zaltbommel 2006 Nr. 2.2 Gedragscode bestuurlijke integriteit voor de leden van de gemeenteraad van de gemeente Zaltbommel Status In werking Algemene informatie Deze gedragscode bevat richtlijnen

Nadere informatie

Contents. Inhoudsopgave 1. ALGEMEEN GEDRAGSREGELS SANCTIES INWERKINGTREDING INTRODUCTIE... 3

Contents. Inhoudsopgave 1. ALGEMEEN GEDRAGSREGELS SANCTIES INWERKINGTREDING INTRODUCTIE... 3 Inhoudsopgave Contents 1. ALGEMEEN... 3 1.1 INTRODUCTIE... 3 1.2 DOEL VAN DE GEDRAGSCODE... 3 1.3 DE KERNWAARDEN VAN KAS BANK... 3 2. GEDRAGSREGELS... 4 2.1 ALGEMENE GEDRAGSREGELS BETREFFENDE INTEGRITEIT...

Nadere informatie

INTEGRITEITSCODE WONINGBOUWVERENIGING BETER WONEN

INTEGRITEITSCODE WONINGBOUWVERENIGING BETER WONEN INTEGRITEITSCODE WONINGBOUWVERENIGING BETER WONEN INLEIDING Woningbouwvereniging Beter Wonen staat midden in de samenleving. We zijn er voor onze klanten (leden, huurders, woningzoekenden etc.) en voelen

Nadere informatie

Integriteitscode 24 mei 2018

Integriteitscode 24 mei 2018 Integriteitscode 24 mei 2018 Inhoudsopgave Inleiding 3 Integriteitscode 3 Vier hoofdgebieden.4 Op de achtergrond..6 Borging..6 Tot slot...7 2 Inleiding De directie, medewerkers en toezichthouders van Christelijke

Nadere informatie

Integriteitscode Idealis

Integriteitscode Idealis Integriteitscode Idealis 1 Integriteitscode Idealis In deze Integriteitscode kun je lezen wat wij verstaan onder integriteit en waar onze grenzen liggen. Wij willen integer zijn in de omgang met klanten,

Nadere informatie

Integriteitscode Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs

Integriteitscode Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs Integriteitscode Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs Het College van Bestuur van de Stichting Limburgs Voortegzet Onderwijs besluit gelet op richtlijn 9 van de Code Goed Onderwijsbestuur VO d.d. 4

Nadere informatie

Dilemmics. Morele Oordeelsvorming. Werkboek. voor medewerkers van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Dilemmics. Morele Oordeelsvorming. Werkboek. voor medewerkers van het Ministerie van Buitenlandse Zaken Dilemmics Morele Oordeelsvorming Werkboek voor medewerkers van het Ministerie van Buitenlandse Zaken 2013 Werkboek Morele Oordeelsvorming 1 2014. Dilemmics. Alle rechten van deze uitgave zijn voorbehouden.

Nadere informatie

PROFESSIONEEL INTEGER DIENSTBAAR. Nederlands Compliance Instituut

PROFESSIONEEL INTEGER DIENSTBAAR. Nederlands Compliance Instituut PROFESSIONEEL INTEGER DIENSTBAAR Nederlands Compliance Instituut MISSIE VAN HET NEDERLANDS COMPLIANCE INSTITUUT We helpen organisaties met kennis, opleidingen, advies en detachering, om compliance en integriteit

Nadere informatie

INTEGRITEITSCODE ROC Leiden

INTEGRITEITSCODE ROC Leiden INTEGRITEITSCODE ROC Leiden Dit document is onlosmakelijk verbonden met: de branchecode Goed bestuur in het mbo (ingaande 1 augustus 2014); de Statuten van de Stichting ROC Leiden (17 oktober 2014 2014);

