Verslag workshop Ik zie, ik zie wat jij ook kunt zien

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag workshop Ik zie, ik zie wat jij ook kunt zien"

Transcriptie

1 Verslag workshop Ik zie, ik zie wat jij ook kunt zien 25 juni 2014, NH Hotel, Barbizonlaan 2 te Capelle aan den Ijssel. Een van de doelstellingen van de SAGR is het stimuleren van de samenwerking tussen huisartsen en apothekers op ons cluster. Medicom en Pharmacom en de onderling gedeelde bestanden bieden veel mogelijkheden om deze samenwerking te ondersteunen. Met deze reden is 25 juni j.l. de interactieve workshop Ik zie, ik zie wat jij ook kunt zien gehouden. Deze workshop, geleid door twee ervaren trainers van Pharmapartners, Thieu van Loosdrecht en Yvonne van Opdorp, had als doel om zowel huisarts als apotheker wederzijds inzicht te geven in de gegevens die we delen op ons cluster en welke informatie voor de collega s beschikbaar zijn. Met 45 leden was de opkomst heel goed te noemen. Er was ook een redelijk evenwichtige verdeling van huisartsen, apothekers en assistentes. Stichting Healthbase Jan-Kees Huyts, directeur van de stichting Health Base en voormalig huisarts bij GC Zevenkamp heeft een toelichting gegeven over de stichting Health-base. Deze stichting voert het beheer over veel medisch inhoudelijke tabellen zoals de Taxe, Protocollen, Formularium en overige NHG standaarden. Stichting healthbase speelt ook een belangrijke rol in het nieuwe Medicom Smart. Samenvatting Tijdens de workshop zijn diverse onderwerpen besproken. Om een goede link tussen Medicom en Pharmacom te leggen werden op twee grote schermen de weergaves binnen beide applicaties getoond. Hieronder volgen een aantal highlights. Patiënten inschrijven Voorkomen van dubbele patiënten is heel belangrijk. Let hierop bij het inschrijven. Voor hulp bij inschrijving zijn helpkaarten beschikbaar. Zoek op patiënt op ppsconline. Vraag: Veel patiënten staan op andere HA die geen Medicom heeft. Antw: Ddit is geen probleem, arts kan zelf eigen code toekennen. Vraag: Is er een overzicht van artsencodes op ons cluster. Antw: Deze is er niet maar kan gemaakt worden. Vraag: Wat te doen als een patiënten ingeschreven staat bij een andere clusterarts. Antw: De apotheker kan dit wijzigen, geadviseerd wordt echter dit met de andere arts af te stemmen en de patiënt over te laten schrijven. Tip! Maak goed gebruik van woonverbanden. Ontdubbelen patiënten Een verzoek tot ontdubbeling kan altijd bij de apotheker neergelegd worden. Na ontdubbelen krijgt de patiënt status vervallen.

2 Vervallen patiënten Op ons cluster zijn nog nooit vervallen patiënten opgeschoond. Dit is tot nu toe een bewuste keuze geweest maar hierdoor staan veel ongebruikte stamkaarten in ons cluster. Het advies is toch om een keer op te schonen. Het risico van verwijderen is niet groot, je kunt alleen patiënten verwijderen waar geen dossier aan hangt. Het zijn eigenlijk alleen NAW gegevens die verwijderd worden. Bij het verwijderen kan gekozen tot welke vervaldatum verwijderd moet worden. Dit punt zal verder besproken worden in het bestuur. Uitschrijven van patiënten Medicom - Er zijn wat varianten om een patiënt uit te schrijven. Uitschrijven naar arts binnen het cluster is meest duidelijk, hier vindt ook volledig dossier overdracht plaats. Voor uitschrijving naar een arts buiten het cluster kan de nieuwe arts leeggelaten worden of men kan artscode DH gebruiken. Voordeel hiervan is dat Dossier op cluster beschikbaar blijft. Vraag: Soms wil ik een patiënt niet volledig uitschrijven. Waarom zou ik een patiënt dan niet op vervallen zetten? Antw: De patiënt vervalt dan ook in de apotheek, het kan zijn dat de patiënt wel bij zijn apotheek ingeschreven wil blijven. Antw: Alternatief is patiënt op NoNi zetten maar dit kan in de artspraktijk onoverzichtelijk worden. Tip! Met name het laten vervallen van patiënten zorgt voor veel discussie, maak hier goede afspraken over!! Pharmacom - Wijzigen apotheekcode: De patiënt moet zelf vragen om overschrijving, apotheken hebben hier een formulier voor. Laatste mutatie stamkaart Zowel in Medicom als in Pharmacom is altijd te zien wie de laatste mutatie heeft uitgevoerd. Helaas is niet zichtbaar wat gewijzigd is Datum/Praktijk/Medewerker. Overlijden Indien een patiënt overleden is dient dit door de huisarts vast gelegd te worden. De huisarts geeft het overlijden door aan de apotheker om medicatie leveringen stop te zetten. Medicatiestatus Types: Tijdelijk (theoretische einddatum) / Potentieel (5jr) / Continu (300 dagen) T-Apotheker / P-Mogelijke medicatie / C-dagelijks Vraag: Wat is het verschil tussen actief en actueel? Antw: Type bepaalt of een medicatie actueel is. Actief wil zeggen nu nog in gebruik! Tip! De medicatie status vergt actief onderhoud om actueel beeld te houden! Gezamenlijke verantwoording arts / apotheker.!! Via Mijn gezondheid.net kan alleen continue medicatie door de patiënt herhaald worden.

