Notulen Algemene Ledenvergadering 13 oktober 2012 te Hoogblokland

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Notulen Algemene Ledenvergadering 13 oktober 2012 te Hoogblokland"

Transcriptie

1 Notulen Algemene Ledenvergadering 13 oktober 2012 te Hoogblokland Locatie: Fam. Roomenburg Bazeldijk 70 Hoogblokland. Aanwezig : C. de Lange, C. Mertens, B. vd Post, J. Fisher, H. Roomenburg, P. Roomenburg, A.& A. vd Bosch, M. vd Kroft, J. de Bruin, J. van Duijn. Afwezig met kennisgeving : E.& E. de Vries, E. den Daas, I. Raadsen, S. Bloemberg, W. Scheepers, P. Hubbers, P. van Baren, K. Kuijt-Verschoor, J. Overbeek, T. Wierda, W. vd Riet, C. Pulmans, M. Plattje, J. Stabel, K. Eeckhout. 1 Opening De vergadering wordt om uur geopend door de voorzitter C. de Lange. Zij heet iedereen welkom. Er zijn 11 stemgerechtigde leden aanwezig incl. bestuur, 15 mensen hebben zich afgemeld. 2 Ingekomen uitgaande stukken Er zijn geen ingekomen stukken. Uitgaande stukken zijn de uitnodigingen voor deze ALV. 3 Notulen ALV 21 mei 2011 en BAL 16 december 2011 Er zijn geen vragen en de notulen van de ALV 21 mei 2011 en BAL 16 december 2011 worden goedgekeurd. 4 Bestuursmededelingen Er zijn geen mededelingen. Peter Roomenburg vraagt waarom er zo weinig bestuursleden aanwezig zijn en of deze mensen zich op tijd afgemeld hebben. Corrie legt uit dat de afwezige bestuursleden i.v.m. hun werk niet aanwezig kunnen zijn en zich tijdig afgemeld hebben. 5 Jaarverslag Secretariaat Carlo Mertens vraagt aan de aanwezigen om het jaarverslag van het secretariaat door te lezen. Na het doorlezen kunnen er vragen gesteld worden over dit verslag. Er zijn geen vragen. 6 Jaarverslag Penningmeester Henne Roomenburg vraagt aan de aanwezigen om het jaarverslag van de penningmeester door te lezen. Na het doorlezen kunnen er vragen gesteld worden over dit verslag. Er zijn geen vragen. 7 Verslag Kascontrolecommissie Ad vd Bosch en Evert Jan den Daas hadden zich hiervoor aangemeld. Ad meldt dat Evert Jan zich gisteren afgemeld heeft omdat hij moet werken en dat hij alleen geen kascontrole kan doen. Ad stelt voor om de controle op te schorten en hiervoor op een aparte avond voor de ALV van volgend jaar af te spreken en dan de controle van 2011 en 2012 te doen. Bianca vd Post geeft aan om de mensen die zich aangemeld hebben om de kascontrole te doen tijdig bericht te geven dat ze aanwezig moeten zijn voor de controle. Iedereen is hiermee akkoord en de controle telt dan voor 2011 en 2012.

2 8 Verkiezing Kascontrolecommissie. Evert Jan den Daas heeft zich weer beschikbaar gesteld en Bianca vd Post meldt zich aan als reserve. Carlo gaat P. Hubbers vragen of zij zich wil aanmelden voor de commissie. 9 Vaststellen jaarlijkse contributie en inschrijfgeld. Er zijn geen wijzigingen. Bianca vd Post heeft vragen over het puppypakket en waarom er weinig nieuwe leden bijkomen met name bij de Cattles. Corrie legt uit dat het puppypakket bedoeld was om aan de pupkopers te geven maar dat er van de fokkers weinig animo is voor het pakket. Zij geven althans op de formulieren van de geboortemeldingen niet aan, dat zij hier gebruik van willen maken Bianca stelt voor dat zij het puppypakket gaat verzorgen. De pupkopers die lid willen worden krijgen het pakket aangeboden, de kosten zijn voor de fokker. Het inschrijfformulier wordt aangepast. Op deze manier kunnen we misschien meer leden werven. Bianca gaat dit verder uitwerken en samen met Corrie een begeleidend schrijven maken en de fokkers informeren. De prijs voor het puppypakket wordt vastgesteld op 5 euro en de fokkers die nieuwe leden inschrijven betalen dan geen inschrijfgeld voor deze nieuwe leden. Voor de volgende ALV moet worden vastgesteld of de 5 euro voor het puppypakket kosten dekkend zijn. Prijzen voor het lidmaatschap: - Hoofdleden 30,- (ongewijzigd) - Gezinsleden 12,- (ongewijzigd) - Inschrijfgeld 5,- (ongewijzigd) - Donateurs 14,- (ongewijzigd) - Herplaatsingskosten 50,- (ongewijzigd) - Adviesprijs pup 900,- (ongewijzigd) - Adviesprijs dekking 900,- (ongewijzigd) - Puppypakket 5,- (in plaats inschrijfgeld te voldoen door fokker bij aanmelden van pupkopers als nieuwe leden) Advertentiekosten - Leden, hele pagina 25,- (ongewijzigd) - Leden, halve pagina 15,- (ongewijzigd) - Niet-leden, hele pagina 50,- (ongewijzigd) - Niet-leden, halve pagina 30,- (ongewijzigd) - Bedrijven, hele pagina 60,- (ongewijzigd) - Bedrijven, halve pagina 35,- (ongewijzigd) - Rasteren foto 6,- (ongewijzigd) - Verandering advertentie 3,- (ongewijzigd) 10 Vergoeding fokkerslijst Er zijn geen wijzigingen. Vergoeding blijft 12,50 per jaar. 11 Aanpassing fokreglement Artikel 9.3 is op de vorige ALV gewijzigd en deze omrekentabel moet nog worden bijgevoegd. Bianca vraagt om de bron te vermelden, Ad gaat hiervoor zorgen. Iedereen is akkoord.

