Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde"

Transcriptie

1 Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Inhoud Artikel 1 - De vereniging Artikel 2 - Het lidmaatschap & contributie Artikel 3 - ingang en beëindiging artikel 4 - Betaling contributie Artikel 5 - Activiteiten en evenementen Artikel 6 introducés Artikel 7 - Soorten leden en rechten/plichten Artikel 8 - Het bestuur Artikel 9 - Vergoeding bestuur Artikel 10 - taken bestuursleden Artikel 11 - machtiging bestuursleden Artikel 12 - Bestuursvergaderingen Artikel 13 Commissies Artikel 14 - Materialen Artikel 15 - Algemene ledenvergadering Artikel 16 - huishoudelijk reglement Artikel 17 Statuten Artikel 1 - De vereniging Tot de doelstelling van de buurtvereniging behoren: 1a. Het bevorderen van de leefbaarheid en saamhorigheid in het belang van alle buurtbewoners, die in het gebied van de BV woonachtig zijn. 1b. Het organiseren van creatieve en recreatieve bezigheden voor alle leeftijdsgroepen. 1c. Alle mogelijkheden benutten, die tot doel hebben, de leefbaarheid en begaanbaarheid van de buurt te verbeteren. 1d. Alle werkzaamheden verrichten, die het bereiken van de doelstelling van de BV kunnen bevorderen. Artikel 2 - Het lidmaatschap & contributie 2a. Lidmaatschap vindt plaats middels betaling van de vastgestelde contributie op de algemene vergadering. 2b. Per 1 januari 2014 is de contributie vastgesteld op: Per gezin 25,- per jaar. Het bestuur zal jaarlijks bekijken of het vastgestelde contributie nog voldoet en zal wijziging van de contributie voorleggen aan de algemene leden vergadering 2c. Contributie is verschuldigd bij vooruitbetaling per jaar. 2d. Lid kunnen worden de bewoners van Weidemaat, Groefmaat en Boermaat. (Zie de statuten)

2 Artikel 3 - ingang en beëindiging 3a. Bewoners van De 3 e Ronde kunnen zich schriftelijk of middels het formulier op de website aanmelden als lid. Op het inschrijfformulier dienen tenminste naam, voornaam, geslacht en geboortedatum van kinderen vermeld te zijn. Een schriftelijke aanmelding moet worden verstrekt aan de secretaris. Verder moeten gegevens die voor inning en bepaling van de contributie van belang zijn verstrekt worden. Adreswijzigingen en veranderingen in de gezinssamenstelling dienen aan de secretaris meegedeeld te worden. 3b. Lidmaatschap gaat in op de eerste van de maand volgend op de aanmelding. Het lidmaatschap loopt van 1 januari t/m 31 december. Over deze hele periode is een gezin/huishouden contributie verschuldigd. 3c. Opzegging van het lidmaatschap kan per verenigingsjaar dient schriftelijk te gebeuren, de opzegging moet voor 1 december in bezit zijn van de secretaris. Indien het lidmaatschap om zwaarwegende, persoonlijke redenen tussentijds wordt beëindigd en een verzoek tot restitutie van contributie wordt ingediend, kan in uitzonderingssituaties het bestuur een beslissing nemen. 3d. Bij wijziging van statuten of huishoudelijk reglement kunnen leden binnen 1 kalenderweek per direct hun lidmaatschap beëindigen. Hierbij vindt restitutie plaats naar rato van het resterende deel van het contributiejaar. Artikel 4 - Betaling contributie 4a. Betaling kan als volgt plaatsvinden: Door automatische incasso, per bank, per giro of contante betaling aan een van de gevolmachtigde bestuursleden. Artikel 5 - Activiteiten en evenementen 5a. Aanmelding voor deelname aan evenementen geschiedt schriftelijk of via de opgave pagina van de website uiterlijk op de sluitingsdatum welke van toepassing is. 5b. Kinderen welke in het lopende kalenderjaar de vastgestelde leeftijd bereiken kunnen deelnemen. De leeftijd voor deelname wordt door het bestuur bepaald. 5c. Indien voor deelname aan een evenement een eigen bijdrage wordt bepaald, dient deze bij opgave te worden voldaan. De hoogte van de eigen bijdrage wordt door het bestuur vastgesteld Artikel 6 introducés 6a. Van introducés kan door het bestuur een (hogere) geldelijke bijdrage worden verlangd. 6b. Het bestuur kan bepalen dat er voor een bepaalde activiteit geen introducés toegestaan zijn.

3 Artikel 7 - Soorten leden en rechten/plichten De vereniging kent leden en ere leden. 7a. Gewone leden zijn een gezin of samenlevingsverband of alleenstaande die de vastgestelde contributie betaald. 7b. Ere leden zijn vrijgesteld van de contributiebetaling en genieten dezelfde rechten als de leden. Artikel 8 - Het bestuur 8a. Het bestuur bestaat uit minimaal 3 leden en maximaal 5 leden. 8b. Het dagelijks bestuur van de vereniging wordt gevormd door de voorzitter, de secretaris en de penningmeester. Artikel 9 - Vergoeding bestuur 9a. De leden van het bestuur genieten geen enkele beloning. Onkosten van zowel bestuur als leden worden vergoed voor zover deze in het belang van de vereniging worden geacht en na goedkeuring vooraf van het bestuur. Artikel 10 - taken bestuursleden 10a. De voorzitter van het bestuur voert de volgende taken uit. het coördineren van alle bestuurlijke activiteiten; het leiden van de bestuursvergaderingen; het leiden van ledenvergaderingen; het naar buiten optreden als representant van de vereniging; het samenstellen van de agenda van de ledenvergaderingen in overleg met de andere bestuursleden; Het samenstellen van het jaarverslag van de vereniging; het coördineren van alle voorkomende werkzaamheden, die in het belang van de vereniging moeten worden gedaan. 10b. De secretaris van de vereniging voert de volgende taken uit. het behandelen van alle inkomende en uitgaande post; het verzorgen van de ledenadministratie; het notuleren van bestuur- en ledenvergaderingen; het jaarlijks aanvragen van subsidie; het verzorgen van bestuursmededelingen. Zo nodig en mogelijk kan een deel van deze werkzaamheden uitgevoerd worden door een tweede secretaris. Dit kan een bestuurslid zijn dan wel een hiervoor aangetrokken persoon die aan het bestuur wordt toegevoegd mits hierdoor het maximum aantal van 9 bestuursleden niet wordt overschreden. 10c. De penningmeester voert de volgende taken uit: het zorgdragen voor het tijdig innen van contributies; het verzorgen van alle overige inkomsten en uitgaven; het voeren van de boekhouding; het jaarlijks opstellen van de exploitatierekening en balans; het jaarlijks opstellen van de begroting in samenwerking met de overige bestuursleden.