3 Vraag: Opschonen medicatie status. Verwijderen versus stoppen. Antw: Terughoudend zijn met verwijderen. Stoppen alleen indien je actief weet dat het gestopt is. Je kunt vaak kiezen voor niet actueel. Zowel arts als apotheker kunnen dit wijzigen. Tip! Stopreden: Apotheek kan dan terugvinden waarom een medicatie gestopt is. In Medicom te zien in in tabblad wijzigingen. Vraag: Als een specialist iets herhaalt komt een regel soms meerdere keren voor in de medicatiestatus. Antw: Deze wordt dan als nieuw voorschrift ingevoerd. Aanwezigheid wordt gemeld in Pharmacom. Dan is er waarschijnlijk gekozen voor behouden i.p.v. vervangen. Advies: In gesprek gaan met je apotheker. Herhaalinfo in medicatie status HS: Herhaalservice Ja/Nee Herhaal info: Baxter = (AanSchrijfBuffer) ASB: deelbaar (in zak) of ASB: niet deelbaar (los geleverd). Vanuit Medicom kun je hier niet op ingrijpen. A/3 = Aantal is 3, er staan nog 3 herhalingen open. Patiënt kan zelf herhalingen halen. Voorkeur einddatum herhalingen i.p.v. aantal mogelijke herhalingen. Vraag: Hoe werkt de herhaalservice? Antw: Patiënt krijgt x aantal dagen voor afloop van zijn medicatie een bericht thuis via mail of SMS. Medicatie bewaking Contra indicaties (Afgeleide) Contra indicaties zijn voor medicatie bepaling van groot belang. Vraag: Zoekvenster contra indicaties heeft geen zoekfunctie meer. Antw: Dit blijkt zo te zijn. Clusterbeheer zal dit melden bij het service center. Intoleranties Apotheker kan in Pharmacom nieuw ook intoleranties toevoegen. Kan gebruikt worden als waarschuwing of volledige blokkade bij aanschrijven. Tip! Intoleranties niet ingeven als attentieregel. Vraag: Allergie ja/nee wordt nu niet weergegeven bij het afdrukken van een brief. Antw: Dit blijkt zo te zijn. Clusterbeheer zal dit melden bij het service center. Diagnostische waarden. Vb. KreatMRD waarde. Signaal kreatine klaring, datum en waarde (Alleen BOS). Apotheek kan dit ook zelf invoeren als diagnostische waarde. Deze waarde is niet te zien bij huisarts. Tip! Doseercontrole indicatie delen met apotheek op ja zetten (Medicom). Tip! ICPC tonen in Pharmacom aanzetten voor gewenste apotheken.

4 Formularium Voorkeur voorschrijven altijd via formularium. Alle aanwezige artsen zijn bekend met en gebruiken het formularium. Vraag: Formularium kunnen we dat lokaal onderhouden? Antw: Ja dit kan, Zevenkamp doet dit en werkt dit bij tijdens FTO. Lokaal formularium wordt echter niet landelijk bijgewerkt of bewaakt door stichting Health-base. Alleen doen als dit actueel gehouden kan worden. Tip! Standaard voorschriften geeft versie 1 conform NHG. Alternatieven geven mogelijke alternatieven versie 2 of 3. Het FTO kan binnen de grenzen van de NHG de lijst aanpassen zodat deze ook specifieke alternatieven in het basisscherm zichtbaar worden.!tip Jan-Kees: Op de website healthbase.nl staat een overzicht van het formularium.!! Actualiteit: binnen 3 maanden na het verschijnen van een standaard is dit verwerkt door st. Healthbase. Onjuistheden graag melden bij Stichting Healthbase. Vraag: Kan ik zien of een middel is afgehaald? Antw: Nee, hier kun je eventueel acties voor gebruiken. Communicatie Actielijst: In de actielijst kun je voor elkaar interessante informatie vastleggen. Vb. Apotheker maakt actie aan. Actie door kan de huisarts zijn. Arts krijgt signaal bij openen betreffende dossier. In Medicom kan van een afgehandelde actie automatisch een journaalregel aangemaakt worden. Communicatiemodule: M.b.v. maskerbrieven eenvoudig onderling communiceren op het cluster.!tip. Interne post binnen laten komen op nieuwe postverwerking. Een belangrijk deel van de samenwerking bestaat uit het maken van afspraken. Deze afspraken zullen de huisartsen en apothekers met elkaar moeten maken. SAGR kan hier eventueel in ondersteunen via beschikbare voorbeeld documenten.

5

Ik zie ik zie.. Wat jij ook kunt zien

Ik zie ik zie.. Wat jij ook kunt zien Ik zie ik zie.. Wat jij ook kunt zien 2 Inleiding U heeft een ik zie, ik zie, wat jij ook kunt zien training bijgewoond. De informatie die tijdens de training is gedeeld kunt u terugvinden in dit document.

Nadere informatie

Redactie PharmaPartners Huisartsenzorg 10 december 2014 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk,

Redactie PharmaPartners Huisartsenzorg 10 december 2014 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, Redactie PharmaPartners Huisartsenzorg 10 december 2014 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm of op welke andere wijze ook zonder

Nadere informatie

Herhaalmodule voor Pharmacom

Herhaalmodule voor Pharmacom Mediq Herhaalmodule voor Pharmacom Algemene werkinstructie 27-8-2013 Inhoud Inleiding... 2 Instructie instellen parameters herhaalmodule... 3 Activeren van de menukeuze herhaalservice per medewerker...

Nadere informatie

Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers

Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers Auteurs en Redactie PharmaPartners Huisartsenzorg 8 april 2015 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel

Nadere informatie

Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers

Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers Auteurs en Redactie PharmaPartners Huisartsenzorg 17 juli 2013 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel

Nadere informatie

Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers

Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers Auteurs en Redactie PharmaPartners Huisartsenzorg 15 december 2017 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door

Nadere informatie

Uitwisseling labwaarden

Uitwisseling labwaarden Uitwisseling labwaarden Stads-apotheker is spin in het web o patiënt beweegt tussen huisarts en specialist o patiënt beweegt tussen specialist A en specialist B o patiënt beweegt tussen ziekenhuis X en

Nadere informatie

Medicatie overdracht

Medicatie overdracht Medicatie overdracht + Iedere zorgverlener heeft een rol in medicatie overdracht. In dit boekje staan de regionale afspraken over medicatie overdracht tussen huisartsen, apothekers en medisch specialisten!

Nadere informatie

Handleiding EPD-overdrachtbericht (MEDOVD) Versie: 0.2. EPD Overdrachtbericht (MEDOVD)... 2 Aanmaken verhuisdossier Inlezen verhuisbericht...

Handleiding EPD-overdrachtbericht (MEDOVD) Versie: 0.2. EPD Overdrachtbericht (MEDOVD)... 2 Aanmaken verhuisdossier Inlezen verhuisbericht... Promedico-VDF 10 Handleiding EPD-overdrachtbericht (MEDOVD) Versie: 0.2 Inhoud EPD Overdrachtbericht (MEDOVD)... 2 Aanmaken verhuisdossier... 2 Inlezen verhuisbericht... 5 Koppelen aan bestaande patiënt...