3 NIEUW ARTIKEL 11 SPECIFIEKE GEZONDHEIDSEISEN TAV DE AUSTRALIAN KELPIE Artikel 11.1a Het is uitsluitend toegestaan te fokken met Australian Kelpies die vrij zijn van alopecia (bekend als colour dilution alopecia) bestaand bij een verdunde vachtkleur als fawn en blue. Australian Kelpies met de kleur fawn of blue dienen een dierenartsverklaring te hebben dat de hond niet lijdt aan alopecia (bekend als colour dilution alopecia), voordat zij ingezet worden voor de fok. Ouderdieren die een verdunningskleur hebben zoals fawn of blue mogen enkel voor de fok ingezet worden in combinatie met een ouderdier met de kleur zwart of chocolate en dienen in het bezit te zijn van een dierenartsverklaring dat de hond niet lijdt aan colour dilution alopecia. Artikel 11.1b De kleur fawn and tan is een niet erkende kleur en deze honden worden volledig uitgesloten van de fok. De hierna volgende artikelen worden hernummerd vanaf voorheen artikel 11 Eisen tav gedrag. Dit wordt nu artikel 12 en verder. Bianca geeft een toelichting over het probleem en wil ism de CGG een brief opstellen die aan aan kennelclubs en aan de RvB gestuurd kan worden. De RvB kan dan de keurmeesters hiervan op de hoogte stellen zodat ze daar op shows rekening mee kunnen houden als honden met dit probleem gekeurd worden. Iedereen is hiermee akkoord en na overleg wordt bepaald om het artikel als volgt op te nemen in het FR: Artikel 11. Specifieke gezondheidseisen t.a.v. de Australian Kelpie 11.1.a Het is uitsluitend toegestaan om te fokken met honden, die vrij zijn van alopecia (bekend als colour dilution alopecia) bestaand bij de verdunde vachtkleuren als fawn en blue. Australian Kelpies met de kleur fawn of blue dienen een dierenartsverklaring te hebben dat de hond niet lijdt aan alopecia (bekend als colour dilution alopecia), voordat zij ingezet worden voor de fok b Ouderdieren die in het verleden nakomelingen hebben voortgebracht met alopecia mogen alleen voor de fok ingezet worden als er in de stamboom van het andere voor deze combinatie gekozen ouderdier in de 4 voorgaande generaties geen honden met verdunningskleuren als fawn of blue voorkomen c Ouderdieren die een verdunningskleur hebben zoals fawn of blue mogen enkel voor de fok ingezet worden in combinatie met een ouderdier met de kleur zwart, chocolate, red&tan of black&tan d De kleuren fawn-and-tan of blue-and-tan zijn niet erkende kleuren bij de Australian Kelpie. Dieren met deze vachtkleur zijn volledig uitgesloten van de fok.

4 Voorstel aanpassing artikel 15. Artikel 15.1 Een fokker die op de fokkerslijst vermeld wil worden dient aan de volgende voorwaarden te voldoen; - de fokker dient lid te zijn van de Australian Cattle Dog & Kelpie Vereniging wijzigen naar; - de fokker dient minimaal 6 maanden lid te zijn van de Australian Cattle Dog & Kelpie Vereniging Er volgt een discussie over het gevolg en het nut van deze aanpassing. Het voorstel wordt niet aangenomen. 12 Bestuursverkiezing. Aftredend en niet herkiesbaar als bestuurslid CGG Cyrilla Pulmans. Voorgedragen door het bestuur voor deze plaats als bestuurslid CGG Ad van den Bosch. Aftredend en niet herkiesbaar als bestuurslid Evenementen Tonny Wierda. Voorgedragen door het bestuur voor deze plaats als bestuurslid Evenementen Manou Plattje. Voordrachten van kandidaten kunnen gedaan worden conform art. 20 van de statuten. Corrie leest de wisselingen binnen het bestuur voor en vraagt of iedereen akkoord is. Alle voorgestelde bestuursleden worden door de vergadering aangenomen. Corrie heet de nieuwe bestuursleden welkom. Jeannette de Bruin en Martin vd Kroft stellen zich voor en worden door de CGG voorgedragen als nieuwe commissieleden CGG. Nieuwe samenstelling bestuur en commissies: Bestuur Voorzitter Secretaris Penningmeester Bestuurslid CGG Bestuurslid evenementen : Corrie de Lange : Carlo Mertens : Henne Roomenburg : Ad van den Bosch : Manou Plattje CGG Bestuurslid : Ad van den Bosch : Jolanda Overbeek : Jeannette de Bruin : Martin vd Kroft Evenementencommissie Bestuurslid : Manou Plattje : Peter Kap : Carlo Mertens : Tonny Wierda (winkeltje + PR evenementen) : Bianca vd Post (wedstrijden)

5 13 Rondvraag Er is binnenkort een selectiewedstrijd Agility voor deelname Crufts, daar mogen 1 Kelpie en 1 CattleDog aan meedoen. I-kelpie heeft gevraagd om samen te werken en 1 kandidaat voor de Kelpie aan te wijzen. Daarover is contact geweest met Bianca om te vragen of er binnen onze vereniging kandidaten zijn die daar aan mee willen doen. Carlo vraagt aan Bianca of er inmiddels een kandidaat is. Bianca legt uit dat ze op FB een pole heeft gestart en dat de meeste mensen Angelique Jongbloets met Django de meest geschikte kandidaat vinden mede omdat ze de IMCA gewonnen heeft en daardoor de meest geschikte kandidaat is. Met Bianca wordt afgesproken de pole te sluiten en na een week met I-kelpie hierover contact op te nemen. Bianca legt uit dat ze graag ism I-Kelpie een internationale wedstrijd Agility voor Kelpies wil organiseren. Hierover is al met het bestuur gesproken en Bianca gaat dit samen met Margot Scheuermann van I-Kelpie uitwerken en houdt het bestuur van de vorderingen op de hoogte. Bianca wordt dan commissielid evenementen om deze wedstrijd op te zetten en te handelen namens de rasvereniging. Alle aanwezigen zijn hier positief over. Bianca vraagt of het artikel over de clubkleding de volgende keer weer in het clubblad moeten komen te staan? Afgesproken wordt dat dit er altijd in moet komen te staan. Jaqueline vraagt of de formulieren op de site aangepast kunnen worden in Word, zodat ze uitprintbaar én online invulbaar zijn? Waarschijnlijk is Cyrilla daar al mee bezig geweest, dat wordt nog nagevraagd. Ad heeft meerdere vragen : Waarom staat in onze Hond nog altijd het verkeerde adres van het secretariaat? Corrie antwoord dat ze de adreswijziging al lang geleden heeft doorgegeven en dat ze dat nogmaals gaat doen. Krijgt Margreet de Hoogh de gezondheidsuitslagen toegestuurd voor de database? Carlo legt uit dat Margreet de uitslagen per mail krijgt toegestuurd maar geen reactie van haar daarop gekregen heeft. Ad vraagt om de inlogcodes van de site? Corrie gaat aan Natascha vragen of ze die Ad wil doorgeven. Het Davilex programma voor de boekhouding wordt maar voor een heel klein deel gebruikt en is eigenlijk te ingewikkeld en het contract hiervoor te duur. Ad stelt voor om een Excel bestand te maken voor Henne voor de boekhouding en Davilex op te zeggen. Iedereen is hiermee akkoord en Davilex wordt opgezegd. Sluiting Corrie sluit om uur de vergadering en dankt iedereen voor hun aanwezigheid en inbreng.

