Case Medewerkerstevredenheiden betrokkenheidscan

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Case Medewerkerstevredenheiden betrokkenheidscan"

Transcriptie

1 Case Medewerkerstevredenheiden betrokkenheidscan Hoe tevreden zijn de medewerkers met en hoe betrokken zijn zij bij de organisatie en welke verbeterpunten ziet men voor de toekomst?

2 Wat is medewerkerstevredenheid en betrokkenheid? Medewerkerstevredenheid verwijst naar de rationele component van de houding die werknemers aannemen ten opzichte van hun werk, gebaseerd op concrete ervaringen zoals teleurstellingen en of successen. Betrokkenheid is de gevoelsmatige lading van het handelen of reageren.

3 Hoe wordt medewerkerstevredenheid gemeten? Medewerkerstevredenheid is opgedeeld in 9 dimensies: 1. De functie 2. De aansturing. 3. De communicatie 4. De samenwerking 5. De klantgerichtheid 6. De waardering 7. De cultuur 8. De middelen 9. Betrokkenheid van collega s Methodiek: - per dimensie een reeks van stellingen te beantwoorden via een vijfpuntenschaal (1 = zeer mee oneens t/m 5 = zeer mee eens). - resultaten uitgesplitst naar afdeling. - per dimensie inventarisatie van gewenste verbeterpunten. Vergelijking met landelijke benchmarks cijfers gebaseerd op onderzoeken voor corporaties. Alle resultaten worden anoniem verwerkt en gerapporteerd.

4 Case: vraagstuk corporatie X Achtergrond Corporatie X heeft de laatste drie jaar een stormachtige ontwikkeling doorlopen. Met de installatie van een nieuw managementteam is de opdracht gekomen een meer bedrijfsmatige werkwijze te hanteren, waarbij klantgerichtheid en de optimalisatie van bedrijfsprocessen voorop staat. Gedurende deze 3 jaar heeft het MT signalen opgevangen, dat de nieuw ingezette koers een negatieve invloed heeft gehad op de medewerkerstevredenheid. Het MT weet echter niet of deze onvrede speelt bij een enkeling, een specifieke afdeling of dat deze onvrede structureel verweven is binnen de organisatie als geheel. Doelstelling Om de medewerkerstevredenheid te kunnen verhogen, wil het MT in eerste instantie duidelijk hebben waar de onvrede over het werk zich binnen de organisatie manifesteert. Daarnaast wenst zij input over welke dimensies van de medewerkerstevredenheid zij in eerste instantie moet verbeteren en hoe zij dit het best kan aanpakken. Onderzoeksaanpak Omdat de resultaten het meest representatief zijn wanneer medewerkers zich vrij kunnen uitspreken, worden alle onderzoeksresultaten anoniem verwerkt en gerapporteerd. De vragenlijsten worden online afgenomen waarbij iedere medewerker thuis een brief ontvangt met een persoonsgebonden wachtwoord en inlognaam.

5 Voorbeeld rapportage stellingen Communicatie % (zeer) mee eens Totaal Financiën Vastgoed Wonen Als er nieuwe ontwikkelingen zijn binnen corporatie X dan word ik daar altijd meteen van op de hoogte gesteld 69% 100% 36% Ik heb het idee dat er met mijn mening/opmerkingen echt wat gedaan wordt binnen de organisatie 63% 90% 60% 40% Ik heb voldoende informatie om mijn werk goed te doen 77% 100% 50% Beleidszaken worden door het MT goed en regelmatig aan iedereen gecommuniceerd 60% 100% 40% 40% Er is een goede balans tussen de communicatie per en persoonlijke communicatie 53% 60% 30% Rood = negatief onderscheidend; groen = positief onderscheidend Bovenstaande tabel toont aan dat de tevredenheid over de communicatie niet gelijkmatig verdeeld is over de organisatie: vooral medewerkers van de afdeling Wonen bevestigen relatief weinig stellingen Het opvallend dat slechts 50% van de medewerkers van de afdeling Wonen zegt voldoende informatie te hebben en slechts 30% van hen is tevreden over de balans tussen de communicatie per en persoonlijk communicatie.

6 Voorbeeld Stellingen Communicatie t.o.v. Benchmark % (zeer) mee eens Als er nieuwe ontwikkelingen zijn binnen corporatie X dan word ik daar altijd meteen van op de hoogte gesteld Ik heb het idee dat er met mijn mening/opmerkingen echt wat gedaan wordt binnen de organisatie Ik heb voldoende informatie om mijn werk goed te doen Beleidszaken worden door het MT goed en regelmatig aan iedereen gecommuniceerd Er is een goede balans tussen de communicatie per en persoonlijke communicatie Totaal 69% 63% 77% 60% 53% Landelijk 58% 73% 57% 68% Rood = negatief onderscheidend; groen = positief onderscheidend De vergelijking met de benchmark toont aan de scores van de gemiddelde medewerker van corporatie X vergelijkbaar zijn met het landelijk gemiddelde van corporaties. Corporatie X onderscheidt zicht positief ten opzicht van het landelijk gemiddelde op de stelling ik heb het idee, dat er met mijn mening/opmerkingen echt wat gedaan wordt binnen de organisatie. En negatief op er is een goede balans tussen de communicatie per en persoonlijke communicatie. Opvallend is dat de medewerkers van de afdeling Wonen aanmerkelijk lager scoren dan de benchmark

7 Voorbeeld Stellingen Aansturing % (zeer) mee eens Totaal Financiën Vastgoed Wonen Ik heb de vrijheid om mijn werk zo goed mogelijk te doen 71% 79% 63% Het is duidelijk wat er van me verwacht wordt op mijn werk 58% 63% 79% 32% Ik ben tevreden over de manier waarop mijn leidinggevende leiding geeft 58% 78% 63% 32% Mijn leidinggevende is actief betrokken bij mijn persoonlijke en beroepsmatige ontwikkeling 52% 62% 63% 32% Ik krijg regelmatig zinvolle feedback op mijn presteren 37% 35% 60% 16% Rood = negatief onderscheidend; groen = positief onderscheidend De scores op de dimensie Aansturing onderschrijven de relatieve ontevredenheid binnen de afdeling Wonen, zoals deze geconstateerd is bij de dimensie Communicatie. De resultaten tonen aan dat de medewerkers van de afdeling Wonen beduidend minder tevreden zijn over de wijze van leidinggeven. Zo bevestigen zij relatief weinig, dat zij regelmatige zinvolle feedback krijgen op prestaties (16%), dat zij weten wat er van hen verwacht wordt (32%) en ervaren zijn relatief weinig betrokkenheid van de leidinggevende bij de persoonlijke en beroepsmatige ontwikkeling.

