JAARVERSLAG Cliëntenraad Rijndam revalidatie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "JAARVERSLAG Cliëntenraad Rijndam revalidatie"

Transcriptie

1 JAARVERSLAG 2015 Cliëntenraad Rijndam revalidatie

2 Pagina 2 van 6 Algemeen Rijndam revalidatie Rijndam is specialist in complexe revalidatievraagstukken. Samen met u werken we aan uw revalidatie. We doen dat centraal als het nodig is en dichtbij huis als het mogelijk is. We volgen de ontwikkelingen op de voet, doen onderzoek en zijn een kweekvijver voor talent. Want we geloven dat de balans tussen opleiden, onderzoeken en behandelen tot de beste zorg voor onze patiënten leidt. We leveren niet alleen hoogwaardige revalidatiezorg voor inwoners van Zuidwest-Nederland. Door te investeren in wetenschappelijk onderzoek en onderwijs werken we ook actief mee aan de ontwikkeling van revalidatiegeneeskundige zorg. Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen Op grond van de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen hebben we in Rijndam een actieve cliëntenraad. Die raad behartigt de belangen van de patiënten en adviseert de Raad van Bestuur over onderwerpen op het gebied van patiëntenbeleid. De cliëntenraad voor Rijndam revalidatiecentrum is in februari 1997 door de directie officieel geïnstalleerd. Samenstelling cliëntenraad De cliëntenraad bestaat uit minimaal 5 en maximaal 9 leden waaronder een onafhankelijk voorzitter. De voorzitter en de leden van de cliëntenraad worden benoemd en herbenoemd door de raad van bestuur op voordracht van de cliëntenraad. Benoeming geschiedt voor een periode van twee jaar. Herbenoeming is maximaal drie maal mogelijk. In de onderstaande tabel zijn de leden met hun functies, die gedurende 2015 zitting hadden in de cliëntenraad, opgenomen. Naam Vanaf Tot Functie Mevrouw E. Brenninkmeijer Januari 2010 Heden Voorzitter Mevrouw C. van den Berg December 2007 December 2015 Lid, ervaringsdeskundige De heer D. Schipper Juli 2010 Heden Lid, ervaringsdeskundige Mevrouw I. Hoogwerf Maart 2011 Maart 2015 Lid, ervaringsdeskundige De heer A. Bandell Januari 2012 Juli 2015 Lid, ervaringsdeskundige Mevrouw S.M. Mulder Januari 2013 Heden Lid, ervaringsdeskundige De heer R. de Witte April 2014 Heden Lid, ervaringsdeskundige De heer S. Fontaine Oktober 2014 Heden Lid, ervaringsdeskundige De heer K. Hansen December 2014 Heden Lid, ervaringsdeskundige De heer. W. Zwamborn Augustus 2015 Heden Lid, ervaringsdeskundige In 2015 was mevrouw H. Saes ambtelijk secretaris van de raad. De administratieve ondersteuning is in 2013 gecombineerd met de taken van de ambtelijk secretaris.

3 Pagina 3 van 6 Mevrouw Hoogwerf heeft de cliëntenraad in maart 2015 verlaten en in juli heeft de cliëntenraad afscheid genomen van de heer Bandell. In augustus werd de raad versterkt door de heer Zwamborn. Mevrouw van den Berg heeft in december afscheid moeten nemen van de cliëntenraad. Zij heeft zich de maximale termijn van 8 jaar ingezet voor de raad. De zittingstermijn van de voorzitter, mevrouw Brenninkmeijer, is in december 2015 voor het laatst verlengd met twee jaar. Activiteiten Vergaderingen cliëntenraad In 2015 heeft de cliëntenraad 12 vergaderingen gehouden en 1 beleidsmiddag. Driemaal heeft aansluitend aan de vergadering van de cliëntenraad een overlegvergadering plaatsgevonden met één van de leden van de raad van bestuur. Deze vergaderingen werden ook bijgewoond door het hoofd van de afdeling R&D. Naast de overlegvergaderingen heeft er viermaal tussentijds overleg plaatsgevonden waarbij één van de leden van de raad van bestuur, het hoofd van de afdeling R&D, de voorzitter van de cliëntenraad, de ambtelijk secretaris van de cliëntenraad en een van tevoren aangewezen lid aanwezig waren. Naast de verschillende vergaderingen vond er twee keer, met een delegatie van de raad, overleg plaats met de ondernemingsraad, éénmaal met de voorzitter van de medische staf en éénmaal vond er een overleg plaats met de Raad van Bestuur waar een lid van de Raad van Toezicht bij aanwezig was. Gasten tijdens vergaderingen: - Voorzitter werkgroep inrichting R-EPD, en de projectleider, hebben een demonstratie gegeven van het Revalidatie Elektronisch Patiënten Dossier (R-EPD). - Beleidsmedewerker HKZ/ kwaliteit en veiligheid, heeft uitleg gegeven over het veiligheidsmanagement systeem (VMS). Daarnaast heeft ze enkele prospectieve risico inventarisatie -casussen besproken. - Manager Finance and Control, heeft uitleg gegeven over het kostprijsmodel en de effecten voor 2015 en 2016 van de doorlooptijdverkorting van de DBC s. Tevens heeft hij een toelichting gegeven op de begroting, voorafgaand ons advies. - De klachtenfunctionaris heeft uitleg gegeven over het ouderenportaal en de resultaten van klachtenregistratie en de opvolging ervan zijn besproken. - Lid Raad van Toezicht. Tijdens de overlegvergadering met de Raad van Bestuur, waarin de voorgenomen bouwplannen en de impact daarvan voor de continuïteit van zorg met ons zijn besproken.