4 Op de algemene vergadering legt hij verantwoording af over zijn beheer. Hij dient alle bescheiden, betrekking hebbende op de inkomsten en uitgaven c.q. rechten en verplichtingen van de vereniging volgens goed koopmanschap te administreren en te archiveren. 10d. De overige bestuursleden voeren de volgende taken uit: het ontlasten van de bestuurstaken in overleg met elkaar; het leiden van belangrijke commissies binnen de vereniging; het uitvoeren van incidentele opdrachten voor het goed functioneren van het bestuur en de vereniging. Artikel 11 - machtiging bestuursleden 11a. Het dagelijks bestuur, bestaande uit de voorzitter, secretaris en penningmeester, vertegenwoordigt de vereniging in en buiten rechten. Bestuursbesluiten worden genomen met enkelvoudige meerderheid van stemmen. 11b. Bestuursleden "te weten, voorzitter, secretaris en penningmeester" zijn bevoegd om uitgave(n) te doen tot 150,-. Voor uitgave(n) groter dan 150,- dient een medebestuurlid vooraf te tekenen. Bij uitgaven groter dan 500,- moeten minimaal 3 bestuursleden vooraf voor akkoord tekenen. 11c. Een bestuursvergadering is niet tot besluiten bevoegd indien niet ten minste de meerderheid der - bestuursleden aanwezig is. Artikel 12 - Bestuursvergaderingen 12a. Het bestuur zal zo vaak het noodzakelijk is bijeenkomen ter regeling en besturing van de lopende zaken. 12b. Deze vergaderingen worden door de secretaris geagendeerd en genotuleerd. 12c. Indien het bestuur dit wenselijk acht kan een samenvatting van deze vergaderingen, via een bestuursmededeling op de site worden gezet. Artikel 13 Commissies 13a. Voor het uitvoeren van taken binnen de vereniging kunnen commissies worden ingesteld. In beginsel zal er bij de oprichting een activiteitencommissie en een kascommissie worden samengesteld. 13b. Iedere commissie wordt vertegenwoordigd door een commissievoorzitter. Deze houdt het dagelijks bestuur op de hoogte van de voortgang. 13c. Iedere commissie houdt een archief bij van de werkzaamheden van de commissie over de afgelopen jaren. De voorzitter van de commissie is belast met het beheer hiervan. 13d. Bij vertrek van de secretaris dient deze het archief over te dragen aan de nieuwe secretaris of indien deze er nog niet is aan de voorzitter van de buurtvereniging. Artikel 14 - Materialen 14a. Materialen, eigendom van de vereniging zijn afgetekend op een aparte lijst welke bij dit reglement is gevoegd en zal ieder jaar, aangepast door het bestuur, overhandigd worden aan de leden op de algemene vergadering.

5 14b. Op deze lijst staat vermeld wie de materialen beheert en als zodanig het aanspreekpunt is. 14c. Voor bepaalde materialen bestaat de mogelijkheid tot huur waarvan de hoogte van het bedrag en de huurperiode vooraf is vastgesteld door het bestuur. Dit staat samen met de te betalen borg vermeld op de lijst van materialen zoals genoemd in dit artikel. 14d. Bij opzegging van het lidmaatschap door een beheerder van materiaal dient hij/zij de spullen over te dragen aan de buurtvereniging. Artikel 15 - Algemene ledenvergadering De algemene vergadering is voor alle leden toegankelijk. Indien er een vacature in het bestuur is, vermeldt de oproep de door het bestuur gestelde kandidaat. (Tegen)kandidaten kunnen door ten minste tien leden worden voorgesteld. Deze (tegen)kandidaten dienen uiterlijk twee dagen voor de algemene vergadering schriftelijk en mede ondertekend door de kandidaten ter kennis te worden gebracht van de secretaris. Zijn er geen (tegen)kandidaten gesteld, dan wordt er geen verkiezing gehouden en geldt de door het bestuur gestelde kandidaat als te zijn gekozen. Op de vergadering zal behalve hetgeen op de agenda mocht zijn geplaatst; 1. De secretaris het jaarverslag zal uitbrengen, alsmede de notulen van de vorige algemene vergadering. 2. De penningmeester het financiële verslag uitbrengen, waarna de vergadering gehoord het advies van de kascontrolecommissie, de gelegenheid moet worden gegeven de penningmeester décharge te verlenen. 3. De begroting voor het nieuwe jaar aan de orde worden gesteld. 4. De contributie voor het komende jaar worden vastgesteld. 5. De verkiezing van het bestuur en de kascontrolecommissie plaats hebben. Over onderwerpen die niet op de agenda vermeld staan, kan tijdens de vergadering geen beslissing worden genomen, tenzij niet meer dan drie der aanwezige leden zich tegen het toch te nemen besluit verzetten. Artikel 16 - huishoudelijk reglement 16a. Het statuut en huishoudelijk regelement is beschikbaar op de website van de buurtvereniging. 16b. In alle gevallen waarin dit reglement of de statuten niet voorzien beslist het bestuur. 16c. Het huishoudelijk reglement kan worden gewijzigd in een algemene ledenvergadering. Hiervoor moet minimaal 1/4 van het totaal aantal leden een stem uitbrengen en minimaal 50% van de stemmende leden moet voor stemmen. Artikel 17 Statuten 17a. Besluiten over statutenwijzigingen kunnen alleen in een algemene ledenvergadering worden genomen, waarbij 2/3 van de leden aanwezig is en waarbij 2/3 van de aanwezige leden "voor" stemt.