Nadere informatie

ZGT Gedragscode. ZGT heeft ziekenhuizen in Almelo en Hengelo zgt.nl

ZGT Gedragscode. ZGT heeft ziekenhuizen in Almelo en Hengelo zgt.nl ZGT heeft ziekenhuizen in Almelo en Hengelo zgt.nl ZGT Gedragscode 2 In goede handen ZGT hecht aan een goede sfeer waarin medewerkers, patiënten en bezoekers tot hun recht komen. In de dagelijkse omgang

Nadere informatie

INTEGRITEITSCODE 2019

INTEGRITEITSCODE 2019 INTEGRITEITSCODE 2019 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 2 2.0. Kaders van beleid... 3 3.0. Uitgangspunten van gedrag... 4 4.0. De 13 basisprincipes... 5 5.0. De integriteitscode in de praktijk... 7 1 1. INLEIDING

Nadere informatie

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN COMMUNICEREN VANUIT JE KERN Wil je duurzaam doelen bereiken? Zorg dan voor verbonden medewerkers! Afgestemde medewerkers zijn een belangrijke aanjager voor het realiseren van samenwerking en innovatie

Nadere informatie

ORGANISATIE- EN PERSONEELSBELEID

ORGANISATIE- EN PERSONEELSBELEID ORGANISATIE- EN PERSONEELSBELEID maart 2018 Inleiding In onderhavige notitie is het organisatie- en personeelsbeleid van de gemeente Rucphen beschreven. Dit organisatie- en personeelsbeleid is in samenspraak

Nadere informatie

Het Wie, Wat en Hoe van Welzorg

Het Wie, Wat en Hoe van Welzorg Het Wie, Wat en Hoe van Welzorg En op welke wijze wij onze klanten verder willen brengen. Inhoud Onze Visie 4 Onze Missie 6 Onze kernwaarden 8 Onze gedragscode 10 Algemeen 11 Naleving van de wet 11 Medewerkers

Nadere informatie

Gedrag- en integriteitscode. Het Stedelijk Lyceum

Gedrag- en integriteitscode. Het Stedelijk Lyceum Gedrag- en integriteitscode Het Stedelijk Lyceum vastgesteld op 27-01-2016 Voorwoord Een onderwijsinstelling is een maatschappelijke instelling en draagt daarmee een grote verantwoordelijkheid. Het betekent

Nadere informatie

Profielschets leden van de raad van toezicht

Profielschets leden van de raad van toezicht Profielschets leden van de raad van toezicht Competentieprofiel voor de raad van toezicht behorend bij de statuten van Stichting Confessioneel Onderwijs Leiden 23 mei 2016 Preambule In het licht van good

Nadere informatie

Integriteitcode. Pro College regio Nijmegen. Versie 14 september 2017

Integriteitcode. Pro College regio Nijmegen. Versie 14 september 2017 Integriteitcode Pro College regio Nijmegen Versie 14 september 2017 Inleiding De medewerkers van Pro College regio Nijmegen (Pro College) doen hun werk in intensieve wisselwerking met de maatschappelijke

Nadere informatie

RUIMTE VOOR HELDEN Ouderbrochure

RUIMTE VOOR HELDEN Ouderbrochure GOO! voor Opvang en Onderwijs RUIMTE VOOR HELDEN Ouderbrochure Elk kind heeft een held of heldin in zich om moeilijke situaties te overwinnen. Hiervoor is niet alleen moed nodig, maar ook inzicht, de juiste

Nadere informatie

Tilburg University 2020 Toekomstbeeld. College van Bestuur, april 2013

Tilburg University 2020 Toekomstbeeld. College van Bestuur, april 2013 Tilburg University 2020 Toekomstbeeld College van Bestuur, april 2013 Strategie in dialoog met stakeholders Open voor iedere inbreng die de strategie sterker maakt Proces met respect en waardering voor

Nadere informatie

Integriteitscode 1. Er is een aparte integriteitscode externe relaties (zie ook de website).