4 Pagina 4 van 6 In het jaar 2015 heeft de cliëntenraad zich met een aantal hoofdthema s bezig gehouden: 1. De patiëntveiligheid en de kwaliteit van zorg. Door informatie via mondelinge presentaties en toelichting door de kwaliteitsfunctionaris van kwaliteitsmetingen, deelname in commissies, en scholing van twee leden tot intern auditor en het mee-uitvoeren van interne audits, betrokkenheid bij de externe audit, en een interview tijdens het bezoek van de Inspectie voor Gezondheidszorg, het IGZ, heeft de cliëntenraad zowel passief als actief een bijdrage willen leveren aan de patiëntveiligheid en de kwaliteit van zorg. 2. De Bouwplannen en de continuïteit van zorg. De cliëntenraad is in een pril stadium al geïnformeerd over de intentie tot verbouw en nieuwbouw en heeft zich zo breed mogelijk laten informeren over de impact van de plannen. Zowel de financiële consequenties als de zorginhoudelijke kant, de continuïteit en kwaliteit van zorg tijdens het proces van verbouwing en verhuizing heeft onze grote aandacht. Naast de informatie en toelichting die vanuit de Raad van Bestuur en het managementteam zijn gegeven, heeft de raad tevens diverse gremia geraadpleegd, en heeft inmiddels met een afvaardiging zitting genomen in diverse projectgroepen. 3. De facilitaire bedrijfsvoering. Afgevaardigden van de cliëntenraad zijn actief betrokken bij projectgroepen ten behoeve van de facilitaire bedrijfsvoering. Te denken aan het project Gastvriendelijkheid en het parkeerbeleid. Activiteiten om kennis te vergaren en te delen Afgevaardigden van de cliëntenraad zijn in 2015 aanwezig geweest bij de volgende bijeenkomsten: - Training Landelijk steunpunt medezeggenschap (LSR): Effectief adviseren en beleid beïnvloeden. - Bijeenkomst LSR over financiën in de zorg. - Landelijke LSR bijeenkomst voor cliëntenraden van revalidatiecentra in het Sophia revalidatie Den Haag. - Symposium georganiseerd door de cliëntenraad van het IJsselland over elektronische ontwikkelingen in de zorg. - Brainstorm overleg met de startende cliëntenraad van het Spine and Joint Centre. Betrokkenheid Cliëntenraad Op eigen verzoek maar ook vaak op uitnodiging wordt de cliëntenraad betrokken bij ontwikkelingen binnen de organisatie, om mee te denken vanuit het patiëntenperspectief, of zich te kunnen profileren naar medewerkers en patiënten. De volgende activiteiten zijn door leden uitgevoerd: - Bezoek buitenlocatie: De maandelijkse bijeenkomst van de cliëntenraad in juli heeft plaatsgevonden op de locatie van de kinderrevalidatie in Dordrecht, De Sitterstraat. Er heeft een gesprek plaatsgevonden met de manager bedrijfsvoering en de cliëntenraad heeft een rondleiding gekregen op de locatie en er kunnen vergaderen.

5 Pagina 5 van 6 - Boekenleggers laten maken en uitgedeeld aan de kinderen die op dat moment in behandeling waren bij Rijndam om de cliëntenraad meer bekendheid te geven bij personeel en ouders van de kinderen. - Deelname bijeenkomst Productleiderschap - Aanwezigheid informatiebijeenkomst Bouw voor patiënten Westersingel - Aanwezigheid tijdens de informatiemiddag van de innovatiecommissie over serious gaming - Deelnemer projectgroep Borging Integraal Risicomanagement - Deelname Introductieochtend voor nieuwe medewerkers - Deelname werkgroep Gastvrijheid - Training en deelname aan intern Audit-team - Deelname regiegroep Strategie - Deelname project Gastvriendelijkheid - Deelname werkgroep Parkeerbeleid - Deelname externe Audit - Gesprek met de Inspectie voor Gezondheidszorg (IGZ). Resultaten in 2015 Uitgebrachte adviezen De cliëntenraad heeft in 2015 de volgende adviezen aan de Raad van Bestuur uitgebracht: 1. Verruimen reguliere openingstijden Rijndam (gevraagd advies) 2. Besluitenlijst: Rapportage HUM eerste meting (ongevraagd advies) De cliëntenraad verneemt graag wat het plan van aanpak is, naar aanleiding van de resultaten, en hoe de verbeteringen worden getoetst. 3. Begroting 2015 (gevraagd advies) Na toelichting door de manager finance en control is een positief advies uitgebracht. 4. Samenwerkingsovereenkomst UMCG/ Rijndam/ De Hoogstraat (gevraagd advies) 5. Notitie functie physician assistant (PA)(gevraagd advies) De cliëntenraad geeft een positief advies. Zij werken onder eindverantwoordelijkheid van de behandelend arts en dit moet voor patiënten en medewerkers wel duidelijk zijn. 6. Notitie rekentoets (gevraagd advies) 7. Arbeidsrevalidatie (gevraagd advies) 8. Beleid parttime werken (gevraagd advies)

6 Pagina 6 van 6 9. Beleid alcohol, drugs en medicijnen (gevraagd advies) De leden vinden dat een werknemer geen alcohol mag nuttigen binnen Rijndam, ook niet buiten werktijd. 10. Programma van eisen Westersingel en Ringdijk/ Hazelaarweg (gevraagd advies) De cliëntenraad geeft een positief advies en verzoekt nauw betrokken te worden bij het vervolgtraject. 11. Financiële business case bouw (gevraagd advies) De cliëntenraad geeft een positief advies. 12. Reorganisatieplan facilitair bedrijf (gevraagd advies) 13. Samenwerking dwarslaesierevalidatie Rijndam/ De Hoogstraat (gevraagd advies)

Cliëntenraad Jaarverslag 2016

Cliëntenraad Jaarverslag 2016 Cliëntenraad Jaarverslag 2016 Voorwoord In het jaar 2016 heeft de cliëntenraad van Rijndam Revalidatie verschillende overleggen gehad, adviezen gegeven en activiteiten ondernomen. In dit jaarverslag legt

Nadere informatie

Cliëntenraad Jaarverslag 2017

Cliëntenraad Jaarverslag 2017 Cliëntenraad Jaarverslag 2017 1) Algemeen Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen. Rijndam Revalidatie heeft een actieve cliëntenraad die de belangen van patiënten, hun familie en bezoekers behartigt.

Nadere informatie

Cliëntenraad Reinier de Graaf JAARVERSLAG 2013

Cliëntenraad Reinier de Graaf JAARVERSLAG 2013 Cliëntenraad Reinier de Graaf JAARVERSLAG 2013 Versie: 1 juli 2014 Inleiding Het jaarverslag van de Cliëntenraad van het Reinier de Graaf ziekenhuis wordt hierbij voor de eerste keer als publicatie aan

Nadere informatie

CLIENTENADVIESRAAD UMCG, Centrum voor Revalidatie Locatie Beatrixoord. Jaarverslag 2015

CLIENTENADVIESRAAD UMCG, Centrum voor Revalidatie Locatie Beatrixoord. Jaarverslag 2015 CLIENTENADVIESRAAD UMCG, Centrum voor Revalidatie Locatie Beatrixoord Jaarverslag 2015 Leden van de CAR in 2015 Mevrouw Y.B. van der Waart (voorzitter) Mevrouw J.F. Dirks De heer E.J. Sol (vicevoorzitter)

Nadere informatie

CLIENTENADVIESRAAD UMCG, Centrum voor Revalidatie Locatie Beatrixoord. Jaarverslag 2016

CLIENTENADVIESRAAD UMCG, Centrum voor Revalidatie Locatie Beatrixoord. Jaarverslag 2016 CLIENTENADVIESRAAD UMCG, Centrum voor Revalidatie Locatie Beatrixoord Jaarverslag 2016 Inleiding jaarverslag CAR 2016 Met dit jaarverslag wil de Cliëntenadviesraad (CAR) van het Centrum voor Revalidatie

Nadere informatie

JAARVERSLAG Cliëntenadviesraad (CAR) UMCG Centrum voor Revalidatie, locatie Beatrixoord

JAARVERSLAG Cliëntenadviesraad (CAR) UMCG Centrum voor Revalidatie, locatie Beatrixoord JAARVERSLAG 2018 Cliëntenadviesraad (CAR) UMCG Centrum voor Revalidatie, locatie Beatrixoord Inleiding Met dit jaarverslag wil de Cliëntenadviesraad van het Centrum voor Revalidatie Beatrixoord patiënten,

Nadere informatie

Jaarverslag Cliëntenraad 2018

Jaarverslag Cliëntenraad 2018 Jaarverslag Cliëntenraad 2018 Gemeenschappelijke belangenbehartiging van de patiënten van Revalidatie Friesland stond centraal in 2018. Dit heeft de cliëntenraad ingevuld door adviezen te geven aan de

Nadere informatie

Cliëntenraad Elkerliek ziekenhuis. Jaarverslag 2015

Cliëntenraad Elkerliek ziekenhuis. Jaarverslag 2015 Cliëntenraad Elkerliek ziekenhuis Jaarverslag 2015 Het is een goed gebruik om jaarlijks openbaar verslag te doen van de werkzaamheden van de Cliëntenraad. Dat is ook in ons huishoudelijk reglement vastgelegd.