Nadere informatie

Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers

Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers Auteurs en Redactie PharmaPartners Huisartsenzorg 8 april 2015 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel

Nadere informatie

Wensen van apothekers rondom klinische labwaarden

Wensen van apothekers rondom klinische labwaarden Wensen van apothekers rondom klinische labwaarden Apothekers ontvangen graag on-line een zogeheten push bericht indien de geanalyseerde nierklaring in MDRD < 50 ml/min is. Dit bericht dient automatisch

Nadere informatie

in de Online Help (onder het vraagteken icoontje) binnen MicroHIS X. Stoppen en wijzigen van medicatievoorschriften

in de Online Help (onder het vraagteken icoontje) binnen MicroHIS X. Stoppen en wijzigen van medicatievoorschriften In deze FAQ gaan we in op een 15-tal veel gestelde vragen & antwoorden rondom het in. Wij hopen dat u hiermee u voordeel kunt doen in de dagelijkse praktijk. Handleiding Voorschrijfmodule De functies zijn

Nadere informatie

Promedico-ASP. Handleiding EPD Overdrachtbericht Versie: 2.0. Inhoud

Promedico-ASP. Handleiding EPD Overdrachtbericht Versie: 2.0. Inhoud Promedico-ASP Handleiding EPD Overdrachtbericht Versie: 2.0 Inhoud EPD Overdrachtbericht... 2 EPD Overdrachtbericht aanmaken... 3 EPD Overdrachtbericht importeren... 5 15 juni 2016 Pagina 1 van 7 EPD Overdrachtbericht

Nadere informatie

Doel communicatie nierschade

Doel communicatie nierschade April 2013 Paul van den Broek huisarts te Goirle Kaderarts DM I.s.m. Jeroen Rovers, huisarts Tilburg Doel communicatie nierschade Uitwisseling informatie Gedeelde verantwoordelijkheid Juridisch vastgelegd

Nadere informatie

Bewaking op verkeersdeelname IR V-1-1-1

Bewaking op verkeersdeelname IR V-1-1-1 1/11 Z-Index Alexanderstraat 11 2514 JL Den Haag Postbus 16090 2500 BB Den Haag T 070-37 37 400 F 070-37 37 401 info@z-index.nl www.z-index.nl KvK: Haaglanden 27177027 Auteur(s) Drs. L. Grandia Drs. E.

Nadere informatie

de tabel aanvullen met nieuwe doseringen. Oude doseringen worden hierdoor niet verwijderd.

de tabel aanvullen met nieuwe doseringen. Oude doseringen worden hierdoor niet verwijderd. Onderhoud tabellen Beheer basis bestanden 90 de tabel aanvullen met nieuwe doseringen. Oude doseringen worden hierdoor niet verwijderd. Men wordt nu verzocht aan te geven welke WCIA-25-doseringen bij de

Nadere informatie

Handleiding Vernieuwde GIP in Pharmacom Nieuw

Handleiding Vernieuwde GIP in Pharmacom Nieuw Handleiding Vernieuwde GIP in Pharmacom Nieuw Samen met u naar 100% receptverwerking in Pharmacom Nieuw Auteurs Diverse medewerkers PharmaPartners B.V. Health Base Patiënteninformatie Redactie PharmaPartners

Nadere informatie

PROMEDICO-VDF (V.10.2.6) WebHis

PROMEDICO-VDF (V.10.2.6) WebHis PROMEDICO-VDF (V.10.2.6) Mira OmniHis Promedico Promedico WebHis MEDOVD Dossiertest 2015 Medicom MicroHis CGM Huisarts Scipio ASP VDF TetraHis Zorgdossier TOTAAL 21 24 20 22 23 21 21 23 23 23 23 19 22

Nadere informatie

Medicatieoverdracht in de keten en het LSP. Reinout Poortman, Huisarts Sneek Lid Regiegroep Medicatieoverdracht in de keten

Medicatieoverdracht in de keten en het LSP. Reinout Poortman, Huisarts Sneek Lid Regiegroep Medicatieoverdracht in de keten Medicatieoverdracht in de keten en het LSP. Reinout Poortman, Huisarts Sneek Lid Regiegroep Medicatieoverdracht in de keten Probleemstelling In Nederland zijn er jaarlijks 19.000 vermijdbare medicatiegerelateerde

Nadere informatie

Stopberichten en medicatieoverzichten

Stopberichten en medicatieoverzichten Stopberichten en medicatieoverzichten Dr. Marcel Kooij, openbaar apotheker/epidemioloog Bestuurslid SIGRA & voorzitter projectgroep Medicatieoverdracht Bestuurslid FBA september 2016 Achtergrond Een actueel

Nadere informatie

Bijzonder Kenmerk: Reden van voorschrijven IR V-1-2-2

Bijzonder Kenmerk: Reden van voorschrijven IR V-1-2-2 1/11 Z-Index Alexanderstraat 11 2514 JL Den Haag Postbus 16090 2500 BB Den Haag T 070-37 37 400 F 070-37 37 401 info@z-index.nl www.z-index.nl KvK: Haaglanden 27177027 Auteur(s) Drs. L. Grandia Drs. M.

Nadere informatie

Redactiecommissie Zorgprotocollen

Redactiecommissie Zorgprotocollen Redactiecommissie Zorgprotocollen WERKGROEP PHARMACOMPROTOCOLLEN 20 juni 2017 1. Actielijst RCZP Actiepunt naam status Uitzetten zorgprotocollen voor Pharmacom Classic in de loop van 2017 Aanpassen protocol

Nadere informatie

Een volledig en actueel medicatieoverzicht. Versie Auteurs: Wouter van Koningsbruggen Datum: Locatie: Utrecht

Een volledig en actueel medicatieoverzicht. Versie Auteurs: Wouter van Koningsbruggen Datum: Locatie: Utrecht Een volledig en actueel medicatieoverzicht Versie 1.10 Auteurs: Wouter van Koningsbruggen Datum: 16-12-2016 Locatie: Utrecht Inhoudsopgave Inhoud Inhoudsopgave... 2 1. Een volledig en actueel medicatieoverzicht...

Nadere informatie

Medicatieoverdracht protocol Verpleeghuizen

Medicatieoverdracht protocol Verpleeghuizen Medicatieoverdracht protocol Verpleeghuizen Van toepassing op Medewerkers Zorg en cliënten Datum vaststelling Versie 18 januari 2011 Evaluatiedatum INHOUD MEDICATIEOVERDRACHT PROTOCOL 1. Doel... 1 2. Beschrijving..