8 Voorbeeld Stellingen Aansturing Benchmark % (zeer) mee eens Ik heb de vrijheid om mijn werk zo goed mogelijk te doen Het is duidelijk wat er van me verwacht wordt op mijn werk Ik ben tevreden over de manier waarop mijn leidinggevende leiding geeft Mijn leidinggevende is actief betrokken bij mijn persoonlijke en beroepsmatige ontwikkeling Ik krijg regelmatig zinvolle feedback op mijn presteren Totaal 71% 58% 58% 52% 37% Landelijk 79% 85% 66% 67% 54% Rood = negatief onderscheidend; groen = positief onderscheidend De vergelijking met de benchmark toont aan de scores van de gemiddelde medewerker van corporatie X ver onder het landelijk gemiddelde liggen. Enkel de medewerkers van de afdeling Vastgoed hebben vergelijkbare scores met het landelijk gemiddelde; de afdeling Wonen blijft ver op deze scores achter. De meest genoemde punten die de medewerkers genoemd hebben om de aansturing te verbeteren zijn: - het bekend maken van verwachtingen - meer feedback geven op werkzaamheden

9 Voorbeeld toegekend belang dimensie % belangrijk Totaal Financiën Vastgoed Wonen Functie 69% 73% 67% 68% Aansturing 66% 56% 66% 76% Communicatie 26% 22% 23% 34% Samenwerking 71% 74% Klantgerichtheid 64% 55% 59% 78% Waardering 36% 33% 37% 35% Cultuur van de organisatie 40% 36% 41% 44% Middelen die ter beschikking staan 3% 3% 4% 3% Betrokkenheid van collega's 38% 40% 36% 38% Rood = negatief onderscheidend; groen = positief onderscheidend Bovenstaande tabel toont het belang dat de medewerkers van corporatie X toekennen aan de negen dimensies van medewerkertevredenheidsonderzoek. De samenwerking, de functie en de aansturing zijn voor de gemiddelde medewerker van corporatie X de 3 belangrijkste dimensies. De afdeling Wonen hecht aanmerkelijk meer belang aan klantgerichtheid, aansturing, cultuur van de organisatie en aan de communicatie dan de medewerkers van de overige afdelingen.

10 Voorbeeld Prioriteitenmatrix (1/2) Voor elke dimensie van de medewerkerstevredenheid is vervolgens een waarde berekend op basis van het gemiddelde percentage medewerkers dat het met de stellingen van betreffende dimensie (zeer) eens is. De gedachte achter deze opzet is dat als de medewerkers het met alle stellingen eens zijn, de organisatie de ideale situatie voor het betreffende element heeft bereikt en alle neuzen dezelfde kant op staan. Naarmate de medewerkers het met minder stellingen eens zijn zullen de gemiddelde percentages afnemen tot 0%. In deze situatie staan de medewerkers en organisatie volledig uit elkaar in hun opvattingen. De -norm vormt hierbij de situatie tussen de wenselijke en niet-wenselijke werksituatie ( < ). Ofwel wanneer men met gemiddeld of meer van de stellingen eens is, dan is de werksituatie op dat element goed. Is de score lager, dan vereist dat element aandacht. Om te bepalen welk lager-dan-de-normscorend element als eerste voor verbetering in aanmerking komt, is voor elk element het gemiddelde percentage (zeer) mee eens afgezet tegen het toegekende belang in de zogenaamde prioriteitenmatrix. De -norm en het gemiddelde belang per element delen de matrix in 4 kwadranten. Dimensies die onder de -norm vallen én een bovengemiddeld belang toegekend hebben gekregen vallen in het prioriteitenkwadrant en verdienen het meest direct aandacht.

11 Voorbeeld Prioriteitenmatrix (2/2) 1 = Functie 2 = Aansturing 3 = Communicatie 4 = Samenwerking 5 = Klantgerichtheid 6 = Waardering 7 = Cultuur 8 = Middelen 9 = Betrokkenheid PRIORITEIT UITBOUWEN 80% 60% 50% % 3 30% 20% 10% 8 SECUNDAIR BELANG IN STAND HOUDEN 0% 30% 40% 50% 60% 80% 90% gemiddeld % mee eens gemiddeld belang Bovenstaande matrix voor corporatie X toont aan dat de aansturing en samenwerking de meeste aandacht vereisen. Van secundair belang zijn de communicatie en de cultuur binnen de organisatie. Desalniettemin kunnen geen van deze dimensies als losstaande en geïsoleerde dimensies beschouwd worden, want de communicatie heeft bijvoorbeeld altijd invloed op de aansturing en samenwerking. De functie en klantgerichtheid zijn de dimensies waar corporatie X goed op scoort en bovengemiddeld belangrijk zijn voor de medewerkers.

12 Voorbeeld Conclusie Voor de medewerkers van corporatie X zijn de samenwerking, de functie, de aansturing en de klantgerichtheid de belangrijkste dimensies van het werk. De samenwerking en de aansturing vallen evenwel onder de -norm en dienen verbeterd te worden. Om deze dimensies te verbeteren kan men zich het beste richten op de medewerkers van de afdeling Wonen. Zijn zijn aanmerkelijk minder tevreden over de aansturing én de communicatie, hetgeen onlosmakelijk verbonden is aan de samenwerking. Het feit dat de afdeling Wonen zich relatief ontevreden toont is op zich een logisch gevolg van de nieuw ingeslagen weg van het MT; klantgerichtheid is een dimensie van het werk die vooral terugkomt in het dagelijkse werk van deze afdeling. De constatering dat de afdeling Wonen klantgerichtheid ook als een belangrijk element beschouwd toont aan dat de medewerkers van de afdeling doordrongen zijn van de nieuwe visie van het MT. Het grootste probleem lijkt dan ook te liggen in het operationaliseren van deze visie in de dagelijkse werkzaamheden van de afdeling Wonen.

13 Voorbeeld Groepsdiscussies (1/2) Na een presentatie aan alle medewerkers van de belangrijkste onderzoeksresultaten is in overleg met het MT gekozen voor een reeks van groepsdiscussies, waarbij elke gespreksgroep bestond uit een mix van werknemers van de verschillende afdelingen. Doel van deze discussies was te achterhalen welke motieven achter de gegeven antwoorden lagen en vooral welke verbeterpunten de medewerkers bij de organisatie én bij zich zelf kunnen vinden. Voornaamste uitkomst uit deze groepsdiscussie was, dat alle medewerkers van corporatie X doordrongen zijn van de noodzaak huurders als klanten te beschouwen, maar het idee hebben dat het MT deze visie soms te nadrukkelijk opdringt. Het feit, dat vooral de medewerkers van de afdeling Wonen zich relatief ontevreden tonen, komt voort uit het beeld, dat de leidinggevende niet voldoende weerwoord biedt tegen de wensen van het MT. In bepaalde gevallen waren veranderingen niet realiseerbaar binnen de gestelde termijn. Door dit niet goed aan het MT over te brengen en tegelijkertijd te weinig input te geven om tot een oplossing te kunnen komen, heeft de leidinggevende te veel onduidelijkheden binnen de eigen afdeling gecreëerd. De leidinggevende zelf nuanceert deze mening door te stellen, dat het merendeel van de eisen wel gehaald zijn, maar dat de ervaringen met enkele achteraf onmogelijk gebleken doelstellingen de ervaringen met behaalde doelen hebben gekleurd.

14 Voorbeeld Groepsdiscussies (2/2) Tot slot is de medewerkers gevraagd nogmaals verbeterpunten te noemen die voor meer duidelijkheid kunnen zorgen binnen de corporatie. De meest genoemde verbeterpunten die de medewerkers voor zich zelf zien zijn: meer vragen naar feedback bij de leidinggevende. meer initiatief tonen bij het zoeken van informatie/oplossingen. meer overleggen met collega s. zaken van elkaar scheiden. De meest genoemde verbeterpunten die de medewerkers voor de organisatie zien zijn: niet te veel willen veranderen in één keer. realistische doelen stellen. alle medewerkers beter informeren. meer naar de medewerkers luisteren.