Nadere informatie

JAARVERSLAG CLIËNTENRAAD 2015

JAARVERSLAG CLIËNTENRAAD 2015 JAARVERSLAG CLIËNTENRAAD 2015 0 DE CLIËNTENRAAD VAN HET RODE KRUIS ZIEKENHUIS TE BEVERWIJK BIEDT U HIERBIJ HET JAARVERSLAG OVER 2015 AAN. Inhoud Inhoud... 1 1. Voorwoord... 2 2. Doelstelling... 3 3. Samenstelling

Nadere informatie

Jaarverslag Cliëntenraad 2017

Jaarverslag Cliëntenraad 2017 Jaarverslag Cliëntenraad 2017 Gemeenschappelijke belangenbehartiging van de patiënten van Revalidatie Friesland stond in 2017 centraal. Dit heeft de cliëntenraad ingevuld door adviezen te geven aan de

Nadere informatie

Jaarverslag. Cliëntenraad

Jaarverslag. Cliëntenraad Jaarverslag 2017 Cliëntenraad Cliëntenraad Ommelander Ziekenhuis Groningen Inhoudsopgave Pagina 1. Voorwoord 3 2. Algemene informatie over de Cliëntenraad 3 3. Samenstelling en functieverdeling Cliëntenraad

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 Cliëntenraad Doesburg

Jaarverslag 2018 Cliëntenraad Doesburg Jaarverslag 2018 Cliëntenraad Doesburg St. Elisabeth De Hessegracht Attent Zorg Thuis 1. Inleiding De instelling van cliëntenraden vloeit voort uit de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (Wmcz).

Nadere informatie

Jaarverslag Cliëntenraad Organisatie Cliëntenraad. Doel. Werkwijze

Jaarverslag Cliëntenraad Organisatie Cliëntenraad. Doel. Werkwijze Jaarverslag Cliëntenraad 2015 Gemeenschappelijke belangenbehartiging van de patiënten van Revalidatie Friesland stond centraal in 2015. Dit heeft de Cliëntenraad o.a. ingevuld door een aantal gevraagde

Nadere informatie

Maatschappelijk verslag 2015

Maatschappelijk verslag 2015 Maatschappelijk verslag 2015 Inhoud 1. Uitgangspunten van de verslaggeving pagina 3 2. Profiel van de organisatie pagina 4 3. Bestuur, toezicht en bedrijfsvoering pagina 9 4. Beleid, inspanningen en prestatie

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013 CLIENTENRAAD

JAARVERSLAG 2013 CLIENTENRAAD JAARVERSLAG 2013 CLIENTENRAAD Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis Nijmegen Jaarverslag Cliëntenraad Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis 2013 1 Vooraf Dit jaarverslag betreft het jaar 2013. Het is vastgesteld in

Nadere informatie

Jaarverslag Cliëntenraad Isala Diaconessenhuis

Jaarverslag Cliëntenraad Isala Diaconessenhuis Jaarverslag 2015 Cliëntenraad Isala Diaconessenhuis Inhoudsopgave Voorwoord 4 Missie en visie 5 Samenstelling 5 Interne en externe overleggen 6 Adviesaanvragen 7 Verzwaarde adviesaanvragen 8 Ongevraagd

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Cliëntenraad Revalidatiecentrum Roessingh

Jaarverslag 2014 Cliëntenraad Revalidatiecentrum Roessingh Jaarverslag 2014 Cliëntenraad Revalidatiecentrum Roessingh Februari 2015 Cliëntenraad In maart 1999 is in revalidatiecentrum Roessingh een Cliëntenraad (CRR) ingesteld door de Raad van Bestuur op grond

Nadere informatie

Voorwoord. Aan het einde van 2017 ontstaan er twee vacatures in de raad. In het nieuwe jaar 2018 hopen we weer op volle sterkte door te kunnen gaan.

Voorwoord. Aan het einde van 2017 ontstaan er twee vacatures in de raad. In het nieuwe jaar 2018 hopen we weer op volle sterkte door te kunnen gaan. Jaarplan Cliëntenraad 2018 Voorwoord Goede kwaliteit van zorg, met de patiënt te midden van iedere vraagstelling, is voor elke Cliëntenraad van grote waarde. Om die reden heeft het Bestuursteam van Isala

Nadere informatie

Bijdragen aan een nog beter Elkerliek. Cliëntenraad. Elkerliek ziekenhuis

Bijdragen aan een nog beter Elkerliek. Cliëntenraad. Elkerliek ziekenhuis Bijdragen aan een nog beter Elkerliek Cliëntenraad Elkerliek ziekenhuis Jaarverslag 2017 Cliëntenraad: medezeggenschap namens patiënten De Cliëntenraad behartigt de belangen van alle patiënten van het

Nadere informatie

JAARVERSLAG CLIËNTENRAAD 2014

JAARVERSLAG CLIËNTENRAAD 2014 JAARVERSLAG CLIËNTENRAAD 2014 0 DE CLIËNTENRAAD VAN HET RODE KRUIS ZIEKENHUIS TE BEVERWIJK BIEDT U HIERBIJ HET JAARVERSLAG OVER 2014 AAN. Inhoud JAARVERSLAG... 0 CLIËNTENRAAD 2014... 0 1. Voorwoord...