Nadere informatie

Informatiekaarten Promedico ASP

Informatiekaarten Promedico ASP Informatiekaarten Promedico ASP Versie 20 december 2017 Inhoudsopgave 1 Registreren en aanmelden dossier... 3 2 Afschermen patiëntgegevens... 4 3 Verwerken waarneemberichten... 6 4 Opvragen verstrekkingen...

Nadere informatie

Tabel 1 Noodzakelijke gegevens voor een multidisciplinaire medicatiebeoordeling 1

Tabel 1 Noodzakelijke gegevens voor een multidisciplinaire medicatiebeoordeling 1 Tabel 1 Noodzakelijke gegevens voor een multidisciplinaire medicatiebeoordeling 1 Behorend bij artikel uit De Eerstelijn 2015 (6):14-6. Wat is nodig in de ICT ondersteuning? Inventarisatie van noodzakelijke

Nadere informatie

Integrale Medicatiezorg. Resultaten project Verbetering Medicatieoverdracht in de Amsterdamse zorgketen, Dr. Marcel J. Kooij

Integrale Medicatiezorg. Resultaten project Verbetering Medicatieoverdracht in de Amsterdamse zorgketen, Dr. Marcel J. Kooij Integrale Medicatiezorg Resultaten project Verbetering Medicatieoverdracht in de Amsterdamse zorgketen, Dr. Marcel J. Kooij Congres Integrale Medicatiezorg, 31 oktober 2017 Knelpunten medicatieoverdracht

Nadere informatie

Integrale Medicatiezorg

Integrale Medicatiezorg Wat doen we vanuit SIGRA - Marcel Kooij Huisarts Thuiszorg Patiënt GGZ/VVT intramuraal/... Poliklinische apotheek Afsprakenbalie/ Afdeling Openbare apotheek Integrale Medicatiezorg Resultaten project Verbetering

Nadere informatie

Bijlage: Huisartsen. Tabel 1: Inkomende informatiestromen vanuit de paramedici. Tabel 2: Inkomende informatiestromen vanuit het ziekenhuis

Bijlage: Huisartsen. Tabel 1: Inkomende informatiestromen vanuit de paramedici. Tabel 2: Inkomende informatiestromen vanuit het ziekenhuis Bijlage: Huisartsen Inkomende informatiestromen In deze paragraaf worden de inkomende informatiestromen van de huisartsen beschreven die in de inventarisatie zijn benoemd. We bekijken in deze paragraaf

Nadere informatie

LSP-gebruik in Scipio

LSP-gebruik in Scipio LSP-gebruik in Scipio (Tekst: Helma van der Linden) Gebruik UZI-pas Om de LSP-acties uit te voeren, moet de gebruiker ingelogd zijn met zijn/haar UZI-pas. De UZI-pasgegevens moeten daarvoor eerst in Scipio

Nadere informatie

Handleiding MijnZorgdeclaratie.nl

Handleiding MijnZorgdeclaratie.nl Handleiding MijnZorgdeclaratie.nl Versie: 20161206 Inhoud Handleiding MijnZorgdeclaratie.nl... 1 Inloggen... 3 Homepage... 3 Navigeren... 4 Cliëntoverzicht... 4 Profiel... 5 Cliëntplan... 5 Rapportages...

Nadere informatie

Verantwoordelijkheidsverdeling bij samenwerking in de poliklinische zorg

Verantwoordelijkheidsverdeling bij samenwerking in de poliklinische zorg Verantwoordelijkheidsverdeling bij samenwerking in de poliklinische zorg Afspraken over samenwerking tussen huisarts en medisch specialist op het gebied van verantwoordelijkheid, communicatie, medicatiebeheer,

Nadere informatie

LSP-module in Medicom

LSP-module in Medicom Handleiding LSP-module in Medicom Landelijk SchakelPunt Auteurs Diverse medewerkers PharmaPartners B.V. Redactie PharmaPartners Redactie december 2016 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of

Nadere informatie

Privacyreglement van onze praktijk Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze huisartsenpraktijk

Privacyreglement van onze praktijk Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze huisartsenpraktijk Privacyreglement van onze praktijk Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze huisartsenpraktijk Algemeen De AVG is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. Op grond van deze wet heeft

Nadere informatie

Bijlage 5 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg

Bijlage 5 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg Bijlage 5 zorginkoopbeleid 2018-2019 Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg Bijlage 5 Resultaatbeloning doelmatig voorschrijven van geneesmiddelen Vanaf 2018 heeft Menzis in samenspraak met een vertegenwoordiging

Nadere informatie

Redactiecommissie Zorgprotocollen

Redactiecommissie Zorgprotocollen Redactiecommissie Zorgprotocollen Verslag Werkgroep Medicom Protocollen 27 juni 2017 1. Opening / mededelingen Aanwezig: Marijke, René, Carolien, Diana, Ester en Han (verslag) Afwezig met melding: Loes

Nadere informatie

Regiebehandelaren. Instructie Het Nieuwe ECD

Regiebehandelaren. Instructie Het Nieuwe ECD Regiebehandelaren Instructie Het Nieuwe ECD Inhoud Training - Welkom & uitleg training - Spelregels Het Nieuwe ECD - Processen binnen Het Nieuwe ECD - Uitleg ONS - Inloggen & cliënt opzoeken - Medisch

Nadere informatie

Privacyreglement van onze praktijk

Privacyreglement van onze praktijk Privacyreglement van onze praktijk Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze huisartsenpraktijk Algemeen De AVG is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. Op grond van deze wet heeft

Nadere informatie

Handleiding Mijn Keurmerk Keurmerk Zelfstandigen Zonder Personeel in de Zorg

Handleiding Mijn Keurmerk Keurmerk Zelfstandigen Zonder Personeel in de Zorg Handleiding Mijn Keurmerk Keurmerk Zelfstandigen Zonder Personeel in de Zorg Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden... 4 2.1 Bedrijfsgegevens... 4 2.2 Persoonsgegevens... 5 2.3 Beroepsgegevens... 5

Nadere informatie

Medicatieproces in de thuissituatie, 11 februari 2015

Medicatieproces in de thuissituatie, 11 februari 2015 Medicatieproces in de thuissituatie, 11 februari 2015 De praktijk? Waar loopt u tegenaan? Biedt t Convenant antwoord? Zijn er wettelijke belemmeringen? Is het uitvoerbaar? 1 Waarom gebruikt U de baxter

Nadere informatie

Behandelaren. Instructie Het Nieuwe ECD

Behandelaren. Instructie Het Nieuwe ECD Behandelaren Instructie Het Nieuwe ECD Inhoud Training - Welkom & uitleg training - Spelregels Het Nieuwe ECD - Processen binnen Het Nieuwe ECD - Uitleg ONS - Inloggen & cliënt opzoeken - Algemene en Medische