Australian Cattle Dog Vereniging Nederland

Australian Cattle Dog Vereniging Nederland Australian Cattle Dog Vereniging Nederland Notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 18 april 2015 Locatie: De Stoethoeve, Birkstraat 131, 3768HE te Soest. Aanwezig: PA. Roomenburg, A.D. Ligtenstein, J. Vermeulen,

Nadere informatie

Afwezig met kennisgeving:j.stabel,m.verstappen,edwin de Vries,B.Petrus,M en K Droge,I.Raadsen,L.Mouchart,H en J Smeyers.

Afwezig met kennisgeving:j.stabel,m.verstappen,edwin de Vries,B.Petrus,M en K Droge,I.Raadsen,L.Mouchart,H en J Smeyers. Notulen algemene ledenvergadering 29 mei 2016 Locatie:De Stoethoeve,Birkstraat 131,3768HE Soest Aanwezig:Ad vd Bosch,J.Fisher,PA.Roomenburg,J.Vermeulen,W.Scheepers,EJ.Den Daas,A.Den Daas,J.Overbeek,Anja

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering 27 april 2013

Notulen Algemene Ledenvergadering 27 april 2013 Notulen Algemene Ledenvergadering 27 april 2013 Datum: 27-04-2013 Locatie: Dogcenter Jan Stuversdreef 4 te Kerkwijk Aanwezig : C. de Lange, C. Mertens, J.Fisher, Anja vd Bosch, Ad vd Bosch, H. Roomenburg,

Nadere informatie

Arabische Volbloedpaarden Stamboek in Nederland Postbus 40306 3504 AC Utrecht Tel: +31 (30) 2410001 Fax: +31 (30) 2415544

Arabische Volbloedpaarden Stamboek in Nederland Postbus 40306 3504 AC Utrecht Tel: +31 (30) 2410001 Fax: +31 (30) 2415544 Arabische Volbloedpaarden Stamboek in Nederland Postbus 40306 3504 AC Utrecht Tel: +31 (30) 2410001 Fax: +31 (30) 2415544 UITNODIGING ALGEMENE LEDENVERGADERING Vrijdag 22 mei 2009 Mercure Hotel - Kosterijland

Nadere informatie

Pekingees en Dwergspanielclub

Pekingees en Dwergspanielclub AGENDA Algemene Ledenvergadering Uitnodiging tot het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering van de Pekingees- en te houden op 15 april 2014 in AC Restaurant t Harde, Eperweg 94 8084 HK t Harde, T +31(0)525

Nadere informatie

KoliBrief Nummer 18, Nov 2016

KoliBrief Nummer 18, Nov 2016 Nummer 18, Nov 2016 Beste VKZ leden, In deze speciale kolibrief vinden jullie de uitnodiging voor de jaarvergadering van 2016. We hopen jullie allemaal te zien op zondag 27 november. Namens het bestuur,

Nadere informatie

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Agenda Algemene leden vergadering 2018 Donderdag 5 april 2018 om 20.00 uur 1. Opening. 2. Mededelingen en ingekomen stukken. 3. Vaststellen agenda. 4. Notulen

Nadere informatie

Concept Agenda Algemene Ledenvergadering 19 april 2015 in De Bilt

Concept Agenda Algemene Ledenvergadering 19 april 2015 in De Bilt Concept Agenda Algemene Ledenvergadering 19 april 2015 in De Bilt 1. Opening 2. Ingekomen stukken en mededelingen 3. Notulen Algemene Ledenvergadering 29 juni 2014 te De Bilt *)1 4. Verslag secretariaat

Nadere informatie

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT Ten geleide Dit is het huishoudelijk reglement van de ASML Sailing Club the Netherlands (ASCN). Het huishoudelijk reglement is een beperkte uitwerking van de statuten. Dit

Nadere informatie

Scheidsrechtersvereniging Doetinchem en Omstreken

Scheidsrechtersvereniging Doetinchem en Omstreken Aanwezig: 43 leden. Notulen 79 ste Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering Scheidsrechtersvereniging, 13 april 2015 Genodigden: VCN, COVS Oost, Servicegebied Midden en zustervereniging COVS Winterswijk e.o.

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering Reddingsbrigade Heerhugowaard 07-10-2014

Algemene Leden Vergadering Reddingsbrigade Heerhugowaard 07-10-2014 Graag mobieltjes op stil en laptop s en tablets uit De zaal sluit om 21.55 uur Agenda voor vanavond: 1. Mededelingen / vast stellen agenda 2. Goedkeuring Notulen / stand van acties vorige ALV 3. Stand

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering. 15 februari 2017

Algemene Ledenvergadering. 15 februari 2017 Algemene Ledenvergadering 15 februari 2017 Agenda 1. Opening door de voorzitter en vaststelling van de agenda 2. Mededelingen en ingekomen stukken 3. Notulen ALV 2016 4. Jaarverslag van de penningmeester

Nadere informatie

Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017.

Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017. Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017. 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering door iedereen van harte welkom te heten. 2. Mededelingen. De voorzitter

Nadere informatie

Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten.

Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten. Huishoudelijk Reglement Aqua Duiktechniek Weert Algemeen Artikel 1. Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gewijzigd en goedgekeurd door de ALV 2012

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gewijzigd en goedgekeurd door de ALV 2012 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gewijzigd en goedgekeurd door de ALV 2012 HOOFDSTUK 1 Plichten van de leden Artikel 1. De leden zijn verplicht: Hun jaarlijkse contributie vóór 1 maart van het lopende verenigingsjaar

Nadere informatie

(Voorstel) Huishoudelijk Reglement

(Voorstel) Huishoudelijk Reglement Bangkok, 16 maart 2015 (Voorstel) Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging Thailand (NVT), gevestigd te Bangkok opgericht januari 1941 Artikel 1: Doelstellingen 1. Het versterken van de relaties

Nadere informatie

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen Notulen Aanwezige bestuursleden: Edwin Ruijgrok (voorzitter) Jan Bönker (secretaris) Bert Brals (penningmeester) Frank Willems (seniorenzaken) Frank Oud (wedstrijdsecretaris) Steven ten Brink (selectiezaken)

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Bangkok, 14 oktober 2015. Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging Thailand (NVT), gevestigd te Bangkok opgericht januari 1941 Artikel 1: Definities 1. Bestuur: het voltallige bestuur inclusief het

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Inhoud Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde... 1 Artikel 1. Algemene bepalingen... 2 Artikel 2. Aanmelding en toelating tot

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde

Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Inhoud Artikel 1 - De vereniging Artikel 2 - Het lidmaatschap & contributie Artikel 3 - ingang en beëindiging artikel 4 - Betaling contributie Artikel 5 - Activiteiten

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGDE BEWONERS OOSTRANDPARK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGDE BEWONERS OOSTRANDPARK HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGDE BEWONERS OOSTRANDPARK Artikel 1. Algemene bepalingen Dit Huishoudelijk Reglement is een reglement op basis van de artikelen 7 en 19 van de Statuten van de Vereniging VERENIGDE

Nadere informatie

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d. 20-2-2017. Aanwezig volgens presentielijst: 83 leden Afgemeld: 16 leden Afwezig: 31 leden. 1. Opening, mededelingen en ingekomen stukken.

Nadere informatie

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Handelsregister: Alkmaar 40.63.48.67 MBSOV Bezoekadres: Verenigingsgebouw Dukdalf Hoofdgracht 1 1781 AA DEN

Nadere informatie

LEDEN. Artikel 1. BESTUUR. Artikel 2. De voorzitter.

LEDEN. Artikel 1. BESTUUR. Artikel 2. De voorzitter. HUISHOUDELIJK REGLEMENT AQUA NOVIO 94 LEDEN. Artikel 1. 1. Zij die lid van de vereniging wensen te worden richten het verzoek daartoe aan het bestuur met nauwkeurige opgave van naam, adres, geboortedatum,

Nadere informatie

ZWIJNDRECHTSE ZWEM-EN POLOCLUB DE DEVEL

ZWIJNDRECHTSE ZWEM-EN POLOCLUB DE DEVEL Notulen van de Algemene Ledenvergadering ZZ & PC de Devel Gehouden op 18 Mei 2017 in het clubhuis van ZZ & PC de Devel te Zwijndrecht, Aanvang 20:00 uur. Aanwezig: 15 leden en 5 bestuursleden ( Martin

Nadere informatie

Duitse Herder Club Nederland

Duitse Herder Club Nederland Duitse Herder Club Nederland Agenda Algemene Leden Vergadering. Datum 3 mei 2014, Aanvang 14:00 uur. Locatie Dog Centre Zaltbommel 1. Opening door de voorzitter We hebben een roerig maar mooi jaar achter

Nadere informatie

Artikel 7 Einde lidmaatschap 1. Het lidmaatschap eindigt: a. door overlijden van het lid, in welk geval het lidmaatschap niet vererft;

Artikel 7 Einde lidmaatschap 1. Het lidmaatschap eindigt: a. door overlijden van het lid, in welk geval het lidmaatschap niet vererft; Aanpassing Statuten oktober 2015 Artikel 6 4c. Een opgelegde straf wordt aan de leden bekend gemaakt. Artikel 7 Einde lidmaatschap 1. Het lidmaatschap eindigt: a. door overlijden van het lid, in welk geval

Nadere informatie

Notulen ALV 2013. Verkorte Agenda

Notulen ALV 2013. Verkorte Agenda Convocatie ALV 16 oktober 2014 blad 12 Notulen ALV 2013 Vergader datum : 16 januari 2014. Locatie : Bowling Restaurant Menken. Onderwerp : Algemene Ledenvergadering Bowling Vereniging Leiden Zuid-West.

Nadere informatie

13. Voorstel tot wijzigen Rasspecifieke fokreglementen naar Verenigingsfokreglementen

13. Voorstel tot wijzigen Rasspecifieke fokreglementen naar Verenigingsfokreglementen Uitnodiging tot het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering van de Pekingees- en Dwergspanielclub te houden op 12 maart 2013 in AC Restaurant t Harde, Eperweg 94 8084 HK t Harde, T +31(0)525 651 341.

Nadere informatie

Nieuwsbrief KC Nijmegen april 2019

Nieuwsbrief KC Nijmegen april 2019 Nieuwsbrief KC Nijmegen april 2019 In deze nieuwsbrief de uitnodiging voor de Algemene Ledenvergadering, verslag van de Algemene ledenvergadering 2018; oproep opgeven voor Kampioenschapsprijs; clubmatch;

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016.