15 Voorbeeld Slotconclusie & aanbeveling De slotconclusie van het onderzoek is daarmee dat alle medewerkers binnen corporatie X en leidinggevenden in het bijzonder meer moeten aansturen op duidelijkheid, daar onduidelijkheden over het werk te veel tot onvrede leiden onder vooral de medewerkers van de afdeling Wonen. Aan deze intentie kan vorm gegeven worden via het structureel voeren van persoonlijke en afdelingsgerichte communicatie (weekoverleg). Het zal de werknemer in staat stellen zich beter betrokken te voelen bij en in te leven in de hernieuwde doelstellingen van de organisatie om daar vervolgens op adequate wijze naar te kunnen handelen. Hierbij is een belangrijke taak weggelegd voor de leidinggevende die hen op deze visie moet aansturen. Verbeterpunten voor de aansturing zijn het regelmatig geven van feedback, het uitspreken van realistische verwachtingen en het tonen van betrokkenheid bij de beroepsmatige en persoonlijke groei van de medewerkers.

Leerlingtevredenheidsonderzoek

Leerlingtevredenheidsonderzoek Rapportage Leerlingtevredenheidsonderzoek CBS Paadwizer In opdracht van Contactpersoon Stichting de Tjongerwerven Christelijk Primair Onderwijs de heer H. van Malsen en de heer A. Vos Utrecht, februari

Nadere informatie

Online beoordelen Inleiding Het gebruik

Online beoordelen Inleiding Het gebruik Online beoordelen Inleiding Organisaties moeten steeds sneller in kunnen spelen op de veranderende eisen die de samenleving aan organisaties stelt. De huidige, veelal traditionele P&O instrumenten, zoals

Nadere informatie

Leerlingtevredenheidsonderzoek

Leerlingtevredenheidsonderzoek Rapportage Leerlingtevredenheidsonderzoek In opdracht van Contactpersoon RKBS 't Valder De heer H. Hetterscheid Utrecht, april 2014 DUO Onderwijsonderzoek drs. Vincent van Grinsven drs. Madelon van Duren

Nadere informatie

Leerlingtevredenheidsonderzoek

Leerlingtevredenheidsonderzoek Schoolrapportage CBS De Windroos Leerlingtevredenheidsonderzoek In opdracht van Contactpersoon Noordkwartier Mevrouw W. Drenth Utrecht, mei 2014 DUO Onderwijsonderzoek drs. Vincent van Grinsven drs. Marjan

Nadere informatie

Leerlingtevredenheidsonderzoek

Leerlingtevredenheidsonderzoek Rapportage Leerlingtevredenheidsonderzoek Basisschool Sint Martinus In opdracht van Contactpersoon Basisschool Sint Martinus de heer F. Giesen Utrecht, juni 2015 DUO Onderwijsonderzoek drs. Vincent van

Nadere informatie

Nationaal Medewerkerstevredenheidsonderzoek

Nationaal Medewerkerstevredenheidsonderzoek Nationaal Medewerkerstevredenheidsonderzoek uitgevoerd door Maart 2009 Nationaal Medewerkerstevredenheidsonderzoek uitgevoerd door: Almere Staete Radioweg 6a 1324 KW ALMERE Tel. (036) 5300402 E-mail: info@trendview.nl

Nadere informatie

Leerlingtevredenheidsonderzoek

Leerlingtevredenheidsonderzoek Rapportage Leerlingtevredenheidsonderzoek De Mei In opdracht van Contactpersoon Zaan Primair de heer T. Versteeg Utrecht, februari 2015 DUO Onderwijsonderzoek drs. Vincent van Grinsven Anja Schaapman MSc

Nadere informatie

Medewerkersonderzoek. Rapportage. Medewerkersonderzoek. Stichting De Tjongerwerven - Christelijk Primair Onderwijs

Medewerkersonderzoek. Rapportage. Medewerkersonderzoek. Stichting De Tjongerwerven - Christelijk Primair Onderwijs Rapportage Medewerkersonderzoek In opdracht van Contactpersoon Stichting De Tjongerwerven - Christelijk Primair Onderwijs de heer H. van Malsen en de heer A. Vos Utrecht, februari 2015 DUO Onderwijsonderzoek

Nadere informatie

INLEIDING. Namens het managementteam van de SPGH, Mirjam Diderich. Directeur. Hellendoorn 15 januari 2015

INLEIDING. Namens het managementteam van de SPGH, Mirjam Diderich. Directeur. Hellendoorn 15 januari 2015 RESULTATEN OUDER-ENQUÊTE 01 INLEIDING In dit document worden de resultaten besproken van de ouderenquête die is afgenomen in november 01 (schooljaar 01-015). Doelstelling van de enquête is het meten van

Nadere informatie

Leerlingtevredenheidsonderzoek

Leerlingtevredenheidsonderzoek Rapportage Leerlingtevredenheidsonderzoek De Meentschool - Afdeling SO In opdracht van Contactpersoon De Meentschool - Afdeling SO de heer A. Bosscher Utrecht, juni 2015 DUO Onderwijsonderzoek drs. Vincent

Nadere informatie

Leerlingtevredenheidsonderzoek

Leerlingtevredenheidsonderzoek Rapportage Leerlingtevredenheidsonderzoek De Meander In opdracht van Contactpersoon Zaan Primair de heer T. Versteeg Utrecht, februari 2015 DUO Onderwijsonderzoek drs. Vincent van Grinsven Anja Schaapman

Nadere informatie

Leerlingtevredenheidsonderzoek

Leerlingtevredenheidsonderzoek Rapportage Leerlingtevredenheidsonderzoek In opdracht van Contactpersoon Basisschool Den Doelhof De heer P. Engels Utrecht, februari 2015 DUO Onderwijsonderzoek drs. Vincent van Grinsven drs. Madelon van

Nadere informatie

6.1 De Net Promoter Score voor de Publieke Sector

6.1 De Net Promoter Score voor de Publieke Sector 6.1 De Net Promoter Score voor de Publieke Sector Hoe kun je dienstverleners het beste betrekken bij klantonderzoek? Ik ben de afgelopen jaren onder de indruk geraakt van een specifieke vorm van 3 e generatie

Nadere informatie

Leerlingtevredenheidsonderzoek

Leerlingtevredenheidsonderzoek Rapportage Bs. Berglarenschool Leerlingtevredenheidsonderzoek In opdracht van Contactpersoon Zicht Primair Onderwijs - Bs. Berglarenschool Dhr. P. van de Sande Utrecht, april 2014 DUO Onderwijsonderzoek

Nadere informatie

Leerlingtevredenheidsonderzoek

Leerlingtevredenheidsonderzoek Schoolrapportage Leerlingtevredenheidsonderzoek De Overhaal In opdracht van Contactpersoon Zaan Primair De heer T. Versteeg Utrecht, maart 2013 DUO Onderwijsonderzoek drs. Vincent van Grinsven Anja Schaapman

Nadere informatie

MEDEWERKERSTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2004 Resultaten en vervolgtraject

MEDEWERKERSTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2004 Resultaten en vervolgtraject MEDEWERKERSTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2004 Resultaten en vervolgtraject Inleiding In mei van dit jaar is een nieuw medewerkertevredenheidsonderzoek gehouden. De eerste resultaten van dit onderzoek zijn in

Nadere informatie

Toelichting op Medewerkeronderzoek door H&S Adviesgroep

Toelichting op Medewerkeronderzoek door H&S Adviesgroep Toelichting op Medewerkeronderzoek door H&S Adviesgroep H&S Adviesgroep kan u ondersteunen bij het uitvoeren van een Medewerkeronderzoek. Organisaties zetten deze onderzoeken in om bijvoorbeeld de werkbeleving,

Nadere informatie

ONLINE VIDEO MONITOR 2013 CUSTOMER TOUCHPOINT

ONLINE VIDEO MONITOR 2013 CUSTOMER TOUCHPOINT 2013 CUSTOMER TOUCHPOINT 1. INLEIDING 2 1A. RESPONDENTEN Distributiematerialen onderzoek Het onderzoek voor de Online Video Monitor is in december 2012 uitgevoerd onder de lezers van Marketingfacts. De

Nadere informatie

De respons op het onderzoek was 57% en is daarmee representatief. Het aantal respondenten was 171 van de 300 genodigden.

De respons op het onderzoek was 57% en is daarmee representatief. Het aantal respondenten was 171 van de 300 genodigden. Beste ouders, Hierbij presenteren wij de resultaten van de oudertevredenheidsonderzoeken van 2017. Dit onderzoek is online gehouden en heeft de tevredenheid van ouders gemeten t.a.v. meerdere aspecten

Nadere informatie

Leerlingtevredenheidsonderzoek

Leerlingtevredenheidsonderzoek Rapportage Leerlingtevredenheidsonderzoek De Meentschool - Afdeling VSO In opdracht van Contactpersoon De Meentschool - Afdeling VSO de heer A. Bosscher Utrecht, juni 2015 DUO Onderwijsonderzoek drs. Vincent

Nadere informatie

Werkbelevingsonderzoek 2013

Werkbelevingsonderzoek 2013 Werkbelevingsonderzoek 2013 voorbeeldrapport Den Haag, 17 september 2014 Ipso Facto beleidsonderzoek Raamweg 21, Postbus 82042, 2508EA Den Haag. Telefoon 070-3260456. Reg.K.v.K. Den Haag: 546.221.31. BTW-nummer:

Nadere informatie

Medewerkersonderzoek. Rapportage. Medewerkersonderzoek. De Dijk Oost + West

Medewerkersonderzoek. Rapportage. Medewerkersonderzoek. De Dijk Oost + West Rapportage Medewerkersonderzoek De Dijk Oost + West In opdracht van Contactpersoon Zaan Primair De heer T. Versteeg Utrecht, februari 2015 DUO Onderwijsonderzoek drs. Vincent van Grinsven Anja Schaapman

Nadere informatie

Uitleg bij de resultaten. Kleuring in de rapportage. Resultaat & Actie

Uitleg bij de resultaten. Kleuring in de rapportage. Resultaat & Actie Uitleg bij de resultaten Het onderzoek geeft inzicht in de organisatie, vanuit het perspectief van diegenen die daar het meeste over kunnen vertellen: jullie eigen medewerkers. Daarnaast biedt het onderzoek

Nadere informatie

Medewerkersonderzoek. Schoolrapportage. Medewerkersonderzoek. De Overhaal. Utrecht, maart 2013

Medewerkersonderzoek. Schoolrapportage. Medewerkersonderzoek. De Overhaal. Utrecht, maart 2013 Schoolrapportage Medewerkersonderzoek De Overhaal In opdracht van Contactpersoon Zaan Primair De heer T. Versteeg Utrecht, maart 2013 DUO Onderwijsonderzoek drs. Vincent van Grinsven Anja Schaapman MSc

Nadere informatie

Medewerkersonderzoek. Rapportage. Medewerkersonderzoek. De Pionier

Medewerkersonderzoek. Rapportage. Medewerkersonderzoek. De Pionier Rapportage Medewerkersonderzoek De Pionier In opdracht van Contactpersoon Zaan Primair De heer T. Versteeg Utrecht, februari 2015 DUO Onderwijsonderzoek drs. Vincent van Grinsven Anja Schaapman Msc Postbus

Nadere informatie

Leerlingtevredenheidsonderzoek De Kornalijn

Leerlingtevredenheidsonderzoek De Kornalijn De Kornalijn srapportage In opdracht van De Kornalijn december 2015 Dit rapport is opgesteld door DUO Onderwijsonderzoek in opdracht van De Kornalijn. DUO Onderwijsonderzoek drs. Vincent van Grinsven drs.

Nadere informatie

Onderzoek klanttevredenheid Proces klachtbehandeling 2011... Antidiscriminatievoorziening Limburg

Onderzoek klanttevredenheid Proces klachtbehandeling 2011... Antidiscriminatievoorziening Limburg Proces klachtbehandeling 2011................................................................... Antidiscriminatievoorziening Limburg Mei 2012...................................................................

Nadere informatie

MTO. Medewerkers & Team Onderzoek NIEUW! Onderzoek van medewerkerstevredenheid en teameffectiviteit. Medewerkers & Team Onderzoek

MTO. Medewerkers & Team Onderzoek NIEUW! Onderzoek van medewerkerstevredenheid en teameffectiviteit. Medewerkers & Team Onderzoek MTO NIEUW! Onderzoek van medewerkerstevredenheid en teameffectiviteit Binnen en buiten de zorginstelling verandert er veel en snel. De uitdagingen waarvoor we nu staan zijn vele malen complexer dan een

Nadere informatie

RAPPORTAGE ONDERZOEK CLIËNTTEVREDENHEID 2012 CARE COMPANY. april 2012, uitgevoerd door: Wij maken het duidelijk.

RAPPORTAGE ONDERZOEK CLIËNTTEVREDENHEID 2012 CARE COMPANY. april 2012, uitgevoerd door: Wij maken het duidelijk. RAPPORTAGE ONDERZOEK CLIËNTTEVREDENHEID 2012 CARE COMPANY april 2012, uitgevoerd door: Wij maken het duidelijk. www.xs2quality.nl info@xs2quality.nl Inhoudsopgave Inleiding 3 Samenvatting 5 Onderzoeksvariabelen

Nadere informatie

Onderzoek tevredenheid medewerkers FICTIEF. 2012 Rapportage. Walvis ConsultingGroep Amersfoort, maart 2012 Onderzoeker: drs.

Onderzoek tevredenheid medewerkers FICTIEF. 2012 Rapportage. Walvis ConsultingGroep Amersfoort, maart 2012 Onderzoeker: drs. Onderzoek tevredenheid medewerkers FICTIEF 2012 Rapportage Walvis ConsultingGroep Amersfoort, maart 2012 Onderzoeker: drs. Ronald Zwart Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleiding en leeswijzer... 3 1.1 Inleiding:

Nadere informatie

Rapportage Oudertevredenheidsonderzoek PO

Rapportage Oudertevredenheidsonderzoek PO Rapportage Soort rapportage: School: Schoolrapportage De Torenuil Datum: maart 2018 Opdrachtgever: Schng Robijn Dit rapport is opgesteld door DUO Onderwijsonderzoek & Advies in opdracht van Stichting Robijn.