6

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS Laatst wijziging vastgesteld bij ledenvergadering dd 31 maart 2017 1 Artikel 1 DE LEDEN Artikel 2 Artikel 3

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN BEWONERSVERENIGING DE BAZELBUURT. Vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 23 mei 2011

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN BEWONERSVERENIGING DE BAZELBUURT. Vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 23 mei 2011 1. BESTUUR 1.1. De benoeming, taken en werkwijzen van de bestuursleden zijn vastgelegd in de statuten. 1.2. De taken van de voorzitter zijn: o het coördineren van alle bestuurlijke activiteiten; o het

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT PERSONEELSVERENIGING KONTAKT Vastgesteld Algemene Ledenvergadering 19 november 2015

HUISHOUDELIJK REGLEMENT PERSONEELSVERENIGING KONTAKT Vastgesteld Algemene Ledenvergadering 19 november 2015 HUISHOUDELIJK REGLEMENT PERSONEELSVERENIGING KONTAKT Vastgesteld Algemene Ledenvergadering 19 november 2015-3. - LEDEN Artikel 3 Leden, Ereleden en Bijzondere leden (statuten) 1. Indien anderen, dan leden,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HOOFDSTUK I Artikel 1: Inschrijving LIDMAATSCHAP 1. Inschrijving als lid vindt plaats na formele aanmelding bij de ledenadministratie.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Buurtvereniging "De Buurt", door saamhorigheid, meer gezelligheid! Lidmaatschap Art. 1 Art. 1 a Art. 1b Art. 2 Art. 2 a Art. 2 b Art. 2 c Art. 3 De aanmelding voor het lidmaatschap

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Zeevang Ondernemers (Z.O.) zoals bedoeld in artikel 21 van de statuten.

Huishoudelijk reglement van Zeevang Ondernemers (Z.O.) zoals bedoeld in artikel 21 van de statuten. Huishoudelijk reglement van Zeevang Ondernemers (Z.O.) zoals bedoeld in artikel 21 van de statuten. Statuten en reglementen Artikel 1 Door toe te treden tot de vereniging, onderwerpt ieder lid zich aan

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart

Huishoudelijk Reglement van de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart 1. Oprichting Huishoudelijk Reglement van de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart 1.1 De Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart (NVR) is opgericht op 17 december 1951. De Statuten zijn laatstelijk

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Artikel 1. Doelstelling huishoudelijk reglement Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de statuten, alsmede de inrichting en verdere werkzaamheden

Nadere informatie

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief Huishoudelijk Reglement Inhoudsopgave Lidmaatschap... 2 Artikel 1: Leden... 2 Artikel 2: Aanmelding... 2 Artikel 3: Opzegging... 2 Artikel 4: Contributie...

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN ARTIKEL 1 In dit reglement wordt verstaan onder: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN a. De Bond: de Katholieke Bond van Ouderen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement EHBO Vragender

Huishoudelijk reglement EHBO Vragender Huishoudelijk reglement EHBO Vragender Doel en middelen: Artikel 1. De Organisatie van cursussen en de voortgezette opleiding ligt in handen van het bestuur. Het bestuur volgt bij de organisatie en de

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Begrippenlijst: ALV: Algemene leden vergadering Artikel 1. Leden en vrienden (zie Afdelingsstatuten art. 5 t/m 9) 1.1 IVN Apeldoorn kent de volgende soorten leden: a. Leden; b.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Apothekersvereniging Midden-Nederland

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Apothekersvereniging Midden-Nederland Ref: EK (26 januari 2018.4) Dos: 2018.0086.01 HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Apothekersvereniging Midden-Nederland (vastgesteld door de algemene ledenvergadering d.d. 27 maart 1996, gewijzigd d.d. 11 mei

Nadere informatie

SkiClub Zoetermeer e.o. Aangesloten bij de Nederlandse Ski Vereniging

SkiClub Zoetermeer e.o. Aangesloten bij de Nederlandse Ski Vereniging SkiClub Zoetermeer e.o. Aangesloten bij de Nederlandse Ski Vereniging Huishoudelijk Reglement Skiclub Zoetermeer e.o. SkiClub Zoetermeer e.o. is gevestigd te Zoetermeer en ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Inhoud Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde... 1 Artikel 1. Algemene bepalingen... 2 Artikel 2. Aanmelding en toelating tot

Nadere informatie

Pagina: 1 van 6. Huishoudelijk Reglement Dorpsraad WWNNA

Pagina: 1 van 6. Huishoudelijk Reglement Dorpsraad WWNNA Inhoudsopgave Artikel 1 Grondslag huishoudelijk reglement... 2 Artikel 1.1 Verkrijgen statuten en huishoudelijk reglement... 2 Artikel 2 Het Lidmaatschap... 2 Artikel 2.1 Aanmelden voor het lidmaatschap...