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Cliëntenraad revalidatiecentrum Roessingh

Jaarverslag 2013 Cliëntenraad revalidatiecentrum Roessingh Jaarverslag 2013 Cliëntenraad revalidatiecentrum Roessingh Februari 2014 Cliëntenraad In maart 1999 is in revalidatiecentrum Roessingh een Cliëntenraad (CRR) ingesteld door de Raad van Bestuur op grond

Nadere informatie

Clientenadviesraad locatie Beatrixoord UMCG Centrum voor Revalidatie. Jaarverslag 2014

Clientenadviesraad locatie Beatrixoord UMCG Centrum voor Revalidatie. Jaarverslag 2014 Clientenadviesraad locatie Beatrixoord UMCG Centrum voor Revalidatie Jaarverslag 2014 Leden van de CAR per 31 december 2014: Mevrouw Y.B. van der Waart (voorzitter) Mevrouw J.F. Dirks De heer E.J. Sol

Nadere informatie

Jaarverslag Cliëntenraad 2016

Jaarverslag Cliëntenraad 2016 Jaarverslag Cliëntenraad 2016 In de gezondheidszorg is het belangrijk dat cliënten meedenken, meepraten en meebeslissen. Niet alleen over de keuzes van behandeling en zorg, maar ook over de algemene ontwikkelingen

Nadere informatie

Cliëntenraad: Jaarverslag 2014 Jaarplan 2015. Laat zien wat je kunt

Cliëntenraad: Jaarverslag 2014 Jaarplan 2015. Laat zien wat je kunt Cliëntenraad: Jaarverslag 2014 Jaarplan 2015 Laat zien wat je kunt Voorwoord De Cliëntenraad van Revalidatie Friesland heeft in 2014 hard gewerkt om de belangen van patiënten zo goed mogelijk te behartigen.

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Cliëntenraad Revalidatiecentrum Roessingh

Jaarverslag 2016 Cliëntenraad Revalidatiecentrum Roessingh Jaarverslag 2016 Cliëntenraad Revalidatiecentrum Roessingh Februari 2017 Cliëntenraad In maart 1999 is in Revalidatiecentrum Roessingh een Cliëntenraad (CRR) ingesteld door de Raad van Bestuur op grond

Nadere informatie

Jaarverslag Cliëntenraad 2015

Jaarverslag Cliëntenraad 2015 Jaarverslag Cliëntenraad 2015 1. De Cliëntenraad De Cliëntenraad is een onafhankelijk en zelfstandig orgaan dat de belangen van de cliënten binnen het ziekenhuis zo goed mogelijk behartigt. Daarom bestaat

Nadere informatie

1.5 Reglement cliëntenraad

1.5 Reglement cliëntenraad 1.5 Reglement cliëntenraad Versiedatum: 11-02-2019 Pagina 1 van 4 Inleiding In de ontwikkelingsfase van Stichting Ela is er een duidelijke visie geformuleerd. Onze cliënten hebben in het verleden weinig

Nadere informatie

Wat is de Cliëntenraad?

Wat is de Cliëntenraad? Cliëntenraad Wat is de Cliëntenraad? Elke zorginstelling heeft krachtens de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen de verplichting een Cliëntenraad te hebben. Dit orgaan geeft u als revalidant (cliënt)

Nadere informatie

Inhoud Jaarverslag cliëntenraad 2013

Inhoud Jaarverslag cliëntenraad 2013 Jaarverslag cliëntenraad 2013 Jaarverslag cliëntenraad 2013 Inhoud Jaarverslag cliëntenraad 2013 Voorwoord 3 hoofdstuk 1 Functioneren van de cliëntenraad 4 1.1 Samenstelling 4 1.2 Vergaderingen 4 1.3 Onderwerpen

Nadere informatie

Reglement Cliëntenraad BovenIJ ziekenhuis

Reglement Cliëntenraad BovenIJ ziekenhuis Reglement Cliëntenraad BovenIJ ziekenhuis Artikel 1 Begripsbepalingen 1. In dit reglement wordt verstaan onder: a. Ziekenhuis: het BovenIJ ziekenhuis te Amsterdam b. De Cliëntenraad: de Cliëntenraad van

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Cliënten Raad Revalidatie en Sport Heliomare

Jaarverslag 2016 Cliënten Raad Revalidatie en Sport Heliomare Jaarverslag 2016 Cliënten Raad Revaatie en Sport Heliomare Jaarverslag 2016 CRR 1 Voorwoord De Cliënten Raad Revaatie & Sport ( CRR) biedt u hierbij haar jaarverslag 2016 aan. Hiermee doen wij in het kort

Nadere informatie

Zo samen mogelijk. Jaarverslag 2018 Centrale Vertegenwoordigersraad

Zo samen mogelijk. Jaarverslag 2018 Centrale Vertegenwoordigersraad Zo samen mogelijk. Jaarverslag 2018 Centrale Vertegenwoordigersraad 1. Communicatie met de achterban van start. 2. Besproken onderwerpen. 5 7 3. Onderwerpen nader toegelicht. 4. Uitgebrachte adviezen 8

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst cliëntenraad BovenIJ Ziekenhuis

Samenwerkingsovereenkomst cliëntenraad BovenIJ Ziekenhuis Samenwerkingsovereenkomst cliëntenraad BovenIJ Ziekenhuis Partijen: stichting BovenIJ Ziekenhuis te Amsterdam ten deze vertegenwoordigd door de heer mr. R.R.M. Berendsen, nader te noemen: de directie En

Nadere informatie

Jaarverslag Cliëntenraad GGz Centraal Veluwe & Veluwe Vallei

Jaarverslag Cliëntenraad GGz Centraal Veluwe & Veluwe Vallei Jaarverslag 2018 Cliëntenraad GGz Centraal Veluwe & Veluwe Vallei Vastgesteld April 2019 Jaarverslag 2018 Cliëntenraad Veluwe & Veluwe Vallei 1. Inleiding Vanuit de WMCZ (Wet Medezeggenschap Cliënten Zorg)

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2015 CLIËNTENRAAD REINIER DE GRAAF

JAARVERSLAG 2015 CLIËNTENRAAD REINIER DE GRAAF JAARVERSLAG 2015 CLIËNTENRAAD REINIER DE GRAAF Inleiding In dit jaarverslag beschrijft de Cliëntenraad (CR) van het Reinier de Graaf Ziekenhuis de activiteiten in 2015. De Cliëntenraad is een onafhankelijk

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 Cliëntenraad Rheden

Jaarverslag 2018 Cliëntenraad Rheden Jaarverslag 2018 Cliëntenraad Rheden Rhederhof De Boomgaard Kastanjehof Attent Zorg Thuis 1. Inleiding De instelling van cliëntenraden vloeit voort uit de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen

Nadere informatie

Jaarverslag 2011. Cliëntenraad. MC Groep

Jaarverslag 2011. Cliëntenraad. MC Groep Jaarverslag 2011 Cliëntenraad MC Groep Inhoud Voorwoord... 3 Contact... 3 Samenstelling Cliëntenraad per 31 december 2011... 4 Toelichting samenstelling Cliëntenraad... 4 Doelstelling en visie... 5 Werkwijze...

Nadere informatie

De cliëntenraad bestaat uit cliënten en is er voor cliënten.