Nadere informatie

Klantcase E-health. E-health wordt de. Albert Drouven, Apotheek Holtenbroek

Klantcase E-health. E-health wordt de. Albert Drouven, Apotheek Holtenbroek Klantcase E-health E-health wordt de nieuwe maatschappelijke standaard Albert Drouven, Apotheek Holtenbroek Bij een bezoek aan de website van Apotheek Holtenbroek in Zwolle valt op dat er stevig wordt

Nadere informatie

Privacyverklaring van onze praktijk Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze praktijk

Privacyverklaring van onze praktijk Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze praktijk Privacyverklaring van onze praktijk Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze praktijk Algemeen De AVG is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. Op grond van deze wet heeft een

Nadere informatie

Instructie Q-module. Patiënt plug-in SFK

Instructie Q-module. Patiënt plug-in SFK Instructie Q-module Patiënt plug-in SFK Auteur Diverse medewerkers PharmaPartners B.V. Redactie PharmaPartners College 24 februari 2011 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt

Nadere informatie

Handleiding Interne berichten en acties Versie 5.2 Juli HANDLEIDING Interne berichten en acties

Handleiding Interne berichten en acties Versie 5.2 Juli HANDLEIDING Interne berichten en acties HANDLEIDING Interne berichten en acties 1 INLEIDING 03 2 INTERNE BERICHTENBOX 03 3 ACTIEOVERZICHT 05 4 ACTIES/BERICHTEN VANUIT OVERZICHTEN 07 2 1 INLEIDING Om de interne communicatie te verbeteren is er

Nadere informatie

Trainingsmateriaal Osiris 6. Tentamenbureau

Trainingsmateriaal Osiris 6. Tentamenbureau Trainingsmateriaal Osiris 6. Tentamenbureau Utwente, [Publish Date] Versie: 0.1, Statusdocument: Concept, Auteur: Laurens Smit ii Revisie Datum Versie Status Omschrijving Auteur Reviews Datum Versie Problemen

Nadere informatie

Promedico VDF 9 bestand maken om in te lezen in VIP-Calculus Ketenzorg

Promedico VDF 9 bestand maken om in te lezen in VIP-Calculus Ketenzorg Promedico VDF 9 bestand maken om in te lezen in VIP-Calculus Ketenzorg Inhoud Algemeen:... 2 Stappenplan: Bestand aanmaken.... 3 Eerste keer dat u een bestand wilt gaan aanmaken voor VIP-Calculus:... 3

Nadere informatie

Ketenzorg astma en het opzetten van een astmaspreekuur

Ketenzorg astma en het opzetten van een astmaspreekuur Ketenzorg astma en het opzetten van een astmaspreekuur CAHAG cursus 22 maart en 14 april 2016 Gijs van der Bijll Jacob van Dijke Programma Leerdoelen en opzet van de workshop In gesprek aan de hand van

Nadere informatie

Regiebegeleiders Sociaal domein. Instructie Het Nieuwe ECD

Regiebegeleiders Sociaal domein. Instructie Het Nieuwe ECD Regiebegeleiders Sociaal domein Instructie Het Nieuwe ECD Inhoud Training - Welkom & uitleg training - Spelregels Het Nieuwe ECD - Processen binnen Het Nieuwe ECD - Uitleg ONS - Inloggen & cliënt opzoeken

Nadere informatie

Gebruiksinstructie van het Medicatieoverzicht binnen EriDanos het EPD van Isala

Gebruiksinstructie van het Medicatieoverzicht binnen EriDanos het EPD van Isala Een aantal medicatie-intensieve specialismen gebruikt het nieuwe medicatieoverzicht al actief. - Dat betekent dat u er attent op moet zijn dat u moet voortbouwen op de laatst vastgelegde anamnese! Deze

Nadere informatie

10 Tips Slim en Snel werken met ZorgDomein vanuit CGM Huisarts

10 Tips Slim en Snel werken met ZorgDomein vanuit CGM Huisarts 10 Tips Slim en Snel werken met ZorgDomein vanuit CGM Huisarts Tip 1 Handige opties voor de selectie van patiëntgegevens uit het dossier in CGM Huisarts In CGM Huisarts zijn 2 manieren om patiëntgegevens

Nadere informatie

Landelijke ontwikkelingen

Landelijke ontwikkelingen Landelijke ontwikkelingen Yoe Kwa Werkconferentie Medicatie uitwisseling, 12 april 2012 Agenda Korte terugblik Aansluitingen op het LSP Doorstart LSP: organisatie en afspraken Functionaliteit Hoe nu verder?

Nadere informatie

Privacyreglement van onze praktijk Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze huisartsenpraktijk

Privacyreglement van onze praktijk Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze huisartsenpraktijk Privacyreglement van onze praktijk Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze huisartsenpraktijk Algemeen De AVG is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. Op grond van deze wet heeft

Nadere informatie

Abonnement+ Algemeen. Verklaring menubalk Abonnement+

Abonnement+ Algemeen. Verklaring menubalk Abonnement+ Algemeen Met behulp van Abonnement+ kunt u abonnementen vastleggen met meerdere artikelen, zoals dit ook in de factuuropdracht van Multivers ingevoerd kan worden. Men kan hierbij per abonnement meerdere

Nadere informatie

Betrokken bij het Onderwijs

Betrokken bij het Onderwijs Informatiebulletin IB groep BO/SBO/SO/VSO Betrokken bij het Onderwijs II Informatiebulletin IB groep Inhoudsopgave Voorwoord 1 1. Voorbereiding aansluiten BRON 2 1.1 Certificaat installeren 2 2. Aansluiten

Nadere informatie

Implementatierichtlijn Triggering medicatiebewaking en uitgiftesignalen door bouwstenen Medicatieproces

Implementatierichtlijn Triggering medicatiebewaking en uitgiftesignalen door bouwstenen Medicatieproces Datum 29 juni 2018 Versienummer IR V-1-1-1 Pagina 1/12 Z-Index Alexanderstraat 11 2514 JL Den Haag Postbus 16090 2500 BB Den Haag T 070-37 37 400 F 070-37 37 401 info@z-index.nl www.z-index.nl KvK: Haaglanden

Nadere informatie

Artsen. Instructie Het Nieuwe ECD

Artsen. Instructie Het Nieuwe ECD Artsen Instructie Het Nieuwe ECD Inhoud Training - Welkom & uitleg training - Spelregels Het Nieuwe ECD - Processen binnen Het Nieuwe ECD - Uitleg ONS - Inloggen, het dashboard & een cliënt opzoeken -

Nadere informatie

Handleiding Declareren in OmniHisScipio (versie 2009-10, OmniHisScipio 1.912 e.v.)