Nadere informatie

Artikel 7. Bestuur. Het bestuur bestaat, tenzij de algemene vergadering anders beslist, uit tenminste vijf

Artikel 7. Bestuur. Het bestuur bestaat, tenzij de algemene vergadering anders beslist, uit tenminste vijf Artikel 1. Doel en middelen. Smartlappenkoor Lingewaard tracht het in artikel 3 van de statuten omschreven doel te bereiken door: a. Het organiseren van repetitieavonden en optredens. b. Het bevorderen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam, biljartvereniging "De Buitenmolen" en is gevestigd te Zevenaar. Duur doel

Nadere informatie

REGLEMENT LEIDSE AMATEUR FOTOGRAFEN VERENIGING

REGLEMENT LEIDSE AMATEUR FOTOGRAFEN VERENIGING REGLEMENT LEIDSE AMATEUR FOTOGRAFEN VERENIGING Artikel 1. Het verkrijgen van het lidmaatschap 1. Het lidmaatschap kan uitsluitend worden verkregen door invulling en ondertekening van een daartoe bestemd

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING GEPENSIONEERDEN SCHIPHOL (november 2015)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING GEPENSIONEERDEN SCHIPHOL (november 2015) HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING GEPENSIONEERDEN SCHIPHOL (november 2015) Leden. Artikel 1. Een ieder die lid van de Vereniging Gepensioneerden Schiphol (VGS) wil worden dient voor dit doel gebruik te

Nadere informatie

Concept Huishoudelijk reglement VELON (12 november 2010)

Concept Huishoudelijk reglement VELON (12 november 2010) Concept Huishoudelijk reglement VELON (12 november 2010) Artikel 1 Het bestuur 1.1 De vereniging kent een bestuur en een dagelijks bestuur. 1.2 Leden van het bestuur dienen lid van de vereniging te zijn.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT versie augustus 2012

HUISHOUDELIJK REGLEMENT versie augustus 2012 HUISHOUDELIJK REGLEMENT versie augustus 2012 Aanvragen/toekennen lidmaatschap Artikel 1 verzoek tot lidmaatschap Een verzoek om lidmaatschap van de vereniging wordt ingediend bij het secretariaat van de

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Bangkok, 14 oktober 2015. Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging Thailand (NVT), gevestigd te Bangkok opgericht januari 1941 Artikel 1: Definities 1. Bestuur: het voltallige bestuur inclusief het

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. Algemeen 1. De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. Algemeen 1. De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel Algemeen De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd twee en dertig en is aangegaan voor onbepaalde tijd. De vereniging

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement MKB Hapert

Huishoudelijk reglement MKB Hapert Huishoudelijk reglement Artikel 1. Begripsbepalingen In de regeling wordt verstaan onder: a. Statuten: de laatste statuten van de vereniging zoals deze bij notariële akte zijn vastgesteld; b. Huishoudelijk

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE WATERSPORTVERENIGING DRACHTEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE WATERSPORTVERENIGING DRACHTEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE WATERSPORTVERENIGING DRACHTEN-VEENHOOP Gevestigd te Drachten Dit Huishoudelijk Reglement is laatstelijk gewijzigd en vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van 19 november

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING VAN FINANCIAL CONTROLLERS (V.F.C.)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING VAN FINANCIAL CONTROLLERS (V.F.C.) HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING VAN FINANCIAL CONTROLLERS (V.F.C.) Overwegende: dat de algemene ledenvergadering ingevolge het bepaalde in artikel 21 van de notarieel vastgelegde statuten (gedateerd:

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen

Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen - 0 - Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen Inhoud Blz. 1 Algemeen 1 2 Lidmaatschap 1 3 Geldmiddelen 1 4 Bestuur 2,3 5 Ledenvergadering 3 6 Onderafdelingen 4 7 Beheerders schap 5

Nadere informatie

(Voorstel) Huishoudelijk Reglement

(Voorstel) Huishoudelijk Reglement Bangkok, 16 maart 2015 (Voorstel) Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging Thailand (NVT), gevestigd te Bangkok opgericht januari 1941 Artikel 1: Doelstellingen 1. Het versterken van de relaties

Nadere informatie

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem is een aanvulling op de statuten zoals

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Inleiding: Het huishoudelijk reglement bestaat uit regels waarin de organisatie van de vereniging nader is uitgewerkt, de rechten en verplichtingen van de leden

Nadere informatie

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT Ten geleide Dit is het huishoudelijk reglement van de ASML Sailing Club the Netherlands (ASCN). Het huishoudelijk reglement is een beperkte uitwerking van de statuten. Dit

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. Oudervereniging Lambertusschool

Huishoudelijk reglement. Oudervereniging Lambertusschool Huishoudelijk reglement Oudervereniging Lambertusschool Versie 27augustus 2012 LAMBERTUSSCHOOL NU VOOR STRAKS Oudervereniging Mari van Eschstraat 2 5254 JE Haarsteeg www.lambertusschool.nl Kvk nr: 55501141

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN ART.1 AANNAME NIEUWE LEDEN Zij, die werkend lid wensen te worden van de vereniging, geven van hun verlangen kennis aan het bestuur. Het besluit tot aanneming

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOGELWACHT UTRECHT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOGELWACHT UTRECHT Lidmaatschap Art.1 Art. 2 De namen der leden, jeugdleden en donateurs worden door publikatie in het orgaan van de vereniging bekend gemaakt. Een lid, jeugdlid, of donateur wordt als zodanig toegelaten

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland.

Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland. Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland. Lidmaatschap Artikel 1 1. Een aanvraag tot lidmaatschap wordt ingediend conform

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP Artikel 1. Het lidmaatschap verkrijgt men door indiening van een volledig ingevuld inschrijfformulier bij het secretariaat van de vereniging en betaling van het inschrijfgeld

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KRING PRAKTISERENDE BOOMVERZORGERS Blz. 1 van 5

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KRING PRAKTISERENDE BOOMVERZORGERS Blz. 1 van 5 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KRING PRAKTISERENDE BOOMVERZORGERS Blz. 1 van 5 1 DE VERENIGING 1.1 De vereniging Kring Praktiserende Boomverzorgers is een vereniging waarin mensen die zich bezig houden

Nadere informatie

DOEL EN MIDDELEN Artikel 1. In artikel 3. en 13. van de Statuten zijn het deel en de middelen van de vereniging omschreven.

DOEL EN MIDDELEN Artikel 1. In artikel 3. en 13. van de Statuten zijn het deel en de middelen van de vereniging omschreven. DOEL EN MIDDELEN Artikel 1. In artikel 3. en 13. van de Statuten zijn het deel en de middelen van de vereniging omschreven. HET ALGEMEEN BESTUUR. Artikel 2. Het bestuur bestaat uit maximaal 11 leden, die

Nadere informatie

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT PHOENIX APELDOORN Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 AANSLUITING EN SAMENWERKING ARTIKEL 1 Phoenix Apeldoorn

Nadere informatie

26 juli 2011 Pagina 1. HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Vereniging Van Psychodiagnostisch werkenden.

26 juli 2011 Pagina 1. HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Vereniging Van Psychodiagnostisch werkenden. HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Vereniging Van Psychodiagnostisch werkenden. LIDMAATSCHAP Aanmelding Artikel 1 1. De aanmelding van nieuwe leden verloopt volledig via de website van de VVP. Na het invullen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING NATUUR EN MILIEU, IVN AFDELING WIJK BIJ DUURSTEDE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING NATUUR EN MILIEU, IVN AFDELING WIJK BIJ DUURSTEDE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING NATUUR EN MILIEU, IVN AFDELING WIJK BIJ DUURSTEDE Artikel 1. Leden/donateurs (zie statuten artikel 5 t/m 9) 1. De vereniging kent leden die bij het IVN zijn aangemeld

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Watersportvereniging Gooierhaven Huizen Pagina 1 van 6

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Watersportvereniging Gooierhaven Huizen Pagina 1 van 6 Watersportvereniging Gooierhaven Huizen Pagina 1 van 6 TEN GELEIDE Het huishoudelijk reglement is een nadere uitwerking van de statuten. Het is als zodanig gefundeerd in artikel 23 hiervan. Het clubhuis

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement pagina 1 Huishoudelijk Reglement Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Dalemse Volleybalvereniging "DAVO '77". Zij is gevestigd in Dalem (toenmalige gemeente Vuren) en opgericht op 7 november 1977.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster

Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Rooms Katholieke Basisschool De Bolster is een aanvulling op de statuten zoals

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BOFA BOSSCHE FILM AMATEURS. Lidmaatschap en contributie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BOFA BOSSCHE FILM AMATEURS. Lidmaatschap en contributie HUISHOUDELIJK REGLEMENT BOFA BOSSCHE FILM AMATEURS Vastgesteld in de ledenvergadering van 2 februari 2015 Artikel 1. Het verenigingsjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december. Artikel 2. Lidmaatschap

Nadere informatie

Naam en zetel. Organisatie. Geldmiddelen

Naam en zetel. Organisatie. Geldmiddelen Artikel 1. Naam en zetel De vereniging, opgericht op 29 april 1929 en gewoon lid van de Centrale Organisatie van Voetbalscheidsrechters (C.O.V.S.), draagt de naam: "C.O.V.S.-Groep Leiden en Omstreken"

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Vereniging Gespecialiseerde Verpleegkundige Kindzorg

Huishoudelijk reglement Vereniging Gespecialiseerde Verpleegkundige Kindzorg Huishoudelijk reglement Vereniging Gespecialiseerde Verpleegkundige Kindzorg Aangepast ledenvergadering februari 2014 1 Algemeen Reglement Het Huishoudelijk Reglement bevat bepalingen die de statuten van

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Historische Vereniging Winsum-Obergum Waar in het onderstaande sprake is van hij, kan ook zij worden gelezen.

Huishoudelijk Reglement Historische Vereniging Winsum-Obergum Waar in het onderstaande sprake is van hij, kan ook zij worden gelezen. Over het Huishoudelijk Reglement staat in de Statuten: Art. 19 1. De Algemene Vergadering kan bij huishoudelijk reglement nadere regels geven omtrent alle onderwerpen waarvan de regeling het bestuur gewenst

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Atletiekvereniging Hylas

Huishoudelijk Reglement Atletiekvereniging Hylas Huishoudelijk Reglement Atletiekvereniging Hylas Aanmelding en toelating Artikel 1 1. Nieuwe leden dienen zich aan te melden door middel van het aanmeldingsformulier. 2. Op het aanmeldingsformulier dienen

Nadere informatie

Een kandidaat-lid betaalt een eenmalig entreegeld, welk bedrag bij het betalen van de eerste huur dient te worden betaald.