De cliëntenraad bestaat uit cliënten en is er voor cliënten. Beste cliënten, In deze folder leggen we uit wat medezeggenschap is, wat de cliëntenraad (CR) doet, hoe wij werken en wie wij zijn. De cliëntenraad bestaat uit cliënten en is er voor cliënten. 2 Wat doen

Nadere informatie

Meerjarenwerkplan Cliëntenraad. Ziekenhuis Gelderse Vallei. Voor de jaren

Meerjarenwerkplan Cliëntenraad. Ziekenhuis Gelderse Vallei. Voor de jaren Meerjarenwerkplan Cliëntenraad Ziekenhuis Gelderse Vallei Voor de jaren 2014-2017 April 2014 1.1.1 Inleiding De Cliëntenraad Ziekenhuis Gelderse Vallei (ZGV) is een onafhankelijk orgaan, waarin vrijwilligers

Nadere informatie

Adviesraad Wmo Arnhem Jaarplan 2017

Adviesraad Wmo Arnhem Jaarplan 2017 Adviesraad Wmo Arnhem Jaarplan 2017 1 Inhoudsopgave Pagina 1. Voorwoord 3 2. Missie, visie en uitgangspunten van de Adviesraad Wmo 2.1 De Verordening adviesraad Wmo 4 2.2 Missie 4 2.3 Visie 4 2.4 Uitgangspunten

Nadere informatie

Cliëntenraad: Jaarverslag Laat zien wat je kunt

Cliëntenraad: Jaarverslag Laat zien wat je kunt Cliëntenraad: Jaarverslag 2016 Laat zien wat je kunt Jaarverslag Cliëntenraad 2016 Gemeenschappelijke belangenbehartiging van de patiënten van Revalidatie Friesland stond centraal in 2016. Dit heeft de

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 Cliëntenraad Reinier de Graaf

JAARVERSLAG 2014 Cliëntenraad Reinier de Graaf JAARVERSLAG 2014 Cliëntenraad Reinier de Graaf Inleiding Met dit jaarverslag beschrijft de Cliëntenraad (CR) van het Reinier de Graaf Ziekenhuis de activiteiten in 2014. De missie van de CR is een bijdrage

Nadere informatie

Werkplan Cliëntenraad Maasziekenhuis Pantein 2017

Werkplan Cliëntenraad Maasziekenhuis Pantein 2017 Werkplan Cliëntenraad Maasziekenhuis Pantein 2017 Inleiding Maasziekenhuis Pantein (MZHP) biedt medisch specialistische diensten op het terrein van gezondheid en welzijn. Belangrijkste doelgroep vormen

Nadere informatie

Profiel. Laurentius Ziekenhuis Roermond. Leden raad van toezicht

Profiel. Laurentius Ziekenhuis Roermond. Leden raad van toezicht Profiel Laurentius Ziekenhuis Roermond Leden raad van toezicht Laurentius Ziekenhuis Roermond Leden raad van toezicht Organisatie Het Laurentius Ziekenhuis Roermond is een vooruitstrevend en vooraanstaand

Nadere informatie

Jaarverslag van de Cliëntenraad 2014. Vastgesteld in de CR-vergadering d.d. 18 februari 2015

Jaarverslag van de Cliëntenraad 2014. Vastgesteld in de CR-vergadering d.d. 18 februari 2015 Jaarverslag van de Cliëntenraad 2014 Vastgesteld in de CR-vergadering d.d. 18 februari 2015 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag 2014 van de Cliëntenraad van De Hoogstraat Revalidatie Utrecht. Het is

Nadere informatie

Inleiding 3. Samenstelling cliëntenraad (per 31 december) 4. Portefeuilleverdeling 4. Vergaderingen / bijeenkomsten 5

Inleiding 3. Samenstelling cliëntenraad (per 31 december) 4. Portefeuilleverdeling 4. Vergaderingen / bijeenkomsten 5 INHOUD Pagina Inleiding 3 Samenstelling cliëntenraad (per 31 december) 4 Portefeuilleverdeling 4 Vergaderingen / bijeenkomsten 5 Onderwerpen die besproken zijn in 2015 6 Overig 7 Vooruitblik 2016 7 Status:

Nadere informatie

MC Groep. Jaarverslag Cliëntenraad 2017

MC Groep. Jaarverslag Cliëntenraad 2017 Jaarverslag Cliëntenraad 2017 Inleiding. Met genoegen bieden wij u het jaarverslag 2017 van de Cliëntenraad van de MC IJsselmeerziekenhuizen B.V. aan. De Cliëntenraad is actief binnen de locaties MC Zuiderzee,

Nadere informatie

CLIËNTENRAAD. Beleidsplan. Cliëntenraad Martini Ziekenhuis Periode De cliënt als partner

CLIËNTENRAAD. Beleidsplan. Cliëntenraad Martini Ziekenhuis Periode De cliënt als partner Beleidsplan Cliëntenraad Martini Ziekenhuis Periode 2012 2016 De cliënt als partner 1 Inleiding De cliënt als partner In de afgelopen beleidsperiode heeft er in het Martini Ziekenhuis een verandering van

Nadere informatie

Jaarverslag Cliëntenraad

Jaarverslag Cliëntenraad Jaarverslag 2015 Cliëntenraad Inhoudsopgave 1. Voorwoord door de voorzitter 3 2. Samenstelling Cliëntenraad 2015 4 3. Visie Cliëntenraad 5 4. Doelstelling Cliëntenraad 6 5. Werkwijze/Bevoegdheden 6 6.

Nadere informatie

Concept Jaarverslag & financieel jaarverslag cliëntenraad RCG en Roncalli

Concept Jaarverslag & financieel jaarverslag cliëntenraad RCG en Roncalli Concept Jaarverslag & financieel jaarverslag cliëntenraad RCG en Roncalli 2016.................................................................. INHOUD INHOUD... 2 Inleiding... 3 1. Samenstelling cliëntenraad

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 Cliëntenraad Verpleeghuis Bergweide

Jaarverslag 2017 Cliëntenraad Verpleeghuis Bergweide Jaarverslag 2017 Cliëntenraad Verpleeghuis Bergweide Voskuilenweg 12 6416 AK Heerlen Tel. 045-5741515 info@verpleeghuisbergweide.nl www.verpleeghuisbergweide.nl Verpleeghuis Bergweide 1 Inhoud 1.Inleiding...

Nadere informatie

WELKOM IN DE CLIËNTENRAAD 10 & vragen antwoorden

WELKOM IN DE CLIËNTENRAAD 10 & vragen antwoorden WELKOM IN DE CLIËNTENRAAD 10 & vragen antwoorden Welkom in de cliëntenraad is een uitgave van LOC Zeggenschap in zorg. LOC is er voor cliëntenraden in de geestelijke gezondheidszorg, maatschappelijke opvang,

Nadere informatie

Jaarverslag. Cliëntenraad

Jaarverslag. Cliëntenraad Jaarverslag 2016 Cliëntenraad Cliëntenraad Ommelander Ziekenhuis Groningen 1. Voorwoord Voor u ligt het verslag van de werkzaamheden van de Cliëntenraad over het jaar 2016 in het Ommelander Ziekenhuis

Nadere informatie

Cliëntenraad Viattence locatie de Klaarbeek 28 januari 2015 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 6

Cliëntenraad Viattence locatie de Klaarbeek 28 januari 2015 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 6 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave... pag 2 Samenstelling en mutaties pag 3 Vergaderingen pag 3 Jaarvergadering. pag 3 Wat doet de Cliëntenraad.. pag 3 Scholing Cliëntenraad. pag 4 Onderwerpen..