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. ALGEMEEN Artikel 1. Dit huishoudelijk reglement geeft nadere regels zoals aangegeven in artikel 17 van de statuten d.d. 6 oktober 2016. LIDMAATSCHAP Artikel 2. 1. Een

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. Oudervereniging Lambertusschool

Huishoudelijk reglement. Oudervereniging Lambertusschool Huishoudelijk reglement Oudervereniging Lambertusschool Versie 27augustus 2012 LAMBERTUSSCHOOL NU VOOR STRAKS Oudervereniging Mari van Eschstraat 2 5254 JE Haarsteeg www.lambertusschool.nl Kvk nr: 55501141

Nadere informatie

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Het bestuur van Hockey Club De Hoeksche Waard roept hierbij alle leden bijeen voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering op 11 juni 2014 in het clubhuis,

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering. 20 februari 2019

Algemene Ledenvergadering. 20 februari 2019 Algemene Ledenvergadering 20 februari 2019 Agenda 1. Opening door de voorzitter en vaststelling van de agenda 2. Mededelingen en ingekomen stukken 3. Notulen ALV 2018 4. Jaarverslagen van de secretaris

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering 19 januari 2016.

Notulen Algemene Ledenvergadering 19 januari 2016. Notulen Algemene Ledenvergadering 19 januari 2016. 1. Opening, mededelingen. De voorzitter heet een ieder van harte welkom, een hartelijk welkom aan dhr. Heman Kreuzen oud lid van de Arnhemse Boys en geeft

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Vereniging ShantyNederland Status van dit document: vastgesteld in de ALV van maart 2013.

Huishoudelijk Reglement Vereniging ShantyNederland Status van dit document: vastgesteld in de ALV van maart 2013. Huishoudelijk Reglement Vereniging ShantyNederland Status van dit document: vastgesteld in de ALV van maart 2013. 1 Wijze van besturen: 1.1. Besluiten worden zoveel mogelijk genomen binnen een bestuursoverleg.

Nadere informatie

Deelnemers Aanwezig Afgemeld Afwezig zonder bekendstelling bijzonderheden

Deelnemers Aanwezig Afgemeld Afwezig zonder bekendstelling bijzonderheden Algemene ledenvergadering H.S.V. De Snoekbaars Datum: 10-03-2016 Voorzitter Notulist Freek v. Emst Secretaris Deelnemers Aanwezig Afgemeld Afwezig zonder bekendstelling bijzonderheden F. van Emst X Voorzitter

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering

Algemene ledenvergadering Algemene ledenvergadering Zwolle, 16 maart 2018 1. Opening 2. Goedkeuring notulen vorige vergadering 3. Sociaal en financieel jaarverslag 4. Goedkeuring jaarstukken 2017 5. Decharge bestuur 6. Benoeming

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. Ingaande 19 maart Spoorweg Sportvereniging Venlo

Huishoudelijk Reglement. Ingaande 19 maart Spoorweg Sportvereniging Venlo Huishoudelijk Reglement. Ingaande 19 maart 1999. Spoorweg Sportvereniging Venlo (artikel 01 t/m 33) (2 e wijziging ingaande 22 maart 2002) (3 e wijziging ingaande 26 maart 2004) (art.4a) (4 e wijziging

Nadere informatie

Onderwerp : Uitnodiging tot het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering 2016

Onderwerp : Uitnodiging tot het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering 2016 Ruitersport Vereniging Reigersburgh Waddinxveen, 23 maart 2016 Onderwerp : Uitnodiging tot het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering 2016 Deze uitnodiging geldt voor alle leden van RSV Reigersburgh

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden

Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden Aanwezig vanuit bestuur: Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden Gerard Blaauw (voorzitter), Lex Meijer (Penningmeester), Rob Postema, Rob van den Berg, Peter Buist, Tanja

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Coöperatie Wijnjewoude Energie Neutraal U.A.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Coöperatie Wijnjewoude Energie Neutraal U.A. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Coöperatie Wijnjewoude Energie Neutraal U.A. PREAMBULE De coöperatie is opgericht op 16 oktober 2015 bij notariële akte verleden voor notaris mr. Antje de Vries. Dit Huishoudelijk

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam, biljartvereniging "De Buitenmolen" en is gevestigd te Zevenaar. Duur doel

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BADMINTONVERENIGING THE FLYING SHUTTLE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BADMINTONVERENIGING THE FLYING SHUTTLE HUISHOUDELIJK REGLEMENT BADMINTONVERENIGING THE FLYING SHUTTLE Artikel 1. De Leden 1.1 Het lidmaatschap van de badmintonvereniging kan (met inachtneming van het gestelde in art. 1.2) verkregen worden door

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Onderwatersport Vereniging Diemen.

Huishoudelijk reglement Onderwatersport Vereniging Diemen. Huishoudelijk reglement Onderwatersport Vereniging Diemen. Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen.... 2 1. art. 1.... 2 1. art. 2.... 2 1. art. 3.... 2 Hoofdstuk 2. Van de leden... 2 2. art. 1.... 2 Hoofdstuk

Nadere informatie

HHR VV Have Fun november 2014 Pagina: 1 van 5

HHR VV Have Fun november 2014 Pagina: 1 van 5 Vastgesteld in de Ledenvergadering van 18 november 2014. 1. Algemeen 1.1. Ieder lid wordt geacht de Statuten, het Huishoudelijk Reglement (HHR) en overige rechtsgeldige bepalingen te kennen en zich er

Nadere informatie

huishoudelijk reglement

huishoudelijk reglement Herziene uitgave januari 2017 van het Artikel 1 De vereniging draagt de naam: EHBO vereniging Hendrik-Ido-Ambacht; is gevestigd te Hendrik-Ido-Ambacht en is aangesloten als afdeling bij de Koninklijke

Nadere informatie

REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK. Inhoudsopgave. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap. Artikel 11:

REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK. Inhoudsopgave. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap. Artikel 11: REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK Inhoudsopgave Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: Artikel 4: Artikel 5: Artikel 6: Artikel 7: Artikel 8: Artikel 9: Artikel 10: Artikel 11: Algemene bepalingen Aanmelding

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HOLLANDSCHE SINT BERNARD CLUB

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HOLLANDSCHE SINT BERNARD CLUB HUISHOUDELIJK REGLEMENT HOLLANDSCHE SINT BERNARD CLUB Artikel 1 Toelating van leden 1. Zij die als lid van de vereniging willen toetreden, vermelden bij hun schriftelijke aanmelding hun naam, geboortedatum,

Nadere informatie

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief Huishoudelijk Reglement Inhoudsopgave Lidmaatschap... 2 Artikel 1: Leden... 2 Artikel 2: Aanmelding... 2 Artikel 3: Opzegging... 2 Artikel 4: Contributie...