Nadere informatie

Samenvatting en rapportage Klanttevredenheidsonderzoek PPF 2011/2012

Samenvatting en rapportage Klanttevredenheidsonderzoek PPF 2011/2012 Samenvatting en rapportage Klanttevredenheidsonderzoek PPF 0/0 Stichting Personeelspensioenfonds Cordares (PPF) Astrid Currie, communicatieadviseur Maart 0 versie.0 Pagina versie.0 Inleiding Op initiatief

Nadere informatie

Goed 67% Medewerker Tevredenheid Onderzoek. Respons: Gemiddelde Beoordeling. Publicatie Medewerker Tevredenheidsonderzoek

Goed 67% Medewerker Tevredenheid Onderzoek. Respons: Gemiddelde Beoordeling. Publicatie Medewerker Tevredenheidsonderzoek Medewerker Tevredenheid Onderzoek 2017 Publicatie Medewerker Tevredenheidsonderzoek Zorggroep Achterhoek vindt het belangrijk om de tevredenheid van haar medewerkers als werkgever te pijlen. Zo kan Zorggroep

Nadere informatie

Work Engagement Scan

Work Engagement Scan Voorbeeld Groepsoverzicht 1 Work Engagement Scan Organisatie Y PiCompany BV T 030 20 40 800 E info@picompany.nl Over de Work Engagement Scan 2 Weten hoe bevlogen mensen zijn Bevlogen werknemers presteren

Nadere informatie

Medewerkersonderzoek. Meting november Uw projectmanager Meike Post. Samenvatting 't Dijkhuis. E: T: +31 (0)

Medewerkersonderzoek. Meting november Uw projectmanager Meike Post. Samenvatting 't Dijkhuis. E: T: +31 (0) Medewerkersonderzoek Samenvatting Meting november 2016 Uw projectmanager Meike Post E: meike.post@effectory.com T: +31 (0)20 30 50 100 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Uitleg Samenvatting Scores Scores op de

Nadere informatie

Oudertevredenheidsonderzoek Basisschool Panta Rhei

Oudertevredenheidsonderzoek Basisschool Panta Rhei Basisschool Panta Rhei Rapportage In opdracht van Kerobei december 2015 Dit rapport is opgesteld door DUO Onderwijsonderzoek in opdracht van Kerobei. DUO Onderwijsonderzoek drs. Vincent van Grinsven Chris

Nadere informatie

Oudertevredenheidsonderzoek

Oudertevredenheidsonderzoek Rapportage Oudertevredenheidsonderzoek Basisschool De Meule In opdracht van Contactpersoon Stichting Fortior de heer J. Vullings Utrecht, juni 2015 DUO Onderwijsonderzoek drs. Vincent van Grinsven Anja

Nadere informatie

Samenvatting Medewerkersonderzoek Hogeschool der Kunsten 2012. 1. Hogeschool der Kunsten

Samenvatting Medewerkersonderzoek Hogeschool der Kunsten 2012. 1. Hogeschool der Kunsten Samenvatting Medewerkersonderzoek Hogeschool der Kunsten 2012 1. Hogeschool der Kunsten Eind 2012 is in de Hogeschool der Kunsten Den Haag een medewerkersonderzoek uitgevoerd. Voor het Koninklijk Conservatorium

Nadere informatie

CQI-Concernrapport Volckaert

CQI-Concernrapport Volckaert Ervaringen van somatische cliënten, contactpersonen van cliënten met een psychogeriatrische indicatie en thuiszorg cliënten CQI-Concernrapport Volckaert December 2016 Samenstelling: drs. J.J. Haamers,

Nadere informatie

Oudertevredenheidsonderzoek Kinderdagverblijven Peuterspeelszalen Buitenschoolse Opvang

Oudertevredenheidsonderzoek Kinderdagverblijven Peuterspeelszalen Buitenschoolse Opvang Kinderopvang Oudertevredenheidsonderzoek Kinderdagverblijven Peuterspeelszalen Buitenschoolse Opvang Hoe denken de ouders over (onder meer): - de leid(st)ers/pedagogisch medewerk(st)ers - de sfeer - de

Nadere informatie

CQI-Concernrapport Volckaert

CQI-Concernrapport Volckaert Ervaringen van somatische cliënten, contactpersonen van cliënten met een psychogeriatrische indicatie en thuiszorg cliënten CQI-Concernrapport Volckaert December 2017 Samenstelling: drs. J.J. Haamers,

Nadere informatie

CQI-Concernrapport Accolade Zorg

CQI-Concernrapport Accolade Zorg Ervaringen van somatische cliënten, contactpersonen van cliënten met een psychogeriatrische indicatie en thuiszorg cliënten CQI-Concernrapport Accolade Zorg September 2016 Samenstelling: drs. J.J. Haamers,

Nadere informatie

Case: de nieuwe huurders van corporatie X (o.b.v. de CKC Monitor)

Case: de nieuwe huurders van corporatie X (o.b.v. de CKC Monitor) Case: de nieuwe huurders van corporatie X (o.b.v. de CKC Monitor) Hoe tevreden zijn de nieuwe huurders van corporatie X over het gehele proces rondom het betrekken van hun nieuwe woning en op welke onderliggende

Nadere informatie

Case Tevredenheidsonderzoek

Case Tevredenheidsonderzoek Case Tevredenheidsonderzoek Wat resulteert, bij woningen ouder dan 30 jaar, in een hogere tevredenheid met de woning; een nieuwe badkamer of een nieuwe keuken? Wat is tevredenheid? Het gevoel van een klant

Nadere informatie

Leerlingtevredenheidsonderzoek De Kornalijn

Leerlingtevredenheidsonderzoek De Kornalijn De Kornalijn Rapportage In opdracht van De Kornalijn december 2015 Dit rapport is opgesteld door DUO Onderwijsonderzoek in opdracht van De Kornalijn. DUO Onderwijsonderzoek drs. Vincent van Grinsven drs.

Nadere informatie

Kinderdagverblijven. Kinderdagverblijven. Oudertevredenheidsonderzoek voor kinderdagverblijven

Kinderdagverblijven. Kinderdagverblijven. Oudertevredenheidsonderzoek voor kinderdagverblijven Kinderdagverblijven Kinderdagverblijven Oudertevredenheidsonderzoek voor kinderdagverblijven Hoe denken uw ouders (onder meer) over: - de leidsters - de sfeer - de sociaal-emotionele ontwikkeling van hun

Nadere informatie

Leerlingtevredenheidsonderzoek De Kei

Leerlingtevredenheidsonderzoek De Kei De Kei Rapportage In opdracht van De Kei juli 2017 Dit rapport is opgesteld door DUO Onderwijsonderzoek in opdracht van De Kei. DUO Onderwijsonderzoek drs. Vincent van Grinsven Chris Roerdink LLM Postbus

Nadere informatie

Kwaliteit van Goed Werkgeverschap

Kwaliteit van Goed Werkgeverschap Kwaliteit van Goed Werkgeverschap Meting KWH-Goed Werkgeverschaplabel Rapportage opgesteld door KWH in samenwerking met EVZ organisatie-advies Bijlagen Corporatie Rotterdam, 20xx Inhoudsopgave

Nadere informatie

Rapportage Medewerkersonderzoek 2013 de DCW medewerkers gedetacheerd

Rapportage Medewerkersonderzoek 2013 de DCW medewerkers gedetacheerd Rapportage Medewerkersonderzoek 2013 de DCW medewerkers gedetacheerd 0 Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Samenvatting 3 Resultaten 6 Respons Over de respondenten Rapportcijfer Werkbeleving 10 Leidinggeven(den)

Nadere informatie

Medewerkerstevredenheidsonderzoek Fictivia 2008.V.