Een kandidaat-lid betaalt een eenmalig entreegeld, welk bedrag bij het betalen van de eerste huur dient te worden betaald. VOLKSTUINVERENIGING Gemeente BRUMMEN. HUISHOUDELIJK REGLEMENT. ALGEMENE BEPALINGEN. Artikel 1. Dit Huishoudelijk reglement is samengesteld overeenkomstig het bepaalde in de statuten van 9 mei 1990. De

Nadere informatie

Deel A: Huishoudelijk Reglement van de OVAT

Deel A: Huishoudelijk Reglement van de OVAT HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE OVERKOEPELENDE VERENIGING VAN AMATEURTUINDERSVERENIGINGEN TILBURG Deel A: Huishoudelijk Reglement van de OVAT Artikel 1: Algemeen 1.1. Slechts omtrent geagendeerde onderwerpen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van VWV de Pieterman

Huishoudelijk reglement van VWV de Pieterman Huishoudelijk reglement van VWV de Pieterman Inhoud: Leden en lidmaatschap Het functioneren van het bestuur Taakomschrijving Bestuursleden Commissies Financiën Evenementen en aansprakelijkheid Slotbepalingen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE Artikel 1 Verantwoording Krachtens het in artikel 24 van de statuten van KBO Zeewolde bepaalde, is er een reglement voor de afdelingen. Artikel 2 Doel - middelen

Nadere informatie

De "SCHEIDSRECHTERSVERENIGING IJMOND is opgericht een en twintig augustus

De SCHEIDSRECHTERSVERENIGING IJMOND is opgericht een en twintig augustus HUISHOUDELIJK REGLEMENT (gewijzigd vastgesteld 19 april 2006). Artikel 1 De "SCHEIDSRECHTERSVERENIGING IJMOND is opgericht een en twintig augustus negentienhonderd twee en zeventig. De vereniging is gewoon

Nadere informatie

INTERNE SPELREGELS STATUTEN

INTERNE SPELREGELS STATUTEN Vervangt: Versie 1 INTERNE SPELREGELS Vervangen door: Grondslag: Bestuurs- en Algemene Leden Vergadering Doc./Versie-nr.: 3.1.1/2 STATUTEN NAAM EN ZETEL Artikel 1 De vereniging is genaamd: NEDERLANDSE

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DER TWENTE DEBATING SOCIETY

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DER TWENTE DEBATING SOCIETY HUISHOUDELIJK REGLEMENT DER TWENTE DEBATING SOCIETY V2.00 Algemeen Artikel 1. 1.1 Het huishoudelijk reglement beoogt een aanvulling te zijn op de statuten; ieder artikel hieruit, en, per extenso, ieder

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement voor de Branchevereniging van particuliere onderzoeksbureaus

Huishoudelijk Reglement voor de Branchevereniging van particuliere onderzoeksbureaus Huishoudelijk Reglement voor de Branchevereniging van particuliere onderzoeksbureaus Artikel 1 Soorten lidmaatschap 1. De vereniging kent de volgende lidmaatschappen: a. Aspirant lidmaatschap; b. Regulier

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MAARSSENSE ZWEM- & POLO-CLUB DE FUUT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MAARSSENSE ZWEM- & POLO-CLUB DE FUUT HUISHOUDELIJK REGLEMENT MAARSSENSE ZWEM- & POLO-CLUB DE FUUT ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1, De vereniging genaamd de Maarssense Zwem- en Polo-Club De Fuut, hierna te noemen De Fuut is bij notariële akte

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement behorend bij de statuten van KAISZ

Huishoudelijk reglement behorend bij de statuten van KAISZ Huishoudelijk reglement behorend bij de statuten van KAISZ Artikel 1 KAISZ is opgericht op 9 oktober 2010 als vereniging voor kinderen met een auto-immuun of autoinflammatoire systeem ziekte en is ingeschreven

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE!

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE! HUISHOUDELIJK REGLEMENT M.S.D.V. LET S DANCE! HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE! Huishoudelijk reglement van de, zoals bedoeld in artikel 19 van de statuten. LIDMAATSCHAP ARTIKEL 1 Aangaan van het lidmaatschap

Nadere informatie

MarineBedrijf-, Sport en Ontspanningsvereniging (MBSOV)

MarineBedrijf-, Sport en Ontspanningsvereniging (MBSOV) MarineBedrijf-, Sport en Ontspanningsvereniging (MBSOV) Huishoudelijk reglement van de afdeling volleybal Den Helder MarineBedrijf Sport- en OntspanningsVereniging MBSOV Den Helder Hoofdstuk 1 Algemene

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub

Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub VAN DE LEDEN Artikel 1 - De aanmelding van het lidmaatschap van de vereniging dient schriftelijk te geschieden aan het secretariaat van de vereniging. - Toetreding

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING FRANKRIJK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING FRANKRIJK HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING FRANKRIJK (goedgekeurd in de Algemene Leden Vergadering van 9 december 2009) Algemeen Artikel 1 De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het door het bestuur

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Grondslag Artikel 1 Respect voor alle leden vormt de grondslag van de vereniging. Naam en zetel Artikel 2 De vereniging draagt de naam V.C. t Aogje. Zij is gevestigd te Breda. Dagelijks

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HEEMKUNDEKRING VEHCHELE. Het bestuur. Vergaderingen bestuur.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HEEMKUNDEKRING VEHCHELE. Het bestuur. Vergaderingen bestuur. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HEEMKUNDEKRING VEHCHELE Artikel 1. Het bestuur. 1. Het bestuur met inbegrip van het dagelijks bestuur, bestaat uit tenminste vijf personen, die door de algemene vergadering

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement U.S.D.V. U Dance Huishoudelijk reglement van de Utrechtse StudentenDansVereniging U Dance, zoals bedoeld in artikel 12 van de statuten. Artikel 1 Algemene Bepalingen 1. De in dit

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016.

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. ALGEMEEN Artikel 1. Dit huishoudelijk reglement geeft nadere regels zoals aangegeven in artikel 17 van de statuten d.d. 6 oktober 2016. LIDMAATSCHAP Artikel 2. 1. Een

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Vastgesteld d.d. 25-02-2014 Leden Artikel 1 1. De leden van de vereniging zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: a. jeugdleden (recreant of

Nadere informatie

Inhoud. Versie september

Inhoud. Versie september Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Lidmaatschap... 3 3. Contributie... 5 4. Het bestuur... 5 5. Ledenvergaderingen... 6 6. Stemmen... 6 7. Boetes en straffen... 7 8. Aansprakelijkheid en verzekering... 8 9. Overige...