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering

Verslag Algemene Ledenvergadering Verslag Algemene Ledenvergadering Maandag 28 november 2016, 19:00 uur, vergaderruimte zwembad Otterveurdt 1. Opening door de voorzitter De voorzitter, Marcel de Raat, opent om 19:10 de vergadering en heet

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering. 7 maart 2018

Algemene Ledenvergadering. 7 maart 2018 Algemene Ledenvergadering 7 maart 2018 Agenda 1. Opening door de voorzitter en vaststelling van de agenda 2. Mededelingen en ingekomen stukken 3. Bezoek van de Christen Unie 4. Lid van Verdienste 5. Jubilarissen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Zeevang Ondernemers (Z.O.) zoals bedoeld in artikel 21 van de statuten.

Huishoudelijk reglement van Zeevang Ondernemers (Z.O.) zoals bedoeld in artikel 21 van de statuten. Huishoudelijk reglement van Zeevang Ondernemers (Z.O.) zoals bedoeld in artikel 21 van de statuten. Statuten en reglementen Artikel 1 Door toe te treden tot de vereniging, onderwerpt ieder lid zich aan

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. In deze uitgave: - Contributie. - Agenda - ALV - KCM - JHVD + Familiedag - Gezondheidsonderzoek korthaar collie. - Contact.

In deze nieuwsbrief. In deze uitgave: - Contributie. - Agenda - ALV - KCM - JHVD + Familiedag - Gezondheidsonderzoek korthaar collie. - Contact. Bekijk de webversie Februari 2019 In deze nieuwsbrief In deze uitgave: - Contributie. - Agenda - ALV - KCM - JHVD + Familiedag - Gezondheidsonderzoek korthaar collie. - Contact. Contributie De contributieherrinneringen

Nadere informatie

2. Notulen BLV d.d. 26 september 2014 De notulen van de BLV vergadering van 26 september 2014 worden goedgekeurd.

2. Notulen BLV d.d. 26 september 2014 De notulen van de BLV vergadering van 26 september 2014 worden goedgekeurd. NOTULEN van de Algemene Leden Vergadering van de NEDERLANDSE VERENIGING VOOR INVESTOR RELATIONS (NEVIR), gehouden op donderdag 11 juni 2015 te Double Three by Hilton, Oosterdokstraat 4 in Amsterdam. AANWEZIG

Nadere informatie

Nederlandse Grasparkieten Club

Nederlandse Grasparkieten Club Nederlandse Grasparkieten Club Aangesloten bij de World Budgerigar Organisation Uitnodiging Voor het bijwonen van de JAARVERGADERING van de NGC-DBS op 28 maart 2013 in Café-zalencentrum De Gouden Leeuw,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Australian Kelpie Club

Nieuwsbrief Australian Kelpie Club Nieuwsbrief Australian Kelpie Club Datum: 20 juli 2012 Voorwoord Hier een voorwoord van de waarnemend voorzitter. Kelpieland Nederland / België / Duitsland is een kleine wereld waarbij wij elkaar regelmatig

Nadere informatie

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT PHOENIX APELDOORN Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 AANSLUITING EN SAMENWERKING ARTIKEL 1 Phoenix Apeldoorn

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BOFA BOSSCHE FILM AMATEURS. Lidmaatschap en contributie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BOFA BOSSCHE FILM AMATEURS. Lidmaatschap en contributie HUISHOUDELIJK REGLEMENT BOFA BOSSCHE FILM AMATEURS Vastgesteld in de ledenvergadering van 2 februari 2015 Artikel 1. Het verenigingsjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december. Artikel 2. Lidmaatschap

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering Buurtvereniging Achter de Molen. Datum: 22 jan. 2012 Plaats: t Ottertje

Algemene ledenvergadering Buurtvereniging Achter de Molen. Datum: 22 jan. 2012 Plaats: t Ottertje Algemene ledenvergadering Buurtvereniging Achter de Molen Datum: 22 jan. 2012 Plaats: t Ottertje Aanwezig: Perry Houtepen (voorzitter), +fam., Angelique Franssen (penningmeester) + Sanne, Melou Jansen

Nadere informatie

3. LIDMAATSCHAP ETT 3.1. De ETT kent Leden, Ere-leden, Leden van Verdienste en Niet-fietsende leden.

3. LIDMAATSCHAP ETT 3.1. De ETT kent Leden, Ere-leden, Leden van Verdienste en Niet-fietsende leden. EERSTE TWELLOSE TOERCLUB HUISHOUDELIJK REGLEMENT Laatste wijziging: vastgesteld in de Jaarvergadering op 5 maart 2013. 1. ALGEMEEN 1.1. Dit Huishoudelijk Reglement (HHR) geldt als aanvulling op de statuten

Nadere informatie

Recreatie Sportvereniging Have Fun Huishoudelijk Reglement: november 2017

Recreatie Sportvereniging Have Fun Huishoudelijk Reglement: november 2017 Vastgesteld in de Ledenvergadering van 14 november 2017. 1. Algemeen 1.1. Ieder lid wordt geacht de Statuten, het Huishoudelijk Reglement (HHR) en overige rechtsgeldige bepalingen te kennen en zich er

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement U.S.D.V. U Dance Huishoudelijk reglement van de Utrechtse StudentenDansVereniging U Dance, zoals bedoeld in artikel 12 van de statuten. Artikel 1 Algemene Bepalingen 1. De in dit

Nadere informatie

Verslag jaarvergadering van ALV/RVA op 1 juni 2016.