Handleiding Declareren in OmniHisScipio (versie 2009-10, OmniHisScipio 1.912 e.v.) in OmniHisScipio (versie 2009-10, OmniHisScipio 1.912 e.v.) OmniHisScipio stelt u in staat de inschrijfgelden en verrichtingen te declareren.want elk contact met een patiënt legt u, behalve medisch, ook

Nadere informatie

Afgeleide contraindicatieaard

Afgeleide contraindicatieaard IR V-2-2-1 1/11 Z-Index Alexanderstraat 11 2514 JL Den Haag Postbus 16090 2500 BB Den Haag T 070-37 37 400 F 070-37 37 401 info@z-index.nl www.z-index.nl KvK: Haaglanden 27177027 Auteur(s) Leonora Grandia

Nadere informatie

NCARE. Voor een optimaal medicatieproces. in zorginstelling en thuiszorg

NCARE. Voor een optimaal medicatieproces. in zorginstelling en thuiszorg NCARE Voor een optimaal medicatieproces in zorginstelling en thuiszorg NCARE De werkdruk in de zorg neemt steeds verder toe. Daardoor staat het medicatieproces steeds vaker onder druk. Tegelijkertijd stellen

Nadere informatie

Extractie maken uit Medicom en uploaden in VIPLive

Extractie maken uit Medicom en uploaden in VIPLive Extractie maken uit Medicom en uploaden in VIPLive Inleiding 1. Nieuwe extractie maken in Medicom 1.1 Nieuwe extractie maken Patiënten 1.2 Nieuwe extractie maken Medicatie 1.3 Nieuwe extractie maken Journaal

Nadere informatie

Medicatie reviews. Aan het eind van het jaar 80 reviews voor het hele cluster uitgevoerd.

Medicatie reviews. Aan het eind van het jaar 80 reviews voor het hele cluster uitgevoerd. Jaarplan 2015 1 Inleiding Voor u ligt het kwaliteitsjaarplan 2014 van Apotheek Rosmalen, Apotheek Walschot, Apotheek Empel en Apotheek Berlicum. Hierin staat ook vermeld welke (nieuwe) activiteiten wij

Nadere informatie

Regiebegeleiders. Instructie Het Nieuwe ECD

Regiebegeleiders. Instructie Het Nieuwe ECD Regiebegeleiders Instructie Het Nieuwe ECD Inhoud Training - Welkom & uitleg training - Spelregels Het Nieuwe ECD - Processen binnen Het Nieuwe ECD - Uitleg ONS - Inloggen, het dashboard & een cliënt opzoeken

Nadere informatie

LSP verbetert kwaliteit van zorg

LSP verbetert kwaliteit van zorg LSP verbetert kwaliteit van zorg - de hele ANW toegang tot het LSP- Een interview met huisarts Eric Warmenhoven over zijn ervaringen met het LSP op de huisartsenpraktijk Verhoging van de kwaliteit van

Nadere informatie

Wie kan bij uw dossier?

Wie kan bij uw dossier? Test UITWISSELING PATIËNTGEGEVENS Wie kan bij uw dossier? Er is veel onduidelijk over het Landelijk Schakelpunt, de opvolger van het gesneuvelde elektronisch patiëntendossier. Zelfs bij de miljoenen Nederlanders

Nadere informatie

Het instroomproces* Medewerkers. Siza entree

Het instroomproces* Medewerkers. Siza entree Het instroomproces* Medewerkers Siza entree Inhoudsopgave 1. INLOGGEN IN ONS... 3 2. EEN NIEUWE CLIËNT TOEVOEGEN IN ONS... 5 3. EEN CLIËNT OPZOEKEN IN ONS... 6 4. LOCATIE TOEKENNEN... 7 5. MEDEWERKER RELATIE

Nadere informatie

Handleiding iria. Start RIA Er zijn twee manieren om RIA te openen: ipower. iprofit MKB. iprofit (Financieel + Facturering + Relaties + Projecten)

Handleiding iria. Start RIA Er zijn twee manieren om RIA te openen: ipower. iprofit MKB. iprofit (Financieel + Facturering + Relaties + Projecten) Handleiding iria ipower iprofit MKB iprofit (Financieel + Facturering + Relaties + Projecten) iprofit (Financieel + Facturering + Relaties) iprofit (Financieel) iprofit ASP Inleiding Inventive wil haar

Nadere informatie

bij medische toepassingen

bij medische toepassingen De intrinsieke veiligheid van computersystemen bij medische toepassingen Frans Leijse SAFETY Veiligheid Effectieve Behandeling / Diagnose geen iatrogene schade Gebouwen Veiligheid Computersystemen SECURITY

Nadere informatie

Release notes. Prescriptor versie Nieuwe functionaliteit. Integratie met Kinderformularium

Release notes. Prescriptor versie Nieuwe functionaliteit. Integratie met Kinderformularium Release notes Prescriptor versie 2.0.3.34 Nieuwe functionaliteit Integratie met Kinderformularium Bij het starten van Prescriptor met een patiënt tot 18 jaar zal in voorkomende gevallen de koppeling met

Nadere informatie

Er komt een patiënt bij de (ziekenhuis)apotheek

Er komt een patiënt bij de (ziekenhuis)apotheek Er komt een patiënt bij de (ziekenhuis)apotheek Anne de Roos Trekker medicatieoverdracht NVZA en KNMP beleidsadviseur NVZ Medicatieoverdracht & ICT, Nictiz, KNMP, NVZA 27 september 2010 DE patiënt bestaat

Nadere informatie

Handleiding Opgeloste meldingen, aanpassingen en verbeteringen

Handleiding Opgeloste meldingen, aanpassingen en verbeteringen Handleiding Opgeloste meldingen, aanpassingen en verbeteringen 2017 Release 1 versie 490 Auteurs Diverse medewerkers PharmaPartners B.V. Redactie PharmaPartners Redactie Classificatie Publiek 14 februari

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Tropaz voor zelfmanagementpatiënten

Gebruikershandleiding. Tropaz voor zelfmanagementpatiënten Gebruikershandleiding Tropaz voor zelfmanagementpatiënten Contactgegevens: Trombosedienst Elkerliek Ziekenhuis Telefoon: 0492-595973 e-mailadres: trombosedienst@elkerliek.nl 2 Inhoudsopgave 1. Algemeen...