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Centrale Cliëntenraad Kalorama

Jaarverslag 2016 Centrale Cliëntenraad Kalorama Jaarverslag 2016 Centrale Cliëntenraad Kalorama Inhoudsopgave 1. Voorwoord pag. 3 2. Samenstelling Centrale Cliëntenraad pag. 4 3. Bevoegdheden van de cliëntenraad pag. 5 4. Activiteiten 4.1 Vergaderingen

Nadere informatie

Jaarverslag Cliëntenraad Reade 2013

Jaarverslag Cliëntenraad Reade 2013 Jaarverslag Cliëntenraad Reade 2013 Vastgesteld op: 27 mei 2014 Eigenaar: Cliëntenraad Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Voorwoord 3 Inleiding 4 Samenstelling Cliëntenraad Vergaderfrequentie Adviezen 5 Belangrijke

Nadere informatie

Centrale Cliëntenraad. Jaarverslag 2018

Centrale Cliëntenraad. Jaarverslag 2018 Centrale Cliëntenraad Jaarverslag 2018 vastgesteld in de CCR vergadering d.d. 19 maart 2019 Inhoudsopgave Inhoudsopgave pagina 2 1. Inleiding pagina 3 2. Werkzaamheden centrale cliëntenraad pagina 3 a.

Nadere informatie

Voor u ligt het verslag van de werkzaamheden van de Cliëntenraad over het jaar 2015 in het Ommelander Ziekenhuis.

Voor u ligt het verslag van de werkzaamheden van de Cliëntenraad over het jaar 2015 in het Ommelander Ziekenhuis. Jaarverslag 2015 (maart, 2016) 2 1. Voorwoord Voor u ligt het verslag van de werkzaamheden van de Cliëntenraad over het jaar 2015 in het Ommelander Ziekenhuis. 2. Algemene informatie over de Cliëntenraad

Nadere informatie

Cliëntenraad Viattence locatie Wendhorst 28 januari 2015 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 5

Cliëntenraad Viattence locatie Wendhorst 28 januari 2015 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 5 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave. pag 2 Samenstelling en mutaties pag 3 Vergaderingen... pag 3 Wat doet de Cliëntenraad. pag 3 Scholing Cliëntenraad pag 4 Onderwerpen pag 4 Adviezen.. pag

Nadere informatie

Cliëntenraad Woonzorgcentrum Veldspaat

Cliëntenraad Woonzorgcentrum Veldspaat Cliëntenraad Woonzorgcentrum Veldspaat Cliëntenraad De Cliëntenraad behartigt de gemeenschappelijke belangen van alle cliënten van de Veldspaat en streeft naar een optimale zorg en dienstverlening voor

Nadere informatie

Jaarverslag Cliëntenraad 2017

Jaarverslag Cliëntenraad 2017 Jaarverslag Cliëntenraad 2017 1. De Cliëntenraad De Cliëntenraad is een onafhankelijk en zelfstandig orgaan dat de belangen van de cliënten binnen het ziekenhuis zo goed mogelijk behartigt. Daarom bestaat

Nadere informatie

CLIËNTENRAAD MEEDENKEN EN MEEPRATEN OVER OPTIMALE KWALITEIT VAN ZORG- EN DIENSTVERLENING

CLIËNTENRAAD MEEDENKEN EN MEEPRATEN OVER OPTIMALE KWALITEIT VAN ZORG- EN DIENSTVERLENING CLIËNTENRAAD MEEDENKEN EN MEEPRATEN OVER OPTIMALE KWALITEIT VAN ZORG- EN DIENSTVERLENING Belangenbehartiging De Cliëntenraad van Franciscus Gasthuis & Vlietland behartigt de belangen van alle cliënten

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2012 CLIENTENRAAD ZIEKENHUIS AMSTELLAND

JAARVERSLAG 2012 CLIENTENRAAD ZIEKENHUIS AMSTELLAND JAARVERSLAG 2012 CLIENTENRAAD ZIEKENHUIS AMSTELLAND Amstelveen, 10 september 2013 Voorwoord De cliëntenraad van Ziekenhuis Amstelland doet hierbij verslag van haar activiteiten over het jaar 2012. De cliëntenraad

Nadere informatie

Streekziekenhuis Koningin Beatrix. Jaarverslag 2015 Cliëntenraad

Streekziekenhuis Koningin Beatrix. Jaarverslag 2015 Cliëntenraad Streekziekenhuis Koningin Beatrix Jaarverslag 2015 Cliëntenraad Voorwoord In het jaarverslag 2015 van de Cliëntenraad (CR) van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) leest u over de activiteiten van

Nadere informatie

Cliëntenraad Viattence locatie Epe 2 januari 2017 Jaarverslag 2016 Pagina 1 van 6

Cliëntenraad Viattence locatie Epe 2 januari 2017 Jaarverslag 2016 Pagina 1 van 6 Jaarverslag 2016 Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave... pag 2 Samenstelling en mutaties pag 3 Naamswijziging...pag 3 Vergaderingen pag 3 Jaarvergadering. pag 3 Wat doet de Cliëntenraad.. pag 3 Scholing Cliëntenraad.

Nadere informatie

Klachten en inspraak. Recht op informatie. Plicht om alle informatie te verstrekken. De behandelingsovereenkomst

Klachten en inspraak. Recht op informatie. Plicht om alle informatie te verstrekken. De behandelingsovereenkomst Klachten en inspraak Als cliënt van Adelante heeft u rechten en plichten. Ook gelden er specifieke regels voor privacy in de gezondheidszorg. Meer informatie over al deze praktische zaken vindt u in dit

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2015 (tot 25 augustus 2015) CLIËNTENRAAD SINT LUCAS ANDREAS ZIEKENHUIS

JAARVERSLAG 2015 (tot 25 augustus 2015) CLIËNTENRAAD SINT LUCAS ANDREAS ZIEKENHUIS JAARVERSLAG 2015 (tot 25 augustus 2015) CLIËNTENRAAD SINT LUCAS ANDREAS ZIEKENHUIS Inhoud 1. Voorwoord 3 pagina 2. Samenstelling cliëntenraad 4 3. Activiteiten in 2015 5 4. Het werkplan 8 5. Samenwerking

Nadere informatie

Reglement Senas-zorg Cliëntenraad. Vastgesteld, als voorgenomen besluit, door de Raad van Bestuur op 3 april 2016

Reglement Senas-zorg Cliëntenraad. Vastgesteld, als voorgenomen besluit, door de Raad van Bestuur op 3 april 2016 Reglement Senas-zorg Cliëntenraad Vastgesteld, als voorgenomen besluit, door de Raad van Bestuur op 3 april 2016 1 Inhoud Artikel 1 Begripsomschrijvingen 3 Artikel 2 Installatie 4 Artikel 3 Doel en taken

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2012 CLIËNTENRAAD

JAARVERSLAG 2012 CLIËNTENRAAD JAARVERSLAG 2012 CLIËNTENRAAD Jaarverslag Cliëntenraad De Pieter Raat Stichting 2012 1 Jaarverslag Cliëntenraad De Pieter Raat Stichting 2012 2 INHOUDSOPGAVE Inleiding 5 Doelstelling 6 Samenstelling van

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst Vrijwilligersraad Stichting Surplus 1.0

Samenwerkingsovereenkomst Vrijwilligersraad Stichting Surplus 1.0 1 Samenwerkingsovereenkomst Vrijwilligersraad Stichting Surplus 1.0 Preambule Vrijwillig medewerkers in zorg en welzijn verrichten onbetaald en vrijwillig werkzaamheden in georganiseerd verband. Zij doen

Nadere informatie

Cliëntenraad Zuyderland Medisch Centrum. Uw mening telt!