Integriteitscode 1. Er is een aparte integriteitscode externe relaties (zie ook de website). Integriteitscode 1 Het College van Bestuur van de Stichting voor Christelijk Voortgezet Onderwijs Zuidoost Friesland (CSG Liudger) te Drachten, Burgum en Waskemeer besluit - gelet op richtlijn 9 van de

Nadere informatie

Integriteitscode Kleine Meierij

Integriteitscode Kleine Meierij Integriteitscode Kleine Meierij Inleiding Kleine Meierij is een onderneming die midden in de samenleving staat. Vanuit onze mottos "Zorgeloos woonplezier en Haal de buitenwereld binnen" proberen we invulling

Nadere informatie

Bouwfonds Investment Management Belangenconflictenbeleid (Samenvatting)

Bouwfonds Investment Management Belangenconflictenbeleid (Samenvatting) Bouwfonds Investment Management Belangenconflictenbeleid (Samenvatting) October 2013 Bouwfonds Investment Management Belangenconflictenbeleid (Samenvatting) Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Belangenconflicten

Nadere informatie

Intercool Gedragscode

Intercool Gedragscode Intercool Gedragscode Onze klanten hebben een keuze, en hoe wij presteren bepaalt of zij voor ons kiezen. We zijn ambitieus, we stellen hoge maar realistische doelen, we leveren resultaten en we luisteren

Nadere informatie

Onderwijsconcept Albeda Zet De Toon!

Onderwijsconcept Albeda Zet De Toon! Onderwijsconcept Onderwijsconcept Albeda Zet De Toon! Voorwoord Albeda heeft een mooie en grote maatschappelijke opdracht. We willen een TOP-school zijn voor studenten en bedrijven in de stad Rotterdam

Nadere informatie

MINISTERIE VAN DEFENSIE WERKGROEP STAAL EERSTE DRUK, NOVEMBER 2007 VISIE LEIDINGGEVEN

MINISTERIE VAN DEFENSIE WERKGROEP STAAL EERSTE DRUK, NOVEMBER 2007 VISIE LEIDINGGEVEN MINISTERIE VAN DEFENSIE WERKGROEP STAAL EERSTE DRUK, NOVEMBER 2007 VISIE LEIDINGGEVEN INLEIDING Voorwoord Commandant der Strijdkrachten CONTEXT De complexe omgeving waarin bij Defensie leiding wordt gegeven

Nadere informatie

Integriteitscode. De Woningraat

Integriteitscode. De Woningraat Integriteitscode De Woningraat 2018 Inleiding De Woningraat is er in hoofdzaak voor om die doelgroepen te huisvesten die daar zelf niet in kunnen voorzien. Onze kernwaarden zijn klantgericht, betrokken,

Nadere informatie

TU Delft. TU Delft Delft ZELFVERKLARING. Code Verantwoordelijk Marktgedrag ^ ^ ^ ^ ^ Delft University of Technology. Technische Universiteit Delft

TU Delft. TU Delft Delft ZELFVERKLARING. Code Verantwoordelijk Marktgedrag ^ ^ ^ ^ ^ Delft University of Technology. Technische Universiteit Delft TU Delft Delft University of Technology Technische Universiteit Delft ZELFVERKLARING TU Delft Delft University of Technology ^ ^ ^ ^ ^ Code Verantwoordelijk Marktgedrag Pag./van 1/5 De TU Delft verklaart

Nadere informatie

PROFIEL. Adviseur Onderwijs HAS Hogeschool

PROFIEL. Adviseur Onderwijs HAS Hogeschool PROFIEL Adviseur Onderwijs HAS Hogeschool 1. De organisatie Dit profiel wordt gebruikt om potentiële kandidaten in het kort te informeren over de functie Adviseur Onderwijs, HAS Hogeschool en haar context.