Nadere informatie

Privacyreglement Huisartsenpraktijk de Boekhorst

Privacyreglement Huisartsenpraktijk de Boekhorst Privacyreglement Huisartsenpraktijk de Boekhorst Algemeen De AVG is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. Op grond van deze wet heeft een organisatie die met persoonsgegevens werkt

Nadere informatie

AVG Privacy Verklaring

AVG Privacy Verklaring AVG Privacy Verklaring Uw toestemming Door u in te schrijven bij de apotheek, gaat u akkoord met de manier waarop de apotheek uw gegevens verwerkt zoals is beschreven in dit document. Ook verklaart u de

Nadere informatie

DIABETES POPULATIE DEFINIËREN. Versie 3 : 4 maart 2013 Auteur : Datamanagement

DIABETES POPULATIE DEFINIËREN. Versie 3 : 4 maart 2013 Auteur : Datamanagement Versie 3 : 4 maart 2013 Auteur : Datamanagement INHOUD DIABETES POPULATIE DEFINIËREN 1 Inhoud...1 1. Inleiding...2 2. Diabetes populatie definiëren...3 2.1 Episodegericht coderen middels ICPC...3 2.2 Registreren

Nadere informatie

Patiënte krijgt na ziekenhuisopname dubbele dosering methotrextaat. WPM 822

Patiënte krijgt na ziekenhuisopname dubbele dosering methotrextaat. WPM 822 Patiënte krijgt na ziekenhuisopname dubbele dosering methotrextaat. WPM 822 MTX 822-1 Patiënte krijgt via de poliklinische apotheek 17.5 mg MTX injectie i.m.(?) Openbare apotheek stelt weekdosering van

Nadere informatie

Wijzigingen OmniHisScipio 2.7

Wijzigingen OmniHisScipio 2.7 Wijzigingen OmniHisScipio 2.7 Installeer deze versie gelijk met uw collega's als u voor elkaar waarneemt Het is na opstarten van versie 2.7 niet mogelijk te werken met versie 2.6 of ouder of in te loggen

Nadere informatie

Zorgregistratiesysteem in Aposys

Zorgregistratiesysteem in Aposys Zorgregistratiesysteem in Aposys Inleiding Het Zorgregistratiesysteem (ZRS) is onderdeel van de G-Standaard. Met het ZRS kunt u op een gestructureerde wijze de afhandeling van medicatiebewakingssignalen

Nadere informatie

Edwin van Aalten Amsterdam 17 november 2016

Edwin van Aalten Amsterdam 17 november 2016 Edwin van Aalten Amsterdam 17 november 2016 Inleiding Opt-in Signaalfunctie Uniforme werkwijze Werken met LSP Instructies Aandachtspunten Toekomstige Ontwikkelingen Afsluiting Vragen Blijf toestemming

Nadere informatie

Gij zult elektronisch voorschrijven!

Gij zult elektronisch voorschrijven! Gij zult elektronisch voorschrijven! Richtlijn Elektronisch Voorschrijven Mr.dr. Sjaak Nouwt Juridisch adviseur KNMG Agenda 1. Elektronisch voorschrijven = 2. Aanleiding 3. Praktijk 4. Aanpak 5. Hoofdregel

Nadere informatie

Thuiszorg Meest gestelde vragen over

Thuiszorg Meest gestelde vragen over Veilig medicijngebruik en verbeterde therapietrouw Thuiszorg Meest gestelde vragen over CareXS Medicatiezorg Inhoudsopgave: Cliënten 1. Hoe maak ik een nieuwe cliënt aan? Pagina 4 2. Hoe kan ik een cliënt

Nadere informatie

Medicatieveiligheid Midden/Noord Zeeland Samenwerkingsafspraken

Medicatieveiligheid Midden/Noord Zeeland Samenwerkingsafspraken Medicatieveiligheid Midden/Noord Zeeland Samenwerkingsafspraken SMWA MV Zeeland 1 Inhoud Inleiding Verantwoordelijkheden bij medicatieveiligheid Begrippen bij medicatieveiligheid Leeswijzer Gebruikte afkortingen

Nadere informatie

Bijzonder Kenmerk: Reden van voorschrijven IR V-2-1-1

Bijzonder Kenmerk: Reden van voorschrijven IR V-2-1-1 1/11 Z-Index Alexanderstraat 11 2514 JL Den Haag Postbus 16090 2500 BB Den Haag T 070-37 37 400 F 070-37 37 401 info@z-index.nl www.z-index.nl KvK: Haaglanden 27177027 Auteur(s) Drs. L. Grandia Drs. M.

Nadere informatie

Redactiecommissie Zorgprotocollen

Redactiecommissie Zorgprotocollen Redactiecommissie Zorgprotocollen Verslag 18 april 2017 1. Opening / mededelingen We worden nu benaderd door 2 grote zorggroepen die het KIS willen verlaten en de registratie in de Medicom protocollen

Nadere informatie

Handleiding Ouderenzorg Portavita Versie POH met OZIS. Helpdesk HE Zorg Augustus

Handleiding Ouderenzorg Portavita Versie POH met OZIS. Helpdesk HE Zorg Augustus Handleiding Ouderenzorg Portavita Versie POH met OZIS Helpdesk HE Zorg Augustus 2017 0900-5552288 Inhoud 1 Inloggen en de homepage... 2 2 Nieuwe Patiënt aanmelden in Portavita ouderenzorg... 3 2.1 Patiënt

Nadere informatie

Topicus KIS. Handleiding Individueel Zorgplan. Handleiding Individueel zorgplan

Topicus KIS. Handleiding Individueel Zorgplan. Handleiding Individueel zorgplan Topicus KIS Handleiding Individueel Zorgplan 1 Inhoudsopgave INLEIDING... 3 DOELEN... 4 NIEUW DOEL OPSTELLEN... 4 ACTIES... 5 ACTIE TOEVOEGEN... 5 DOELOVERZICHT... 6 DOEL INZIEN... 6 EVALUATIE... 6 EVALUATIE

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Tropaz voor reguliere patiënten

Gebruikershandleiding. Tropaz voor reguliere patiënten Gebruikershandleiding Tropaz voor reguliere patiënten Contactgegevens: Trombosedienst Result Laboratorium Adres: Stationspark 450 3364 DA Sliedrecht Telefoon: (078) 654 50 50 2 Inhoudsopgave 1. Algemeen...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Near patient Testing

Gebruikershandleiding. Near patient Testing Gebruikershandleiding Near patient Testing Contactgegevens: Trombosedienst Bravis Telefoon: (088) 70 68 000 2 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 4 2. Inloggen... 4 2.1 De eerste keer aanmelden... 4 2.2 Aanmeldscherm...