Cliëntenraad Zuyderland Medisch Centrum. Uw mening telt! Cliëntenraad Zuyderland Medisch Centrum Uw mening telt! Inleiding De mening van cliënten en bezoekers is belangrijk voor het Zuyderland Medisch Centrum. Sinds 30 september 1998 heeft het ziekenhuis dan

Nadere informatie

Verordening Cliëntenparticipatie Samenwerkingsverband werk en inkomen (Swi)

Verordening Cliëntenparticipatie Samenwerkingsverband werk en inkomen (Swi) Verordening Cliëntenparticipatie Samenwerkingsverband werk en inkomen (Swi) De raad van de gemeente.. ; Gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders: Gelet op artikel 147, eerste

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 Raad van Toezicht Stichting Alkcare

Jaarverslag 2017 Raad van Toezicht Stichting Alkcare Jaarverslag 2017 Raad van Stichting Alkcare Versie 2,0 Vastgesteld op 17 oktober 2018 VOORWOORD 2017 was een jaar met veel wisselingen in de Raad van van de Stichting Alkcare. Er zijn er niet alleen twee

Nadere informatie

Profiel raad van toezicht Jeroen Bosch Ziekenhuis

Profiel raad van toezicht Jeroen Bosch Ziekenhuis BIJLAGE A Profiel raad van toezicht Jeroen Bosch Ziekenhuis Dit profiel is vastgesteld op 28 mei 2013 op grond van het bepaalde in artikel 3.1 van het reglement van de raad van toezicht. 1. Profiel raad

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst cliëntenraad en Bureau Beckers.

Samenwerkingsovereenkomst cliëntenraad en Bureau Beckers. Samenwerkingsovereenkomst cliëntenraad en B. Inleiding In de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen (WMCZ) wordt genoemd dat er tussen de cliëntenraad en B een samenwerkingsovereenkomst moet zijn.

Nadere informatie

DORDRECHT. Het COLLEGE van BURGEMEESTER en WETHOUDERS van de gemeente DORDRECHT; gezien het voorstel 24 november 2009 inzake Regeling Sportraad;

DORDRECHT. Het COLLEGE van BURGEMEESTER en WETHOUDERS van de gemeente DORDRECHT; gezien het voorstel 24 november 2009 inzake Regeling Sportraad; 0 BESLUIT Nr. MO/2009/243320 Gemeentebestuur Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT Het COLLEGE van BURGEMEESTER en WETHOUDERS van de gemeente DORDRECHT; gezien het voorstel 24 november 2009 inzake ; gelet

Nadere informatie

Cliëntenraad RAZ Jaarverslag Medezeggenschap 2.0. Voor partnerschap in wonen, service, welzijn en zorg

Cliëntenraad RAZ Jaarverslag Medezeggenschap 2.0. Voor partnerschap in wonen, service, welzijn en zorg Cliëntenraad RAZ Jaarverslag 2017 Medezeggenschap 2.0 Voor partnerschap in wonen, service, welzijn en zorg Inhoud Inhoud 1. INLEIDING... 3 2. UITGANGSPUNTEN VOOR DE CLIËNTENRAAD... 4 2.1 MISSIE/VISIE...

Nadere informatie

Werkplan 2011-2012 CliëntenRaad Vlietland Ziekenhuis

Werkplan 2011-2012 CliëntenRaad Vlietland Ziekenhuis Werkplan 2011-2012 CliëntenRaad Vlietland Ziekenhuis Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Voorwoord voorzitter... 3 2. De CliëntenRaad... 4 Doelstelling... 4 Visie... 4 Werkwijze... 4 Functioneren CliëntenRaad...

Nadere informatie

De raden van de gemeenten Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk, ieder voor zover bevoegd,

De raden van de gemeenten Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk, ieder voor zover bevoegd, De raden van de gemeenten Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk, ieder voor zover bevoegd, gelezen de voorstellen van burgemeesters en wethouders van.. (datum); gelet op artikel 47 van de Participatiewet;

Nadere informatie

Jaarverslag Centrale Cliëntenraad Bartiméus

Jaarverslag Centrale Cliëntenraad Bartiméus Jaarverslag Centrale Cliëntenraad Bartiméus 2017 Voorwoord Hierbij presenteer ik u het Jaarverslag 2017 van de Centrale Cliëntenraad (CCR) van Bartiméus. Bij Bartiméus staat de cliënt centraal. Door goed

Nadere informatie

Cliëntenraad Viattence locatie de Speulbrink 28 januari 2015 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 6

Cliëntenraad Viattence locatie de Speulbrink 28 januari 2015 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 6 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave. pag 2 Samenstelling en mutaties. pag 3 Vergaderingen. pag 3 Jaarvergadering.. pag 3 Wat doet de Cliëntenraad pag 3 Scholing Cliëntenraad. pag 4 Onderwerpen

Nadere informatie

Jaarverslag Clie ntenraad 2018

Jaarverslag Clie ntenraad 2018 Jaarverslag Clie ntenraad 2018 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 2. De cliëntenraad aan het werk... 3 2.1 Samenstelling van de cliëntenraad... 3 2.2 Vergaderingen en interne evaluatie...