Nadere informatie

St.Woningbedrijf Warnsveld

St.Woningbedrijf Warnsveld St.Woningbedrijf Warnsveld Integriteitsbeleid van Stichting Woningbedrijf Warnsveld. Inhoud 1. Voorwoord 2 2. De Integriteitscode 3 3. Hoofdgebieden van ons integriteitsbeleid 3 3.1 Verdeling van de voorraad

Nadere informatie

VERDER IN LEREN STRATEGISCH BELEIDSPLAN 2011-2015 PUBLIEKSVERSIE

VERDER IN LEREN STRATEGISCH BELEIDSPLAN 2011-2015 PUBLIEKSVERSIE VERDER IN LEREN STRATEGISCH BELEIDSPLAN 2011-2015 PUBLIEKSVERSIE INHOUD Missie & visie 4 Het onderwijs voorbij 5 Kwaliteit vanuit identiteit 7 Werken vanuit passie 8 Elke leerling telt 10 Ondernemend en

Nadere informatie

Profielschets. schooldirecteur cbs De Schatkaart

Profielschets. schooldirecteur cbs De Schatkaart Profielschets schooldirecteur cbs De Schatkaart Octant zoekt : Een inspirerend en visionair leider, die het nieuwe schoolconcept met enthousiasme en daadkracht gaat uitrollen om cbs De Schatkaart een bloeiende

Nadere informatie

Het Wie, Wat en Hoe vanwelzorg in 2012

Het Wie, Wat en Hoe vanwelzorg in 2012 Het Wie, Wat en Hoe vanwelzorg in 2012 En hoe de puzzelstukjes Of hoe de puzzelstukjes precies in elkaar precies passen in elkaar passen Onze Visie Wie we willen zijn in 2012 1 1 Als marktleider in het

Nadere informatie

Welkom in het Horizon College

Welkom in het Horizon College Welkom in het Horizon College Bij het Horizon College maken we onze naam waar: we geven middelbaar beroepsonderwijs dat bij jou past en jouw horizon groter maakt. We leren je niet alleen een vak met toekomst,

Nadere informatie

Algemene Gedrags- en Integriteitscode

Algemene Gedrags- en Integriteitscode Algemene Gedrags- en Integriteitscode Datum : 29 september 2015 Herzien : - Status : Definitief CvB : - KD-PO : 01/12/2015 KD-VO : - PMR : 19/11/2015 MR : 14/10/2015, 09/12/2015 GMR : 21/01/2016 RvT :

Nadere informatie

Profielschets lid Raad van Toezicht SMO Traverse Tilburg

Profielschets lid Raad van Toezicht SMO Traverse Tilburg Profielschets lid Raad van Toezicht SMO Traverse Tilburg Oktober 2015 1 Traverse, thuis in opvang en begeleiding, missie Traverse is een Stichting voor maatschappelijke opvang in Midden-Brabant en organiseert

Nadere informatie

Gedrag om trots op te zijn

Gedrag om trots op te zijn Gedrag om trots op te zijn Oversluizen Thermal Engineering B.V. geeft aandacht aan de belangen van haar klanten, medewerkers, zakenpartners en onze omgeving. Door dit uitgangspunt altijd voor ogen te houden

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2011 2012 32 396 Wijziging van de Wet op het primair onderwijs, de Wet op de expertisecentra, de Wet op het voortgezet onderwijs, de Wet educatie en beroepsonderwijs,

Nadere informatie

Inleiding. In dit boekje vertellen we daarom over: Waar staan we voor? Wat doen we? En waarom doen we het op de voor de school kenmerkende manier?

Inleiding. In dit boekje vertellen we daarom over: Waar staan we voor? Wat doen we? En waarom doen we het op de voor de school kenmerkende manier? Inleiding Waar staan we voor? Wat doen we? En waarom doen we het op de voor de school kenmerkende manier? Het zijn legitieme vragen die ouders, docenten en ook leerlingen regelmatig stellen. Het zijn vragen

Nadere informatie

integriteits code Integriteitscode Woonvisie Ridderkerk, augustus 2011

integriteits code Integriteitscode Woonvisie Ridderkerk, augustus 2011 integriteitscode Integriteit Bij de invulling van het begrip integriteit bij Woonvisie gaat het vooral om zaken als openheid, doorzichtigheid, eerlijkheid en vertrouwen. Bij de toepassing in het dagelijks

Nadere informatie