Medewerkerstevredenheidsonderzoek Fictivia 2008.V. Medewerkerstevredenheidsonderzoek Fictivia 2008.V. Opdrachtgever: Uitvoerder: Plaats: Versie: Fictivia B.V. Junior Consult Groningen Fictief 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Directieoverzicht 4 Leiderschap.7

Nadere informatie

Resultaten medewerkers tevredenheidsonderzoek Valkenhof najaar 2018

Resultaten medewerkers tevredenheidsonderzoek Valkenhof najaar 2018 Resultaten medewerkers tevredenheidsonderzoek Valkenhof najaar 2018 Inhoud 1. Vragenlijst... 3 2. Respons... 3 3. Resultaten per thema... 3 4. Werkgever Net Promotor Score (WNPS)... 5 5. Resultaten bibliotheekvragen...

Nadere informatie

OBS A.M.G. Schmidt 7 februari 2014

OBS A.M.G. Schmidt 7 februari 2014 OBS A.M.G. Schmidt 7 februari 2014 Managementrapportage Scholengemeenschap Veluwezoom wil periodiek meten hoe de tevredenheid is onder haar belangrijkste doelgroepen: leerlingen, ouders, leerkrachten en

Nadere informatie

Oudertevredenheidsonderzoek

Oudertevredenheidsonderzoek Rapportage Oudertevredenheidsonderzoek Basisschool Kleur-Rijk In opdracht van Contactpersoon Stichting Fortior de heer J. Vullings Utrecht, juni 2015 DUO Onderwijsonderzoek drs. Vincent van Grinsven Anja

Nadere informatie

Medewerkersonderzoek. Schoolrapportage. Medewerkersonderzoek. Dynamica SO. Utrecht, maart 2013

Medewerkersonderzoek. Schoolrapportage. Medewerkersonderzoek. Dynamica SO. Utrecht, maart 2013 Schoolrapportage Medewerkersonderzoek Dynamica SO In opdracht van Contactpersoon Zaan Primair De heer T. Versteeg Utrecht, maart 2013 DUO Onderwijsonderzoek drs. Vincent van Grinsven Anja Schaapman MSc

Nadere informatie

Medewerkersonderzoek. Rapportage. Medewerkersonderzoek. Van Maerlantlyceum. Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs

Medewerkersonderzoek. Rapportage. Medewerkersonderzoek. Van Maerlantlyceum. Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs Rapportage Medewerkersonderzoek Van Maerlantlyceum In opdracht van Contactpersoon Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs mevrouw M. van der Zanden en mevrouw C. Beijers Utrecht, juli 2013 DUO Onderwijsonderzoek

Nadere informatie

Joe Jouw Ontwikkeling Eerst

Joe Jouw Ontwikkeling Eerst Competentiebeoordeling Kandidaat-rapportage Joe Jouw Ontwikkeling Eerst www.jouwontwikkelingeerst.nl - info@jouwontwikkelingeerst.nl - 06 46 13 63 21 Inhoudsopgave Inleiding 3 Basisgegevens van de rapportage

Nadere informatie

Leerlingtevredenheidsonderzoek

Leerlingtevredenheidsonderzoek Rapportage Leerlingtevredenheidsonderzoek In opdracht van Contactpersoon Pieter Brueghelschool de heer W. Leerink Utrecht, mei 2013 DUO Onderwijsonderzoek drs. Vincent van Grinsven drs. Marjan den Ouden

Nadere informatie

Rapportage Leerlingtevredenheidsonderzoek PO

Rapportage Leerlingtevredenheidsonderzoek PO Rapportage Soort rapportage: School: Schoolrapportage De Schalm Datum: maart 2019 Opdrachtgever: Kerobei Dit rapport is opgesteld door DUO Onderwijsonderzoek & Advies in opdracht van Kerobei. DUO Onderwijsonderzoek

Nadere informatie

Rapportage. Samenvatting Medewerkersonderzoek PO. Datum: november Stichting Prodas. Opdrachtgever:

Rapportage. Samenvatting Medewerkersonderzoek PO. Datum: november Stichting Prodas. Opdrachtgever: Rapportage Samenvatting Medewerkersonderzoek PO Soort rapportage: School: Schoolrapportage BBS Antonius Datum: november 2017 Opdrachtgever: Stichting Prodas 1. Inleiding Stichting Prodas wil inzicht in

Nadere informatie

Rapportage Leerlingtevredenheidsonderzoek PO

Rapportage Leerlingtevredenheidsonderzoek PO Rapportage Soort rapportage: School: Schoolrapportage BS Zeilberg Datum: november 2017 Opdrachtgever: S ch ng Prodas Dit rapport is opgesteld door DUO Onderwijsonderzoek & Advies in opdracht van Stichting

Nadere informatie

Leeswijzer rapporten

Leeswijzer rapporten Leeswijzer rapporten Naar aanleiding van de lokale verkiezingen legt ACV Openbare Diensten de noden van het personeel van de gemeenten, OCMW s, provincies en intercommunales op tafel. We brengen de arbeidstevredenheid

Nadere informatie

Uw imago onder uw regionale belanghouders. Resultaten imago-onderzoek Elan Wonen

Uw imago onder uw regionale belanghouders. Resultaten imago-onderzoek Elan Wonen Uw imago onder uw regionale belanghouders Resultaten imago-onderzoek Elan Wonen Over het onderzoek Elan Wonen heeft in oktober 2017 deelgenomen aan het imago-onderzoek dat KWH uitvoerde onder de regionale

Nadere informatie

Rapportage Medewerkersonderzoek PO

Rapportage Medewerkersonderzoek PO Rapportage Medewerkersonderzoek PO Soort rapportage: School: Schoolrapportage BS De Wegwijzer Datum: november 2017 Opdrachtgever: S ch ng Prodas Dit rapport is opgesteld door DUO Onderwijsonderzoek & Advies

Nadere informatie

Rapportage Medewerkerstevredenheidsonderzoek

Rapportage Medewerkerstevredenheidsonderzoek Rapportage Medewerkerstevredenheidsonderzoek 2017 Versie 1.0.0 Drs. J.J. Laninga maart 2016 MTO-CQI www.triqs.nl Voorwoord Met genoegen bieden wij u hierbij de rapportage aan over het uitgevoerde medewerkerstevredenheidsonderzoek

Nadere informatie

CQI-Concernrapport Volckaert

CQI-Concernrapport Volckaert Ervaringen van somatische cliënten, contactpersonen van cliënten met een psychogeriatrische indicatie en thuiszorg cliënten CQI-Concernrapport Volckaert Juni 2015 Samenstelling: drs. J.J. Haamers, Versie:

Nadere informatie

OCAI. veelgestelde vragen

OCAI. veelgestelde vragen OCAI veelgestelde vragen OCAI, veelgestelde vragen OCAI online Vrouwenlaan 106 8017 HS Zwolle 038-2301503 www.ocai-online.nl OCAI online, september 2008 3 [ Over de uitslag Hoe kan het dat mijn collega

Nadere informatie

Rapportage onderzoek personeel van bibliotheken. voor bibliotheken

Rapportage onderzoek personeel van bibliotheken. voor bibliotheken Rapportage onderzoek personeel van bibliotheken voor bibliotheken Rapportage onderzoek personeel van bibliotheken Een onderzoek onder klanten over de bibliotheekmedewerkers de Bibliotheek Deventer BiebPanel

Nadere informatie

Marieke de Vries. 20 september 2006. 360 feedback

Marieke de Vries. 20 september 2006. 360 feedback Marieke de Vries 0 september 006 60 feedback Inhoudsopgave Inleiding Basisgegevens van de rapportage Geselecteerde competenties Toelichting overzichten 6 Algemeen overzicht 8 Gedetailleerd overzicht 9

Nadere informatie

Uw imago onder uw regionale belanghouders. Resultaten imago-onderzoek Heuvelrug Wonen

Uw imago onder uw regionale belanghouders. Resultaten imago-onderzoek Heuvelrug Wonen Uw imago onder uw regionale belanghouders Resultaten imago-onderzoek Heuvelrug Wonen Over het onderzoek Heuvelrug Wonen heeft in oktober 2017 deelgenomen aan het imago-onderzoek dat KWH uitvoerde onder

Nadere informatie

Leerlingtevredenheidsonderzoek

Leerlingtevredenheidsonderzoek Rapportage Leerlingtevredenheidsonderzoek Da Costaschool Nunspeet In opdracht van Contactpersoon Vereniging CNS Nunspeet De heer A. Magré Utrecht, november 2014 DUO Onderwijsonderzoek drs. Vincent van

Nadere informatie

Leerlingtevredenheidsonderzoek

Leerlingtevredenheidsonderzoek Rapportage Leerlingtevredenheidsonderzoek Kogerveld In opdracht van Contactpersoon Zaan Primair de heer T. Versteeg Utrecht, februari 2015 DUO Onderwijsonderzoek drs. Vincent van Grinsven Anja Schaapman

Nadere informatie

Bedrijfsnummer: 159. Rapportage tevredenheidsonderzoek onder cliënten en opdrachtgevers van. Matchcare re-integratie

Bedrijfsnummer: 159. Rapportage tevredenheidsonderzoek onder cliënten en opdrachtgevers van. Matchcare re-integratie Rapportage tevredenheidsonderzoek onder cliënten en opdrachtgevers van Matchcare re-integratie April 2009 1 Bedrijfsnaam: Matchcare re-integratie Inleiding Voor u ligt het rapport van het tevredenheidsonderzoek

Nadere informatie

Oudertevredenheidsonderzoek Kinderopvang

Oudertevredenheidsonderzoek Kinderopvang Oudertevredenheidsonderzoek Kinderopvang COVER HEADLINES KOPJE Hoe denken de ouders Cover (onder headlines meer): met bullet de sfeer de sociaal-emotionele ontwikkeling van hun kind(eren) de voorzieningen

Nadere informatie

Dorpsschool Rozendaal 7 februari 2014

Dorpsschool Rozendaal 7 februari 2014 Dorpsschool Rozendaal 7 februari 2014 Managementrapportage Scholengemeenschap Veluwezoom wil periodiek meten hoe de tevredenheid is onder haar belangrijkste doelgroepen: leerlingen, ouders, leerkrachten

Nadere informatie

Resultaten tevredenheidsonderzoeken cliënten en medewerkers

Resultaten tevredenheidsonderzoeken cliënten en medewerkers Resultaten tevredenheidsonderzoeken cliënten en medewerkers Ervaring in de driehoek Cello heeft in de periode mei juni van dit jaar onderzoek laten uitvoeren naar de ervaringen van cliënten, ouders / vertegenwoordigers

Nadere informatie

Rapportage Leerlingtevredenheidsonderzoek PO

Rapportage Leerlingtevredenheidsonderzoek PO Rapportage Leerlingtevredenheidsonderzoek PO Soort rapportage: School: Schoolrapportage BS d'n Bogerd Datum: november 2017 Opdrachtgever: S ch ng Prodas Dit rapport is opgesteld door DUO Onderwijsonderzoek

Nadere informatie

Leerlingtevredenheidsonderzoek

Leerlingtevredenheidsonderzoek Rapportage Leerlingtevredenheidsonderzoek De Lindenboom In opdracht van Contactpersoon Zaan Primair de heer T. Versteeg Utrecht, februari 2015 DUO Onderwijsonderzoek drs. Vincent van Grinsven Anja Schaapman

Nadere informatie

OBS Kon. Emma 7 februari 2014

OBS Kon. Emma 7 februari 2014 OBS Kon. Emma 7 februari 2014 Managementrapportage Scholengemeenschap Veluwezoom wil periodiek meten hoe de tevredenheid is onder haar belangrijkste doelgroepen: leerlingen, ouders, leerkrachten en OOP-ers.

Nadere informatie

Trots op het werk en plezier met de collega s. Brancherapportage uitzend- en recruitmentbranche

Trots op het werk en plezier met de collega s. Brancherapportage uitzend- en recruitmentbranche Trots op het werk en plezier met de collega s Brancherapportage uitzend- en recruitmentbranche Trots op het werk en plezier met de collega s Medewerkers in de uitzend- en recruitmentbranche zijn er voornamelijk

Nadere informatie

Dienstverlening onderzoek

Dienstverlening onderzoek Dienstverlening onderzoek Concept rapportage T.b.v. WSW Drs. Claudie Wels, Drs. Marjon Drenth en Anouk Vermeulen MSc. April 2015 c15wswcom Inhoudsopgave 1 2 3 4 5 Onderzoeksverantwoording 2 Algemeen beeld

Nadere informatie

Cliëntervaringsonderzoek

Cliëntervaringsonderzoek Cliëntervaringsonderzoek Hoofdrapportage mei - juni 2014 Uw consultant Carolien Wannyn E: carolien.wannyn@effectory.com T: +31 (0)20 30 50 100 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1. Inleiding en verantwoording...3

Nadere informatie

Oudertevredenheidsonderzoek

Oudertevredenheidsonderzoek Rapportage CBS De Windroos Oudertevredenheidsonderzoek In opdracht van Contactpersoon Noordkwartier Mevrouw W. Drenth Utrecht, juni 2014 DUO Onderwijsonderzoek drs. Vincent van Grinsven drs. Marjan den

Nadere informatie

De kwaliteit van educatieve activiteiten meten. Universiteitsmuseum Utrecht

De kwaliteit van educatieve activiteiten meten. Universiteitsmuseum Utrecht De kwaliteit van educatieve activiteiten meten Universiteitsmuseum Utrecht De kwaliteit van educatieve activiteiten meten Universiteitsmuseum Utrecht Claudia de Graauw Bo Broers Januari 2015 1 Inhoudsopgave

Nadere informatie

FinQ Monitor van financieel bewustzijn en financiële vaardigheden van Nederlanders. Auteurs Jorn Lingsma Lisa Jager

FinQ Monitor van financieel bewustzijn en financiële vaardigheden van Nederlanders. Auteurs Jorn Lingsma Lisa Jager FinQ 2018 Monitor van financieel bewustzijn en financiële vaardigheden van Nederlanders Auteurs Jorn Lingsma Lisa Jager 14-1-2019 Projectnummer B3433 Achtergrond van de FinQ monitor Nederlanders in staat

Nadere informatie

Cliëntenonderzoek. Meting april - mei 2013. Uw consultant Emile van Geelen. Groepsrapportage Sjaloom Zorg Cliënten. E: Emile.van.Geelen@effectory.