Nadere informatie

Cliëntenraad Viattence locatie Wendhorst 24 februari 2016 Jaarverslag 2015 Pagina 1 van 5

Cliëntenraad Viattence locatie Wendhorst 24 februari 2016 Jaarverslag 2015 Pagina 1 van 5 Jaarverslag 2015 Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave. pag 2 Samenstelling en mutaties pag 3 Vergaderingen... pag 3 Wat doet de Cliëntenraad. pag 3 Scholing Cliëntenraad pag 4 Onderwerpen pag 4 Vorming Centrale

Nadere informatie

Instellingsbesluit Patiëntenraad Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL)

Instellingsbesluit Patiëntenraad Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL) Instellingsbesluit Patiëntenraad Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL) Vastgesteld door de Raad van Bestuur op 09-03-2004, Herziene versie vastgesteld op 14 november

Nadere informatie

CLIËNTENRAAD FRANCISCUS GASTHUIS & VLIETLAND

CLIËNTENRAAD FRANCISCUS GASTHUIS & VLIETLAND CLIËNTENRAAD FRANCISCUS GASTHUIS & VLIETLAND Ook in uw belang Meedenken en meepraten over een optimale kwaliteit van zorgen dienstverlening. Belangenbehartiging De Cliëntenraad van Franciscus Gasthuis

Nadere informatie

Reglement Raad van Toezicht Stichting Spine & Joint Centre

Reglement Raad van Toezicht Stichting Spine & Joint Centre Reglement Raad van Toezicht Stichting Spine & Joint Centre Versie 12 december 2017 Versieblad Versie 1.0 2.0 3.0 3.1 4 Status Definitief Datum 24-11-2014 4-12-2014 9-12-2014 15-11-2017 12-12-2017 Wijzigingen

Nadere informatie

REGIONAAL GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG CENTRUM (Rgc) ZEEUWS - VLAANDEREN

REGIONAAL GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG CENTRUM (Rgc) ZEEUWS - VLAANDEREN Cliëntenraad Rgc 1 REGIONAAL GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG CENTRUM (Rgc) ZEEUWS - VLAANDEREN INHOUDSOPGAVE VOORWOORD Pagina 3 HOOFDSTUK 1 Pagina 4 Organisatie, samenstelling en taakstelling cliëntenraad.

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst met de vertegenwoordiger van de cliënten en stichting De Schavuiten

Samenwerkingsovereenkomst met de vertegenwoordiger van de cliënten en stichting De Schavuiten Samenwerkingsovereenkomst met de vertegenwoordiger van de cliënten en stichting Partijen: stichting te Leiden, vertegenwoordigd door mevrouw J.I. van Oostveen als zijnde voorzitter van de raad van bestuur,

Nadere informatie

C liëntenraad Waterlandziekenhuis

C liëntenraad Waterlandziekenhuis C liëntenraad Waterlandziekenhuis Jaarverslag 2013 lnhoud 1. Voon voord...,... 2. Samenstelling Cliëntenraad in 2013... 3. Visie Cliëntenraad... 4. Bevoegdheden van de Cliëntenraad... 5. Werkwijze van

Nadere informatie

Handreiking Governance Ziekenhuizen

Handreiking Governance Ziekenhuizen Handreiking Governance Ziekenhuizen Onderdeel rapportage Quick Scan Integrale Bekostiging en Governance Januari 2016 Opdrachtgever: VWS Deze rapportage is tot stand gekomen met dank aan de 30 ziekenhuizen

Nadere informatie

Centrale Cliëntenraad. Jaarverslag 2017

Centrale Cliëntenraad. Jaarverslag 2017 Centrale Cliëntenraad Jaarverslag 2017 vastgesteld in de CCR vergadering d.d. 27 maart 2018 Inhoudsopgave Inhoudsopgave pagina 2 1. Inleiding pagina 3 2. Werkzaamheden centrale cliëntenraad pagina 4 a.

Nadere informatie

Reglement Cliëntenraad

Reglement Cliëntenraad Reglement Cliëntenraad Stichting Cedere Zorg 2013 Stichting Cedere Zorg Valeriusstraat 1 5921 CP Venlo +31 6 54340564 zorg@cederezorg.nl Artikel 1. Begripsomschrijving... 3 1.1. Cliënt... 3 1.2. Wettelijke

Nadere informatie

Jaarverslag Cliëntenraad. Stichting IJsselmeerziekenhuizen

Jaarverslag Cliëntenraad. Stichting IJsselmeerziekenhuizen Jaarverslag 2013 Cliëntenraad Stichting IJsselmeerziekenhuizen Onderdeel van de MC Groep Inhoud Voorwoord... 3 Contact... 3 Samenstelling Cliëntenraad gedurende 2013... 4 Toelichting samenstelling Cliëntenraad...

Nadere informatie

Cliëntenraad Viattence locatie Heerde maart 2019 Jaarverslag 2018 Pagina 1 van 5

Cliëntenraad Viattence locatie Heerde maart 2019 Jaarverslag 2018 Pagina 1 van 5 Jaarverslag 2018 Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave. pag 2 Samenstelling en mutaties pag 3 Vergaderingen... pag 3 Wat doet de Cliëntenraad. pag 3 Scholing Cliëntenraad pag 4 Onderwerpen pag 4 Centrale Cliëntenraad

Nadere informatie

Commissiereglement NBA

Commissiereglement NBA Commissiereglement NBA 1. Grondslag 1.1 Dit reglement kent als grondslag artikel 11, eerste lid, van de Wet op het accountantsberoep. Daarin is bepaald dat het bestuur de NBA bestuurt. 2. Overwegingen

Nadere informatie

Centrale Cliëntenraad Bartiméus

Centrale Cliëntenraad Bartiméus Jaarverslag 2016 Centrale Cliëntenraad Bartiméus Inhoudsopgave blz. Voorwoord 3 Samenstelling van de Centrale Cliëntenraad 4 Jaarplan Centrale Cliëntenraad 5 Commissie 5 Vergaderingen van de Centrale Cliëntenraad

Nadere informatie

Cliëntenraad. Jaarverslag ZorgSaam Thuis- en Ouderenzorg.

Cliëntenraad. Jaarverslag ZorgSaam Thuis- en Ouderenzorg. Cliëntenraad ZorgSaam Thuis- en Ouderenzorg Jaarverslag 2017 www.zorgsaam.org Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Medezeggenschapsstructuur cliëntenraad ZorgSaam TOz 3. Samenstelling cliëntenraad ZorgSaam TOz

Nadere informatie

Medezeggenschap nieuwe stijl / herziening Wmcz. Jasper Boele directeur LSR

Medezeggenschap nieuwe stijl / herziening Wmcz. Jasper Boele directeur LSR Medezeggenschap nieuwe stijl / herziening Wmcz Jasper Boele directeur LSR Opbouw lezing Blok1. Ontwikkelingen in de Medezeggenschap Blok 2. Toelichting op de herziene Wmcz Blok 3. Medezeggenschap nieuwe

Nadere informatie

e. Raad van Commissarissen: toezichthoudend orgaan van de zorgaanbieder f. cliëntenraad: de door en voor de zorgaanbieder ingestelde cliëntenraad.

e. Raad van Commissarissen: toezichthoudend orgaan van de zorgaanbieder f. cliëntenraad: de door en voor de zorgaanbieder ingestelde cliëntenraad. SAMENWERKINGSOVEREENKOMST ZORGAANBIEDER EN CLIENTENRAAD MEDITTA Artikel I Begripsbepalingen In deze samenwerkingsovereenkomst wordt verstaan onder: a. Wmcz: Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen

Nadere informatie

Informatie cliëntenraad versie december 2016

Informatie cliëntenraad versie december 2016 Informatie cliëntenraad versie december 2016 De cliëntenraad vergadert gemiddeld 10 keer per jaar. Daarnaast heeft de cliëntenraad ook zes maal per jaar een overlegvergadering met de raad van bestuur.

Nadere informatie