Nadere informatie

R e g l e m e n t O u d e r v e r e n i g i n g D e K e i z e r s k r o o n

R e g l e m e n t O u d e r v e r e n i g i n g D e K e i z e r s k r o o n R e g l e m e n t O u d e r v e r e n i g i n g D e K e i z e r s k r o o n Algemeen Gebruikte afkortingen OV = Oudervereniging De Keizerskroon OV-bestuur = Bestuur Oudervereniging De Keizerskroon MR =

Nadere informatie

Hengelaarsvereniging "Ons Vermaak"

Hengelaarsvereniging Ons Vermaak Doorlopende tekst van de statuten van de vereniging met volledige rechtsbevoegdheid: Hengelaarsvereniging "Ons Vermaak", gevestigd te Kampen, na statutenwijziging bij akte op 30 april 2015 verleden voor

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement artikel 1: In het bestuur dienen de afdelingen/samenwerkingsverbanden zo evenwichtig mogelijk vertegenwoordigd te zijn. artikel 2: Indien een bestuurslid zich herkiesbaar stelt,

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement De Texelse Golfclub

Huishoudelijk Reglement De Texelse Golfclub Huishoudelijk Reglement De Texelse Golfclub Algemene bepalingen Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement is vastgesteld met inachtneming van artikel 19 van de statuten. In geval van strijdigheid met de wet

Nadere informatie

LEDEN. Artikel 1. BESTUUR. Artikel 2. De voorzitter.

LEDEN. Artikel 1. BESTUUR. Artikel 2. De voorzitter. HUISHOUDELIJK REGLEMENT AQUA NOVIO 94 LEDEN. Artikel 1. 1. Zij die lid van de vereniging wensen te worden richten het verzoek daartoe aan het bestuur met nauwkeurige opgave van naam, adres, geboortedatum,

Nadere informatie

Artikel 2. Het verenigingsjaar loopt van 1 januari tot 31 december van het lopende kalenderjaar.

Artikel 2. Het verenigingsjaar loopt van 1 januari tot 31 december van het lopende kalenderjaar. Huishoudelijk Reglement MATRIMONIUM Algemeen Artikel 1. Te Amsterdam bestaat een vereniging van trouwambtenaren genaamd Matrimonium. Zij is opgericht op 20 oktober 2010. De bepalingen in dit reglement

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Badmintonclub "Het Anker" te Born

Huishoudelijk Reglement van Badmintonclub Het Anker te Born Julianalaan 25. 6124 AG Papenhoven, tel. 046-4856571 Email 7540@badminton.nl Huishoudelijk Reglement van Badmintonclub "Het Anker" te Born Hoofdstuk 1: Lidmaatschap van de vereniging. Toelatingsbeleid

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Artikel 1: Doel en activiteiten van de Fotoclub 1.1 Doel Het doel van de fotoclub is het bevorderen van het hobbymatig fotograferen. De club tracht dit doel onder meer te bereiken

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP. Artikel 1

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP. Artikel 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP Artikel 1 De aanmelding voor het lidmaatschap van de vereniging moet geschieden, met vermelding van naam, voornamen, geboortedatum en volledig adres bij de secretaris

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van het IVN Vereniging voor natuureducatie en duurzaamheid. IVN-afdeling West-Friesland.

Huishoudelijk Reglement van het IVN Vereniging voor natuureducatie en duurzaamheid. IVN-afdeling West-Friesland. Huishoudelijk Reglement van het IVN Vereniging voor natuureducatie en duurzaamheid. IVN-afdeling West-Friesland. Artikel 1. Leden/donateurs (zie afdelingsstatuten artikel 5 tot en met 9) 1. Behalve gewone

Nadere informatie

2.3. Nieuwe aspirant leden worden door middel van een groslijst aan het bestuur voorgelegd.

2.3. Nieuwe aspirant leden worden door middel van een groslijst aan het bestuur voorgelegd. . Het Huishoudelijk Reglement geeft een nadere toelichting/uitwerking van de statuten. Het Huishoudelijke Reglement wordt goedgekeurd in de Algemene Ledenvergadering (ALV). Ook wijzigingen op het Huishoudelijke

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGDE BEWONERS OOSTRANDPARK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGDE BEWONERS OOSTRANDPARK HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGDE BEWONERS OOSTRANDPARK Artikel 1. Algemene bepalingen Dit Huishoudelijk Reglement is een reglement op basis van de artikelen 7 en 19 van de Statuten van de Vereniging VERENIGDE

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE HANDBALVERENIGING BRUMMEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE HANDBALVERENIGING BRUMMEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE HANDBALVERENIGING BRUMMEN Artikel 1 De vereniging draagt de naam: Handbalvereniging Brummen. Zij werd opgericht op 5 februari 1946 en is gevestigd te Brummen. De kleuren

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOLLEYBALVERENIGING ORION

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOLLEYBALVERENIGING ORION HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOLLEYBALVERENIGING ORION Artikel 1 De volleybalvereniging heet ORION. Artikel 2 Lidmaatschap De vereniging kent de volgende leden: 2a. Spelende leden: Senioren Recreanten

Nadere informatie

Biljartvereniging D E H O L L A N D S E C L U B

Biljartvereniging D E H O L L A N D S E C L U B Pagina 1 van 5 Biljartvereniging D E H O L L A N D S E C L U B H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T Artikel Inhoudsopgave pagina 1.... Bestuur. 2 2. Bestuurstaken... 2 3. Lidmaatschap... 3 4. Verplichtingen

Nadere informatie

Bridgeclub BODB gevestigd te Haarlem. Ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel nr

Bridgeclub BODB gevestigd te Haarlem. Ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel nr Bridgeclub BODB gevestigd te Haarlem. Ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel nr. 34310858 Huishoudelijk reglement Vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 25 september 2008.