Verslag jaarvergadering van ALV/RVA op 1 juni 2016. Verslag jaarvergadering van ALV/RVA op 1 juni 2016. Aanwezig: Ad Verhagen (voorzitter en penningmeester) Piet vd Wijst (bestuurslid) Rini v Hoogstraten (wedstrijdleider en webmaster) Hans Bervoets (bestuurslid)

Nadere informatie

3 Administratiekosten leden zonder automatische incasso: 2, /jaar

3 Administratiekosten leden zonder automatische incasso: 2, /jaar Begeleidende brief ALV 2010 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Inleiding... 1 2 Contributie verhoging voor gezinskaarten: 1,... 1 3 Administratie kosten leden zonder automatische incasso: 2,... 1 4 Appendix

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Inleiding: Het huishoudelijk reglement bestaat uit regels waarin de organisatie van de vereniging nader is uitgewerkt, de rechten en verplichtingen van de leden

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen

Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen - 0 - Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen Inhoud Blz. 1 Algemeen 1 2 Lidmaatschap 1 3 Geldmiddelen 1 4 Bestuur 2,3 5 Ledenvergadering 3 6 Onderafdelingen 4 7 Beheerders schap 5

Nadere informatie

NOTULEN ALGEMENE VERGADERING d.d. 8 APRIL 2019

NOTULEN ALGEMENE VERGADERING d.d. 8 APRIL 2019 NOTULEN ALGEMENE VERGADERING d.d. 8 APRIL 2019 Aanwezig: Afwezig met kennisgeving: 35 leden 13 leden 1. Opening Om 20:00 uur opent de voorzitter de heer B. van den Akker, de vergadering, waarbij hij de

Nadere informatie

Concept Huishoudelijk reglement VELON (12 november 2010)

Concept Huishoudelijk reglement VELON (12 november 2010) Concept Huishoudelijk reglement VELON (12 november 2010) Artikel 1 Het bestuur 1.1 De vereniging kent een bestuur en een dagelijks bestuur. 1.2 Leden van het bestuur dienen lid van de vereniging te zijn.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub

Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub VAN DE LEDEN Artikel 1 - De aanmelding van het lidmaatschap van de vereniging dient schriftelijk te geschieden aan het secretariaat van de vereniging. - Toetreding

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Opgericht 13 juni 1999 Aangepast op 21 september 2014 Pagina 1 ARTIKEL 1. Toelating van leden 1. Zij die als lid van de vereniging willen toetreden, vermelden bij hun schriftelijke

Nadere informatie

Recreatieve Schaatsvereniging Noord Limburg HUISHOUDELIJK REGLEMENT CONFORM ARTIKEL 24 VAN DE STATUTEN RECREATIEVE SCHAATSVERENIGING NOORD-LIMBURG

Recreatieve Schaatsvereniging Noord Limburg HUISHOUDELIJK REGLEMENT CONFORM ARTIKEL 24 VAN DE STATUTEN RECREATIEVE SCHAATSVERENIGING NOORD-LIMBURG Recreatieve Schaatsvereniging Noord Limburg HUISHOUDELIJK REGLEMENT CONFORM ARTIKEL 24 VAN DE STATUTEN RECREATIEVE SCHAATSVERENIGING NOORD-LIMBURG 1 e wijziging ALV 30 september 1998 2 e wijziging ALV

Nadere informatie

Vastgestelde Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten

Vastgestelde Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Vastgestelde Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Plaats & datum: Brekers, 9 april 2016 Aanwezigen: Ivan Louer (IL, vz), Max de Groot (MdG, algemeen bestuurslid),

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Artikel 1. Doelstelling huishoudelijk reglement Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de statuten, alsmede de inrichting en verdere werkzaamheden

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Laatste wijziging: 7 november 2007 LIDMAATSCHAP HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HENGELSPORTVERENIGING DE VRIENDENKRING Artikel 1. De aanmelding van het lidmaatschap van de vereniging

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE WATERSPORTVERENIGING DRACHTEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE WATERSPORTVERENIGING DRACHTEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE WATERSPORTVERENIGING DRACHTEN-VEENHOOP Gevestigd te Drachten Dit Huishoudelijk Reglement is laatstelijk gewijzigd en vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van 19 november

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE!

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE! HUISHOUDELIJK REGLEMENT M.S.D.V. LET S DANCE! HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE! Huishoudelijk reglement van de, zoals bedoeld in artikel 19 van de statuten. LIDMAATSCHAP ARTIKEL 1 Aangaan van het lidmaatschap

Nadere informatie

Concept Notulen Algemene leden vergadering BFN 07 mei 2016.

Concept Notulen Algemene leden vergadering BFN 07 mei 2016. Concept Notulen Algemene leden vergadering BFN 07 mei 2016. Opening: Voorzitter John van den Broek opent om 10.30 uur deze vergadering, met een welkomstwoord aan alle aanwezigen. Hij stelt de huidige bestuursleden

Nadere informatie

H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T.

H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T. H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T. Inleiding. In de praktijk is gebleken dat voor goed bestuur van de BMW Roadster club, de statuten laatstelijk gewijzigd bij akte van 4 maart 2016 op sommige

Nadere informatie

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2016

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2016 Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2016 Vrijdag 18 november 2016 om 19.30 uur Locatie: kantine Sporthal Egerbos (Drie Decembersingel 34, Blerick) Het bestuur van basketbalvereniging Venlo Sport Crusaders

Nadere informatie

Pagina: 1 van 6. Huishoudelijk Reglement Dorpsraad WWNNA

Pagina: 1 van 6. Huishoudelijk Reglement Dorpsraad WWNNA Inhoudsopgave Artikel 1 Grondslag huishoudelijk reglement... 2 Artikel 1.1 Verkrijgen statuten en huishoudelijk reglement... 2 Artikel 2 Het Lidmaatschap... 2 Artikel 2.1 Aanmelden voor het lidmaatschap...

Nadere informatie

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS Laatst wijziging vastgesteld bij ledenvergadering dd 31 maart 2017 1 Artikel 1 DE LEDEN Artikel 2 Artikel 3

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Inhoud 1 INLEIDING... 2 1.1 GOEDKEURING... 2 1.2 WIJZIGING / AANVULLING... 2 1.3 GOEDKEURINGS- / WIJZIGINGSDATA... 2 2 ORGANISATIE... FOUT! BLADWIJZER NIET GEDEFINIEERD. 3 BESTUUR... 2 3.1 WERKWIJZE BESTUUR...