Nadere informatie

Hunter Retail (POS) Documentatie v1.1. Documentatie Hunter-Retail (POS) Handleiding 1.1

Hunter Retail (POS) Documentatie v1.1. Documentatie Hunter-Retail (POS) Handleiding 1.1 Hunter Retail (POS) Documentatie v1.1 Documentatie Hunter-Retail (POS) Handleiding 1.1 1 Overzicht 1. Hoofdmenu Kassa (p. 03) 2. Artikelen toevoegen (p. 05) 3. Aangepaste artikelen (p. 08) 4. Artikelen

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding voor Zelfmetende patiënten. Met web applicatie Tropaz 2.0

Gebruikers Handleiding voor Zelfmetende patiënten. Met web applicatie Tropaz 2.0 Gebruikers Handleiding voor Zelfmetende patiënten Met web applicatie Tropaz 2.0 Ondervindt u problemen bij het gebruik van het programma Tropaz, neemt u dan contact op met uw eigen trombosedienst. 2012

Nadere informatie

MEDICATIEBEWAKING OP BASIS VAN NIER-

MEDICATIEBEWAKING OP BASIS VAN NIER- KONINKLIJKE NEDERLANDSE MAATSCHAPPIJ TER BEVORDERING DER PHARMACIE MEDICATIEBEWAKING OP BASIS VAN NIER- F U N C T I E W A A R D E N EEN HANDLEIDING VOOR IN DE APOTHEEK 2 I N L E I D I N G H A N D L E I

Nadere informatie

Feiten en Fabels over patiëntgegevens

Feiten en Fabels over patiëntgegevens 05-11-2012 en en s over patiëntgegevens Op maandag 5 november 2012 startte de landelijke campagne om Nederlanders te informeren over het elektronisch uitwisselen van medische gegevens via de zogenaamde

Nadere informatie

Bijzondere Kenmerken: Let op toxiciteit methotrexaat' en Let op dosering & mogelijk stopperiode oncolyticum

Bijzondere Kenmerken: Let op toxiciteit methotrexaat' en Let op dosering & mogelijk stopperiode oncolyticum 1/9 Z-Index Alexanderstraat 11 2514 JL Den Haag Postbus 16090 2500 BB Den Haag T 070-37 37 400 F 070-37 37 401 info@z-index.nl www.z-index.nl KvK: Haaglanden 27177027 Auteurs Drs. L. Grandia Drs. M.Journée-Gilessen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding ZorgDomein voor Call Manager gebruikers

Gebruikershandleiding ZorgDomein voor Call Manager gebruikers Gebruikershandleiding ZorgDomein voor Call Manager gebruikers Februari 2017 Inleiding Voor het digitaal verwijzen van patiënten via ZorgDomein heeft ZorgDomein een koppeling (= verbinding) met alle Huisartsen

Nadere informatie

Promedico VDF 10 - bestand maken om in te lezen in VIP-Calculus Ketenzorg

Promedico VDF 10 - bestand maken om in te lezen in VIP-Calculus Ketenzorg Promedico VDF 10 - bestand maken om in te lezen in VIP-Calculus Ketenzorg Inhoudsopgave Algemeen:... 2 Stappenplan: Bestand aanmaken.... 3 Eerste keer dat u een bestand wilt gaan aanmaken voor VIP-Calculus:...

Nadere informatie

R. Frankhuisen Adres: Stadtlohnallee 9, 7595BP Weerselo Telefoonnummer: Inschrijfformulier. Persoonsgegevens.

R. Frankhuisen Adres: Stadtlohnallee 9, 7595BP Weerselo Telefoonnummer: Inschrijfformulier. Persoonsgegevens. R. Frankhuisen Stadtlohnallee 9, 7595BP Weerselo Telefoonnummer: 0541-661323 Inschrijfformulier Persoonsgegevens Achternaam: Voorletters: Roepnaam: Geboortedatum: Geslacht: Identiteitscontrole uitgevoerd

Nadere informatie

Herziening Richtlijn Overdracht van Medicatiegegevens in de keten Mathieu Tjoeng Ed Wiltink

Herziening Richtlijn Overdracht van Medicatiegegevens in de keten Mathieu Tjoeng Ed Wiltink Herziening Richtlijn Overdracht van Medicatiegegevens in de keten Mathieu Tjoeng Ed Wiltink Aanleiding herziening Richtlijn 2008 en nadere toelichting 2014 Geen werkend EPD of landelijk schakelsysteem

Nadere informatie

HANDLEIDING RAPPORTEREN IN IN ONS DOSSIER voor de uitvoerend medewerker

HANDLEIDING RAPPORTEREN IN IN ONS DOSSIER voor de uitvoerend medewerker HANDLEIDING RAPPORTEREN IN IN ONS DOSSIER voor de uitvoerend medewerker pagina 1 Inhoudsopgave 1 Opstarten Ons/Nedap 3 2 Cliëntgegevens 4 2.1 Selecteren cliënt 4 2.2 Tabbladen cliëntdossier 4 2.2.1 Tabblad

Nadere informatie

1. Principes en verwijzingen versturen

1. Principes en verwijzingen versturen Artsen in ONS* Inhoudsopgave 1. PRINCIPES EN VERWIJZINGEN VERSTUREN... 3 2. INLOGGEN IN ONS... 4 3. EEN CLIËNT OPZOEKEN IN ONS... 7 4. DE BASISGEGEVENS VAN EEN CLIËNT INZIEN... 9 5. CONTACT RELATIES TOEVOEGEN...

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding voor Zelfmetende patiënten. Met web applicatie Tropaz 2.1

Gebruikers Handleiding voor Zelfmetende patiënten. Met web applicatie Tropaz 2.1 Gebruikers Handleiding voor Zelfmetende patiënten Met web applicatie Tropaz 2.1 Trombosedienst Helmond Wesselmanlaan 25 5707 HA Helmond Telefoon:0492-595973 Fax: 0492-595059 E-mail: trombosedienst@elkerliek.nl

Nadere informatie