Nadere informatie

Den Haag, 1 januari HH Reglement Versie 1.2. Pagina 1/7

Den Haag, 1 januari HH Reglement Versie 1.2. Pagina 1/7 Pagina 1/7 Pagina 2/7 Inhoudsopgave Algemene bepalingen 3 Artikel 1. Definities en afkortingen 3 Artikel 1. Lidmaatschap 3 Bestuur 3 Artikel 2. Aanstelling 3 Artikel 3. Taak voorzitter en vice-voorzitter

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement van de vereniging Verzekeringsplatform Overheden (V.P.O.) hierna te noemen de vereniging gevestigd te Rotterdam (ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken voor Rotterdam

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT SHANTYKOOR DE BIESBOSCH ARTIKEL 1. Het verenigingsjaar en het boekjaar vallen samen met het kalenderjaar. FINANCIEN ARTIKEL 2. De contributie van de leden wordt jaarlijks op een

Nadere informatie

B.C.Goirle. Huishoudelijk Reglement. Artikel 1. Bestuur 2. Artikel 2. Jeugd 4. Artikel 3. Bondscompetitie 4. Artikel 4.

B.C.Goirle. Huishoudelijk Reglement. Artikel 1. Bestuur 2. Artikel 2. Jeugd 4. Artikel 3. Bondscompetitie 4. Artikel 4. B.C.Goirle Huishoudelijk Reglement Artikel 1. Bestuur 2 Artikel 2. Jeugd 4 Artikel 3. Bondscompetitie 4 Artikel 4. Recreatie 4 Artikel 5. Kascontrole 5 Artikel 6. Toelating nieuwe leden 5 Artikel 7. Discipline

Nadere informatie

Historische Vereniging Den Dolder

Historische Vereniging Den Dolder Historische Vereniging Den Dolder HUISHOUDELIJK REGLEMENT HISTORISCHE VERENIGING DEN DOLDER HOOFDSTUK 1. ALGEMEEN Naam en Plaats van Vestiging. Art. 1: De Historische Vereniging Den Dolder is opgericht

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Ondernemersvereniging MKB Duiven

Huishoudelijk reglement van Ondernemersvereniging MKB Duiven Huishoudelijk reglement van Ondernemersvereniging MKB Duiven Artikel 1 Begripsbepalingen In de regeling wordt verstaan onder: a. Statuten Statuten oprichting van de vereniging d.d. 15 oktober 1998 gewijzigde

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Personeelsvereniging Dow Benelux - Terneuzen Huishoudelijk Reglement Personeelsvereniging Dow-Benelux Terneuzen Personeelsvereniging Dow Benelux - Terneuzen ALGEMEEN Artikel 1. Het Huishoudelijk Reglement

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen

Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen Huishoudelijk Reglement STUGG - 1 Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen Leden Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Rechten van de gewone leden zijn 1. Deelname aan trainingen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Ren/MTB afdeling van de Helderse Ren- en Toerclub Door Oefening Krachtig

Huishoudelijk reglement van de Ren/MTB afdeling van de Helderse Ren- en Toerclub Door Oefening Krachtig Huishoudelijk reglement van de Ren/MTB afdeling van de Helderse Ren- en Toerclub Door Oefening Krachtig Artikel 1 Naam en Zetel 1. De afdeling draagt de naam: Ren/MTB afdeling van de Helderse Ren- en Toerclub

Nadere informatie

Activiteitencommissie. Huishoudelijk Reglement. Definities. Artikel 1

Activiteitencommissie. Huishoudelijk Reglement. Definities. Artikel 1 Activiteitencommissie Huishoudelijk Reglement Definities Artikel 1 Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan school zijn ingeschreven. Activiteitencommissie: de geledingraad van

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Van Vereniging Contact Jonge Bedrijven (CJB) Zoals bedoeld in artikel 13 van de statuten. STATUTEN EN REGLEMENTEN Artikel 1

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Van Vereniging Contact Jonge Bedrijven (CJB) Zoals bedoeld in artikel 13 van de statuten. STATUTEN EN REGLEMENTEN Artikel 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Van Vereniging Contact Jonge Bedrijven (CJB) Zoals bedoeld in artikel 13 van de statuten STATUTEN EN REGLEMENTEN Artikel 1 1. Door toe te treden tot de vereniging, onderwerpt ieder

Nadere informatie

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vereniging Vrienden van Den Haag Uitgave Redactie Vereniging Vrienden van Den Haag Jaap Trouw Status Definitief (ALV 20 november 2012) Versie 2.0 Vereniging Vrienden van Den Haag pagina 1 van 6 Leden Artikel

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING SPORTCLUB OLYMPUS, GEVESTIGD TE TILBURG.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING SPORTCLUB OLYMPUS, GEVESTIGD TE TILBURG. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING SPORTCLUB OLYMPUS, GEVESTIGD TE TILBURG. ArtikeM.NAAMENZETEL De vereniging draagt de naam sportclub Olympus. Zij is gevestigd te Tilburg. De kleuren van de vereniging

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE NATUUR- EN MILIEUVERENIGING GEMEENTE HEUSDEN (Hierna NMVH ).

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE NATUUR- EN MILIEUVERENIGING GEMEENTE HEUSDEN (Hierna NMVH ). HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE NATUUR- EN MILIEUVERENIGING GEMEENTE HEUSDEN (Hierna NMVH ). Artikel 1. Leden/donateurs 1. De vereniging kent leden, gezins-leden, leden voor het leven en ereleden. Leden

Nadere informatie