Nadere informatie

Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015

Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015 Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015 Aanwezigen van het bestuur: Dhr J. Tonkes, voorzitter Mw. L. Abbo, penningmeester Mw. I. De la Vieter, secretaris Dhr. M. Rozemeijer, namens

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement VCO

Huishoudelijk reglement VCO Huishoudelijk reglement VCO In dit reglement wordt de volgorde aangehouden van de artikelen van de statuten van 2 juni 1989. Leden Artikel 6 A. Zij die lid van de vereniging willen worden geven zich op

Nadere informatie

TRIATHLON VERENIGING MAASTRICHT

TRIATHLON VERENIGING MAASTRICHT TRIATHLON VERENIGING MAASTRICHT Huishoudelijk Reglement ALGEMENE BEPALINGEN ARTIKEL 1 1. De vereniging genaamd Triathlon-Club Maastricht, welke is opgericht bij notariële akte op 21 februari 1985, waarvan

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN FRATERNITAS UTRECHT INHOUDSOPGAVE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN FRATERNITAS UTRECHT INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE Artikel 1. Doel... 2 Artikel 2. Verkrijging van het lidmaatschap... 2 Artikel 3. Rechten en plichten van de leden... 2 Artikel 4. Contributies... 2 Artikel 5. Kleding... 3 Artikel 6. Bestuur...

Nadere informatie

PROTOCOLLEN BESLUITEN TERZAKE FOKKERIJ

PROTOCOLLEN BESLUITEN TERZAKE FOKKERIJ PROTOCOLLEN EN BESLUITEN TERZAKE FOKKERIJ Versie 5 Wijzigingen vastgesteld en goedgekeurd Fokkersraadsvergadering 19 maart 2016 VOORWAARDEN FOKKERIJ DEEL 1 Artikel 1 De fokker is gehouden aan het VFR (Verenigings

Nadere informatie

Duitse Herder. Club Nederland. Rasspecifiek Fokreglement DHCN. Oudduitse Herder & Duitse Herder Langstokhaar

Duitse Herder. Club Nederland. Rasspecifiek Fokreglement DHCN. Oudduitse Herder & Duitse Herder Langstokhaar Duitse Herder Club Nederland Rasspecifiek Fokreglement DHCN Oudduitse Herder & Duitse Herder Langstokhaar 04 oktober 2010 KvK 51085747 13-04-14 versie 3 pagina 1 1. ALGEMEEN 1.1. Het Rasspecifiek Fokreglement

Nadere informatie

Algemeen reglement. Paarden sportvereniging de Burcht

Algemeen reglement. Paarden sportvereniging de Burcht Algemeen reglement Paarden sportvereniging de Burcht Versie 3, Januari 2018 Inhoudsopgave Artikel 1. Algemene bepalingen... 3 Artikel 2. Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap... 3 Artikel 3. Categorieën

Nadere informatie

Engelse Cocker Spaniël Club Nederland

Engelse Cocker Spaniël Club Nederland Notulen van de 11 de Algemene Leden Vergadering van de ECSCN gehouden op 19 september 2012 te Cultureel & Vergader Centrum H.F. Witte in De Bilt Aanwezig: L. Loeve, voorzitter Afgemeld: F. Linkerhof A.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Reuma Patiënten Vereniging Arnhem e.o. Goedgekeurd op de ALV van 9 juni 2011

Huishoudelijk reglement Reuma Patiënten Vereniging Arnhem e.o. Goedgekeurd op de ALV van 9 juni 2011 Huishoudelijk reglement Reuma Patiënten Vereniging Arnhem e.o. Goedgekeurd op de ALV van 9 juni 2011 Artikel l - Algemeen De vereniging noemt zich: Reuma Patiënten Vereniging Arnhem en omstreken. Verder

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Duivensport Heerenveen e.o. 0236

Huishoudelijk reglement van Duivensport Heerenveen e.o. 0236 Huishoudelijk reglement van Duivensport Heerenveen e.o. 0236 Goedgekeurd Najaarsvergadering 2013 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 De vereniging draagt de naam Duivensport Heerenveen e.o. De vereniging is

Nadere informatie

ZWIJNDRECHTSE ZWEM-EN POLOCLUB DE DEVEL

ZWIJNDRECHTSE ZWEM-EN POLOCLUB DE DEVEL Notulen van de Algemene Ledenvergadering ZZ & PC de Devel Gehouden op 20 April 2017 in het clubhuis van ZZ & PC de Devel te Zwijndrecht, Aanvang 20:00 uur. Aanwezig: 19 leden en 4 bestuursleden ( Martin

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Dutch Foot and Ankle Society, DFAS per 1/1/2017

Huishoudelijk Reglement van de Dutch Foot and Ankle Society, DFAS per 1/1/2017 Huishoudelijk Reglement van de Dutch Foot and Ankle Society, DFAS per 1/1/2017 1) De Dutch Foot and Ankle Society is de werkgroep Voet en Enkel van de Nederlandsche Orthopaedische Vereniging 2) Het dagelijks

Nadere informatie

voor het ras: Tibetan Terrier

voor het ras: Tibetan Terrier Fokreglement van de rasvereniging: Belgian Tibetan Terrier Club BTTC voor het ras: Tibetan Terrier 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de BTTC, hierna te noemen de vereniging beoogt bij te dragen aan de

Nadere informatie

De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT

De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT Opgave 27 maart 2015, opgemaakt te Papendrecht. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Lidmaatschap Artikel 1 Het houden of doen houden van het lidmaatschap, wordt

Nadere informatie

Notulen Najaarsledenvergadering Afd.Utrecht

Notulen Najaarsledenvergadering Afd.Utrecht Notulen Najaarsledenvergadering Afd.Utrecht Datum: 19 oktober 2015 Locatie: PHV D.O.S. te Zeist Bestuur: Vacature (voorzitter) Jeroen Vunderink (secretaris en ad interim voorzitter) Bert van Ede (penningmeester)

Nadere informatie

RSI-VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT

RSI-VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT RSI-VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT RSI-vereniging Stationsstraat 6b 3862 CG NIJKERK Pagina 1 van 5 Het lidmaatschap en het donateurschap Artikel 1. 1 Aanmelding voor het lidmaatschap geschiedt door

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT 3.6+ HUISHOUDELIJK REGLEMENT Opgericht 13 juni 1999 Aangepast op 22 juli 2018 Pagina 1 ARTIKEL 1. Toelating van leden 1. Zij die als lid van de vereniging willen toetreden, vermelden bij hun schriftelijke

Nadere informatie