Cliëntenonderzoek. Meting april - mei 2013. Uw consultant Emile van Geelen. Groepsrapportage Sjaloom Zorg Cliënten. E: Emile.van.Geelen@effectory. Cliëntenonderzoek Groepsrapportage Sjaloom Zorg Cliënten Meting april - mei 2013 Uw consultant Emile van Geelen E: Emile.van.Geelen@effectory.com T: +31 (0)20 30 50 100 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1. Inleiding

Nadere informatie

Resultaten vrijwilligerstevredenheidsonderzoek SZMK 2013

Resultaten vrijwilligerstevredenheidsonderzoek SZMK 2013 Resultaten vrijwilligerstevredenheidsonderzoek SZMK 21 Oktober 21 1 Inhoudsopgave H1 Inleiding H2 Aantal vrijwilligers per sector/locatie en respons H Resultaten vrijwilligerstevredenheidsonderzoek 21

Nadere informatie

Medewerkertevredenheidsonderzoek De Woonplaats

Medewerkertevredenheidsonderzoek De Woonplaats Medewerkertevredenheidsonderzoek Meting september 2006 Referentie: 1d7ded35-93c8-42cb-9950-2976b36c7cec Meting september 2006 Definitieve respons - - Medewerkertevredenheidsonderzoek - 2e meting Groep

Nadere informatie

Medewerkersonderzoek. Schoolrapportage. Medewerkersonderzoek. De Pionier. Utrecht, maart 2013

Medewerkersonderzoek. Schoolrapportage. Medewerkersonderzoek. De Pionier. Utrecht, maart 2013 Schoolrapportage Medewerkersonderzoek De Pionier In opdracht van Contactpersoon Zaan Primair De heer T. Versteeg Utrecht, maart 2013 DUO Onderwijsonderzoek drs. Vincent van Grinsven Anja Schaapman MSc

Nadere informatie

Resultaat tevredenheidsonderzoek externe relaties Odion

Resultaat tevredenheidsonderzoek externe relaties Odion Resultaat tevredenheidsonderzoek externe relaties Odion Resultaat externe tevredenheidsmeting Pagina 1 Rinske Rill en Dea Bobeldijk. 21 mei 1 Inhoud Samenvatting... 1. Inleiding... 4 2. Aantallen respondenten...

Nadere informatie

Rapportage Quickscan welzijn personeel

Rapportage Quickscan welzijn personeel Aangemaakt door: Dennis Burger Rapportage is aangemaakt op: 29 15 Betreft rapport van: Naam school: Heilige Henricus School Brinnummer: 04BD Locatie: Heilige Henricusschool Deze school maakt onderdeel

Nadere informatie

Rapportage Leerlingtevredenheidsonderzoek PO

Rapportage Leerlingtevredenheidsonderzoek PO Rapportage Soort rapportage: School: Schoolrapportage cbs De Borgstee Datum: december 2018 Opdrachtgever: CPO Noordkwar er Dit rapport is opgesteld door DUO Onderwijsonderzoek & Advies in opdracht van

Nadere informatie

TMA 360º feedback Flexibel en online. TMA 360º feedback werkboek. Dank u voor het gebruiken van de TMA 360º feedback competentie-analyse

TMA 360º feedback Flexibel en online. TMA 360º feedback werkboek. Dank u voor het gebruiken van de TMA 360º feedback competentie-analyse Haal het maximale uit de TMA 360º fb competentieanalyse Dank u voor het gebruiken van de TMA 360º feedback competentie-analyse 360º feedback is een krachtig instrument, maar dient op de juiste wijze gebruikt

Nadere informatie

Uw imago onder uw regionale belanghouders. Resultaten imago-onderzoek Wonen Noordwest Friesland

Uw imago onder uw regionale belanghouders. Resultaten imago-onderzoek Wonen Noordwest Friesland Uw imago onder uw regionale belanghouders Resultaten imago-onderzoek Wonen Noordwest Friesland Over het onderzoek Wonen Noordwest Friesland heeft in oktober 2017 deelgenomen aan het imago-onderzoek dat

Nadere informatie

Medewerkersonderzoek. Schoolrapportage. Medewerkersonderzoek. Dynamica VSO. Utrecht, maart 2013

Medewerkersonderzoek. Schoolrapportage. Medewerkersonderzoek. Dynamica VSO. Utrecht, maart 2013 Schoolrapportage Medewerkersonderzoek Dynamica VSO In opdracht van Contactpersoon Zaan Primair De heer T. Versteeg Utrecht, maart 2013 DUO Onderwijsonderzoek drs. Vincent van Grinsven Anja Schaapman MSc

Nadere informatie

Leerlingtevredenheidsonderzoek

Leerlingtevredenheidsonderzoek Locatierapportage Leerlingtevredenheidsonderzoek In opdracht van Contactpersoon Pieter Brueghelschool de heer W. Leerink Utrecht, mei 2013 DUO Onderwijsonderzoek drs. Vincent van Grinsven drs. Marjan den

Nadere informatie

Rapportage Leerlingtevredenheidsonderzoek PO

Rapportage Leerlingtevredenheidsonderzoek PO Rapportage Soort rapportage: School: Schoolrapportage BS De Wegwijzer Datum: november 2017 Opdrachtgever: S ch ng Prodas Dit rapport is opgesteld door DUO Onderwijsonderzoek & Advies in opdracht van Stichting

Nadere informatie

Rapportage Leerlingtevredenheidsonderzoek PO

Rapportage Leerlingtevredenheidsonderzoek PO Rapportage Soort rapportage: School: Schoolrapportage BS De Diamant Datum: november 2017 Opdrachtgever: S ch ng Prodas Dit rapport is opgesteld door DUO Onderwijsonderzoek & Advies in opdracht van Stichting

Nadere informatie

Rapportage Leerlingtevredenheidsonderzoek PO

Rapportage Leerlingtevredenheidsonderzoek PO Rapportage Soort rapportage: School: Schoolrapportage KC Octopus Datum: mei 2018 Opdrachtgever: Schng GOO Dit rapport is opgesteld door DUO Onderwijsonderzoek & Advies in opdracht van Stichting GOO. DUO

Nadere informatie

Resultaten KlantTevredenheidsOnderzoek Alympus Personeelsadvies B.V.

Resultaten KlantTevredenheidsOnderzoek Alympus Personeelsadvies B.V. Resultaten KlantTevredenheidsOnderzoek Alympus Personeelsadvies B.V. T 023 555 50 14 info@alympus.nl www.alympus.nl Samenvatting Belangrijkste resultaten Klanttevredenheidsonderzoek: Respons: 65% 7,5 als

Nadere informatie